A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hanna! ez gyönyörű!!!! és kínzás....tényleg úgy ennék egy kis sütit!
katuska79

Katuska! :)
Akkor tessék enni. Megérdemled. Egyszer triplaX az ember. Én 2 hónap múlva, már Krisztusi korba lépek. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Off:
Vicc:
Két c..... Egyiptomba megy nyaralni.
Első nap elverik minden pénzüket, ezért a Nílus partján alszanak. Reggelre az egyiket bekapja nyakig egy krokodil.
Felkel a másik és rákiált:
-Gazsi! Honnan van neked Lacoste hálózsákod?

Kép
hanna30

Katuska! Boldog szülinapot!
Zsofikának meg boldog névnapot!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata:
Boldog szülinapot kívánok!!!

Hanna:
Őt néztem ki....
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1242373043.5052.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ez meg a másik:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1242373245.789.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Nekem ilyen van!
Milyen autótok van?
Ha gondolod, próbáljátok ki a miénket.

Kép
hanna30

Zsófinak pedig boldog névnapot kívánunk!!!

Enikő:
egyrészt Bence kinőtte a másik babakocsit, annak tele a vége, ésvégig ér a lába... Ülő helyzetben pedig annyira rossz a súlypontja, hogy az én 12 kilós lányommal felborult, pedig csak ült benne... Abból kiindulva, hogy Bence most 8 kiló, nemsokára több, mint 12 kilósan fog ülni benne, és akkor borul... Másrészt pedig csak úgy fér bele a kombi autónkba, hogy a kerekeit le kell venni....

Hanna:
Mitshubushi Lancer Invite combik van, elég nagy a csomatartója szerencsére.

Katuska:
tripla x??? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna:
Szerinted erre ráapplikálható testvérfellépő? Mik a tapasztalataid vele? Bevált?
Szerintem nem lenne idő próbára, ilyen áron nem kapom meg, még pár napig akciós :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Nagyon jók a kocsik! Mennyibe kerül most akciósan?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: a quinny 53 , a top rider 35 ezer

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Nekem Vitarám volt, amit elloptak, hááát... elég nagy ám!
Mennyire akciós?
Szerintem mehet rá a fellépő.
Jó stabil kocsi, de baromi nehéz és széles!

Kép
hanna30

Hanna:
basszus... nehéz? :roll: Jajj ne.. ez is szempont, de nekem annyira bejön, már a kezdetektől ilyet akartam :cry: (ez már a második mínusz ellene..)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Hááát, nem könnyű.
Próbáld előtte ki.
Nem tudom, mennyit emelgeted.
Én nem szoktam. :)

Kép
hanna30

Mágnes! Azt hiszem 11,5 kg.
Mennyibe kerülne?

Kép
hanna30

Huh, köszi a válaszokat.
Az OEP-et lehetetlen felhívni.

Nagy meló volt csak tegnap óta visszaolvasni.

Boldog Születésnapot Katuska!
Boldog Névnapot Zsófinak!

Kisbogács: Panka átlag 10X-szer szopik, vagy 12X-szer, ebből háromszor éjjel:)

Gratula Manócska a kisbabához!

Kép
gombócmakka

Mágnes, nekem egy Graco Mirage-m van, az kb. 10 kilót, tehát én is le tudom cipelni a lépcsőn.
Az más kérdés, hogy egyre ritkábban szoktam, mivel Pankóca már kétszer meghúzta velem, hogy úgy kiabált, hogy kézben kellett hoznom a fél kerületen át, így azóta én csak hordozó kendőben mozdulok ki vele.

Kép
gombócmakka

Hanna:
Most 53 ezer.

Gombócmakka:
Annával nekem is Miragom volt, azt metron, héven, buszon cipeltem gyerekestül. Bementünk Harasztiról egészen a Városligetig. Én fanatikus... Ma már nem tenném :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! a tesófellépőt próbáljátok valahogy ráaplikálni...biztos megoldható! Nagyon pöpec járgányok:)
Épp azon nevettem, hogy Máté egy évesen hordott 74-es ruhákat :lol: :lol:
Megkérdezhetem Anna most mekkora? Én oylan kicsinek látom Mátét! MOst 87centi és 13 kiló...

Zsófinak én is NAgyon Boldog Névnapot Kívánok!

Kaptam a páromtól egy nagy doboz virágot amit majd kiültetünk balkonládába. Oylan kis szépek! Kb 20 kis cserép:) Meg pénzt, hogy költsem magamra. Holnap el is megyünk vásárolni:)
katuska79

Hú, de aktívak voltatok ma reggel!

Katuska, boldog szülinapot!!!! Egyél csak sütit, megérdemled :D

Zsófikának pedig boldog első névnapot!

Lasagne recept ügyében látom Katuska megelőzött, de ha én másképp csinálom, akkor a másikba feldobom a receptet. Plusz - ha már sütiről esett szó az előbb - dobok egy finom, gyorsan elkészíthető rácsos-meggyest, tegnap sütöttük anyósommal és olyan fincsi lett :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Mágnes! pont így vagyok én is. Mátéval még a holdra is elmentem volna....hááát most már ezt jól átrágom így két gyerekkel....
katuska79

Katuska:
Anna 12 kiló és 86-92-es ruhákat hord.. Most éppen azonos méretű pelenkát viselnek öccsével, igaz, Annára egy kicsit kezd kicsi lenni, de nappalra még ezt hordja :)
Lassan egy méretben lesz a 2 gyerekem... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

hová tűnt a fiam vonalzója?? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Edit! dobd fel Te is a lasagnet úgy jó ha van többféle!!!! Meg már úgyis unom a sajátomat:)
NA meg a meggyes rácsos...nyammm.

Hozhatnák már a pizzákat mert ma nem főzök.
katuska79

Gyorsan megnéztem Katuska lasagne receptjét, én is kb. így csinálom, a különbség csak annyi, hogy én teszek bele még kakukkfüvet is és hogy jó paradicsomos legyen, általában sűrített paradicsommal csinálom. Bolondítani sokféleképp lehet, pl. a paradicsomos szószba szoktam zöldségeket tenni (pl. sárgarépa, gomba, cukkini, padlizsán) vagy a besamelbe sajtot (füstölt sajt nagyon feldobja). Amit még ki akarok majd próbálni, az a juhtúrós-spenótos lasagne, ettem egy étteremben, isteni volt.

Képzeljétek, ma Bálint bepótolja a tegnapi nem alvást: ma 8-ig aludt és most megint alszik több, mint 2 órája :shock:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Mágnes! akkor megnyugodtam nem törpe a gyerekem. Máté is 86-92-es rucikat hord. Meg ami rámegy....:)
A pelenkát meg jó lenne elfelejteni lassan...anyagilag könyebb lenne. Most napközben nem adok rá csak alváshoz, inkább mosom a nadrágokat úgyis megy a gép minden nap. EGy kettővel több vagy kevesebb mit számít.
katuska79

Húúú Edit ezek tök jó ötletek!!!!! Az enyém csak sima alaprecept.
katuska79

Katuska:
én is nyárra azt tervezem, hogy bigyozunk, és no pelus.. Azt hogy oldod meg, ha mondjuk ágyon ülve pisil, vagy szőnyegen hemperegve? Vagy így jobban szól?? Nekünk januárra szobatisztának kellene lenni, az oviban azt hazudtam, hogyazok vagyunk.. :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

természetesen bugyizunk és nem bigyózunk.... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, vagyok én is.
El kellett vinnem a Joelt dokihoz, mert este azt hittük az orrán nem kap rendesen levegőt azért szörcsög, de sajna piros a torka, így megkapta első szirupját. :?
Lázasnak nem lázas, de azért estére minden esetre megmérem neki majd.
Így jövőhéten kell majd őt vissza vinnem, így nem kapja meg a szurit, majd csak utána való héten.

manocskak

Na, sütireceptet is felraktam, nagyon fini, gyorsan ettem is egyet, amíg írtam :D

Mágnes: anyósom óvónő és azt mondta, hogy az oviba kötelesek akkor is felvenni a gyereket, ha még nem szobatiszta! Persze ettől még januárra lehet Anna szobatiszta, az mindenkinek jó lenne, de erre nem hivatkozhat az ovi. (Állítólag volt emiatt ombudsmani vizsgálat több oviban)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Nekem cukkinis-gombás canneloni receptem van. Csak macerás megtölteni a kis tésztacsöveket, így lasagne lapokkal is szoktam. Felteszem a másikba. Eddg mindenkinek ízlett.

krisz78

Mágnes! ne izgulj a nyáron tuti menni fog! Én is akkor szoktam gyakoroltatni ha jó idő van nehogy megfázzon! HA idebent vagyunk valamiért sokkal könnyebb, talán mert szem előtt van a bili. Még úgy nem pisilt be, hogy ágyon vagy játék közben mert most már inkább megáll és nézi ahogy csorog....meg előtte csavargatja a gyíkot és akkor tudom, hogy valszeg kell neki. De legtöbbször csak simán szalad ráülni a bilire...csak épp ruhában. De majd megtanulja levetni is. Ha nem akarja vagy rossz napja van akkro nem erőltetem.
katuska79

Katuska:
hát Anna max. az orrát tudná csavargatni.. :lol:

Móni:
Jobbulást Joelnek.. :cry: Milyen szirupot kapott?

Edit:
Anyu is óvónő, náluk szintén feltétel a szobatisztaság, mert, hogy nem pelenkáznak, de most majd fognak, mert egyben bölcsöde is lesznek, és már a 2 évesek is járni fognak oda, akiknél ugye még messze a szobatisztaság.. Legalábbis nagy részüknél :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nem igaz, a fiamnak sehol sem jó!! :twisted: A járókában üvöl, a játszószőnyegen nem hajlandó játszani velem, de egyedül sem akar lenni. A kezemben feszít, a székben mérgelődik! Hová tegyem??? Az ablakba?? :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes
Augmentin szirupot kapott.
Majd jövőhéten kell őt vissza vinnem a dokihoz addig szednie kell reggel és este.
Nekem is volt már úgy a Joel, hogy sehol nem volt hajlandó elmaradni csak a kezemben.
De én lehet, hogy fura amit írok, de hagytam egy kicsit, hogy kiabáljon és magától szépen elaludt.
Az sem jó, ha sokat kézben van, mert hozzá szokik és nem fog másként elmaradni, te pedig nem tudsz tőle semmit csinálni.

manocskak

Én is azt csinálom, hogy inkább leteszem ha nagyon nyűglődik. Ha a kezemben is picsog akkor úgyis mindegy. És mindig beválik. Egy idő után abba hagyja és nézelődik, majd elszundikál.Sőt észre vettem, ha aludni akar akkor nem szeret kézben lenni.

Hol lehet szabit kérni???? Nagyobbik magzatom alvás helyett ezerrel pörög, ráadásul kiszaladt és megitta az apja kávéját amit itt hagyott!!!! A felét persze magára borította....
:twisted:
katuska79

Alap esetben én is ilyenkor lerakom ,és hagyom, hadd nyűglődjön, úgyis mindegy hol sírsz elven.. Csak persze ezt akkor kell csinálnia, amikor a nővére alszik :twisted: Így próbálom csendben tartani... Mondtam neki, hogy kirakom a folyosóra, boldogítsa a szomszédokat... :wink:

Móni:
Nekem nem fura,amit írsz, én is tudatosan hagytam kicsit mindkét gyereket, nem akartam ,hogy csak kézben legyenek el. Persze ,amíg pár kilós, addig olyan jó lenne mindig ringatni, de "szerencsére" láttam a rossz példát, sógornőm kisfia jó 3 éves koráig csak kézben volt hajlandó elaludni, ahogy letették, már fel is ébredt, mellette kellett feküdni minden alvásnál, és Anya nélkül nem létezett.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska:
biztos azért ivott kávét, mert már nagyon fáradt volt, és nehogy elaludjon :)

Ja! jelentem, a fiamnak az volt a baja, hogy éhes volt.. Nem hiszem el, hogy 2 és fél órát sem bír ki 2 etetés között :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

katuska
Kertes házban laktok? Ha igen küld ki őt az udvarra rohangálni. :D :D
Bocsi ez csak vicc volt, nem sértésnek szántam.
Próbálj neki valami olyat csináltatni vele ami egy kicsit számára fárasztó neki. Amitől tudod, hogy esetleg hamar kifárad.
De szerintem, ha 1/2 3-ig nem alszik el akkor már ne hagyd aludni, mert esetleg akkor éjjel nem fog neked aludni.
Én legalábbis ezt csináltam a nagyobb fiaimmal.

manocskak

Katuska, Edit, Krisz! Köszi szépen a recepteket, mindeniket ki fogom próbálni.

Edit! Meggyes sütiről kép?

Katuska! Leventét 2 évesen mértem utoljára, akkor 96 cm és 15 kg volt. De ő magasabb a koránál, szerintem Máté így tökéletes, ahogy van!

Nyár végére én is szeretném, ha szobatiszta lenne a gyerkőc! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Edit! Elméletileg arra sem hivatkozhatnának, hogy otthon van az anyuka, mégis hivatkoznak rá és nem veszik fel a gyereket!

Katuska! Az az ovi, amelyik a környéketeken nyit csak onnan fogadja a gyerkőcöket, vagy esetleg Pécelről is? Mikor van a jelentkezés?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Manócskák! Mielőbi gyógyulást kívánok Joelnek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Halihó!

Móni! Joelnek jobbulást!

Szuperek a receptek csajok!

Nálunk ma csoda történt!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olivért tisztába tettem, majd megtelt a kuka és kukáztam, addig az ágyába tettem hasra. Ugye, ott a tigrise, amivel alszik, magyaráz neki ezerrel, aztán egyszer elhasal és már alszik is. :shock:
Eddig azt hittem, ilyen csak a mesében van!

Kép
hanna30

Halihó :)
Vagyunk mi is, csak délelőtt turnéztunk Sacival :)
Mágnes: tegnap megnyílt az ALDI (iszonyat sokan voltak ma, de bírták a pénztárak).
Jól bevásároltunk, most meg készítenem kéne a kókusztekercset (azt rendelt a fiam a ballagására). Azt sem tudom, hol áll a búrám, ezért csüccsentem le, összeszedni magam :D
Katuska: tökéletes Máté mérete. Mesi is akkora volt. Zaza meg akkora volt, mint Levente.
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
Móni: Joelnek jobbulást!
Kriszti: köszi :D Saci 16:11-kor született. Azt hiszem, alig több, mint egy óra van köztük :)
Zsófinak boldog névnapot!
Gombócmakka: köszi a pelus infót. Nézelődtem a neten, mik vannak, milyen áron, még emésztem a kérdést. Nem bazinagy a kis popsijára az egyméretű pelus?
Na, kicsit fújok, aztán készítem a kókusztekercset :D

Csöre
csöre74

csöre:
mi tegnap direkt nem is mentünk ezért :) Vannak akciók?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: nincs, csak ami a reklámújságban benne van. A tömeg nem volt gáz, azért nem olyan, mint annak idején az elektronikai áruházak nyitásakor :wink: Én nem is tudtam, hogy tegnap nyitott, csak kaptunk reklámújságot, és abban már benne volt, hogy van, én meg arra jártam, bemerészkedtem :).

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Katuska: huszadik szülinapod tizedik évfordulójára sok boldogságot kívánok!!!

Zsófinak boldog névnapot!

Csak ámulok, hogy ilyen sokszor esznek a gyerkőcök! :shock: Nóra kb. 1 hónapja csak ötször eszik és két hónapja nem eszik éjjel. Lehet, hogy ez kevés??

Mágnes: munkahely :twisted:

Manócskák: gyors gyógyulást Joelnek!
magdolnasz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: