[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
ELSŐ BABÁT TERVEZŐ HARMINCASOK - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziszkó, ment privi. Elnézést, hogy csak most, de tegnap nagyon későn jött már haza ahhoz, hogy megkérdezzem, mert éjszakára megint ment dolgozni.Most viszont megkérdeztem. Ha kérdésed van, mostmár fogok tudni válaszolni. :)

Wepe, hogy telik a hétvége? Sikerült az autóval vmit kezdeni, vagy csak beadtátok,és érte kell majd menni? Jól vagytok?

Tabati, remélem, Neked is jól telik a hétvégéd.

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni!
Írtam privibe választ! :lol:
Itt is mégegyszer,köszi!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Mi finit főztök ma :?:
Én rántott husit burgonyapürével,és majonézes kukoricasalátával. :P :P :P

Tényleg,az októberi topicban az egyik kismama írta,hogy terhesen nem lehet enni:majonézt,tojást,májkrémet stb... Most hírtelen ennyi jutott eszembe.A szalmonellefertőzés miatt.Pedig ezeket nagyon szeretem.Mondjuk lágytojást nem is eszek,csak keménytojást. :roll:
Szerintetek is tiltott dolgok ezek :?: :?: :?:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok !

Sziszkó, nincs mit ! :)
Hát jól megfogtál, a tojás-majonéz kérdéssel :o
Én ezeket tudom( inkább olvasom ) a Terhesség ABC-jéből, ami tiltó listás, de a többiek lehet, hogy jobban tudják:
*minden pasztőrözetlen sajt; penészes sajt, márvány sajt még pasztőrözötten is
*juh és kecsketej, és termékei
* minden friss pástétom
* nyers és főtlen tojás, és abból készült termékek, és abból készült ételek ( házi majonéz )
* nyers húsból készült ételek
* nyers hal
* nyers, főtlen mészhéjasok, rákok és hasonlók
Én bolognait csinálok, de az a holnapi, és utáni ebéd lesz, mert ma anyóséknál ebédelünk. :)

Heni, jövőhéten lesz a kárfelmérés, és utána csinálják meg a szervizben. Talán a javítás idejére tudnak adni csereautót. Köszi, jól vagyunk, csak a páromnak a bölcsesség foga huncutkodik, nekem meg megjött, de most kivételesen pontos, és reménykedem, hogy egy ideig az ucsó lesz :wink: Kedden megyek vérvételre.
A másik topikotokban született azóta baba?
Ti jól vagytok ? Annyit gondolok Rátok, hogy vajon mikor jön el az ideje, vajon pontos lesz Beni baba ? :D

Tabati merre vagy ? :)
wepe
 
 

 
 

Már két babánk van Wepe. :) Van egy Borcsánk és egy Dominik bébink. :) Hát... Benito remélem, hogy pontos lesz, én nem nagyon szeretnék korábban kórházba menni, mint kellene. De annyira nem érzem, hogy rosszul lennék, vagy fájna bmim, hogy sztem nem fog korábban jönni, mert ügyes kissrác. :) Naponta 5-6-7 fájásom van, ami már erősebbnek mondható, de ezek csak jóslófájások és napi 10-ig nem nagyon kell foglalkozni vele. Viszont ha meleg víz hatására nem múlik el, akkor azok már rendes fájások, és nézni kell az időt is. Éjjel azt álmodtam, hogy 3-as ikreink születtek. A férjem egész más volt, mint most (:)), viszont a 3 babából csak egyet láttam, ő meg kislány volt. :shock: Szóval elég érzékenyen érintett ez az éjszaka... még a duzzanat is lelohadt a lábamról ijedtemben. :lol: :lol: :lol:

Sziszkó, én nem tartottam be annyira szigorúan ezt a szalmonellás-dolgot. Az biztos, hogy Nektek most egy kicsit nehezebb, mert melegebb van, mint az én várandósságom elején, és hamarabb lesz szalmonellás néhány élelmiszer, de ha megveszed és hűtőben tárolod vagy frissen elfogyasztod, sztem nem lehet semmi baj. Tojásos nokedlit ne egyél másnaposan. A szalmonella fertőzés várandósság nélkül is nagyon kemény, nemhogy várandósan, úgyhogy azért legyél óvatos, és ha olyan helyen jársz, inkább ne egyél ilyen dolgokat. Ha nagyon-nagyon megkívánsz egy hotdogot pl extra majonézzel, akkor viszont edd meg! :)

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok,

Heni, akkor volt jó oldalai is az álmodnak, a lábad javult :D

Szép napot Mindenkinek :D
wepe
 
 


Sziasztok!

Sziszkó!

Én detto azt tudom csak írni, mint Heni a tiltott dolgokról. nem vigyáztam nagyon én sem, mondjuk azt betartottam, hogy nyers tojásos dolgokat nem ettem, amit szerintem ilyen melegben neked is figyelned kéne, biztos ami biztos. Nyers húst amúgy sem szoktam, attól meg, hogy főzöl, szerintem nem kell félni, azt már túlaggódásnak tartottam, hogy valaki a nyers húst megfogni sem akarta. Majd kezet mosol utána, addig meg nem turkálsz a szádban. :lol: Sajtokból meg nem nagyon szoktam ezeket a különlegességeket enni, a többit meg lehet. Írnak ilyet, hogy mézet sem, mert az is nyers, de én végig mindent azzal ettem, ittam.

Amúgy meg a bálnát egy rossz pillanatomban írtam... :oops: azóta már jól vagyok, már megcsináltuk a montázst, talán este felrakjuk, aztán meglátjátok. A fejem nem tetszik tulképp, mert olyan kövér, de majd lemegy az is. :wink:

Wepe!

nem felejtettem ám el a tervrajzokat sem, csak férjemnek arra sem jutott már ideje, azt talán kedden megcsináljuk és felrakom, hogy a többiek is lássák. (a házunk tervrajza)

Heni!

Ha sárgul a lábad, az már jó jel nem? Először lila, majd sárga zöld és elmúlik! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, ok, nem sűrgetlek, gondoltam, hogy pihiztek :D
Képeket várjuk :D
Szerintem, is javuló jel lehet Heni lábának a sárgulása :D
wepe
 
 


Tabati, igen, már legalább simán rá tudok állni, viszont hamar elfárad. Mára végeztem majdnem mindennel, amit beterveztem, így csak a pihi van...:):)
Sziszkó, Tabati jól mondja: ha gyakrabban mosol kezet, nem lesz semmi bajod sem azoktól az élelmiszerektől, amik szalmonellát tartalmazhatnak. Gondolom, nem vagy operaénekes-hajlamú, hogy a tojást nyersen iszod (ha mégis, akkor ezt most hagyd ki :D), a többi meg... én simán főztem, nem volt gond semmivel. Fagyit is ettem. :)

Heni

Kép
szheni
 
 


Ja! Fagyit én is majszolom szinte minden nap... :oops: És kövezzetek meg, de tiramisut tervezek csinálni egyik hétvégén, amibe nyers tojás van ugyebár felverve, de én azért fogok belőle enni tuti. :oops: Majd jól megszaglászom a tojásokat, meg amúgy is hűtőben tárolom őket, és ha kész a süti, azt is, ráadásul nálunk ez nagyon menő és hamar elfogy. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a tippeket a kajákkal kapcsolatban! :lol:
Hát a fagyit semmiképp nem hagynám ki! :P :P :P
Ma reggel voltam AFP-n és oda ugye éhgypmorra kell menni.Alig vártam utána,hogy egy fagyishoz érjek,vettem 3 gombócot! :P Olyan jól esett,hogy csak na! :oops: :wink: :lol:
Nyers húst csak akkor eszek,ha tatárbifszteket csinálunk.Imádjuk Tomival együtt.De ezt most a terhesség alatt kihagyom természetesen!

Tabati!
Ha maradna egy falatka tiramisu,küldj nekem légyszi légipostán! :lol: :lol: :wink:
Amúgy nem kövezlek meg miatta! :lol: :lol: :lol: Én is megenném a helyedben! :lol:
Várjuk este a fotókat!!!!!! :wink:

Heni!
Hát,tényleg nem vagyok operaénekes-hajlamú! :lol: :lol:
Sőt mi több,még énekhangom sincs! :oops: :lol:
Úgyhogy nyers tojás kilőve! :lol: :roll: :wink:
Érdekes álmod volt! :roll: :shock:

Wepe!
Megy a drukk ezerrel,hogy a mostani legyen az uccsó mensid egy jó darabig!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Már alig várom,hogy gyere azzal a hírrel,hogy csíkosat teszteltél!!!! :lol: :lol: :lol:

Anyukámék hoztak az előbb szép,fini epret! :lol: Mindjárt neki is esek! :P

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó, köszi szépen, remélem, hogy fogok tudni jönni jobb hírrel is, mert ma végképp nincsenek jó híreim, képzeljétek, hogy ma a páromat is kirúgták a munkahelyünkről :( :( :( :cry:
wepe
 
 


WEpe!

Ez komoly????? :shock: :shock: Csak így hipp-hopp?? :shock: De végül téged nem tudtak kirúgni ugye? A múltkor úgy olvastam, hogy megoldódott, meg tényleg nem is tehetnék meg!! Mivel indokoltál a kirúgást? Mindketten határozott idejű szerződéssel dolgoztatok? Lejárt és nem hosszabbították meg, vagy? Mivel indokolták? Ha határozatlan idejű a szerződésetek akkor azt naggyon meg kell, hogy indokolják!!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, sajnos igen, komoly.
Mindkettőnknek határozatlan, nekem elfogadták az igazolást, amit vittem. Gondolták, ha engem nem sikerül, akkor a páromat, de a családunkat mindenféleképpen zúzni akarják. Nekem a válság volt az indok, neki az, hogy megszűnt a munkaköre, pedig a csoportunkban van még egy kolléga, aki ugyanazt csinálja, amit ő. Teljesen kész tények elé volt állítva, ha nem írta volna alá, akkor jegyzőkönyvet készítettek volna a megtagadásról! Annyira tudott lejönni, hogy velem beszéljen.
Most mondd meg, mi az ha nem a sors, és a főnök rosszindulata....
wepe
 
 


Wepe!

Csak a jövőre nézve!! Az semmit nem jelent, ha jegyzőkönyvet készítenek az aláírás megtagadásáról, ez csak annyit jelent, hogy így hivatalos. Nyugodtan megtagadhatta volna, mondhatta volna, hogy ezen gondolkodnia kell még. Hisz ha nem tagadhatná meg akkor minek kéne aláírnia? Mondjuk nem tudom, hogy így ez a kirúgás indokolt e, de azért megkérdezem a férjemet és ha az aláírás ellenére lehet még valamit tenni, akkor írok jó?

Kép
Kép
tabati
 
 


Mit írt alá? Azt, hogy átvette a felmondást, vagy egy közös megegyezéses megszüntetést? Mert ha az előbbit akkor még nincs veszve minden, csak látni kéne a munkaszerződést, meg minden iratot ami létezik!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Wepe!
Hú,nem semmi mit meg nem tesznek az emberrel! :cry:
Lehet,hogy igaza lesz Tabatinak és még nincs veszve semmi,de abban a helyzetben biztos én is aláírtam volna a papírt.Ha tudatlan (bocsi,nem rossz indulatból írom) az ember munkaügyi hivatalos dolgokban,ezt kihasználják!Szemét egy dolog! :twisted:
Tudják ugye,hogy babát akartok,és lehet pont ezért küldték párodat el,mert tudják,ha a baba összejön Te is elmész. :cry:
És akkor,hogy miből fogtok megélni,azt már ők magas ívben le@arják,sajnos!felháborító :!: :!: :!: :!:
Azt kívánom a "drága" főnökötöknek,hogy vele is minél előbb megtegyék ezt,amit ő tett Veletek :!: :!: :!:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Wepe!

Amúgy még azt is mondta párom, hogy amikor a múltkor utánaolvastunk ennek a jogszabálynak, akkor mintha azt olvastuk volna, hogy ha az apa is részesül a kezelésben, akkor rá is vonatkozik ami rád. Ez persze nem biztos, de azt tényleg tudni kéne, hogy pontosan mit írt alá!

Miért vagytok ennyire szálka a főnököd szemében? :shock:

Kép
Kép
tabati
 
 


Jajj, Wepe, nagyon sajnálom... :(:(:( Tényleg Rátok jár a rúd mostanában. :( Ilyen egy paraszt főnököt... nem volt más, akit elküldjön? Pláne, ha más is dolgozott abban a munkakörben. Miért veletek szemétkedik? Remélem, Tabatinak igaza lesz, és lehet még tenni vmit... Azt hittem, békén hagy Titeket, ha tudja, mire készültök... viszont most nagyon a párod mellett kell lenned, nehogy kikészüljön.

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok,

aranyosak vagytok, hogy applgatjátok a lelkivilágomat ! :D

Tabati, talán azért vagyunk szálkák, mert a párom megmodta a frankót a szemébe, és nem nyalizik, mint más ...
Rendes felmondást írt alá, van egy ügyvédünk, aki keres nekünk egy olyan ügyvédet, aki akkor vállalja el, ha biztos a siker, akkor elképzelhető, hogy bíróságra megyünk, csak most nagyon nem jókor jött mindez. Jövő héten valószínű már leszívják a petéket, és vissza is ültetik, nyugalomra lett volna szükségem.

Lányok Ti hogy vagytok ? Remélem, jól, és minden rendben a babáitokkal :D
wepe
 
 


Wepe!

Na, akkor jó kezekben vagytok. Bár érdekes ez a csak akkor vállalom el a dolgot, ha tuti megnyerem. Párom szerint sosincs tuti... :roll:

Viszont tudom, hogy nehéz, de te most akkor ezzel ne foglalkozz. Majd a párod meg az ügyvédek elintézik. Te úgysem tudsz mit tenni. koncentrálj a leendő babu(i)tokra! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Wepe!
Most ne velünk foglalkozz,hanem magaddal!!!!! :) És pozitívan gondolj a jövő heti beültetésre! :lol: Jól kell alakuljon minden!!!! :D

Amúgy ma megint rámjött a hányinger meg a rosszullét.Pedig itt ültem a gép előtt,semmi extra.De már elmúlt! :lol:

Lányok most főzöm életem első székelykáposztáját! :lol: Remélem páromnak ízleni fog! :oops: :wink: Az illata legalábbis eddig nagyon jó! :P

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Székelykáposzta...hmmmm :roll: Biztos nagyon fini lesz, de te is eszel majd belőle? Én gyomrom tuti nem bírná, engem nagyon puffaszt...
Viszont képzeljétek alapból a karfiollal nem volt semmi problémám, pedig az is puffasztó. Viszont valamikor a várandósságom alatt ettem, és szerintem egy életre elment tőle a kedvem, olyan rosszul lettem tőle...

Bocs Sziszkó, nem akartam a kedved letörni, nem azért írtam. :lol: Csak óvatosan egyél belőle. (ja, még a lángostól is voltam nagyon rosszul nemrég, és ez már tényleg csak véletlen, hogy a múltkor pont a lángos recepteket cserélgettétek... :lol: )

Bocsánat, tényleg vicces, hogy pont ezek jutottak eszembe! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Székelykáposztát imádom én is, Sziszkó biztos jó lesz :)
Meg fagyit is úgy ennék ezerrel :lol: ja meg epret is :lol:
Elmúlt teljesen a gyors rosszul léted ?

Tabati, biztos jól megfontoljuk, mert nagyon nem mindegy, hogy mire költsük a pénzt, meg az időnket.

Jövő héten jó lenne otthon maradni, csak a páromat féltem, sajnálom, hogy itt kell egyedül lennie, már most sem beszél hozzá senki, mintha ő lenne a bűnös. Én már megszoktam, hogy ilyen taplók a kollégák :evil: mert velem is ezt csinálják.
Ne haragudjatok, hogy itt nyavalygok !!!!! Befejezem :oops: :)
wepe
 
 


Wepe!
Nyavalyogj csak nyugodtan! :roll: Meghallgatunk!
Sajnálom szegény párodat!Nem lehet könnyű már így melóznia! :cry: :shock:
Most elmúlt teljesen a rosszullétem,de fel vagyok készülve rá,hogy holnap reggel megint előjön! :? :x
Epret küldök Neked,van egy csomó a hűtőben!Nyisd ki az ablakod! :lol: :wink:

Tabati!
Már eszem is a székelykáposztát! :P Naon finom lett!Raktam bele füstölt husit is!Nyami.... Csak gerslit akartam bele rakni,de elfelejtettem hozni a boltból,így maradt a rizs.
Engem nem igazán szoktak a kaják felfújni.Legalábbis eddig még nem tapasztaltam! :roll:
Hú,a karfiolt is szeretem!Levesnek is meg rántva is! :P

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó, nyitom :D
wepe
 
 


Sziasztok!
CTG-n minden oké, 3 fájást mért 20 perc alatt, de én nem éreztem... Most délután viszont kész vagyok. Iszonyúan fáj a hasam és rettenetesen feszül... :( Mindegy, még pár nap, és kiderül, mi a helyzet...
Wepe, nagyon szorítok Neked jövő héten, remélem, minden rendben lesz. Csak pozitívan!!!!

Sziszkó
, mindent egyél, amit megkívánsz, én csak ezt tudom Neked mondani. Mindegy, mi az... ha megszületik a kisfiatok, úgyis nagyon sok mindent nem ehetsz majd, mert mindenféle dolog hasfájást fog csinálni neki, nagyon oda kell figyelni rá. De addig... :) Használd ki!

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni!
Örülök,hogy minden rendbenvolt a ctg-n! :lol: :lol: :lol:
Pihenjél,hátha sok volt ma a mozgás Beninek és azért fáj a pocid! :lol:
Mit értel azon,hogy pár nap és kiderül mi a helyzet? :roll:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Heni!

Már írtam a másikba is, hogy vártam az smsed, hátha már te is szülni mentél... :D

Sziszkó!

Akkor szerencsés vagy, hogy nem puffasztanak dolgok! Egészségedre! A káposzta tuti nagyon fini lehetett!!! :wink:

Wepe!

Ne viccelj! Írd ki nyugodtan magadból!! Hát, hogy a kollégák is ilyen szemetek legyenek... :( De miért???? Nekik mit vétettetek? :shock: Nemhogy inkább együttérzőek lennének. micsoda cég ez!!! :shock: Ilyet még nem hallottam!!! :evil: Máshol inkább összebeszélnek a főnök háta mögött ha ilyen, nálatok meg... :roll: :x

Kép
Kép
tabati
 
 


Kép

Kép
Kép
tabati
 
 


Heni, remélem, mióta írtad, hogy rettenetesen feszül a hasad, már enyhültek a fájások !!! Én is kíváncsi vagyok, amit Sziszkó kérdezett :shock:

Sziszkó, párodnak ízlett a káposzta ? Éhes vagyok már egy órája, de még nem jutottam el a konyháig :?

Tabati, itt tapossák az emberek egymást, pláne így a létszám leépítés, válság miatt.... de azért nagyon aranyosak vagytok !!! Nagyon jól esik :D :D :D :D És jövő héten itthon leszünk, pihenünk ezerrel, jobb lesz mindkettőnknek, mert ma már nagyon le volt pattan van a párom, hogy fog új helyet találni :(

Jó éjt Lányok !
wepe
 
 


Tabati, Nagyon jó lett a fotómontázsotok :D :D :D :D
Nem is vagy bálna !!!! Csini vagy minden képen !!! :) :) :) :) :)
Van egy tippem, hogy milyen nemű lesz a babátok, de nem mondom el, hanem borítékolom, és akkor kinyitjuk, jó ? :)
wepe
 
 


Tabati!
Csak ismételni tudom Wepét,nagyon szép kismama vagy! :lol: :lol:
Az uccsó képen szokny van rajtad,amit gondolom nem sűrűn hordol.Akkor épp mentetek valahova? :lol:
Wepe tippelt a babátok nemére.Hát én is! :lol: Majd meglátjuk,mi lesz a vége! :lol: :wink:

Wepe!
Igen,végül is ízlett Tominak is a kaja,de azért annyit hozzáfűzött:"Nem ezt az ízt szoktam meg!"
Arra gondolt,hogy az anyja másképp szokta csinálni.De hát,könyörgöm,nem főzhetek pont úgy,olyan fűszerezéssel,mint az anyja. :shock: :? :roll:
De azért este mondta,hogy abból pakoljak neki,és ma megeszi a munkahelyén. :wink:

Képzeljétek ma egykor megyek szülőszobalátogatásra!Már nagyon kíváncsi vagyok! :lol: Majd ha hazajöttem mesélek,hogy milyen volt!

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok !

Sziszkó, lehetetlenség úgyanúgy főzni, mint más, nekem vannak ételek, amiket képtelen vagyok ugyanazt az ízt előhozni, pl. sült csirek, gondolom, a fűszerek miatt, mert mindig én kavarok valamit össze :lol:
De na aggódjál, majd lesz olyan étel, amire azt mondja, hogy jobb a Tied, nekem már van egy ilyen :D 4 év alatt :?
Majd gyere a szülőszobalátogatós beszámolóval ! :D

Heni, nem akarok unalmas lenni :o , de hogy vagy ? :D

Tabati :)
wepe
 
 


Sziasztok!! :)
Nem kell ám aggódni, minden oké... még ma is óránként-másfélóránként görcsölök, de sztem a ma sem a miénk még... mindjárt hívnom kell az orvost a következő találka miatt.
Sziszkó, azért írtam, hogy pár nap múlva kiderül, mert még elvileg 11 nap van hátra a szülésig, viszont ha jön egy nagyobb vihar vagy vmi hirtelen változás az időjárásban, elképzelhető, hogy Beni is ki akar majd bújni. Várjuk a szülőszobás beszámolót!

Jaj, Tabati, annyira szép vagy!!! Ha nem lennék kismama, akkor Miattad az akarnék lenni...

Wepe, nem vagy unalmas. :D Bár mindenki csak ennyire lenne unalmas, mint Te... :D:D

Heni

Kép
szheni
 
 


Köszi lányok! :wink:

Majd akkor kinyitjuk a borítékokat, oké! :wink: :lol:

Sziszkó!

Az uccsó kép tegnap készült, vizsgáztattam a gyerkőcöket, nem akartam naciba menni. Amúgy nyáron mindig ilyen szoknyát hordok, mert jó szellős és van vagy 5 ugyanilyen fazonú, csak más mintában. Bár most már nem a legkényelmesebb, mert csípőmre szoktam húzni, most is ott volt a hasam alatt, de a csípőm is nőtt, így nem volt a legkényelmesebb. Többet nem is veszem fel már idén, csak a gatyikat. (esetleg ha szülés után kicsit lejebb megy a csípőméretem és valahova megyünk ahova szép akarok lenni :wink: )

Wepe!

Úgy sajnálom a férjedet, mert egy pasinak nem könnyű ezt megemészteni. De én bízom benne, hogy megoldódik és nem sikerül nekik kirúgni. Férjem mindig azt mondja, hogy ha van egy határozatlan idejű szerződés, akkor mindig a munkáltatónak nehezebb egy esetleges perben, mert nagyon jó indok kell ahhoz, hogy kirúgják a munkavállalót. Ilyenkor ha nagyon meg akarnak szabadulni az illetőtől, akkor inkább bele szoktak menni egy alkuba még pereskedés előtt, mondjuk egy nagyobb pénzösszegbe. De természetesen csak akkor ha a munkavállaló is hajlik az alkura és nem ragaszkodik feltétlen az adott munkahelyhez.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek,mert párom mindjárt "lefoglalja" a gépet! :lol:
Szóval jól megjártuk a szülőszobalátogatáson! :? Mivel sokan gyűltünk össze,három csoportban mentünk volna.Az első csoport be is ment.De mielőtt kijöttek volna,toltak be egy csajszit,aki már vagy otthon vagy a mentőben megszült.Ott volt a hasán a baba jól becsomagolva. :D
És akkor jött a kórházi védőnő és mondta,hogy ez elfog kb 2 órát tartani.Úgyhogy eljöttünk. :cry:
De a csajszi megadta a számát és mondta,ha a párunkkal a kórházba leszünk bármikor,hívjuk fel és ha szabad lesz a szülőszoba,akkor körbevezet minket.Végül is tök ari volt.Csak sajnálom,hogy nem jutottunk be.Pedig már nagyon vártuk! :? :cry:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó!

Ne aggódj, amúgy is jobb azt egyedül megnézni szerintem. nyugisabb, kérdezhetsz kedvedre. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziszkó, ne keseredj el az elmaradt szülőszoba-látogatásért, Tabati jól mondja :D
Párodnak hogy tetszik a munkahelye ?

Tabati, aranyos Tőled, hogy gondolsz ránk, ma már majdnem a depi határán volt, hogy milyen nehéz munkát keresni. Ez az egész eljárás bosszantja nagyon, ahogy ezt művelték. Van olyan kolléga, aki január 5-e óta tudja, hogy megszűnik a munkahelye, és a mai napig nem kapott semmilyen papírt.
Most megírtuk az önéletrajzát, és elküldte két helyre.

Holnap leírom a kárfelmérést, mert az is ér egy misét :lol:
Már leírtam egyszer csak elszállt :?

Jó éjt Nektek !
wepe
 
 


Jó reggelt Lányok!

Tabati,Wepe!
Köszi a bíztatást,arik vagytok! :lol: Végül is még itt az egész nyár előttem,lesz rá lehetőségünk,hogy bemenjünk és megnézzük! :lol:

Tabati,Heni!
Azt akarom kérdezni,hogy Ti,így a terhesség vége felé,hogy tudtok aludni?Mármint úgy értem,hogy csak oldalt fekve?Én hason alvós voltam.De már most nem bírok és nem is merek a pocakomra feküdni,nehogy megnyomjam a babót.Ha a hátamon fekszek,egy idő után kezd fájni a derekam.Úgyhogy csak a jobb és baloldal marad. :shock: :roll:
Hallottam,hogy a vége felé,van aki csak ülve tud aludni.Hú,szörnyű lehet! :?

Wepe!
Csak azt tudom mondani Nektek,hogy ahova csak tudja párod,adja be az önéletrajzát!Igaz,Nektek lehetm,hogy több lehetőségetek lesz ott Pesten,mint itt vidéken páromnak.De én csak a mi helyzetünkből indulok ki.Tavaly június 20.-a óta nem volt melója. (Azt az 1hetet leszámítva novemberben.)Nagyon nehéz ebben a válságban melót találni.Még a legmocskosabb munkához is a legiskolázattabbakat válogatják ki.Sajnos. :cry: :?
AMúgy kérdéesedre válaszolva.Most még azt mondja,hogy unalmas a meló,mert most lett kész az új csarnok,ahová Ő is kerül.És a gépeket még most állítják össze a Németek.Nem igazán tudnak mit csinálni.Csak figyelgetnek,ismerkednek a céggel.
Amúgy művezetőnek vették fel,és azt mondja,úgy látja,hogy a "piszkos" melóba is segítenie kell,ha valami elromlik.Mondtam neki,most az a lényeg,hogy talált melót.Ha később lenne jobb lehetőség,akkor eljön.

Ti melyik nap mentek jövőhéten a beültetésre?Gondolok ám Rátok! :lol: :lol: :lol:

Heni :?: :?: :?:

Tegnap végre kitakarítottam.Már 3 napja halogattam. :oops:
Ma csinálok rakott krumplit. :P
Meg jön barátnőm délelőtt kicsit dumcsizni! :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok!

Sziszkó, én nem jutottam be a szülőszobára. Kétszer próbálkoztam, de annyira sokat kellett volna várni, hogy inkább kihagytam, úgyhogy majd élesben. Én is hason alvós voltam mindig, és hát tényleg csak a két oldal marad... Hanyatt nem szabad sokáig, (bár a szülésznőm szerint ez marhaság) csak ha kényelmes. Egyébként majd kitapasztalod, de úgy aludj, ahogy kényelmes. Ha háton, akkor háton. Szokták mondani, hogy háton nem szabad, mert a baba a súlyával elnyomhatja a méhlepényben azokat az ereket, amik oxigént szállítanak neki, vagy hogy nem szabad jobb oldalon aludni, mert akkor meg a Te egyik fő ütőeredet nyomhatja el, hát, nem tudom... én nagyon sokszor ébredtem arra, hogy hanyatt alszom, gondolom, nem kevés ideje, gyorsan megfordultam, de reggel megint a hátamon ébredtem. Viszont volt olyan is, hogy a hanyatt fekvés nem esett jól. Szóval sztem szól a szervezeted, hogy neki hogy kényelmes. A hason alvásra vkinek nagyon jól beváltak a szoptatós párnák. Ha arra fekszel, állítólag még nagy pocakkal is lehet hason aludni, bár én ezt nem próbáltam. Mondjuk nekem mindig jó alvókám volt... :D

Wepe, remélem, minél hamarabb talál a párod egy normálisabb munkahelyet. Nagyon nem hiányzik ez a sok idegeskedés most nektek...

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok Lányok !

Szép napot kívánok Nektek ! :D

Sziszkó, jövő hétfőn UH-ra kell menni, megnézik a tüszőket benne a petéket, szerintem, ha minden ok, akkor szerdán már leszívják, és pénteken v. szombaton visszültetik. A másik topikon van egy lány, aki 1,5-2 héttel előttem jár, ő írta, hogy hamarabb csináltak mindent, mint szoktak, és ugyanazt a gyógyszereket kaptuk, ő szokta elmondani, hogy-smint :) mennek a dolgok.
Szabadságon leszünk a párommal így a munkahelyi gondok lehetőleg nem fognak zavarni :)

Tegnap megírta/megírtuk az önéletrajzát, és 2 helyre el is küldte.

Most a kocsiról fogok írni, ezt ugorjátok át, ha nem érdekel Titeket. :)
Tegnap hívták a szervizből a kocsi miatt. Gazdasági totálkárra vették fel, ami azt jelenti, hogy az értékének a 60%-ig javítják az autót, ha felette van akkor nem javítják, hanem a banknak kifizetik a 840 000 Ft-ot, és elveszi a bank a törtött autót, és elárverezi.
A biztosító 900 000 Ft-ra hozta ki, és 60 000 Ft-on szarakodtak, + meg a fenmaradó hitel fizessük úgy, hogy nincs semmilyen autó.
Kerestünk egy nem szakszervizt, aki elvállata a 840 000 alatt, hogy ne járjunk porul, ma már át is vitték a másik helyre.
Persze, amikor a szakszerviz meghallotta, hogy elvisszük, akkor már kitatlálta, hogy lehett bonott elemekből is csinálni.
Én nem értem, hogy ilyen gazdasági helyzteben nem volt annyi eszük, hogy kicsit alkudozzanak a kárszakértővel, úgy ők csinálják meg, kvázi elstek egy ekkora bevételtől. És ez a sz.szerviz most zárta be a Camponában a szalonját.
Bosszantó, hogy nem is a mi hibánkból tönkre megy a kocsink, és még mi járunk rosszul. Szerintem, az is lehetett a gond, hogy a másik fél alig fizetett 2000 Ft-os kötelezőt. Bár a párom azt mondja, hogy ez nem veszik számításba.
wepe
 
 


Wepe!

Húha ehhez a kocsi ügyhöz nem nagyon értek, meg nem is nagyon értem amit leírtál, bevallom... :oops: :lol: Pedig apunak is volt régen valami hasonló ügye, emlékszem én is ki voltam akkor akadva, hogy ilyen is van, hogy gazdasági totálkár, kvázi meg lehet javítani, de nem éri meg. És igen ilyenkor a bank csak bekavar, ha még fizetitek a részleteket, nálunk is ez volt. Mi végül asszem roncsnak adtuk el és abból fizettük ki a fennmaradó részleteket, aztán később pereskedni kellett, hogy kiegyenlítődjünk anyagilag, amit befektettünk az megtérüljön. De mondom, még gyerek voltam és most sem értek hozzá nagyon, csak tudom, hogy nagy feszültségek voltak otthon emiatt, és aput nagyon sajnáltam még sírtam is, mert annyira lelkesen beleépíttetett minden extrát, légkondit, központi zárat stb., hisz a munkaeszköze volt, aztán csak így pikk-pakk vége. :(

Beültetéshez mennek majd a drukkok, de írj is közben hogy hogyan alakult, hátha gyorsabban megy tényleg, mint gondoljátok!! :wink:

Munkahellyel meg tényleg nem foglalkozni, legalább a jövőhéten ne!

Sziszkó!

Van akinek meg pont az a baja, hogy magas végzettsége van és azért nem veszik fel, mert kevesebb is elég, akinek nem kell annyit fizetni. Az én helyettesítésemre is láttam, hogy kerestek embert, aki kicsit idősebb volt, már tették félre, el sem olvasták az önéletrajzát, mert többet kell neki fizetni, mint egy kezdőnek. A magas végzettségűekkel ugyanez volt.
Nekem is van nyelvvizsgám, de pótlékot nem kapok, pedig kellene. A vonatbérletemet is úgy kellett kiharcolnom, hogy kifizessék a 80 %át, amit pedig kötelesek. De az önkormányzat megszabta a sulinak, hogy csak Pestieket vehet fel, hogy ilyet ne kelljen fizetni. Csak én közben költöztem át vidékre. Főnököm rendes volt, valahogy kompenzált, de az idei tanévben már nem mentem megint oda ezért hozzá, hogy akkor most is találjon ki valamit.

Alvás!

Mostanában már nehezebbek az éjszakák, valahogy sehogy sem jó, meg kezd melegem is lenni, így, hogy bejött a nyár. Éjjel 3 körül mindig felébredek, pisi, aztán órákig nem tudok visszaaludni. Talán még hajnalban sikerül egy kicsit. Az is most kezdődött nálam, hogy háton már nem kapok úgy levegőt, úgyhogy ha úgy is fekszem csak pár percig bírom. Vagy ilyen kicsavart pózban, hogy a felsőtestem oldalt van az alsó meg a fenekemen, háton...(remélem érthető) Ülve azok alszanak, akiknek sok a savuk. Nekem ezzel szerencsére nincs gondom, de Heni szegény küzd vele... :(
Hason én is szerettem volna aludni, meg próbálkoztam is azzal a párnás módszerrel amit Heni említett, de nem vált be, meg nem is nagyon mertem. Úgyhogy az elejétől fogva inkább oldalt, meg háton sűrűn voltam.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, hasonló eset lehetett apukádé is, pereskedni nem lenne kedvünk, talán ma hív az új szerzvizes, aki megcsinálja.
Persze, hogy írok majd, hogy alakulnak a dolgok :)

Pont most beszéltünk a párommal, hogy sok a túlképzett ember is, ők is nehezen kapnak munkát.
Igazságtalanság, hogy a bérletedet nem fizetik :evil: főleg, ha kötelező !

Alvás, én már most nagyon félek tőle, remélem, eljutok odáig :wink: De a párnás megoldást én sem merném :oops: :o
wepe
 
 


Én úgy vagyok az alvással, hogy eleinte felhúztam magam azon amikor nem tudtam aludni. Mára már nem, hanem mindig arra gondolok, hogy sok álmatlan éjszaka után tuti jön egy ami jól telik, mert addigra már úgy kifáradok, hogy sikerül bárhogy aludnom. :lol: Meg egyébként is készülök a babira, ő sem fog hagyni aludni. De komolyan mondják is, hogy ilyenkor felkészül a szervezet az éjszakázásokra. Úgyhogy nem aggódom. Nekem szerencsére itt van anyósom segítségnek, úgyhogy az első időkben csak babázni szeretnék, és állítólag ha van rá lehetőség, mindig a babával kell aludni, így te is ki tudod magad pihenni. :wink: De akinek nincs segítsége, ezt annak is mondják. A házimunka megvár, akkor nem az a fontos, hogy minden csillogjon és a mosogató is állandóan üres legyen. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Én is azzal vígasztalom magam, hogy edzek a babás időszakra. :lol:
Nem tudok egy filmet megnézni, mert elalszok, mihelyt vízszintesbe teszem magam ( persze van kivétel is :oops: :lol: ) Éjfél körül elmegyek aludni, és max. 3 órát tudok aludni utána már marhára fáj a csípőm forgója, és szúr a hátam, sajnos a reuma.
Járok csontdokihoz is, csak most újra előjött, pedig tavaly április óta nem fájt semmim, csak most meg már nem lett rá időm, hogy elmenjek újra hozzá.
De ha nem foglalkozom a fájással, akkor annyira nem veszem észre :lol:
wepe
 
 


Filmekkel én is így vagyok. Egyszer még a moziban is elaludtam férjem vállán... :lol: MOndjuk nem is volt annyira izgalmas a film...

Reuma...? Sajnálom.... Nekem is sokat fájt a derekam, mert én meg lúdtalpas vagyok és sosem hordtam a betétet... :oops: , féltem is a terhességtől, hogy le fog szakadni a derekam, de komolyan nemhogy nem fáj jobban, de még talán javult is... :shock: Lehet, hogy a hasam kiegyensúlyoz valamit amitől megoldódott a problémám? :shock:

Képzeljétek voltam ma védődőnél és megint magas volt a vérnyomim, így hétfőn mehetek belgyógyászatra, hogy mit mondanak rá... :roll: remélem nem kell valami gyogyit szednem, mert azt nem akarok. Csak így, hogy a lábam is dagad picit (bár tényleg nem gáz), lehet toxémia is, ami veszélyes a babura, mert állítólag ilyenkor nem kap elég oxigént a méhlepénytől. Vizeletet is néznek, hogy nics e benne fehérje. Ha van, na akkor gáz van, mert toxémiás vagyok...de én tényleg azt gondolom, hogy nincs baj, csak a melegtől dagadok, meg a vérnyomásom is attól magasabb...hiszen egyáltalán nem érzem magam rosszul! (bár nem tudom, hogy ez számít e valamit...)

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, ne aggódj, ez tényleg csak a meleg miatt van. Egyáltalán nem látszol toxémiásnak... nekik nem csak a lábuk dagad, hanem mindenük. Képzeld, amióta ásványvizet váltottam, nincs sav-gondom. Úgyhogy tuti az volt rossz.

Wepe, ha lesz egy kis időm végre, írok majd egy mailt a hátfájásról meg a csontkovácsról... :)

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni!

De azért nem szénsavasat iszol ugye? mert az is csinálhat savat...

Nem aggódom a toxémia miatt, de tényleg semmi kedvem gyógyszert szedni a magas vérnyomimra, úgyhogy remélem lesz valami alternatív megoldás... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, egyébként nekem a csontkovács mondta, hogy a terhességnél, előfordulhat, hogy javul a helyzet, amit Te is írtál, hogy megváltozik az egyensúly!
Remélem, hogy nem adnak gyógyszert, hanem tényleg valami alternatívát találnak ki ! Nincs valami homeobogyó, amit a Heni átküldött nekünk ?! :shock: Megnézem !

Heni, oké, nyugodtan, ráér, de azért kíváncsi is vagyok :wink:
wepe
 
 


Egy másik könyv írja, hogy a fokhagyma jó rá, és persze utána be is ugrott, mondjuk mindennap, lehet, hogy unalmas :shock:
Tabati te szereted, lehet, hogy nem mert gyomorpanaszokat is okozhat.
De lehet kapni, bogyóban is ! :D
Lányok, azt akartam még kérdezni, Ti biztos emlékeztek, hogy Amadea egyszer írta, hogy hányadik hétig érdemes szedni Magne B6-ot ? Egyszer olvastam nála, de elfelejtettem :oops: :shock:
wepe
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: