A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ja, bocsi Lidike, mar rajottem, ki is javitottam, csak utoljara a te hozzaszolasodat olvastam, es a te neved maradt meg...jo nagy a pocakod!!!! :D
Vendég

niki :lol:

szonibaba gyönyörű a kép a gyerkőceidről :)

Betét téma: anno Domival a dm-es Jessa márkát vettem,a legnagyobb méretet és tökéletesen elég volt.Most sem fogok más fajtát vinni a kh-ba,eldobható bugyiból pedig 5 darabos volt 600 ft,ha jól emlékszem.Abból elég volt két csomag :) apropó,ti már készültek a kórházi csomaggal?

Kép

Kép
lidike

Azt hiszem kellőképp kuszára sikerült az üzenet,talán ideje aludni menni?! :roll: :roll:

Jó éjszakát :)

Kép

Kép
lidike

Bond, en is hallottam par velemenyt, hogy baba nem kaphat szojatejet...Na de:

Amikor Rania eleg sokat bukott a tapszertol, gondoltam, utananezek valami masiknak, es mivel vegetarianusok vagyunk, nem talaltam masik tapszert, amiben nem volt halolaj.
Ekkor vettem szoja-alapu babatapszert... :shock: semmi baja nem volt tole, es csak utana hallottam, hogy szojat tilos adni a babanak, de akkor csak nem arulnanak szoja alapu tapszert, nem? :roll:
Vendég

Bond!
Köszi szépen, holnap felhívom a központot!
Nekem elkutyulták a hepatitis-B+szifilis eredményemet, de majd holnap felhívom a védőnőt, hátha neki sikerült felkutatnia. Az volt a baj, hogy a kórházban még a régi címünk volt, és szerintem ahhoz a védőnőhöz küldték, akihez az a cím tartozik. Legutóbb felírta a védőnőm a régi címet, azt mondta, hogy megpróbál utána nézni. Hátha sikerült...., akkor spórolnék én is 6 ezer forintot.
Az ÁNTSZ meg tényleg kapja be!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Már fogalmazom fejben a holnapi levelet nekik..... :twisted: :lol: :lol:

Kép
katy76

niki72! :)

És akkor mitől A-vitaminos, azt hogyan állítják elő? :shock: :?: :x

Hááát, a mai világban én semmin sem csodálkoznék már. :roll: Bízzunk benne, hogy tudják a tápszergyártók, hogy mit lehet és mit nem...
(Gondolom, az is oka lehet annak, hogy Ranianak semmi baja nem lett tőle, hogy te már a terhességed előtt és alatta is végig szójáztál illetve volt egy kialakult étrended.
Az oké, hogy vegetariánusok vagytok, de a halolaj miért nem fért bele? Nagyon egészséges. :roll: )

agi125r! :)

Abszolút nem értek az autókhoz, de nem lehet átalakíttatni a kuplungot (vagy az nagyon drága lenne?) :roll: :roll: :roll:

Kulcstartó: ez tök aranyos! :o :o :o :P :P :P :P :P :P :P

Tejserkentésre legjobb a gyerek. :wink: Ráadásul hamar haza is jöttök. Addig az előtej bőőőőőven elég nekik, otthon meg már valószínűleg lesz tejed rendesen. Szerintem nem szükséges már a kórházban tejserkentőt inni. :roll:

Kép
Kép
200907?

katy76! :)

A Hepatitis előfordul, hogy elkeveredik (idéntől már nem a védőnők kapják meg elvileg, hanem a dokid), de a szifiliszt azt általában már az első nagylabornál megnézik. Nekem a legelső, még decemberi papíromon van rajta. Nézzd át te is alaposan (lehet, hogy luesként fut)!!!

Még egy tipp. :idea:
A Hepatitis-B-t az Országos Epidermiológiai Központ Hepatitisz Laborjában csinálják. Kérdezd meg őket, hogy kiadják-e neked a szűrés eredményét. Hátha...
Telefon: 476-13-59, emil: virologia@oek.antsz.hu

:wink:

Kép
Kép
200907?

Szoja:Itt allitolag szinte mindegyik tapszer szoja-alapu....szoval mindenki dontse el mit lehet,mit nem lehet.Bar Heni kisfia sem baba mar....es inkabb a szoja tej,mint ezek a szar tejet nem latott cuccok....En meg inkabb ezt iszom,mert a laktoz erzekenyseg azert gazosabb....attol faj a babak pocakja,ha anyatejen keresztul erzekenyek lesznek.
Masik:allitolag a nagy mennyisegben elfogyasztott szoja nem tesz jot,es az is inkabb a fiukra nezve okoz problemat,de nem napi 2decirol van szo,amit nagyjabol benyom egy masfel,ket eves kisgyerek...es azert ezekben kicsit tobb a valos cuccos,mint a mostanaban polcokra kerulo "tej"-ben :wink:

Gyogyszertari olaj:Ezek szerint jol ertesultem az atveresrol :wink:
Jobb ezeket megvenni nagyobb kiszerelesben egy jobb helyen,mintsem a patikaban dragan,holott semmi extra nincsen benne :wink: !Etolaj :lol: :lol: :lol: es tenyleg :shock: :evil:

Lidike:Szep a pocid!Nagynak nagy...de azert nekem nagyobbnak tunt Domival....!

Agi:Homeos tejserkentot nem szeretnel?En az osszes gatyammal igy jartam... :wink:
Amugy meg vagy 2-3 heti molyolas lesz rendesen a cuccokkal :wink:
Korhazi motyom meg sehol,csak a belevalok osszeomlesztve egy fiokban :roll: taskam meg nincs is....es melltartom sincsen.......

Kép
Kép
ancsurti

Azt mondja anyu, hogy o nem is adott ki betegnek meg etolajat soha. A venusz etolajat kapjak, de azt csak alkoto resznek hasznaljak. Ha valaki olajat ker, paraffin olajat kap...Na, ennel tobbet nem tudok... :roll:
Vendég

Bond, millio-fele vegetarianus ember van, van olyan "vegetarianus" is, aki csirket eszik.. :lol: :lol:

Mi olyan "fajtak" vagyunk, hogy mi halott, megolt dolgot nem eszunk..tehat a halolaj kilove, doglott halbol van...tejet, tejtermeket viszont fogyasztunk.
Apa a tojassal is nagyon strict, az nekem nem lenne problema, de mivel apanak fontos, hogy azt se egyunk, ezert tojas helyett tojaspotlo port hasznalok suteshez.
Vendég

A-vitaminos olajat csak receptre adnak. Az egyik ilyen alkalommal mondta a csajszi, hogy sima, boltban kapható olaj van benne, csak A-vitamint adnak mellé. Ezen a ponton elgondolkodtam, hogy vajon azt is be lehet-e szerezni, mert akkor itthon összedobom magamnak ahelyett, hogy veszek egy kis üveggel, ezervalamennyiért...
Ha nem volt nálunk recept, akkor mi is paraffinos olajat kaptunk, fillérekért.
(Végül úgy döntöttünk, hogy veszünk óccsóbb extra szűz olivaolajat és a mai napig azzal kenegetjük Manót :wink: )

A tojással mi a baj? :o Azt még élő állat tojja. Mint ahogyan tejet is csak az a tehén ad, amelyik még 4 lábon áll. :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Jaja... :lol: :lol: :lol:
A tojassal az a baja apanak, hogy elvileg az a tyuknak a peteje, vagy mi, meg hogy elvileg egy uj elet lehetosege, ami meg lett szakitva...vagy mi..... :roll: na, mindegy, az a lenyeg, hogy a tojas miatt nem allok le vitazni vele, inkabb hasznalunk tojasport.. :lol: :lol:
Vendég

A tojás valójában egy óriási petesejt, ami nem lett megtermékenyítve á lá kakas. Így nézvést tulajdonképpen igaza van, már ami az életet (illetve annak hiányát) illeti. De a tojásporban is van tojás... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ezt már fel akartam rakni nektek. A papagájos vicc annyira nem jött be, de szerintem ez tetszeni fog: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
200907?

Niki:Ez nem semmi erveles a tojassal kapcsolatban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tenyleg:a tojaspotlo por mibol keszul?
Nekem is volt egy vega pasim,4 evig....nehez volt igazodni hozza a fozes teren...bar tejet es tojast o fogyasztott,de semmi husfelet.
De nagyon jo kajakat tudott am fozni...az indiai konyhaban jartas volt...en azota imadom ezeket.

Bond :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
ancsurti

Egy részlet a Gazdasági Versenyhivatal egyik jegyzőkönyvéből:
"Az idevonatkozó szakmai előírás (MÉ.1-3-1907/90.) meghatározza a tojás fogalmát. Eszerint tojás az a héjas tojás, amely emberi fogyasztásra alkalmas vagy iparilag hasznosítható, kivéve a törött, a keltetett és a főtt tojást, vagyis a tojásport tojásként nem sorolja fel. A tojáspor szabványos meghatározását az MSZ.7074 tartalmazza akként, hogy a tojáspor folyékony tojástermékből gyártott olyan termék, amelyből a víztartalmat szárítással elvonják, s ilymódon por alakú vagy granulált termék nyerhető, aminek gyártásához szabványos tyúktojás használható fel."

Illetve ha valakit annyira érdekelne a tojáspor gyártása, akkor a 174. oldalon megtalálja:

http://mek.niif.hu/01700/01747/01747.pdf

Mára ennyi belőlem, megyek a kiscsalád mellé a paplan alá. :wink: (Ki tegyek ki alóla: Manót vagy Apát? Még meggondolom... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Jó éjt nektek! :wink:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti, engem is apa vezetett be a vegetarianus konyha rejtelmeibe, mar 15 eve vegetarianus, es hat igen..az indiai konyha nagyon fincsi, es a vegetarianusoknak elengedhetetlen.. :D
En egyszer kiprobaltam a hus nelkuli etkezest, mikor meg nem ismertem apat, mert igazabol sosem voltam oda a husert, csirket ettem inkabb, a boltban kaphato szalamikat, meg kutyulekokat nem tudtam megenni...csak akkor a csaladom tobbi resze evett hust, ugyhogy nem sokaig tartott...

Most mar az agyam ugy atallt, hogy azt hiszem, az ajulas kerulgetne, ha egy halott testreszt meg kene ennem..... :? :lol:

Nem tudom, hogy a tojaspotlo mibol van, majd megnezem...ezt hasznaljak a tojas-erzekenyek is...
Vendég

Bond, hogy te miket talalsz a neten... :shock: :lol: :lol:

Lehet, felreerthetoen irtam, ami nekem van, az nem tojaspor, hanem tojas-potlo, es nem tartalmaz tojast.
Na, befejezem, gondolom nem sokatokat erdekel az en vega eletmodom... :lol:
Vendég

Sziasztok!
Agi:Tejserkentő tea is van millió.Nekem Herbáriás,filteres van,de van a Hipp-nek is granulátomos,az árban több.

Ez a csuklás kiakaszt,tényleg szörnyű mikor már hosszú ideje csuklik a pocakomban,és nem múlik.Pedig ez tök normális dolog állítólag.. :roll:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok! 8)

Na egy-két házimunkán már túl vagyunk, de még van mit csinálnunk ma :roll:

hendegabi: köszi, közben már megoldottam, persze, hogy nem jött ki úgy, mivel a nő félretájékoztatott hétfőn, amit sejtettem is :twisted: Örülök, hogy Nóci jól van :D

szonibaba: nekem is megjegyezte Apa egyik este, hogy ne sajátítsam ki a gyereket :lol: :lol: majd ő is megfogja, és elviszi magával ide-oda, hát vigye, én nem bánom, sőt örülök, hogy így ragaszkodik hozzá :lol: Tegnap este is nagyon jót játszottak :lol: :lol:

o.heni: szerintem jól teszed, hogy halasztod a szakdogaírást (miről írsz?), elég lesz a vizsgákat letenned.Nekem nem mondták, hogy pihennem kellene :roll: Szülésznő fogadásra majd jövőhéten kérdezek rá a dokimtól!

boo: nekem is van a pocakomon anyajegy, kettő is, egyik sima másik kicsit kiemelkedik a bőrből, és nekem sötétebbek lettek, igaz nem csak itt, hanem máshol is :roll: A cicim nekem is ugyan úgy szokott görcsölni!! Pont tegnap magyaráztam bnőmnek milyen érzés, és én is a vádligörcshöz hasonlítottam :lol: :lol: És nálam is este szokott ilyen lenni, és egy nagyon pici előtej végül ki is jön, ha pl. oldalra fekszem, és megnyomódik. :roll:

nyuszi: én sem tudom megmagyarázni anyósoméknak, de leginkább apósomnak, hogy a 9 hónap az nem 9 hónap...hanem 10, erre ő, akkor ha már 10 hónapra születik baja van annak a gyereknek....na ezután hagytam a pi...ba, nem magyaráztam :roll: Én szememben is 8 hónap a 32 hét....ha 12 hét a 3 hónap....

Bond: egy ismerősöm szült ott (multimillás házaspár), és náluk így volt, a doki felajánlotta a lehetőséget, emiatt akarok majd én is rákérdezni. de azt nem tudom, hogy mennyibe kerül naponta :roll: De jó lenne, mivel apa igen messze lenne különben tőlünk :cry: Bár nem tudom, hogy bejönne-e vagy sem.

f.nikici

Boo: Sztem jó 5let a táblával kapcsolatban és praktikus is. Nem utolsó sorban Csibének is kevesebb "meló".
Ez a procedúra a pici nevével tényleg nagyon bosszantó.

Katy: Nekünk is van lent füreden is kecó, bár az valójában apukámé, meg a testvéréé, de én gyakorlatilag gyermekkorom nyarait ott töltöttem a panelbunker helyett. A mi kecónk a Duna u.ban van. Tietek?
Gratula a barátnődéknek!

Szonibaba: Na akkor lett volna nagy meglepődj, ha tényleg szüléskor derül ki, hogy fiúcska volt bennem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tabati: Valahogy én is óckodok az ilyen házi praktitáktól. :? :? :?

Hendegabi: 23-25. hét környékén volt, amikor azt mondták, hogy lány.
Anyukád nagyon ari. Az én nagyanyám azt találta ki, hogy költözzünk oda hozzá, hogy ő tudjon engem ápolni. :lol: :lol: Hozzáteszem egész nap ki sem mozdul az ágyból, mert fáj a lába, most műtötték a mellével, és naponta 2x rájön a "jajmeghalokmindenkiugráljonkörbe" érzés. Anyu persze dobott egy hátast, amikor ezt meghallotta, és mondta neki h szó sem lehet róla.
A nénikém amikor felköltözött pestre vidékről, és még nem volt kész a lakása, akkor ott lakott a nagyanyámnál 1-2 hónapot. Nos nénikém 50 éves, és amikor 10 percel később ért haza, mint amit mondott, nagyanyám már hivogatta telon, hogy hol a csudában van. Gondolj bele mi lenne ha odaköltöznénk. Az utolsó lehelletet is kiszekírozná belőlünk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tabati: Én már megvettem a tenát. Nekem a gyógyszertárban azt mondták hogy az extra (4 cseppes) elég. Ez került 1200 HUF, hozzá a hálós bugyi 300 HUF/2db. A hálós bugyihoz a csípőbőséget kell lemérni.

Ancsurti: Ha az megnyugtatja a párod, anno én az utolsó pillanatig Attilának készültem, és anyunak többször is megmutatták a kukim!!:D :D :D Csak 1 hónappal a szülés előtt derült ki asszem, hogy királylány vagyok és nem királyfi:D

Timi: Music monster!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8)

Tena:Egyébként én régen amikor még betétet használtam, akkor is úgy éreztem benne magam, mint ha pelus lenne rajtam. Most én is ezt ahogy fogalmaztál mellközéptőltarkóig méretet vettem, sztem megőrülök majd benne. ÚÚÚÚÚÚTTTTÁÁÁÁLOOOMMMM a betétet!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

O.heni: én is 1200-ért vettem a 30dbosat.

Boo: anyajegyet sztem mindenképp mutasd meg a dokidnak, ill. bőrgyógyásznak is érdemes.

Ancsurti: "Lábköröm regulálás" ez nekem kb 3 tesiórával ér fel.Rettentő dühítő, hogy nem olyan szögben férek hozzá, mint eddig...

Bond: Jó ez a kép!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsurti: Nekem egy olyan pasim sem volt, aki egy rántottán, és egy pörköltön kívül mást tudott volna csinálni :D. Enyémapa már a rántottánál is megakad. De elvileg "lazannyát" tud csinálni, csak még nem láttam eredményét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi: Nekem is sokat csuklik Babóca, de én nagyon imádom. Kis mohó!
:oops: :D 8) :lol:

Kép
szisz89

timi: nekem is van úgy, hogy napi 3-4x is csuklik Dorka, változó, de én nagyon imádom, olyan kis drága :lol: :lol:

agi: nekem a védőnő bogyót ajánlot szülés utánra tejserkentő gyanánt az a 5ch vmit, bocsi de most nem tudom, gabi1 viszont profi ebben :oops: :lol: :lol:

f.nikici

Bonjour! :)

Gyorsan megírom a szokásos nemtudombefogniaszámatésmindenbebeleszólok ( :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) jellegű hozzászólásaimat aztán húzok kismamatornára. Délután pedig visszamegyek még a Klinikára meghallgatni az előadás uccsó részét. 8)

niki72!

A tojáspótló az más. (Hogy pontosan mennyiben is nem tudom, de az biztos, hogy most megkíméllek a készítésének és összetételének Neten való megkeresésétől :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

tímea83!

Én imádtam amikor csuklott Manó (:oops: :lol: :lol: :lol:), Huginál eddig egyszer-kétszer tapasztaltam csak. Ez is része az önálló lélegzés tanulásánák. Születése után is gyakran előfordult és nem kell vele csinálni semmit (megitatni, orrát befogni, stb.), mert magától simán elmúlik és nem okoz problémát. (A tüsszentés mellett ezt bírtam a legjobban baba korban. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

f.nikici!

Ha eddig mástól nem hallottad, akkor mi most mondjuk, hogy pihenned kellene. :wink: Jó, van még mit elintézni meg stb., de azért már nem olyan könnyű Fittipaldinak lenni ilyenkor és ha úgy érzed, hogy megkell állni, akkor igenis megállj van. (De inkább ehetőleg 1 lépéssel előtte :wink: )

Hááát, multimilliárt lehet, hogy van rá lehetőség, hogy Apával együtt legyetek, de akkor azt is hozzá kell tennem, hogy sajnos, hogy vannak ilyen kivételezések. :? :? :? Tudtommal csak a szülőszobán lehet az Apuka, másutt nem. De kérdezd meg a dokidat, veszteni valód nincs. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

007: biztos át lehet alakítani, de nagyobb macera lenne :lol: Ezért kénytelen leszek megszokni így. Nem a vezethetőség határa, csak kissé kényelmetlenebb az eddigi autóimmal szemben, ennyi :?
Teát akkor ne is vegyek?

ancsurti: homeos bogyókkal egyáltalán nem vagyok tisztában :? Azt lehet minden korlátozás nélkül szedni? Vagy van, ami mellett nem lehet? Hatásos? Ilyesmik.... :lol:
Kórházi motyók hozzávalói egy sarokban, még szatyorban :oops: De már kitaláltam: ehhez bőrönd kell! Meg külön tatyó a vajúdás idején szüskéges dolgokhoz. Asszem. :lol:

timea: s te mikortól kezded inni a teát? Amúgy hallottam, hogy van Laktoherb tea is, de hogy melyik a jobb....? :roll:
És akkor most végülis előre szerezzem be, vagy majd szülés után? :roll:

Na megyek embert csinálni magamból, mert okmányiroda, dm, isp,gyogyitár, árkád- kávézás van betervezve :lol: Ja meg a szülésznőt is utol kellene érnem, de tegnap sem vette fel a telefont, majd talán ma :lol:

Kép
agi125r

agi125r! :)

De vegyél nyugodtan teát, akár már most is, csak szerintem a kórházban felesleges még ezzel foglalkozni.
A Herbáriában Laktoherbet illetve Herbalaktot lehet kapni (a kettő tök ugyanaz, csak az egyiknek asszem időközben lejárt a szabadalma, ezért változtattak rajta egy minimálisat és más néven hozták forgalomba :wink: ) Hatásos még a Motherlove More Milk Plus kapszula is, amit sok baba boltban lehet kapni (de Neten is rendelhető).
És ami nélközhetetlen folyadék cirka kádnyi mennyiségben naponta ( :? :? :? :? :? :? ) és minnél több szopi illetve fejés. :wink:

Bőrödnyi kórházi cucc? Ha megmondod mit és mennyit raktál bele, akkor a felét kidobatjuk veled. :wink: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

nagyon rossz ejszakam volt, ejfel korul elaludtam, 2-kor kimentem pisilni, verozon megint.... :cry:
Felraktak a monitorre, baba rendben van, a verzes meg mindig nem volt az az igazan nagy, lepenylevalos, ugyhogy varunk megint, ugy nez ki csillapodik...Persze semmit nem aludtam utana...

Jaj, mar nagyon elegem, van, es tul akarok lenni ezen.... :cry: Neha ugy erzem ilyenkor, hogy mar nem birom tovabb.... :cry:
Vendég

Niki:Szegényem!Elhiszem hogy már marhára eleged van!
Próbálj meg megnyugodni és pihenni kicsit!
Gondolom kifáraszt ez lelkileg is.

A teát úgy tudom h a szülést követően kell elkezdeni inni.
Laktoherb-ünk van,majd a párom fogja itthon főzni,már kioktattam.Tesóm azt mondta h úgy napi két liter ivott.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!

Jó rég nem írtam,de mindennap benéztem,és elolvastam a napi termést!
Csak mire a végére értem nem volt kedvem írni! :oops: :?
Sajnos kezdődik,hogy hamar elfáradok,na és elég sok minden össze is jött az utóbbi időben! :shock: :roll: :x :evil:
Tegnap voltam orvosnál,minden okés szépen fejlődik a babám,méhszájam:3100! :D
Két hét múlva uh,és kezdjük az nst-t! :P

A szobákkal még nem végeztem teljesen amint készen vagyok velük rakok képeket!
Tegnap felraktam a függönyt a babaszobában,erre Apa beszól:nagyon szép,minden olyan kisfiús,tök szépen megcsináltuk,de „besz@rok” ha mégis kislány lesz! :oops: :roll: :P

Most hirtelen csak az utolsó hsz-t láttam:Niki nagyon sajnálom a rossz éjszakát és a vérzést,de fő hogy a baba jól van és jó helyen vagy!

Késöbb még jövök,most mennem kell!
Addig is szép napot!
20140328174041

Niki

Már nem találok vígasztaló, bíztató szavakat :(

Gondolunk rád :!:
Vendég

szép reggelt kismamik!!

niki72!
nagyon sajnálom,hogy nem volt jó az éjszakátok :cry: :cry: :cry: :cry: ,
de a lényeg,hogy nincs komolyabb bajotok...

akkor majd vagy ma vagy jövőhéten megcsinálom az új táblát...
de addig is íme a régi:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Niki!
Kitartás!!!! Olyan bátran csinálod ezt az egészet, nem szabad most elkeseredni. Pláne, hogy minden nappal közelebb kerülsz a végéhez!

Bond!
Köszi a tel.számot, felhívtam őket, és persze ott van a leletem, elküldik postán.
A szifilisz eredményért adtak ott egy másik tel. számot, amit felhívtam, és csodák csodájára az a doktornő vette fel a telefont, aki írta nekem tegnap a szívhez szól levelet....
Mondta, hogy a kórházi szifiliszt nem ők csinálják, ellenben van nála egy minta, amihez vár tőlem egy csekkes befizetést.... :roll:
Mondtam neki, hogy micsoda szerencse, hogy pont ő vette fel a telefont, így megspórolt nekem egy válaszlevelet. És elmondtam szépen, hogy félre lettem informálva, ha előre tudom, hogy itt is fizetős, akkor eszembe nem jutott volna menni, így köszönöm szépen, de nem szeretném megcsináltatni a vizsgálatokat.
És elbúcsúztunk...

A lényeg:
Hepatitsz-B kész van,
csak a többit kell megcsináltatnom, mert a szifilisz nem tudom, hogy hol lehet (azért hétfőn még felhívom a dokim asszisztensét, hátha van ötlete), tehát
3 v. 4 vizsgálatot kell megcsináltatnom a Kironál, és jövő hét keddre már kértem is időpontot.

Remélem a szülésem ennél gyorsabb lefolyású lesz..... :roll: :lol: :lol:

Szisz! Majd megkérdezem a párom, hogy melyik utcában van a ház, én csak odatalálok kocsival, a címet nem néztem még soha...

Kép
katy76

Tegnap az ejjeles szuleszno, aki vizitelt, egy kozepkoru no volt, nagy tapasztalattal. (Rengeteg szuleszno van, meg lassan 2 honapos ittlet utan is jonnek be hozzam ujak nap mint nap, de fokepp fiatalok..)
Gondoltam, meginterjuvolom, o biztosan sok ilyen esettel talalkozott...Kerdeztem, mik az eselyeim, hogy benn tartjuk a babyt a 37. hetig, meg kerdeztem a komplikaciokrol...

Azt mondta, nem akar alltatni....szerinte nagyon nem valoszinu, hogy megerjuk a 37. hetet..
Komplikaciok: azt mondta, hogy nagyon eros verveszteseg, es vertranszfuzio eleg gyakori..de az ennel sulyosabbak nagyon-nagyon ritkan, es az is csak akkor, ha az anya nem itt van, hanem otthonrol kell bejonnie, mire beer, mar nagyon rossz allapotban tud lenni a baba es a mama is..
Ha megtortenik a lepenylevalas nalam, 5 percen belul kesz leszek a mutetre, es akkor sajnos altatni fognak.. :cry:

Na, ez a helyzet velem. :?
Vendég

Niki:
:cry: :cry: :cry: :cry: Remélem minden rendben lesz.

Kép
szisz89

Niki:Szorítok,hogy minél tovább bent maradjon a pici.Mi napra pontosan egyidősek vagyunk,sokszor eszembe jutsz.
Vendég

Na, akkor előbb gyorsban rólunk, aztán válaszolok. :roll:

Kismama torna kipipálva. 8) Különösebben érdekes nem történt, semmi izgalmas pletyó vagy hír nem hangzott el.
Kombinón most volt hely. (El is felejtettem mondani: hétfőn minden alkalommal átadták a helyet a villamoson és ráadásul egytől-egyig nők. :shock: :D :D :D :D Igaz, azok a vilik nem kombinók voltak. Mondom én, hogy valami nem stimmel azzal a villamossal... :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
Viszont -itt most dicsekvés következik, aki nem szeret ilyet hallani, az most ugorjon (de ne túl magasról :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )- alig bírtam hazaérni. Ketten is megállítottak az utcán, hogy: "jaj, de jó látom jön a kistestvér, olyan aranyos a nagyobbik!". Szerény mosolyogtam, de belül ez volt: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) ( :oops: :oops: )
A házban csak most tudták meg, mert nemrég volt közgyűlés és most a jó időben a póló mindent elárult. Reakciók: :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D :D Úgyhogy, most lépten nyomon örömködnek nekem és mindenki válltig állítja, hogy ekkora korkülönbség PONT jó. (Ebben csak az tetszik, hogy szerintem ugyanezt mondanák, ha 3 vagy 5 év lenne. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Dehogynem bírod! :wink: Itt vagyunk neked, szorítunk érted, Apa és Rania is mindennap meglátogat, minden simán megy. :wink: :D
A vérzésnek persze nem örülünk, de fogd fel úgy, hogy ez egy olyan izgalmas időszaka az életednek, amit ugyan lehet, hogy magadtól kihagytál volna, de ha mégis eljött, hát eljött. Megugrod a lécet, rendben lesz minden és nemsokára már csak az emlékek maradnak, amik az idő múltával csak megszépülnek. Kórházban vagy, jó kezekben és AZONNAL tudnak cselekedni, ha szükség van rá. Jól érzed te ott magad, biztonságban vagy. OKÉÉÉÉÉS? :wink:

(Csak halkan írom: nem bírtam ki és csak megnéztem a tojáspótló összetevőit. :roll: :oops: :oops: Eredmény: vega-barát. :wink:
Hallottam már olyat is, hogy valaki azt mondta, hogy ő nem eszik növényeket sem, mert nekik is fáj, amikor leszedik őket. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ne kérdezd, hogy akkor mit evett. Arra már nem emlékszem, akkora hátast dobtam. Lehet, hogy ő is fotoszintetizált. :lol: :lol: :lol:

moncsy.78! :)

Nagyon jó ez a 3100! :D :D :D Csak így tovább és minnél több pihenéssel neked is! :wink: Képeket persze várjuk. (De olyat is kérünk, aminek az a címe, hogy: Pihenek :wink: )

katy76! :)

Szívesen! :wink:
A kórházi szifilisz szűrést minden kórház maga intézi. Egész pontosan valamelyik nagy vérvételnél arra is lecsekkolnak csakúgy, mint a többi 1386 dologra. Nézd végig minden egyes vérvételi papírodat, mert ha megbújik valahol, akkor azon túl, hogy tudod az eredményét, még annak is örülhetsz, hogy beljebb vagytok újabb 3 rugóval. :wink:

Ezek szerint normális volt a csaj, akivel beszéltél? Már az is valami...

Időpont: :D Simán elszámoltathatod egészségpénztárra a vérvételt (illetve a szerződést is), csak ne felejts el szólni, hogy a számlázási cím az a pénztáré legyen. :!:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!

Csak egy gyors beköszönés, ma itthon van apa és ezer meg egy dolgunk van!!

Niki: kitartást, nagyon nehéz lehet neked!!! Fel a fejjel, próbálj meg egy kicsit pihenni!!!Persze tudom, könnyű ezt mondani. De legalább a baba és te is jól vagytok!!!!És nagyon szorítok értetek, meg szerintem mindenki itt a fórumon! :wink: !!!!!!!!

Mindenkinek további szép napot, ha tudok akkor majd még jövk!!!!

Kép
marietta1982

Vicc:

A cégnél előadást tart egy szakértő a munka optimalizálásáról. A mondandóját a következő mondattal zárja:
- Amit most elmondtam, csak a munkahelyükön alkalmazzák, soha ne próbálják meg otthon!
Hátulról egy hang:
- Miért?
- Mert veszélyes. Én is kipróbáltam otthon a feleségemen. Észrevettem, hogy reggeli készítés közben mindig külön megy el mindenért a hűtőhöz. Megkérdeztem tőle, nem tudna-e egyszerre több dolgot kivenni.
Hátulról egy közbekiabáló:
- És, gyorsabb lett?
- Hát, igen. Eddig 20 perc alatt csinált reggelit a feleségem, most 7 perc alatt én...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Niki!

Sajnálom, hogy megint véreztél! :( Kitartás, csak ezt tudom írni!!

Rólunk:
Ma voltam védőnőnél és kicsit magas volt a vérnyomásom, és ez már nem az első eset, így elküldött belgyógyászatra. Kicsit a lábam is dagad, bár nem vészes, meg a súlyom alapján is azt gondolja, hogy vizesedek. Úgyhogy hétfőn kiderül mit kell tegyek a magas vérnyomással... Addig is sok petrezselyem!
A toxémia a vérnyomás, vizesedés, meg a vizeletből derül még ki ugye? Vérvizsgálat nem kell a megállapításához? Persze remélem nekem nem az van, csak a vérvételt még nem most ejtem meg, hanem június elején kell egy teljes vérképet csináltatnom.

Uszodára azt mondta, hogy menjek, de tampont ne dugdossak szerinte sem...

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Toxémiához még fehérje is kell, hogy legyen a vizeletben. Vérvizsgálat nem szükséges hozzá.

(Linket megnézted, amit írtam?)

Kép
Kép
200907?

A tenás linket? Azt igen! Megtaláltam amit kerestem, bár ott csak gyenge és közepes inkontinenciára írják a betétet, pedig tudomásom szerint 4 fajta is van, de lehet, hogy több is. Mindegy, alényeget kiszűrtem, köszi. Katy írt még anno egy oldalt, ott találtam ugyanolyan nedvszívású betétet, hasonló áron, de annak van szárnya is, ezért szimpibb, úgyhogy én azt veszem meg. Meg az sem uccsó szempont, hogy onnan mást is szeretnék venni, így egy helyen letudom az összes ilyen jellegű vásárlást. Tena bugyim már van. Nem mértem le a csípőm, de L-eset vettem. Szerintem jó lesz.

És ami vicces! Kerestem hasszorítós bugyit, vagy övet, erre anyósom előkotort a szekrényből 3at, amiket még ő használt. Egyre kisebbek, sőt még be is varrogatta őket, ahogy ment össze a hasa. Látszik rajtuk, hogy régiek, mert már sárgásak, de bugyi fölé hordta, tiszták, úgyhogy azokat fogom használni, nem veszek újat. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sütöttem nektek :) :) Kép
Vendég

A Tena-s oldal eléggé bénácska. :? Mindegy. A lényeg, hogy most már tudod, hogy mit vegyél és honnan. :D Szárnyai valóban nincsenek, de a középső ragasztócsík elég erős.
Az "L"-es bugyit 80-120-as csípőbőségre ajánlják, a következő méretet pedig 95-130-asra. A legnagyobb "XXL"-es már 100-150 centis.

A bugyiknak semmi baja attól, hogy besárgultak. Pár(?) mosás után azért visszafehérednek (valamennyit). Inkább azt csekkold le, hogy a gumija is jó legyen, mert az is tönkre tud menni az állásban. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.21 13:33-kor.

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Köszönjük! :D :D :D Nem érzem eléggé az illatát. Közelebb tolnád egy kicsit? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Szonibaba túrógombócai sem gurultak el idáig. Miért van mindenki olyan messze? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

Sillia!

Én nem csak az illatát, az ízét is érezni akarommm!! :lol:

007!

Lecsekkoltam a gumiját is, még műkszik. És felpróbáltam (persze a hasi részét nem ) jó lesz a fenekemre és a combomra! :wink: Amúgy meg nem fogom kimosni többször. Engem nem zavar, hogy sárga, másnak meg úgysem fogom mutogatni. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sillia: MINDJÁRT MEGESZEM A LAPTOPMONITORT!!!!!!!!!!!!!Nagyon guszta lett!! Én málnát építek a bucimba épp! :D :D :D :D 8) 8) 8) 8)

Kép
szisz89

Nnna kérem, életem első kovászos uborkája elrakva. 8)
(Mindig azt szoktam mondani, ha valaki először csinálja, hogy nyugi, nem akkora művészet, nem lehet nagyon elrontani. Kíváncsi vagyok ezek után, hogy mire vagyok képes a nagy pofámmal... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

Addig is amíg elkészíti magát a zUbi részemről egy kis francia krémest építek a molekuláim közé és talán a bodzaszörpről sem felejtkezem el. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

franciakrémes..... jajjj, de imádom!
Vendég

Kééééééééééérsz...? :roll: :roll: :roll: Az egyik a tied lehet ha megmondod, hogy EREDETILEG milyen a teteje: csoki bevonatos vagy karamellás? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
Kép
200907?

Csak gyors bekukk:

Niki,
kitartás!!Szorítok, hogy ne legyen baj, s hogy minnél tovább legyen benn...

Megjártuk a dokit.
2200gr a dárga és a BPD 86mm
Kicsit nagynak tartottam, de megnyugtatott, hogy teljesen átlagos..
Majd visszaolvasok mit írtatok a méretekről...

KépKép

KépKép
ronmay

Ha valaki nem az édességre lenne kívánós, akkor a gonoszabbik énem róluk sem feledkezik el :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :

http://thebible.freeblog.hu/archives/2008/07/25/Alsogatyakban_turkalas/

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: