A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kriszti! Csodaszép a virágod! :)

Ja, Moffli! Örülök, hogy jobban vagy. Kíváncsi vagyok, a férjed milyen "mesével" áll majd elő.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Lucus :(

Tegnap voltunk oltáson. Megint két oltást kapott, az elsőt nagyon hősiesen tűrte, csak egy pici sírás volt, a másodiknál jött a nagy ordítás.

Tanács kellene.

Zsófi 5920 gr, 63 cm volt tegnap. 1 hónap alatt 70 dkg-t hízott. Szopik rendesen, jó kedélyű, nem látom, hogy éhezne.

A gyerekorvos szerint mégis pótlást kellene adnom neki. (a minimális heti 10 dkg-t meghízza)

Szóval én totálisan tanácstalan vagyok most. Tegnap este próbáltam adni neki a lefagyasztott tejből cumisüvegben. Persze a cumisüveg nem is érdekelte. Hajolt be, hogy szopizni szeretne.
Ti mit csinálnátok?
Adnátok a pótlást, vagy várnátok vele addig, amig egyértelmű, hogy nem elég a tej.

Estére egyébként valószínű, hogy adni fogok neki, megpróbálom pohárból. Hátha akkor átalussza az éjszakát.

Kép
Kép
cs_erika

Erika! A 70dkg hízás ebben a korban teljesen jó.
Nem értem a dokidat.
Olivér sem hízott többet.
Már nem hízhatnak havi 1 kg-ot. Mekkorák lennének akkor?

Kép
hanna30

Erika, mi ugyanezen az oltáson/mérésen 5940 g voltunk és 64 cm, és mi sem hízunk heti 10 dkg-t. És a mi dokink azt mondta, teljesen szépen fejlődünk. Nem értem a dokid minek paráztat :shock:
kisbogacs

Jó reggelt!
Cs_Erika!:Milyen pótlást ajánlott a dokitok?Nem a hozzátápi lehetőségét ajánlotta fel?Ilyenkor szokták már mondani.Nem hiszem,hogy kevés lenne a 70 dkg,az én lányom,még ennyit sem hízott 1 hónap alatt,pedig ő már hozzátáplált,és nem volt semmi probléma a súlyával,csak dicséreteket kapott.Ő most 6600g és 65cm.Teljesen kiegyensúlyozott,vidám kisbaba.
Boldog Szülinapot az ünnepeltnek! :!:

Eszter

Kép
eszterem

Miliupa milumil Ha1-et. Hozzátáplálásról annyit mondott, hogy 2 hét múlva akár el is kezdhetjük almával.

Ok, akkor nem parázok többet. Ma még jön ki a védőnő. Megkérdezem ő mit mond.

Kép
Kép
cs_erika

Szisztok!

Kriszti: Boldog szülinapot! (gyönyörű a rózsa)

Lucus: sajnálom, hogy a ti kocsitok is összetört. Még jó, hogy a férjednek nem lett semmi baja!

Jó meleg lesz ma is! Az erkélyen már 28 fok van.

krisz78

28fok?Már?!Én még nem néztem,de a babám szobájában 26fok volt,ezért inkább kiraktam aludni a teraszra reggeli után.Ott pont kellemes.
Mi van most,hogy ennyire törnek ezek az autók?

Eszter

Kép
eszterem

Kriszti: BOLDOG SZÜLINAPOT!
Nagyon szép a virág :) Micsoda lovag a párod :D

Eper: nem azért nem szabad enni, mert hasfájást okoz, hanem azért, mert allergén.

Erika: Saci 50 dkg-t hízott a múlt hónapban, azt mondta a doki és a védőnéni is, hogy teljesen jó. Úgysem tudod megtömni, ha nem éhes!

Lucus: :( jó, hogy a férjednek nem lett baja.

28 fok van már? :shock: :shock: :shock: akkor bent maradunk.

Moffli: ahogy a lányok is írták, 2 véres kaksi miatt még nem kell aggódni. Ha azonban gyakrabban megjelenik, ki kellene vizsgáltatni.

Alvás: pár napja katasztrófa :( Éjjel többször bealudtam Sacival a cickón, persze mellettünk nem tud aludni, ezért nyugtalan volt. Ördögi kör... Most itt alszik a hátamon. Egyre profibban pakolom fel :D Kezdek büszke lenni magamra :mrgreen:

Petne: Julcsi nagyon édes :D

Móni: jobbulást Gergőnek!

Csöre
csöre74

Kriszti!

Kép

Nagyon szép a csokor! Ezek szerint helyre állt a béke! :D

Erika! Én nem adnék neki pótlást, ha úgy érzem elég a tej. Az hogy mennyit nő, meg hízik alkat kérdése is. Nem egyformák a gyerekek.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csöre! Sajnálom a rossz alvást. :(
Olivér legalább éjszaka alszik.
Bár, ma a 3 órai szopi után még 1/2 órát dumált az ágyában.
Lacával mi meg csak röhögtünk.
Majd 1/27 és 1/2 8 között pedig közöttünk dumált.
Be nem áll a szája.

Meleg: utálommmmmmmm.
Este 26 fok volt a lakásban.

Kép
hanna30

Kriszti! Nagyon nagyon sok boldogságot!!!!
Gyönyörű virágcsokrot kaptál!

Eper??? én is ettem... olyan jól esett:)

Eszter: melegfront van szerintem....álmosak az emberek.

Erika! én sem értem miért aggódik a dokinénid. Petra sem hízik többet havi 30 dekánál és tök jól elvan. Esténként megkínálom tápszerrel. Cserélj cumit az üvegen hátha nem tetszik neki a formája vagy az anyaga!
A hozzátápinál a gyümölcsök nem egyenértékűek tápanyag szempontjából az anyatejjel vagy a tápszerrel. A milupás tájékoztatón is rajta van, hogy 4 alma = 2 dl tej és ehhez még ugye kellene a fehérje és egyéb tápanyagok. MAgyarán ettől még nem lesz hízás. MAjd a főzelékektől vagy a tejpépektől amit szintén lehet már 4 hós kortól adni annak aki elfogadja.
katuska79

Hanna: kis dumagép :D
Meleg: :( én is alig várom a redőnyöket. Több fokot fog jelenteni a tetőtérben. Estére 2 fok különbség van a tetőtér és a földszint között.
Most nem tudom, mit csináljak, mert nem adtam rá sapit, amikor felkötöttem, így nem merek kimenni kertészkedni (nem ér hátra a karom a fejéhez). 1 óra múlva meg itt vannak a korlátosok :D jaj, haladunk, haladunk :D

Csöre
csöre74

Csöre! Korlátosok? Mit csináltok? terasz?
Én nem is tudom mi lenne velem, ha ennyit kellene hordoznom a 9 kg-os fiamat. Nekem leszakad a hátam, ha pár percet magamra kötöm!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: franciaerkély a tetőtéri ajtóknál. Most készülget a tetőtér, addig nem költözhetnek fel, amíg nincs korlát.
Nem "kell" cipelnem Sacit, azért cipelem, mert nekem is jól esik. Most is itt szuszog a hátamon.

Csöre
csöre74

Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam.
Azt én sem gondoltam, hogy bármi baj lenne Zsófival.
Már régóta két cici kell neki, és általában amikor cserélünk, akkor nekiáll balhézni mert még éhes.
Ha a második cici után is balhézna, akkor biztosan éhes maradna, de soha nem állt neki ordítani a második után. Sőt, tök elégedetten elalszik, vagy nekiáll dumálni.

Éjszakára elfogadom, hogy kell neki a pótlás, mert már én is szeretnék aludni éjjel. Nappalra nem fogok neki adni. Így döntöttem.

kriszti Boldog szülinapot, és szerintem a Milánokat sem köszöntöttem.
Isten éltessen minden névnapos, és szülinapost.

Kép
Kép
cs_erika

Kriszti: boldog szülinapot! Gyönyörű a csokrod!

Kép

Eper: nekem azt mondta védőnéni, ha én nem vagyok rá allergiás, akkor mértékkel szabad.

Hozzátápi: én meg akarom várni a 6 hónapot, ha addig lesz elég tejcsi.

Biga.csiga: köszi a linket, tegnap én is itt nézegettem. Amit kinéztem, ott már voltunk egyszer (rögtön az esküvőnk után, olyan elő-nászút féleségen) és nagyon jól éreztük magunkat, ezért akartam megint oda menni. De sajna nem fogadják el az üdülési csekket, pedig olyan klassz lett volna.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Ja, és a lényeget elfelejtettem: tegnap Bálint önállóan, minden segítség és trükközés nélkül az oldalára fordult :D Annyira boldog voltam :D

(Ja és képzeljétek, egyik ismerősömet, akinek még csak 2,5 hónapos a babája beparáztatta a védőnéni, hogy ha nem fordul hátról hasra 3 hónapos koráig, akkor vinnie kell korai fejlesztő központba!!! Ok, hogy ő kislány, de hát akkor is....)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Te jó ég!Miket mondanak ezek a védőnők és doknők!Besz*rás! :shock:
Na Én ezért nem hiszek senkinek!Nem egyformán fejlődnek!Az én lányom,már 2,5hósan már lépegetett hónaljban és felhúzta magát ülésbe.De a hátáról még nem sikerült a hasára fordulnia,csak fordítva.Na jó,ha visszagurult az más.
Besz*rok :!:

Eszter

Kép
eszterem

de hogy lehet ilyen hüly*ségeket kitalálni :!: :?: :!: :?: :?

Eszter

Kép
eszterem

Na, itt volt a védőnő.

Szerinte sem kell pótlás a Zsófinak.

Azt mondta, hogy az ő kisebbik gyereke volt, hogy 1 hónap alatt csak 20 :!: dekát hízott. Szóval ne izgassam magam.

Kép
Kép
cs_erika

Erika! Örülök, hogy minden oké.
Bocsánat, nem dicsértem meg a házatokat.
Nagyon szuper!

Bálintanyu! Gratula a forduláshoz!

Eszterem! Én nem akarok beleszólni, de vigyázz.
A lépegetés reflex! Újszülött kortól megvan.
Az ültetéssel pedig a gerincét lehet elintézni egy életre.
Persze, hogy ülni akarnak, hiszen úgy színesebb a világ, de még nem érettek rá. :wink:

Kép
hanna30

Kéééész a korlát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Megyek Zazáért :)
Edit: gratula Bálintnak :) paráztatás: :evil: biztos jó kapcsolata van vmi jó kis pénzes korai fejl. központtal :evil:

Csöre
csöre74

Hanna: pont ezek jutottak eszembe nekem is, de megelőztél ;)
Milán is nagy dumás. Konkrétan úgy altatja magát, hogy hangokat ad ki, és éjjel is ébredéskor a szeme még csukva, de a szája már jár :D Ja, és olyan ellentmondást nem tűrően karattyol, jól kieresztve a hangját, hogy az apja azt mondta, ha felnő vagy főnök lesz, vagy ő lesz az, aki mindig visszadumál a főnöknek :lol:

Erika: jófej a doki... nem gondolkodsz váltáson? :roll:

Milán megint nyüszis, szédületes mit vág le :shock: Váltja egymást a duma, és a hisztiféleség :? Még jó, hogy most délelőtt is aludt fél órát, így össze tudtam dobni az ebédet. De, hogy a muffinra mikor lesz időm nem tudom. Kimegyek a szobából és már rí :(

Edit: grat az oldalra forduláshoz! ;)

Milán ma reggel már próbálkozott a hasra fordulással is. Nagyon édesen küzdött aztán rásegítettem neki, hogy meglegyen a sikerélmény. Oldalra már mindkét irányba forog, de a hasra és vissza még mumus :lol:

biga.csiga

Biga.Csiga! Akkor a mi fiaink megértenék egymást.
Éjszakai altatáskor ezt hallani: eeeeeee eeeeee eeeeeeeee
Most meg itt sikongat már vagy 1 órája.
Megzabálom őket. :)

Kép
hanna30

Egyetértek Hannával. Nem kell őket idő előtt ültetni. Nem véletlenül javasolják a fektetést a babakocsiban is 6 hós korig. Oké, persze az ölébe ülteti az ember, de sokáig nem szabad. A gyógytesi tanár szerint rengeteg a gerincproblémás alsós gyerek, aminek egyik oka a korai ültetés. Úgyhogy én a kocsiban is fektetem Ádámot.
Agyban kell eljutnuk a babáknak a különféle mozgáshoz. Szerintem legalábbis.

Edit: a kiskönyv 6 hónaposan írja a fordulást. Az ilyen hülye védőnőket.....

krisz78

Biga.csiga: te muffinkészítő mester lettél!!!! :lol: :lol: :lol:

krisz78

Halihó!
Kriszti:
Boldog születésnapot kívánunk!!!

Mindkét pulyám alszik :shock: Át kellett szervezni a napirendünket, olyan gatyarohasztó meleg van... ?ostmár az lesz, hogy délelőtt 10-12-ig kint vagyunk, utána lesz főzés, takarítás, játék. Aztán mg 5- fél 7-ig kicsit lemegyünk. Olyan jó volt most lent, tiszta hüsi van az udvaron ilyenkor : )
Feljöttünk, Ana pedig bebújt az ágyába, és alszik. Bence már a babakocsiban elintézte magának, így őt felhoztam :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja!
Kiváltottam a Felicitas csomagot. Másnak mi volt benne? A miénkben egy Johnsons sampon, Sudocrem,kiskanál, folttisztító minta,és egy csörgő labda.
Aztán most láttam, hogy 2 kupont kaptam, nem tudom véletlenül-e, de így kétszer megyünk kiváltani :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

kisbogacs
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED.

Ma vittem vissza a Joelt a dokihoz, de vittem a Gergőt neki kezdődő tüszős mandulagyulladása van.
Szóltam a doktor néninek a Joelről, hogy éjjel sokat van fönn kapott tápszert pótlásnak, mert a doki néni is azt gondolja, hogy mivel megint babás vagyok estére már nem elég a tejem neki, hát remélem most már estére minden rendben lesz, majd holnap többet tudok mondani, mert csak egyenlőre estére kell csak neki a pótlás.

manocskak

Mági! Nekem se labda, se fültisztító nem volt benne. :(

Paramamiknak:

4 hónaposan
Hely- és helyzetváltoztatás:

* hasra, hátra fordul;
* hátáról az oldalára fordul;
* hason fejét 90°-os szögben emeli;

Manipuláció:

* ügyetlenül, céltévesztéssel sikerül megfognia a tárgyakat;
* egyik kézből a másikba átveszi a játékot;

Értelem:

* tekintetével követi a mozgó tárgyakat;
* sikoltozik, hangosan kacag;
* az arcok között különbséget tesz;

Magatartás:

* kezdeményezi a közös játékot;
* élvezi a közös tevékenységet;
* érdekli a saját tükörképe.

Kép
hanna30

Hol lehet kiváltani a felicitasos csomagot? Nekem nincs meg az a tanácsdó könyvecske amiben benne vannak a beváltó helyek.

Nem gondolkodtam váltáson, mert ettől eltekintve nagyon meg vagyunk vele elégedve.

Ti mertek enni káposztát? Ma paradicsomos káposztát hoztam haza.

Na megyek, mert hason erőlködik a drágám :roll:

Kép
Kép
cs_erika

Hanna: nem fültisztító, hanem FOLTtisztító :lol:

Én ugyanott váltotam be, ahol a várandós csomagot is. Ott biztos ,hogy van ez a fajta is.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja,nyugodtan beleszólhatsz!Nem is ültettem a gyereket,csak mikor tornáztunk segítettem neki.És az orvos léptette 3hós oltáson.Amikor elkezdte ezeket csinálni,nem erőltettem egyátalán,sőt!Ezeket már én is produkáltam ennyi idős koromban és semmilyen problémám nincs,se a gerincemmel és allergiás sem vagyok...A férjem úgyszintén!
De hallhattátok,minden dok és védőnő mást mond!

Eszter

Kép
eszterem

Hannával egyetértek, pont ezt akartam írni én is. Az igaz, hogy minden gyerek más és más de vannak alapkövek amikre építeni kell. Szóval hiába szeret és akar is ülni, állni egy ekkora gyerek nem szabad engedni! Tessék iylen idősen még forgolódni, ezek a mozgások fogják megerősíteni a hát és nyakizmokat arra, hogy utána menjen az ülés, kúszás és mászás és később a felállás. Nem véletlenül fordítanak hangsúlyt arra, hogy az egyes szakaszok meglegyenek mert később gondot okoznak. PL az oyaln gyerekeknél akik kihagyták a mászást és egyből felálltak és elindultak szokták javasolni az alagutazást vagy egyéb mászásra késztető feladatokat.
katuska79

Mágnes! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Tudom terepszállás és terpeszállás. hehe

Eszter! Nem szólok bele.
Hidd el, ezt tanultam, nem akarok rosszat.
Persze, hogy léptetik, mert ez reflex és ellenőrzik.
Mikor megszületik, akkor is ellenőrzik, ugyan úgy, mint a fogó reflexet.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha a mozgásfejlődés nem megfelelő sorrendben következik be, komoly problémák adódhatnak.
Én ezzel a témát lezártam.

Kép
hanna30

Katuska! Köszi. :wink:
Azért a rutinos Anyukák szavai mindig megnyugtatnak.

Kép
hanna30

Eszter! amikor a dokinéni a 3 hós oltáskor felállítja a babát nem azt nézi, hogy erős-e vagy tud-e állni hanem azt, hogy a lépegető reflex megvan-e még!ez a reflex elmúlik egy idő után, ebből is lehet következtetni hogyan fejlődik egy baba. Ugyanilye reflex még a fogó reflex is....azt is felváltja az amikor a baba megtanul elengedni dolgokat.
katuska79

Ezekkel én is mind egyet értek!De például én nem is másztam és semmilyen problémám nm volt soha semmivel.A lányom meg még ölben sem szokott lenni,egész nap fetreng magának,sürög-forog,magyaráz... :) Még sírni sem tud,csak kiabál :lol:

Eszter

Kép
eszterem

mi van Hanna lesel mikor írok??? :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Eszter! a mázlista :lol: :lol: mondjuk Petra is inkább ketyeg sírás helyett...
katuska79

Ja ez így van,tudom,mert elmondták.

Eszter

Kép
eszterem

:lol:

Eszter

Kép
eszterem

Katuska! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Eszter! OK ha elmondták...sajnos tök sok helyen van olyan doki, védőnő akik soha semmit nem indokolnak meg. Erre jó, hogy iylenkor mindeki leírja a saját tapasztalatát. Egyébként meg lehet egy hónap múlva mert majdnem annyi van a lányaink közt én is épp azon fogok problémázni, hogy állni vagy ülni akar. Tojva nagy ívben a nagy könyvre...

A példának okáért már meg is tette...itt az ölemben.
katuska79

:lol: Köszi :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Egyetértek az előttem szólókkal, mindent a maga idejében. Nemrég olvastam is egy cikket erről, na azóta sportkocsi vissza a szekrénybe, marad a mózes egy ideig (hál' Istennek, Bálint még nem nőtte ki):

http://www.babakocsi.net/mikortoltegyemsportkocsiba

Én itt szoktam kuksizni, mit is kellene mostanában csinálnunk:

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... min_site=1

Hanna, Te is innen másoltad ki (csak mert olyan ismerős volt, amit másoltál)?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit! Nem innen másoltam, de ez is jó.
Én egy gyógypedagógus lapról.
A mózes nekünk sajna már kicsi. :(

Kép
hanna30

Edit! Jó a cikk, amit betettél.
Tényleg igaz az, hogy azt akarjuk, mi szülök, hogy kisfelnőttként viselkedjenek a gyerekeink.

Kép
hanna30

Ja,már mi is kinőttük sajna a mózest.Én a hordozóba rakom és azt csatlakoztatom a kocsira.A sport rész várhat még.Úgyis abban van ha csavizunk kocsival és ha elalszik csak ki be lehet pattintani és nyugiban van vásárlásnál vagy akárhol.

Eszter

Kép
eszterem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: