A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

A kert:

Ha érdekel valakit lefotózom a konyhakertet is :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pgyöngyi 2009.05.22 10:21-kor.

Kép

Kép
pgyöngyi

Na akkor Apát befűzöm egy hétvégi tatai sétára, nehogy eltévedjek :) Viszont akkor korán kéne talizni, kicsit riaszt a 30 fok és az uv sugárzás :?

katka: csípőszűrésre nem válaszoltál....még :!: :?: Csak azért piszkállak, mert érdekelne :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

kert: a még benem költözött házunknál van egy. Most a férjem tartja rendben, gyomlál, imád gyomlálni. Füvesít, stb. Egyedül paradicsomunk van, meg virágok és csodasövény, nem tom hallott-e róla valaki de mi kipróbáltuk, télleg nő, mint a bolondgomba.

eper: én pont most ettem párat. Eszem, de túlzásba nem viszem. de asszem majd a gyerek nem ehet vmeddig.

masut: átadom a sógornőmnek :) amúgy a férje viszi a mostmár mindennapi ctg-re. aztán ide hozzánk, mert Piliscséven laknak, napközben meg itt van velem :P
csicsóka nagyon fincsi, jó ropogtatni, csak nem tom,h azt ehetünk-e :roll: állítólag tele van jó dolgokkal, terhesen sokat ettem

torna: én biciklizek és hasizmozok, már ha nem "felejtem el" :?

nemlajos: nagyon ügyi voltál és gratula a szép napért. én mostanában rákattantam a bodzás radlerre :wink: kicsi alkoholtartam, de a tejnek jó és fincsi :P

én tagnap répatortát sütöttem, naon fincsa lett :oops:

wicca: gratula, ügyi Bálint :P

Lizi ma többször arra kelt, h a turhában fulladozik :x úgy sajnálom...nem akar meggyógyulni :? amúgy, ha emiatt nem nyügi, rengeteget mosolyog, kezdi fogdosni a tárgyakat, ütögeti a fityegőket, és ezerrel szopja cuppogva az ujját :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

gyöngyi: gyönyörű a kertetek!! jöhet a konyhakertes fotó is

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos, te aztán jól nyomod a talikat :)
Igen, én is ott leszek holnap délelőtt 10-kor. Hol is lesz a találkozópont? Kukli múlt héten javasolt valamit, de már nem emlékszem. Aztán keressünk egy árnyékot! :) vannak jó nagy fák!

Gyöngyi, gyönyörűszép a kertetek! Énisénis :)
Marq, te is mutasd meg a tieteket majd!

Papillon, répatortát én is imádom, én holnap sütök, páromnak lesz szülinapja. Biciklizés és hasizom jól hangzik.

Katka, jelszó :) Ám legyen!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

sziasztok,

lassan nem csak babás, hanem hobbikertészek topicja is leszünk. :D Este majd én is rakok fel fotókat.

gyöngyi
Gyönyörű a kert!!!

wicca
nekem volt egy idős kolléganőm, akinek kezeletlen csípőficama volt (régen nem szűrték) és nagyon erősen sántított. Szóval komolyan kell venni. De úgy tudom, hogy nem kell olyan vészesen sokáig hordani a terpeszpelenkát. Ennyit nagyon megér.

vica
Nyári ovi/nemovihoz még annyit, hogy tényleg mindenkinél más a szitu, Pannának biztosan az lesz a jó, hogy otthon lehet (amiket szoktál róla írogatni, abból egyértelműen). Viszont Lucánál meg a helyzet az, hogy neki lételeme az ovi. Megvannak a körei, ha megbetegszik, akkor kétségbeesve kérdezi, meddig nem mehet. Háromra szoktam érte menni, de többnyire reklamál, hogy még ne jöjjek, majd csak akkor, amikor a Fanniért meg a Juliért jönnek (legjobb barátai). Egy hónapja volt fogadóóra, az óvónők azt mondták, hogy kifejezetten közösségi ember, ha valamit csinálni kell, az elsők között jeletkezik, próbál irányítani, ha nincsenek bent a legjobb barátai, másokkal is játszik, még a fiúkkal is leül autózni. Kiegyensúlyozott, teljesen stabil érzelmileg. Ezeket mind tudtam, csak megerősítették, amit én is látok. Ezért furcsállottam nagyon az óvónők kérését, hogy ne vigyem három hónapig. Főleg úgy, hogy az utca egyik oldalán az ovi, a másikon a játszótér van, tehát minden délelőtt ott csorgatná a nyálát az ovi kerítésénél, mert az említett barátnői egykék lévén nyáron is oviba járnak. Szinte még büntetésszámba is menne szegénynek az a két hónap (mert ugye egy hónapra bezár az ovi) Egyébként még így is, hogy Hanna megvan, elég sokat tudunk Lucával együtt játszani, már ha akar éppen velem. Azt látom, hogy nagyon elkezdtett leválni rólam, egyre fontosabb a korosztálya. Szerepjátékozni pl már nem is akar velem, persze, mert nekem nincs olyan gyermeki fantáziám, mint a Fanninak. De ez tök természetes.
Férjemnek van igaza, nem kell ennyit lelkizni az egészen. Joga van a gyereknek oviban lenni?, igen, jól érzi ott magát? igen, kapnak az óvónők fizetést? igen. Akkor meg min gondolkodom?
Ne haragudj, most neked eszmefutottam 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

hehe, hát még ha elmondanám, hogy van még egy topic, akik meg a múlt héten Tatán találkoztak :D :D :D
Komolyan, néha azt gondolom, hogy a mi mátrixunk kitalálója picit kevés fantáziával dolgozott, annyi az ismétlődés :D
Oké, legyen jelszó :)
És akkor reggel 10? Nem lesz hőségriadó, vagy valami?
Kukli nem a bejáratnál (és parkolónál) lévő zöld területet mondta találkozási pontnak?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ovi:minket nem vettek fel szeptembertől sem....szóval itthon marad velem 4 éves koráig,pedig mostmár úgy veszem észre, hogy menne gyerekek közé

erpé:oké, majd du. fényképezek :)

papillon: az én gyerekem ugyanezt csinálja,én meg szívom az orrát, de nem nagyon ürűl,nehogy rámenjen az arcüregére :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

Akkor talizzunk Tbányán :) hihi

Kép

Kép
pgyöngyi

A jelszó meg legyen Morfeus :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi :) micsoda mátrix rajongók gyűltek itt össze.
Hogyhogy nem vették fel oviba Lilit? Eszti miatt? Kevés nálatok is az óvodai férőhely?

és holnap akkor legyen a parkoló mellett közvetlenül a nagy zöld placc a találkozópont. (de onnan gyorsan keressünk valami fás-árnyékos helyet)
Akik pedig várhatóan kicsit késnek, azok mentsenek le egy-két telefonszámot, h tuti megtaláljuk egymást.

Kukli, hol vagy? Te ennél gyakrabban szoktál jönni.
Lépek, dolog van.

erpé

Kép kedvenc zugom most

Kép aranyhalas medence-2008

marq
Kép
Kép
marqueza

Szisztok!

Mi is megyünk a holnapi talira, de Levit nem viszem magammal, csak Liliannát.
Én igyekszem odaérni 10re, de ez a kisasszony ébredésétől is függ. Nekem el van mentve Erpé és Kukli száma :)

A kertek gyönyörüek. A miénkben nincs sok fényképezni való. Van pár thujánk, egy fenyőnk, cseresznyefa, hinta és homokozó :)

Gyerekek nagyon szépek és ügyesek. Lili is szépen kinyomja magát, de megtartani nem hajlandó magát. Viszont isteni nagyokat alszik hason :)
Háton fekve elnézegeti a játékokat és kapálózik is feléjük, kézzel-lábbal is :)
Ja és dumál is a játékoknak, meg vigyorog :)

Epret én is imádom, de eddig nem mertem enni. viszont ha Nálatok sem okozott gondot én is megpróbálkozom vele.

Jól fellendült a topik :)

Kép

Kép
gabka77

Ja és ma van a 4. házassági évfordulónk :)
gabka77

KOntroll:
Maja egészséges azt mondta a Neurológus, nem kell többet menni :) ; elmondtam neki az esetet(múltkorit) meghogy az újszülött remegés viszont megszűnt, szóval megnyugtatott semmi baja a gyereknek, az ilyen típusú megmeredés, amikor elkékül a gyerek keze előfordul, azt nem mondta mitől(biztos gyerekkorban van ilyen), de ismerte a tüneteket és nem is kérdeztem, csak örültem, hogy nincs baja Majának :D
Viszont azt mondta éber állapotban még mindig hason, biztos a csipője miatt :twisted:

Hú micsoda kertek, az igen, gyönyörűek!!!

Irita köszi a fotót, édes a kifiad a kislánnyal, rokongyerek, cuki kis frizkója van?

Erpé, igen én imádok főzni, most is majdnem mindennap kitalálok valamit, csak idő ami kevesebb, éjjel nézem a paprika tv-t :lol: tegnap pl semmit annyi időnk volt csak, hogy ketten ütöttünk össze egy túrós csuszát, én elkezdtem, anyukám befejezte.
Mára tejfölös sajtos lapcsánkát gondoltam, de nem tudom, hogy lesz erőm, időm(még csak nemrég jöttünk haza), estére pedig hamburgert tervezek, egy kis zsemle, zöldség, ami van itthon, és ez a gyorsfagyasztott csibafasírtból.

Gabka Gratula!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gabka: Remélem jól megünneplitek! :)

Gyöngyi: nem teljesen értem a kérdést, de biztos írtam valami félreérthetőt. :roll: Szóval Bicskén kedden és szerdán 1/2 5 és 5 között nézik a babákat. Beautaló kell hozzá. 1 baba 1 perc körülbelül. Csak kézi vizsgálat van. Én azért voltam már 2-szer, mert Petinek nem teljesen jó a csípője és elsőre csak tornát mondott a doki, de úgy látja, hogy még mindig nem jó, ezért kell a rugi.

Gyöngyi, Marq: mindkettőtök kertje nagyon szép, bár teljesen más stílus a kettő. :P Látszik, hogy tényleg foglalkoztok a kerttel.

Gyöngyi, Pappilon: orrszívást sajnálom. És főként, hogy nem javulnak. Ilyen picikéknél egy nátha akkora nagy gond.... :(

Kistali: Nekem mindegy, hogy Tata vagy T.bánya, csak kérek egy címet, hogy odataláljak.

Mátrix tali: Szedjük össze, hogy kik jönnek, hogy ki tudjuk kikre számítsunk:
Erpé
Nemlajos
Masut ?
Kukli
Gabka
Katka
Ne haragudjatok, most ennyi ugrott be. Ki jön még holnap?

Kukli

Katka

katka22

gabka: boldog évfordulót :)

marq: ilyet nekem is csinálhatsz :D gyönyörű a kertetek nektek is :)

Erpé: 25-ös létszámra van vagy 30 gyerek

no, akkor:

ördöglepke (mint a tenyerem):

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pgyöngyi 2009.05.22 10:22-kor.

Kép

Kép
pgyöngyi

Bea: Nagyon örülök. Ez aztán a jó hír!

Katka

katka22

Gyöngyi: mekkora a kertetek! Erre mikor van időtök??? :shock: A gyerekek nagyon szépek (mondjuk ezt már tudtuk ;) ) :P

Katka

katka22

katka: szóval ha valami gond van,akkor kell csak visszamenni.most már értem. Én azt hittem, hogy voltatok Bicskén és ott nem volt uh, ezért kellett mégegyszer menni. Ma nagyon meleg van, össze-vissza értelmezek mindent 8) :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Hát Após csinálja leginkább, meg a férjem hétvégén

Bea: ezek ám a jó hírek :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Köszönöm a gratulációkat, azt nem tudom, hogy ünneplünk-e, még a béke sem teljes :)
gabka77

Bea: én is örülök a jó hírnek!
gabka77

Sziasztok Lányok!

Újra egy meleg nap, ma még ki sem mozdultunk, csakk épp a postaládáig. És mi várt benne?: az új adókártyám, amit február 2-án igényeltem az APEH-nél. Mit szóltok a gyorsasághoz? Hihetetlen, a vicces csak az, hogy a régit, már helyben bevonták...Nah a lényeg, hogy megérkezett!

Gabka: Nagyon szépséges házasságit!!!! :-) Legyen szép napotok!!

csibb: uuugyyyy irigyellek a balatoni nyaralóért!! Én nem mo-n nőttem fel, így a gyerekkoromból teljesen kimaradt a balaton, csak felnőtt fejjel ismertem meg, és nagyon szeretem!! Mi is gyurunk egyre, persze előbb a passzivház, sajna itt pest környékén, mert a férjem a munkájából kifolyólag nagyon pesthez kötött :-(.

Masut: ezek szerint ügyeletes orvosnál szültél, és minden ilyen okésan ment, hát ez szuper. Nekünk fogadott orvosunk volt, és maga a szülés az szuper volt és gyors, nem is kellett beavatkoznia, de amint beavatkozott, a "tisztításnál" bennem felejtett egy gézdarabot, (még szerencse, hogy kiesett a 2. napon magától, és nem okozott gyulladást bent), utána is alapos hibákat vétett, nem részletezem. Szóval semmire nincs garancia, persze mi hülyék a paraszolvenciát odadtuk neki. Idióták!

És úsztál még előző nap? Huuuu!! Én is tornáztam szinte az utolsó napig, de az úszás az más. le a kalappal!

Nemlajos: Szuper lett a szülinapi ajándék!!!

Marq: Ilyen szép a kertetek, és komolyan csak 2 éve kezdted? huu, ez erőt ad nekem is!! Szinte hihettelen, nagyon szép!! Ennyit képesek nőni a növények, ilyen rövid idő alatt? ez szuper! Pont ma reggel tervezgettem a kertet a www. disznovenykerteszet.hu segítségével, mert ott minden növényhez leírás és kép is van, ez nagy segítség. Imádom a növényeket!

nem hiába, egy ált. sulis pszic. teszten az jött ki, hogy mezőgazdasággal, gyömölcstermesztéssel kellene foglalkoznom, mindneki nevetett rajta, apukám közgazdászt akart belőlen (ő is az) anyum bölcsészt (ő is az), nah, így nem lettem kertész :-(
Majd kérdezgetek maq!
Jaj, és vörösváron lakunk.

Gyöngyi tök örültem a te fotóidnak is!
SZeretném szépen megcsinálni a kertet, sajnos nincs egy olyan rész ahol egy kis zugot alakíthatnék ki, a ház elhelyezkedése miatt + saroktelek, de majd igyekszem a jó növényválasztással enyhíteni a rossz elhelyezkedést.

wicca: jógázom + pilates
A jógát a terhesség alatt kezdtem tanulgatni egy tanfolyamon, a pilatást pedig még egyetemista koromban, 2 évig csináltam egy stúdióban. NAgyon szeretem. EZ a pilates karikás változata, amit sajna pl. pesten nagyon kevés helyen csinálnak, de iszonyatosan szép alakot formál, és nem terheli az izületeket, hisz szinte végig a hátadon végzed a gyakorlatokat. Nagyon jó!!! Vettem egy karikát, és itthon csinálom, a jógát pedig egy könyvből.

Viktor alszik, ma szinte egész nap, folytatom Ranschburg jenő bá-t + egy kis nők lapja.

puszz
anna**

Csajok, elment a sógórnőm nyákdugesze!!!! Olyan izgi, így átélni 8) :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Irita: no hova szervezzük azt a talit. Van Tbányán is jó hely? Én csak az ifjúmunkás ltp-t ismerem, meg a tescót :)

anna: én azért csalok ám.Nálunk kertészek csinálták a meló nagy részét. Energiám és időm nem lett volna rá, pedig nagyon szeretem én is ezt a bíbelődést :) adókártya jó sztori :roll: Szerintem én is odaadtam volna a dokinak, amilyen birka vagyok :? Én már azon is meglepődtem, hogy volt bátorságom 38 hetesen kórházat váltani,és még a régi dokimmal is közöltem a dolgot.

Jáááj Eszter megint fuldoklik a takonytól,megyek menteni

Kép

Kép
pgyöngyi

hé, én nem akartalak benneteket Tatáról lebeszélni, ott a vár, meg a tó, menjetek csak Tatára :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Lehet, h holnap eltudunk menni! Mert az oltás tobábbra sem javasolt Líz állapota miatt.

Pontosítsuk, h hánykor és hol tali és lécci segítsetek, h az 1-ről hol kell leszállnom és merre indulnom! Kössszi

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

végállomáson, aztán gyalog jobb oldalon át a hídon, majd le, híd alatt át (menj át a másik oldalra - a Duna felőlire - a zebrán), és már ott is vagy.
És én 10-re emlékszem.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kössszi, nemlajos :)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Gyöngyi, nagyon szépek a gyerekek.
A kertedet továbbra is csodálom, és milyen rendezett.

Papillon, drukk a sógornődnek+++

Bea, Maja

Kép
bea1978

hja, a kertek tényleg nagyon szépek, irigy is vagyok rendesen (látom, van hely egy házitalinak is :wink: :D :D :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Marq, a te kerted is gyönyörű, micsoda szépséges növények! és az a halastó gondolom, h a nagylány kedvence!

Gyöngyi, jól néznek ki a leandereid! :) és az a pillangó?
Lányok csodaszépek!

Bea, nagyon örülök, hogy a doki szerint minden OK Majával. Gondolom, nagy kő esett le a szívedről.

Anna, a te szülésed sem lehetett semmi, elég durvákat írtál a dokiról, még részletezés nélkül is :shock: remélem, h azért most minden rendben van...
Pilatessel én is régóta szemezek, szerinted DVD-ről megtanulható? Vagy inkább menjek el egy tanfolyamra?
Én itthon szobabiciklizni szoktam, de már nagyon várom, h Kata kicsit nagyobb legyen (=jobban tartsa magát), mert akkor bringával lehetne közlekedni (persze a belvárost azért kihagyom...)

Megyek egyet zuhanyozni, nem lehet kibírni ezt a meleget...

erpé

Papillon, de jó, h tudsz jönni talizni.

Ja, és Katka, a tali listához: Csibb is jön holnap :)

és jobbulást a náthás picuroknak! nagyon makacs tud lenni ennyi idős korban a nátha...
erpé

Hú, de jó volt ez a zuhany! :)
Kislány egész nap alszik (szinte)... Szerintem a meleg kiüti...
Lassan kellene szopiznia is.

Gyöngyi, nem is írtam, jó a mei tai-od :)

Most már eldugulok. Lépek el itthonról egy kicsit.
É
erpé

no, akkor mei-tai-sok, lehet nyilatkozni, megéri-e a vaterás csajtól rendelni?
Csak mert mindenütt 10 feletti árat látok. Még vívódok, hogy kell-e, de gagyit (nem elég párnázott vállút, vagy vékony pántút, vagy rossz minőségűt) nem szeretnék venni.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

No, akkor az idáigi lista:

Erpé
Nemlajos
Masut ?
Kukli
Gabka
Katka
Pappilon
Csibb

Még valaki? Gyertek, gyertek!

Katka

katka22

jajj csajok, édik vagytok, de nem 100, h tok jönni, mert, ha nem szül meg ma a sógórnőm, akkor itthon kell vele lennem holnap :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Anna, nekem még mindig nem küldték az adókártyámat, január 12-én igényeltem. Hívtam őket, emilt küldtem, levelet, majd válaszoltak, h anyaghiány miatt szünetel a gyártás. Na ne máááááááá........ :shock: :shock: :shock: Be vagyok nagyon pöccenve rájuk. De ha te megkaptad, akkor lehet nemsokára én is. :lol:

Kertek szuperek! Nálunk férjem nevelget muskátlikat az erkélyen!!! :lol: Meg most anyuéknál csinált kis konyhakertet. :)

Bea, de jó, h Maja babánál minden ok!!!

Én tatai talira szavazok!!!! CSeke-tó? Öreg-tó??

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Megyek holnap!
Katka, priviben megírom a számomat, mert nekem senkié sincs meg.

Masut
masut

hja, hogy a gyerek adókártyája!!! :idea: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut,

Sms ment, megkaptad?

Katka

katka22

nem a gyerek adókártyája, az enyém!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

J9szi, Katka, megkaptam és válaszoltam is. Épp lefektetős szopinál tartottunk. :)

Masut
masut

egyelőre úgy néz ki, hogy én is megyek, bár Fanni belelépett a húgomnál a kefébe, és azóta nem bír lábraállni... :roll: persze műbalhézik, mert csak egy nagyon kicsit sértette fel a talpát. ha nem hisztizik holnap, és lábra áll, akkor megyünk!!! :wink:

kertek csodásak!

Hurrá, hogy Majával minden ok.

mi egy kicsit izgulunk a férjemmel, mert Máté sebe egy kicsit furcsa... az alsó fele kicsit begyulladt (jó sok kicsit... :oops: ) még régebben, mert egy cérna ki akart lökődni... sebész látta, betadinnal kenegessük esténként. ez meg is volt, de most egy dudor van benne, és nem tudjuk eldönteni, hogy így forrt be, vagy genny, ami már beszáradt... fürdésnél áztatásra sem reagál felázással... szóval meg kéne mutatni... jövő hét szerdán megyünk kontrolra, de én lehet, hogy előbb beviszem megmutatni... :roll:

akkor jönnek nagy gyerekek??? és ha igen, milyen járgánnyal???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

de jó buli lesz :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb, én viszem Samut holnap. És a bringáját is. Mocija már nincs itt, múlt héten elszállítottuk anyuékhoz - minden oda kerül, amire már nem igazán van szükség, és hát itt nem nagyon fér el.
Remélem, h Máté sebével minden OK. És drukk, h Fanni holnap lábra álljon :) Ez egy ilyen nap: ma Samu az edzésen a fejét ütötte be (bemászott valami szék alá), és azt fájlalta, pedig alig észrevehető a horzsolás.

Adókártyasztorik nem semmik!
Én mostanában kaptam meg Kata adószámát az APEHtől. Nektek miért kell új kártya?
Jó éjt!
É

erpé

Kukli: Hol vagy? Gyanúsan régen jelentkeztél...

Én csak Petit viszem.... Az ő járgánya babakocsi....

Csibb: Szerintem holnapra Fanni elfelejti. Máténál dudorka biztos nem komoly, de én is megmutatnám dokinak. Biztos, ami tuti! :roll:

Katka

katka22

ehh, a jóisten kompenzál, a tegnapi szuper nap után belevágtam Döme ujjába körömvágásnál, fél órát vérzett szegény, lesodortam a Dominikából kapott hűtőmágnest, most meg ez a macis rongyi... 300-ért megnyertem, 330 a postaköltség, eddig oké, 630, még mindig olcsóbb, mint cundaban, és házhoz jön...
Erre az otp lefagyott, beléptem még egyszer, utaltam, aztán látom, hogy másodszor...
Szóval van macim 1260-ért... Bótban 999
Legyen már vége ennek a napnak! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi, Marqueza – szép a kertetek!

Gyöngyi – tök jó a Mei Tai-od

Bea – én is így tudok főzni, anyuval együtt

Gabka – boldog évfordulót!

Erpé – Kata adószámát kérted külön, vagy egyszer csak majd küldik?

Kép

Kép
leo50

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: