A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Magdolna: nem kevés, nyugi :wink: Saci is gyakran eszik 5-ször, bár az utóbbi napokban nem ez a jellemző :roll:

Csöre
csöre74

MAgdolna :lol: :lol: :lol:

Hát én már nem tudok kitalálni semmit se amivel még jobban le lehetne fárasztani. Egész nap rohan, motorozik, bicajozik, csúszdázik stb stb, nem is tudom bent tartani. Látszik is a színén...
De hétfőtől megint megyünk a Boribon kuckóba tornázni vele.
katuska79

Enikő! elsősorban kerületi azon belül körzetes gyerekeket vesznek fel. A lényeg, hogy legyen megkeresztelve! Nem önkrományzati hanem alapítványi ovi....Évközi beíratás is van, meg most májusban is! Eddig úgy volt szeptemberben lehet jelentkezni erre szeptemberben már kezdenek a gyerekek úgyhogy passz....2010-re meg kell oldania a kerületnek, hogy midnen gyereknek legyen óvodai helye úgyhogy ha idén nem veszik fel akkor jövőre már biztosan! Szerintem lehet jelentkezni Pécelről is mert ott is hatalmas a túljelentkezés.
katuska79

Katuska: Boldog Születésnapot Kívánok Neked!

KépKép
peni

Sziasztok!

Katuska:azért kevernek a családival, mert páromnak külföldön van a bejelentett munkahelye. Így az osztrár-magyar regionális osztályra küldik tovább az igénylőt, és nekik kellenek ilyen adatok. Párom kint is igényelheti a családit és a gyedet, emiatt kell szerintem. Ausztriában is ki kellene tölteni egy igénylőt, azok felküldik Győrbe, ők a mostani adatok alapján kiállítanak egy nyilatkozatot, vissza Ausztria, és jön majd egyszer a pénz. Csak ugyebár párom nem ér rá intézkedni. Így viszont sehonnan nem jön semmi.:(
Sajnos nem adhatom el a régi cuccokat, mert vissza kell adni a csajnak, akitől kaptuk (csak tudnám, minek neki, mert már több gyereke nem lehet.) Költözéskor meg minden felesleges holmim kidobtam.:( Azért köszi az ötletet!

Végül:NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!

Manócska:igen a gyülire gondoltam. Azért hihetetlen, hogy ilyet nem támogat a tb! Bezzeg a férfiből nővé operálást igen.
:( Joelt. Hogy bírja a szirupot? Remélem nem lesz beteg!

Kisbogacs:legszívesebben összehívnék egy fórumot, ahol végre vki megmagyarázná férjemnek, hogy ahogy ő viselkedik, az nem normális...
Sok sikert a vendégsereghez! Micsoda igények!?

Krisz:sajna nem tudok bemenni a suliba, mert tőlem 90 km-re van a székhely. Bonyolult a történet, lényeg, hogy csak kényszer megoldásként maradtam ennél az alapítványnál. Mihelyt vissza kéne mennem dolgozni, fel kell mondanom, mert nagy szívás ez az alapítvány, meg nem is tudnék olyan messze járni melózni.
Tavaly csak szinte alapfizut kaptam, mert ezek a …. nem fizettek semmi túlórát, stb, így csak a 114600 Ft-ból számolták a gyást.
Most tudom hülyének néztek, de melyik jön a gyás után? Gyed vagy a gyes? Én annyira belekeveredtem ebbe. És mennyi a gyes?

Enikő:nekem is van egy lasagne receptem, besamel- hússzószos. Egyszerű de nagyon finom!
Most már énis rabszolgának érzem magam.:(
Köszi, nagyon aranyos vagy, de ahogy néztem, az én méretemhez szinte a legnagyobb méretű kendő kell.:( Persze, ha ilyen, megdumcsizhatjuk.:) Hordozó is érdekel. Priviben megdumcsizzuk?
Hajrá családi ház!!!

ERIKA:én is sok boldogságot kívánok Zsófinak névnapja alkalmából!

Hanna:micsoda szép torta!:) Hogyan lehet ide betenni képeket? Nekem sosem sikerül...:(
Irtó jót nevettem a viccen! Végre kicsit jobb kedvem lett.
Gratula a csodás kifekvéshez!!!

Mágnes:szuperek a kocsik, bár nekem is a quinni tetszik jobban.

Katuska:milyen aranyos a párod!!!Irigy-irigy.:(, :)Bemutatni ám, hogy mikre költötted a pénzt! :D
Máté már egyszer ivott kávét még korábban ,nem? Akkor is pörgött.:D

bálintanyu: Noémi is sokat alszik ma, persze a többi naphoz képest! :) Éjjel megint csak fél 4kor kelt. :), és ma már volt egy 2 órás alvása. Majd éjjel bizti szívok.:(

Ne haragudjatok csajok, hogy most megint panaszkodom. Tudom, unjátok, de már muszáj kiírnom magamból. Annyira nehéz visszatartanom a sírást, de míg Noi nem alszik el rendesen, vagyis estig nem adhatom ki magamból, mert egyszerre megérzi, és akkor lőttek a nyugalomnak.

Próbáltam nem agyalni, s mivel ismét sikerült kialudnom magam, egész jó kedvem is volt. Így rendesen megkérdeztem páromat, persze sms-ben, hogy tudna-e rám szánni egy kis pénzt, hogy vehessek magamnak néhány ruhát nyárra, mert semmi nem jön rám, és a számlám már elég üreske. Erre visszaírta, hogy majd meglátjuk, talán egy két dolgot most és a köv. hónapban. Én annnnnnyira kiakadtam!!!!!!!A spórolt pénzemből töltöttem neki folyton 7500-12000 Ft-tal minden hónapban a telefonját, én fizettem a 10e Ft-os sportcipőjét a múlt hónapban, ha én nem vettem volna a gyereknek játszószőnyeget, forgót, néhány csörgőt, játékot, ruhát szegényemnek nem lenne az ég világon semmije! Elvittem 2 hónapja vacsorázni, hogy bevágódjak, ami szintén tízes volt, és még sorolhatnám mennyi pénzem elment rá. Eddig ezzel nem foglalkoztam, mert gondoltam jól van, most én fizetek, ha meg nekem kell, akkor ő ad. Erre nincs rám koszos 20 e Ft-ja!!Ha nem töltöttem volna fel a telóját 12ezerrel+cipő, simán lenne 22e Ft-om, amiből most felruházhatnám magam. És elegem van!!!Előző hónapban valamit kavart a bankkal is, és csak sorolta, hogy milyen új lekötéseket, befizetéseket csinált. Mi a francnak minden pénzt lekötni, ha itt a gyerek, könyörgöm???És most jön majd a nyári pénze, ami 1000!!!euró, és azt is befizeti mind a bankba, és semmit nem hajlandó ránk szánni. Kiborultam. Egész nap pörög az agyam, és most már szinte nem tudok egy érvet sem felhozni, miért akarom én ezt a házasságot. Gyerekkel alig foglalkozik, most már a fürdetést is rám hagyta 7végén is. Szinte figyelembe se képes venni, hogy mi is vagyunk. Sosem megyünk el együtt sétálni, ezáltal egyszer nem tolta a babakocsit. Nincsenek családi programok. Múlt 7végén közölte, hogy elmegy sörözni a haverokkal. Én meg nézek nagyokat, és beszóltam, hogy miért nem hívja le őket ide, és bográcsozhatnánk. Erre:csak engem akar kímélni!!Én meg szépen megmondtam, hogy nekem is szükségem van társasági életre, emberekre, nekem is ki kellene vhogy kapcsolni, mert begolyózok. Kivagyok!!!

Valaki esetleg tudja-e, hogy igaz-e az, hogy válás során ha a férj be tudja bizonyítani, hogy ő sokkal jobb anyagi feltételeket tud nyújtani, akkor neki ítélhetik a gyereket? Egy ismerősöm ezzel riogat, mert ő is ebben a helyzetben van. És azért nem mer elválni, mert neki nincs jövedelme, és egyből a férjének ítélnék. Most ezen agyalok, meg hogy hova menjünk, mert én nem akarok kiszolgáltatottam élni!!
Bocs, hogy hosszú lettem, és köszi, hogy meghallgattok! NE haragudjatok még egyszer, hogy a bajaimmal fárasztalak benneteket! Lehet jobb is, ha egy ideig nem jövök.:(

Kép
moffli82

Moffli: jaj, dehogy haragszunk! Panaszkodj nyugodtan, már attól jobb egy kicsit. Meg aztán hátha tudunk segíteni.
Én nem vennék neki semmit. Én még ilyen önző pasit nem láttam!!!! :evil: Mi a fenét képzel??? Annyira sajnálom a helyzetedet. Ennyi erővel lehetnél egyedülálló anya is. :evil:
Akartam kérdezni, hogy anyósod sem vesz semmit a gyereknek? Még ha téged nem is kedvel, Noi az unokája.

Előbb a GYED jön a gyerek 2 éves koráig. Ez a fizu 75%-a. A harmadik évben van a GYES, ami éhbér. (kb. 30 000 Ft)

krisz78

Moffli: ne viccelj! gyere és öntsd ki a szíved, így talán könnyebb. És hátha tudunk ötletet adni.
Én a helyedben lépnék! Így is egyedül vagy, pénzed annyi, amennyit Te kapsz. mi változna??
Kizártnak tartom, hogy csak az anyagi miatt az apának ítélnék a gyereket!!! Pláne, hogy hetekig külföldön van! Ki vigyázna Noira? Szerintem a magyar bíróság alapból az anyának ítéli, kivéve, ha az anya nagyon gáz.
Tudnál hova menni? A férjedé a ház, amiben laktok?
magdolnasz

krisz:ezért gondolkodom erősen, hogy elmegyünk. Egyedül nevelem, így is a gyereket, pénzt nem kapok tőle, magányos vagyok, semmiben nem számíthatok rá. A gyereknek se névnapjára, se húsvétra nem vett semmit. Így bedühödtem, és 2 hete vettem ismét a saját pénzemből. Azért, mert még kicsi, joga van ünnepelni.:(

Anyós azért vesz neki, de pl. névnapján még meg sem köszöntötte.

Köszi szépnek a felvilágosítást! Még ez is! Nézhetek utána, mert tuti ahogy a gyást nem akarták intézni, úgy ezt sem.:(

Noi tök nyügi, tényleg jók a radarjai a gyerekeknek.:(

Kép
moffli82

magdolnasz:talán anyámékhoz, bár ők nem hiszem, hogy szívesen fogadnak, mert ellenzik a válást. APám is a kisöcséim miatt van anyuval, pedig már utálják egymást, és folyton veszekednek. Emiatt lenne ez az utolsó hely, ahova mennék. Noinak ne kelljen ebben felnőnie.
Párom nevén van, de végülis mióta összeházasodtunk közös tulajdonból van a törlesztés, de sajna anyós irattatott házassági szerződést, és abban leszögeztük, hogy válás esetén 30 napom van a kiköltözésr. Bár most, hogy gyerek van, nem tudom mennyiben változik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára moffli82 2009.05.15 20:12-kor.

Kép
moffli82

Basszus! Ez nem normális!!!! :evil: Úgy pofán vágtam volna, mint a huzat!

Kisbogács otthon van az ilyen jogi dolgokban, ő biztosan megmondja, mi a helyzet váláskor. Mindig ilyen volt a férjed vagy csak Noi születése után vált ilyenné?

krisz78

Moffli: Noi tervezett baba volt?A terhességed alatt hogy viszonyult hozzád?
Egyszerűen felfoghatatlan a viselkedése.

krisz78

moffli:
kizártnak tartom, hogy csak anyagi helyzet miatt az Apának lenne ítélve egy gyerek. Sokkal fontosabb ,hogymentálisan ki mit tud nyújtani neki..
Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem becsül meg, és nem vesz egyenrangúnak a párod :cry:
Én azt mondom, ha lépni kell, még Noinak is jobb most, amikor nem hiányolja Apát, mint mondjuk pár évig húzni, és akkor már magyarázni is kelljen a dolgot neki... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

ledobta Noit? direkt vagy véletlenül? Bedühödött?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Moffli
Ha más nincs, akkor anyaotthon!
Váláskor még több pénzed lenne, mert gyerektartást kellene fizetnie a "kedves" apukának!
Vendég

Zsófinak boldog névnapot!
Vendég

Moffli! tényleg jobb egyedül, mint egy ilyen kapcsolatban! Keress egy ügyvédet és beszélj vele mielőtt bármit is tennél. Mert ok mi azt mondjuk és a józan ész is azt diktálja, hogy Nálad a helye a gyereknek de jobb felkészülni!

Peni! igen ivott már....lassan megtanulja elkészíteni és reggelente együtt kávézunk az ágyban:)
Lekoppasztottam a tökfejűt meg apát is. Petra meg lassan kap egy csatot mert össze vissza áll a sérója.
katuska79

Moffli: :( őszintén, szóhoz sem jutok. Én mennék, de ezt már korábban is írtam. A bíróság nem csak anyagi szempontok alapján írél, a párod a sok utazással nyilván nem tudná megoldani a felügyeletét, de tényleg meg kéne kérdezni egy ügyvédet, vagy utánaolvasni kicsit a neten.

Megyek, lepihenek, holnap sűrű nap lesz: ovis évzáró :D Hétvégén már nem leszek, mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!

Csöre
csöre74

MOFFLI: a magyar jog szinte mindig az anyának ítéli a gyereket. Az anyagi helyzet nem mérvadó!!! Az apát fogják tartásra ítélni (mármint gyerektartásra ) hiszen neki van jövedelme és ebben az esetben mivel te gyeden vagy a KÖZÖS gyereketekkel még feleségtartás is jár amég a gyes le nem jár. Ettől ne félj. Nem vagyoni helyzet alapján megy a gyerekelhelyezés. A párodat fogja a bíróság kötelezni, hogy számotokra lakhatást és tartás biztosítson. Olyan nincsen, hogy ő kitesz téged a házából a 4 hónapos közös gyereketekkel és neked nincsen hová menned.........
Szerinem a házassági szerződés megtámadhatatlan.....bár én nem tanultam soha jogot de gondolom ennek pont az a lényege, hogy váláskor ne legyen vita. Ha aláírtad, hogy a ház az övé marad váláskor azon szerintem nem változtat az, hogy miből törlesztettétek.
Van a neten egy csomó joggal foglalkozó oldal ahol vannak ilyen beírógatós tanácsadók, tudod lehet kérdezni és megválaszolják...esetleg nézz utána ha nincsen módod elmenni ügyvédi konzultációra (bár az lenne a legjobb).
Nincsen közös bankszámlátok? HOvá utalja a párod a pénzt? Saját számlája van?
Moffli........csak egy baráti tanács: szülőkhöz szerintem gyerekkel ne költözz csak a legeslegvégső esetben!!! Meg fognak őrjíteni!!!

KépKép
peni

Krisz: ez az "úgy pofán vágtam volna" kezdetű hozzászólás tetszett és egyetértünk!!! Én is pofán vágtam volna minimum egy péklapáttal.......

KépKép
peni

Moffli! Igazul van a Csajoknak.
Rettenetesen megdöbbentet, amit írtál.
Én összepakolnék simán és meg sem állnék az első Anyaotthonig.
Nem tudom mi van a házassági szerződésetekben, de ha csak a házról esik benne szó, akkor a házasság ideje alatt szerzett vagyon közös. A házasság vagyonközösségnek számít.
A legjobb lenne egy jó családjogász.
A Magyar Bíróság abban az esetben nem ítéli az édesanyának a gyermeket, ha bizonyítható a prostitúció, drog (amit ugye eleve büntetnek is), anya elmeállapota nem teszi lehetővé a gyermek gondozását, felnevelését. Egyéb esetekben az édesanyánál helyezik el a gyermeket. Persze, ha erre sor kerül, akkor gondolom jó hosszú procedúra elé néztek, gondolom, akkor a férjed "igényt tart" Noémire.
A legfontosabb, hogy ez jelenleg "terror", amiben élsz.
Simán el lehet mondani az ügyvédnek és majd a bíróságon is, hogy az édesapa (az az ilyen???), nem biztosította a gyermek megfelelő életét.
A családoddal pedig próbálj meg beszélni erről, ne érje őket váratlanul, és igenis álljanak melletted.
Bocs, ha hosszú voltam.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Húúú, Mofli, írd ki mindig magadból ami bánt!
Tanácsot nem tudok adni, semmi jogi ismeretem,de én nem értem a férjed kicsit se...

Csöre: úgy egyméretes, hogy patentokkal lehet állítani. Így kifejezetten kicsi a fenekén a pelus, mondjuk egy Monapelhez képest.

Kép
gombócmakka

Jó reggelt!

Moffli: beszélj ügyvéddel! Aztán nézz körül Sopronban, hátha tud az önkormányzat segíteni átmeneti lakással, vagy olcsó albérlettel. Pedagógus-szálló? Utána én a helyedben összeírnám, hogy mi bánt, mi sért, mi fáj és ha hazajön a férjed, ülj le vele megbeszélni. Magabiztosabb leszel, ha addig utánajársz, milyen "menekülési" lehetőségeid lennének. És ezek után ultimátum a férjednek! Szerintem, ha kész tények elé állítod (vagy megváltozik vagy elhagyod), el fog gondolkozni.
magdolnasz

Jó reggelt!
Mi is ébren.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Szép jó reggelt mindenkinek.

Moffli.
egyszerűen kerek szemmel olvastam amit írtál, én is azt tanácsolom, hogy menjél el egy ügyvédhez. A családsegítőbe ingyenesen adnak jogi tanácsokat.
És nem csak gyerek tartásdíjat kérhetsz, hanem ha jól tudom és még létezik akkor asszonytartást is.
A Joel most még csak este kapott szirupot, hát nem igazán ízlik neki.
De muszáj, hogy meggyógyuljon.

manocskak

JAvítsatok ki ha tévedek de asszonytartás nem akkor van ha a férj teszi ki az asszonyt? Vagy ez mindegy?
Moffli kívánom Neked, hogy sikerüljön bölcsen döntened! És nehogy lelépj innen!
katuska79

Az asszonytartásról ezt találtam.

Csjt. 21. § (1) A házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki arra hibáján kívül rászorul, kivéve, ha arra a házasság fennállása alatt tanúsított magatartása miatt érdemtelenné vált. Tartást csak olyan mértékben lehet követelni, hogy az ne veszélyeztesse a volt házastársnak és annak megélhetését, akinek eltartására a volt házastárs a tartást igénylővel egy sorban köteles.

(2) A tartást határozott időtartamra is meg lehet állapítani, ha feltehető, hogy a tartásra jogosult rászorultsága a meghatározott idő elteltével megszűnik.

22. § (1) Ha a közös egyetértéssel vagy bírósági ítélettel megállapított tartás megállapításának alapjául szolgáló körülményekben lényeges változás állott be, a tartás mértékének megváltoztatását lehet kérni.

(2) A tartásra való jog megszűnik, ha az arra jogosult újból házasságot köt vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot létesít, vagy a tartásra magatartása miatt utóbb érdemtelenné válik, valamint akkor is, ha a jogosult a további tartásra nem szorul rá. Az utóbbi esetben azonban a tartásra való jog újból feléled, ha a korábbi jogosult a tartásra ismét rászorul.

(3) Ha a volt házastárs a tartásra a házasság felbontását követő öt év eltelte után válik rászorulttá, volt házastársától csak különös méltánylást érdemlő esetben követelhet tartást.

Én is azért tényleg azt javaslom, hogy bölcs döntést hozzál, és gondold végig, hogy mi lenne, ha ezt tennéd és mi lenne, ha azt tennéd.
Én minden esetben egy ügyvéd tanácsát azért kikérném. Ők mégis jobban tudják a jogszabályokat és mindig találnak kiskapukat.

manocskak

Asszonytartás jár akkor is ha a nő szünteti meg az együttélést abban az esetbe ha jelenleg keresőképtelen és gyeden van.......legalábbis szerintem! A bemásolt törvényrészt is így értelmezem....
MOffli: írj egy listát.....pro-contra. MIt nyernél és mit veszítenél a különéléssel....hátha ez segít tisztábban látni!

KépKép
peni

Sziasztok, itt vannak a vendégek, rövid leszek, csak a legfontosabb:

A magyar jog szerint az hogy ki teszi ki a másikat, a tartási kötelezettség tekintetében nem releváns. Csak az "érdemtelenség" számít, de Moffli esetében ilyesmiről nincs szó.

Az viszont fontos kérdés, hogy a férj (illetve bárki, akitől tartást követelnek), bejelentett keresettel rendelkezik-e. Mert ha feketén dolgozik és hivatalosan nincs jövedelme, hiába lehetnek akár milliói, nem lehet tőle kikövetelni semmit.
kisbogacs

Sziasztok!

Zsófi nevében köszönöm szépen a köszöntéseket.

Ezt kapta a dédiktől, és az anyai nagymamától:

http://www.babakocsit.hu/index.php?page ... &Itemid=58

Még nem teljesen jó, mert nem lehet teljesen ledönteni, és ülve még elfárad hamar, de majd jó lesz. És befér a susuki csomagtartójába. :lol:

Mágnes, ne izgulj Anna miatt, nyáron biztosan szobatiszta lesz. Valószínleg majd ugyan így járunk a babaáinkkal, amikor majd őket szeretnénk szobatisztaságra szoktatni. 2 és fél éves korukra azok lesznek tuti.

Mi most kezdjük el a 68-as rucikat hordani. Megmértem ma ruhástól, és 6050 gr. volt. Persze ruhával. Hát nem húzott bele ebben a hónapban. Ha jól emlékszem a 3 hónapot 5300 körül kezdtük.

Moffli, én már valószínüleg régen léptem volna a helyedben. Gyakorlatilag a születése óta egyedül neveled noit, szóval nem sok változna, ha elköltöznétek. Szerintem a szüleid bármit is gondolnak a házasság felbontásáról akkor is szívesen fogadnának, hiszen Te vagy a lányuk. Szóval szerintem költözésre fel.
Ha gondolod körbekérdezek a lehetőségeidről, mert a sógorom most fog államvizsgázni a jogon, és éppen a polgár jog rejtelmeiben van most benne. És van egy pár ügyvéd ismerősünk is. De ha jól emlékszem itt is van jogász köztünk, csak nem tudom ki az. :oops: A gyereket pedig nálunk 99%-ban az anya kapja meg. És abban az 1%-ban sem azért nem, mert az apa többet keres.
Ja és szerintem a házassági szerződést is simán lehet támadni. Hiába van a férjed nevén, és írtad alá. Amióta összeházasodtatok azóta közös pénzből fizetitek, ez alapján szerintem simán támadható. Na kb ennyit gondoltam most így erős felindulásban.

Mi éppen konyhabútort szerelünk. Férjuram a Praktikerbe ment el, ezért volt időm ilyen sokat írni. És úgy hallom leánykám fel is ébredt.

Kép
Kép
cs_erika

Tudom, hogy sokkal messzebb vagyunk, de ha szűkséged van szállásra akkor szívesen látunk.

Kép
Kép
cs_erika

Nah bevásároltunk ruhákból, egy adagot már mos is a gép. Vettem magamnak egy két oylan darabot amit lehet csak egyszer veszek fel de akkor is:)
AZtán bevásároltunk holnapra mert halászlé főzés lesz, itt lesznek a szomszédok közelről és távolról, meg grillezünk is mert én pl nem szeretem a halászlevet:)
Máté az előbb megörvendeztetett egy táska homokkal idebent...
katuska79

Milyen ruhát vettél Katuska? De imádok grillezni. De csak vidéken van rá lehetőségünk.

Erika: klassz a kocsi! Milyen a ház? Jó munkát!

Mi sétáltunk egy nagyot. Most várjuk Apát, mert ma egyedül voltunk. Aztán pihi. Holnap meg IKEA. Most nem önszántamból. Visszacserélem az étkezőbe vett vitrines polcok ajtajait. Üveg helyett véletlen fa ajtót vettem. Ki a fene látta becsomagolva!

krisz78

Katuska: az én Soma fiam meg 3 marék frissen vágott füvet szórt szét a nappaliban....természetesen nagy részét a szőnyegen ahonnan szálanként szedegetem már 1 órája.......a porszívó ez a nedves füvet ki tudja miért nem akarja felszedni a szőnyegről.......azt hittem szétcsapom a fiamat amikor megláttam......
A kicsim most aludt el....egész nap összesen 1 órát aludt, gondolhatjátok mennyire üvöltött már egy ideje.......bedugtam az ágyikóba aztán otthagytam, most csend van, már húzza a lóbőrt.
Én nem tudom mitől van, talán az időtől de én egész nap alig vonszolom magam olyan fáradt vagyok, pedig lenne mit csinálnom bőven. A legszükségesebbekre rá kéne vennem magam azért mint pl. mosogatás, fűfelszedés, egy gyors felmosás............legszivesebben aludnék......

KépKép
peni

Milyen ruha az Katuska amit lehet, hogy csak egyszer veszel fel? :)

KépKép
peni

Szerintem csak akkor ítélik a férfinek a gyereket, ha az anya olyan körülmények között él, hogy a gyerekét nem tudja ellátni.
nekem a volt sógornőm (volt férjem nővére) lányát a bíróság nem az anyának de nem is az apának ítélték, hanem a nagyszülőknek, mert az anya külföldön élt az apa pedig állítólag, bár ezt nem tudnám megerősíteni, de alkoholista volt.
Én amikor a férjemtől elváltam akkor a gyerekeket én kaptam meg. De az exem lemondott a gyerekekkel való kapcsolattartási jogáról én pedig a gyerektartásról, így nem látogathatja a gyerekeket.
Erre a lépésre azért szántam rá magam, hogy nem kérem a gyerektartást, mert az önkormányzattól kaptam így támogatást és többet mint amennyi tartásdíjat kaptam.

manocskak

Móni: és a férjed nem is tartja a kapcsolatot a gyerekekkel???

KépKép
peni

Peni! piszkálja a fantáziád mi? :lol: :lol:

Többen is írjátok, hogy nyűgösek a babák....Petra meg szinte egész nap alszik...mondjuk mindig is ilyne mormota volt és Máté is rengeteget aludt pici korában.

Ja és már forog minden irányban. HAsról hátra, hátról hasra:)
katuska79

AAAh.... végre alszik a gyerek.... Tiszta hiszti volt egész délután! Persze akkor kezdte, amikor Apa elment a nagyobbikkal Mamához, így megnyertem Üvöltő Heroldot és a rántott hús panírozást párhuzamos idősíkban.... :twisted:

elmentünk megnézni a quinnyt,hát... beleszerettem, nem tudom mi legyen, dilemmázok még mindig, mert tény, hogy nem kicsi összecsukva... :cry:

moffli:
Tudom, hogy nagy dilemma előtt állsz, remélem úgy tudsz dönteni, hogy nektek a legjobb legyen.
(voltam ilyen helyzetben, gyerekkel még nehezebb dönteni...)

Ja csajok!
2 napja semmi tejem! :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! hova lett? Felszívódott???
NA iylen helyzetben lehet tuti rántott húst csinálni....egyikről a liszt, másikról a prézli, harmadikból a hús hiányzik:)
katuska79

Katuska: naná, hogy izgatja a fantáziámat, úgyhogy ne titkolózz, ki vele :lol: :lol:

Zétény is ordít egész nap. Állandóan hasra fordul de nem fordul vissza (pedig már hetek óta vissza tud) hanem néz rám és ordít...szó szerint ordít!!! Király egy nap ez.......

Móni: a gyerekek nem szokták kérdezni mi van az apjukkal? HOgy dolgozzák ezt fel? Elhiszem egyébként , hogy jobb neked így.....ha a gyerekeknek talán nem is túl ideális lényegesen problémamentesebb.
Nekem sem éppen felhőtlen a kapcsolat a gyerekek apjával....mi nem is éltünk együtt egy darabig...aztán a betöréses sztori óta kicsit változott a helyzet, javulgat......
Nem egyszerűek ezek a kapcsolatok, dehát azt mondják úgy szép az élet ha zajlik :wink: .

KépKép
peni

Katuska:
Hát egy ideje már szenvedek vele, mármint a tejjel, de egyre rosszabb volt.. Szerdán voltam pajzsmirigy kontrollom,és nagyon rossz lett a TSH eredményem. Nagyon alulműködök... Szóval ezzel tudom összekötni, hogy nincs tej.... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! végül is miért ne lehetne ez a probléma...de figyu ami volt beletöltötted Bencébe...ott van a több, mint 7 kilójába! Egyébként is oylan furcsa ez az egész....van aki meg nem szoptat már egy éve és még mindig bőven van teje úgyhogy én sem hiszem ezt a sok szopi sok ivás evés és attól lesz tej dolgot. Annál azért jóval bonyolultabb folyamat ez.

Lenyírtam Tátét ilyen kerekfejűre. OYlan kerek a feje, hogy körzővel sem lehetett volna szebbet rajzolni:)

Kép
katuska79

Sziasztok!

Picit eltűntem de mostantól próbálok gyakrabban jönni.
Ilyen az én formám : sógornőmnek ma van a lánybúcsúja. Már minden le van zsírozva erre úgy megfáztam mint a huzat :twisted: remélem a kisfiam nem kapja el. Egész nap maszkban mászkálok a lakásban amivel nem is lenne semmi gond de olyan melegem van benn.
Pedig már annyira vártam, olyan jó lett volna kimozdulni :(
Férjuram meg Szegeden legénybúcsúban... úgyhogy estére pártában maradtam.

Mági: Patrik is nagyon nyügi egész délután. Nálunk az esti lefekvés nem szokott gondott jelenteni, lerakom és alszik: ma este 1 órát kellett simizni a hátát hogy elaludjon... a kis kéjenc :D

sahli

Sajnálom a tejcsit! Beni csak tápit kap vagy próbáltál már adni Neki mást is?

sahli

Sahli! gyógyulj meg gyorsan gyorsan. Tőlem még soha nem kapott el egy gyerekem sem betegséget. Elméletileg ha én meg vagyok fázva és szoptatok akkor ellenanyag termelődik ami védi a babát. Ergo nem kaphatja el....
Én tuti elmentem volna a buliba hacsak nem érzem magam annyira kutyául. Pont most akadtam ki a páromra mert úgy volt átmegyünk a szomszédba kcsit beszélgetni, sörözni stb stb (bébiőrrel) de a srác lemondta mert fáradt. Erre a párom elmegy itthonról...én meg szintén itt ülök pártában. Most valahogy carul esik, hogy én nem mehetek sehová Ő meg igen.
katuska79

Katuska: megértem. NÁlunk is így telt a múlt hétvége....a férjem elment bulizni én meg itthon a két gyerekkel, azzal súlyosbítva, hogy a betörés óta félek itthon egyedül, úgyhogy fölpakoltam a két fiút beültünk a kocsiba és nyomás anyámékhoz vidékre........
Másnap meg felcuccoltam......gondolhatod.
Dehát ez van...a helyzetünk így sem rózsás, ha bulizni akar menjen én is alig várom hogy valami bulifélébe eljussak.........
Ha nagyobbak lesznek a gyerekek csinálhatnánk magunknak "kibeszéljük a férjeket, elsírjuk a bánatunkat, örülünk a babáinknak " bulit! Megszervezem ha akarjátok :lol: :lol:

KépKép
peni

Jó reggelt!

Sahli: gyógyulj meg!

Katuska: édes Máté! Nagyon szép fiúcska!!!

Mágnes: nálam ugyanez a helyzet. Eddig 2-3 napota egyszer kellett tápot adni Nórának, most kb 1 hete naponta háromszor! Csak reggel és este szopizik :(

Peni: jó ötlet! :wink:
magdolnasz

Manócskák: hogy van Joel?
magdolnasz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: