2004.05.10 08:13

2004.05.10 08:19
2004.05.10 09:08
Leírva ezeket a sorokat talán sértőnek érzed, pedig nem akarlak én téged sértegetni, csak szeretném, ha túljutnánk egy kicsit ezen az abszolút alapszintű érvelési rendszeren. Már csak azért is, mert pont te írtad ekként: "Egyébként aki igazán elmélyül a politikában, és nem csak érzelmi melldöngető,az veszi a fáradtságot, és elolvassa a programokat, célkitűzéseket mindkét oldalon. Hogy ne a levegőbe vagdosson, hanem valóban tájékozott legyen."
Amelyekbe beköltöztek a jobbos és a balos nézetű családok egyaránt. 2004.05.10 09:35
2004.05.10 11:24
Egyetlen pici kiegészítenivalóm van: ha már Marxot említetted, még szebb példa lenne Engels. Ha jól rémlik, Marxot kitagadták, több gyereke a sohobeli állapotok miatt meghalt, és jóformán élete végéig folyamatosan adósságokkal küzdött. Engels viszont gyártulajdonosként halt meg, haláláig támogatta a Marx családot, illetve tetemes örökségéből jutott Marx lányainak is. Remélem, nem emlékszem nagyon rosszul
2004.05.11 07:01

2004.05.11 07:27
Erről mi a véleményetek? Ti mosolyogva elmentek emelett? Ha ezt az előző ciklusban Orbán Viktor mondta volna, akkor felháborodtatok volna? És ez most csak egy a sok közül, ami például nekem gyomorszorító hangulatot okoz.
2004.05.11 22:42
)egyet értek veled abban, hogy Kádárista elvekhez hasonló az általad leírt gondolat, miszerint olcsó gyógyszereket és magas fizetéseket. De ha elmélyedsz az orvos-orvosság-orvoslátogató kérdéskörében, akkor megtudod, hogy miért fogy iszonyú sok méregdrága orvosság, miközben a generikusok,ugyanazzal a hatóanyaggal nem. Aki nem érti az összefüggéseket, leírom legközelebb. Ami a magas fizetéseket illeti, nem ezzel nyert az MSZP, a beígért plusznyugdíjjal, és az 50%os béremelés igéretével? Meg azzal, hogy "Jó hangosan mondom (és szótagolva) hogy mindenki értse, nem lesz gázáremelés. "( legalábbis a jövő héten - csak ezt nem tette hozzá kiskedvenc )
Ja, Demokratát még életembe összesen egyet olvastam, azt is rég lejártan valahol találtam. Ellenben időnként megveszem a Magyar Nemzetet IS és a Népszabit IS el szoktam olvasni, + a természetesen balos beállítódású helyi újságot, és az összes balos média mellett, melyek merev túlerőben vannak ( aki televízióadót akar magának, az csináljon magának - mondta szépszavú miniszterelnökünk )szóval ha próbálok objektíven tájékozódni, akkor HirTVt is szoktam nézni. Lehet grafikonon vizsgálni, hogy milyen arányban jelenik meg a HírTVben a baloldal a jobbhoz képest, és az összes ballib médiában a jobboldal.Kicsit (kb. 40 %al ) kiegyensúlyozottabb a HírTVben a két párt megjelenése. Ezt csak azért írtam kedves kíváncsi, mert többet vártál tőlem. Ugyan nem tudom miből többet, és milyen alapon vártál többet, (lehet, hogy tanítottál az egyetemen ? mert akkor értelek, hogy többet vártál, ott voltak jó kis politikai viták, lehet, hogy ott hallottál engem ? akkor elárulhatnád ki vagy, ha nem titok ?)Amúgy nem veszem sértésnek, hiszen mindaz, amire most hirtelen vagy hatan éreztétek, hogy reagálnotok kell, valószínűleg elevenbe vágott. Akkor meg miért venném sértésnek, ha valaki megsértődött, mert szembesítem valamivel, ami nem esik neki jól. A politika már csak ilyen. Annyit már megtanultam belőle, hogy lövöldözni lehet,ha lőnek az emberre, sőt a Fidesz saját kárán tanulta meg, hogy sajnos kell is. Aki viszont beáll a véleménnyilvánítók körébe, annak számolnia kell azzal, hogy támadások ( ha elég nagy ember, akkor rágalmazások sorai ) érhetik, felesleges megsértődni. Visszalőni lehet, az viszont minősít, hogy mivel. És még egy nagyon fontos kérdést vetettél fel Kíváncsi. A pillanatnyi érdek szerinti szavazást. Itt most említhetném ismét a szavazatvásárlásokat, a gulyásos szavaztatásokat, azt autóztatásokat, említhetném a kékcédulás választásokat - ha tudod miről van szó, érted is. Amiről beszélni szeretnék az a választások lényege. Lehet szeretni és útálni pártokat, az egy dolog. De megint a lényeg sikkad el. Miről is szólnak a választások? Tudod mi a politika? A kultúraközvetítés tárgy így fogalmaz: A politika a VÁROS ügyeinek intézése. És ha nem tudnád, (ha tudod, ezer bocs a szájbarágósdiért) azért VÁROS, mert a POLISZOk, a görög városállamok ügyeinek az intézéséről van szó. Politizálás - a polisz, a városállam ügyeinek intézése. A görög demokráciában minden szabad polgárnak szavazati joga volt a város(állam) ügyeinek az intézésében. (Kivéve egy csomó kivételt persze, pl. idegenek, gyengeelméjűek, meg még sokan nem szavazhattak, ez is megérne egy misét, de ha érdekel a téma, legközelebb erről is beszélgethetünk)Eleinte persze szépen működött a dolog, szépen összejöttek a fórumon a polgárok és megbeszélték, megszavazták, elintézték az ügyeiket. Igen ám, de ahogy nőtt a városállamok lakossága, annyian lettek a szavazatra jogosultak,hogy egész egyszerűen nem fértek be a térre.És itt kezdődött a közvetlenül választott képviselők története. Akiknek egyre többen átadták a szavazati jogukat, cserébe azért, hogy az Ő ÉRDEKEIKET képviseljék a döntéshozásban. Aki nem az ő érdekeiket képviselte, azt szépen elküldték a jó fenébe, vagy még rosszabbul járt. A képviselők, a pártok,sőt a kormány is !!! AZÉRT VAN, hogy képviselje az én érdekeimet, a városom érdekeit, és a mi, magyarok érdekeit(nem csak a fél országét!!). Nem az a lényeg, hogy piros, vagy narancs tógában jár, Zeuszt, vagy a Napot imádja, AZ ÉN ÉRDEKEIMET képviselje, mert én sokadmagammal nem férek oda a térre ügyet intézni, szavazni a döntéshozatalkor.És ha a narancstógás képviseli az érdekemet, akkor rá szavazok, ha a pirostógás,hát őrá, ha nem szavazok, akkor meg olyan vagyok mint a rabszolga, akinek eladhatják a gyerekét.A dolog nem attól erkölcstelen, hogy mondjuk a lila képviselőtől visszakérem a szavazókövemet, mert háborúra szavazott a szomszéd városállammal. Ha nekem ez nem tetszik, miért ne adnám legközelebb a szavazókövemet a zöld tógásnak? Az a dóga, azér fizetik, hogy engem képviseljen!!De ha tudom, hogy a zöld tógás ugyan nemmel szavazott a háborúra, viszont tudom róla, hogy lop, csal, hazudik, sőt megerőszakolja a rabszolgáit és rablógyilkosságban is részes volt, hát magamat érezném gáznak, hogy mégis neki adom a szavazókövemet. Az alaposságról, igényességről egyenlőre ennyit szeretnék írni,kedves Kíváncsi, a művelődéstanszéken elég sok kötelező olvasmány volt művelődésfilozófusokkal, nem akarom a többeket úntatni azzal, hogy olvasmányaimat soroljam neked, de ha gondolod, ajánlok belőle párat legközelebb.De nem terhelsz, tényleg, csak pont belevágtál a közepébe, mert én aztán olyan hülye vagyok, hogy minden kötelező olvasmányt el is olvasok. Kivéve Marxizmus-leninizmus politikai gazdaságtana, de lehet, hogy tanácsodra pótolom. De jelenleg Max Weberre és a protestáns etika gazdaságtanára bukom.És irodalomkereséshez még nincs szükségem a netre, a jegyzeteimben őrületes mennyiségű ajánlott irodalom van, fél életem kevés lesz mind elolvasni. Majd utána jöhet a google.
) 2004.05.12 09:22
2004.05.12 12:18
Küldjél már egy kis szabadidőt is hozzá!
2004.05.13 21:24
Egyébként PTE. 2004.05.14 00:10
2004.05.14 17:10
. Amit látok: a családnak az átkosban nem volt említésre méltó vagyona, most meg van bánya, vannak Tokajban szőlők. És még azt se állítom, hogy bűnös módon szerezték őket!!! Nem vagyok annyira fafej, hogy azt gondoljam, a gazdagság=becstelenség. De egy bánya viszonylag rossz alap arra, hogy a nagytőkét mint szitokszót emlegessük. 

2004.05.16 20:07
, hogy a mai átlag népesség szintje oly magas
, hogy meg tudja ítélni, hogy XY doki csak bizonyos cég cuccait írja fel. Ja, meg mire rájönne is, addigra biz sokan igen jól járnának, és nem valószínű, hogy az a beteg lenne...
2004.05.17 12:12
2004.05.17 20:09
Ettől függetlenül, Állam Bácsi nem tudja jól kezelni ezt a problémát. Nekünk kell rákérdezni a dokinál, hogy mibe' lesz?, nekünk kell megharcolni a váltásért, ami ma Pesten is csak elvi lehetőség - ezek után vidéken pláne.
. Itt kellene T. Kormányunknak lépni.
Tényleg folyamatosan az az érzésem, hogy csak igyekszem mindig a kisebb rosszat választani. 

2004.05.19 21:28
)Ami az elvakult hívek elvakult bólogatását illeti, hát ezt egy ilyen családi előzménnyel rendelkező balosnak igazán nem kellene felhoznia...Ja, ezer éve rühellem, hogy a hülye Fidesz nem csatlakozik az MDF-hez, hogy hivják haza a magyar katonákat. Végre-sajnos (fogolykínzások) adódott egy olyan dolog, hogy ki tud hátrálni a F. ebből a hülyeségből. Nagy marhák, hogy eddig támogatták az iraki missziót. (kritika?morgás?felhördülés?)Ami az általad leírt galíciai marhaságot illeti, elítélték a pasit,nem? Nagyon helyes. De kár, hogy ennél sokkal súlyosabb dolgok még bíróság elé se kerültek.Egyetlen MSZPs főgurut sem ítéltek el (még tárgyalás sem volt) a milliárdos nagyságrendű (gyilkossággal is megtunkolt) olajszőkítéses ügyben.
))) 2004.05.20 11:29
2004.05.26 22:48
) hát akkor lehet, hogy ma egy helyre szavazunk, kedves Juli.
) Szánalmas ezen lovagolni ? Lehet. De kérdés ki mondja ezt, a lovas, vagy a ló...A szánalmas, az valami egész más,mint ez, hogy felemlegetjük, hogy voltak itt nagyon-nagy bűnök, és a bűnösök nem bűnhődnek, sőt.A fejünkön ülnek. Ez az ország a szánalmas. Az egyik fele azért, hogy ezt az egész ügyet nem tartja ügynek, a másik fele meg azért, hogy akarata, szándéka ellenére ezek az erkölcslovagok ülnek a nyakán.
) és verem továbbra is itt a betüket, hogy írhassak például neked olyan dolgokról, amelyekről vagy nem tudsz, vagy keveset, vagy hamisat. Ha tényleg érdekel a politika - valszeg, hiszen itt vagy, - hát ne csak egyoldalúan tájékozódj, mert akkor egy igazi, éles helyzetben - ez itt nem az, zavarba hozhatnak. 2004.05.27 10:01
2004.05.27 10:05
2004.06.14 18:47
2004.06.14 21:40
2004.06.14 23:18
2004.06.15 06:01
Ugye, Juli? 
2004.06.15 12:02

2004.06.15 12:16
2004.06.15 18:49
2004.06.15 19:03
2004.07.06 22:52
2004.07.08 21:18