A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok Lányok,

bea, sajnálom az esetet, és kívánom, hogy ne forduljon többé elő!!!

Kukli Katka nagyon drága a malaclábfogós képen :-) Ennivaló!!

NAh, és Döme új sapija, szuppper!!

Vica, Bulcsúnak puszi a kis sérülésére :-(, kendőügyileg én ott tartok, hogy péntek este 11 körül megpróbáltam megkötni egy útmutató CD segítségével, de asszem túl késő volt, és nem voltam elég türelemes, de ma ujra próbálkozom :-)

rszg, nagyon csinos vagy a képen!!a picur újjszopizós technikája pedig csúcs!

Adryn, Nicpo tényleg valódi szép gyerkőc, olyan kis értelmesen néz a képeken!

Kakta jobbulást!

csibb örülök a hosszú alvásnak!! :-) viktornál is egyre inkább kitolódik a éjszakkai alvás, 9kor leteszem és 4kor kel szopizni, ez már elég jó.

Pénteken voltunk a kopaszi gáton, a párom vett ki szabit, igy jó kis napunk volt. Nagyon szép volt kint, teljesen feltöltődtem! SZép időtöltést a csütin menőknek. :-) Én sajnos nem tudok menni, de ha picit megnő Viktor, (ha már bátrabban vonatkozunk) egy talin bizti megjelenünk.
Szombaton voltunk Füreden, csodaszép volt, imádom a vizet, és a balaton most nagyon szép. sajna kicsit megfázitottuk a picurt, meleg volt és talán tul felöltöztettem, majd kint fujt a szél...ahh nem tudom..de szegény azóta is tüsszög, és folyik az orra. :-(

Én nem vagyok vmi jól, sajna nem műkszik a "házasélet" :-( Fáj a hüvelyem balról (a gátsebem jobbról van,azt nem is érzem) és vérzek a próbálkozások után. Ma felhívom az orvosom, hogy érdemes-e erre ránézni vagy várjak türelemmel, lehet ott egy kisebb repedés volt, aminek még nem sikerült meggyógyulnia. Mi a véleményetek, mennyire normális ez?

egy csomó dologra akartam még reagálni, de nem irtam fel és elfelejtettem, viszaolvasok újra...

puszik addig is
anna**

De jó ennyi édes babót látni így reggel :)

Kukli: mei tai-os barátné :) részemről oké :D Kata olyan édes, ahogy fogja a malacka lábát (elképzeltem)

nemlajos:és, hogy rakod le Dömét a járókába? van rajta egy nyitható oldal? Párodnak is vannak beszólásai

juji: csini :)

rszg: Máté mikor találta meg az ujját? Eszti még olyan kis bénuska benne :oops:

Irigykedem a kirándulások miatt. Én is beterveztem Tatát, erre férjem elment Pestre focizni :evil: nem részletezem tovább :(

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Kukligyerekek csodaszépek,édes ez az utolsó kép.

Persze minden baba gyönyörű egytől-egyig.

Cerazett a fiamnál nekem sem vált be,szopott ő szegénykém továbbra is de sokkal kevesebb volt neki mert akkortól kellett pótolni.ezt betudtam kudarcnak ,hogy márpedig én nem tudok szoptatni,akkoriban eszembe se jutott hogy a gyógyszer miatt van.
Azaliat szedem én is és eddig még semmi probléma nem volt vele.
Viszont a pharmatexet tuti nem használnám,mert több ismerősömnek jött össze mellette a baba.

Bea!
Amit leirtál az ijesztő.Még jó hogy nem voltál egyedül.
Maja csudaszép!Kisfiacskám mellett jól mutatna.

Katka majd tegyél képeket a buliról,mentem az ötleteidet.

Szonjának mi is boldogot!

Nemlajos!
édes Döme a kissapiban és milyen hatalmas már!

Csajok nekem Míra éjjel is többször kel fel enni.a védőnő aztmondta teáztassam,de annak most mi értelme van?pedig napközben is eszik 2,5-3 óránként.még etetést sem hagy ki.viszont most majdnem 6kiló.hát hogy fog igy kinézni?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Vica: Örülök, hogy jobban vagy. Bulcsúnak meg jobbulást. Nekem van egy ismerősőm, aki biciklis sisakot rakott a gyerekre már a motoron is. Lehet, hogy neki van igaza. :roll: Nálam a lányok csak sisakkal bringázhatnak. Bár Zsófi már kezd lázadozni ez ellen.... :roll:

Kukli: Nagyon szépek a gyerekek! :P És ez a mackós dolog tetszik. Én még csak hallottam erről, de nem voltunk még. Kérhetek egy linket, hogy hol van?
Sérveddel mi van? Visszahúzódott teljesen?

Nemlajos: Azért szivatjátok egymást rendesen az uraddal! :? Egyébként valószínűleg tényleg nem mondta túl komolyan, persze Neked meg rosszul esik. És nagyon fontos, hogy ne csak próbáld mondani neki, hanem ő tényleg meghallja, hogy ez fontos. Szóval, ha beszól és nem figyel, akkor állj/ülj vele egy magasságba és szólj rá, hogy neked ez rosszul esik, mert komolyan kérted és ez Neked fontos. Ezt csak azért írom, mert én is bele szoktam esni ebbe a hibába. Petiapu beszól, én megsértődök és akkor már van is tüske. (És azért, mert észre sem veszi, hogy ez itt most fontos lett volna) De ha veszem a fáradtságot és sértettségem legyőzve elmagyarázom, hogy mit szeretnék és szükségem van a segítségre, akkor kapok egy megértő pasit, aki talpig férfi és természetesen boldogan segít.
Szóval a kommunikációnak 2 oldala van. én most a saját példámból indultam ki, de hátha valami hasonó Neked/Nektek is segít... :roll: :oops:

Anna: Jó lehetett a kirándulás! Nátha meg nem tragédia. Elmúlik 1 hét alatt. Csak porszívózd szorgalmasan, hogy ne menjen a fülére vagy bármi egyéb szövödményt elkerülj.
Fájdalom nem jó, mutasd meg magad dokinak!
Vonatozás: nekem az a tapasztalatom, hogy végigalusszák a vonatot. Jól rázza a popójukat! :wink:

Irita: Vannak ilyen babák. Tudom, hogy fárasztó, de ez van. A teát azért javasolják, mert ha rendszeresen azt adsz, akkor valszeg inkább ki fogja hagyni azt az étkezést, de én nem tenném.
Inkább azt próbálnám meg, hogy az első éjszakai kelésnél, apa kelljen (nincs tej szaga) és próbálja megnyugtatni és visszaaltatni. Hátha sikerül! :) Persze nem kell túlerőltetni, de egy 10 percet megér szerintem. ;)

Köszönöm a jókívánságokat! Már jobban vagyok egy kicsit.

Tali: Tegnap azért írtam, hogy megyek, mert mindenki nagyon udvarias és senkit nem akar megbántani, de olyan időpont úgysem lesz, ami mindenkinek jó... Szóval sajnálom, hogy nem tud mindenki jönni (Pappilon pedig már n. kiváncsi vagyok Rád és Lizannára), de majd legközelebb. ;)

Naqytali: Én úgy látom, hogy nem túl nagy az érdeklődés... Halasszuk?

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Kukli, mennyire nagyon szépek a manóid (terméseid by Bea :) ) !
A tesós képek nekem is nagy kedvenceim... Én is mindjárt keresek egyet :)
Kézfogdosós néni: nem igazán gondolkodnak az emberek, nyilván nem akart rosszat, de látszik, hogy nincs kisbaba a közelében... és én igaziból sohasem értettem, hogy idegen gyerekeket egyáltalán miért is kell bármelyik testrészén megsimogatni - nekem ez olyan fura... Az érintés - pláne egy picur megsimogatása - olyan bensőséges dolog, és nem értem, h tök idegenek miért akarják fogdosni a gyerekemet. Nekem eszembe sem jut más gyerekét megfogni (de ez lehet hogy csak rólam szól). Persze az más eset, ha megkérnek rá, hogy kicsit tartsam, vagy ilyesmi...

Nemlajos, nagyon jó ez a sapis képsorozat a fiadról. Neki is nagyon szép szemei vannak!

Irita, nekem bejött a Pharmatex krém (nem mellette fogant Kata, hanem tervezetten, és legalább két éven át használtam a krémet). De mindenkinek más válik be, még szerencse, hogy van választási lehetőségünk :)
És hányszor kell fel Míra éjszaka enni? Szerintem se adj neki teát éjjel, amikor enni kér, és pláne ne aggódj azon, hogy fog kinézni a kislányod. Az első 3-4-6 hónapban (babája válogatja) nagyon nagy ütemben tudnak gyarapodni a babócák. Ezek szerint az első két gyerkőcöd nem növekedett ilyen gyorsan.
Nálunk az első baba szintén nem nőtt hú de nagy ütemben, ő 4 hónaposan ippenhogy 6 kiló volt, de most Kata a 2 hós mérésen (múlt héten) már 6300 grammot nyomott. Tök mások, pedig tesók :)
Ja, és ami még érdekes, hogy Samu kért éjszaka is többször enni ennyi idősen, Kata pedig már nem nagyon, mégis sokkal jobban hízik.

Anna, jobbulást a picurnak! És kitartást a kendőkötéshez, menni fog az. Elsőre valóban nem egyszerű. Nincs esetleg ismerősöd, aki használ ilyet és segítene? Nekem az sokat jelentett, hogy mástól tanultam, és segített berakni a babát, meg megmutogatta magán is és rajtam is, mire kell figyelni. Én nagyon féltettem az elején a gyereket, hogy biztos nem árt-e neki, nem nyomom meg valahol. stb.
Nekem is volt gondom Samu születése után 3 hónapig a hüvelyfallal, utána gyógyult csak meg teljesen, és lett fájdalommentes. Ha nagyon zavaró, fájdalmas, mindenképp mutasd meg az orvosnak, de sajnos előfordul az ilyen.
Tényleg Rszg, te eljutottál nődokihoz végül?
É

erpé

sziasztok

péntek óta írtakat végig olvastam, míg Líz bealudt a vállamon. 5 óra óta fent vok :evil: hulla vok. mek is alunni.

én is sajnálom a talit, de persze, h nincs olyan időpont, ami mindenkinek jó :( sajnálom.... de vígasz képekre számítok.

gyönyörűek a babók.

cupp

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Pappilon: Jó pihit! Rád fér!

Katka

katka22

Papillon, tényleg aludj egy jót! És én is nagyon sajnálom, h nem tudsz jönni csütörtökön.

Katka, igazad van, hogy nem nagyon lesz olyan időpont, ami mindenkinek jó, de ezzel együtt is nehéz azt mondani, hogy ez lesz, és akkor te nem leszel most ott... Ráadásul én ezt most nem is akartam, mert a múltkori javaslatommal beletrafáltam a hónap leghidegebb napjába :)
Nagytali: ha jól érzékelem, akkor csak az ottalvás iránt nincs túl nagy lelkesedés. Ezzel együtt ne mondjunk le arról, hogy szervezünk olyat a nyáron, ahova a nem Bp-en és környékén élők is eljutnak. Ha jól vettem ki a hsz-ekből, akkor egy fél-egy napos tali azért a többséget érdekli, az ottalvás már kevésbé. Max nem alszik mindenki ott :)

És itt egy tesós kép - nem a fényképművészetem csúcsa, a telefonommal követtem el, szegény Samu ezzel az alulról megvilágított arccal nem épp a legbájosabb :)
Kép

erpé

Köszi lányok, igen, elmegyek a dokihoz, beszéltem a szülésznőmmel telón, azt mondta ez nem természetes, valszeg egy repedés, amit nem vartak össze, sokkal lassabban gyógyul. :-(

Persze hozzátenném, hogy én aki a szülés előtt 2 évig intimtornáztam a szülés után mintha elfelejtettem volna, :evil: egyszer sem csináltam, a szülésznő szerint jó lett volna folytatni, lehet elkerülhető lett volna mindez.

Katka köszi az invitálást, a következőre bevonatozunk!

puszik
anna**

Nemlajos Nagyon édi ez a sapi. És azok a fülek :) Direkt így állítottad?

Vica Köszi a dícséretet, de én még mindig nem vagyok magammal megelégedve. Van még egy pár kiló + :(
Bulcsúnak gyógypuszi a pofijára! Remélem hamar meggyógyul!!!

Kukli Majd ha felveszem a ruhát, teszek fel képet.
Annyira aranyosak azon az összebújós képen!!! És a malackalábfogós... :)

Anna Neked is köszi a dícséretet. Az ujjszopizást meg tőlem örökölte Máté, mert én ugyanígy szoptam kiskoromban.
Házasélet. Szerintem ne aggódj, én pont ugyanígy vagyok. Fáj és utána vérzek. Nam nagyon, de azért van. Nekem tuti, hogy belül még nem jöttek helyre a dolgok. Mivel Máté felcsapta születésekor a jobb kezét a feje mellé, repedt minden. Ennek idő kell. Nekem már egy kicsit jobb, mint az első alkalommal. Nem fáj annyira.

Gyöngyi Máté Igazán egy hete szopja az ujját tudatosan. Kiköpi a cumit, és bekapja az ujját.

Kép

Kép
rszg

hűha, érdekes, anna, hogy pont most került ez szóba, szinte ördögi :shock:
Ugyanis ma hajnalban mi is átestünk az első teljes próbálkozáson, és mit ne mondjak... Iszonyatosan fájt :?
Szegény férjem már nagyon ki volt éhezve, úgyhogy mire rájöttem, hogy ez mennyire nem jó, addigra túl is voltunk rajta, de hát ez azért így nem lesz jó...
Nekem is a hüvelyfalam fáj, a belső varrataim, és most, így visszagondolva, nem tudom, hogy ezt egyáltalán nézte-e a doki a kontrollon, vagy csak a külsőt (biztos nézte, csak most ráparázok).
3 hónap múlva úgyis rákszűrés, majd meglássuk...

kendőzés: tőlem is folyton azt kérdik, hogy kap-e levegőt, most hallottam egy jó visszaszólást, és hétvégén már ki is próbáltam: "nem (tudom), de legalább már nem rúgkapál" :D :D :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, és gyöngyi: nincs ajtaja, behajolok, ami ugye nem túl egyszerű, úgyhogy már rájöttünk, hogy nem működik, meg tényleg jól elfér a járóka, úgyhogy feljebb lesz csavarozva, mert nem fogjuk összecsukogatni 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hát, igen ugy néz ki több idő a regenarálódás, mint gondoltam volna.
Mindenesetre, szedek addig is homeós bogyót, arnica-t, meg tornázok, aztán remélem minden sokkal jobb lesz idővel! :-)

Este pedig felhívom a dokim asszisztensét, aztán, ha ő is úgy látja, hogy erre érdemes ránézni, akkor kérek időpontot, remélem még a héten bejutok, mert pénteken hazutazom (-unk a picivel) egy hétre a szüleimhez, 30án pedig eskövői tanuk vagyunk szegeden (ezt már irtam), nah, azt alig várom. Szeretem az esküvőket :-)))

szóval köv. alk június elején vagyunk itt.
anna**

de jó Neked!
Én is úgy szeretnék picit otthon lenni a szüleimnél Dömével, de fel sem merem hozni, mert félek, hogy akkor majd a Zuram szüleinél is muszáj lesz (már mondta anyósom, hogy menjünk le, de én a férjem nélkül nemigen szeretnék ott vendégeskedni...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: és ha kivennél 2 rácsot esetleg? Úgy könnyebb beletenni. kendős beszólás király :)

kéz simogatás: nálunk Após puszilgatja rendszeresen a kezét :evil: A Lilinél még rászóltam (jól meg is sértődött),most már rutinosan ráhagyom, viszont kézfertőtlenítő kendő van nálam és azzal letörlöm neki :twisted:

Katka: nem a tali ellen vagyok, csak az ott alvás macerás nekünk. Nálunk az első babás topik tali a Városligetben volt plédeken. Nagyon jól sikerűlt. Ha azt szeretnénk, hogy mindenkinek kb. ugyanolyan messze legyen, akkor szerintem marad a Pest, de én nyáron benne lennék egy Balcsiba is. Az időpontot meg Adrynhoz kéne viszonyítani mindenképpen.

Kép

Kép
pgyöngyi

gyöngyi, nem akarnám tönkretenni a járókát 8)
A héten a Zuram feljebb szereli (asszem), addig meg megoldom :)

Jaj, a kézpuszilgatás nekem is halálom! Bár a családtól elviselem (fel se tűnt még), de egy idegennek én sem engedném.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok!

nagyon édik a babók :):)

Egy nyári taliba én is benne lennék :) Talán még az ottalvósba is , de látom sokan inkább csak 1 napra... de az is jó :)

Ez a kézsimogatás már nálunk is előfordult többször.. a lépcsőházban egy öreg néni majdnem kikapta a kezemből a hordozót hogy ő még nem is látta... a másik meg a bagós kezével simogatta :x :x

egy mai kép:
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

igen, nehéz az idősebbekkel kézpuszilgatás kapcsán....főleg úgy, hogy ne sértsd meg őket. Nálunk anyuék, és a férjem szülei is okésak e téren, persze anyumékra rá mernék szólni, a férjem szüleinél pedig egészségügyis az apuka, úgyhogy ez megoldott, csak az idősebb rokonok, barátok, szomszédok ....a fertőtlenitő kendő lehet a megoldás...:-)

nemlajos, hát igen, örülök, hogy hazamegyünk, és ezt két havonta szeretném is megtenni, mármint a hosszabb időre hazamenést, mert mi kb. 2-3 hetente hétvégéken otthon vagyunk, csak mindig rotácius módszerrel, mert nem ugyanabból a városból származunk, aztán picit itt picit ott, vagy egy hétvége nálunk másik a férjeméknél.
Nekem azért is fontos ez, mert otthon van a barátaink nagy része, igy sokkal élénkebb a társasági élet, mint egyelőre itt.

Mi most péntektől vas. estig a férjem szüleinél leszünk,ők is babázhatnak 3 napot, utána pedig megyünk anyumékhéz a köv.péntekig, így nem éri sehol sem szó a ház elejét. Mondjuk szerencsénk is van, mert mindkét család, teljesen ok.
anna**

Átadtam Szonjának a névnapi gratulációkat, ezt válaszolta: eööö, heeeööö, öööö...gondolom azt jelenti, h köszöni szépen!!!!! :lol: :lol: :lol:

Babák tünemények!!!! Kukil, hol vetted a kalapot????? Nagyon tuti!!!!

Cerazette-t szedtem egy időben (nincs benne ösztrogén, és migrénem miatt csak ilyet szedhettem), én állandóan véreztem tőle. Más tapasztalatom nincs vele.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

hát, mi ma hajnalban nem jutottunk el a védekezésig... :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

tehuti: mekkora paraszt vagyok. Boldog névnapot Szonjának. Ne hari :oops:

Én meg tegnap gondolkodtam,hogy mikor van Eszter nap. Mondom, megnézem a naptárat.....vasárnap :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

hű, tényleg, holnap a Zuram szülinapja, vasárnap meg a keresztlányomé...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

gyöngyi, dehogy vagy paraszt!!!! és sem követem nagyon a névnapokat. De remélem nem felejtem el Eszterét!!!! :oops:

Nemlajos, akkor jön Döme tesó??????????? :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Lányok, Ti meséltek már a babáknak este? Vagy akinek már van egy nagyobb, neki mikor kezdtétek el?
Vagy ilyenkor még csak kuruttyolni kell hozzá bármit, és később lehet könyvből olvasni?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

tehuti, ahhoz ciklus is kellene, de mondjuk őszig még nem igazán akarnám, a szoptatás miatt.
De utána... :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Kukli, Erpé, Moncsi, Nemlajos nagyon aranyosak a gyerekek!! (remélem nem hagytam ki senkit)

Nemlajos: nem akarlak elrémíszteni, de nem feltétlenül fontos a ciklus a kistesóhoz! :wink: Nekem nem egy ismerősöm esett teherbe úgy, hogy nem volt ciklusa szülés után. :roll:

Vica: Bulcsúnak puszi a sebére.

Anna: jobbulást neked is és Viktornak is. Jó, hogy meg tudjátok oldani a hosszabb látogatásokat. A férjed is veletek lesz végig?

Már akartam kérdezni, hogy ebbe a melegbe mennyire öltöztetitek a babákat? Alváshoz takaró??, Mert ugye nagyon kell figyelni, nehogy túl melegedjenek.
Valaki járt intimtorna tanfolyamra? Ha igen milyenre? Hatása mennyi idő után van? Stb

banokla

nem, nem, a féjem csak a 7végén a saját szüleinél, utána átvisz engem anyumékhoz, és jön vissza dolgozni.

Köszi, igyekezni fogunk meggyógyulni!

Igen, én is épp írni akartam, hogy a legkevésbé sem kell ciklus hozzá, amennyire én tudom, (mármint ilyenkor).

igen, alvásnál van vékony takaró Viktoron, nah de én nem vagyok nagy szakija az öltöztetésnek, ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

Igen, én jártam intimtornára a Kriston félére, nála voltam egy hétvégi kurzuson a király utcában, két nap / napi 7-8órában kb. Ott megkapod a mozdulatsorokat, ill. az alkatodhoz (előzetes betegségeidhez, jelenlegi állapotodhoz) szükésges tornapózt.
SZivből ajánlom, sokan könyvből tanulták, de én arra nem vagyok képes.

Nemlajos, érdemes nekik olvasni, ha épp ahhoz van kedved, de a lényeg valóban az, hogy beszélj sokat hozzájuk, persze lfárasztani sem kell őket, csak módjával, és ha lehet legyenek mindig olyan kommunikáció, amire ő "visszaválaszol". Most olvasom Ranschburg J.: Szülők kis könyvét, ott többek között ezt is alaposan körbeírja (kor szerint).
anna**

Tehuti
boldog névnapot Szonjának utólag is!!! :oops:

Kukli
de szép ez a Kata lány!!! nálatok is lehet sorszámot tépni? :wink:
(Nemlajos: őt már Máténak szánom! :wink: )

Nemlajos
jó a sapi! én is vettem Máténak rajtad felbuzdulva egy szafarisat!

meglett a strandolás böjtje... Fanni taknyi lett egy kicsit. nem vészes, de fújjuk, tüsszentünk...

Anna
jobbulást nektek is!

Katka
jobban vagy?

Vica
szegény Bulcsú!!! :? gyógypuszik a bibikre!

akkor csütörtököt tároltam a memóriámban!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos olvasás Botinál pár hónapja műkszik. Most is inkább csak képnézegetés és azt beszéljük meg. Ráértek.
Tehuti sapit kaptuk. Még nem is vettem sapit a hölgynek. Sokat kaptunk.
Köszi a bókokat, zsebre raktuk. Kis cukorfalat most épp a forgója halacskáit pecázza. Nem is meséltem, tegnap este vállamon szunnyant, és elkezdett nevetni hangosan (gurgulázott), vagy 10-15 mp-ig. Zsolti látta, én nem hallottam csak éreztem. Szépet álmodhatott! :)
Kézpuszilgatás? Anyu azt csinál vele amit akr. Felőlem ott puszilja ahol akarja. Anyósék maguktól tartják a távolságot, bár anyós továbbra sem mos kezet cigi után, ha utalok rá akkor sem. De ahogy Erpének sem, nekem sem jutna eszembe más gyerekét tapogatni. Kiv. 1-2 nagyon közvetlen bnőt.
Anna azért jobban érzed magad már az új helyen?
Katka köszi, sérvem vissza húzodott. HA sokat viszem Botit, akkor érzem. De elmúlt a hiszti korszak (nem volt hosszú, de sztem csak felfüggesztette) így most könnyebb.
Nemlajos a beszólás hibátlan!!!!!!!!!!! Bakker tegnap elsüthettem volna a kenguruval kapcsolatban. Remélem fogják még kérdezni.
Erpé a srácok édesek! Mintha Kata tudatosan nyújtana nyelvet! Mekkora huncut lesz ő is! Samu minden képen más! Olyan nagyfiú! Várom a csütörtököt! Katka te Petivel jössz csak? Egy sellőlányunk lesz a nagyok közt?
Katka:
http://www.medveotthon.hu/
Mindeképpen nézzetek ki! Szuper program. Ráadásul 3 felnőtt, 2 kocsi belépő volt 1200 Ft asszem. A büfé is jó, és van szupi CSÚSZDA ugyebááááár! :lol:
Erpé mi ez a krém????? Fogamzásgátló? Azokat nem előtte kb. fél órával kell kenni? Tapasztalatod megosztanád? Mert érdekelne. Gondolom szopi mellett is lehet. Dokim ajánlotta Boti után, csak azt mondta utána fél napig nem ajánlott zuhizni. Asszem ez zavart meg.
:roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

mi elég korán kezdtünk Fanninak mesélni, de azért ilyenkor még nem. pontosan nem emlékszem, hogy mikor, de amikor már tudott figyelni az ágyában. Mátét már alváselőtt2másodperc-es állapotban rakom az ágyába, úgyhogy még ráérek... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Tehuti, Szonjának én is boldog névnapot kívánok így utólag :)
Gyöngyi, Eszternek pedig előre is boldog névnapot! :D Mivel úgy is elfelejtem de most hogy említetetted.

Nemlajos, akár mesélhetsz is Dömének, a lényeg hogy hallja a hangotokat. Én inkább énekelni szoktam nekik, na semmi komolyat és általában akkor amikor nyügi és nem tud elaludni egyedül.

Kukli, mi is most kezdtük el a mesélést Bulcsúnak, most már kéri is addíg nem hajlandó elaludni, sőt a legújabb hogy megvárja Pannát és együtt hallgatják a mesét. Minden este el kell mesélnem az "Iciri piciri kismacskát" és a "Volt egy török Mehemed" című meséket, sőt újabban Panna mondja egyedül, Bulcsú pedig tátott szájjal figyeli. Olyan édesek :D

Anna, érdekes hogy nekem is jobb oldalon vágtak és mégis bal oldalon érzékeny még.

Nagytali: Nekem végülis tetszik az ötlet, csak hát egyenlőre még azt sem tudjuk hogy nyaralni hova megyünk vagy megyünk-e egyáltalán. De ha lesz nagytali nyáron és nem lesz nagyon messze, na és persze ha a párom is ráér akkor lehet hogy mi is elmennénk.

Köszi mindenkinek a gyógypuszit Bulcsú nevében, most elég rondán néz ki, mert ugye sebes az egész bal oldala, de remélem gyorsan eltűnik. Lehet hogy a sebek helyén egy darabig fehér lesz a többi meg lebarnul :roll:

Rszg rajtam is van még pár kiló felesleg a pocak-derék részen, és engem is baromira zavar :evil: egyrészt idegesít, főleg ahogy lehajolok érzem azt a pár centi felesleget, na és a ruháim miatt hogy nem jönnek rám a kedvenc ruháim. :? Ma délelőtt is elmentem futni, mert ugye ez a legtutibb módja hogy lemenjenek a kilók, de hát iszonyú meleg volt úgyhogy csak szenvedtem.

Nimród péntek óta nem olyan jó gyerek mint eddig, remélem ez csak átmeneti vagy a nagy meleg miatt van. Gyakrabban kell kézbe vennem és ringatnom, meg hajnal felé már nem alszik csak fészkelődik.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Most nézem az eumetet, csütörtökön 30-32 fok lesz, szerintem strandra menjetek :wink: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

[quote]M írta:ost valahogy kevésbé "nagy ügy" a kendő - vagy csak hozzászoktam, h idénként megbámulnak és lüke kérdéseket tesznek fel Smile (a kedvencem ezek közül: kap levegőt a baba? Smile )

Erpé! :lol: Nekem arra tett megjegyzést egy szembe jövő biciklis nő, hogy textilpelussal letakartam a babakocsi elejét, hogy ne tűzzön Márti szemébe a nap. Sajnálkozva-rosszallva megcsóválta a fejét, hogy szegény, nem kap levegőt. :)

Kézpuszilgatás: nálunk a családban nem jellemző. Szerencsére. Idegenek meg még nem próbálkoztak vele. :D

Banokla! Én jártam intimtornára a Szent Imre kórházba a terhesség alatt. Ha csinálod, akkor fokozatosan erősödik a gátizmod, tehát az, hogy mikortól van hatása, attól is függ, gondolom, hogy mennyire gyenge az izom. Szerintem elég hamar lehet vele eredményt elérni, csak csinálni kell. :)

Vica! Bulcsú arca elég ijesztő lehet, de hát ilyenkor mindenhova szereznek horzsolásokat, zúzódásokat a gyerekek. Gyors sebmentesülést kívánok neki. :)

Masut
masut

sziasztok

Szonjának utólag is boldog névnapot :D

Gyöngyi: kedves tőled hogy így ragaszkodsz hozzám nagytalit illetően :D jól esik :D

Vica: sok puszi Bulcsú arcocskájára. :roll: ő már nagyfiú, már kaphat idegenektől, vagy nem? :P

kézpuszi: na attól én is tuti kilennék, de szerencsére nálunk senkinek eszébe sem jutott. Mic viszont bagós ( :x ) és rá van parancsolva a kézmosás minden büdirúd után. lehet elkopik a keze lassan, de így jár aki bagózik :lol:

Kukli: ez a medvepark nem a veresegyházi? ott már én is jártam, de csúszda nem rémlik :roll: mondjuk lehet azért mert én nem akartam kipróbálni :lol:

tegnap mi anyósék víkendházában voltunk, kb 2 órányira innen, jó volt, visszafelé meg megálltunk halat fogni :P most van valami trombitahalnak vagy mi a szösznek az ideje.. hát ritka rusnya egy állat (hosszú, vékony, a fején olyan mintha hosszú csőr lenne és tele van apró fogakkal :shock: ) Mic szerint csak apróhalat eszik.. de elképzeltem bemenni közéjük a tengerbe :shock: nem nagyon szeretnék... na mindegy.. ez a 2 már nem bánt.. csak finom legyen :twisted:

nagyon édesek a babók, imádom a tesós fotókat :D

látom Csibb Te is elkezdted gyűjteni a menyasszonyokat :lol: ezt hívják tudatos jövőtervezésnek, ugye? :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Itt vok. Sikerült kétszer 1 órát aludni, egyet együtt, aztán anyu vigyázott rá.

Mostanában álmában sír, nyög, nyekereg, sóhajozik. Szerintetek rosszat álmodik??? (Lehet, h azt, h porszívózom szegénykémet :x )

Nemlajos: és ezúttal már jó volt? :wink:

és néhány kép:
Kép dédivel anyák napján
Kép
Kép apa kedvenc képe

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Adryn: egyik ismerős gyerekétől megkérdezték az oviban, h apukád mivel foglalkozik. Válasz: CIGIZIK :shock: :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Milyen jó ennyi szép termésre jönni :) mindjárt én is dobok Majáról két hónapos öregasszony (:D ) fotót.

Tényleg köszönöm lányok, hogy gondoltatok rám, jól esett. Nem vagyok valami nagy formában, de majd elmúlik. Úgy fogom fel, hogy hamarosan már több hónapos egyre erősebb kislányom lesz, és egészséges lesz, olyan szépen gyarapodik és minden reggel mosolyogva ébred!! Akkorákat szoktunk mosolyogni és beszélgetni együtt, hogy hamarosan el is felejtjük remélem, hogy így indult az életünk. Főleg most már vőlegénye is van :wink: (Irita :) ) Pozitívan kell gondolkodnom, máshogy nem megy.

Rszg, te tényleg nagyon csini vagy, ha azt mondod, hogy 18, az is hihető.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

papillon: nem csoda, hogy ez Apa kedvenc képe....imádni való :D Az Eszti születése óta csinálja ezt a nyöszörgést,mellette még csapkod is a kezeivel, nem tudok rájönni mi ez. Kuklinek is csinálja Kata..ugyi?

Kukli: mi tavaly voltunk medvefarmon.Ahogy végig néztük a macikat elkezdett szakadni az eső, így a csúzdát mi se láttuk. Ha valaki megy, érdemes délelőttmenni, mert mi du. mentünk és egy maci se volt már éhes :? , vagy csak az esőt érezték :roll:

köszi az előzetes Eszter napi köszöntéseket :) ,nem feltünősködésből írtam, hanem, hogy micsoda belső sugallatom volt naptár nézés ügyben

Mi még mindig szívunk ezzel a náthával. Most már kezdem azt gondolni, hogy nem is taknyos, hanem az orrnyálkahártya van beduzzadva. Most adok neki valami homeopátiás bogyit. Egész hétvégén azt szortíroztam a neten (a mosható pelusozás mellett), hogy mit is adjak neki (már 2 szerre csökkentettem a lehetséges verziót)

na nem untatok senkit tovább

Ja, alvásnál én csak egy rövidujjú bodyt adok rá,és mivel mellettem alszik a lány, az én gyapjú takarómmal takarom be (meg hozzábújok, de ilyenkor inkább ő melegít engem
:) )

na nézek egy kis csillagkaput az axn-en,míg lehet

Kép

Kép
pgyöngyi

írom itt a csacskaságokat, közben Bea mami teszi fel a gyönyörű Maja baba képeket :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, köszi
csillagkapu? 8) :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé
a tesós képeket meg sem dícsértem! nagyon helyesek! szerintem Samu így alulról fotózva is jóképű! 8)

Bea
nahát és ez a Maja lány!!! egy fekete párduc is jól jönne az én Mátémnak... :roll: :lol:

Gyöngyi
Eszternek innen is boldogot vasárnapra, biztos, ami biztos... aztán majd meglátjuk vasárnap...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hűha, mennyi minden történt itt, míg bandáztam Dömével és Mogyoróval! :D

No, hát én a ciklust úgy értettem, hogy beindulása, és azért abban megegyezhetünk, hogy peteérés csak kell, csak ugye sose tudjuk meg, hogy nem éppen most van-e, mert ugye csak a menzesz jelzi, hogy volt valami :wink:
Így értettem. Tudom, hogy mielőtt menstruálok is lehet teherbe esni, hiszen a menzesz a kiürülő pete (stb). No, így érthető, hogy mire gondoltam? :twisted:
Egyébként meg segond, ha jön a tesó, csak a szoptatás miatt kéne még várni.

Fogdosás
: én túlteszek erpén és kuklin, én az állatsimogatót se értem :roll: Nem érzek kényszert, hogy egyáltalán idegen lényekhez hozzáérjek 8)

intimtorna: én is előszedtem a Kriston-könyvet, megvan már vagy 4 éve, de még nem olvastam...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hű, és micsoda csajfotók kerültek ide fel azóta!!! :shock: :D :D :D
Én nem választok Dömének, ezt a terhet meghagyom neki :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, és Döme így tartja a fejét:
Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos:nem rég még a januári topikban nézegettem/tük ezeket a fejemelős képeket, és lám eljött a mi időnk is :) Nagyon helyes

csibb: köszi :)

Kép

Kép
pgyöngyi

akkor hoztam egy mosolyt is :D Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

meg egy fityiszt :D

Kép

Kép
pgyöngyi

lebuktam, én is kukkoló vagyok hihi :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Szerintem egy balcsis nagytali tök jó lenne!

Kép

Kép
rszg

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: