A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Jövő heti tali: Én csütörtökre szavazok, egyenlőre az időjárás is akkor jobb, de a hétfő is még szabad.

Gabka: Ennyi idősen még nagyon gyakran előfordul, hogy belefeledkeznek a játékba és bepisilnek. (Ráadásul kistesó is érkezett, szóval nehezített a terep.) Ne csinálj belőle ügyet, csak cserélj ruhát és kérd meg hogy legközelebb próbálja a WC-be. Érdemes jutalmazni, ha valami a WC-be sikeredik. Akár matricával vagy bármi egyébbel, ami apróság, de Levi örül neki.
Nekem a Zsófit úgy sikerült rávenni, hogy kakiljon a WC-be, hogy a pisszentő (airwick vagy mi a szösz) nagyon tetszett neki és azt mondtam, hogy az nyomhatja meg, aki belekakil a WC-be. Ez profin működött. Szóval szerintem türelem és jutalom és menni fog a dolog. Egyébként 4 éves korig még lesznek becsurgatások, csak egyre ritkábban.

Leo: Édes a kislányod!

Rszg: Nagyon ügyes Máté! ;) Látszik, hogy élvezi.

Csibb: Szépek a gyerekek! Máté még kap valamilyen gyógyszert? lesz még kontrol? Biztos írtad, csak nem emlékszem... :oops:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Katka sajnálom, a betegségekkel szemben olyan tehetetlen tud lenni az ember, ez ami dühitő, ami elromlik, meg tudod javítani, sokmindent el tud érni az ember, ha akar, de ha egészség nincs, más meg mit sem ér... :(

Nagytali :D én nem túrázósat(elég a kert, meg szalonnasütős, "éneklős" :lol: :lol: ) 1 iccaka, alacsony árfekvésűt, jó fekvésűt :lol: :lol:

Lillaoh, minitalit megbeszéljük :wink: jaj Debrecenben is nagyon szép a Nagyerdő, csónakázótó környéke, de a Vadasparkunk nekünk jobb :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka: köszi :)
A wcbe pisilésre azzal sikerült rávenni, hogy akkor húzhatja le, ha pisil is bele és a kaki utánra be van ígérve a légfrissítő fújkálás :)
akkor marad a türelem :)
gabka77

csak részletekben tudok jönni (de legalább el tudom olvasni ezt a néhány azóta íródott hszt)

Katka: köszönöm, hogy hiányoltál! Jól esik! :) Peti hogy van?

Zárt/nyílt topic: én a nyíltra szavazok, mert ha zárttá válik, akkor ugye már nem csatlakozhatnának újabbak. És ilyen alapon, akik nem az elejétől vannak itt pl. Gyöngyi, én stb, szval akkor mi sem lehetnénk itt. Meg mivel itt térben eléggé elszórtan vagyunk, sem érdemes. Meg hát őszintén, még nem is ismerjük egymást. Szóval én a nyíltra szavazok természetemnél fogva, de valójában számomra tökmindegy. :D

tali: mennénk, e nekem jövő héten csak a kedd jó. :?

gabka: tudom Katkától kérted a tanácsot, de gondolom nem baj, ha leírom a tapasztalatomat Lucával. Ő három évesen nem volt hajlandó bilibe kakilni, pedig pisi már régóta ok. volt bilibe, kakiláshoz meg kérte, adjam rá a pelust. Biliként használta. Semmi trükk, ígérgetés nem jött be. Egyszer nem vettem észre, hogy elfogyott a pelus, már nagyon kellhetett neki, és így kakilt bele először a bilibe. Onnantól simán ment. Szóval nagyon türelmesnek kell lenni, meg az is fontos, hogy ne legyen ez állandó téma, ne érezze a teljesítménykényszert.

marq
Kép
Kép
marqueza

nagytali: nekem egy éjszaka úgy is jó, ha csak a csajokat viszem, férjem egy kicsit fellélegezhet. 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

nagytali, jó a hétvégés, csak akkor legyen üdülési csekkes :wink: :D

Adryn: csak megtekerte mindkét lábát, mint lazításkor szokták...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nagytalira valami ilyesmit tudok elképzelni:
http://www.szallasinfo.hu/panorama_panz ... _ctx=1#ctx
Most nem pont azért, hogy ide menjünk csak felszereltségbe és árban gondoltam. Egyébként nagyon jó helyen van, mert lehetne kirándulni a kilátóhoz, meg egy csomó tavacska van szigetekkel. :roll:
Persze látni kell, hogy mennyi az érdeklődő és utána arra a létszámra keresni. Kérdés, hogy hova tudunk elmenni, ami Beának és Vicának is jó, akik az ország 2 végén laknak.

Katka

katka22

Az a tapasztalatom, hogy mehetünk lejjebb az árban, csak azért arra számolni kell, hogy akkor lehet, hogy lepukkant lesz a szállás.... :roll:

Katka

katka22

marq, én is hiányoltalak! :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Nemlajos: te kaptál Ücsekket??? Én már nem, de ruhapénzt igen...

Jöv7 tali: nekem a hétfő-szerda jó! De legyen az, ami a többségnek

Nagytali: izgi, csak baromi nehéz összeegyeztetni az időpontot, de aki bújt, aki nem alapon működhet

Marq: Sajnálom, h már nem kell a cici, de ne izgasd magad rajta...gondolom mindent megpróbáltál...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

papillon éééééééééééén??? :shock:
Én soha nem is! (régen kaptak tanárok? :shock: )
A Zuram 8)

Ööö... most jut eszembe, nekünk van egy kutyánk... Szóval vagy olyan szállás, ahová őt is tudjuk vinni, vagy meg kell oldanunk azt a hétvégét...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jah, azurad? Ő mivel foglalkozik? Ha nem vok indiszk...

Jajjj. Kutya, az nekünk is van.....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Akkor menjünk kutyás helyre :D :D :D
Bár gondolom, nem mindenki lelkesedne az ötletért... :roll:

A Zuram mérnök, villanymotorok álló és forgó alkatrészeivel foglalkozó cégnél dolgozik (ezt bemagoltam, s ennél többet én se tudok :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos! Csípőszűrésen mi a Görgey úton voltunk Újpesten az új gyermek szakrendelésen (pár hónapja költöztek át oda). A dokinő megtekergette a lábait, de az sem csak 2 mozdulat volt, és utána mindkét csípőt megnézte uh-n is. Közben kétszer is megkérdezte, hogy hogy fektetjük a babát. (Szó szerint így, nem úgy, hogy "hogy fektetik", hanem "hogy fektetjük" :lol: )

Masut
masut

Mi nem valószínű, hogy ottalvósra mennénk, max. elugranánk a helyszínre egy fél v. 3/4 napra.

Masut
masut

ott alvósra én se hiszem, hogy el tudunk menni

nemlajos: Uraddal rokonlelkek vagyunk, csak én a technikumnál megálltam :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Mi a baj az ottalvással? :roll: Nem szerettek idegen helyen aludni?

Katka

katka22

Nemlajos: Végzettségre én is mérnök vagyok. ;) Viszont te nagyon humán vagy. ;) Legalábbis ez jött le.

Nagy tali: Szerintem figyelembe lehet venni, hogy kutyát lehessen vinni. Rengetg olyan szállás van, ahol ezt engedik.
A képek alapján senkinek sincs pitbullja. :lol:

Katka

katka22

Gabka!
Én pcos vagyok, spontán babával :wink: , írok privit!

Kép
Kép
zazzy

pulcsi: :) Lehet, hogy Nándi javulása a betöltött harmadik hónak köszönhető?

papillon: szoptatásilag mindent megtettem, amit lehetett. Nálunk az első hat hét horror volt, szó szerint egyedül voltam egy újszülöttel meg egy bárányhimlős, majd torokgyulladásos gyerekkel. Azzal vígasztalom magam, hogy az anyatej a komoly betegségekkel szemben úgysem véd.

szállásötlet:
www.heviznapfeny.hu

Még nem voltam, csak vhol láttam a webjét, egész jónak tűnik. És az árak meglepően alacsonyak. Üdülési csekket nem tudom, elfogadnak-e.

marq
Kép
Kép
marqueza

elfogadnak üdülési csekket, most néztem

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép Hanna

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Itt a FŐkukkoló! :lol: Én majdnem minden nap olvaslak Titeket, elsősorban Hugicám miatt, de mindenkit "ismerek". :P Én személy szerint sajnálni fogom, ha zártra mentek. :cry: (Ezt csak úgy mondom, még ha nem is számít. :oops: )

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Gyöngyi!
Elég bonyolult dolog ez a pco-szindroma, de ha érdekel a www.pco-szindroma.hu oldalon mindent meg lehet tudni róla.A nők kb.10%-át érinti, és sokuknak fogalmuk sincs róla :shock: legtöbben akkor szembesülnek vele, mikor nem sikerül a baba, és elindulnak nőgyógyászati vonalon, pedig igazából anyagcsere-zavarról van szó, amit endokrinológusnak kell kezelnie.

Kép
Kép
zazzy

Köszönöm Zazzy, már tovább is küldtem az infókat :)

Szalma vagyok végre ma este. Apjuk elment haverokkal moziba.
Gyerekek alszanak, van időm gondolkozni.
Kicsit ugyan csendes a ház, de legalább van egy kis időm magamra is :)

Az ottalvós buli jól hangzik, de szerintem ha mindenki hozza az összes gyerekét (apákat is ide számolom :) ) meg a kutyákat is (nekem is van első lányom, aki nagyon szőrős :) ) lehet, hogy túl nagy lenne a kavalkád és nem sok időnk lenne egymásra :)
De én benne vagyok minden megoldásban, majd meglátjuk hogyan alakul :)

Kép

Kép
gabka77

Marq: Szerintem tápszeren ugyan olyan jól fel lehet nőni, mint anyatejen. És nem ettől jó anya, a jó anya. De szerintem ezt te is tudod. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg szeretet adsz nekik és ez a lényeg! Szerintem nem semmi, amit az első 6 hétben végigcsináltál, nekem sokkal kevesebbtől azonnal apad a tejem. Szóval fejet fel, cicit ki, szuper anyuka vagy és nagyon sokat bírsz! 8)
És hogy ez a Hanna baba milyen szép kiscsajszi! :P

Juji: Részemről sajnálom, ha nem tudsz olvasni minket. Nagyon örültem, amikor tudósítottál, Rszgről és tényleg csak akkor szólsz, ha mondanivalód van, de az általában hasznos.
Szóval ez engem is a nyitott felé húz.

Zazzy: Kicsit beleolvastam ebbe a PCO-ba... Hát nem semmi. :shock:

Katka

katka22

Gabka: Apukák este őrzik a gyerekeket, anyukák meg mennek bulizni!!!!! Te nem így gondoltad? :shock: 8)
:lol: :lol: :lol:

Katka

katka22

Katka: látod ez nekem eszembe sem jutott :) Te vagy az ész közöttünk, (legalábbis kettönk közül biztosan :wink: :lol: )
Menjünk bulizniiiiii (nem is emlékszem mikor voltam utoljára) :)

Kép

Kép
gabka77

hű, milyen nagyszabású tervek! 8)

Erpé
igen, kezdek belejönni a pasiruha válogatásba, bár még csak a tesco kínálatából tudtam eddig szemezgetni, mert máshova nem jutottam még el...

Katka
igen, még kap gyógyszert. szívritmusszabályozót, meg vérnyomáscsökkentőt. az elsőt azért, mert a kórházban volt szívritmuszavara, és addig míg nem lesz meg a 24 órás kütyüs megfigyelés, addig kapja. ez máj. 27-én lesz. a vérnyomáscsökkentőt meg az tüdőér szűkület miatt kapja, azt valószínűleg még sokáig fogjuk szedni. hacsak nem nő meg az az ér hirtelen normális méretűre. amit persze így tervezünk! :roll:

Marq
de, mondták! sőt, mikor megszültem, ezért is vitték rögtön el kivizsgálni, bár a lilaság is okot adott rá, gondolom... :roll:
amúgy Máté fülén is van egy kis kinövés, de az nem nő.
és benneteket is jól átvizsgáltak? és minden ok, gondolom?
Hanna lány gyönyörűűűű!!! :)

Fanninak megvolt az első úszás órája. (már nem tudom, ki kérdezte, de nem csak apukájával hancúr volt, hanem rendes úszás oktatás) nagyon meg vagyok vele elégedve! 8) ott kezdődik, hogy előtte aludt a kocsiban, és az uszoda előtt ébredt, tehát félkómás volt... első alkalom nélkülünk, ovis háttér nélkül! és az én kislányom pár perces szégyenlősködés után ugrándozott, merült a víz alá, karikákat hozott fel onnan, úsztatta az edző néni, és mindezt kacagva, síkítozva (az örömtől)! annyira édes volt, többször könnybe lábadt a szemem! :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és nekem a szerda nem jó egyedül a talira eddig!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, fényképek nincsenek az úszásról? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Marq, de jó, hogy bekukkantottál! :) Nagyon szép Hanna.
Zárt topik ügyben nagyjából egyetértek veled, én is leginkább attól tartok, hogy így "elveszítünk" potenciális új tagokat. De a többiek mostanra meggyőztek, többünk szeretne jobban megnyílni, de csak ismerősöknek (nekünk), nem a világnak...
De abban van valami, hogy előtte jó lenne, ha kicsit személyesen is megismernénk egymást.

Csibb, én kérdeztem, hogy "rendes" úszásedzés vagy családi pancsi volt-e. Itt a környéken (pl. a Campona melletti úszodában) csak 4-5 éves kortól van edzésszerű úszás gyerekeknek, 3 éves gyerekkel nem foglalkoznak. Ezért érdekel, amit írtál. Ahova Fanni jár, ott ezek szerint fogadnak 3 éveseket is? Mert akkor érdekelne minket is a dolog... Hányan vannak az edzésen?

Katka, nagyon jó, hogy elkezdtél gondolkodni nagytali lehetséges helyszíneken. Én már checkoltam is a páromat, szívesen elkísér egy ilyenre (én is sokszor megyek vele modellrepülni :) ) - szóval nálunk jönne az egész család, és akár több iccakát is szívesen ott töltünk. Eléggé kirándulósak vagyunk, de kertiparty jellegű dologban is benne vagyok. Egyébként a szállás, amit belinkeltél, tetszik (ára, felszereltésége).
Igazából időpontot kellene találnunk mihamarabb, szerintem mindenki bőszen tervezgeti már a nyarat.

Nemlajos, engem nem fog zavarni Mogyoró... :)

Visszatérve a közeljövőre: úgy tünik, hogy a jövő heti tali időpontra a csütörtök (május 21.) jobb többünknek, de sajnos nem mindenkinek (pl. Papillon, Marq). Szerda sem jó mindenkinek. Halasszuk még későbbre, vagy legyen ez a csütörtök?
Egyébként ma voltunk a Kopaszi gáton a barátainkkal, ismét tök jó volt.
Jó éjt!

erpé

nem vittem gépet...

Erpé
ez egy próbaóra volt, ingyenes. itt felmérik a gyereket, és ha úgy ítélik meg, hogy még nem való neki, akkor ezt megmondják a szülőnek. nekem úgy tűnt egyébként, hogy korban Fanni volt a legkisebb... egyébként ezer valamennyi egy óra. máj.20. környékén lesz a turnusváltás, és egy hónap van még hátra, mert nyáron nincs edzés. mi kedd-csütörtök du. fogunk menni.
kb. 10-12 gyerek volt, de ebből nem tudom, mennyien voltak próbaórások.
és ez a csörsz u-ban az újonnan épült sportmax, vagy hogy is hívják... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb: de jó, hogy Fanni ennyire élvezte. Nagyon fontos az első benyomás szerintem.

ottalvós tali: férjem már azon is ki van bukva, hogy topikozom és még a félnapos programokra se szívesen jön velem. Én meg egyedűl 2 gyerekkel biztos nem vágok neki egy több napos bulinak, de egynapos taliba benne vagyok :)

nyílt/zárt:akkor halasszuk el egy évvel a témát :)

Kép

Kép
pgyöngyi

csajok, ma nem leszek, össznépi tavaszi nagytakarítást csapunk a lakóparkban :D :D :D
Megyek, képviselem a házat 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Marq Ez a Hévíz nekem tetszik, csak szerintem kevés hely lenne.
Hanna tényleg gyönyörű. Ne felejtsd el, hogy nekem van egy Mátém :)

A nagytalival kapcsolatban azt ne felejtsétek el, hogy olyanok ios vannak köztünk, akinek nincs pasija. Akkor Ő mit csinál, mikor az apukásak buliznak?

És Adrynnak kell mondani az időpontot, mikor lesz itthon :) Nehogy lemaradjon!

Kép

Kép
rszg

Kukli Nem felejtettem el a táblát, de még nem volt annyi időm. Fogom küldeni :)

Kép

Kép
rszg

Csak egy kicsit panaszkodni jöttem, tegnap k..va szar esténk volt, biztos emlékeztek Maja születésére(3 szívlassulás újra élesztés, aztán hetekig újszülött remegés) Hála Istennek az összes félelmünk elmúlt, mivel nagyon erős tünetmentes baba lett, tegnap viszont jól megijesztett a kis keze elkékült, görcsbe szorította, a kis szeme meg fennekadt, mintha elájult volna, a légzésfigyelő is beriasztott, szerintem elájult?? nem tudom, hiába mondják, hogy kinövi, meg járok vele kontrollra, illetve az eeg, egyéb vizsgálatok nem mutattak semmit Hála Istennek, ilyenkor nagyon szar és mindig eszembe jut a szülés, hiszen veszélyeztetett terhes voltam, és 3X is lassult a szívhangja, miért nem vették ki az elsőnél???? talán akkor nem lenne ilyen. Reméljük mihamarabb kinövi! bocsi a panaszkodásért! :(

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea, nagyon sajnálom. Szorítunk, h ne legyen több ilyen. Micsináltál mikor beriasztott a légzésfigyelő?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vacsora közben 2x benéztem, mert fürdés után betettem a kiságyba, utána megkértem anyukámat nézzen be ő is, megyek a fürdőszobába, amikor benézett, látta milyen Maja(de akkor már sípolt is a figyelő), kis arcát simította, nem reagált rögtön, kikapta a kiságyból, utána már sírni kezdett(közben kipattantam a kádból a légzésfigyelő hangjára), én megnyugtatásképp rátettem cicire, szopott, reggelre már semmi baja nem volt.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jövő héten megyünk kontrollra, nem tudom az eeg- t is megismétlik-e, de vizsgálat szerint eddig rendben van, csak azt is nem szeretem, szívem szerint magánba vinném, mert 2 ideggyógyász is vizsgálta benn, az egyik finom volt, a másik meg úgy megrángatta, hogy csak úgy üvöltött a gyerek, pedig ugyanaz a nyúzós vizsgálat volt, csak az első dokinő kis kedves volt, közben végig beszélt hozzá, ilyen egy jó gyerekorvos. Ha többször kellesz mennünk (ne kelljen!!!) keresek egy magánt!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jaj, Bea! Pedig már én is örültem, hogy kinőtte! Még jó, hogy észrevettétek, hogy baj van.... :roll:
Emlékszel rá, hogy mennyire lassult le a szíve és hogy a lassulás mennyi ideig tartott körülbelül?

Katka

katka22

olyan 70-es szám rémlik, de nem tudom pontosan, mert szívtam a gázt rendesen, de ott is sípolt a gép, arra emlékszem, hogy kivették felsírt, utána hallottam ahogy mondták, hogy hlyrehoztuk, megmentettük, a zárón
úgy van hogy 3 perces ambu lélegeztetés, légzésdepresszió miatt intubálás
Agpar 1 és 5 perces 3/8, kezelés ANTIBIOTIKUM volt, a magzatvízbe is belekakált, már az utolsó nst-m se volt jó, kétszer csinálták, a körzeti orvos azt mondja, lehet túl is hordtam, csak el lett számolva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.05.16 15:43-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

jajj bocsi, ma kivagyok rendesen :twisted: , megyek csinálok rakott krumplit, levezetem valahogy a feszültséget( a főzés jó), Maja alszik...

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Ha nem volt tartós a 70, akkor az nem olyan nagyon nagy baj (persze nem jó). De azért tényleg nagyon szívszorító, ami ott történt.
És ezek szerint még mindig van gond. Nagyon sajnálom. Vigyázz nagyon Majára! (De úgyis ezt csinálod...)

Katka

katka22

jaj Bea, kitartást, és erőt kívánok, és azt, hogy mihamarabb kinője!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea: ezt még olvasni is rossz volt :( szegénykéim, remélem többször nem fordul elő.

nemlajos: na kitakarítottál? :)

Kép

Kép
pgyöngyi

köszönöm csajok, jó éjt mindenkinek..

Bea, Maja

Kép
bea1978

gyöngyi, én a főzőcsapatot erősítettem Dömével. Sajnos sokan nem voltak, kb 30-an, éa 900 lakásos a lakópark... De két játszótér tiszta, és a szemetet is felszedték :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

úgy látom otthon jó idő van.. alig írtatok :lol: itt bezzeg esik az eső :( úgyhogy a mai kirándulásnak lőttek :( de legalább meglátogattuk végre barátnőméket :D babáztunk egyet :D olyan édesek voltak :D Petra jól kiröhögte az én újhelyenmegszeppent Nicomat :lol:

Bea: sajnálom a történteket :( remélem nem fog többet előfordulni :(

Katka: cicidből a csomók elmúltak? múltkor írtad hogy vannak.. vagy már over?

Gabka: jobban vagy? karod?

mi szerencsére meggyógyultunk. Nico csak kicsit szipog már csak :D

Marq: örülök hogy jelentkeztél :D cicizést sajnálom.. de amin átmentél nem is csoda ha nincs tejcsi :(

Csibb: tök jó hogy Fanni így élvezi a vizet :D és kár hogy nem vittél gépet :(

teszek fel képet a mai napról :D

Kép csajozós

Kép gyerekcsere

Kép apukákkal

már épp indulóban voltunk hazafelé mikor a képek készültek velünk azért van Nico úgy beöltöztetve, nem mert barátnőmék egy jégkamrában élnek :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: