Na, akkor a pótlólagos válaszok.
breki76!
Régen hallattál magatokról!
agmano!
"Tuti mosási tipp: rögtön kisikálni: mosószappan vagy folttisztító. Rögtön egy újszülött mellett- lehetetlen küldetés.... "
Na ez az...! Beáztatott cuccot -általában- nem kunszt kimosni, de mi van akkor, ha nincs erre módja az embernek illetve a folttisztító sem hozza ki, akár többedjére sem.
A pelusokat bátran megküldöm 90 fokon fehérítővel, de a rucikat azért nem szívesen teszem ki ennek.
30 fokon szoktam mosni és mindig teszek mellé valamennyi Vanish-t. Ha olyan a folt jellege, akkor Dr. Beckmann Foltördögöt szoktam használni, de általában ekkor sem elég egy mosás. (Bár még így is hatásosabb szokott lenni, mintha fehérítőt használnék)
lorca!
Ha véncsoroszlyadoktornénihez vagy a védőkislányhoz mentünk, akkor mindig eldobható alátétet vittem magunkkal, nem textilpelust.
"A kép jobb oldalán a zacsiban az nem a fejszűkítő? Az ilyen modellekben mindig szokott lenni. Ha a teste körülit hiányolod csak, az nem gond, mivel fekszik és magas a perem, a nyakát, fejét meg védi a szűkítő. A nyár közepén szegényke amúgy is megsülne tőle, mire meg jön a hűvösebb idő, felesleges is."
Miért lenne meleg?
"Én még soha nem porszívóztam le se a karnist, se a csillárt. Tudom, nem mentség, de a karnisunk jó 3,5 m magasságban van, oda hogy lehet egy porszívót felcincálni"
Fogsz egy létrát, oda ráncigálod Apát és szólsz neki, hogy: uccu föl! Majd amikor fent van, akkor kezébe nyomod a porszívót és azt mondod: gyerünk!

Ha van benned egy kis jó lélek, akkor nem hagyod ott egyedül a szerencsétlent, hanem segítesz neki azzal, hogy fogod a porszívót, amíg ő fent balettozik az ormányával. Ha még azt is neki kell tartania, akkor sokkal sz@rabb. Így kétemberes meló ugyan, de legalább hivatkozhatsz arra, hogy te is kivetted a részed a munkából.
"HIV tesztet úgy emlékszem ingyen csinálnak. Mióta nem? Hep C megvan, házidokit ha megkéred, biztos csinál egy Hep B-t, nőgyógyi meg egy CMV-t. Bár azt csak pár helyen szűrik, a SOTE azért csak benne van abban a párban. Szifilisz benne van a szűrőkben?
Lehet, hogy valahogy megtudnám fűzni a doki(ka)t, hogy kérjen(ek) ilyen-olyan vizsgálatokat, de a tököm se kívánja most a herce-hurcát, meg a mithogyancsináljukot.
(Időközben egyébként kiderült számomra, hogy a CMV a cytomegalovírust jelenti. A szifiliszt mindenkinél nézik)
"Lehet, hogy a hibák elkerülése végett jobban jársz, ha kitöltve adod oda a bérszámfejtőtöknek a papírt. "
Nem véletlenül szoktam máskor is azt csinálni, hogy amit lehet kitöltök én és csak a bélyegzőt meg az aláírást kell rátenniük.

Alighanem ez lesz most is, csak előtte tutira akarok menni, hogy legalább én ne csesszem el.
"Sorozatok:
Nem lehet kismamabetegség, még mindig rosszul vagyok tőlük."
"De amióta elsőszülöttem felvette a jó szokást, hogy az mindig a legfontosabb pillanatban van égető anyahiánya (2005-ben az újévi koccintásról is lemaradtam), még a tv-ről is leszoktam."
Ez így van.

De a House-t akkor sem adom!
Apa reakciója a vizesedésre:
f.nikici!
Ahány popsi, annyi kedvenc.

Ha ez megnyugtat: nekünk teljesen jól bejött a Libero. Csakúgy, mint a lila Tesco-s, a Lidl-s illetve a DM-es Babylove.
Ezt találtam a Ferraris "hordozóról":
http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/product_info.php?cPath=362_752&products_id=3607
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=gyerekules&category=gyerekules1&empty=1&productid=220511&pageno=1&whid=25
http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/product_info.php?cPath=362_752&products_id=3608
http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=FC_A
"a House is jó, csak az a baj, hogy ott már túl sok a szakszó"
Vannak részek, amiket már kismilliószor néztem meg, majdnem full hangerővel, mert nem értettem, hogy mint mondanak. Sima szöveg, semmi szakszöveg.

De amióta tudom, hogy mi az a
hepcé, ropppppant büszke vagyok magamra, hogy ennyi mindent megértek.
"Nekem a dokim azt mondta a kiírt időpont előtt egy héttel be kell feküdnöm"
Ez még most is áll?
Őssejtre rákérdeztél most a dokinál?
"Igen, lassan már egy külön aktád lesz Egyenlőre még csak egy kupacban van, nincs mappában, de előbb-utóbb az lesz az iratok sorsa"
Akkor, ha jól sejtem, ezeken a papírokon szoktak állni a kávés poharak, szendvicsek, stb.?
Orrfogás:
"Egyik 5kg20dkg (de gipsszel), a másik kistündérke 4,3 kg körüli."
Miért van begipszelve?
o.heni!
"Barnus azóta keresi a malacot, mert együtt etettük, úgyhogy sürgősen be kell szereznem egy újat. "
Ez aranyos!

Sikerült?
A képeslapok ma már divatosak, gondolom ezért gyenge belőlük a felhozatal. A Neten próbálj meg keresgetni illetve ha van rá érkezésed, akkor te magad is készíthetsz otthon különböző képszerkesztő progik segítségével.
Miért kellett kivágni a fenyőket?
Ezt a listát a Tapasztalat Írta, látszik rajta. Némelyik pontjával vitatkoznék, de valójában tényleg ez van.
hendegabi!
"a kis gyufaáruslányt 5-szöri nekifutásra sem bírtam végigolvasni a Nócinak (Gábor a háttérben jókat röhögött, amíg én ríttam-a gyerekkel együtt) "
Jó, hogy sikerül a műtét!

Remélhetőleg a lábadozás is gyorsan megy majd és nem sok mindenre fog visszaemlékezni belőle.
Nekem 9 éves koromban vették ki a mandulámat. Amire emlékszem az egészből:
-indulás előtt sírtam, mert akkor jöttem rá, hogy meghalt a nagypapám (anyám legfőképpen azért csitított, hogy meg tudjanak műteni, nem annyira vígasztalásból

)
-mielőtt elaltattak, akkor az jutott az eszembe, hogy az az izé, amit most a számra szeretnének rakni az úgy néz ki, mint egy WC pumpa
-mikor felébresztettek és még nem nyitottam ki a szeme, úgy értettem, hogy azt mondják, hogy nyújtsam ki a nyelvem. Hát, én bőszen nyújtogattam. A doki előszor nem értette, hogy mi van, aztán kiderült, hogy félre értettem, mert valójában azt mondták, hogy nyissam ki a szemem.
-hazajövetel előtti utolsó este sírtam. Igazából nem volt oka, de egy csomó gyerek sírt körülöttem, én meg azt hittem, hogy nekem is "kell".
-otthon esténként eleinte elég sokat köhögtem éjjelente, mert újra meg kellett tanulnom, hogy ne az orromon keresztül vegyem a levegőt. Egy evőkanál méz után már minden rendben volt. (Faterom meg morgott, hogy minek kellett ez a műtét, most meg köhögök, ez jobb?

)
boo!
Textilpelust szinte minden bababoltban lehet kapni, de gyógyászati segédeszköz boltban is vehetsz.
Müzli biztos érzi, hogy valami más mostanában, de az ágyba lehet, hogy a lába miatt kéredzkedik fel. Javult?
"Tegnap mindenki azt kérdezgette, hogy NA ÉS FÉLSZ MÁR A SZÜLÉSTŐL???
Mondom neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem!
Úgy is ba.....ul fájni fog, túl kell esni rajta és kész. Mit parázzak, attól nem fog kevésbé fájni. Ezen majd ráérek akkor problémázni "
Ez az, így kell hozzá állni!
"ha 2 vagy 3 hét múlva tényleg összekötjük az életünket, akkor baromi klassz képek lesznek az újdonsült kopasz férjemről "
Inkább kopi legyen, de tartson ki melletted végig, mintsem oroszlán sörényű és elhagyjon.
"Ma olvastam a nők lapjában egy rövid cikket, hogy miért nem telefonálnak haza a pasik, ha késnek? és volt 5 válasz. Na mondom apjuk most ezt akkor olvasd el, és válaszold is meg nekem, hogy te melyik válasz vagy. Elolvasta, és közölte, hogy az 5ből 4 igaz rá...
"
Legalább van önkritikája.
"Többe kerülnek a papírok, mint a gyűrűnk"
Kellett nektek az óccsó! Ha flancoltatok volna egy jót, akkor fel sem tűnne.
Apa tanú felkérése:

Annnnnnyyyira pasis vonás ez is. Tuti génhibásak bizonyos tekintetben, annyira nem kapcsolnak néha, hogy az valami hihetetlen.
Igen, fél órát ültem a kombinón, mert pont olyan hülyén jött ki a Klinika és a fogorvos közti út illetve idő.

Ha hazajövök, akkor rohannom kellett volna, így meg annyi időm volt, hogy nem tudtam mit kezdeni vele. (Pedig még egy DM-be is bementem vásárolni, de ott sem sikerült 20 percnél többet eltöltenem)
Így meg elvoltam, mint a befőtt, kifejezetten jól esett a pocimnak, hogy ülhetek és a lábam bizony feltettem a szemközti ülésre.
"Viszont én a TGyást a szülés után akarom igényelni, de nem tudom, ahhoz mi kell, azt is majd megkérdezem a 9. hónap körül."
A "Foglalkoztatói igazolás" című narancsssárga lepedő, amit a munkahelyednek és neked is ki kell tölteni. Ha csak a szülés utántól szeretnéd igénybe venni a TGYÁS-t, akkor a legkésőbbi(!) dátum, amivel a folyósítást igényelheted az a baba születésének a napja. Tehát, mindenképpen meg kell várnod, míg megszületik.
Apa vállával mi a helyzet, javul?
Szerintem nyugodtan állj oda szülés előtt 3-4 héttel.

Nincs azzal semmi baj. Jó, lehet, hogy ha írtad volna a forgatókönyvet, akkor más lett volna, de az Élet írta. És nem olyan fordulat ez, ami akkora tragédiát jelentene (egész pontosan semekkorát

)
Szeretitek egymást, nem? Ez a lényeg. És hidd el, hogy Apának sem lesz mindegy, hogy kinek a nevét fogja látni a gyerekének a csuklóján. Bár nem ez határozza meg a dolgokat, de azért tényleg más érzés... (Azt már meg se említenem, hogy amíg más kismama a gyerekével fog babázni/bajlódni, addig nektek meg majd még a névváltoztatással is szórakozni kell majd...)
És akkor sincs semmi, ha nem hagyományos menyasszonyi ruhád lesz. Kolléganőmnek is úgy kellett férjhez menni a szülsé előtt 2-3 héttel, hogy a Banktól megkapják a hitelt (végül mégsem kapták meg

) és rajta is csak egy szép fehér sima utcai ruha volt. Biztos neked is akad a szekrényben, ami jó rád és csinos is. Ha pipacsos, hát pipacsos.
Bele élted magad, hogy milyen lesz. Úgy tűnik az nem fog összejönni. Sebaj. Ettől még lehet szép szertartásotok és nem gáz, hogy így alakult. (Aki szerint meg az, az kapja be, semmi köze hozzá, ő alakítsa csak a maga életét

)
Szóval, én amondó vagyok, hogy esküdjetek nyugodtan, legyetek boldogok!

(És igenis tessék értékelni Apa igyekezetét, hogy megpróbál jobb kedvre deríteni!

)
"Ha kiszámolod ez nem olyan sok: 1 hónapban 30 nap van, a napi kettő az 60 lenne, de ugye jött közben a mikulás is, addig pihentünk Mi csak ismerkedtünk egymással közelebbről
nem hinném, hogy az az időszak valaha visszatér de jó tudni, hogy az elején ilyen aktívak voltunk "
Mi ez a nagymamás párásszemmelemlékszemvissza stíl??????

Fogtok ti még bagzani!
Ha már ilyen szépen felsoroltad, hogy milyen bogyókat szedsz, akkor arra is szánj egy kis figyelmet, hogy NE a kakaóddal vedd be vasat és hasonlók. Tessék nagylánynak lenni, vegyél erőt magadon és legalább fél órácskát várjál, aztán rágyógyulhatsz a bögrédre!
Ezt a 8 pontos listát szépen összeszedted. Petőfi sehol nincs hozzád képest a 15 pontjával...
A hordozókat a sima biztonsági övvel is be lehet csatolni a kocsiba. Amelyik ISOFIX-es azokhoz van ilyen talp rész. Általában azért a hordozó nevében is benn van ilyenkor a "FIX"-re való utalás.
"Megnéztem a tatyit és tényleg benne van az adapter!!"
Jó reggelt!
"jól elkérem Apától a 30 rugót, mint ISOFIX ANYUKA"
Szappan:
DM-es sztori:

Miért nem kérdezted meg, hogy nem akar-e jönni az esküvőtökre. Ott állhatna rögtön Apa mellett, jobb oldalt.
ancsurti!
A pasikon nem érdemes bosszankodni.

Add ki magadból mindenképp, de te is tudod, hogy nem fog megváltozni. Addig jó, amíg ellensúlyként ott vagy te, aki mindig, mindent elintéz. (Még hogyha időnként tele is van vele a tököd)
Tényleg dühítő, amikor más miatt szív az ember és akárhogy igyekszik elkerülni vagy elébe menni a dolgoknak egész egyszerűen tehetetlen.
Végülis összejött a hitel és ez a lényeg.
"bezzeg az en melohelyemre este 6-kor is siman beallitottak hogy meg ezt is csinaljuk meg....
Ezt hivtuk Morzsi-laknak!Mert egyszer egy urge este kerte a feliratot a kutyahazara... most azonnal!!!!"
Remélem adtatok neki egy flakon spray-t - bedobva a csukott ablakon.
Tök jó, hogy végre egy rendes dokihoz kerültél!

A gomba viszont marhára nem kellett volna, de remélhetőleg, sikerül kikezelni.
Látod, azért lassacskán ti is beindultok (így a szülés előtt nem sokkal

)
Azért csak hajtsad azt a vizet ezerrel!!! Azon kevés dolgok egyike, amiket tudsz befolyásolni és fontos, hogy rendben legyen.
gabi1!
"Amikor megindult akkor a fájásoknál próbáltam elengedni magam, nem pedig befeszíteni, mert az úgy sokkal rosszabb. Ha ellazítja magát az ember ami nem könnyű akkor a fájdalom elviselhetőbb sokkal. Na és totál éreztem ahogy Norbi minden fájásnál egyre lejjebb és lejjebb csúszik. "
Gyógytornász néni is ezt mondja mindig: el kell fogadni, hogy fájni fog, ez ezzel jár. De ha valaki erre felkészül lelkileg és ahelyett, hogy beparázna engedi, hogy átjárja a fájdalom, akkor sokkal könnyebben viseli. Az ellazulás a titka a jó szülésnek szerinte.
Kertész:
Ügyi vagy, hogy megúsztad a szurit, csak így tovább!
minimano74!
"nem rázódik szét a baba feje (mint pl a műanyagkerekes olcsóbb babakocsikban) "
Érdekes egy megfogalmazás.

Nem lehettek túl jó tapasztalatai a kismamának korábbról.
csibe83!
Ti is szépen bekészültetek már, ügyik vagytok!
Apasági nyilatkozatnak NINCS "lejárati ideje"!
A hinta valóban segíti a gyerekek mozgásfejlődését és valóban támogatják a gyógytornászok, de az, hogy Amerikában miről, mit írnak, mondanak... Én figyelmen kívűl hagyom.
tabati!
A dagadások többnyire nap végére jelentkeznek, mert elfárad a szervezet.
Ablakokkal mi a helyzet?
A fityma húzogatás is olyan, mint minden más kérdés a gyerekkel kapcsolatban: ahány embert hallgatsz, mindegyiknek igazat adsz akkor és később az ellenkezőjének is.
A legegyszerűbb, ha úgy teszed, ahogy jónak látod. A variációk:
-húzogatod -> rendben lesz
-húzogatod -> bereped
-nem húzogatod -> rendben lesz
-nem húzogatod -> letapad
Tégy úgy, ahogy jónak látod. Úgysem fog vele mindenki egyetérteni.
"Ez az a hiper-szuper villamos, ami a 4-6os helyén jár manapság a körúton."
Bocs, de én meg ezen nevettem.

Nem a
helyén, hanem a
vonalán" jár.
" A cigi az gusztustalan, abban egyetértünk, főleg aki az egészségügyben dolgozik... "
Ők is csak emberből vannak. Az még "hagyján", amikor valaki egészségügyis létére bagózik és beszél a leszokásról, de amikor egy tüdőgyógyász csinálja ugyanezt, hát...azt tényleg elég nehéz komolyan venni...
Gabi mosószert én (még) nem láttam a DM-ben, csak öblítőt. Hogy miért (nincs), ne kérdezd...

(Egyébként azt hiszem, hogy 2 kg-os kiszerelésben van)
A 2000-es méhszáj érték tudtommal rövidülést jelent, nem nyílást. Úgyhogy, okés vagy.
nyuszi81!
Ezek szerint összejöttetek a szülésznénivel, jól értem?
A szülőszobát biztos megmutatja, de mihamarabb szólj neki, mert ki tudja, hogy mikor nem foglalt éppen.
niki72!
A szerszámot nem kell bekenni, elég a zacsit összemázolni.

De ha azt is bekened, akkor sincsen semmi baj, nem úgy, mint a lányoknál.
(Ha esetleg észreveszi valaki, hogy a fütyi nem tisztul magától vagy a pisilésnél gondok vannak, akkor húzás a dokinénihez! Egyébként nem kell vele különösebben foglalkozni)
Megnéztétek végül a koraszülött osztályt?
Ezek szerint senkinél nem nézték meg a hegvastagságot?

Mondjuk, aki császárra készül ott nem nyom a latba, na de, ha természetesen szeretne szülni az ember lánya, akkor -elvileg- az is szempont. Nem?
"De elotte gyorsan lekaptam a csabos embolia-elleni zoknimat!"
Mi újság a csini dokibácsival, mesélj!
timcike81!
Köszi az infókat pagikáékról!

Gyere minnél többször!
Ezek teljesen jó méretek, még egybabásként is!
szisz89!
A terhesség vége felé botlanak, esnek a legtöbbet a kismamák. Egyrészt a teher miatt, mársézt koncentráció, de legfőképpen a megváltozott súlyeloszlás és az egyensúly miatt. Ezért nem árt, ha heti egy-két alkalommal olyan gyakorlatokat csinál az ember, ami javítja az egyensúlyt.
agi125r!
Milyenek a szülőszobák, hogy tetszett?
kicisdodi!
Az jó, hogy jól éreztétek magatokat a Lövérekben, de a kerékpárt nagy ívben kihagytam volna. Pláne az erdőben...
" legalább kezdem kapisgálni miért mondják rám időnként, hogy mindent meg tudok magyarázni "

Itt az ideje, hogy belekezdj a politikusi vagy jogi karrieredbe!
Ovulációs mikroszkóp: komolyan mondom, besz@rok rajtad.

Minden "rendes" gyereknek volt anno kis kémikus vagy optikai kísérletekhez való vagy egyéb más készlete, de ez a korszak aztán elmúlt. Szerintem viszonylag kevés nő tud manapság ovulációs mikroszkópot előrántani az éjjeliszekrényéből.
katy76!
Javult a vérképed?
Szülőszoba látogatás milyen volt?
szonibaba!
"apa olvassa a mesét (zseblámpával), "

Diavetítést még nem próbáltátok?
"Lehet, hogy nálad (ha voltak) az émelygés, hányás nem a terhességtől, hanem a sorozatoktól voltak?"
"Ma reggel kérdetem apát, hogy végül este rábeszéltem-e a buzz-ra v. csak álmondtam, mire ő "csak álmondtad". Nem az árával van a baja, hanem, hogy tulajdonképpen van babakocsink, ami használható és igaza van, hogy akkor meg minek másik csak azért mert az dizájnosabb. Nem tehetek róla, úgy látszik ez vmi betegség nálam, de belezúgtam ebbe a kocsiba (volt már ilyen).
Mondta, hogy inkább nézzek ki uennyiért vmi hasznosabb dolgot, azt megvesszük. Aztán látta, hogy szomorkodom és odajött, azt mondta, hogy nem akarja, hogy szomorú legyek, úgyhogy vegyem meg. Mireén: már nem kell. Erre bekapcsolta a gépet és írt a csajnak, hogy el ne adja a kocsit, megvesszük. De mostmeg már olyan lelkiismeretfurdalásom van miatta és nem is örülök neki annyira"
Jaj, de nehéz eset vagy!

Apa viszont jó fej.
"Szexnél nálunk is van, hogy keményedek utána (ez az igazi munkamegosztás: apa előtte, anya utána "
marietta1982!
Gondolom, azóta megvígasztalódtál kicsit, de a legutolsó alkalmat leszámítva nekünk is mindegyik 4D-s ultrahang csalódás volt valamennyire. A csúcsot Hugi tartja, aki első aklalommal csak a gerincét és bordáit volt hajlandó megmutatni, semmi mást.
Ezen nem érdemes búslakodni, ez benne van a pakliban. Ettől nagyobb gondotok sose legyen!
Lakással mi a helyzet?