A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziszka,
Nekem is voltak régebben olyan foltjaim. Nekem ezek májfoltok voltak, de maguktól elmúltak, azóta nincsen. Íme néhány infó róluk, az egyik egy cikk a másik egy fórum amit találtad neked róla.
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=11101
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=1884

Kép
Kép
dia123

Szia Kitti! Jó hallani rólatok is! Réka is 9,2-9,3 között van esténként, hosszra meg majd holnap leméri dokinéni, de ő is 74-80-as rucikat hord.
Kaja:
Reggel 7-f8-kor szopi
9-kor 190ml gyümipép (üveg vagy házi)+40ml sinlac, vagy üvegesből olyan gyümi amiben rizs vagy babakeksz van
11-kor szopi, f2 körül ebéd: üvegesből 1 vmi husis főzi, vagy saját, de az is husis,+ én kajámból kis adag darabos: krumpli, répa, ilyesmi. De ezt már önállóan eszi, szóval egy csomó nem a szájában landol. Mondjuk utána én odaadom neki...
4-körül szopi, 6-f7-kor vacsi: ált. hús nélküli főzi.+zsemle vagy kenyér. Este fürcsi után, fekvés előtt szopi +Sinlac (100-180ml, mikor mennyi)
Nálunk ez a rendszer. Persze kicsi időcsúszások vannak, h avmi program van, van hogy szopi kimarad napközben.

Utánfutókhoz még annyi, hogy egyszer megmutattam RÉkának pisilés után a WC-t, hogy ahogy lehúzom lemegy a papír, meg ömlik a víz (persze felnőtt magasságból). Na azóta mindig kotor, hogy WC lehúzásra odaérjen, meg kell neki mutatni, aztán magyaráz csodálkozva, hogy már megint mi zajlik odabenn :lol:

Felicia! Na ezért mondom, hogy vmi nem tiszta, vagyis a férjed nincs tisztában az érzéseivel, mert hol ezt mondja hol azt. két nappal ezelőtt még kívánt, ma meg már nem? :shock: Sztem is kis külön töltött isdő jót fog tenni, hogy tisztább fejjel tudjon gondolkodni.

Eyg páran nagyon eltűntek. Tudunk róluk vmit?: Lei, Szuszu, Pöttöm, és még sorolhatnám...Mi lehet velük?

Gabi! Pocakod nagyon szép, és nem is oylan nagy. Remélem továbbra is minden oké, és ügyesen kibújik a picur, ha itt az ideje! ha lesz Uh, gyere a képpel is!

Sógornőm június elejére van kiírva, és én már úgy izgulok... Tök jó, hogy a tesómnak is lesz gyereke! Melleselg imádja RÉkát, de rendesen be van tojva a kezdeti időktől :lol: Sebaj, majd belejönnek! :wink:

panna1

[quote="sophie27"]
írta:
sophie27
amúgy a darabos kaját eszi már, ez a fuldoklós jelenet hetekkel ezelőtti. igazából azt szerettem volna csak kérdezni, hogy hogyan csináltok darabosabb kaját? pl. kevesebb ideig botmixerelitek, vagy csak átnyomkodjátok? a húst milyen állagban keveritek hozzá?

Én villával nyomkodom össze neki a kajcsit, és most már külön válogatom, nem turmixolok... néha ahogy kinézünk hihi

a babakocsiban alvás pedig addig nem probléma, ameddig ki nem növi, vagy ki nem esik a kereke és el kell vinni szervízbe és nem lesz hol altatni, mert akkor az lesz a ciki! sajnos a kiságyban legtöbbször ahogy vízszintbe ér, máris pattan négykézláb, majd ülésbe, onnan állás, és iszonyatos sírás a rácsokba kapaszkodva. a babakocsiban pedig elrázom... mondom, nem gond, csak jó lenne, ha nem csak ehhez tudná kötni az alvást délelőtt és délután is.

mintha Zsigámról irtad volna... u.e van... amikor eltört babakcosi, ezen paráztam.. de szerencsére a másik még itt volt.. de tegnap, és tegnapelőtt aludt az ágyunkon.. igaz cici után.. de eddig ez se ment....no talán rászokik...

most örülök, mert éjjel csak 2szer kel, de 5.30kor kipattan az ágyból... általában 7kor visszaalszik 1 órára...most is nézi a JIM JAMen a mesét...félig lóg, de nem aludna...

Julcsi, köszi a linket, el is mentünk tegnap, és beszereztük a napernyőt, erre jött a szar idő :D

lesz még jó idő Csiga pl nem tűri maga előtt az ernyőt... állandóan hajlítgatja....

Barbi, igazad van Neked is velem kapcsolatban, csak első gyerekként nem feltétlen tudhatok dolgokat, és sokszor előbb kérdezek, mint kellene... :(

ne bánd a másodiknál már könnyebben csináljuk

Nikianyu, köszi az infót pelusokkal kapcsolatban! ezek amúgy nem márkás pelenkák, amiket adnak a csomagban, igaz? mármint nem libero és társai, hanem teljesen más!

Nekem is voltak /maradtak ilyen pelusaim.. nem olyan rosszak, de amikor még anyatejes híg kaka volt no mindenhol olyanok voltunk ....

posifotókat mentegetem... remélem nem kapcsolnak le... :S lehet, hogy jobb lenne, ha mail-ben küldenétek... Boni, amúgy Zsigié nagyon pici (mármint a kép) és nem is tudom betenni, mert gif... :(

megpróbálok tenni nagyobbat! csak kivágtam a fejet mert azt kérted.... meg hüle telefon hüle fájlban ment....

Poló : köszi :lol: épp amiatt hogy vannak akik nem augusztusiak jutott ez eszembe... mert azt hiszem az oroszlán és szűz horoszkópba minden baba beleesik, meg kétértelmű is, mert érthető úgy is hogy a fiúk az oroszlánok a lányok a szüzek :oops:

persze ez csak kókafirka... csak bevillant nem gondolkodtam rajta...

mi is ma megyünk kontrollra.. múltkor fiam összement védőnő szerint 70 cm :lol: :lol: mondtam neki ezentúl 3 naponta fogom fürdetni... :wink:

Sziszka jól tetted,hogy rákérdeztél.. lehet hogy csak nem jutott eszébe...

Kitti mi 7kor cici, 10körül kb 200g gyümi vagy tejpép vagy 7gabona 13 körül kb 200g főzelék, zöldség stb stb... 16 körül gyümi 18 kor főzelék, sinlac pép, vagy tejpép már kevesebb mint 200g tartalékol a cicire :lol: és 19.30 kor cici
Vendég

légióssatyiban! Kép Kép Kép bűnözök Kép Kép aminek ájulás a vége Kép
Vendég

Jó reggelt!

Ilyen még nem volt,tegnap apa vett járókát haza felé,és most nyugodtan ittam a kávém és ülök itt.Törpilla meg játszik a járókában.Jó érzés :lol:

Zsófi,NikiELNÉZÉST!!!Az üléssel kapcsolatban,most megnéztem,hát nekünk az eladó nem is ezt mutatta.Nekem az a pasi valami hatalmas valamit mutatott aminek köze nem volt ehez.
Zsófi így azt mondom jól döntöttetek!Pláne h Beni azért nagyobb baba :wink:

Dia, én azért ezt veszem,mert rengeteget fogok menni Lilivel,sajnos a kocsit nem bírja,kicsit melegebb van benne és rögtön kipirul az arca,ízzad és csak piheg....Igy marad a hév meg a bkv.Igy ez nekünk szerintem az állandó kocsink marad és a másikat elcsomagoljuk.
Iszonyat súllya van.Embertelen :shock:

Boni,egyem meg de édes :D És ahogy alszik,de meg dögönyözném :lol:

Folyt.köv csak állunk :shock:

nicike

Panna, több emberes babákkal kapcsolatban olyan szépen fogalmaztál.Nekem kb 2 hónapja ez az első olyan reggelem h 10 perce ülök egy helyben.De nem is az a bajom h teher rohangálni Lili után,inkább félek.Túl parázok mindent,h megüti magát stb...stb.... :oops:

Apró, kép Levi új frizkójáról???
Hajvágás?????Mi örülönk ha 2 éves korában lesz akorra hajunk :lol:

nicike

Így játszottam ma:
Kép

És vettem bele egy nagyon szép tündéres roba járóka betétet,mondanom se kell h kicsi lett :cry:

nicike

Nicike nagy találmány a jáűróka, pedig én azt mondtam nem kell..! aztán kaptunk egyet.. szétszedtük mert nem volt el benne ZSimondom, de 2 hete ismét felállítva és még el is van benne! így tudok nyugodtan főzni puklik nélkül :wink:

nagyon édes! és boldog hogy ott lehet! :mrgreen:
Vendég

Sziasztok!

Tudom, hogy én is elhanyagoltam a topikot. Kicsit minden összejött. Sajnos nem tudom azt tenni amit szeretném (legalábbis mindíg). Olvasással nagyon elvagyok maradva, nem tudom, hogy valaha sikerül e pótólni ezért neharagudjatok, ha majd olyanokat kérdezek amik már korábban elhangoztak.
Most is csak azért írok mielött olvasnék, mert ha elkezdem az olvasást akkor nem marad időm az írásra.
Alma szépen fejlődik, súlyra kevésbé mint hosszra. Még mindíg kínlódunk a fölső 4 foggal, valamiért nem akarnak kibújni. Emiatt aztán székrekedés, kisebesedett popsi és rossz étvágy. 2x kel éjszaka és kb.2x másfél órát alszik napközben. Forgolódik és grulva közlekedik. 1x már legurúlt az ágyról és 1x pedig a hordozójával együtt esett le a székről. Természetesen nagy volt az ijedelem, de nem történt semmi baja.
Kajálás: mindent eszünk ami gyümölcs, fözelék és husit illeti. A darabos dolgok még nem nagyon mennek, még a reszelt almától is fuldoklást mímel és tolja ki a szájából. A héten adtam neki kalács belet abból egy pár alatot elnymmogot, de semmi féle száraz dolgot, mint köles golyó vagy háztartási keksz nem hajlandó a szájába venni. A vizet már megissza.
Nagyon sokat vagyunk kinn a levegőn és igényli is. Nagyszülők ajándéka egy babakocsi volt férjem szülinapjára. Összecsukhatós Pier Cardin narancssárga szürke esernyős szuperkönnyű, majd teszek fel róla képet. Azomban itt helyben nem fogom tudni használni, mert ezeken az utakon félek, hogy kitörik a kereke.
Utazáshoz és városi sétákhoz viszont kivállóan alkalmas. Befér az autóba és Alma is nagyon élvezi, hogy végre látja magakörül a dolgokat.
Ami a poló és body rendelést illeti,ha még lehet akkor 74 body S és XLpolót szeretnénk.
Alma most 6,40 és 64 cm. 68 ruhákat hordunk.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Feluca de jó hogy előkerültél! :lol: szépen fejlődik Alma!

legújabb elfoglaltsága CSigának!

Kép
Vendég

sziasztok!

örülök Felícia a lelkesedésednek! csak így tovább! remélem, hogy az augusztusi topiktalin is találkozunk! ;) a párod jegyét nem lehet átíratni unokatesód nevére??? :(

Kitti, mi is kelünk még! hol 2-3 körül, hol csak 6 körül, de én akkor még megpróbálom visszaaltatni, mert olyan 22 körül fekszünk csak :( sajnos előbb nagyon ritkán alszik el, akármennyire is fáradt. sőt, ha nagyon fáradt, akkor szinte képtelenség elaltatni, mert annyira túlpörög!

a kajálásokkal én is néha gondban vagyok... reggel, olyan 9 körül 210ml tápi (néha csak 180ml), aztán alvás, ilyenkor általában már csak ebédidőre kel fel, így a tízóraink kimarad... :( ebédre 8 hós bébikaja, ez olyan 1 óra körül van, az már 220ml-s, általában húsos, néha még sajtot is reszelek bele, uzsonnára, 4 körül gyümi, 190g-os bébikaja, vagy mondjuk 1/2 banán, 1/2 alma házilag, 7 körül tejpép, 1 adag, utána fürcsi, és fürdés után tápszer. függ attól, hogy mennyire régen ette a tejpépet, de 180/210 ml körül.

Boni, nekem is tetszik a rajzod :) popófotót várom! :)

Binyek féle pólók szuperek! :) én megszavaztam részünkről! :) amúgy feliratnak még azt is gondolnám, persze nem olyan kreatív, mint Bonié, sőőőőt, hogy az elejére 2008. augusztusi topiktali, és mivel a háta mindenkinek más, mivel a név kerül rá, lehetne esetleg a lurkók születési dátuma! valami logót is ki kellene találni, az lehetne az oroszlán és a szűz, ahogyan Boni is javasolta! persze anyuka, apuka születési dátuma már nem szerepelne a felnőtt polók hátoldalán :P

Nicike, semmi gond, remélem, hogy tényleg nem lőttünk mellé, egyébként tényleg mi nem ultimaxot, hanem trimaxot vettünk, de azt nézte a férjem a boltban, hogy szerintem ugyanarra a vázra épül, így érthetetlen, hogy egyik ilyen, másik olyan értékelést kap a teszteken! magas ez nekem, a lényeg, hogy a gyerek tökre jól ül benne, kényelmes is neki, mert tegnap már el is szundított benne, és tényleg tartja őt rendesen! majd dobok képet, ha lesz alkalmam fotózni! :)

Niki, köszi a pelus infót és az üléssel kapcsolatos megnyugtatást is! :)

Ritus, végre, hogy előkerültél! miért szarakodhat a gépetek, hogy nem küldi el a hozzászólásod :( Zorkáról dobjál majd légyszi fotókat!!!

Luca, üdv újra itt! :) örülök, hogy jöttél, Alma babának sok puszi. remélem, hogy személyesen is találkozunk hamarosan... ;) Aproo által :)

Aproo, fotót Levid új hajáról!!! mi amúgy úgy csináltuk, hogy először megmutattuk neki a gépet, bekapcsolva is, aztán bementünk a fürdőbe a tükör elé, apja, vagy anyum fogta az ölében, én meg toltam lefelé a haját! 2x-i nekifutásra sikerült, a második etapot már kevésbé bírta, de azért nem kellett lefogni, csak forgatta a fejét, és nyüszizett :S

Boni, Csandi, ha gondoljátok, én a keletinél, a felüljáró mellett vettem a játszószőnyeghez anyagot, külsőt, a máthé textilben, most akciós volt 500Ft/m áron, igaz, csak 1,2 m széles, és az a neve, hogy kaszinó, mármint az anyagnak... volt többféle színben. elmondtam a nőnek, hogy mire kell, ezt ajánlotta, mondjuk nem is nagyon volt nekik más, ami vízlepergetős. azt mondta, hogy ebből szokták a széldzsekiket is varrni, szóval némi vízlepergetős anyag, de mégis légáteresztős. próba cseresznye. belülre meg jobb híján, baba mintás pamutvásznat vettem. majd dobok róla képet, nem annyira profi, mint Andié, sőőőt, de egynek elmegy! :)

Panna, édes a Rékás sztorid! :) Beni is mindig iszkol utánam a wc-re, de ő inkább a wc papírt gurigatja szét, és aztán tépkedi... :) szóval van rend nálunk is!

most betettem a járókába, de már üvölt, így megyek is... :( majd még benézek!

sziasztok!

szar idő van! :(

sophie27

Boni, Zsigi nagyon ügyes! az oroszlánt teszveszelted? mennyi volt? ja, és a recepteket, hogy mit főzöl Zsiginek, azt a babaszobán nézed ki? köszi!!!

sophie27

Sziasztok!

BArbitól nem kaptam banános receptet, de nem haltunk éhen ám! Találtam a neten. Nem valami nagy szám, de édességnek megtette. Azért többet nem csinálok.

El akartam mesélni nektek, hogy hétvégén voltam a 15 éves érettségi találkozónkon és annyira jól sikerült! Jó látni, hogy akik akkor ismertek nem tudják megemészteni a nagy családunkat. De örültek neki, csak nem látszott ez rajtam, hogy ilyenekre készülök ( nem is készültem.)

A középső fiam holnapután falmászóversenyre megy. Állítólag esélyes nagyon! Kicsit nyüglődünk már az ovival, nagyon tavasz van. Még két hét és vége!

Szép napot mindenkinek:

Bözsi
eviragos

ZSófi recepteket a loinkek közt találsz a receptesünkben..én most vacsorákat néztem ki a babaszakácskönyvből, meg reggelit, mert azzal voltam meglőve...

de a Devicsbe vannak olyn közös ételek, amiket a család ehet! meg szintén a receptek közt

ma cukkini lesz burgonyával lerakva kis husi joghurttal meglocsolva, hagyma is lesz közte meg zöldségzöldje :lol:

Oroszlánt tezsveszeltem még régebben.. 6000Ft volt.. sokáig állt a szekrény tetején, de most nemrég előkerült... :lol:
Vendég

Barbi, jobbulást! Itt megtalálod az infókat a kalandpályáról: http://www.kalandpalya.com/ Nagyon jó volt, egyszer talán nekem is ki kellene próbálni :) most csak Zéti mászott. Görkorizni de szeretnék megtanulni! Egyszer próbáltam, de nagy esés lett belőle, azóta nem volt hozzá merszem. A múzeumi képsorozat nagyon jó volt. A csodák palotájában van itt is hasonló, de szerintem nem ennyire látványos és érzékletes a gyerekek számára, mint ez a múzeum lehet.

Nicike, írj csak nyugodtan, ha ráérsz, nem ér csak zugolvasni :D Soraidat olvasva az jutott eszembe, hogy én most két gyerekkel jobban boldogulok, mint annak idején eggyel :) Az oka valószínűleg egyszerű: sokat fejlődtem azóta, megtanultam egy csomó mindent a gyerkekről és magamról is. Így már sok "csatát" nem vívok meg, amit régebben igen. Például ha altatás van és nagyon nem akar sikerülni, akkor régebben felidegesítettem magam, hogy nem megy, ma már inkább leülök a gyerekkel játszani egy fél órát, addig én is jól érzem magam, ő meg elfárad és sokkal gyorsabban elalszik. Azt szoktam mondani, hogy még egy gyerek és a végén házitündér leszek :) nem csak gyereket nevelek majd, de a lakás is ragyogni fog, már jó úton járok :lol:

Zsombi szerencsére jobban van, már csak kicsit taknyos, nagyon remélem, hogy ezúttal szövödmények nélkül sikerül megúszni egy megfázást.

Ultimax: nekünk bevált, Zéti 3 éves koráig használta, kb 18 kg és majd 100 cm volt akkor, azután megörökölte Zsombi.

Megyek csomagolni, tegnap anyumnál voltunk, ma anyósomhoz megyünk hosszú hétvégre. ha még lesz egy kis időm jövök később. Szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Boni, Dávid csillagjegye rák (júli 4.)
Zsófi, megérdeklődtem, sajnos a neveken nem lehet változtatni. Párom semmiképpen sem akar velünk jönni, ez nagyon elszomorító. Ilyenkor érzem, hogy tényleg nem szeret. Ma amikor hazajött reggel, mellém feküdt be az ágyba (mármint nem az én takaróm alá, csak ahogy aludni szoktunk), máskor mindig az emeleten alszik nappal, ha reggel végez. Most is mondta, hogy sokkal jobb fent aludni, mert ott melegebb van. Akkor mondom, miért nem mész fel? Azt mondta, mert még nem alszik. Aminek persze az lett a vége, hogy csak elaludt ott.
Az a baj, hogy én minden kis hülye dolgot pozitív jelzésnek értékelek, pedig szerintem csak áltatom magam és így nagyon rossz. Úgy szenvedek ettől az állapottól, mint a kutya.
Unokahúgom meg teljesen fel van dobódva, hogy megyünk Báselbe. Már megnézte az interneten, azt mondja gyönyörű maga a város is.
Holnap megyünk párom szüleihez, kiváncsi vagyok, mi lesz.
Közben szeret játszani a gyerekkel, tegnap is többször szólt, menjek, nézzem meg, mit csinál a baba. Ő elbújt a kanapé mögé, hirtelen előbukkant és közelített Dávid felé, mire a baba sikongva, nevetve próbált menekülni. Na, ezektől a pillanatoktól is bőghetnékem van.
Mikor tegnap azt mondtam neki, hogy nincs kedvem vele játszani a számítógépen, mert nem bírok úgy tenni, mintha minden rendben lenne, azt mondta, nem is kell úgy tenni, mert semmi sincs rendben, de attól ő még szeretne dolgokat velem együtt csinálni. Nem értem a gondolkozását, ez a helyzet neki lehet kényelmes, de engem lassan, de biztosan felemészt. Jó, tudom, hogy türelem, meg idő adás, de a svájci út még több, mint egy hónap múlva lesz, addig nem fogom így kibírni.

Kép
felicia

Sziszka, a májfoltokkal kapcsolatban, én úgy tudom, hogy nem feltétlen múlik el, sajnos nekem is van egy, ami terhesség alatt jött ki, de mondjuk én szeplővel is tele vagyok, és ezek mind nap hatására erősödnek. vannak kencék, amik halványíthatnak rajta, kozmetikus tuti tud segíteni ebben is! :)

Boni, köszi a recepteket és az FP oroszlános linket is! Csigád nagyon édes a légiós satyiban, és a kiterülve a nagyágyon alvós is! :)

CsengeAndi, jó utat nektek és örülök, hogy Zsombid jól van!
de akkor ezek szerint csak az én aggódásom idegesít!? :(
Bözsi, fiadnak sok sikert!

Nicike, tök jó, hogy lánykád így elvan a járókában, végre egy kis szusszanásnyi időd lesz magadra is! nálunk inkább csak délelőtt megy el a járóka, délután már üvöltés van benne minden alkalommal

Barbi, a múzeumos fotók szuperek voltak, tényleg! és, ha jól látom, nálatok azért még a kísérletek közelébe is lehet férkőzni... nálunk a csodák palotájában, főleg hétvégén olyan tömeg szokott lenni, hogy úgy kell tolongani, hogy valamit kipróbálhasson a gyerek... :( még még, ha mentek, akkor várjuk a beszámolódat!

Ági, döntöttél már utazás ügyben? hova mentek Lilivel? mármint a tengerparti nyaralást kérdem! apukád jól van?

sophie27

Felícia :( a párod szüleinél ott is alszotok? nem lehetne, hogy Te mész oda most hosszabb időre esetleg, vagy a Te szüleidhez haza és kicsit külön lesztek már most?

sophie27

Csenge,jó utat Nektek!
Írtad h 2 gyerekkel jobban boldogulsz mint annó eggyel.Én a kis tesóval úgy voltam jöhet ha akar,persze mióta Lili pakol meg gondoltam magam.Vagy még sem? :lol:

Zsófi,tetszik az ülésetek tényleg,és 100% h én benéztem mert az eladó mást mutatott.Szerintem az a lift pro valami volt :oops:
Remélem járókával kapcsolatban nem 3 napig tart a csoda :lol:

Boni,cuki a kép.Jó az az oroszlán.Én is nézegettem.De mi még nem járunk :D

KRÉMTÚRÓ
Valaki adott már a babának?Milyet?Milli?
Hogy azt kapjon kell elötte adni neki valamit?Mert tejterméket még nem evett csak tojás sárgáját.Fogalmam nincs túrót mibe rakhatnék nek :?: :!: :?:

nicike

Szebb napot!

Tisztára lehangol ez az idő:(

Képzeljétek babakocsi marad! Nem adjuk el mégse, meggyőztem magam és elnézést kértem unokatesótól de hát még sajnos a hordozó is használatos más kocsival ha megyünk.

Történet most akkor mi is a jobb??!!
Ismerősünkkel történt a napokban Aréna Pláza parkolójában. Kocsival megáll kiszáll hátitáska berak csomagtartóba. Kocsi lezár nyugodt szívvel elmegy vásárolni. Mire vissza megy kocsi csomijából eltűnt a hátizsák, feltörésnek nyoma sincs. Szerencsére csak ruha és lakáskulcs volt benne fontosabb iratok nem. 60ezerért feltörték neki a zárakat és kicserélték mert pótkulcsa nem volt csak a lakásban. Nem is ez a lényeg. Hanem hogy megkérdezte a biztonsági szolgálatot hátha láttak valamit mert elvileg van biztonsági őr is. De nem és hiába van kamera mindent nem látnak benne valamit is nem túl jó a minőség.
Ezek után hogy is legyen a gyerekülések sorsa??? Mindig haggyuk a kocsiba és féljünk hogy feltörik mert manapság mindegy milyen márkáju de viszik bármi is van a kocsiba, vagy tegyük a csomagtartóba ahol feltörés nélkül is kiveszik manapság! Elgondolkodtató nem?

-lemernétek e adni a lurkót gyermek megőrzőbe ? gondolok arra hogy vannak olyan edzőtermek ahol van ilyen lehetőség

Bocsánat hogy ilyen gyors vagyok most de épp indulóba, csak ezt le akartam írni.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, duuurva! nem tudom. én is mondtam apának, lassan többet ér a gyerek ülése, mint az autó! :P de a viccet félretéve, tényleg durva, hogy mik vannak! én nem adnám le, max. nagyinak edzés előtt, de ilyen közös cuccba még nem! olyan picik még! nem vagyok biztos benne, hogy tudnak rájuk full koncentrálni, persze, ha csak egyedül ő lenne, akkor talán, de ezt meg nem tudod előre kiszámítani!

sophie27

Hahó Csajok!

Nicike!
Túrót gyümölccsel szoktunk adni és hogy kicsit tartalmasabb legyen tehetsz bele kekszet is!

Sziszka!
Nem is röhögtelek ki! :wink: Csak annyit mondtam,hogy olyan szöveg kéne,amivel azért nem néznek hülyének minket,hogy magunkon hordjuk... :roll:

Mi van,ha csaj azt írnánk,hogy BALATONGYÖRÖKI BABATALI meg DÁTUM???
Azon agyaljatok még,hogy mi legyen a karikában?Mert a srácnak vannak nagyon édes babarajzai,de fiú vagy lány legyen?Vagy mindkettő?

Nálunk Marci übersz@rul alszik éjjel.Katasztrófa!Eddig 6-8x kelt,de visszaaludt cumival vagy 3 korty vízzel.Most 6-8x kel és nem kell neki semmi,csak üvölt fél órát! :shock: Teljesen kivagyunk már.....Persze felordítja Maját is,hiába különszobában alszanak.
Nem jön most foga,nem fáj a hasa,nem éhes,nem szomjas....csak gyogyós. :evil:

binyek

Felica sajnálom, azt hittem Dávid is július végi :roll: :oops: nem mindig nézem a vonikat! bocsánat!

így akkor Megdőlt az első javaslat :lol:

én is pozitív jelnek venném :roll: én anno mindent annak vettem...
Vendég

Zsófi, én pénteken és szombaton ott alszom a babával. Párom holnap csak levisz, beszél a szüleivel, aztán jön haza. Szombaton egész nap dolgozik. Vasárnap jön értünk, de éjszaka már megint dolgozik. Szóval nem nagyon lesz ideje gondolkodni, meg külön sem leszünk valami sokat (1,5 nap), ezért akartam egyedül leutazni, de nem engedi. Tovább nem tudunk maradni, bár gondoltam rá, de az anyukájának dolgozni kell és nem akarok a terhükre lenni. Az én szüleim nagyon messze vannak, töltöttünk ott már párszor két teljes hetet is, legutóbb januárban, amikor először felmerült a probléma. Semmi jelentős változást nem hozott a két hét külön töltött idő. Nem akart értünk rohanni, nem mondogatta a telefonba, hogy szeret, meg hiányzom, szóval miért lenne most másképp? Nem sok értelmét látom. Ezért félek attól, hogy ha elmegy, végleges lesz és nem fog visszajönni. Mikor haza hozott bennünket, persze mondta, hogy azért hiányoztunk neki, de jó is volt egyedül. Így viszont nem enged engem tovább lépni se.

Kép
felicia

Ja még a gyerekülés témához,nekem ez annyira érzékeny pont.
Reklámozzák itt a teszteket meg minden,megnézi az ember és látja h a 60 ezer és a 120 ezer közötti árban mozognak a megfelelő ülések.
oké,de aki minimál bérből él az mit csináljon?????
Eleve megsem engedném h olyan autós ülések piacra kerüljenek mint pl a tescos ülések.Kész életveszély.És nyugodt szívvel piacra dobják,mert sok családnak csak arra telik.
Mért kell ennyibe kerülnie annak ami szerintem nem luxus cikk,hanem egy kis ember életét védi!!!!!!!
Pl azt se láttam volna h akárhol adnák részletre is,pedig azt is jó megoldásnak tartanám,ha már sokan nem tudják egy összegben kifizetni.
Bocsánat,de muszály voltam kiírni magambó.Azóta bánt mióta üléseket néztünk és vettünk Lilinek.

nicike

Binyek!
Köszi,eszembe se jutott :lol: És ez kitesz igy akkor egy étkezést?
Kb mennyi túrót meg kekszet raksz a gyümihez? Baba kekszet raksz hozzá?

Mecsi, én se adnám le ilyen megőrzőbe.Bár én über brutál para vagyok :lol:

nicike

Mecsi!
Én már voltam úgy spinningen,hogy Marci jött velem és a pultos csaj játszott vele addig,de olyan megörzőbe,ahol több gyerek jut egy csajra,oda én se adnám le!

Ez a gyerekülés az autóvban kérdés elgondolkodtató...Pláne,mert nálunk 2 is van benne,darabja 75000ft! :roll:

Itt egy kép rólunk!Ezen látszik nagyjából,hogy mekkorák és hogy mindig mindenhova együtt bandáznak!

Kép

binyek

Sziasztok!
Mecsi, ez nekem is nagy aggodalmam :( Oké, hogy itthon beállunk az udvarba, ott talán nem törik fel az autót) de hogy máshol mit csinálunk majd, azt nem tudom, végül megrendeltük a rőmert 80.000 ezer az izofixes, ha ellopnák....hát nem is tudom mit csinálnék :(
Egy autósülés fórumon olvastam, hogy a drága üléseket a pestiek minden este kiveszik és beviszik a lakásba, nem merik benne hagyni az utcán parkoló autókban :( Épp az Amerikában élő barátnőm mesélte, hogy náluk a kondi terem bejáratánál van egy kulcsos fal, oda lehet felakasztani az autó kulcsokat, ott van szem előtt, bárki elvehetné, de évek óta így működik, és soha egyetlen autót sem loptak még el!
Megörzőbe én még nem tenném, bár Málna a nagymamánál sincs el, ahogy észre veszi, hogy eltűntem, hatalmas ordításba kezd....remélem egyszer csak eljön majd az az idő, hogy ott tudom hagyni....

Feluca, felírtam a méreteket, és nagyon örülök, hogy ti is jöttök a talira :) Egy napra, vagy írjalak fel a másik táblára is?

Lili édes a járókában, Zsiga Csiga pedig hihetetlen vagány ebben a sapiban! :)

Ezt válaszolták:
Nem sokat ugyan, de engedtek egy kicsit:
Az említett 10-15 %-os kedvezményt kedvező utószezoni áraink miatt
csak nagylétszámú csoport ill rendezvény esetén tudjuk biztosítani.
A július 1-től érvénybe lépő 5 %-os ÁFA emelést szintén nem érvényesítjük a megadott árakban.

Amennyiben elfogadják a csoportot a következő árakon tudjuk fogadni.
Csoportkedvezmény min. 20 főtől (fizető) vehető igénybe.

Árak: 11.000 Ft/ 2 fő/éjszaka reggelivel
14.200 Ft/ 2 fő /éjszaka félpanzióval
7.100 Ft/ egyágyas elhelyezéssel /éjszaka reggelivel
8.700 Ft/ egyágyas elhelyezéssel /éjszaka félpanzióval

Szálláslehetőség: bungaló (1 db kis hálószoba (külön ágyas),
+1 nappali szoba konyhasarokkal francia ággyá alakítható kanapéval,
fürdőszoba, terasz, nem fűthetőek, hűvös idő esetén esetleg hősugárzó hozható)
Árak: 11.900 Ft / bungaló, 2 főre/éjszaka reggelivel
15.100 Ft / bungaló, 2 főre/ éjszaka félpanzióval
IFA:350 Ft/fő/éjszaka csak felnőtteknek.
3 év alatti gyermekek elhelyezése ingyenes (ellátásukról a szülő gondoskodik).

Reméljük vendégeink lesznek.

Tisztelettel:

Illés Gyula

Csajok: az előleg fizetés milyen módon történjen? Én személy szerintem azt tartanám a legegyszerűbbnek, ha mindenki egyből oda utalná, nem is értem, hogy miért akarják egybe megkapni :(

Csenge: jó utat nektek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nicike!
3-4 keksz,1-2 gyümölcs és 2-3 evőkanál túró kitesz egy kaját.De ezt főleg uzsira szoktuk adni!

Gyerekülés téma: a Vaterán árulnak Römer King(tesztgyőztes) üléseket 12.000 Ft körüli áron.Használtak,de új huzat van rajtuk.Semmi bajuk,tök jók!Én is vettem kettőt az én autómba,mert utáltam a meglévőket állandóan ki-be veszegetni a párom kocsijából! :roll:
Nézzétek meg,akinek kell! :wink:

binyek

Binyek,köszi,holnap kipróbáljuk.

Az ülés kérdésben,csak álltalánosságban beszéltem.Már mi is megvettük 60 ért.Csak sokáig gondoltoztam,ezen a témán,h mi van aki nagyon kevés pénzől él.Persze gondolom megoldják.
Csak engem elszomorított :cry:

nicike

Az ikrek nagyon édesek :lol: Jó nagyok!

Én gyógyszerrel estem csak teherbe, ott volt az ikrek lehetősége,vágytam is rá.
Asszem most a hajam leraknám :lol:

nicike

Felícia, nekem ez egyre zavarosabb, én is úgy látom, hogy gyáva megtenni a lépést, én lehet hogy átmenetileg kitenném a szűrét, akkor legalább van ideje gondolkodni!

Binyek, húh dupla ülést kilopni, na az még durvább, ebbe még bele sem gondoltam, ti beálltok valahova vele éjszakára vagy nem tudtok? Bár ha elköltöztök, akkor már egyszerűbb lesz egy kicsit. (előkerestem a teniszütőket :) ) Egyébként meg határozottan emlékszem, hogy kiröhögtél, de nem vettem magamra :lol: Mi van a szakadt hasaddal, összeforrt?

Nici: imádom a járókátokat, végre újra itt vagy, lehet, hogy Lucának is kellene egy, akkor ő is többet tudja jönni.

Bözsi, a fiadnak sok sikert!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Binyek, én azt nem találtam...pedig megnéztük....összesen 4 römer volt, és nagyon nagyon lepukkant agyon használtak....

<
sziszka78
Tolna

kicseréltem, mert az és helyett jobbat találtam

Kép

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.14 12:19-kor.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon ari a póló terv! :)

A mi napi kajánk (ha érdekel benneteket):) : (a tejpépet egyáltalán nem szereti Bence)

1. reggeli 240 ml tápszer (ezt mindig megeszi). Banános. 7 óra körül.
2. ebéd (korábban szokott, 1/2 11 - 11-kor ebédelni, nekünk Emese sulija miatt jobb is így). Csak saját főzit eszik már (még pépeset). Egy héten 5-ször eszik húst, kétszer nem husisat kap. Már teszek bele (nem mindennap) sajtot, natúr joghurtot, amit most már mindennap pici rizsliszt.
3. 2 óra körül eszik gyümölcsöt. Általában üvegeset, egy üveggel. De van amikor én csinálok.
4. 4 óra körül eszik baba pudingot, vagy saját készítésű krémtúrót (túró, natúr joghurt, pici cukor), vagy túró gyümivel. Vagy még egy főzeléket eszik. Attól függ...
5. este lefekvést előtt (kb. 1/2 8-8-kor) ismét tápszer. 240 ml.

Ennyi...

Na megyek mosogatni.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja és napközben már igényli a teát, vizet (granulátumos teát iszik - milupa). Ebből is változó, mennyit, de általában 1dl-4dl egy nap.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Binyek,
Én is néztem már azokat a használt Römer üléseket a Vaterán, de nem mertem venni. Kicsit gyanús, hogy ennyire olcsók. Ti ilyeneket vetettek végül? Akkor azt mondod, megbízhatók?

Kép
Kép
dia123

Nicike, szerintem az emberek a gyerekük egészségét, épségét és életét semmilyen áron nem kockáztatnák és ezt nagyon durván ki is használják manapság! Vannak felkapottabb márkák az ülések terén is, én mondjuk oszton Niki véleményét, hogy ilyen árkategóriában már nem tudsz mellélőni nagyon, de elgondolkodtató, amit mondasz, hogy mi van azokkal, akik nem engedhetik meg maguknak a drágább üléseket, azok megveszik a gagyibbat, vagy egyáltalán nem vesznek semmilyet! Gondolom ők nem is nagyon tudnak tájékozódni sem, szóval lehet, hogy nem is tudják, hogy "van élet a tesco után is"... Nagyon durva dolgok ezek, a részletre vásárlás viszont nagyon jó ötlet! Tényleg lehetne rá lehetőséget teremteni, mert akkor talán többen ruháznának be!

sophie27

Sziasztok!

Az ülésekkel kapcsolatban... baromi sokan vannak, akik be sem kötik a gyereküket, vagy ülés nélkül elől utaztatják, vagy hátul, de nem ülésben és nyugodtan áll a szülők között, ... és társai, szerintem a többség "leszarja", hogy miben ül a gyereke, és ők azok, akik megveszik a legolcsóbb, gagyi ülést.

Rengetegszer látom autóstársaimon, hogy elől-hátul van a gyerek ülés nélkül. És dumál odafordul a vezetőhöz, és hol a 100 %-os figyelem.
:( :(
Vendég

JA! és sokan csak a rendőrök miatt veszik meg és arra a legolcsóbb is jó.
Vendég

Szuper a polóminta. Boniko nagyon ügyes vagy!
Vendég

tesóméknak nincs pénze nagyon (mintha nekünk sok lenne miénket se mi fizettük) és ők bizományiban vettek römer ülést ami 18hós korig jó Max már 5 éves és még mindig jó neki, mert 17 kg :lol: pedig eszik rendesen csak egész nap fut :lol:

párom is mindig azt mondja hogy felnőttünk mi is ülés nélkül meg még jó sok car nélkül.. de azért megvettük..bár amikor tescoba sétálunk, akkor mindig megkérdi egy 18000Fos t nézve hogy a miénk mé annyi?

ja jut eszembe

lehet bénának tűnök, de akinek Concord Ultimax van mindehol az van, hogy több fokozatban állítható az ülés menet közben is... de hogyan???????????

voltunk drnéninél kontrolon

Csiga 8570g :roll: csak nem hízik :twisted: de drnéni azt mondta hogy mivel egész nap turbófokozaton van nem gond.... :roll:
Vendég

Most ellenörzöm az egyszerűsített adóbevallásomat, ami szerint 40000 Ft-ot még be kell fizetnem. Kicsit ki vagyok akadva. Ez miből jöhet? A munkahelyem mindig mindent befizet. Az lehet, hogy a kiutalt TGYÁS-ból utólag kell adózni? Nektek is van ilyen tartozásotok?

Liget - szerintem halasszuk el a heti talit a rossz idő miatt. Jövő héten valamikor menjünk viszont!
Zsófi, ugye ti is jönnétek Benivel?
Sniky - úgy emlékszem, te is írtad, hogy érdekelne. Nagyon örülnénk, ha tudnátok jönni! És persze mindenkinek!

Ági - ti nagyon együtt mozogtok velünk! Máj 1-én mi is külföldre indultunk, múlt hétvégén meg Balatonoztunk, és mi is úsztunk egy nagyot. Mögöttetek is a tihanyi félsziget van? Merre voltatok? Csak nem Balatonföldváron?

Boni - nagyon édesek a képek, szuper Zsigi sapija! És a pólóminta is tetszik.

Binyek - elég jó kis fürdőszobátok van! Az ikrek nagyon aranyosak!

sushy

sushy mi is mi is mennénk

nem lehet hogy az adójóváírást kérted és nem járt volna annyi? bár nem értek hozzá :roll:
Vendég

Binyek hu mekkorák tényleg! :lol: a fürdő meg csúcs!
Vendég

Dia!
Mi onnan vettük és semmi bajuk.

Szisz!
Akkor lehet,hogy most épp lefogyott a készlete az eladónak(mert ugyanaz árulja mindet) és ha lepukkantan néz ki,akkor az nem az,mert ezeken új huzat van!
Teniszütő jó ötlet,csak annyi a baj,hogy nekem még sose volt ilyen a kezemben!Biztos nagy spíler leszek!
Hasam beforrt,de most már nagyon húzznak a varratok!Remélem,hogy a talin kiveszi őket Dokiapu!

Boni!
Persze,hogy felnőttünk gyerekülés nélkül,mert alig jártunk autóval,ha meg jártunk,akkor mindenki 70-nel ment a Ladájával.
Most meg 120-szal járunk és a szembejövő is legalább annyival!Azért nem mindegy! :roll:

Az nem a fürdőszobánk,csajok,hanem a hálószoba! :oops: :oops: :oops: :oops:

binyek

Binyek én is mindig ezzel érvelek..

hmm tényleg! már eszembe is jutott! :lol:
Vendég

Írtam hosszút, jól elszállt!

Boni: ájulós, Nici: járókás, Binyek bandázós kép szuper!

Nici!

Krémtúró nálunk csak magában megy Milli, mert ha darabos dolog van benne fullad, kiköpi. Egy étkezés egy túró!
Aproo!

Hajvágás nálunk is 4 éves korig para, ordítás, plusz még a hajmosások üvöltéssel, hát élmény volt nem mondom!

Csenge!

Második gyerek nálam is tünemény volt, nem volt kétemberes, de aztán a harmadik!!!!

Panna! Én is gondoltam arra, hogy a természet rendezte így a gyerekeim akaratosságát, és szégyen, szégyen, szégyen, hogy ma reggel már majdnem falra keltem szegény Dorcát, mert nem bírtam tovább: Napok óta nem eszik, nem iszik, már nem jó kézben, de úgy sem, ha megyünk, ülünk, vagy játszunk, csak ordít! Mindegy, leírva ezt nem lehet érteni, egy hete csak nyugtatóval tudok aludni, de úgy is minimum 3x kelek Dorihoz!

Szóval a gyulladás miatt óránként cseppentettem steroiddal, ami le is vitte a gyulladást, de csak ma néztem, hogy mellette 10000-ből egy embernél megemeli a szemnyomást. Dorikám a 10000-edik. Adtam neki nyomáscsökkentőket és már majdnem visszatért belé az életkedv. Utálom, hogy ilyen az emberi természet, szegény gyereken csattan a tudatlanság!!!
Ráadásul ma reggelre áttörte az Ínyét az első fog alul.

Gyerekülés!

Még soha nem tudtam betenni Dorcát! Hátul sötétre lefüggönyözött ablaknál utazunk, de így is bántja a fény! Nálunk is csak a rendőr miatt vant benn az ülés, ha jó a kedve hátul mózesben ülve pakol, vagy áll a lábomnál, alszik benne, vagy üvölt. Iszonyatos így utazni, pedig szinte heti rendszerességgel kell menni Bp-re!!!

KépKép
koadri

Csajok! Hazaértem ,megszépültem :) De a foltjaimra semmi okosat nem tudott mondani a kozmetikus :(
Dia linkjét még nem volt időm elolvasni.

Barbi, köszi, hogy felhívtál, tényleg nem rossz ez az ülés, tőlük vettétek ti is? Amikor két napja beszéltünk ez biztos nem volt fent!

LÉpünk tovább, megyünk a paphoz a keresztelő miatt....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: