A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Nici,Boni,Apro: nekem is Bence mostanában többet nyűglődik. Éjjel is többször fent van, sírva. Nehéz megnyugtatni, pedig végig aludta az éjjeleket. Járókába ő sem szívesen megy, még úgy sem, ha Dórit teszem mellé. Nálunk is ez pár napja van. Mondjuk azt látom, hogy szenved a fogával. Ettől függetlenül azért jól elvan, főleg, ha a közelben vagyok. Szerencsére azért tudok mellette (ük) dolgozni (házimunka).
A kajájával hál isten nincs gond, bármit adok neki, bármennyit, megeszi...

Felicia: hát... nem is tudom, mit mondjak. Jó, hogy elutazol, szerintem se vedd fel pár napig a telefont, esetleg ezt itthon megmondhatnád neki, ne higgyen bunkónak, vagy ne akadjon ki. A tesód gyereke-Dávid dolgot nem értem kristálytisztán. Nem ismerek a környezetben olyan szülőt (akár apa, akár anya), aki bármilyen nehéz eset is volt, miután megszületett a gyereke, nem indult be a szülői ösztöne. Párod ilyen lenne? Nem lehet, hogy valami gyermekkori traumája van/volt és ezért nehezebben nyilvánul meg? Ezért óckódik a felelősségtől is?
És nem hibáztál sex terén, szerintem se, bár én a helyedben nem engednék neki. Ne érezze azt, hogy ő bármikor megkaphat! Főleg ilyen szöveggel utána, hogy csak szex volt és más semmi!
Az viszont tényleg pozítiv, hogy elmegy Veled párterápirára, hátha kiderülnek a félelmei, vagy múltbeli dolgok.
SOK SIKERT NEKTEK!!!

Na megyek, főzök, aztán még Emese suli előtt elmegyünk a picikkel, nekik akarok nyári könnyű sapit venni.
Aztán ma még edzésre is kell vinnem a nagylánykámat!

Sziasztok

Szép napot!

Szilvia

Apro: nekem már nem érzéketlen ott a vágás. Kb. fél évig volt mindhárom császárnál.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Liget - Mi 1/2 3-kor szopizunk. Ha már kinn vagytok, vagy kicsivel előtte, csöngessetek meg léci. Tök jó, hogy ilyen sokan leszünk!

sushy

Na szuper, elszallt amit irtam :evil:

Na akkor meg1x

Eniko is sokszor hisztis mostanaban, most is 11tol nyuglodott, megetetni is alig tudtam, es most aludt el fel egykor... Ki tud hozni a sodrombol nem mondom, de nem lehet haragudni ra :wink:

Vedono itt volt ma, kicsit elbizonytalanitott, mert szerinte tejet csak 2 eves kortol, addig tapszer, ha nem lesz mar anyatej, illetve minden mas tejtermeket is csak 1 eves korotol lehet adni... Nem is mondtam meg neki, hogy a gyumijebe mar tettem par kiskanal joghurtot, es most akartam probalkozni a turoval... Ja es azt mondta, hogy nem biztos hogy egybol gondot okozna a tejtermek, hanem lehet hogy csak kesobb jon ki... Na hat nem tudom, nekem ez a `2 eves korig tapszert` dolog kicsit tulzasnak tunik, de nem igazan tudom eldonteni, mit csinaljak...

yuyu79

Sziasztok lányok!

Talán emlékeztek egy hónapokkal ezelötti történetemre. Egy ismerös anyuka a játszócsoportunkból a második gyerekével volt terhes. Megszülte gond nélkül, majd pár héttel késöbb magas vérnyomás és agyvérzés miatt kómába került. Pénteken lesz a temetése, 33 évet élt. :( Ö is valahonnan Afrikából származott, az apuka német. Csóri kis capuccino gyerekek anya nélkül maradtak. Teljesen ki vagyok akadva, mint egy zombi járok-kelek.

Mentem dolgomra, majd jövök.

Barbi
Vendég

Nicike!

Dettó, amit Aproo írt Leviről, csak mi volt, hogy szinte egész napokat nem ettünk, nem ittunk!!!!

Soha nem végzek mellette semmilyen munkát, csak ha alszik, vagy, ha megjön a család!

Néhány oldallal előrébb leírtam szényenérzetem történetét is, hiszen Dorcám egész napokat csak üvöltött, míg majdnem a falhoz kentem, aztán rájöttem, hogy a szeme fáj, plusz jön a foga! Szóval az extra nyűgösségnek mindíg van oka, az átlagos meg habitus kérdése!!!

Felícia!

Véleményemet ismered, ezért nem írok, de mindig olvasom, hogy alakul a kapcsolatotok! Most egyetlen gondolatot engedj meg. Sógornőmet három gyerekkel hagyta el a férje lassan 10 éve. Akkor ő is rákérdezett, hogyhogy az új asszony gyerekeivel törődik, a saját fiait hanyagolja/ Azóta már 4 kapcsolata volt a sógormnak/
Az akkor 45 év körüli, agyilag egyébként óriási fej (emberileg érzelmileg skizofrén) sógorom akkor azt mondta neki: Értsd meg, ha szeretem a nőt szeretem a gyerekeit is, és ellenkezőleg! A válókeresetbe nem röstellte egyenesen azt írni, hogy ő egyik gyereket sem akarta?????!!!!

(Sógornőm 150 cm és kb 45 kg-os nő, ő meglett férfi ember! Talán a sógornőm megerőszakolta? ) Szóval vannak bizony fura gondolatok az emberek fejében, és biztos nem csak a férfiakéban, ne általánosítsunk, de jelentem a jelenség létezik!

KépKép
koadri

Barbi, ez szornyu :cry: Sosem ertem, hogy tortenhetnek ilyen tragediak, es miert pont azzal, akire szuksege van a gyerekeinek... Es mi okozhatta ezt? Korabban nem volt semmi baja? Es az orvosok tehetetlenek voltak??

yuyu79

Julcsi, nekünk is azt mondta a védőnő (új van a költözés miatt - hétfőn találkoztunk először :) ), hogy a dokinéni két-három éves korig is a tápszert javasolja tej helyett, de tejtermék már korábban jöhet. Azt is hallottam már, hogy akár évek múlva is okozhat problémát a tej korai bevezetése.

Tapasztalt anyukákat (meg Bonit :) ) kérdezném, hogy van e valami javaslat "húskrém" készítéshez? Májkrémes kenyeret javasolt a (régi) védőnő, de jobban szeretnék valami itthon elkészíthető (tartósítószer és egyéb mentes) kennivalót gyártani. (Apa már nagyon adogatná ezeket, én meg aggódva figyelem az összetevőket :? .)

Judit

Kép
Kép
csutak33

Nalunk meg a dokineni elobb engedne mindent, a vedono meg azt mondja, hogy ne hallgassak ra. Igaz, dokinenink minimum 60 eves...

yuyu79

Sziasztok!

Nicike, még amit akartam írni, a kajasztrájk nálunk is bevett szokás, bár most lekopogom, eléggé jól eszik Levi magához képest. de az alsó fogak megjelenése előtt én egy hétig bőgtem, mert kb. 1 üveges kaját volt hajlandó megenni egy nap és nem is szopott, sőt, vizet sem volt hajlandó inni. Szóval van oka, de ez nem okoz akkora bajt. Ha konzekvensen fogy, akkor érdemes ránézni, de semmi több. Mi is 30 dkg-ot fogytunk akkor 2 hét alatt, a frász kivert, de lassan elmúlt. Azóta pár nap volt csak, hogy nem evett.
Próbáld meg, amit írtam Adriéknak. Csinálj levest és annak a levét kanalazzátok, hátha.....a folyadékpótlás a lényeg!

Köszi a csaszis válaszokat....

Barbi, nagyon sajnálom!

Nálunk is volt ma a védőnő. Fél1kor telefonált, hogy Ő akkor 10 perc múlva jön, jó? Humosbubor, de ahhoz képest eléggé gyorsan összekaptam magunkat, mindent rendben talált.

Julcsi, sztem ez annyira védőnőfüggő. A miénk pont ma mondta, hogy yoghurt, túró menjen minél több.
A sógornőm nővére súlyosan tejérzékeny, ezért a sógornőm a fiát féltette nagyon. A Ő védőnőjük emiatt nem engedte, hogy tejet kapjon másfél éves koráig, de egyébként simán az egy éves kort ajánlotta megvárni. Mi sztem ezt a kétéves kort hanyagoljuk...örülök, ha egy éves korig kitartunk tejmentesen.
Sokan meg a tápszertől óckodnak, főleg a kínai botrány után. Párom is azt mondta, inkább feles forralt friss tej, ha nincs több cici, mint tápi. Hát, nem tudom, fogas kérdés....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hat, ja... Akkor nyugodtan bologassak a vedononek, aztan csinaljam, ahogy gondolom? Csak bele ne keveredjek a fullenteseimbe :oops:

A feles tejet azt hazitejre ertette a ferjed? Annak mekkora lehet a zsirtartalma vajon? Gondolom az `igazi` tej az megis jobb, mint a bolti 2,8as....

yuyu79

Huuu, kiscsajom majdnem 3 orat aludt, most ebredt fel... Ilyen kb 4 honapos kora ota nem fordult elo :shock: :D

yuyu79

Na, mi meg 2x20 percet aludtunk ma....és ehhez mérten vagyunk feszkósak. Mondanom sem kell, ma még semmit sem haladtam itthon. A lakás romokban....

Julcsi, az igazi tej, a tehéntej, amit épp lecsapolnak? Na, azt nem adnám, van vagy 4-5%os, zsírtartalmú és nem is fertőtlenített.
A bolti 2,8 as felesben, de mondom, azért az egy éves kort megvárnám azzal is. Az a baj, hogy Levi a tápszer szagától is öklendezik nemhogy belekóstolna. Szóval akkor most 3 éves koráig ne kapjon semmit? Nem tudom, ez a mai tápifavorizálás....Kínában is totál elégedettek voltak vele, amíg meg nem halt egy csomó pici. Merthogy állítólag a tizedét sem vallották be.... :? persze, akinek nincs anyateje, az más, vagy már nem szopik a pici. De azért én nem hallok olyan sok ritka nagy beteg emberről a szüleink korosztályából....szóval van egy csomó érv és ellenérv, aztán csak döntsön az ember.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hat en meg azt olvastam, hogy ha mar tej, akkor magas zsirtartalmu legyen, minimum 2,8as. Parod szerint meg azt meg higitani kell?

En a tapszert meg nem is probaltam, egyelore eleg, amit le tudok fejni (szopi az mar kiesett teljesen sajnos). De en sem vagyok tapszerparti, csak azt mondjak, a tehentej megterheli a vesejuket, meg ilyesmi. Szoval tenyleg nem konnyu donteni...

yuyu79

Yuyu!

Dorca is 3 órát aludt, ilyen még soha nem fordult elő, csak közben felkelt egyszer enni (tápit) és mivel extra nyűgös volt visszaringattam a babakocsiba. Ehhez hozzátartozik, hogy óriásit játszottunk délelőtt!!!!!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat nátha ügyben.
Ma talán már jobb a helyzet, nincs annyira tele az orra. Éjjel 5ször volt fent, meg én is. Viszont csak felsírt, nem kellett bemennem hozzá mert azonnal vissza is aludt. Remélem megmarad jóalvó babának!
Tejtémával kapcsolatban: szerintem nagyban függ öröklődéstől is. Tehát akinek a családjában előfordul tejallergia, ott nagyobb az esély.
Férjem előző házasságából két nagyfia van, mindketten tejallergiásak. Egyik jobban, másik kevésbé. Nekik rögtön kijött, mikor először tejes dolgot kaptak. Így mi biztosan későn fogjuk elkezdeni a bevezetését. Persze ismerek olyan gyerkőcöt is, ahol közel-s távol sincs a családjukban allergia, ő mégis az. Nehéz eldönteni. Szerintem a tejjel kell várni, tejtermék mehet 1 éves kortól. Mindenki mást mond...

Emesedora: ha felmész az udulesicsekk.hu-ra, ott rá lehet keresni azokra a helyekre, ahol elfogadják. Mi is Balcsira megyünk, Balatonlellén csudijó strand van!

Énpicilányom éppen felborítani készül a ruhaszárítót! Mellesleg még mindig nem ül és mászik, viszont olyan tempóban kúszik hogy alig bírom követni!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Sziasztok!

Végre itt. Már itthon vagyunk egy ideje, de eddig csak olvastam, a tali miatt nem akartam kihagyni egy oldalt sem, nehogy lemaradjak valamiről. :)

Szóval jó sok mindent írtatok. :)
Nagyon aranyosak a képek. És milyen ügyesek ezek a kis babák!!
Dorca járásától teljesen készen voltam. :D
Remélem már jól vannak a kis betegeskedők. :)

Szilvi, először is nagyon köszi, hogy Magadra vállaltad az intézkedés részét a talinak, másodszor köszi, hogy nem feledkeztél meg rólunk a táblázatkészítésnél, annak ellenére, hogy már több mint 3 hete nem voltam. :) Szóval, nekünk tökéletes mind a szállás, mind az időpont, mind az ár. Egy kérdésem lenne, ha jól értelmeztem akkor, ha szobát kérünk, akkor csak a folyosó végén van közös zuhany?? Mert ebben az esetben mi is bungalót kérünk és természetesen két éjszakára.
Póló, babónak 86-os a mérete, bármi is legyen (body vagy póló), nekem lenne kívánságom, de csak ha lehet.... :) szóval esetleg trikóra nem lehet szitázni, mert én nem nagyon szeretem a hagyományos pólót és ha dög meleg lesz, szívesebben leszek ujjatlanban. Apájánk azon a véleményen van, mint Boni párja, Ő nem szeretne egyen pólót, most mit tegyek, ez van. :D
Ha lesz számlaszám akkor nekünk 7000-et kellene utalnunk, ugye? Jól emlékszem?

Na ezt most gyors elküldöm, aztán folytatom.

k.a.t.i.c.a

Tejes téma, most kaptam az infót, hogy ha tej, akkor minél zsírosabb legyen, mint ahogy Julcsi is írta. Sőt, nekem a védőnő és a dokinő a háziteejt ajánlotta, mert a babáknak nagyon magas kalóriatartalmú ételt kell adni. Rengeteg tejterméket, húst, zöldséget és minden más jót.

Hinta, szeretném felhívni a figyelmeteket a sípolós beülős hinták veszélyeire. Minap jártunk úgy, hogy Pocakosunk épp hintázni készült, de (az Isteni gondviselésnek, vagy az anyai ösztönnek köszönhetően, nem tudom...) felfigyeltem a fémkarika alatti fémlemezke (ami összefogja a két szálat) alatt kikandikáló fonaldarabra...feljebbtoltam a karikát és alatta a lemez belülről elvágta a kötelet, megrántottam kissé, és el is szakadt. :( No comment. Marha nagy mázlink volt, hogy nem a gyereket ültettem bele. :?

k.a.t.i.c.a

Felicia, nagyon sajnálom, ami Veletek történt. Nem tanácsolok Neked semmit, sosem szerettem ilyen ügyben tanácsot adni, csak azt kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok, akár pároddal, akár nélküle!! És amit a lányok már írtak, most elsősorban Dávid a fontos, hogy Ő ne érezzen semmit, csak a gondtalan kisbabaéletet élvezze. :) Jó pihenést Nektek!!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Szoktalak titeket zugolvasni, és ha nem bánjátok, akkor néha írnék is.

Győrben lakunk, Mátém augusztus 3.-án született, egy igazi kisördög, nincs egy nyugodt percünk.

Olvastam, hogy a tejtermékekről beszélgettetek, egy kicsit el is bizonytalanodtam, én már adok joghurtot és túrót is. Én is úgy tudom, hogy babáknak a 2,8-as tejet javasolják, a babajoghurt is ilyen tejből készül. Úgy látszik, hogy ahány védőnő, meg orvos, annyian mondanak mást erről is, ugyanúgy, mint másról.

Nyűglődéssel kapcsolatban
Nálunk szinte állandó a nyügi, de szerintem most azért, mert egyszerre jött ki 4 foga felül, már kibújtak, de még mindig elég nyügi, éjszaka is többször felsír, és nagyon nehéz visszaaltatni.

Katica
Ez a hinta dolog nagyon durva, nekünk is ilyen hintánk van, holnap meg is nézem! Még szerencse, hogy nem lett baj.

Jó éjszakát!
kittina30

Sziasztok!

Katica,
Köszi hogy szóltál, nekünk is olyan hintánk van, én is megnézem holnap! :?

Kittina,
Üdv közöttünk! Akkor Mátéd egy nappal be előzte Virágot, ő 4.-én született! :)

Tej: amikor voltunk Veres dokinál, ő mondta hogy lehet tejterméket adni egy éves kor előtt, de a tejjel várjunk legalább 1 éves korig, de inkább 2. Viszont ha valakinek már nincsen teje vagy nem tápszert akar adni, akkor van úgy nevezet 'babatej' is, ez tulajdonképpen tehéntej csak kivonják belőle a többlet fehérjét stb ami káros lehet a vesékre nézve. Én majd ilyet fogok adni Virágnak ha akkor már nem lesz tejem. Anyum szokta mondani, hogy ő már nekem adott tehéntejet 6 hónapos korom óta, reggel meg este egy bögrével. Igen ám, de gondjaim is vannak a veséimmel! Na jó, lehet hogy nem attól, de az is lehet, hogy igen.

Virágnak kibújt a másik felső foga, de semmi komoly nyűglődés nem volt az utóbbi napokban. Jól viseli! Szép nagyokat is alszik, pl ma reggel 9kor kelt! :)
Ja és megyünk júniusba pihizni Balatonra 3 napra, az Anna-Mária Villában. Nagyon bababarát, szuper kis helynek tűnik! Már alig várom!

Kép
Kép
dia123

Dia, a babatej az nem a 3mas tapszer? Vagy mit jelent ez pontosan?

yuyu79

Szasztok!

Nagyon kircsik a babatalis fotók! Jaaaj én is akarok már egy ilyen piknikre menni!

Réka még mindig lázaska.Menetrend 2 napja ugyanaz: du 5-6re láz, akkor kap nurofent (már amennyit bele bírok nyomni az adagból), láz lemegy, éjjel 1-körül megint fent, kap még egy adag nurofent, láz le, majd reggel 8-9 körül láz fent, kap egy kúpot a popsiba, és akkor hőemelkedéssel (vagy néha anélkül) elvan du 5-ig. PErsze picit nyügi, meg bújós, de jól viseli. Így lázasan egész követhető a gyerkő, mert lelassult, nem olyan izgága, mint amúgy. Persze már várom, hogy visszakapjam a vigyorgós huncut verziójú Rékát. Ha minden igaz, holnap letelik a 3nap :D
Megyünk vissza du. dokinénihez.

Munkám nagyjából kész, én meg zombi lettem.

Nicike! Csatlakozok az előttem szólókhoz. Bár remélhetőleg tényleg csak vmi kis gubanc (fog, pocak) a változás okozója, de ha nem, akkor sajna hozzá kell szokni...

Felicia! Jó, hogy mentek párterápiára, hátha tudnak segíteni. És jó a pár hetes különlét! Hidd el, neked jót fog tenni! Reméljük, párod is kitalálja mit is akar. Azért drva, amit férjed DÁviddal kapcsolatban mondott. Szerintem sem normális hozzáállás. Remélem észheztér.
Jó pihizést, ne foglalkozz semmi mással, csak Dáviddal meg magaddal, kapcsolódj ki, régi barátok, stbstb!

Tej: Tejterméket én biztos nem adok Rékának 1 éves korig, tejet majd meglátjuk, 1,5-2 év. Ekcéma, meg pocak majd eldönti...
Unokaöcsi kapott tejet kb 1 évesen, fél év múlva kipötyizett minden tejterméktől, 3 éves koráig nem ehetett semmi tejeset. Aztán elmúlt. Családban senki sem allergiás. Szóval tényleg nem tuni.
Pasztőrizálatlan tejet tuti nem adnék babának.

Hintát én is nézem majd, nekünk is olyan van. Azt hallottátok, hogy figyleni kell arra is, hogy ha hintázik a gyerkő, ne nézzen sokat felfelé (pl nyikorgás miatt), mert a fémpor belehullik a szemébe, és gyulladást okoz. Én zsírozom a karikát, mert ha nyikorog, Réka sokszor felnéz.

Barbi! Részvétem az ismerős miatt! De ne zombizz ezen, az élet igazságtalanságával sajnos nem lehet mit kezdeni.

Fogkrém:
vettem nenedent-baby tanulófogkrémet Rékának, ujjra húzható fogkefével. Eddig 3-ból kétszer kaja visszabukás lett az eredménye, pedig élvezettel nyammogta a fogkrémet. Azt gyanítom, hogy a szokatlan állaga miatt vhogy megtapad a torkán, és az irritálja, mert mindig köhögéssel indul. Nálatok iylen tapasztalat?

panna1

Sziasztok!

Panna: én nem adtam még se Bencének, se a nagyobb Dórinak ilyen fogkrémet. Dórinak napokban kezdtem el, hogy néha a korának megfelelő fogkrémet használok, de még nem sok mindent tud ő sem vele kezdeni. Vizes fogkefével dörgölöm neki.

Kitti: üdv közöttünk! Én is zugolvastam és nemrég kapcsolódtam a csapatba. A vonalzómból látszik,hogy három gyermekem van, a legkisebb Bence Soma, aki aug. 11.-én született. Mindhárom spontán teherbeesés és mindhárom császár.

Tej: én teljesen Diával értek egyet. Tejterméket lehet (natúr joghurt, zsírszegény túró, trapista sajt) 9 hós kortól, mert ezek többször feldolgozott termékek. Sőt kell is a kalcium, fehérje miatt. 1 éves kor alatt semmiképp nem adnék tehéntejet, megterheli a szervezetet, akkor inkább tápszer. Nekem mindhárom kapott és semmi ellenérzésem nincs. A kínai eset szerintem egyedi. Ennyi erővel továbbra se együnk csirkét, marhát stb.

Babatej: a junior italok, amit inniuk kell 1 éves kortól. Én ezt adtam Dórinak (por változat, be kell keverni. Van bekevert is kisebb kiszerelésben, de a másik gazdaságosabb). 3-as tápszer is jó, de kifejezetten az egy éves korú babáknak a juniort ajánlják. Nekem ezt itta Dóri kb. 15-16 hónapos koráig, utána nem volt hajlandó meginni. Ekkor kezdtük a rendes bolti tejet. De felesben először. Mivel korábban a tejterméktől sem volt baja, ettől sem. Így kb. 17 hós korától rendes bolti tejet iszik. De sokkal kevesebb mennyiséget, mint annak idején a tápszerből (akkor 210 ml-ket evett). Most a reggeli mellé is max. egy decit iszik meg. Meg vacsihoz is, van amikor napközben is adok kicsit neki. De eszik tejterméket eleget kalcium forrásnak. Meg hát már ugye ő eszik tojást is (kell is a 15 hós oltásra enniük sárgát és fehérjét is).

Na megyek, bocs, ha nem mindenkinek reagáltam, de ma helyi topikos babanet tali lesz, és 9-kor ott kell lennem, úgyhogy már most készülődünk.

Szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt!

Dia
Gratulálok Virág fogacskájához! De jó nektek, biztos jó lesz a Balcsis nyaralás.

Panna
Jobbulást Rékának!
Ilyen fogkrémet hol lehet venni? Én fogkefét vettem csak, fogkrémet nem is láttam.

Babatejet én kerestem, de nem találtam sehol, én is arra jutottam, hogy biztos az is tápszer.
kittina30

Barbi: sajnálom az ismerősödet! :( Én is 33 éves leszek a nyáron! Remélem nekem még van sok-sok évem. Szeretném felnevelni a porontyokat!
Próbálj ne sokat erre gondolni! Élvezd az apró örömet a csodás gyerkőceiddel!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt!

Kitti üdv közöttünk :lol: egy képet Mátéról?

nekem is azt mondta védőnő hogy 1 éves korig várjak a tejjel,akkor a magasabb zsirtartalmú de túró, natúr joghurt mehet... :lol:

Barbi ez szörnyű, én is kibuktam volna..puszi
Vendég

Sziasztok!

Itt megint dögrovás van. Regö iszonyatosan lázas, nem mértem, de böven 39 felett van. Ha kap lázcsillapítót lemegy, eszik-iszik-játszik, aztán megint jön a láz és a kókadás. Kész vagyok. Egész éjjel cseréltem a borogatást a homlokán ill. a vádliján.
Dönci meg betaknyosodott, vele is küzdöttem éjjel. A párom bealudt még este, egyedül fektettem a gyerekeket. Megint böven este 10 után aludtak el. A párom viszont keresztbe az ágyon aludt el, Regö is ott, így nekem és Döncinek nem maradt hely. Kivándoroltam Imihez, de mivel 5 perces bontásba kellett felkelnem, hajnali kettökor feladtam. Sajnos 3 hét stagnáló takonykór után úgy néz ki, hogy megint elkapott engem is és kezdödik elölröl az egész.
Szakad az esö és szünet van iskolában, óvodában. Ki kell valami találnom. A párom immár több mint 12 órája alszik! Mit nem adnék ennek egy töredékéért, de zavartalanul.

Mentem, hátha valami csoda történik és hirtelen felindulásból mindenki meggyógyul! :?

Kellemes hétvégét addig is! Apropo: csináltok valamit apák napjára?

Barbi
Vendég

Emesedóra
Én is császárral szültem, de én egyelőre csak egyszer. :-D

Jó topiktalálkozót mára!

Boniko
Egy kép Mátéról
Kép
kittina30

Barbi
Nem semmi éjszakád volt, jobbulást a gyerekeknek!
kittina30

Helló Csajok!

Kitti,üdv itt is :wink:

Annyi mindenre szeretnék reagálni ,fogok is.
Köszönöm a válaszokat.Sokat segítettetek.
Apró,Te különösen a kaja témával.Annyira már nem estem kétségbe tegnap :lol:

Tegnap nem tudtam jönni,ilyet még nem láttam.
Lili EGÉSZ NAP NEM ALUDT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze aztán fél 8 kor kidőlt,és reggel hatig húzta.De hisztivel kelünk-fekszünk továbbra is :?

Ma akkor is elaltatom,és jövök :lol:

nicike

Jó reggelt!

Yuyu,
Emesedora nagyon jól megválaszolta a babatejes kérdésed :)

Barbi,
Iszonyúan sajnálom az ismerősöd! Elhiszem, hogy le vagy törve. :cry:
Szegény gyerkőcök! Jobbulást nekik, mennek a gyógypuszik!

Kittina,
Nagyon édes Máté! Milyen vagány abban a sapiban! :wink:
Ja, azt a fogkrémet a szilikon kefével mi a gyógyszertárban vettük, valami 1500ft körül van aszem.

Panna,
Én ugyanazt a Nenedent-et használom, de Virágnak semmi baja a fogkrémtől! Én egy ici-picit szoktam rátenni a kefére, kb egy fél borsószemnyit. Ő imádja, azonnal lenyalja a krémet, a kefét meg utána ki sem lehet venni a szájából, látszik, hogy jól esik az ínyének!

Panna,
Jobbulást Rékának! Akkor szted ez a 3 napos láz? Dokihoz el kell ilyenkor vinni őket?

Kép
Kép
dia123

Ja, holnap megy Virág fodrászhoz! Az enyémhez elviszem, az ölembe ülve remélem sikerül levágnia egy kicsit! Tegnap én próbáltam, de nagyon nem ment, és azt sem tudom hogy hogyan vágjam, hogy utána legyen valami tartása! Inkább szakemberre bízom, gyáva vagyok! :wink:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Kittina! Üdv, nagyon helyes a kisfiad! :D

Húú, Barbi, vége lehetne már ennek a rossz időszaknak! Jobbulást a gyerkőcöknek, pihenj ha tudsz!

Nicike! Tényleg voltál alváslaborban Lilivel? És mondtak valami okosat, van valami jó tapasztalat?
Az este 1/2 8-tól reggel 6-ig alvás isteni lehet. :)

Zsófi, azt hiszem te kérdezted, a rally-s képek apa munkahelyén készültek, ott van megőrzésen az autó. Régen amúgy ő is volt pár versenyen, imádja a sebességet és jól is vezet :D Úgy tűnik Gergő is ilyen lesz, ha nyivákol a kocsiban és elkezdjük nyomni a gázt, máris elhallgat. :lol: Olyan, mintha reklamálna, hogy lassú a tempó :lol: :roll: Édes pofa :D

Barbi
Kép
manci79

Egy pár fotó:

Kép Tegnapi pancsi Niki barátnőmmel

Kép Apa, aszem fel kéne szerelned a lépcsőrácsot!

Kép
Kép
dia123

Köszönjük a dícséreteket!

Dia
Nagyon szép a kislányod! És a frizurája is nagyon divatos. Mondjuk tényleg elég hosszú, úgyhogy értem a fodrász dolgot, főleg úgy, hogy elég melegek vannak. Ti is lépcsőrács szerelésre vártok? Nálunk is aktuális lesz.

Nicike
Durva, hogy egész nap nem aludt Lili. Nekünk a 7 órás ébrenlét volt a leghosszabb a Prevenar oltás után, ami állítólag álmatlanságot okoz, hát nálunk ez bejött, de azt is nehezen bírtuk.
kittina30

Jaj nagyon édesek a képek :D

Barbi,nagyon sajnálom az ismerősöd.
Tegnap be is depiztem.Soha nem tudhatja az ember mi történik holnap.Félig sírva aludtam el.De ehez gonolom a fáradtság is közre játszott :(

Manci Barbi,a légzés kimaradás miatt kérdezett h voltunk e alvás laborba ? Mert nem voltunk.Azt mondta akkor a doki nénink h ő nem javasolja.Feleslegesen meg kínozzák a babák,azzal h szondát nyomnak le nekki éjjelre meg tele rakják drótokkal és csak annyit fognak mondani hajlamos a bölcső halálra,kinövi.Ezt hiába mondják el,többet tenni akkor se tudtam volna ha elviszem és ezt közlik velem.De kb 4 hónapos korára Lili kinőtte.

Holnap jó hosszú napom lesz,mennem kell egy csomó helyre.

Zsófi,kérdezted anyóst.Nekem igazából anyukám a segítség.Tudja mennyire parás vagyok és mindent úgy csinál Lilivel ahogy én.Anyós nekem túl laza.Elhiszem h felnevelt 2 gyereket gond nélkül.De nekem meredek amiket megcsinálna Lilivel ha én nem vagyok ott.Múltkor kezet mosni mentem ki.És villával tolta a gyerek szájába a kruplit.Drabosat nem tud még meg enni.Szegénynek már vörös volt a feje és könnyes a szeme,anyósom meg....jól van,mindjárt lemegy..... :twisted:

Tejtermék:Most már végképp tanácstalan vagyok.Túrót pont tegnap kapott.Tejet tuti nem fogok neki adni.Bár az utcába van egy 1 héttel fiatalabb kisfiú,ő már nem eszik tápszert,reggel este 2,8-as alföldi tej,bele kakaó és csókolom.Ezt tegnap mondta a nagymamája.Elkerekedt a szemem,erre közölte én vagyok túl görcsös.... :roll:

nicike

Adri,remélem Lilit is csak a fogacska kínozza.Bár egész nap?
Nem tudom :roll:
Akartam már kérdezni,Dorcával hogy oldjátok meg a sétát,hogy érzékeny a szeme?
Biztos írtad már,lehet figyelmetlen voltam,akkor neharagudj :oops:

nicike

Nicike!
Azt hittem voltatok végül alváslaborban. Nálunk Gergő egyszerűen csak nem alszik éjjel, illetve rengetegszer fent van, ezért kérdeztem. Csak nem tudom, hogy működik ez a dolog, de, ha csöveket dugdosnak le neki, meg teleaggasztják mindenfélével, akkor asszem kihagyom. Majd csak kinövi, egyszer csak végigalussza az éjszakát, ha rájön mennyire jó dolog :D Addig meg marad a türelem, ez van.

Fogacskák kint vannak, kettő már szépen látszik fent, a másik kettő is bújik, ahhoz képest elég jól viseli Gergő, nincs sírás, csak hiszti, ha valami nem úgy van, ahogy ő elgondolta. :roll:

Dia! Annyira jó ez a kis medence, hol vettétek? Virágnak nem semmi a haja, látom nem lesz gond a mennyiségével. Nagyon helyes, gyönyörű kislány! :D

Barbi
Kép
manci79

M.Barbi, asszem csak a légzés kimaradásos babáknál dugnak le szondát.Mert náluk előfordul h a bukás miatt nem vesznek levegőt.
Meg szaturáció miatt raknak rá drótokat.
Sima alvás labornál szerintem nincs szonda,meg szaturációs drótok se,de valami drótok biztos vannak :wink:

nicike

Sziasztok!

Vagyok én is csak kicsit elhavaztam a keresztelő miatt, itthon tartjuk, így most próbáljuk azokat a javítások bepótolni, amiket már rég kellett volna, bent a burkoló dolgozik a kertben pedig a kőműves...még nem látom a végét a dolgoknak....

Képzeljétek: Málnus 3 hónapos kora óta először csak egyszer kelt fel éjszaka!!!! Minden rosszul alvó baba anyukájának legalább egy ilyen éjszakát kívánok!

Kitti, üdv közöttünk, gyere bátran, nagyon édes Máté, és a neve is nagyon tetszik!

Nici: Lili hercegnőnek ma jobb napja van, mint tegnap?

Dia, Apró, nem felejtettem el amit megígértem, csak egy kis türelmet kérek jövő héten az lesz az első dolgom!!! Remélem Virágnak édes lesz friuzrája, szuperek a képek!

Szilvi, ha ráér hétfőig, akkor neked is megnézem a szállásokat ilyen szemmel, úgy is össze akarom szedni Aprónak, akkor ez is belefér!

Barbi? nagyon sajnálom ami történt, olyan igazságtalan néha az élet :( Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok, rátok jár mostanában a rúd, szegények....apák napja- szerintem ez a 12 óra alvás elég is lenne ajándék gyanánt! :wink:

Felícia, nagyon jó utat nektek, sok sikert hétfőre, szívből kívánom, hogy rendbe jöjjenek a dolgaitok! Aztán ahogy tudsz jelentkezz!

Katica üdv újra itt, jól esett amit írtál, és be is írtam mindent a táblázatba! Köszi a hinta infót, bár mi pont a fémszilánk miatt csak kötéllel tettük fel, szóval csak egy fém karika van semmi több, mert én is durva dolgokat olvastam erről a fémszilánkról.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Katica:
A főépület földszintjén 6 db neobarokk stílusú apartman 1 db neobarokk fürdőszobás szoba és egy nem korhű apartman található. Az apartmanok 1 vagy 2 hálószobából egy nappaliból és zuhanyzós fürdőszobából állnak. A 4 db 3 szobás apartman 5 személy a 3 db 2 szobás pedig 2 felnőtt és 2 gyermek elhelyezését teszi lehetővé.

Én ebből úgy veszem ki, hogy nem a folyosón van!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, köszi. Szerintem összekevertem valamelyikkel, amiket még korábban linkeltél be. Bocsi. :)

k.a.t.i.c.a

Akkor mi is bungalósok leszünk. :)

k.a.t.i.c.a

Még mindig Szilvinek... most kicsit logikátlan voltam, azt írtam, ha van mosdó akkor szoba kell, erre bungalót írok, de közben megbeszéltük a Pistivel, hogy az mégis jobb lesz. Bocsi, itt kavarok össze-vissza. Szóval bungaló. :)

k.a.t.i.c.a

Pistike már elmúlt 10 hónapos? Boldog hófordulót neki! Kik is még a rangidős babák? Dönci meg talán 11 hós is van már, meg Dávid? El se hiszem, hogy megy az idő...

yuyu79

Virág hajkoronája még mindig hihetetlen :-)

Máté is szép kis legény!

Barbi, gyógyuljatok meg!!

Köszi az infókat a babatejről... Még mindig nem teljesen tiszta, de szerencsére még nem kell. Akkor ebből milyen márkák vannak?

Nekünk is hasonló hintánk van, mi félbevágtunk két ásványvizesflakont, és a felső részét ráeszkábáltuk a hintára a gyűrű alá, hogy abba potyogjon ami potyog... Értitek nagyjából? :oops:

yuyu79

Julcsi, köszi! :)

k.a.t.i.c.a

sziasztok!

Nagyon édesek a babusok...megint csak képekre van időm... :roll: töki baromi "hisztis"....

Kittina üdv köztünk, édes a Mátéd.

Hintát már mindenki használ?
hordozót valaki használ még rajtunk még?

futok ordítás van...
makadu

Üdv Kitti!

Jó, hogy előbújtál, nagyon édi a kis Máté!!!

Eviragos, merre vagy?

Dia!

Medence nekem is nagyon tetszik! Hol vettétek?

Nici!

Dorcával nem sétálunk, szobafogságra vagyunk ítélve lassan 10 hónapja! Ha ügyeket kell intézni, általában lefüggönyözött autóval megyünk, valaki hátul ül Dorcával, de akkor is elbújik általában!
Mostanában apa dolgozik az autóval, így nekünk marad a babakocsi, de csak helyben intézem főleg az építkezéssel és szocpollal kapcsolatos dolgokat. Max. heti 1-2 alkalom! Ilyenkor Dorca a karfára hajtja a fejét, és hallgatjuk a járókelők megjegyzéseit: Milyen kényelmetlen lehet így aludni, fektessem le, meg jajj, kiesik az a gyerek… Megtanultam illedelmesen megköszönni a figyelmeztetést, aztán megyek tovább, mert Dorca nem alszik, bújuk.
Estefelé kimegyünk a kertbe, udvarra, de míg bent mindenhová önállóan elközlekedik – már megtanult a küszöbön is átlépni, és biztonságosan popsira esni, ha elvesztette az egyensúlyát -, addig kint félelmetes minden és csak kézben van el. Félünk a pipiktől, a birkák nagyok, a macska megy egyenesen szörny, mert szőrös. Ha észre veszi, teljes testében megfeszül, de azért érdekes, és szemmel keresi!

Szóval így vagyunk mi!

Néhány friss kép:
Kép ügyi vagyok? Kép néha még megkapaszkodok Kép mindent elolvasok Kép megyek Kép állok

KépKép
koadri

Adri, nagyon drága Dorca!! És milyen ügyes, hogy már megy! Ez nekem olyan hihetetlen. :) Az első kép nagyon cuki, nekem nagyon-nagyon tetszik, kis huncut. :D

k.a.t.i.c.a

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: