A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

bejci,
jaj besz@rás a Bius bealvós videója!!! Megzabálom! :D
Hol van BP-en olyan játszótér, ahol van olyan bébihinta, mint amiben Bius is hintázik?

betti,
nem vagy önző! Én totál megértelek!!!
Arra számíts viszont, hogy akár milyen jól fogod magad érezni, mégsem fogod. :D
Hozzám jön heti 2x bébiszittyó és néha anyósék is elviszik Flórát fél napra. Elvileg jóóó nagyon, de mégis folyamatosan ő jár a fejemben. ( és mindig van lelkifurdim )
Mielött Julcsit bedobod a mélyvízbe, nem tudod kicsit "tréningezni" a különlétre?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: gyakorlatilag szerintem mindenhol! :lol: :lol: Ez konkrétan a Városligetben készült, de nálunk a VII. ker.ben Almássy téren is van.
Vendég

... bébiszityóért irígy-irígy.... én nem merem vadidegenre bízni!!!!... pedig a bölcsi is arról szól.
Vendég

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, nem is tudtam visszaolvasni, csak szeretném noninak megköszönni, hogy gondolt rám!

Sajnos nálunk is nehezek az éjszakák. Kb. 2,5 óra a legtöbb alvás egyhuzamban, hajnalban szinte óránkénti ébredések vannak.
Botinak foga még nincs, bár nagyon-nagyon rág mindent, de még nem nagyon látok semmit. :(
Sajnos most még megkapott valami vírust is, hányt és hasmenése is volt.
Szóval csak ennyit magunkról, igyekszek visszaolvasni még!
Ja, és majd küldök 7 hónapos képet is.
Ormolya

Kép
ormolya

Most csak ahogyan eszembe jutnak a dolgok, mert szakaszokban olvasgattam...

Honey,
Gratula a felálláshoz! De ügyi a kis Flóra!!! :)

Kúszás: azt nemtom helyettesíti-e a mászást, de az tuti (mint ahogyan azt mások is már mondták),hogy az ellentétes kéz-láb mozgásnak van a kulcsfontosságú szerepe. Mind az agy fejlődése,mint fizikai feljlődés miatt. Nekem azt mondta a gyógytornász, hogy kúszni nem baj ha nem kúszik, de a mászás nagyon fontos.
Persze nem tuszd mit tenni ha nem mászik, csak ami fontos,hogy utána akkor sok mászós játékot játszatok.
De Szabolcsom sem mászott állítólag és mind nyelvi mind logikai,matek téren nagyon jó, eszesemberke ;) Szóval azért szerintem sem kell beparázni. Tény,hogy fontos mászni,de ha nem mászik...hát súlyokat nem rakhatsz a kis lábijára,kezére hogy lent tartsd a földön :D :?

Exek: én személyesen nem ismerem őket, beszélni beszélgettünk róluk,ennyi. Igazából nem zavarnak.

Holka,
De jóóóó,hogy elindult nálatok valami ház terén!!! :) Nagyon szurkolok! És mesélj,hol,merre, milyen ház? Képek?
Mi holnap megyünk egyet megnézni Vácott...kíváncsi vagyok.Paraméterei felkeltették a kíváncsiságomat, látok benne fantáziát, de minden elsősorban a ház elosztásától (alaprajzot nem láttam) és az esetlegeen lealkudott ártól függ. Lenne még rajta mit felújítani,de már a kiindulási ár is sztem kedvező (azokhoz képest,amiket korábban néztünk) és hát végülis egy szigeteléssel már szép újnak néz ki kívülről is a ház.

Gyógytorna: nem emlékszem,hogy írtam-e )ha igen bocsesz és ugorjatok) de most nekünk is kell jövő héten kedden is még menni tornára. (eddig ugye havi 1x elmentünk egy kontrollra) Még Andor sincs elkésve semmivel (10hósan kell legkésőbb elkezdenie mászni! szóval akiknél még nincs mászás tessék megnyugodni ;) ) viszont valamiért a jobb oldalát sokkal jobban elkezdte használni. Mondhatni mindent arra fele csinál, arra fele fordítja szívessebben a fejét stb. És ezt szeretné a nőci visszállítani,hogy meg legyen adva az esély a bal oldalnak is ugyanúgy. Amúgy azt mondta,hogy már nagyon közel van, de a kezei még erősebbek,mint a lábai (ezt pont fordítva gondoltam :shock: tök érdekes)
Szóval ennyi.

Jövő héten valaki/k valamerre nem járkéltok/találkoztok? :) én is szívesen becsatlakoznék,ha éppen úgy adódik :) akár egy játszózás vagy bármi :)

KépKép
KépKép
gabolino

Am:
BOLDOGSÁGOS SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!!
Várom a képeket Soproni beszámoló gyanánt!!!
Szabad kérdezni,hogy mi indította el a vitát???
Persze,ha nem annyira tabu téma...

Bejci!
Drága.. hát fel vagyok háborodva,hogy elmondtad a véleményedet... ááá sose tudod magadba tartani.... :lol: :lol: :lol: -poén igaz gyenge, de akkor is - :lol: :lol: :lol:

Márti!
Ti, hogyan csináljátok a bodzaszörpöt???
Borzasztóan sajnállak benneteket.. mielőbb gyógyuljon meg mindenki nálatok... ezt még olvasni is rossz.. én befogom a szám, nekem "csak" a foga jön a gyerekemnek..de az is szörnyű kín.. nálatok akkor mi lehet..

Honey!
Köszi Adél dicsit.
Olyankor mit csinálsz, amikor a bébiszitter vigyázz Flórára??
Hány éves a b.szitter??
El is hiszem,hogy lelkifurdalásod van.. csak meg is tudlak érteni.. nem lehet a nagy fiaimat is lepasszolni néha egy bébiszitternek??? :) :)
Remélem,hogy minden oké lesz Flóra szemével. Most hol is tart a dolog..?? Most mentek másodszorra?? Le kell ragasztani végül is a szemecskét??

Bejci!
SSSSSzorítok neked holnapra.. aztán gyere mesélj.. tudjam,hogy mi vár rám.

Nyugodt éjszakát!!!

szeder74

szeder,
edzeni járok + elintézek ezt-azt, ami gyorsabb Flóra nélkül. De csak 3 órát vigyáz rá heti 2x.
Amúgy 56 éves (fiatalt nem akartam ), és csecsemős főnővér volt a Péterfy kórházban. Szóval ért a gyerekekhez! :)
Flóra nagyon csípi! Még csak 3 du. töltöttek együtt, de annyira örül neki amikor megjön, mint amikor valamelyik nagymami jön át hozzánk. És bízom a gyerek ösztöneiben.

Igazo szemészetre még csak most megyünk először. Eddig egy olyan gyors, lézeres vizsgálaton voltunk. Ott 1,5 eltérést mutattak ki a jobb szemére.

bejci,
még nem tudom mi lesz a babakocsival... mert igazság szerint a mi babakocsinknak is van sport része és Flóra imádja! Csak hát az a legjobb indulattal sem mondható könnyűnek és kicsinek, viszont szuperkényelmes... mivel van saját autóm és nem kell BKV-znom, még nem döntöttem el, hogy van e igazán szüksége,m egy kicsi-könnyű babakocsira.
Sajna itt a környékünkön egyáltalán nincs bébihintás játszótér. :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder: Ismersz... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: az a nagy pofám!!!! Sosem tudom féken tartani! Amúgy nem indult vita, szerintem nem is fog, csak én már óvatos vagyok a múltkori fagyi- kóstoltatásos dolog miatt, mert ott sem akartam senkit megbántani, meg azt sem akartam, hogy félreértsenek. Ezért szabadkoztam előre! :oops:
Holnap kezelés után megcsörrentelek majd, ha alszik a Csöppcsajom.

Honey: Drukkolok a holnapi szemészethez!!

Gabolino: Mobil vagy jövő héten? Ilyenkor reggel elindultok Pestre és délutánig meg sem álltok.. vagy hogy van ez?
Vendég

Honey! Nálunk is kimaradt a mászás a felállás előtt. Bálint szabályosan úgy kúszik, mint egy varánusz, csak nem emeli meg a testét. (amit eddig nagyon utáltam, de ha egyszer Bálint gyönyörűen leutánozza...) Engem is megnyugtattak, hogy rendben van... Köszönöm kérdésed, Bálint ma már olyan volt, mint régen. Dokihoz végül nem vittem :oops: , mert egyrészt nem vette fel a telefont, másrészt a védőnőm azt tanácsolta, hogy ha más panasza a lázon kívül nem volt, és a láz elmúlt, akkor szerinte nem kell elvinnem. Szerintem igaza volt, mert mára minden elmúlt, és az a vacak fog, mintha előbújt volna. Előre rettegek a szemfogaktól... (Minyu írt szőrnyű kínokról Nándinál. Szerintem az én fiam is így viseli majd.)

Lányok! Lenne kérdésem, azokhoz, akik főzőcskéznek a babának. Bálint bemondta az unalmast a főzelékekre. Nincs valami tuti receptetek? Valamit én nem jól csinálok. Eddig olyan jóízűen evett mindent, az újakat is, amiket bevezettem. Most viszont a már megszokottakat sem eszi szívesen. Rájöttem, hogy a krumplit pl kifejezetten nem szereti.... Minden "receptnek" örülök!

Ági! Jó kis meglepid volt! Elismerésem apának!
blúmi

Márti: a férjem klímás kocsit akar, így sajnos a tiétek nem jó, pedig szép!! Biztos el tudjátok adni/cserélni, lehet már sikerült is... köszi az infókat!!

Szeder: én másik topikról vagyok, nem nincsen akkora gyermekem mint nektek. Azért olvasom ezt a fórumot mert egy volt kolléganőm ide írogat, és én így tudom meg mi van vele/velük :wink: :oops:
lujza78

Lujza!
Titokzatos vagy!!!!!!!!!
Ki a volt kolléganőd, ha szabad tudnom?? (-tudnunk??)
Az enyém nem lehetsz az tuti..
Tudja az illető, hogy olvasgatod??
Várom válaszod.. :wink: :wink: :wink:

szeder74

Honey! nagyon érdekel, hogy mi volt a szemészeten! majd gyere a hírekkel!

A.M. Boldog szülinapot!!!!

Nálunk valahogy tabu az ex téma. Egyetértettünk abban, hogy ez a téma óhatatlanul bántja a másikat, amit nem szeretnénk. De most, hogy napi szintű a találkozás, mégis nagyon foglalkoztat. Olyan nagy boldogság volt, mint közöttünk, vagy nagyobb? Lehet, hogy ő volt az igazi nagy szerelem, és nem én? Nem ébreszt apában ez a napi találkozás valami édes nosztalgiát? (félre ne értsetek, nálunk minden rendben, apa szupertisztességes ember, csak néha jó lenne beleltáni a fejébe.) Tudom, hogy engem vett el, én szültem neki gyerekeket, hihetetlen tragédiák között is összekapaszkodtunk, és egyre nagyobb lett a szerelmünk. Legalábbis én így érzem. Mégis ezek a kérdések vannak a fejemben. tudom, hogy értelmetlen, és remélem hamar elmúlik a rágódás....
blúmi

Szeder: dehogy árulom el!!! már bocs!! akkor nem ír többet....

gondolhatod, hogy nem Lujzának hívnak és nem 78-as születésű vagyok... és nem is 78 éves 8) álcázom magam mint Mátyás király :D de nem rosszindulatú vagyok, vagy ilyesmi, és nem is élek vissz az olvasott infókkal, csak kíváncsiság :lol:
lujza78

Hááát igen! Azt hiszem Szeder az ilyesmik miatt szerette volna a zárt topikot....
blúmi

No kinek van győri volt kolleganője akinek augusztusban született kisfia :)

Kép

Kép
starlark

Starlark!

A kis detektív! :lol: Én is megnéztem!

Lujza!

Még mindig itt áll az udvaron az autó! Erősen pang a piac! Már az a kocsi is olcsóbb 200.000.-el,amit mi kinéztünk magunknak,kb. 2 hét alatt ment le ennyit az ára...

Srácok jobban vannak! :lol:

Márti
borossné becz márta

Most végeztem a vasalással..

Jöttem gépet lekapcsolni.. és benéztem még.. hátha kiderül kinek a kije és honnan és miért.. szóval kíváncsi voltam Lujza válaszára..

Lujza!
...mindegy is.. annyian olvasnak minket azok közül, akik elmentek innen.. oly mindegy,hogy eggyel több, vagy kevesebb olvasónk van..
Sőt, ha segítünk esetleg bármiben, az meg külön jó.
Én is biztos vagyok benne,hogy a régiek visszajárnak olvasgatni minket..
Nem baj, csak az a baj, hogy mi nem tudunk a babáikról semmit sem..
Azért, ha gondolod tehetnél képet a babádról.. Hm?
Szerintem más is rajtam kívül szívesen megnézné :wink:

Márti,Starlak!
Nagyon ott vagytok a szeren.. én is megnéztem ám.. na nehogy má.. a nyuszi vigye a puskát :lol: :lol: :lol:

Jó éjt :wink:

szeder74

Egy gondolat még:
Blúmi:
én már nem írok ide olyan dolgot, amit nem szeretném, ha egy-két ember olvasna.. -tudod van pár ember, akikről tudom,hogy olvassák a topikunkat -ismerőseim-.. és emiatt nem szeretném a gondolataimat kiteregetni.. akkor privizek azzal, akivel épp úgy érzem,hogy megszeretném beszélni.
A zárt topik jó is meg rossz is..mivel,hogy maradtunk itt.. én nem írok le mindent, ami velem történik.. szelektálok, pedig szeretném veletek megosztani..de ezzel kivédtem azokat az embereket, akik számomra mellékesek :wink: és nem szeretnék beengedni az életembe.. értesz ugye?? :wink: :wink:
Szóval rólam -sajna- nagyon kevés dolgot tudtok itt meg.. max, ha kérdeztek priviben megírom.. már,ha érdekel.. persze.. de hát ez a nyitott topik hátránya.. :roll:

szeder74

Márti!
Úúúúú, már megint betegség? Áthúzhatna már a szomszédba. :lol: :!:

Honey!
Gratula a felálláshoz! Én úgy tudom, vagy a kúszásnak, vagy a mászásnak biztonságosan meg kell lennie, ahogy nálatok ez meg is van.
Pépet nem tudom, talán a többiek.

Még egy kérdés: mit mondtak, meddig kancsalíthat Flóra? Én is sokszor látom, hogy a közeli tárgyakra elég gyakran kancsalít. Meddig nem kóros, hány hós korig? Én is gondolkozom, el kéne vinni szemészetre. Te hova vitted?

Az az érdekes, hogy írjátok, Dévényezés után produkál valami újat a gyerek. Én ezt eddig nem vettem észre. Az baj? Pedig kettő Dévényeshez is járunk. Bár ma feltűnően sokat hasalt a torna után. Éééés, végre csúcsosítja azt a kis popóját. Tök ari, ahogy csúcsos popsival hátranéz, látsz anya? :D

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!!

A.m. igen van tesókocsink! Amit Lolának köszönhetek :) Nagyon-nagyon szeretem, könnyű vele közlekedni és mindkét csajszi nagyon szeret benne!!! Majd teszek Róla képet! Most sajnos több időm nincs Nővéremnek itt a kisebbik lánya Kornéliával egy idős! Azt hiszem nem fogok unatkozni mellettünk :shock:

Kép
Kép
lanta

Jóreg!

Ági :)
bár Honeymoont kérdezted, asszem nagyjából tudok én is válaszolni. Honey-ék is és mi is először a babaszemésznél voltunk (www.babaszemesz.hu) Ez elődleges tájékozódásnak tökéletes (orvos ismerős szerint is.) Itt csak "lefényképezik" és mondanak sok okosságot. Pl nekünk azt, hogy Csonginak valóban van kis kancsalsága, de ez egyelőre betudható élettani kancsalságnak és 1 éves kor körül érdemes újra megnézetni, hogy ez korrigálódott-e. Nándinál viszont dioptriakülönbséget állapított meg (a tengelyei párhuzamosak) így azt javasolta, menjünk el gyermekszemészetre, ahol tüzetesebben megvizsgálják és javasolnak valamit.

Honey :)
bébiszittyóért irigy-irigy.
Kiváncsi vagyok, nálatok hogy zajlik majd a vizsgálat, mert azt, amit Nándival csináltak, ilyen pici babán nem tudnák megcsinálni.

Betti :)
Ennyi önzőség kell neked is. Ha Pirurod elvan mással, akkor kell a pihi. Én most erősen gondolkodok, hogy ha jún. 20-án megyünk Zurammal Nyíregyházára, anyuéknál hagyom 1 estére Csongit. Nemtom, hogy legyen, mert eddig szinte mindig cicin aludt el este...

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó reggelt!

Ezt el kell, hogy meséljem:
Este szokásos módon leraktuk Noncsit aludni 8 felé, minden gond nélkül el is aludt. Szokásos felsírás 9-kor majd 10-kor. De ez olyan amire nem szoktunk reagálni. Általában magától abbamarad 1 percen belül. Aztán szokásos sírós ébredés 11-kor. Most a szokásos tea helyett inkább készítettem neki tápszert. Múltkor a párom találta ki, hogy 11-kor inkább etessük meg. (különben éjfélkor is felkel, mert éhes) Szóval 11-kor tápi... és láss csodát, egy nyikkanása sem volt reggel fél8-ig! Úgyhogy aludtam végre!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Lanta: nálatok milyen volt az éjszaka?

Csajok, hagyjuk Lujzát! Mondta, hogy nem akarja felfedni magát, úgyhogy gondolom képet sem fog felrakni nekünk. És azt is mondta, hogy csak kíváncsi és semmi rossz szándék nincs benne. Mi vállaltuk, hogy nyitott fórumon levelezünk, ez természetes, hogy "idegenek" is olvasnak minket.

Blúmi: én ezekről a dolgokról (kapcsolatok) kisregényt tudnék írni... de hát ugye bárki olvashat!

Bejci: én is megnéztem a videót, naggyon ott van! Az én lányom egyáltalán nem ilyen nyugodt. Érdemes lenne őt is levideózni. Az etetőszékben nem bír egy fél pillantra nyugiban megülni.
Vendég

Ja! és köszönjük a dícséreteket!

Ági: a profi képeken a fotós a megkérdezésem nélkül kiretusálta Noémi foltját a homlokán. Úgyhogy most a képeket nézegetve örökké hiányérzetem van.

Starlak: naggyon édes Doncek a képen. Ilyen formátumokat Noémi is szokott produkálni. Ilyen vastag takarója van még?

Honey: én is kíváncsi vagyok mi lesz a vizsgálaton.

Ági: túrótortaaa??? Imádom!
Vendég

Szép Reggel! :)

Eszike: Családi házunk van itt nem melegszik fel olyan gyorsan a levegő. Éjszakára kell még, no meg most mert a Napot nem láttuk két napja. Mikor 3 fok volt akkor nappalra azért már plédet kapott :)

Kérd el a nyers fotót is a fényképésztől, biztos megvan neki még.

Az átalváshoz gratula :) Noncsi most már csak folytatja ezt a jó szokását :)

Én hagyom Lujzát nem zavar csak azt furcsállom, hogy azt írta nincs ekkora gyerkőce míg az augusztusi toicban pedig azt hogy van.

Azért jó a nyílt is mert akkor most nem írna nekünk Hbetti és Gabolino sem.

Lenne egy kérdésem: Ha már csak úgy napi 100ml tejem van abba lehet hagyni a szopit egyik nappról a másikra?
Egyre több a rapli nálunk a reggeli és az esti szopinál és én már se fejni se harcolni nem vagyok hajlandó.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára starlark 2009.05.14 08:08-kor.

Kép

Kép
starlark

Szép jó reggelt Lányok! :)

Starlark,
Naaagyon édes Doncek,ahogyan alszik :) Nálunk eddig csak hagyományos alvós pózok voltak (leginkább háton) de mostanság rengeteget tekereg Andor a kiságyban és sokszor keresztbe fordulva, oldalt aludva találom. Ilyenkor sokszor elgondolkodom,hogy egyenesítsem-e ki, mert szegénykém teljesen fel szokott kenődni az ágy oldalára. Ha este alszik,akkor át szoktam pakolni néha, de napközben nem :)

Eszike,
Naaaaaaagy gratula az átalváshoz!!! :D Lehet,hogy ennyi volt a titok nyitja? :) Nagyon édesek a képek Noncsiról!

Bejci,
Kedd kivételével egyelőre mobil vagyok (meg valamikor majd be kell mennem Újpest Kp.ba, de ez még nincs lefizálva),szóval talizhatunk - ha erre akartál kilyukadni ;) Hogy mikor, hogyan érünk haza,az általában nagyon változó. Attól függ,hogy hova megyünk, mit csinálunk.

Márti,
Nagyon sajnálom a betegeskedést! :( Nagyon ügyi vagy a tornával! :)
Én is csinálgatom, de el-elmaradnak napok.

Volna egy kérdésem csajszik: testtekercselés? Van valakinek tapasztalata? Én tegnap voltam kozmetikába és ott mondta a csajszi,hogy csinálnak ilyet, ami ugye méregtelenít,feszesíti a bőrt, narancsbőrre,plusz kilókra elvileg jó. Én igazából a feszesítés miatt érdeklődöm, mert azért úgy érzem ,hogy (mivel giga nagy pocakom volt) a pocimon még olyan kis punnyadt a bőr :? a méregtelenítés része is jól hangzik (meg persze azért én még megszabadulnék 1-2 feles kilótól, de most itt a feszesség a lényeg számomra. A többit letornázom)
Mit gondoltok? Neten olvasgattam kicsit, amit találtam, ott igazából a feszességre eléggé ajánlják.

Honey,
Tejpépet Te kérdezted? (bocsesz,már nem emlékszem potosan) Nekem anno a védőnő azt mondta mikor irattam fel tejpépet, hogy azt naponta max 2x adjak, mert szorulást okozhat. Azt,hogy kiválhatja-e a tápit, nem tudom.

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Eszike!

Üggyi Noncsi! :D

Ági!

Tedd közkinccsé a torta receptet! Pont hétvégén kéne túrótortát sütnöm. :wink:

Fú lányok, hihetetlen módon fájnak a kezeim. Nem tudom mi szállta meg az izületeket, de alig tudok fogni. :( Ákost emelgetni különösen nagy élmény... :roll:
Gyerekem megint rekedt, úgyhogy megyünk délután a doktornénihez. Más baja nincs, múlt héten is volt már ilyen, akkor elmúlott, de most újra visszaesett, így inkább elviszem megnézetni.

Pussz mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Starlark!

Szerintem igen, abbahagyhatod, csak arra figyelj nagyon, hogy nehogy becsomósodjon a cicid! A tejcsi nem fog egyik napról a másikra elmúlni, kb. 1 hónapja egyáltalán nem szoptatok és még mindig vannak tejcseppek amiket ki lehet nyomkodni, vagy maguktól távoznak. Szóval, óvatosan azért! :wink:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Minyu!
Szerinted érdemes megnézetni a csöppök szemét ilyen kis korban? Nándinak mit javasoltak a vizsgálat után?

Eszike
Hurrrrrrrrá!! Akkor lehet, hogy máskor is meg kell etetni este 11-kor, ha felébred. Hátha követi ezt a jó szokását.
Le is fényképeztem a tortát, különlegesen nézett ki. Mindjárt fel is teszem.
És nem szóltál a fotósnak, hol van a folt? Mert azért csak része Noncsinak. Nem csináltatod meg vele újra „garanciába” ?

Starlak!
Kérdezd meg a tapasztaltabbakat, de szerintem a mellgyuszi miatt nem érdemes abbahagyni csak úgy pikk-pakk. (bár ha nem durransz be szopi és fejés nélkül, akkor lehet, hogy abba hagyhatod) Fokozatosan hagyd el a szopikat. Először vagy a reggelit vagy az estit. Majd csak egyszer szopizzatok egy nap. Majd az az egy szopi is tartson rövidebb ideig, annyira, hogy ne szívja ki teljesen. Így a tested leáll a tejtermeléssel. Én így gondolom, de majd a többgyerekes anyukák megmondják.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Túrótorta-funoknak:

http://desszert.eu/sult_turotorta_II

2 hete sütöttem meg a keresztlányom szülinapjára,nagyon finom!!! Ha meggyel vagy eperrel körberakjátok a szélét és tejszínhabbal tálaljátok,verhetetlen és nagyon jól is néz ki! ja és ami nem mellékes: nincs vele sok macera (viszont éredemes beletenni +1 tojást és így picit több lisztet is,úgy jobban alakítható a tészta)!

Márti
borossné becz márta

Eszike!
Hát hogy őszinte legyek nem nagyon tudom :? Azt tudom, hogy többször kelt mint előző éjszaka de annyira nem lehetett vészes ha nem emlékszem :) De nagyon örülök, hogy Neked sikerült aludni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én is ezt szerettem volna elérni de Ramóna nem hajlandó meginni a tápszert :( Pedig arról sokkal könnyebben le lehet szoktatni mint a ciciről!!! Kornélia 9 hós korában szokott le az éjszakai evésről hát Ramóna esetében nem tudom hogy lesz, de hogy nem lesz egyszerű az is biztos.

Ne hari, hogy most csak a hozzám fűződő kérdésekre válaszolok de itt kezd eluralkodni a káosz!!!!! Lassan meg sem lehet mozdulni a házban a sok játéktól :shock:

Kép
Kép
lanta

Monee!
Íme a recept. Jó sütést!

http://www.mommo.hu/media/Csikos_turotorta

és az életben ilyen lett:
Kép

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Hálás köszönet az aggódásért. Nagyon jól esett, hogy gondoltatok rám, ránk. MOst már azt tudom mondani, hogy jófórmán vagyunk. Dolgozok Csíkszeredában (ott, ahol Abigél keresztlányom is van) a helyi televiziónál, mint szerkesztő riporter. Kezd alakulni az életünk. Nagyon nagyon nehéz volt az elmúlt hónap, ami a hátunk mögött van. Egyelőre még ingázok gyergyó és Csíkszereda között, Réka babára addig amiíg lakás lesz anyósom vigyáz. A következő időszakban úgy néz ki lesz egy lakás is itt a városban így nem kell majd ingázni, akkor meg Rékám is bejön velem, a fiuk pedig ősztől fognak itt napiba járni.
Nagyoműn nem könnyű ez a helyzet pláne anyagilag. NA de túl leszünk rajta. Mostanában a jelmondatom ami nem öl meg az erősít tehát... túé kell élni mindent. MOndjuk már alig várom kis manóm jöhessen velem.
Otthon egyelőre minden a régi, tehát nem válunk, nem csinálunk együtt semmit... mindenki elvan a maga kis életével. Talán így a legjobb. Az hogy velünk mi lesz a jövő kérdése.
Réka babó jól van most már egyre ügyesebb, mondjuk nagyon megviseli, hogy egész nap nem vagyok vele. De bizom benne hamar vége lesz ennek a szőrnyű időszaknak.
NAgyon remélem veletek is minden rendben van. Most hogy egész nap szinte a számítógép előtt ülők ígérem többet fogok jönni. (pozitív energiát gyűjteni tőletek).
Hozok képet is babócárl. Addig is puszilunk mindenkit.

szisziKép
sziszi7

Sziszi :)
De jó, hogy irtál végre. Örülök, hogy kezd alakulni a dolog és küldöm a sok-sok pozitiv energiát ++++++++++++++++++++++++++++++

Ági :)
6 hósan javasolják elöször a babaszemészes vizsgálatot, én Csongit azért vittem, mert szemmel láthatóan bandzsi :P Nándit meg azért, mert őt még nem látta szemész. Végülis a gyermekszemészeten (SOTE) azt mondták, hogy közelre és távolra is jól lát mindkét szemével, tehát a dioptriakülönbséget kompenzálja a szemizmával, és mivel rejtett kancsalsága sincs, egyelőre nem igényel kezelést. 1 év múlva kontroll.

torta: milyen érdekes, Nándinak most volt a szülcsije, és én is túróskrémes tortát csináltam (kakaós piskótával) :P

Starlark :)
Hányszor szopiztok 1 nap? 1x? Mert akkor nyugodtan el lehet hagyni a szopit, csak tényleg figyeld a cicid. Nándi is 8 hósan szokott le a szopiról, a végén már nálunk is inkább küzdelem volt, feszitette magát, rugdosott stb. És nekem még hónapokkal később is jött 1-2 csepp, ha megnyomtam a cicim, ez sztem normális.

Honey :)
Merre felé laktok? A Buda rémlik, de konkrétabban nem emlékszem.
Szerintem mostmár majdnem mindenhol vannak ilyen jó játszik, csak néha eldugott helyeken vannak, meg kell találni :)
Mi ha Budán vagyunk, akkor a Naphegy téren, lentebb a Tabánnál, vagy Horváth kertnél (Krisztina krt-nál) játszózunk és ott vannak ilyen hinták.
Ill találtam egy 11. ker-i lapot:
http://www.korlat-jatszoter.bmknet.hu/lista11ker.html
A babafalván pedig elvileg lehet kerületekre bontva keresni:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... kint&id=25

Kép
Kép
Kép
minyu

Hello lányok!

Gyos leszek, mert Bius eszméletlen tempóban közlekedik, kifejlesztett egy über gyors közlekedési módot: ez a fókajárás :) Ezzel gyors mint a villám...

Eszike: Örülök az éjszakátoknak! Tudod mi jutott eszembe? Te hordtad túl leghosszabb ideig Noncsit, ugye ? Milyen furi, akkor alig akart előbújni, most meg nem bír megállni egy pillanatra sem!

Gabolino: Én mindig vevő vagyok talira, de most a jövő hetünk vészesen zsúfolt lesz. Azért valamikor elmehetnénk pl. a VÁrosligetbe sétálni.

Szeder: Jaj Édesem, Gondolok Rád!

na... nyávogás van....
Vendég

gyorsan rakok pár képet Kép Kép Kép
még folyt.köv...

Kép
Kép
a.m.

pancsi/1 Kép
pancsi/2 Kép
a kiskorú elkövető :lol: Kép
arcocska
Kép

Kép
Kép
a.m.

most már értem,hogy nincs szinte semmire ideje annak akinek már mászik,jár a babája :shock:
még meg kell ezt szoknom,de azért nagyon örülök neki
Mindenhova követ Gyuszika :lol: :lol: :lol: .Most beraktam a járókába és üvölt,mert nem szereti.

Visszaolvasni megint nem sikerült,de láttam,hogy Sziszi írt. Nagyon örülök és kitartást a nehéz időben.

Kép
Kép
a.m.

a.m.!
nagyon jók a képek! Biztos jól éreztétek magatokat!
Miért van minin mindig előke? Akármilyen képet látok, mindig ott lóg a nyakában.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziszi: De jó, hogy adtál életjelet magadról!!! Remélem azért hamarosan sokkal jobb hírekkel jössz.... mondjuk hogy minden rendben, együtt a gyerkőcökkel.. stb. AMúgy én egyet nem értek. Régen kezdődtek a gondok a férjeddel? VAgy Rékuc születése után? Mindne esetre nagyon sajnállak érte és kitartást kívánok.... a gyerekekért!!! Sok puszi Nektek!!

Am: De cuki MiniGyuszink!!! Tiszta apja az a gyerek!!! Hú, Ti már jó sokat pancsoltatok vele! Mostmár Nekünk is el kellene vinni Biust valami "nagy vízbe"!

Ági: Az a torta nagyon ott van!!! De nehezen tudom elhinni, hogy a férjed hozta össze!! Ilyen ügyes??? Én férjemnek adhatna leckéket!
Vendég

minyu,
húúúú de szupik a linkek!!! Köszi!!! Mi Budafokon lakunk. Sok itt a játszótér, de bébihinta egyiken sincs.
:(

a.m, ági
BOLDOG SZÜLINAPOT...így jó utólag... :oops: :D

blúmi,
szerintem tök normálisak az ex-szel kapcsolatos "agyalásaid". Engem sem hagyna nyugodni, ha nap mint nap belebotlanék.
De azok után amiken ti együtt keresztülmentetek - szörnyű és csodás dolgokon egyaránt - nem hiszem hogy lenne félnivalód!!!

szeder,
már annyiszor akartam kérdezni, mi lett a vége annak a sztorinak, amit a férjed "hódolóiról" írtál?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szemészeten minden rendben volt!!!!
Annak ellenére hogy időpontunk volt, 1 órát vártunk. Még szerencse, hogy Flóra elötte evett és végig aludta az utat. A két dokinéni szuperaranyos volt!! Mondjuk Flóra megvette őket kilóra, ahogy kivillantotta a 3 fogas mosolyát! :D
Azt mondták, hogy amit én látok az még a kiskori kancsalság ( amúgy most + 0,5-nek mérték mind a 2 szemét ) és hogy 1 éves korára ez simán elmúlhat.
A lényeg, amit figyelni kell: ha fotózzuk, akkor nézni kell, hogy a képen a szemében az u.n. fénypontok szimmetrikusan helyezkednek -e el! Ha igen, nincs gáz, ha eltolódik valamelyik szemnél, akkor újra kell menni.
amúgy kontrpll 1 évesen kell.

Ja és tegnap észrevétlenül kibújt a felső metszőnk is! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Eszike!
Hagyom én Lujzát.. de, hát lehet,hogy az illető, akit olvas.. ááá mindegy...
ÓÓÓ Noémi egy tündér baba.. nekem az integetős kép a kedvencem. A kalapos meg tényleg fotómodelles kis huncut.

Ági!
Húú de jól néz ki a süti!
Én simán elképzelem,hogy férjed készítette..-drága Bejcinkkel ellentétben.. :) csá Bejci! :) :wink: :wink: - szóval vele ellentétben elképzelhetőnek találom, hogy egy férfi süt. A párom olyan finomakat tud főzni, hogy néha én is elpirulhatok mellette.. (Pedig elég jól főzök )
Lehet,hogy ki fogom próbálni én is a tortát!

Starlak!
Úgy megtudnám az alvós képen simogatni Donát hátikáját.
Olyan nagyon édesen alszik!!!

Honey!
ja a kis q..vák szépen leszakadtak Gyusziról, a nyugdíjkorhatár közelében lévő qva már a találkozásunk óta egyáltalán nem hívja, a másik meg tényleg olyankor hívja, ha nagyon szükséges az ügy érdekében.. észrevették magukat. Kis hülyék :) :) :)
Neked nem volt ilyen soha?? Amúgy te féltékeny típus vagy??
Érdekes, én azóta nem, amióta Adél van.. valahogy nem érdekel, ha megtenné Gyuszi és megcsalna a fütyköse bánná.. lenyisszantanám neki :) :) - vicc, de megbánná az tuti!! Húú én nagyon vérmes nő vagyok ilyen téren :)

Márti!
De jó,hogy meggyógyultatok!!!!

Blúmi!
Hányadik oldalon írtál az exről???
Nem találom, és érdekelne nagyon!!!!
Amit kivettem a többiek írásából, hogy belebotlasz, de hol is???????

Ex:
hát nagyon nem volt tartós kapcsolata Gyuszinak idő előtt dobta a csajokat.. -elég kritikus Gyulám nem külsőre, jó arra is, de a természet az fontosabb neki, mint a külső.. (még jó, mert most nem vagyok jelenleg formában , no de majd egy másfél hónap múlva :) :) : ) )
Ezért én az exekre nem vagyok féltékeny.

Biztosan kihagytam valakit, de este még visszanézek -reményeim- szerint.

szeder74

Honey!
De jó,hogy nincs gond Flóra szemével.
A foghoz meg hát csak kézrázás, persze Flórának, nem neked :wink: :lol:

szeder74

am:
Tök jó képeket készítettetek!
Milyen jó, hogy ilyen nagycsaládostul mentetek!!!!
Mi a nyaralást valamelyik nagyival tervezzük, mert akkor mi is tudunk pihenni!!
Gondolom,hogy nálatok is így volt nem?? Vigyáztak minikére??

Ági!
azért van előke Minikén, mert nagyon erősen folyik a nyála. -gondolom én.

szeder74

Honey: Szuper, hogy Flóra szeme rendben van! Grat a 3. foghoz! Találtatok azóta bébihintás játszót? Nem is értem, hogy Budafokon miért nincs.... :shock:

Szeder: Mi volt ma a Bécsi úton? Nem is mesélsz???? :roll:

Én túlvagyok a fonalbeültetésen és jelentem: FÁáááájt!!!!! Nem minden tűszúrás, de volt, hogy majd besz@rtam! És hát le is izzadtam, meg remegtem is.... SZóval nem volt olyan fájdalommentes, viszont egy tuti jó dokinő csinálta, előtte részletesen kikérdezett, és szúrt olyan pontokat is, hogy enyhítsen a pajzsmirígy bajomon, meg az allergiámon. Úgyhogy már be is jelentkeztem a következőre! 8) És ami az éhséget illeti: ma direkt az egyik kedvencemet főztem, hogy mennyire vagyok "ellenálló" ... ééééés csak 1 kistányérnyit ettem, mert abszolút nem kívántam a kaját!!! Ma egész nap nem voltam éhes, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy ez így marad-e? Ha igen, akkor mindenkinek javaslom!!!
Vendég

CSajok! Kinek adjátok az 1-1%-ot???? Mármint nem kiszedni akarom belőletek, hanem ötleteket várnék! Dévényéknek is adhatnám, de azért ott szépen csengetünk amúgy is, hátha valahol jobban rászorulnak!
Vendég

Na!!!! Hahóóóóóóóó!!!! Merre jártok???
Vendég

bejci :)
Én Nándi ovijának
Zuram Gyermekrák alapítványnak
Anyum Pirosorr Bohócdoktorok
Apumat nemtom.
Egyházaknak nem ajánlottunk :oops:

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu: képzeld ma du-n mivel ilyen rossz idő volt, elmentünk a lurdyba játszóházba.hát ahogy élvezte pannám..........naggggyon jól eljátszott vagy két órát.tök jó játékok vannak részükre.
isteni volt :D :D
olyannyira kiütötte magát, h. hazafele bealudt, úgyhogy a fürdés is elmaradt.hullára játszotta magát. :D

Kép
winona

Sziszi: Gondolok rád, nagyon nem egyszerű ez így. Ha lesz lakásod Csíkszeredán akkor gyakorlatilag különköltöztök?

AM: De jó képek, ez nagyon jó pihenés lehetett :)

Honey: de jó hogy nincs baj :)

Ági: Gondolom Minin is egyszerűbb hángit cserélni mint pólót a sok nyáltól :)

Bejci? Uhh ha ennyire fáj inkább ezt kihagyom, amúgy is írtózom a tűtől.

1% én a hortobágyi madárkórháznak adtam, egyháznak nem adok vmi gyermekélelmezési programra ment helyette.

Minyu: Még kétszer... de pl ma esti már nem ment. reggel fejnem kell mert suli van kiderül most mennyi az annyi :)

Köszönöm neked és a többieknek is a segítséget :)

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: