A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Amy drága! Te szinte már csak akkor laknál messzebb tőlünk, ha külföldi lennél!!! :D
Persze kedvem az van! :D

ladmon

Ladmon: :cry: :cry: :cry:
pedig én annyira akartam............ Kénytelen leszek én is sütni valamit erre a nagy bánatra....
palacsinta??? Na, ki jön???????????? 8) :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Ja, még az jutott eszembe, hogy erősen gondolkodom, hogy venni kéne egy olyan esernyőre csukható babakocsit, amikor már tud ülni Szmötyi. Merthogy azok olyan jó kis kevés helyet foglalnak, és könnyűek. Szeretem a mostanit, csak tele van vele a kocsi csomagtartója, pedig kombi... Mondjuk ezt a tervem Apa még nem tudja, nem tudom mit fog szólni hozzá... Szerintetek ez hülyeség?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Én azóta akarok palacsintát sütni, mióta Millye reklámozta kb. 3 hete....
Most marad a csokis muffin... :D

Nekem sokan javasolták, hogy egy olcsó esernyőre csukhatót szerezzek be. Azért olcsót, mert azok általában a könnyebbek, és azokkal lehet is közlekedni.
Nálunk a helyzet ugyanez - Esztike babakocsija mellé nekünk már semmi cucc....

ladmon

Amy a mi babakocsink combi van ülös része is,de mi is veszünk azt az esernyő babakocsit.Ha esetleg kocsival elugrunk valahova..és a nagyra nincs szükség jól jön az a pici.Főleg ha már megy...sétálgat addig ameddig tud aztán bele a b.kocsiba ha elfáradt.Persze boltba meg nagyobb útra azért a nagy ülőst viszem.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Köszi köszi köszi Efe nevében a bókokat, akinek most nagyon kelenne pár gyógypuszi és + energia, merthogy ő is beteg lett szegény :(, ennyit az anyatej védelemről, pedig annyira bíztam benne. :cry:
Tegnap délután óta hőemelkedéssel küzdünk 37.6-37.7, Nurofen szuszpenziótól tudott este kicsit aludni, de nagyon nyűgös, sokat sírdogál, a szívem szakad meg, mert annyira nem vagyok ehhez szokva, ő amúgy mindig olyan vidám baba. Szóval most én is sírok szörcsögök és tüsszögök vele együtt. :cry: :cry: :cry:
2 óránként cicizünk 100 g körülöket, de most még a hasa is ment, ki vagyok teljesen, szegényem... :(
Délután jön a doki, addig telefonon tartjuk a kapcsolatot...

Gjéti: :oops: Tényleg csak vőlegényed meg ne tudja. :wink:

Zsancy: ha így folytatod az egész topikot elláthatod majd tejjel. :) Az enyémmel nem tudom mi lesz így, hogy most Efe betegeskedve egy szopinál sem eszi meg az összeset, visszont fejni se időm se kedvem se energiám nincsen... :(

Budabo: nagyon édes Füge, a mosolya valami ennivaló, mostmár tényleg én is szeretnék egy montázst, ha meggyógyulunk lehet nekiállok. :)

Stelly: le a kalappal, hogy ilyen bátran közlekedtek, én paramami vagyok, még boltba is reszkető lábakkal megyünk, hogy mostakkormilesz... :) de lehet pont ezzel vonzottam be a bajt :(

Kép
Kép
elif

Na, látod Ladmon, csak egy szavadba kerül. Mondod mikor jössz, és kész is lesz a palacsinta... :)

Ugye, hogy nem hülyeség az ötletem. Csak ahogy nézem, azért ezek is 20 körül kezdődnek... Mármint, aminek mondjuk dönthető a háttámlája.... Jaj........ Ha valaki tud esetleg olcsóbbat, akkor ossza már meg velem is, léccí!!!

Ezer éve akarom mondani, hogy mennyire hálás vok Pannának a csokitorta receptért, mert már vagy 3szor sütöttem, és isteni! Én 200-250g étcsokit teszek bele, a többi tej, és nagyon kevés cukrot. Mindenesetre Apa imádja, és minden 7végén azt követeli. Szóval nagyon köszönöm Panna!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsancy: nekünk is átalakítható a kocsi, csak olyan nehéz... Azért is nézek egy esernyőset. Augusztusban megyünk balcsira, meg utána még lehet, hogy Németországba is, jó lenne, ha a mi cuccainknak is lenne hely, nem csak a babakocsival lenne tele az autó, főleg, hogy utazóágyat is vinni kell....

Elif: nagyon sok gyógypuszit küldünk Efének!!! Mielőbbi gyógyulást az egész családnak! Remélem hamar túl lesztek rajta!!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Köszi szépen Amy! Remélem onnan a távolból nagyon gyorsan ideérnek azok a puszik! :)

Kép
Kép
elif

Már szerintem ott vannak!!!
Fénypostával küldtem őket!!! :wink: :D :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Stelly: Dedede!!! :D Jaja de jó! gyertek, vagy találkozzunk! Ha végeztél, besézljünk és vagy kint, vagy itt nálunk találkozhatunk, bár kicsit nagy a lakásunkban felfordulás... de ha szopiztatni szeretnél, vagy ilyesmi, arra ideális. Fél három körül én is kereslek majd.

Amy: Találkozzunk jövő pénteken is! Én benne vagyok! Egyelőre semmi programom. :)
Én is tervezek venni egy olcsó esernyőkocist, ha már tudom majd ültetni a Manót.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

elif: jobbulást és várom a képeket!!!

Nálunk is palacsinta lesz, bár jön barátnőm, aztán séta uncsival aztán jön egy másik lány egy égedelem 2 évessel. És ehhez még mindig 28 fok, de a tészta már bekeverve.

amy: én is gondolkozom másik kocsin, mert iszonyt helyet foglal, pedig kombink van. Most hogy mentünk kis hazádba még az első ülésen is csomag volt. :oops: Tesz-vesz,vatera? Bizományi bababolt? Itt Szentendrén van oda próbálok majd egy-két dolgot beadni.

Dicsekedtem hogy Fügém 170-et eszik,na ezt most szünetel úgy látszik. Most éppen 70-t, létezik hogy ettől a barom időtől nincs étvágyuk????? Tápszert ő nem kaphat 2 óránként, tehát kénytelen lesz min. a 3-at kivárni.

Kép
budabo

Efének jobbulást, sok gyógypuszit küld Marci és ANyukája is!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

ja és Fügém nekiállt izmozni. Ül illetve félig fekszik az ölemben próbálnám etetni, ő meg neki áll felhúzni magát. Próbáltam neki magyarázni hgoy kicsit korai még, szóval pihenjen a témával. :cry:

Kép
budabo

Julcsi: Ti a Duna pláza közelében laktok?
Mert Apának is arrafelé lenne dolga... De jó lenne.....

Bogi: gondoltam én is arra, hogy lövök a neten valamit, csak jó lenne látni "élőben" is.... Olyan kéne azért, aminek dönthető a háttámlája, ha mégis elszunyázik Babó benne....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

amy: Brendon Outlet-je?

Kép
budabo

Szoptati tanácsadó: Igazatok volt Kreiszi és Ladmon. Ne adjak cumit, és szoptassak, ha beledöglök is! :) Igaza van, persze, biztosan van köze a cuminak a fájdalomhoz, és Marci nem egy nagy cumista szerencsére... De! Napközben biztosan le tudnám szoktatni, nem is nagyon kéri, viszont éjjel, ez azt jelenti, hogy akkor én 3x szoptathatok, mert 2x minimum cumival szoktam visszanyugtatni. Őszintén megmondom, nincs ehhez sok kedvem meg erőm, főleg, hogy Marci nem is éhes éjjelente 3x, csak megébred valamitől, és nyugtalan. Kb 3 perc alatt viszza is szokott aludni. Szerinte altassam néha kettőnk között (jelzem, ez nem szokott menni, feldobódik csak ettől), adjam neki a saját ujjam, szopiztassam elalvás előtt (ez sem szokott menni, MArci nem alszik el cicin) vagy szoktassam rá az ujjszopásra. Próbálkozom valamivel, de biztos, hogy nem vonom meg tőle a cumit drasztikusan. Ez mondjuk ő sem ajánlotta.
Nagyon kedves nő volt egyébként és nagyon segítőkész.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Amy: Igen, egy megállóra onnan. :) Szívesen is látlak Benneteket, Apa majd bedob útközben. Na? Jön még valaki?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Amy: jövő péntek elvileg nekem is jó :D

Bogi: Marcika is ezt csinálja, nála a fő hajtóerő, hogy elérje valamelyik ujjamat, és jól megrágcsálhassa.

Zsancy: a nagy tali június 2, akkor még itt vagytok?

Efének jobbulást +++++++

Zsufi

KépKép
zsufi74

Ladmon, férjem szokott néha Kecskemétre is menni meló-ügyben, megkérdezem, mikor megy legközelebb :D aztán lehet, meglátogatunk, csak hogy ne toporzékolj :D

Efe: ++++++++++++++++++++++, puszi az édes kis pofidra! Ha ébred, kérek Adritól is távgyógypuszit! Neki ugyanis csodanyálacskája van, ami mindenre jó - és még az illata is csodás :D

Julcsi, de jó! (Semmi kedvem a találkozóhoz, amire eredetileg megyek, így legalább lesz energiám egyáltalán elindulni :)) Hívlak majd!

Ja nem is mondtam, tegnap voltunk a jógateremben, ahova jártam kismamajógára, tök örültek nekünk, és mostmár az oktatónk is 24 hetes várandós! Olyan szép pocakja van :) és Adri úgy vigyorgott, meg nézett rá, egész biztos vagyok benne, hogy megismerte a hangját!

Zsu biztos megint kirándul, mert nem volt egy ideje :)

KépKép

KépKép
stelly

Julcsi: ez szuper lenne!!!

Zsufi: te is tudnál jönni???? én annyira örülnék!!!! :)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Stelly: Két dolog van még... Marci kicsit nyugtalan, szerintem as melegfront kicsinálja szegénykémet... Emellett nem tudom, hogy meg tudlak-e kínálni valamivel, nincs üdítő vagy ilymesmi itthon, és most nem tudunk lemenni, mert várom a védőnőt ésfogalmam sincs, mikor érkezik. :? pedig Marci is jobban aludna kint, ebben biztos vagyok.
Így is jók leszünk? :oops:

Amyn kívül ki jön még jövő pénteken? :D

Gondolkodtam a szopis tanácsokon és asszem a fokozatosság elvét fogom alkalmazni, először leszoktatom a cumiról a babakocsis alváskor, aztán a többi napközbeni alváskor és végül az éjjeli alváskor... Szerintetek? Nem lesz egyszerű, az tuti. :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Gyors bekukk!

Eszter, látom már azt hitted, hogy kirándulunk! :) Nemsokára indulunk le megint a tóra, megkívántam a hekket! :)
Már mentünk volna előbb is, csak el kellett szaladnunk a bankba, ügyet intézni! :?
Jó lett volna ma leugrani a Balcsira, de ahhoz meg előbb kellett volna indulni! :(

Efének sok-sok gyógypuszit küldünk Bencussal! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
zsu83

Amy, Julcsi: nekünk eddig úgy néz ki, hogy jó a péntek, és Marcika sem mondta, hogy más programja lenne :D

Julcsi: hozzátok még mindig jár a védőnő? Minket már rég elfelejtett ...

Zsufi

KépKép
zsufi74

A közösben az emailek között találjátok az Anya, taníts engem c. könyv beszkennelt oldalait, akit érdekel, ott megtalálja.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Stelly: Juhéjj! Végre valaki!! :D Akkor ígérem, nem toporzékolok!

Zsu: már én is biztos voltam benne, hogy megint valahol lógtok! Persze ilyenkor irigykedünk, de akkor nem, amikor a férjed hétvégén is melózik!

Julcsi: Háát, próba cseresznye...

Millye
sem jött még ma...

ladmon

Zsufi: Szuper, Téged is várlak szeretettel! További jelentkezők???? :D
Az én védőnőm igen rendes, hülyeségeitől eltekintve. :wink: Kisbabája lesz most egyébként, szóval kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő. Furcsa, hogy a Tied ilyen laza, elvileg még ilyenkor is havonta kellene jönniük... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Budabo manót köszönjük! Törpém reggel 9-ig aludt... :lol: viszont úgy érzem, hogy íny problémánk van mert rágja az öklét és a kezemen is csiszatolja az ínyét... :? szuper kis képeket csináltál! ügyi vagy!

Zsu83 biztos finom lett a Pizza... gondolom nem sok maradt belőle... :roll: nálunk 20-22 fok van a földszinten.. az emeleten a lányomnál meg kb. 26 fok... tiszta szauna van

Zsancy jó utat vigyázzatok magatokra! Érezzétek jól magatokat és csináljatok sok fotót!

Stelly :oops: :oops: :oops: bocsánat nem csak Bogi miatt mennék... be kell szereznem kengurut... :?

Amy81 de szuper hogy gyógyul a pirosság! :wink: ki gondolta volna hogy pont az orvos által felírt krémtől fog... :lol: PALACSINTA.... NYAMIIII NÁLUNK HÉTVÉGÉN IS VOLT :lol: jó ötlet az esernyőre csukható babakocsi! Nekem is kéne vennem egyet... :?

Ladmon ITT vagyok... csak főztem ja és én azóta 3x sütöttem palacsintát :lol: :lol: :lol:

Elif mennek a +++++++++++++++++++ hogy gyógyuljatok! Adj neki Belladonnát 15CH 3x5 bogyó, Chamomillát 15 CH 3x5 bogyó és Sambucus Nigrát 5CH 3x5 bogyó!

Kép

Kép

Kép
millye

Julcsi-79 bezzeg hozzám senki sem lakik közel... :? ez olyan igazságtalanság... írhatom, hogy könnyű annak aki Pesten lakik? Én Pesten csak zöldövezetben kertesházban laknék ha lehetne választani.... de inkább maradok vidéken :lol: :lol: :lol:

Na de sebaj... de jó annak aki ma is kirándul... ugye Zsu83 én meg gályázok itthon...? :shock: Viszont már megfőztem és ezért Jippppi jó a kedvem... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: ti hol laktok? Lehet, hogy már mondtad, de nem emlékszem rá.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Ja, millye... Hol? Én sem emlékszem...
Férjed jobban van már?

Muffint összedobtam, de tényleg most már palacsinta lesz a következő!! :D

ladmon

Julcsi: az én védőnőm se jött a hazajövetelkori első látogatása óta. De én szeretem nagyon, sőőt, én már nem szoptatnék, ha ő nincs (mert beparáztam volna, hogy éhenhal már a legeslegelején...), kár, hogy ő ezt nem tudja!! :)

ladmon

Már a gyerek hal éhen.... Úgy gondoltam az előbbieket...

ladmon

Zsufi74, Ladmon Páty-on lakunk :lol:

Férjem jobban van sőt mondhatnám hogy tök jól van... a sebei teljesen rendbejöttek a lábát már csk picit fájlalja esténként... most sem pihen hanem átfesti a 3 éves ablakokat :? ahelyett, hogy elvinne kirándulni... már kiborulok tőle... csak az én uram ilyen munkamániás? :shock: komolyan mondom fájna neki, ha feküdnie kellene... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, úristen, Páty? Hát én szoktam odamenni! Ott lakik Sanyi legjobb cimborája. A felesége ráadásul védőnő, de azt hiszem talán Zsámbékon. Dóri a neve, a srác taxis, Csaba. talán ismered is őket?

Amy, nekünk is jó a jövő hét péntek, így én is csatlakoznék! valamint a Zsancy féle tali is érdekel.

Palacsinta, meg hekk, meg muffin, mi? Én ma még egy tórórudin kívül semmit nem ettem! Mondjuk látszik is, Léna az előbb ebédre 30 at tudott enni csak! Még jó, hogy volt fejve, adtam kanállal.
Jövök még!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!
Ma voltunk méreckedni és 6050g kereken 2 kilót szedett magára mióta megszületett Zolika.1 hét múlva a 3hós szuri....
Védőnőre én is kivagyok akadva...mert semmit nem kérdezett,megmérte Zolikát majd közölte ,hogy ne ünnepek után vigyem szurira mert akkor Ő nem lesz,gyors kiszámolta ,hogy meg lesz -e a 28 nap a két szúri között és passz ennyi.dr néni megvizsgálta,megölelgette...Nagyon gondolkozom azon,hogy megfogom keresni a védőnők egyesületét vagy tudom is én mit és megkérem mondják már el,hogy mi a feladata 1 védőnőnek.Mert szerintem Ő még az alsó határt sem súrolja .
naaaahh most jól megmondtam.

Most is egyszerre alszanak :P...

Zsót beírattam oviba :wink: rem fel is veszik...nekünk az sem lenne gond ha csak de .mehetne.
Annyira kellene neki a társaság.

millye mi közel lakunk...kb 10-13km..
:P
Talán ismered is a legjobb bnőm anyukáját.....a Burgundia utcában laknak
:D

Kép
zümis

Gerendai Zsuzsi elképzelhető, hogy ismerem... de így keresztnév alapján nem rémlik... :? Milyen kicsi a világ :lol:

Zümis Csak nem Etyeken laksz? De szuper! Ilyen közel vagyunk egymáshoz? :lol: :lol: :lol: hogy hívják a barátnőd anyukáját? Szerintem ismerem!!!! :wink: A védőnőtökről is... megvan a véleményem!!! Komolyan mondom némelyik nagyon el van szállva magától... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Csajok bocsika egy kérdés mert már széttép az ideg a sok kapkodástól..kiscsirke is igen aktiv..nuku alvás..semmi...
na de a lényeg...hogy készüljek otthonra?
Pl:melyik a legjobb naptej?
-milyen sapi otthonra a legjobb?
-mibe vannak a babók?
Minden praktikus tanács nagyon érdekelne...
Tudom ez így elég gáz kérdés de itt nincs meleg csak 18fok van ma is..így nem tudom hogy készüljek a 35fok melegre....

Nicko:
nálatok mandarin hogy birta az utat?légkondiit a kocsiba hogy használtátok?Mibe öltözteted mandarint?
Éjjel is mentetek vagy csak nappal?
Ja amúgy nagyon zsír az auditok!!!
Itt vagyok csak pakolok,idegeskedek a hosszú út miatt,próbálok altatni is...
Más babája se akar aludni napközbe?Enyém gyerek az istenért se akar aludni....

zsancy

Zsancy: Kis sapit nyáron is kell a Gyerkőcre adni, de csak valami vékonyat. Nivea, Vichy, Normaderm: ezeknek van 50 faktoros napvédő krémük, azt érdemes venni a Babónak. Számíts rá, hogy egy vagyon... :?
Ilyen melegben adj napozót rá, nem kell hosszúszárú gatyó.

Meddig maradsz?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszi Julcsi....hát június 2. után jövünk vissza...

zsancy

Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem,Hunor baba teljesen elromlott, 2-2,5 óránként eszik, közte pedig ölben kíván lenni. Üvöltésétől hangos a ház, hát ennyit a 3 hónapos fordulópontról :evil:
Tejem van bőven, ennek ellenére dühösen tépi-szaggatja a mellemet :cry:
Csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni,láttam téma az "esernyőkocsi". Nagyon javaslom mindenkinek! Nem kell belőle márkás, mi 3 éve vettük az Auchan-ban, akkor 7e ft volt. A megvásárlásakor nem is nagyon néztem, de otthon kiderült, hogy a 2 csavar segítségével teljes ülése kosárszerüen megdönthető, úgyhogy tul. képpen már Hunort is bele lehet tenni. A bosszancsok is jókat aludtak benne,nem kellett ülve kénymetlen pózban lenniük. A kerekei ugyan kicsit már megkoptak, de még a 3. gyerekemet is ki fogja szolgálni. Pedig tényleg ilyen olcsó és márka nélküli volt :roll:

Kép
kangu

Zsancy: Petrád csak érzi az izgalmakat, így meg jóhogy nem alszik.
Mi jelenleg csak rövidujjú bodyban nyomjuk. Azért cuccolj be rugdalózókat is, hátha lehűl az idő.
Lakásban, szabadban rövid body esetleg kisnaci, iccakára talán rugi is kellhet, attól függ, ahol alszotok mennyire van meleg.
Én a babakocsiban nem adok rá sapit, mert nem éri közvetlen napfény, de napfény ellen jó, ha van egy kis kalapkája. (Nem hal bele, ha csak itthon vesztek szükség esetén.)

Naptej meg szerintem tök mindegy, csak csecsemőknek való legyen, ha parajancsi vagy, akkor gyógyszertárban vedd meg, ha annyira nem, akkor bármelyik drogériában beszerezhető.

ladmon

Ja igen, 50 faktoros.... Én megvettem a DM-eset, az is 50 faktoros, babáknak való és viszonylag olcsó volt.
Lehet, ráér itthon megvennetek, nem tudom kint mekkora a felhozatal a témában!

ladmon

Millye!igen Etyek :D .Mi is összefuthatnánk?!
A bnőm anyujának a neve:Bulik Györgyné...Szilvi.

Kép
zümis

áááá 50faktor ne viccelj...max 10kell ide :lol: :lol:
Itt aztán nem kell félni a nap szúrástól...otthon veszem meg ,csak jó előre tudni melyik a jó.Viszek azért haza "melegebb"rucit is..ki tudja...

zsancy

Sziasztok!
Kérek engedélyt csatlakozni :) Egyszer régen, nagyon régen írtam egyszer-kétszer, aztán jól eltűntem, mint az a bizonyos szürke szamár :?
Amennyiben engedélyt megkapom, írok ám, asszem nagyon elkeztem "gyesen" lenni, ma nagyon nyűg vagyok és ha nem mondhatom el senkinek elmondom hát mindenkinek :D
Enyém gyerekeim Barbi és Berni:) Milyen kreatív szülők:)
Egy kis marketing:
Kép
Kép

Helga

Kép

Kép
hel29

Alex köszöni a köszöntéseket és Julcsinak a puszit :D !

Elif: szintén zenész, én is náthás, éjjel lázas. Áááááá, elegem van, az idén eddig minden hónapban sikerült megbetegednem. Ja, én a biztonság kedvéért maszkban vagyok. Szegény Efe (és persze ti), jobbulást nektek is.
Zsancy: jó utat nektek!
Nicko. jók a képek!
Bogi: Füge nagyon édes a fodros kalapban (is)

Hétfőn kapta Alex a 3 hós oltásokat, szerencsére nem volt semmi gond utána. Sírt, de mikor felvettem egyből megnyugodott. Nála még megvan a heti majdnem 200 g hízás, de ő még nincs 6 kg. (közösön beírtam az adatokat)
Szúnyogháló: az aldi reklámoz most olyat, aminek kerete van és (asszem) mágnessel záródik, az esetleg nem jó tetőtéri ablakra?
kreiszi

Helga: emlékszem rád :D ! Te is a Bajcsyban szültél, ugye? Üdv újra itt! Nagyon cuki a kislányod!
Írj magatokról!
kreiszi

hel: marketing sikeres, csatlakozási engedély megadva!! :lol:

ladmon

Zümis :lol: :lol: :lol: hát persze, hogy ismerem! 5 percre lakik tőlünk :lol: :lol: :lol: Igen! Összefuthatnánk! A babkocsit Etyekről kaptuk :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: