A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok Lányok,

végigolvastam tegnaptól. hát, a fejemelős fotók szuperek! Máté és Döme hihetetlenk, erpé pici lányodról nem is beszélve!
Csibb végignéztem a videót is, nagyon jóóóóóó :-)

Vitya is próbálkozik a fejemeléssel nagyon jó fotóim vannak róla, nagyon drága gyerek :-)))

masut jó volt olvasni a sztorid, jol emlékszem hogy a szt. imrében szültél? Ez nem volt benne a szövegben azt hiszem, ha tévedek sorry. Ha igen, kinél szültél?

következő gyerkőc, huhh egyelőre nem nem, még túl friss minden, de nagyon szeretnénk mi is egy másodikat, a többit meglátjuk :-)

Lányok, ma elkezdtem tornázni, el sem hiszem, hogy ez is megtörtént, egyből jobban érzem magam, komolyan, nem is tudom miért halogattam eddig (lusta voltam :roll: )

A tegnapi témához: felhivtam a szülésznőm, aki azt mondta keressem meg az orvosom, felhivtam a doki asszisztensnőjét, hogy bejelentkezzek, aki azt mondta ez természetes (?), várjak még egy két három hetet, közben próbálkozzunk.
Nah, hát ez van, tegnap nekikezdtem újra a Kriston-nak, hátha segít.

30 fok van kint, voltunk de. sétálni, huhhh, kemény.....
anna**

Bocsánat, Csibb, akkor ezt jól összekavartam :) Akkor ki a sorstársam? (lehet, h csak képzeltem :) )

Anna, épp tegnap mondták, h az UV sugárzás miatt ne menjünk napra 11 és 3h között. Felkaptam a fejemet, hogy atyaisten, már most! Mi lesz itt nyáron?
erpé

igen, nagyon durva erpé. Én is hallottam, azért tettem át a du.i sétát, 9.30 ra. De a visszaúton igy is alig bírtuk....hmmmm, kár a természetért, kár a földért......

sorry a demagóg sajnálkozásárt, de megrögzött környezetvédő vagyok, ha lehetett volna, passzív házat építünk, nah de majd a második ;-)
anna**

szerintem volt sorstársad, én is úgy emlékszem... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Erpé
nálunk is bezár egy hónapra az ovi, persze akkor nem viszem át az ügyeletes oviba, term., hogy akkor itthon marad. De ezen felül még van két hónap...Ez egy kicsi tagóvoda, mindössze két csoporttal itt a családi házak között, ezért nincs is benne az ügyeletesi rendszerben. Óvónénik itt nagyon el vannak kényelmesedve, du 3kor már alig van itt gyerek. Aranyéletük van. Bölcsi sokkal segítőkészebb volt, itt meg megy a lepattintás. :?

marq
Kép
Kép
marqueza

uv:
Hanna miatt nemrégen voltunk bőrgyógynál, azt mondta, gyerek csak bekenve, napszemüvegben, sapkában, pólóban legyen a napon max fél órát.!!! :evil: Tényleg horror. Egyéves kor alatt meg lehetőleg ne is érje közvetlen nap. Szép új világ...

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

Séta: Ilyen hőségben nem ajánlatos 10 és 17 óra között sétálni, ha teheted, akkor csak árnyékba legyetek.
Ja és gyakran szoptatni! Hogy igyon a baba. nemám 4 óránként!!! :roll: Amikor a meleg időszak van, akkor nyugodtan lehet gyakran.

Húúú, átolvastam mindent, de nem nagyon emlékszem.... :oops:

Tesó kérdés: Nálunk már van 3 tesó... Petipau határozottan nem akar többet. Alapvetően én sem, de azért ha arra gondolok, hogy több gyerekem nem lesz, pedig lehetne és vajon milyen lenne, akkor szomorú vagyok. Ha eszembe jut a kilenc hónap, akkor már a gondolattól rosszul vagyok.... Szóval nem valószínű....

Pulcsi: Szerintem a szülőség nem önfeláldozás. :shock: Neked a szüleid feláldozták magukat? :shock:
Írtad, hogy Nándi ébren folyton sír. Szerintem ez normális, méág akkor sem, ha kólikás a baba. Azért kéne lenni nyugodt részeknek is, amikor legalább ölbe elégedett. Az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy Nándinak étel allergiája van? Lehet, hogy hülyeség nem értek hozzá, de én megkérdeznék a helyedben orvost, mert hiszen szeretetben van az a gyerek, eszik rendesen és mégis ilszonyúan sokat sír.... ne haragudj, hogy ezt írom, de szerintem ez nem sima kólika, már az is pokoli, de amin ti keresztül mentek már 3 hónapja, az rettentő nehéz és a babák nem így szoktak viselkedni. Lehet, hogy liszt érzékeny vagy ilyesmi. Nálad vagy a párodnál nincs ilyen? ne haragudj az okoskodáért, nem akarlak vele megbántani, csak abból gondoltam, amit tegnap írtál, hogy egész nap sír a Nándi. :oops: :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

okés, katka mama ;-) igy teszek!

sokat szopiztatok, igééreem!!

:-)
anna**

Képek (amikre emlékszem):

Erpé: Szerintem édes a tesó fotó és Samu olyan rajta, mint egy 5 éves nagyfiú. ;)

Bea: Maja baba most már nagyon csoki! :P Te meg bagyon csinos vagy! Vigyázz magadra, mert a pasikat hamarosan nem lehet levakarni rólad. lesz tesó, ne aggódj! És majd meglátod, hogy milyen más egy olyan terhessége, amikor biztonságban vagy és a párod a tenyerén hordoz! igazán megérdemelsz egy ilyet! ;)

Márti baba: nagyon kis cukorfalat és mennyi haja van! :shock: :P

Bulcsú: Szegénykém, tényleg nagyon rosszul esett, de hát még lesz pár ilyen, amíg felnőnek! :?

Több baba most nem jut az eszembe.

Ja! Hát Döme fejemelése nem semmi. És Máté és nagyon szépen csinálja, főként, amilyen hátrányból kezdte az életét! :P

Katka

katka22

Ma mi is délelőtt voltunk sétálni, bár nálunk most nincs az a nagyon meleg, mint tegnap.

Tesókérdés: egyelőre NEM!!! Párom nem így vélekedik.... :lol:

Pulcsi, le a kalappal előttetek. Én nemtom, hogy bírnám, ha Szonja szinte egész nap sírna..... De biztos kibírnám, csak nehéz belegondolni. Én összeteszem a két kezemet, hogy ilyen babánk lett......

Fejét még ő sem emeli, hason is utál lenni, de doki mondta, h nincs elkésve, megnézte hason, azt mondta szerinte hamarosan fogja.

Babócák tündi bündik!!!! Csoki Maja, tiszta egzotik!!! Nem szokták megbámulni?????????????,

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Katka: remélem most az egyszer nincs igazad Pulcsinál.

Pulcsi: csak azzal tudlak bíztatni, hogy vége lesz egyszer. Nálunk Lili fél éves koráig volt ilyen, aztán elkezdte szép apránként felfedezni a világot. Egyébként a mai napig extra hipper érzékeny és mega tonna türelem kell hozzá (ami sajna nekem mostanában nincs)

3. baba: pont tegnap mondtam a barátnémnak, hogy én most bevállalnék még egyet. Viszont Lilinél sokáig biztos voltam benne, hogy nem lesz tesó. Volt egy olyan kritériumom is, hogy aludja át az éjszakát, mert én két gyerekhez nem tudok éjjel felkelni (pedig igen :roll: )

Lányok a kopaszin van árnyék? Csak a bazi meleg miatt kérdezem

anna:hűűű, véded a környezetet? Ez nagyon szimpi. Én is próbálgatom, öko mosószer, műanyag palack stb.de még elég gyerekcipőben járok. Most a legnagyobb projektem a mosható pelusra való átállás lesz (rengeteg szemét gyűlik az eldobható pelussal,arról nem beszélve, hogy vegyszerrel érintkezik a baba bőre szinte 24 órán keresztűl). Ezek az ökoházak, falvak nagyon megfogtak engem is. Mondtam is a férjemnek, hogy én nem megyek vissza dolgozni, inkább művelem majd a kertet biozöldséggel :) Asszem hülyének nézett :? Na nem írom tovább mert úgy se érdekel senkit :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

erpé, én úgy emlékszem, kukilék azok, akik nem házasok, és anno dumcsiztatok erről.
katka: én is gondoltam már mindenre, tejallergia, stb, ezért is ettem krumplit...ma voltunk gyerekorvosnál, azt mondta, 1-2 héten belül mostmár tényleg ki kell nőnie, hát várok, aztán ha még mindig semmi változás, kivizsgáltatom:(( csak ettől tartok, szegénykém.
csak állítólag akiknek vmilyen allergiájuk van, azoknak puffadt a pocijuk, neki megcsak gázosabb, szelesebb.senkinek nincs a családban ételallergiája :(
ha lájtosabb kajákat eszem, jobban van.bízom benne , hogy akoarszülöttség miatt érzékenyebb csak agyomra, és tényleg pár héten belül elmúlik ez.Búlcsú helyes kis férfipalánta! :)csibb, Máté nagyon ügyi tényleg!! És Döme is!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

engem érdekel gyöngyi...!! nagyon!

igen, ökofalu..nagyon kipróbánám, remélem élni is tudnék ott, és nem csak ideál.
ez egy iszonyat jo lehetőségeket nyújtó életmód, csak mi itt mo-n még nem nőttünk fel hozzá. Éltem külföldön elég hosszu ideig, hát ezt eltanulhatnánk tőlük. Persze van amit meg mi tudunk, nem szeretném a magyar pesszimizmust erősíteni, de ami a környezettudatosságot illeti, hát....

igen, én is kertészkedem a falatnyi kis kertünkben.

Nagyon szeretem :-)
anna**

Csibb Máté nagyon ügyi ahogy tartja a fejét, és megnéztem még egy-két Fanni videót is :) Nagyon aranyos ő is, és hogy nálatok milyen jó kis gyerekbulik szoktak lenni :D Különösen az tetszett amikor egy kisfiúval építi a kockákat és ahogy magyaráznak az haláli :D

Marq, nálunk június közepétől van szünet és egy hónapig zárva van az ovi, aztán egy hónapig nyitva. Nálunk igazából nem kérik hogy ne vigyük be nyáron, hanem inkább javasolják, mert ilyenkor kevesebb a gyerek, összevonják a csoportokat, idegen ovónéninekkel vannak amit nem nagyon szeretnek a gyerekek. Én tavaly sem vittem nyáron, itthon voltam és anyósomék is, így segítség is volt.
Meg most már én is rájöttem hogy legalább ilyenkor együtt tudok lenni Pannával egész nap (mégha nehéz is vele :? ) úgyhogy kihasználom ezt az időt, többet nem lesz 4-5 éves, és olyan gyorsan felnőnek.

Pulcsi én is arra gondoltam már amire Katka, hogy esetleg ételalergia :roll: De reméljük tényleg elnövi. Meg ha azt mondod hogy függ a sírása, nyügössége a te étkezéseidtől akkor lehet hogy van összefüggés és valamire allergiás.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

anna

Kertészkedésre felkaptam a fejem. :D Nem akarom offolni a topicot, de azért néhány mondatban mesélj a kertedről légyszi! Nekem ez a hobbim. :)

gyöngyi

nem csak babás témákról lehet írni, úgyhogy folytathatnád az abbahagyott gondolatsort.

marq
Kép
Kép
marqueza

Fejemelgetés kapcsán jutott eszembe: van már olyan topicbaba, aki nézegeti a kezét?
Hannát lesem nagyon, csinálja-e, de egyenlőre nem tűnt fel. Anno felírtam, Luca 10 hetesen fedezte fel a kezeit, és nagyon látványosan elvolt vele. Hanna már egy hetes késében van... :lol:

marq
Kép
Kép
marqueza

marq csak röviden, de igazából sokat sajna nem is irhatok róla, hisz most költöztünk ide, igy most van kialakulóban.

Füvesítés, + magról néhány virág + 3-4 hét mulva tuják meg leilandi ciprsok jönnek, most nézegetem a cserjéket bokrokat + piciri konyhakert.

Mindennel most kisérletezem, apumtól tanultam sok mindent otthon hatalmas kerünk van.
anna**

én meg a netről szedem le a dolgokat :)
Egyenlőre még csak leander szaporításnál tartok. Tavaly magról szaporítottam kb. 50-et. Mára van amelyik 20-30 centis :) Illetve most paradicsomot nevelgetek szintén magról.
Most még Após csinálja a kertet,mert a két gyerek mellett nem nagyon van időm, max. locsolni. Van borsónk, babunk, krumplink, zöldség, répa. Lassan megy ki a paradicsom és a paprika is. A kert maradék részén búza, lucerna és kukorica (az állatoknak). Szóval most még csak fejben csinálgatom a dolgot, de remélem jövőre már élesben is elő tudom adni, nagyon érdekel engem is :) Még a permetezés helyetti növényvédelmet kéne tanulmányozni.

na megyek kiteregetek amíg csend van

Kép

Kép
pgyöngyi

marq: én meg azt lesem, mikor kezdi el szopizni az ujját :) Nálunk még csak a forgót bűvöli a kiságyban

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, Anna, mi is kísérletezgetünk a környezettudatos életmóddal, nálam még csak addig jutott, hogy szelektíven gyűjtöm a szemetet és igyekszem nem túl sok "műanyagot" venni. Az eldobható pelussal is szemeztem egy ideig - de sajnos annál én lustább vagyok... És ha egyszer eljutunk odáig a párommal, hogy házat építsünk magunknak, akkor az passzív lesz :) Már elkezdtünk utánajárni, hogy mennyibe is kerülne, de aztán jött egy jó kis válság, meg ugye én most nem termelem a jövedelmet a családi kasszába - szóval kissé halasztjuk az ügyet...

Kert: no, az nekem sajnos még csak a vágyálom kategória... De lesz az is egyszer :) Akkor majd tanácsokat kérek.

Marq, egyelőre Kata sem nézegeti a kezeit. Néha megüti vele a közelében levő tárgyakat, de még nem jöttem rá, hogy ez vajon tudatos-e már vagy sem.

Pulcsi, már többször írtam, h Samu nagyon hasonlított picinek Nándira - szóval Katka, van olyan, hogy egy babó rengeteget sír, ha ébren van. Samu 3-4 hós kora körül kezdett jobban ellenni, addig szinte csak kézbegyerek volt, folyamatosan csitítgattuk, babusgattuk. És onnantól már jobban aludt éjszaka is.
Persze sajnos ettől függetlenül lehet akár ételallergia is az oka annak, hogy egy babó ennyire nyugtalan.

erpé

Pulcsi: Nem akartam vészmadárkodni, remélem, hogy hülyeséget írtam.... :oops:

Babafejlődés: Peti elég jól emeli már a fejét és a kezével már megfog dolgokat, de a kezét még nem láttam nézegetni.... Szerintem körülbelül ott tart, ahol kell neki.
Nálunk a csipője nem javul, szóval elrendelték (most már szóban is) a terpeszrugit. Ma hozom el a gyógyszertárból. Idáig csak tornásztattuk. A doki azt mondta, hogy javult a helyzet, de nem eleget, utána meg azt írta a véleménybe, hogy továbbra is 85 fokosak a csípők (előtte is annyi volt, akkor mi javult? :shock: ).

Környezettudatosság: Az alapoknál tartok vele. Szelektív hulladékgyűjtés. Nem pazaroljuk az áramot, vizet. Ne szemeteljünk. Ezeket Zsófi már szépen érti és betartja. Ágica kevésbé. Viszont az iskolában is tanulják környezetből, ami nekem nagyon tetszik.
Gondolkodtam a biopeluson, de végül elvetettem (ez nem a mosható, hanem eldobható, de lebomlik). :roll:

Kert: Bevallom én nagyon szeretek a kertben olvasni, meg játszani a gyerekekkel, de a kertészkedés nem vonz és ez meg is látszik a kerten. :oops: Fű, tuják, 1 cseresznyefa és egy rózsaágyás, mert az a gyengém (Petiapu csinálta nekem ) :oops: .

Katka

katka22

katka: Ti is terpeszpelusozni fogtok? :( sajnálom

Én szívesen tennék fel képet a kertről, de inkább mégse:roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Ez nem terpeszpelus, hanem terpeszrugi... Egy picit más, de szerintem ugyan az pepitában. Nem örülök neki, de nem akarom, hogy a járásával gond legyen, inkább ráadom....

Katka

katka22

Gyöngyi: Én szívesen megnézem a kerteteket! Biztos nagyon klasz. :) És milyen állataitok vannak?

Katka

katka22

Bálint a kezét 2-3 hete nézegeti, néha ütögeti a játékait (ha épp eléri), de csakúgy mint Erpé nem tom, h ez mennyire tudatos!
Környzetetudatosság: sztem már az is előrelépés ha az ember szelektíven gyűjti a hulladékot!! :D
Kert: nálunk azt most apa csinálja, de jövőre már én is többet tudok dolgozni benne, sőőőőőőt addigra lesz egy mini segítségem is :wink: :D ,( elképzelem ahogy a mini kezével szórja a magokat majd! :lol: :lol: ). nálunk most van/lesz saláta, ubi, csillagtök, padlizsán, krumpli, sok paprika, paradicsom, hagyma, karalábé (csak ezt senki sem tudja hova került és lehet, h már elkapáltuk :oops: :lol: ) ja és szamóca! erről jut eszembe, ugye azt sem ajánlott szoptatás alatt enni?!

Szép napot!
Vica
wicca

Én 6-7 szem epret már 2-szer ettem és nincs tőle Petinek semmi baja.... :roll: Imádom. Úgy látszik Peti is...

Katka

katka22

Máté is nézegeti a kezét kb. 1 hete.
és ő is kezd kapálózni a dolgok felé. főleg felém...

kert: nálunk apa és Fanni műveli, és majd balatonon kell most kialakítanunk. most épült a nyaralónk, és most jön a kertrendezés. sok gyümölcsfát szeretnénk.

köszönöm a dícséreteket! :)

Vica
örülök, hogy tetszettek a videók! igen, nálunk sokszor van gyerekbuli. rotációs rendszer van, mi is sokat megyünk.

holnap megyünk megint koncertezni. ezt most nem ismerjük, azt sem tudom, mi lesz, mert a barátnőm írt fel minket valami listára, hogy megyünk... kiváncsi vagyok.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka, úgy legyen :lol: ,
a terpeszrugi ugyanaz mint a betétes rugi? és mennyit tornáztatod? Én úgy olvastam pelenkázás előtt írunk ugye egy pár kört(neten olvastam a megfelelő tornát) javulást Petinek! jajj kertet én is szeretem, de csak azt a részét, mint te no kerti munka :)

Masut nagyon szép a szüléstörténeted, végigolvastam, nagyon szépen megfogalmaztad.

ERpé, Katalány nagyon szép és ügyes fejemelő ő is :wink: a levesed pedig nem hangzott rosszul, mondjuk én leveses vagyok, remélem a jól bevált bolognai bevált.

Holnap megyünk a kórházba kontrollra, ma volt a védőnő, és úgy néz ki olyan rövid a tanácsadás, hogy már nem érünk oda a két hós oltásra, csak jövő héten.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Kontrolról mesélj majd! Szorítunk, hogy minden rendben legyen.
Igen, ugyan az a kettő. A torna az amit írtál, pelusozásnál körzök, meg van mégegy, hogy a lába belső oldalát kell végigcirógatni térdtől a belső talpáig, meg a külsö talpszélt is végig kell cirógatni.

Csibb: Jó ez a sok csavargás. Régen én is sokat csináltam, most annyira nem vágyok rá....

Katka

katka22

[quote="papillon"]a írta:papillon sógornőm nem mer bkv-zni, semmi, mert fél, h ott folyik el a vize és milyen ciki. Holnapra van kiírva. Nem tom, sztem hülyeség. Gondolom nem törődtél ezzel az ikeában :P

Ha abszolút nem törődtem volna vele, akkor nem csavartam volna a derekam köré a kabátot. :lol: A körülöttünk ülők semmit nem vettek észre az egészből. :) Ja, és a szék sem lett nedves, csak a gatyám, amikor elindultunk a mosdók felé.
Én inkább attól tartottam, nehogy az uszodában kezdjen el folyni. Előtte való nap (29-én) reggel még úsztam. :)

Szerintem rossz dolog lehet emiatt bezárkózni... valahol úgyis elfolyik majd, de az is lehet, hogy nem is ezzel indul a szülése... (illetve lehet, hogy nem is zárkózik be, csak pl. kocsival jár, de mivel nekem bérletem volt, feleslegesnek tartottam kocsival menni olyan helyekre, ahova bkv simán elvisz)

Sok sikert a sógornődnek és könnyű szülést! :)

Masut
masut

[quote="anna**"]j írta:anna**ol emlékszem hogy a szt. imrében szültél?

Anna, jól emlékszel. Én meg úgy emlékszem, hogy te is ott. :)
Zsigmond Tamás volt az ügyeletes orvos, nekem nagyon szimpatikus volt.

Masut
masut

Sziasztok,

én sok epret eszem, úgy tünik, h Katának ez nem árt (nem lett tőle hasfájós...)

Gyöngyi, biztos nagyon szép a kertetek, meg Marq, neked is! Kérünk fotókat! :)

Katka, sajnálom, h a doki mégiscsak előírta a terpeszrugit. Remélem, h Petit nem nagyon fogja zavarni...
Biopelus: a DM-nek van valami olyasmi, de csak részben bomlik le. Samunál használtam.

Bea, és te mit főztél ma? (ha eljutottál odáig). Te igazi konyhatündérnek tünsz :) , úgy vettem ki a hsz-eidből, hogy nagyon szeretsz főzni-sütni mindenféle fincsiket.
Jó éjt!
É

erpé

Erpé! Szerintem én sorstársad vagyok. :)
Anna! Csak így tovább a tornával. :) Ha máris jobban érzed magad tőle, akkor ne hagyd abba. :)

Séta: mi igyekszünk délelőtt sétálni, meg este. Na de kivitelezhetetlen, hogy 10-17ig itthon legyünk... szóval bőven belelógunk ezekbe az időszakokba is.

Öko-dolgok: Németországban voltam kint egy családnál egy évet és az ő házuk olyan volt, aminek az épülésekor (is) csodájárra jártak az emberek. Na jó, talán nem csodájára, de sokan mentek el megnézni és írtak is róla. A lényege az volt, hogy a vizet valamilyen módon többszörösen felhasználta a ház. Talán más különlegesség is volt benne, de csak erre emlékszem.

Pelus: én most találtam olyan pelust, ami bevált, és mégis valamennyire kevésbé terheli a környezetet, minta legtöbb másik. Vmi Möltex Öko. Állítólag a gyártásánál is vmi másképp van, meg sokkal gyorsabban lebomilk. Remélem, igaz.

Kert: nekünk is van egy icipici kertünk, most virágok, zeller, pár tő paradicsom és csicsóka van benne. Még életemben nem ettem csicsókát. :lol:

Kéznézegetés: én várom, de még nem tartunk ott. :lol: Nem hiába, mi vagyunk itt a legfiatalabbak. :)

Eper: én már többször ettem, utoljára úgy félórája úgy 10-12 szemet. Én nem veszek észre semmi különbséget.

Masut
masut

hű, mennyi minden!
Masut: gyönyörűen írtad meg a születéstörténetet!
kéznézegetés: egy hete, de csak ha a szeme elé kerül.
ökolábnyom: sajnos a miénk elég nagy :oops: :?

Mi ma egész nap úton voltunk, itt is elmesélem:
Reggel 8-tól délután 5-ig Döme végig kendőben volt (kivéve a szopikat és a pisiléseket - ez utóbbi csak az enyéimre értendő), elmentünk jelnyelvre, ahol rögtön éhes is lett, így fél órát késtünk, de aztán teljesen végig aludt, aztán a Westendben találkoztam egy kolléganőmmel és 6 hós lányával, ott töltöttünk három és fél órát, vásároltunk a Zuramnak távirányítós autót, Dömének első saját használatú könyvet (plüss), én ettem fagyit nyóccázér' és volt benne alkohol is, meg bónusz vettem két retro mesenyalókát (az a csigavonalban mintás, hatalmas). Közben kipróbáltam a babaszobát (óóóóó, az a fotel!!!), s voltunk a tetőkerten is.
Aztán hazafelé a kombínón Döme már sírt, de nem jöttem zavarba, és még meg is tudtam nyugtatni, és egy középkorú pasi szóval tartott, és nem éreztem terhelőnek, és aztán rossz buszra szálltam (direkt, de nem tudtam, hogy rossz), de nem vitt nagyon rossz helyre, és hazasétáltunk, és aztán még levittük Mogyorót a Duna-partra, és fújt a szél, és nagyon jó volt.
Aztán itthon beültem egy kád hűs vízbe, miközben Döme mellettem pihenőszékezett, Mogyoró pedig az ajtóban kidőlve figyelt a félig lehunyt szemhéja alól, és baromi jó negyed óra volt, és most tisztán, üdén leültem, és bontottam egy üveg sört!

Ma van a Zuram születésnapja (emiatt kapja a távirányítós autót, amire oly' régen vágyott, így ezt kapja a fiától:D), de esküszöm, ez életem legjobb szülinapja!!!:))))
És most rágja az utolsó darabot a nyalókából, és az autónak is örült :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kata:
uhn voltatok Peetivel, ahol kiderült, hogy biztosan kell a terpeszrugi?

gyöngyi
Luca is ujjszopós, így én is várom, Hanna az lesz-e. Mindenesetre cumit mereven elutasítja. Kéznézegetés elkezdődött du a játszón. Csak fel kellett dobni a témát... :D
Én szívesen venném a kertetekről készült fotót. babanet ide v oda, a szépet mindenki szereti, úgyhogy tedd csak fe nyugodtan!

anna
Hol laktok?
A mi kertünk is fiatalka, két éve ilyenkor takarítottuk el a sitthegyeket építkezés után. Luca akkor volt kettő, én fanatikus kertészként hajnalonta ültettem, amíg ő meg nem ébredt. De sok növényt együtt is ültettünk. És hihetetlen, hogy két év alatt mennyit nőtt minden! Fügék, kőrisfák, hortenziák, rózsák, virágok, sok cserje, konyhakert csak eper+szeder+málna. Tavaly pedig építettem bontott téglából egy kis aranyhalas medencét csobogóval. Luca itt pecázik. 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

Nemlajos: Te nem azzal kábítottál minket, hogy otthon ülő anyuka vagy, aki nem megy sehova????? :shock: :shock: :shock:
Örülök, hogy klasz volt a nap és a szülinap. ;)

Marq: Nem volt UH. 6 hetesen voltunk először és múlt héten voltunk újra (Bicskén nincs UH lehetőség). Elsőre csak tornát mondtak, de mivel továbbra sem jó, ezért most mondták a terpeszrugit is.
A kert nagyon jól hangzik. Klasz lehet!

Katka

katka22

Sziasztok!

Jó sokat irtatok megint két nap alatt,nem győztem visszaolvasni.

Katka
a köszi a tanácsot,de sajna az éjszakai keléssel az a gond,hogy apa csak hétvégén van itthon,illetve hétközbe csak 1-1 napot igy esélyem sincs rá,hogy más nyugtassa meg.Ugyhogy marad a háromoránkénti szopi.
Bár kop-kop,lekopogom 2 napja csak egyszer eszik éjjel normálisan mikor először megébred utána csak pár percig szivja és már alszik is tovább.csak most ezzel átszokunk az együtt alvásra.

terpeszrugit sajnálom,bizti nagyon szar lehet,de inkább most mint később legyenek neki problémái.
nálunk itt a faluba van egy kislány akinek csipőproblémái voltak,de csesztek rá és most 6 évesen ugy megymint aki orra akar esni.

Fejemelgetős képek nagyon jók,Míra még nem tudja sokáig tartani,pedig elég sokat van hason.
Kezét még nem fedezte fel,viszont nagyon jól elbeszélget a nővérével és sikitozik neki.
Nemlajos!
Mosolyogtam ahogy leirtad a napotokat,jó volt olvasni és hogy örült a Zurad az ajándéknak.férjem is vett Atikának távirányitós autót mikor kb.3-4 hónapos volt :lol:

Masut,jó volt a születéstörténeted,én is bemásolom majd az enyémet,ha nem bánjátok,bár semmi extra.

Csibb!
Jók a videók!

Bea!

Csodaszép Majád,remélem minden rendben lesz a kontrollon.
Neked akartam egy képet feltenni
Kép

Kert nekünk van,de sajna még 3 év alatt sem jutottunk el odáig hogy teljesen kész legyen.idén csak spenótot,tököt,sütőtököt és cukkinit ültettem.többre nem volt ingerenciám.elég lesz azt a területet rendben tartani.

Gyöngyi,Tehuti,Katka és Moncsi,mit szoltok egy jövö heti talihoz?

Na most lépek ébred a lánykám,bocs ha kicsit sok voltam.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

katka... nem hiszem :)
Para volt elindulni, de Döme öt hetes volt, mikor nekiindultam egy talinak a Margitszigetre, azóta nem gond :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na, akkor amit elfelejtettem:
Ha valakit érdekel Kenguru Goldos babaruha sokféle méretben, fiú-lány, mindenféle fajta, rugik, bodyk, sapik, pólók, együttesek, NAGYKERÁRON, az keresse zöldisznót a decemberi topicból priviben.
Ő kért, hogy szóljak, úgyhogy csak bátran!
Két hétig van nála egy csomó ruha, boltfelszámolás miatt.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Irita, akisfiad kitől örökölte ahaját? :) csak érdekel:) mert nekem si bongyi, viszonmt a szülimnek nem- Állítólag anygpapámnak volt ilyen. És kiváncsi vagyok, vajon agyerekeimnek lesz-e göndör haja, vagy csak az unokáimnak :) Mert pl. látom, a lányodé egyenes.

kéznézegetés: eddig nálunk párszor volt, fogni még nem fog meg semmit, csak az ujjunkat.
tárgyak felé nem nyúl.
de akoraszülüött utógondin mindenért megdicsérték, kivéve, h picikét gyengébb az izomzata, és ezért napi 10szer 4-5 perc hasrafektetés szőnyegen. csak azt nem mondták, egy ölbebabával ezt hogy kell csinálni:)
ha ezt írtam, már, akkor bocsi.....
erpé, köszi mindig a Samus bátorításokat, remélem, hogy közel ennek az időszaknak avége, sé lesz egy msolygós kisfiam!
/szegény, nagyon keveset mosolyog, mert ugye ált. szenved vmiért...
katka: még az önfeláldozáshoz..nem tudom, pontosan, hogy értettem..ugye kezdő any vagyok még :lol: de amióta szültem többé nincs olyan, hogy Én.Olyan van, hogy Mi, ill a KISFIam, akiért felelősséggel tartozom minden percben, és már nem tudok úgy sétálni vagy fagyizni egyet a bnőimmel, hogy közben ne gondoljak Rá, hogy jól van, megvan, minden rendben, nem fázik, stb.
Többé nincs az, hogy én most este úgy döntök: nézek egy filmet, vagy a férjemmel szeretnék lenni-ha ő "közbeszól". így értettem valahogy, hogy megszűnt az ÉN.és ezzel a privi életem. persze lsz majd nagyobb, és akkor picit lesz idő másra is.de Ő máűr akkor is mindig bennem lsz, és az én kényelme a legutolsó szempont. az első az övé.
most kidőlt, igyekszem lefeküdni, mert ő mindig 5kor kel, és utána csak néha alszik, ki kell hazsnálniu:))
ja ma este csak egyszer kelt, 2.15kor!!!előtte 9kor evett. tök jó volt, kipihentem érzem magam :)/nekem a reggel 5ös kelés, az már a reggel :wink:
viszont este előtte olyansicvoltosan sírt, mint még sogha., mintha hisztizne, de tényleg. meg mostanában ugy sír, mint aki megijed. eldől egy játék, akkora félórás s sírást lecsap....lehet kicsit érzékenyke? :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

rekordalvás volt! este 9-kor tettem le (majd 1 óra cicizés után) és 1/2 6-kor kelt, persze többször ránéztem, h minden oké e :D , most megint alszik :D!!
Anna: milyen tornát csinálsz? van valami videód vagy csak úgy magadnak amit épp kitalálsz?
Nemlajos: én még mindig nem mertem ennyi időre kimozdulni, de így Téged olvasva sztem én is megpróbálom!! :D Utólag is Isten éltesse Zuradat!
Marq: olyan kíváncsi vagyok a kis aranyhalas medencére, nem fotóznád le?? :oops:

Szép napot!
Vica
wicca

Katka. terpeszrugi inkább most, amit elfelejt, mint később nem tud rendesen járni (igazából nem is tudom, h milyen következményei vannak ha ezt elhanyagolja az ember)! azért sajnálom :cry: :cry:

Szép napot!
Vica
wicca

ja igen! Rita ez a kép oltári jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!

Szép napot!
Vica
wicca

nah ha ilyen sokan esztek epret, akkor én is megpróbálom :D!!

Szép napot!
Vica
wicca

Epret én sem mertem enni, de akkor most én is meggondolom. De miért is nem szabad aprómagvasokat enni?

Marq Máté már nézegeti a kezeit, és mindent megfog, ami hozzáér a kezéhez. Persze, azokat a dolgokat, amiket meg tud markolni. Pl. a pelusokat (textil) mindig elveszi tőlem :)

Lesz holnap talitok? Ha igen, gondoljatok ránk is (akik nem lehetünk ott). Én meg megint a fogorvosnál fogok ülni.

Kép

Kép
rszg

ez engem is érdekel, hogy akkor lesz-e tali holnap?
Én mindenképp ott leszek, ha csak nem lesz nagyon elviselhetetlen az idő/Döme/én, mert ugyanakkor, ugyanott lesz egy másik talim is... sőt, délután még off is lehetek, egy harmadikon. Úgyhogy tele lesz a kopaszi kismamákkal :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

eper: (bár én is eszem, de azért annyi róla) nem hasfájást okoz, hanem allergiát. És ugye az allergia az kijöhet akár két éves korban is.

Taliról beszélhetünk ha délelöttre tesszük

Na akkor végig fotózom a kertet :)

kataka: Én ma megyek Bicskére csípőszűrésre. Most akkor mi van? Vissza kell menni mégegyszer máshova?

Kép

Kép
pgyöngyi

citromfűteát szabad inni? úgy innék valami gyógynövényt, de nem tom melyiket?! laktoherbet abbahagytam és azóta nincs panaszunk a pocakra!

Szép napot!
Vica
wicca

Kopaszi tali: Hűha! nem ám rossz kismamacsapathoz csapódom! Legyen jelszónk! Márciusi topic?

Kistali: Nekem jó a jövő hét. A kedd, csütörtök a legjobb. Egyéként szerintem Pestről, fehérvárról is el lehet ugrani Tatára. ;)

Katka

katka22

Tatai taliban benne vagyok. Odasétálok....autót párom viszi minden nap!!!!

Eper, allergiát válthat ki, nem hasfájást. Védőnő azt mondta, gyerekek 90%-nál nem lesz baj. Remélem nálunk sem, mert imádom!!! Eddig nem mertem enn, de tuti fogok!!!

Szonja is elkezdett markolni tárgyakat, de sztem ez még nem tudatos.
Mostanában tök sokat alszik, lehet, h cece légy van a lakásban?????????????? :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: