[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
ELSŐ BABÁT TERVEZŐ HARMINCASOK - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziszkó!

Gratulálok akkor ezek szerint a kisfiadhoz! :D De azért ne éljétek bele magatokat, hátha mégis kislány lesz belőle egyszercsak. :lol:

Wepe!

Fontos a szuri, nade magadnak beadni!! :shock: Én valakit megkérnék tuti. Mondjuk párom sem bírná beadni nekem azt tudom, nem az a típus. :lol:

Heni!

Nekünk is fontos vagy! :wink:

Nekem tegnap 150/90 volt a vérnyomásom a jobb kezemen, közvetlen utána a balon meg 130 körül. Ekkora különbség? MÉg sosem volt ilyen magas... Szerintetek lehet ez a melegtől? Egyáltalán nem éreztem magam rosszul, se fejfájás se szédülés! Azért kicsit megijedtem amikor megláttam, azt hiszem mérni fogom a napokban...

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a gratulációkat!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tabati!
Mondtam páromnak,hogy azért még ott van az a 10% a kislány javára! :wink: :wink: :lol: Azt mondta,az se baj,csak egészséges legyen! :D

Heni!
Hát persze,hogy nekünk is FONTOS vagy! :lol: :wink:
A dokid meg tojjd :lol: le nagy ívben! :) :lol:
Bár az se egy utolsó szempont,hogy a babád ennyire fontos neki! :roll: :)

Hétvégétek,hogy telik?Nagyon szupi idő van kinnt! :D :D :D

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Hűűűűű, nagggggyon meleg volt tegnap, és szerdáig még ilyen idő lesz...

Tabati, a vérnyomás sajna lehet ilyen magas a melegtől... nekem képzeld mindig nagyon alacsony volt . Volt, hogy mentem az orvoshoz gyógyszert íratni, gondolta, megméri a vérnyomásom, nem hitt a szemének, 70/56 volt. Semmi bajom nem volt. A lényeg, hogy most nekem is 141/100 volt pénteken, és a szülésznő mondta, hogy nem kell aggódni ez miatt. A bal kézen meg csak azoknak szokta mérni, akiknek mindig magas, mert bal kézen tényleg alacsonyabb... Azért persze nem baj, ha minden nap megméred.

Lányok, iszonyú keményedéseim vannak... már a derekam is fáj. :(
Nagyon aranyosak vagytok, hogy nektek fontos vagyok. :):):) Persze ő is csak viccelődött, és hát persze, hogy jó tudni, hogy bmi bhogyan alakul szülés közben, a baba érdekeit fogja majd nézni, nem az enyémeket... mondjuk én is ezt várom el tőle. Először legyen rendben minden Benivel, aztán velem...

Heni

Kép
szheni
 
 

 
 

Sziasztok,

ma is elég meleg van, nem is tudom, hogy örüljek vagy ne :?: :!: :shock:

Heni, sajnálom, hogy fáj a derekad :(
Pihenj sokat !!! Lábad, nem dagad jobban a melegtől ? Nekem szokott.

Tabati, szerintem simán lehet a melegtől magasabb a vérnyomásod, és az áldott állapot miatt is lehet, ahogy Heni is írta, szerintem elfogadható. De azért mérjed :) Gondolom, ültél előtte és úgy mérted meg :)

Lányok, kérdztem már, csak lusta vagyok visszaolvasni, Ti szedtek/szedtettek valami terhes vitamint ? Leírnátok mégegyszer ? :oops: :oops: :oops:

Tabati, az én párom sem az a tipus, elájul vérvételnél :lol: :o
wepe
 
 


Drága Wepe, az a helyzet a vitaminokkal, hogy az egyik orvos ezt mondja, a másik azt. Nekem a Kaáliban is azt mondta az orvos, amit a nőgyógyász, hogy ne szedjem, mert semmi értelme. Nem kell, csak fölösleges galibát okoz... viszont jó pár hete néztem dr. Czeizel Endrének egy műsorát a vitaminokról, ő meg pont azt mondta, hogy nagyon jók ezek a vitaminnak mondott tabletták, amik tulajdonképpen nem is vitaminok... ő azt mondta, hogy azért érdemes szedni, mert ha hordozod azt a gént, ami a nyitott hátgerincért felelős, akkor nem elég a folsavat szedned. Naponta két kiló spenóttal pluszban talán el tudod érni ugyanazt a hatást, de azt senki nem teszi meg, hogy annyit egyen... Az ugyanis nem a génekre hat, míg a magzatvédő vitaminok képesek megváltoztatni a "rossz géneket". Nem tudom, ebből mi igaz és mi nem, de egy anyuka telefonált neki és kérdezte, hogy akkor ha ez így van, az ő orvosa miért tiltotta őt el az Elevittől és a Gravidától, erre azt mondta, hogy szedje csak nyugodtan, mert az orvosok nagy része nem rendelkezik naprakész infókkal a vitaminokkal kapcsolatban... hát nem tudom. Én nem szedtem... De egyedül Rajtad áll, hogy szeded-e vagy sem. Nem hiszem, hogy árthatsz vele. Az orvosod úgyis mondja majd, hogy ő minek a pártját fogja... egyébként az is tény, hogy ezektől a vitaminoktól nagyobb babák születnek... én nem szktam statisztikai adatokat nézni sehol, egyszerűen csak az ismerőseimnél látom, hogy akik szedtek vitaminokat, nagyon nagy babákat szülnek. Hát, kíváncsi leszek Benire, mekkora lesz, de ha már eléri a 2500 grammot, nekem nagyon is meg fog felelni. :) Sőt, ha kisebb lesz, sem lesz baj, de az orvos 3300-3600 grammra saccolta. Ja, és még egy: az Elevitről azt hallottam, hogy az amerikai vitamin és az amerikai kismamák életmódjára van beállítva, míg a Gravida az európaiakéra. De azért mindenképpen kérdezd meg az orvosod, hogy egyáltalán ajánlja-e. Olyat is hallottam, hogy vkinek csak azért nem ajánlotta az orvosa a vitamint, mert elég pici testalkatú anyuka volt, és nem tudott volna megszülni egy 4-5 kg-s babát.
A lábam most tűrhető, de estére vagy késő délutánra borzasztó... :? Úgyhogy most, hogy megpucoltam az ablakokat (próbáltam nem nyújtózkodni, így mindenre felmásztam inkább... :D:D:D:D), megyek és fel is póckolom magam, hogy ne legyen gond, mert már megint zsibbad...

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni, nagyon köszi az infókat :)
Minden elismerésem a Tied az ablakpucolásért :!: :!: :!: :D :D :D
De vigyázz Magatokra ! Most már akkor csak pihenni szabad !!! :D
wepe
 
 


No, ma reggel megmértem és teljsen normális volt mégcsak a 130-at sem érte el. :D egnap meg voltam táncolni, és nagyon jól bírtam. Pedig azt hittem, hogy inkább csak üldögélni fogok, de nem így lett. :D Ja! És vettem papucsot is a napokban, de nem olyat, amilyet akartam (olyan gyógypapucsféle), mert mind olyan tramplin állt rajtam, és úgy döntöttem, hogy mégha babát is várok, ne legyek már igényelen. Úgyhogy egy csinosabbat vettem, de csak pici sarka van. Viszont jól feltörte a lábam, mint minden cipő, vagy papucs :evil: és gondoltam is, hogy tánc után tuti be is dagad, hogy fogok hazamenni. És képzeljétek egyáltalán nem dagadt be, simán belefértem. Úgyhogy én remélem megúszom ezt a lábdagadás témát. Viszont a jegygyűrűmet már néha le kell venni, főleg estére dagad be az ujjam.

Vitamin!

Hát igen, Henivel már beszélgettünk erről a várandósságunk elején. Az én dokim is azt mondta, hogy szedjem, ha van rá pénzem, de felesleges. Én ennek ellenére amikor még nem voltam babás csak próbálkoztunk, folsavat szedtem, aztán amikor sikerült onnantól a 12. hétig kb. a Femibiont szedtem, ez állítólag a legújabb fajta vitamin az előző orvosom mondta, hogy ezt szedjem. Szinte csak folsav van ebben is. Aztán semmit én sem, még vasat sem, meg magnéziumot is ritkán. Így is mindig rendben volt a vérképem. :wink: Baburól meg csütörtökön kiderül mekkorára nőtt, nagyon kíváncsi vagyok. :D Ilyenkor talán lehet már találgatni, hogy mennyivel fog születni, nem? :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, Neked is köszönöm!
Tök szupi, hogy Te is mész QQCS-ra :D
Hogy bírod/bírjátok, hogy nem kíváncsiskodtok a bab nemére :D
És az is szupi, hogy a vérnyomásod is lejebb ment :D
wepe
 
 


Wepe!

Igazából meglepően könnyeb kibírom, hogy nem tudjuk a nemét. :shock: Pedig alapból kíváncsi típus vagyok, most nem izgat annyira. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Találtam egy könyvet egy másik topikon. Lehet, hogy lehet hasznosítani, nem ismerem. Megnézitek ?
http://www.kismamablog.hu/konyvek
wepe
 
 


Wepe, ez a könyv nagyon jó... megmondom őszintén, sosem voltam híve annak, hogy bébiételeket vegyek majd a gyereknek... először is iszonyú drága, másodszor meg nekem nem ízlenek azok a bébikaják, amiket kapni lehet. (Ha nekem nem ízlik, akkor vajon a babának fog?) Ki tudja, mi van bennük... úgyhogy nagyon jó, mert úgyis én akartam neki ételeket készíteni. :)
Én is úgy voltam, mint Tabati. A 12. hétig szedtem a folsavat, aztán alkalmanként a Magne B6-ot és a 30. héttől a Calcivid-et a fogaim miatt és a D vitamin miatt. Ezt is hetente csak egyet. De nem kellett semmi más, a vérkép így is rendben volt...
Tabati, igen, ilyenkor már lehet tippelni, hogy mekkora lesz a babó a születésénél. De csak nagyjából tudják megmondani, nekem 30 dkg szórást hagyott az orvos. Jó lenne, ha Te megúsznád ezt a vizesedés-dolgot, mert bár nem fáj, nagyon kellemetlen tud lenni, hogy nem tudok zokni nélkül menni sehova, mert úgy néz ki a lábam, mint egy 3 napos vízihulláé... pfúúúúúúúj!!
Holnap el akartam menni pedikűröshöz, de nem tudom, hogy végül el tudok-e... egyelőre ráállni sem tudok a bal lábamra, mert úgy tűnik, sikerült vagy annyira meghúznom a lábfejemet, hogy nagyon, vagy eltört. Az orvos szerint elképzelhető, hogy eltört, de nem röntgenezte meg... :( Merthogy beleléptem itthon a terasznál egy gödörbe, amit nem láttam a hasamtól. :( Reccs, aztán hányinger, sőt, nagyon rosszul voltam, aztán egy óra alatt sikerült megtennem azt a 3 métert a lakásig, mostmeg megyek vissza feküdni és borogatni, bár egyelőre rögzítve van... A francba! Mindig van vmi baj... :(:(:(:(

Heni

Kép
szheni
 
 


Úristen Heni ! :( :( :( :(
Hát ha ennyire fáj ( 1óra 3méter + rosszul lét ) akkor lehet, hogy eltört :cry:
És hogy jutottál el az orvoshoz vagy csak felhívtad ? Hülye vagyok, ha rögzítve van, akkor biztos voltál :oops:
Nagyon gyors javulást kívánok :) , és minél kevesebb fájdalmat !
Nagyon sajnállak, hogy ilyen történt Veled ! :(
wepe
 
 


Heni!

Miért nem röntgenezte meg? A babu miatt? Pihenj sokat tényleg, ez most nem jött jól... :roll:

Wepe!

Köszi a linket, már le is töltöttem és megosztom más kismamikkal is, ha nem haragszol, mert hasznos lehet mindenkinek. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, igen, mert azt mondta, várandósokat nem röntgenez. Jó, mi? Elég paraszt stílusban állt a dolgokhoz, kb úgy, hogy ha kismama vagy, szenvedj mindennel. Nem szedhetsz gyógyszereket, ne csinálj semmit, minek mászkálsz, minek eszel, minek mosakszol (merthogy a kádban is el lehet csúszni), szóval tuti nem megyek be még egyszer. Mindegy, ma jobb egy kicsit már, legalább nem olyan lila, mint tegnap, ráállni még mindig nem tudok, de már nem annyira dagi. Ma még jegelem, aztán meglátjuk... csakhogy holnap lehet, hogy Pestre kellene mennem orvoshoz, talán meg tudják a laborvizsgálatot és a CTG-t csinálni, ma kell telefonálnom. Hát, kiderül majd.
Wepe drága, mázlim volt, mert öcsém erre járt és benézett. Így aztán hívta anyut, vele mentünk be. Mikinek nem is szóltam, csak amikor hazajött melóból. Gondolhatod, hogy letolt!

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok!

Heni, nem csodálom, hogy Miki letolt, de legalább megoldottad családi segítséggel :) Remélem, ma is sokat javul, hogy holnap tudjál menni a vizsgálatra ! Az egészségügy meg sajnos ilyen, nagyon ritka a jó hely :? Semmiért nem vállalják a felösséget...

Tabati, dehogy haragszom, örülök, ha tudok segíteni :D

Sziszkó ?
wepe
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok lányok,csak az elmúlt két napban meg se álltam. :oops: :shock: Ma délután már csak szigorú pihire fogtam magam! :wink:
Tegnap ágyneműt cseréltem,kimostam,kivasaltam.Ma főztem (csirkepörit tarhonyával), takarítottam.Elég volt! :x Kicsit fáj is a pocim. :shock:

Wepe!
Már kérdezni akartam,hogy Neked mi a keresztneved?Vagy titok? :wink: :lol:
Terhesvitamin:A lányok már jó részletesen meséltek róla,látom.Én az Elevitet szedem,napi 1 szemet.Ezt vagy a Gravida-t javasolta a dokinőm.Meg Magne B6-ot napi 3 szemet szedek.Azt mondják ez sok mindenre jó.Ha kicsit görcsölnél,arra is.

Heni!
Vigyázz már nagyon magadra! :roll: Itt a "cél" előtt már be is akarsz kerülni a kórházba? :shock: :shock: :shock:
Jobban van a lábad?Végül is tényleg eltört?Remélem nem :!: :!: :!: :shock:
Az most szerintem a legrosszabbkor jönne Neked!

Tabati!
Remélem már beállt a vérnyomásod! :D :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó,
a tarhonyás csirke pörit hogy csinálod ? Nehéz ? Mert kicsit tartok a tarhonya elkészítésétől :o Imádom mindkettőt, csirkepöri pont volt nálunk is nokedlival, ill. tökfőzelékkel.
Remélem, pihiztél délután :D
Köszi a vitamin infókat ! :D
Szerintetek, ha 2009. 06 hóig jó a folsav, akkor azért azt be lehet szedni, abban a hónapban ? Mert van itthon majdnem egy full doboz.

Tabati, Ti milyen táncra jártok a férjeddel ? Ismered ezt a számot ?
http://www.youtube.com/watch?v=Vbg7YoXiKn0
Imádom, és mondtam a páromnak, hogyha majd lesz esküvőnk, akkor szeretném ezt a számot hallani :D és persze táncolni is rá :lol:
Ehhez milyen tánc illik ?

Heni, jobbulást és sok pihit kívánok !

Jó éjt Lányok !
Évi
wepe
 
 


Csak gyorsan, mert megyek melózni!

Wepe!

Ismerem ezt a számot és én is nagyon szeretem. Mi versenytáncolunk (10 tánc, társastánc,), tudod: cha-cha, rumba , tangó, keringők ilyesmi latin, illetve standard tánc. Ez a zene nem tipikusan latin zene, de most már annyi ilyet is raknak be versenyen, hogy én leginkább cha-chát, vagy rumbár tudok rá elképzelni. Határeset, mert rumbának talán egy kicsit gyors, de alapban nem annyira pörgős, mint a cha-cha. De biztos van egy lassabb feldolgozása is, és akkor egyértelműen lehet rá rumbázni. :wink:

Na, ha esküvőtök lesz, akkor szívesen betanítunk nektek erre egy koreográfiát (persze ha megoldható lesz), és akkor lehet a násznépnek előadást csinálni. ;) Nálunk volt az esküvőn természetesen, persze el is várták. :lol:

Vagy az iwiwen? Priviben megírom a nevem, ott vannak képek is, meg persze be is jelölhetsz. A többiekkel már bejelöltük egymást! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok,

Tabati, hát én is szeretnék a családnak egy táncot bemutatni, csak van két bökkenő: 1-a párom kicsit ockódik tőle, bár tud táncolni, de remélem, ha oda jutunk azért megteszi a kedvemért :) 2-biztos nem mostanában lesz piszkos anyagiak miatt :( de akkor majd szeretnélek megkérni :lol:
Biztos nagyon jó elfoglaltság lehet versenytáncolni, különleges élmény lehet, emlékszem, amikor 8.-ban farsangra készültünk.
Az ofőnk rajztanár volt, és oda volt a menüettért, és valahogy rá tudta venni, azt osztályt erre a táncra, de mégis annyira jó volt, a tánc, a csapat. És képzeljétek szereztek korhű ruhákat, és a hajuknat is megcsinálták, úgy hogy olyan volt mitha parókája lenne mindenkinek, hintőporral szórták be. Azt sajnálom, hogy nincs egy fotóm se :(

Heni, hogy van a lábad ?Sikerült elmenni vizsgálatra ?
wepe
 
 


Heni, Sziszkó ?
wepe
 
 


Sziasztok!

Hallottatok már a Pocaklakó-dalolóról?

Ez egy új, várandósoknak (és párjaiknak) szóló előadás, amivel a 0-6 hónapos korig alkalmazható dalok, mondókák és a hozzájuk kapcsolódó játékok világába tekinthettek be. 2x2 órás előadásról van szó, de az "előadás" kifejezés nem is jó, hiszen igazából dal- és mondókatanulással egybekötött beszélgetésről, tapasztalatcseréről van szó. Szó esik a pszichés háttérről, a fejlesztési lehetőségekről, módszertani segítséggel, ötletekkel látlak el Benneteket. Sőt, a megtanult 40 dalt és mondókát (játékleírással) a végén CD-ROM-on meg is kapjátok, hogy a későbbiekben könnyebben felidézhessétek azokat.

www.cilizenebolcsije.eu

E weboldal Pocaklakó-daloló menüpontjában tájékozódhattok róla.

Júniusban két új helyszínen indul két csoport: Óbudán és Újpalotán. Mindkettő remek közlekedéssel, a Pólus Centerhez illetve az Árpád-hídhoz közel helyezkedik el. A konkrét időpontokról és helyszínekről szintén a fenti weboldalon tájékozódhattok.

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány
 
 


Wepe!

Itt vagyok!!! :lol: :lol: :lol:
Csak ma páromnak voltunk intézni az új melóhelyét!Sikerült!!!! :lol: :lol: :wink: Hétfőn kezd.Már nagyon jó hír,hisz tavaly július óta nem talált munkát.

Szerintem nyugodtan beszedheted azt a doboz folsavat!Hisz még nem járt le a szavideje,ha meg le is járt volna szerintem semmi gond nincs még a gyógyszerekkel utána 2-3 hónapig.
De,hogy biztos legyél a dologban,kérdezd meg a dokidat! :D

A csirkepörit ugyanúgy megcsinálod,mint máskor. A tarhonyát kevés olajon (annyi,hogy ne égjen oda a tarhonya) megpirítod.Addig pirítod,amíg neked megfelelő nem lesz a színe.Én jó közepesre pirítottam.Ezt én is most csináltam először,de fini lett. :P :wink: :lol:
Igazából a tarhonyát sertéshússal szokták jobban elkészíteni.De nekem már régen itt volt ez az egy csomag tarhonya (lejárt már a szavideje :oops: :wink: :lol: :lol: ),azért csináltam ezzel.

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Wepe!
Ja,majdnem lehagytam a végét. :oops: :oops: :roll:
Pirítás után azért főzd meg a tarhonyát! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Én is itt vagyok. :) Voltam orvosnál igen, minden oké. A lábam sztem nincs eltörve, de nagyon csúnyán be van dagadva, így pihentetnem kell sokat... :?
Wepe, nyugodtan beszedheted a folsavat, semmi baj nem lesz tőle. Ha a szervezetedben kell, akkor úgyis felszívódik, ha nem, akkor max kipisiled. Ezzel ártani nem tudsz.

Sziszkó, boldog hétfordulót! :) Most lesz AFP valamikor?Gratulálok a párod munkájához! Örülök, hogy sikerült!

Ja, és Wepe, a tarhonyától ne félj! Én is imádom, úgy, ahogyan Sziszkó írta: pirítsd meg egy picit olajon (ez azért kell, hogy ne tapadjon össze a víztől), és kb annyi vizet tegyél rá, amennyit a rizsre tennél. Ha gőzben áll, ugyanúgy megdagad, mint a rizs. (Én egyébként a rizst is meg szoktam pirítani egy icipicit olajon főzés előtt).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.14 14:32-kor.

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok,

Sziszkó, már pont kérdezni akartam a párod új melóhelyét, de megelőztél ! Gratula ! :)

Lányok, köszi a folsavas megerősítést :D

Én a rizst csak kifőzin szoktam, mint a tésztát :oops: ne gatáyzok vele, de a tarthonyát úgy fogom csinálni, ahogy írtátok. Majd megírom, hogy milyen lett :lol:

Heni, örülök, hogy minden rendben ! :D

Lányok, annyi minden történik mostanában velem, velünk, nagyon ránk jár a rúd :( :( :( Panszkodhatok :?:
wepe
 
 


Wepe!

Persze, gyere panaszkodj! :wink: Mi a baj? :roll:

Rizst csak úgy kifőzni? :shock: Nekem nem mindig sikerül az sem, olyan macerás. Lehet, hogy egyszer már ki kéne mérnem, hogy mennyi vizet rakok rá, mert eddig csak érzésre csináltam... :oops:

Sziszkó!

Gratula párodnak a melóhoz! Azért ez nagy megnyugvás lehet nektek! LÁtod, végre minden klappol! :wink:

Heni!

Pihenj sokat és reméljük hamar meggyógyul a bokád!!

MA voltam dokinál. Minden oké szerencsére, méhszájam 2000, babu még mindig faros... De összességében azt mondta, hogy minden rendben. Elküldött nstre, hogy 2 hét múlva menjek. Szülésznőt felhívtam, aki azt mondta, elég lesz 3 hét múlva, úgyhogy inkább rá hallgatok... :oops:

Heni!

Te mikor voltál először? Ja! És képzeld már megint nincs rajta a leleten a becsült súly... :( Én meg elfelejtettem megkérdezni. Korábban mindig ráírták, de már második alkalom, hogy nem. Vajon miért? :shock: Pedig úgy szerettem volna tudni, hogy hol tartunk... Ja! A köldökömnél van a feje, ezt megkérdeztem, mert mindig ott érzem, hogy kemény. Ez sem tetszik, mert félek nehogy hozzáütődjön véletlenül valami. Miért nem tudja jól betúrni magát inkább mélyre! :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, NST-n először egy hete voltam. Illetve holnap lesz egy hete, ami azt jelenti, hogy 36+2 a június 3-i kiíráshoz képest. A leleten nekem sincs rajta a becsült súly már jó régóta, sőt, ha belegondolok, leletet sem nagyon kapok mostanában... legutóbb a 32. héten tudtam utoljára, hogy kb 1800 gramm, azóta viszont még egy uh sem volt... legutóbb is csak megtapogatta a pocimat és úgy mondta, hogy kb mekkora, de az sem biztos. Egyébként ha nem lenne rendben minden, az NST-n látnák. Épp ma beszéltem Anukkal, ő mesélte, hogy előtte két kismamát fogtak bent a kórházban, mert nem találtak rendben vmit a babákkal, és az egyik anyuka még hisztizett is. Én meg mondtam, hogy ha azt mondaná az orvos, hogy bent kell maradnom a baba érdekében, eszembe sem jutna hisztizni rajta... mostmár tényleg csak őt kell nézni.

Wepe, ne viccelj már! Persze, hogy panaszkodhatsz. Én is szoktam... és kinek, ha nem nekünk?

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok Lánykák!

Wepe!
Persze,hogy panaszkodhatsz,ezt én is csak megerősíteni tudom!
Szerintem nagyon sok mindent elmondunk,elmondhatunk itt egymásnak! :lol: :wink: Úgyhogy ,hajrá!Add ki magadból! :lol:
Ja,köszi hogy leírtad a keresztneved Évi! :wink: :lol:

Lányok,mind a hármatoknak köszönöm a gratulációt,párom melójával kapcsolatban! :lol: Tényleg jókor jött ez a meló most!
Igaz,csak augusztustól akarunk a pöttömnek vásárolgatni,de addig gyűjtögetünk! :lol:
Csak egy kicsit van elkeseredve,mert úgy tudta,hogy mivel folyamatos műszakban fog járni,a pótlék is több lesz neki.De mint kiderült,már megszűnt az úgynevezett folyamatos pótlék!
A délutánra 20%-ot,az éjszakára 40 %-ot kap.
Heni,a Te párod ia folyamatosban jár.Ő hogy kaja a fizuját?Mármint a pótlélokat?És a hétvégére többet kap?Nem akarok tolakodó lenni ez ügyben,csak érdeklődenék,mert most meg vagyunk kicsit kavarva ezzel a dologgal kapcsolatban.

Heni!
AFP-re 13 és 20.-a közt kell mennem,de a védőnőm azt javasolta,inkább az utolsó napokban menjek,mert ha az első napokban megyek,lehet,hogy rossz lesz az eredmény.Így hétfőn,18.-án fogok menni!

Tabati!
Fú,én utálok rizst főzni. :twisted: Nekem mindíg összetapad vagy túl szétfőzöm. :oops: Nem tudom mi a titka a rizsfőzésnek,de én még nem jöttem rá! :oops: :wink:
Gratula a mai eredményekhez! :lol: :lol: :lol: :lol:
Azt írtad,hogy még mindíg faros a pici.De ugye ez még változhat az utolsó napokban is? :roll:

Ma vettem magamnak két gatyót.Egyet itthonra,egyet meg ha menni kell valahova.(kórház,vizsgálat vagy bármi).Eddig farmerben jártam,de már nagyon nyomta a pocimat.Ha meg nem gomboltam be,akkor meg leesett rólam! :oops: Úgyhogy muszály voltam venni.Nem volt drága,darabja 1600 ft.Ja,meg egy hosszított felsőt is.Ennyit már csak megérdemlek! :oops: :roll: :wink: :lol:

Ja és nagyon finit főztem ma!
Páromnak csak Knorr-os gyümilevest,ezt imádja.Magamnak meg tejszínes karalábélevest!Valami isteni lett! :P :P :wink: :lol:
Ja és a második bolognai rakott tészta.Na,megint éhes vagyok! :oops: :oops: :wink:

Rakok fel pocifotót,tegnap készült.

Kép 16 hetesen

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó, szépen nődögél a pocakod! :) Én 18 hetesen voltam AFP-n, ugyanezért, amit Neked mondtak. Rendben is volt minden. :) Ha hazajön este Miki, megkérdezem a pótlékokat és küldök mailt, mert sajnos én nem tudom, mit hogyan kap... nem tudom követni. :)

Heni

Kép
szheni
 
 


Én meg imádok rizst főzni. Viszont a gyorsrizst nem szeretem, inkább azt, amit nekem kell...
Tabati, azért még az utsó pillanatig változhat a baba fekvése, azt azért tudod... és a doktorbácsi is megfordíthatja, úgyhogy ne aggódj ezen!

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni!
Előre is köszi,hogy megkérdezed párodat! :lol: :lol: :wink:
Köszi a pocak dicsit! :lol: :lol: :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok újra :D

Sziszkó, sokat nőtt a pocid a legutóbbi kép óta, és most már gyorsabban is megy az időd, emlékszem alig vártad a 12. hetet, és holnap már el is hagyod 4 héttel ! A nacik tényleg nem voltak drágák !

Tabati, örülök, hogy minden rendben van :D A farfekvés az még változhat, de hogy a bubója a hasadnál van, így jobban vigyázzál :!: :)

Én a sima rizst bő vízben kifőzöm simán, mint a tésztát, nem ragad össze. Bár ahogy Heni csinálja, az az igazi, de én sem mindig tudom megcsinálni, csak apukám :lol:

AFP=különböző betegségeket szűrnek, úgye ? És mi az NST ? :oops:

Rúd, ami ránk jár :?
Emlékeztek, hogy amikor ide írtam Nektek először, akkor Tabatitól kérdezősködtem a felmondással kapcsolatban ?
2,5 hete megtaláltak meg vele, közölték, hogy a válságra tekintettel megválnak útjaink.... Végül is megoldódott csak olyan bunkó volt az osztály vezető, mert gyorsan vittem neki egy igazolást az intézetből, hogy várólistás vagyok, és májusban program indul. És ha párom nem kérdez rá nála ( mi egy helyen dolgozunk), hogy a HR válaszolt-e már, akkor nem is szólt volna! Utána ( hozzá teszem, hogy ez péntek du. volt) rögtön fel tudta hívni a közvetlen főnökömet, hogy majd szóljon nekem, két hétig szórakoztak velem/velünk :evil: És mint kiderült, hogy ez csak az ő célkitűzésébe kellett volna jó pontnak!
Végül is túl vagyunk rajta, de képzeljétek tegnap este felé jöttünk haza a párom szüleitől, és karambolóztunk, mert nem adta meg a szemből kanyarodó az elsőbbséget. A kocsink eleje oda van , autómentő vitte el a szervizbe. Persze előtte teli tankoltunk, és most majd vehetünk bkv bérletet, mert kb. 1 hónapig tuti nincs kocsi.
Nekem annyi bajom lett, hogy a biztonsági őv szétzúzott, lila lett a medence csontom elöl két oldalt, és a jobb vállam egy kicsit.
Azt sem tudom, hogy a műtét után akkor hogy hoz a párom haza, gondolom, nem kellene bkv-ni, vagy túllihegem a dolgot :?: :oops: :o :(
És olyan rossz ómennek érzem ezeket, hogy azzal fog folytatódni, hogy nem sikerül a programunk :o
wepe
 
 


Jesszus, Évi, ezt nem mondod komolyan!!!!!! Még jó, hogy nem lett nagyobb bajotok, bár ez is épp elég... Remélem, kifizeti az az őrült a károtokat, bár ez nem hiszem, hogy segít... Nem liheged túl a dolgot, tényleg nem kellene BKV-zned a műtét után, mert egy csomó bacit összeszedhetsz. Figyelj, ha nem találsz senkit, aki hazavisz, én szívesen elviszlek.
Az AFP-n a 16. hét után Down kórt és nyitott hátgerincet szűrnek. Túl sok értelme nincs, egy csomó országban nem is csinálják már, mert nagyon soxor ad hamis eredményt, de ez még egy dolog, amivel ráhozhatják a kismamákra a frászt. Az NST-n a 36. héttől hetente kell részt venned. Ez tulajdonképpen egy ketyere, amin két érzékelő van: az egyikkel a baba szívhangját és aktivitását mérik, a másikkal a méh működését. (Van-e összehúzódás, fájások, ilyesmi). Ezt 20 percre Rád teszik, a mért adatokat rögzítik és az orvos látja a papíron a bébi állapotát illetve a méhállapotát és aktivitását is. Beni örökké rúgdossa az érzékelőt, így rendszerint megijed a hirtelen hangoktól, akkor felmegy a szívverése 180 körülire, de mindig meg tudom nyugtatni, ha megcirógatom és magyarázok neki. Egyébként 140 körül van a normális szívverés egy ilyen idős babánál.

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok!

Heni, nagyon aranyos vagy, hogy felajánlod a segítségedet, de mire én odakerülök, remélem Te már karodban ringatod Beni babát :D :D :D
Én azt hittem ez a kütyű, az a CTG vagy a kettő ugyanaz ? :oops:
Hangokat ad ki, és úgy mérik az adatokat ? Hogy mik vannak :shock:
Lábad jobban van már ? Rá tudsz már állni ?

Szép napot Mindenkinek :D
wepe
 
 


Igen, az NST és a CTG ugyanaz. (NST- Non stress test; CTG- cardiotochograph). Csak vhol így hívják, vhol úgy.
Persze én is úgy gondoltam, hogy Benivel együtt. :):):):):)

Heni

Kép
szheni
 
 


Wepe!

Jézusom!! :shock: De jó, hogy semmi komolyabb bajotok nem esett. Én bevallom addig vagyok nyugodt, míg nincs autónk, sokan ezért hülyének néznek, de apum taxis volt és mivel ez volt a munkaeszköze, az átlagnál több balesete volt. Utáltam az egészet. :x Persze gáz az egész anyagilag, de legalább tényleg semmi bajotok. A műtét utánra meg tényleg keress valakit aki hazavisz, jobb az úgy. Én a babut is először bkv-n meg vonaton szándékoztam hazavinni a kórházból, mondván, hogy régen sem tettek másként az emberek. De beláttam, hogy egy újszülöttnek jobb azért ha gyorsan hazaér és nem kerül még annyi emberrel kapcsolatba. NO meg ez a sertésinfluenza is, állítólag pont őszre ér el majd hozzánk...nézzetek hülyének, de én félek picit tőle a babu miatt... :oops:

Főnököd miatt sem irigyellek, jó lesz majd ezek után a keze alatt dolgozni... :evil: Bár reméljük, hogy már csak keveset kell menni, mert hamar jön a babu!! :wink: És ezt az egészet inkább úgy fogd fel kérlek, hogy ennyi rossz után már csak jó jöhet!! :wink: Tudod, nem félig üres a pohár, hanem félig tele van! :wink:


Sziszkó!

Szép poci! Nekem kb. Szilveszterkor volt ekkora. Majd csinálunk párommal hétvégén egy montázst, hogy hogyan változott a pocim. Bár lányok.....bálna lettem....hihetetlen.....még a fejem is meghízott. MOndják a szülés előtt bedagad a fej a víztől, hát akkor ez nekem nem dagadás, hanem háj....mindegy, majd lefogyok, csak hol van az a kép amit ide is felraktam nektek, azóta már tényleg bálna lettem. Majd felrakom ha elkészülünk. Bálna, de boldog bálna. :lol:

Rizs: Én is úgy szoktam, hogy megpirítom, majd felöntöm vízzel, de nem hagyom teljesen lefőni róla a vizet meg teljesen puhára főni, hanem amikor még egy picit van rajta, akkor előmelegített sütőbe teszem (persze amikor berakom akkor már kikapcsolom a sütőt) lefedve és a gőztől megpuhul és elpárologa víz is. Ezt anyósomtól tanultam. Csak az a baj, hogy ritkán sikerül kiszámolnom, hogy mennyi az a víz amit még rajta hagyhatok, ami el is párolog róla. Néha vizes marad... Egyszer annyira kiborultam ettől, hogy anyósom úgy vigasztalt meg, hogy csinált belőle gyümölcsrizst, annak úgyis olyan az állaga. :lol: De párom bárhogy megeszi...kedves tőle...na ez már nem vigasztaló, de anyósom szerint eleinte náluk is ez volt, azttán később már nem fogja bárhogy megenni... :roll: :lol:

A jó még a rántott sajt. (kezdő háziasszony vagyok, úgyhogy nem ér nagyon bénának nézni... :lol: ) Azt már tudtam, hogy duplán kell panírozni, de nekem még így is kifolyt. Mindegy, azért az olajat le kell itatni róla, ahogy szoktam husinál, papírra teszem és azzal. Na a sajtnál is ezt csináltam, így a kifolyt sajtra szépen ráragadt a papír, úgy kellett róla lehámozni utólag...szépen nézett ki, mondhatom. Aztán a maradék panírozottat elraktam másnapra a hűtőbe. No, már jobban sikerült. Azóta mindig előre kipanírozom, be a mélyhűtőbe, és egyáltalán nem folyik ki belőle a sajt. És erre magamtól jöttem rá!! 8) :lol: :lol:

Heni!

Hát, doki bácsi nem hiszem, hgy megfordítaná....még a múltkor mondta amikor kérdezősködtem, hogy meg lehet e szülni farosan (bár azóta már nem szeretném semmiképp farosan kinyomni, ami rossz sztorit hallottam erről, jobb a császár ilyenkor), hogy első babánál ilyenkor tuti a császár. Persze a gátmetszésre meg a szülésznőm mondta ugyanezt, de azért reménykedem, hogy hátha vannak kivételek. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja! Még a balesetre akartam írni. nem tudom, hogy ide megírtam e a kolléganőm balesetét (kamionnal ütközött, kómába volt, majd éber kómában) Felébredt az éber kómából is, már voltunk bent nála látogatóban. Teljesen pozitív élmény volt, pedig nagyon féltem az egésztől. Egyrészt a kórháztól, másrészt a kolléganőmet így látni...

No, már az Országos Rehabilitációs Központban van (Budakeszin) abban az épületben, ami egyáltalán nem hasonlít egy kórházra, inkább szanatóriumra. Gyönyörű környezet, modern felszerelések. A betegek közül is csak pár idősebb van pizsiben illetve köntösben, a többség rendes ruhában van. Csak onnan látod, hogy hol vagy, hogy mankóval, tolókocsival közlekednek.

Kolléganőmet sem a szobájában látogattuk, hanem lejött tolókocsival. Egyik keze sajnos béna, meg az egyik lába is. Minden nap 3x tornáztatják. Azt nem mertük megkérdezni, hogy milyen súlyos a bénulás, de reménykedünk, hogy ah tornáztatják, akkor azt biztos azért teszik, mert látják értelmét, látnak esélyt a felépülésre. mindenkit megismer, beszélni is tud, csak még nagyon halkan. Most nem eszik eleget, mert állítása szerint mindentől hasmenése van. Gondolom újra hozzá kell szoknia a rendes kajához, eddig mesterségesen táplálták. És szerintem azért nem eszik, mert olyan kiszolgáltatott, nem bír egyedül wcre menni, ha meg az emberre rájön a hasmenés....nyilván erről sem beszéltünk csak mondtuk neki, hogy egyen azért fokozatosan, mert nagyon vékonyka lett. És az anyukája is ott volt, ő is mondta, hogy azért az ápolók odafigyelnek rá és tukmálják bele a kaját, hisz kell az erő a tornához, a torna meg kell a felépüléshez. Olyan aranyos volt, sokat mosolygott, látszott hogy örült nekünk. Én meg mondtam neki, hogy mire visszajön pont én nem leszek, mert megyek babázni. Szegény erre nem is tudott mit reagálni...csak mosolygott. Szóval kicsit azért most még sokak voltunk neki, így egyszerre rengetegen megrohamoztuk, de tényleg látszott, hogy ötül nekünk. :)

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, szörnyű eset a kolléganődé :( :( :(
Szerencsére tényleg nem lett komolyabb bajunk, a kocsit meg a másik biztosótja fizeti, csak valami nem nagy cég, és jövő hét közepére igérték a kárfelmérést, majd utána kezednek neki.

Nem nézünk hülyének, hogy aggódssz a babádért, szerintem normális, ha félted !!! Még ha nagyobbacsaka is lesz, akkor más és más dolgoktól fogod. Apum mindig azt mondta, hogy kisgyerek kisgond, nagygyerek nagygond, és szegénynek ez be is jött :(

Probálom kikacspcsolni az érzelmeimet a munkahelyen, úgy dolgozom, mint egy gép :lol: Csak nem mindig sikerül :?

A rántott sajthoz van még egy kis tippem, amit egy szakácstól hallottam, hogy nem hogy csak 2* kell bepanírozni, hanem jó erősem rétenyerelni, nem kell félni, nem fog paca lenni :lol:, visszarúgja magát eredeti alakjára. Én egyszer csináltam így, és sikerült !

Faros babáról, én is annyit tudok, hogy inkább császárt választják.
Érdekes, hogy az unokanővérem ( 40 éves ) akkor régen hagyták úgy megszületettni a keresztanyámat ( szegény, de ma már az 100% nincs így ! ), és az unokanővérem első kislánya is farfekvésű volt, de a másodikat már meg tudta szülni, mert ő befordult. Lehet, hogy van benne valami öröklés is :oops: de nem vagyok egy Czeizel rokon :oops: :lol:

Heni, akkor jó, hogy ugyanazt takarja :) De ilyenkor már nincs labor vizsgálat, hetente ?
wepe
 
 


Wepe!

Tuti lehet valami az öröklés dologban, mert egy lánynak a másik topicban is ez van. Az anyukája vele is faros volt. Viszont én anyumnak nem volt ilyen gondja, úgyhogy hátha... :roll:

Sajtra akkor kell rátenyerelni, amikor még nem paníroztad be, vagy utána? :roll: :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati,

jogos a kérdés :) a panírt kell tulajdonképpen jó erősen rányomi :lol:

És a párod nem volt faros fekvésű ( mert az unkonővérem kislány tiszta nagypapája ), vagy anyukád testvéreddel ( bocsi nem tudom, hogy hány tesód van ) ?
wepe
 
 


Nem, senki nem volt faros anyósnál sem, meg anyunál sem. :wink:

Jól van, akkor panírt rányomni erősen, értettem! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Hú lányok,de sokat írtatok!Már egy fél órája csak olvasok! :lol: :oops:

Tabati!
Nagyon sajnálom a kolléganődet! :cry:
Szörnyű lehet most Neki!Eyg ilyen helyzetből felépülni! :cry:
De ezek szerint,amit írtál róla,van akaratereje és nem hagyja el magát.Ez jó jel szerintem a felépülésre!Bár nem vagyok orvos,de úgy gondolom,ahhoz hogy valaki szépen gyógyuljon,sokat segít a ssaját hozzáállása is!

Megmondom őszintén még soha nem csináltam rántott sajtot (pedig imádom) éppen azért,mert macerás. :roll: :oops: Félek,hogy kifolyik belőle a sajt.De megpróbálom ezzel a rátenyerelős :lol: módszerrel,meg az előre bepanírozott módszerrel is! :lol: :wink:
Ja és ehhez egy kérdés!Mindegy milyen fajta sajtból csinálom? Vagy a legjobb a trappista?

Köszi a pocakdicsiket! :lol: :lol: :lol:
Tabati!Ha megcsináljátok a fotómontázst,ugye felrakod ide????? :roll: :roll: :roll:

Wepe!
Nagyon sajnálom,hogy ez történt Veletek!!! :cry: :cry: :cry:
Műtét után meg megne próbálj BKV-ra ülni! :roll: :oops:
Hátha addig kész lessz az autótok!Ha meg nem,csak találtok valakit,aki hazavisz!
Gondolom a melhelyeden is feszült lehet a hangulat!Szegényke! :cry:
Amint megtudjátok,hogy összejött a baba,akkor meddig fogol dolgozni?Rögtön mész táppénzre?

Lányok!
Ma jutott ez eszembe,tudom még ráérünk ezzel,de azért megkérdezem Tőletek.Szóval egy kisgyerek mikor lesz "szobatiszta"?Mikortól lehet bilire szoktatni?Vagy ez gyerekfüggő?

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Hű, de jókat kérdeztek! :)

Először is: Tabati: szörnyű ez a baleset a bnőddel... szegénykém, nem lehetett semmi ő így látni. De a lényeg, hogy túlélte egyáltalán, és ha nem is teljesen, de rendbe jött lelkileg is.
Szerintem ne keseregj a farfekvés miatt, olvastad a szegedi kismama esetét? :) Tényleg az utolsó pillanatig befordulhat. Ja, és Benta példája lebegjen a szemed előtt. Pár napja fordult be Benjámin...

Wepe, nem kell hetente laborvizsgálatra járni, csak az NST-CTG miatt kell. Az utolsó labor nekem jövő héten kedden lesz. ÉS a 32. hét óta ez az egy van csak...

Sziszkó, egy kisgyereket addig nem vesznek fel az oviba, amíg nem szobatiszta, tehát 3 éves koráig ki kell, hogy alakuljon. Ez minden gyereknél másképp működik. Egy bnőm az első kisfiával egyáltalán nem szenvedett a bilivel. Kb 2 éves volt Dominik, nem kellett neki már pelus. Viszont most a kicsi nyáron lesz 2, és menekül a bili elől... szegény bnőm már nem tudja, mit csináljon vele. Mindent kitaláltak, de a picike túl lusta bilire ülni. Már zenélő bilit meg mindent próbáltak, már az apuka is ráült, hogy lássa a gyerek, (persze nem tett bele semmit :D), mutogatták a kertben a virágoknak, kutyáknak, és hogy mindenki hogy örülne neki, semmi... Viszont van egy nagyon jó cikk, érdemes elolvasni :

http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090206 ... us_nelkul/

Nekem nagyon tetszik ez a módszer is, de ehhez az kell, hogy a gyerekkel össze legyetek nőve. Minden mozdulatát ismerned kell... Elvileg működhet. :wink:

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni!

:lol: :lol: :lol: Apuka hogy fért rá a bilire? Én lassan már a wcre sem férek rá! :lol: De kommolyan észrevettem, hogy "kisebb" lett, vagyis nőtt a fenekem a jelek szerint... :roll: :oops: :lol:

Reményt adnak igen, ezek az utolsó pillanatban befordulós sztorik, nekem is van olyan ismerősöm aki ráadásul tuti császárra volt kiírva a szeme miatt, úgyhogy nem is érdekelte, hogy befordul e, mégis egy nappal császár előtt megtette a baba. :wink:

Sziszkó!

Én trappistával szoktam, de szerintem mindegy, csak az a lényeg, hogy inkább kemény fajta legyen, mert a lágy tuti kifolyik. Trappistából is van amúgy többféle, attól függ hol készítik. Abból is van puhább, azt nem ajánlom. (én a nagy konyhatündér... :lol: :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja, rántott sajt: én 3x panírozok, így biztosan nem folyik ki. Viszont kizárólag kemény sajtot szoktam rántani, bár amióta diétáznom kell, inkább grillezem. Ettetek már sajtot grillezve? Isteni fincsi, nem folyik szét, csak az a titka, hogy amíg meg nem pirul az egyik oldala, nem szabad megfordítani. Ja, és nyilván nem rácson kell sütni, hanem sütőlapon vagy kövön. De próbáljátok ki, nekem nagyon bejött.:)
A rizzsel meg az a helyzet, hogy háromnegyedig főzöm meg, aztán sütő nélkül csak úgy hagyom állni letakarva gőzben. Tök jól elszívja a vizet, és ha megpirítod előtte egy kicsit olajon (mondjuk petrezselyemmel), nem lesz mázgás. Viszont a tejberizs meg attól lesz nagyon finom, ha miután megfőtt, egy kis margarint kevertek bele, hogy krémesebb legyen. Ez után lehet rá gyümölcsöt, vagy bármit tenni.

Apuka csak úgy tett, mintha ráülne a bilire, gondolta, ha a hülyeségeit utánozza a gyerek, akkor ezt is fogja... hát nem jött be. :)

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziszkó, hát kissé feszült a hangulat, ezért is, meg más miatt is, néha nagyon elkeserít a dolog, de vannak jobb napok is, szegény páromat sajnálom, mert mindig neki navajgok :o :oops:
Ha sikerül, és tehetem, akkor itthon maradok talán már az elejétől.

Bilizés, szerintem gyerek függő, de állítólag ma már hamarabb átállnak a babák, miért kérdezted ?

Heni, fincsi lehet a gyümi rizs, ahogy írtad :) Lángost csináltam vacsira. sajnos sokat ettem :twisted:
Szerintem is jobb lehet a keménysajtból csinálni a r.sajtot, de én trapistából szoktam.
wepe
 
 


Heni!
Köszi a linket,elolvastam!Hát nem is tudom!Biztos jó dolog lehet,ez az Ázsiai bili,de én inkább maradok a pelusnál! :roll:
Aztán majd kialakul,hogy mikor szokunk le róla és térünk át a bilire! :lol: :lol: :lol:
Heni,megkérdezted párodat a pótlékokkal kapcsolatban?

Wepe!
Csak láttam az egyik újságban egy nagyon édes bilit és akkor jutott eszembe ez a kérdés! :lol: :roll:
A lángost,hogy csinálod?IMÁDOM!!!!
Ha megkérhetlek,leírod a receptet ha lesz egy kis időd :?: :?: :?:

Tabati!
Nem hiszem,hogy bálna lennél!!!!!!Ez túlzás!Csak Te érzed magad annak :!: :!: :!:

Lányok,hogy telik a hétvégétek?Mentek valahova?

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Hű, Sziszkó, nagyon szégyellem, magam, de elfelejtettem. :oops: :oops: Ne haragudj! Ma kb 2 körül ér haza, mindenképp megkérdezem tőle és írok, jó?

Sztem ez a hétvége is el fog telni. Nem terveztem különösebben, hogy el kellene menni vhová, igazából már nem nagyon szívesen mozdulok ki hosszabb távra itthonról, mert ki tudja... :D A lábamat még jegelni kellene, bár képzeljétek, ami eddig lila volt, most megsárgult, (ez volt a bal lábam külső fele), és a belső fele lett most teljesen lila. :) Viszont már simán rá tudok állni, igaz, szaladnom még nem kell, de legalább járni tudok. :):)
Remélem, Ti kihasználjátok ezt a jó időt...

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok,

Jó hétvégét Mindenkinek ! :lol:

Sziszkó, hát elolvastam egy régi szakácskönyvet, az azt írta, hogy kenyérliszt kell hozzá, na itt döntöttem, hogy akkor nem azt a fajtát csinálom meg :? Felhívtam a párom anyukáját, ő mondta, hogy 0,5 kg finom liszt, egy kanál olaj, 1 teáskanál cukor + 1 dl vízben megfuttatni a 2,5 g élesztőt, és tegyek egy evőkanál lisztet is ebbe a futtatásba, ami kb. 5-7 perc alatt kész volt. Most kivételesen csak 1 lejárt szavatosságú porélesztő volt itthon, gondoltam legfeljebb nem sikerül, de nem hagyott cserben :lol: :wink: És utána a lisztbe beleöntöm ezt az élesztős cuccot, plusz fokozatosan adagolok hozzá vizet, annyit, hogy keverni tudjam, de sűrűbb legyen a nokedli tésztájánál, és a legvégén sózom, mert az élesztő nem találkozhat a sóval, mert állítólag akkor nem fog megkelni. Ezután kb. fél órát pihentetem meleg helyen, én úgy szoktam, hogy begyújtom az egyik gázrózsát, és közelébe teszem, de nem túl közel! Amikor megkelt, akkor egy közepes lábosba teszek 1,5-2 cm magasan olajat, és el kezdem jó forróra melegíteni. Egy tálba teszek vizet, ez kell a formázáshoz, egy lapos tányérba teszek a kezemmel pár ( kb- 3-5 ) csepp vizet, és vizes evőkanállal, de én ezt is kézzel szoktam kiveszek a tésztából, és elkezdem a tányéron nyújtogatni vizes kézzel, mert én nem vagyok olyan ügyes, hogy mindezt a levegőben tegyem meg ezzel a tésztával, arra figyelek, hogy a tányérhoz ne ragadjon oda, fordítok is rajta, ha ragadna, akkor teszek még egy pár csepp vizet, de ne sokat, mert amikor teszed a forró olajba, akkor megégetheti a kezedet, nagyon vigyázzál vele! Ha vékonyabban szeretitek, akkor elég egy evőkanál tészta, ha vastagabban, akkor lehet több a tészta.
Olajból kivéve papírkendőre teszem lecsöpögni, mint rántott húsit. Azt hiszem ennyi. Remélem, Neked is sikerül elkészíteni ! :D

Heni, jó sok pihit :D , jó színes a lábad :)
Jó időkihasználása: de. előszoba, konyha nagytakarítása :? . Estefelé megyünk a kutyusunkhoz megsétáltatni. Holnap nem akarok semmit sem csinálni :)
wepe
 
 


Wepe!
Köszi a receptet!Nem tudom mikor,de megfogom csinálni! :lol:
Legalábbis próbálkozok! :wink: :oops: :lol:

Heni!
Szép színjátszós lehet akkor most a lábad! :shock: :roll:
De reméljük,hogy hamar meggyógyul!Futnod meg most amúgy sem szabad! :wink: :wink: :wink:

Na jó éjt lányok :!: :!: :!:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: