A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Tabati, :lol: Koszi.. :)
Vendég

Minimanó, ez pont úgy néz ki, mint a Haberkorn babakocsi. Nagyon klassz, van hozzá autósülés is? A ruci+ágynemű is nagyon szép! :)

Gabi, kedves a kertészetek! :x
Nekem is már eléggé fájdogál a csípő + szemérem csontom, sőt! oldalt fekve a combcsontom is. :?

Tabati, nekem is egyre körülményesebb ez a lábujj téma :roll:
Hogy álltok a házikóval? Sikerült az ablakokat megvenni, vagy már be is rakták?

Nekem egyetlen tetra kifogóm volt/van, de én semmire nem használtam, mert fürdéshez normál frottír kifogóba/törülközőbe csavartam a srácom, szóval nekem tök felesleges volt, de azért most átmostam, lehet kipróbálom majd Zalán fürdetéséhez. :roll:

Ma két kispasink van, nővérem kisfia is itt van, és mivel szuper az idő, szerintem egész nap az udvaron leszünk: lesz hintázás, homokozás, kutyán lovaglás, macsek kergetés, teknőc etetés..és remélhetőleg ebéd után egy kis szieszta mindenkinek. :roll:

A hétvégén csak nem végeztem Zalán szekrénypakolásával, mert annyit sikerült mosnom, h nem értem a vasalás végére.. :shock: :shock:

Tegnap az esti fürdésnél Apa olyan komolyan vette a fütyi húzogatást, h sikeresen úgy maradt a fiam pötyörője. :shock: :shock: Nagyon megijedtem mert visszafelé meg sem akart moccanni. Így a normál fürdési időt meg3xoztuk, addig lubickolt, meg idétlenkedett a vízben, mire nagy nehezen Apa vissza tudta varázsolni a bőrikét oda ahová kell. :roll: Szerencsére nem lett semmi, nem repedt be, vagy ilyesmi és Barnabásnak sem tűnt fel, h mi történik vele. Én viszont annál jobban bepánikoltam. :roll:
o.heni

niki: mégha a kislányod miatt rossz is így, szerintem nyugodtabb vagy bent, mint otthon, mivel ha gáz van, itt gyorsan tudnak cselekedni, mi itt vagyunk, és "untatunk" :lol: Gondolom a párod is nyugodtabb, legalábbis enyém biztosan aludni sem tudna, ha így lennénk itthon, ami érthető is, én is nyugisabb lennék bent. Nekem a dokim azt mondta a kiírt időpont előtt egy héttel be kell feküdnöm...teljesen kivoltam, mivel ha egy héttel később érkezik pl. akkor is kb. 3 hetet bent leszek :roll: El tudom képzelni, hogy milyen rossz még Neked, de gondolj arra, hogy így sokkal jobb lesz! :wink:

f.nikici

o.heni: jó kis délelőtti program :wink: Vasalnivaló az nálam is van dögivel :twisted: A bnőm hasonlóan járt a kisfiával anno, csak ők azzal a különbséggel, hogy a kisgyerek másnak üvöltött, és jól begyulladt neki :roll: , de szerencsére a kamillás fürdő rendbe tette 8)

f.nikici

Heni!

Ezek szerint ti húzogatjátok... :roll: Én úgy parázok ettől, ha fiam lesz, mert ebben a kérdésben is annyi ellentétes véleméynt olvastam már, hogy igazodjon ki az ember lánya... (de asszem már beszéltünk is errő itt a fórumon is) Van aki nem ajánlja, pont a berepedezések miatt, de van akinke azért tapad le, mert nem húzogatták, az meg azért gáz, mert ha a krém se segít akkor műtét, meg kínlódás... Anyósom húzogatás párti, férjem meg azt mondta, hallgassak rá, hisz látom milyen jól sikerült neki anno! :lol: Na, de viccet félretéve, kíváncsi vagyok védőnő mit fog majd mondani. :roll: Ha erre a témára gondolok, akkor inkább vágyom elsőnek egy kislányra.... :roll:

Nyílászárókat még nem rendeltük meg, mert még azért körbenézünk, meg férjemnek volt egy kis munkahelyi problémája, költöznek is, úgyhogy ez most épp elég gond neki, de nemsokára beszélünk az építésvezetővel, mert már igencsak bejött a jóidő, el lehetne kezdeni a belső válaszfalakat felrakni stb.

Kép
Kép
tabati

sziasztok! Nici! Nagyon sajnálom,hogy bent kell maradnod már a végéig,de legalább jó kezekben vagy ott!! Nagyon szorítok nektek! A család meg majdcsak ellesz addig valahogy.

Boo!! Nagyon jó a ruha,de nekem az előző kettő azért jobban tetszett,abból is az első verzió!

Nálunk nincs semmi különös,megyek 1-től kismama tornára,addig vasalok,mosok. Nagyon nehezen bírom a meleget,pedig eddig meg sem kottyant :lol: Nem baj,azért jobban örülük neki sokkal,mint a télnek!
Nem tudom írtam-e,hogy írt egy sms-t a szülésznő szombaton,hogy július 18. a szülés várható ideje. Ő 20-tól megy szabira,de itton lesz,úgyhogy azt hiszem,mellette döntök. Csak nem pont akkor érkezik Lili,amikor ügyeket intéz és nem tud jönni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Hát ha szabin lesz, akkor csak ne intézzen ügyeket, hanem pihengessen otthon a tv előtt és várja a hívásod! :lol:

Kép
Kép
tabati

Igen,Tabati igazad van!! Végülis fizetünk neki,nem?! :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nikici!
ha nem vagytok házasok,akkor ti mikor intézitek az apaságit?
én már tökre elbizonytalanodtam,hogy mi a jó.valaki szerint lehet
régebbi 30naptál,valaki szerint meg nem...
te tudsz valami pontosabbat???

Kép
Kép
csibe83

Lanyok, itt nincs olyan, hogy apasagi nyilatkozat... :roll: Szules utan anyakonyveztetni kell a gyereket, aki mondja, hogy en vagyok az apa, azt beirjak..legalabbis nalunk igy volt...es olyan nevet adsz a gyereknek, amilyent csak akarsz, ugy betuzod, ahogy akarod..

Gabi, tenyleg hatalmas a pocakod, nagyon formas, szerintem ez a meret 4. babanal normalis..

Minimano, neked is nagyon szep a pocakod, en is ugy lattam, hogy kisebb, mint amiket elozoleg tettel fel... :roll:
Nagyon edes dolgokat vettel, es szep a babakocsi! :)

Futyihuzogatas... :? hat, mi a 4 lanyunk utan szinten teljesen tanacstalanok vagyunk...nem is tudom meg, hogy itt mi a hivatalos allaspont... (amilyen lazan kezelnek mindent, le merem fogadni, hogy nem kell....) en meg azt is megkerdeztem anyosomat, hogy a popsikenocsot egyaltalan hogy kell kenni ra???? :shock: (Csak a zacsira, vagy magara a futyire is? :? :lol: ) Azt mondta, ne izguljak, fiukat egyszerubb kezelni ilyen szempontbol, mint a lanyokat.. :?

O.heni, szuper kis programotok lesz! :D Elvesztettem a fonalat, neked mar nem kell fekudni? :roll:
Vendég

Köszi lányok a dicséretet :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát nem lett kisebb a pocim :wink: mondjuk nekem nagynak se tűnik, kiváncsi vagyok hogy holnap mit mondanak hány gramm a drágám :wink: (különben valaki azt mondja hogy már milyen nagy a poci, mások meg hogy nem is nagy :shock: ) :wink:

Niki, szerintem is jobb ha már bent maradsz de a kislányod nélkül bizti hogy nagyon nehéz lesz :cry:

Nikici, én azért merem bevállalni a rózsaszínt mert nekünk már nem lesz több bébink, csak ő kegyelme :wink:

Heni, Baby Smile: AXEL ez a babakocsi márkája és 68.000.- ft kerül, de mondta a lány akit felhivtam telcsin, hogy ha várok még 1-2 hetet lesz hasonló sokkal több szinben és lehet hogy az még olcsóbb is. Igy most azért még várok :wink:

Kép
Kép
minimano74

Manó!

Akkor lehet, mégsem rózsaszín lesz az a babakocsi! :wink: :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Niki:Sajnálom h igazam lett,és bent fogtak!
Vigasztaljon a tudat h mi itt vagyunk,írj sokat! :lol: :lol: :lol:
Nehéz lehet a kislányod nélkül,de nézd a jobbik oldalát ez is valami h eddig kihúztad otthon,és most már tényleg nincs messze a vége.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Ancsurti!
Köszi, rajtad kívül még senki nem volt ilyen lelkes a nevet illetően (talán még mi sem).
Tegnap este akartam még írni, hogy anyudnak sem lehetett könnyű feldolgozni a történteket, szegény. Nekem csak 7 hetes volt a második babám, amikor vetélés lett, de az is borzasztó volt, nemhogy egy ilyen tragédia.

Nekem meg azt mondta pénteken a védőnő, amikor ráálltam am érlegre és kiderült, hogy 13 kilónál járok, hogy "az még pont belefér a 15 kilóba" Mi van? Majd ha már elérem a 15 pluszt, onnantól kezdve ne egyek, mert elértem a normálisat v. mi?
Szóval a hasméretből és súlyból babasúlyt jósolók menjenek egyéb helyekre.

Boo!
És lemaradtam: vesztek hozzá mózest v. csak a hurciba lesz és a sportrész? Mert ha jól emlékszem a sport az még korai. Outletben mennyiért adják? Csak, mert akitől a Zappot vettük, 90 körül árul újat és érdekel, hogy megéri-e?
Az új ruci nekem egy kicsit hálóinges, de lehet, hogy az anyaga miatt.
Tetrakifogó: textilpelus anyagból egy nagyobb, türcsi méretű. Ez puhább mint a normál frotírtürcsi.
(ja Ancsurti közben megmondta a tutit)

Gabi!
Kertészt kirúgni!

Niki!
Teljesen értem, hogy egyik szemed sír a másik meg nevet. De ugye tudnak menni hozzád minden nap?
A lényeg, hogy pihenj sokat (mást úgysem tudsz), mert aztán beindul a nagyüzem. Akkor elvileg kb. 5 heted van?

És a szombati uh képek:
Kép
Kép
Itt meg az összekulcsolt tappancsok:
Kép

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba, minden nap jonnek 2-szer..csak Rania nem nagyon dijazza, egy ido utan menniuk kell, mert nagyon nyugi...kis szoba, nem tud futkosni, unatkozik..

A Bodza nev nekem is tetszik!!! De a Lilien is! :lol:

A fotok szuperek, nekem nagyon hasonlit Szonjira, foleg a masodikon!
Vendég

Ekezet... :twisted: marmint Rania nem nyugi - nyugodt, hanem nyugi - nyugos.... :D
Vendég

Na lányok figyi igy is kicsi a pocakom (ruhában) ez is mai kép:
:wink: Kép Kép

Kép
Kép
minimano74

Szonibaba, nagyon édes a bébid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Minimano, nagyon csalóka a csupasz poci fotód! :o Így ruhában viszont már tényleg 30 hetesnek látszol! Csini pocak!! :wink:

Szonibaba, szuper képek! Annyira gyönyörű formás kis szája van Bodzának, tényleg hasonlít Szonjára nagyon!!! :)

Tabati, tényleg nagyon megoszlanak a fütyihúzogatásról a vélemények, mi sem csináltuk, mert azt mondta a védőnő. De sajnos letapadt (nem emlékszem pontosan, kb fél éves lehetett..)és csak akkor vettük észre amikor pisiléskor olyan volt a fütyije, mint egy kis lufi :shock: :shock: így rohantunk a dokihoz, ő nem is bántotta, csak ajánlott rá egy krémet, azzal kenegettük és pár nap alatt helyrejött. Utána viszont heti 1x kénytelenek voltunk kicsit megmozgatni, mert féltünk az újbóli letapadástól. Sajnos viszont ennek ellenére még egyszer letapadt, de szerencsére újból krémeztük és helyrejött. Azóta már a fiam ezt megoldja magának, mert imád a kis himbi-limbijével szórakozni :roll: :oops: , de azért úgy hetente, kéthetente Apa megnézi, h minden ok-e vele. Na tegnap Apa kicsit szorgalmasabb volt, de így legalább tudjuk, h egyáltalán nincs letapadva. :roll:

Niki72, sajnálom, h már nem engednek haza :( , de a kórházban tényleg a lehető legnagyobb biztonságban leszel!
Nem maradtál le semmiről :wink: , igen, a dokim szerint feküdnöm kellene, de az utóbbi napokban ez nem igazán sikerült :roll: , viszont nagyon jól érzem magam (kopp-kopp) nincs is most semmi panaszom. :wink:
Egyébként én a fütyit sose szoktam bekenni, csak a zacsit+körülötte+popót. :wink:

A srácok már délutáni sziesztán, nekem tanulnom kéne, de semmi kedvem... :cry: :cry: azt hiszem inkább én is ledőlök, és nézek egy kis jó barátokat. :roll:
o.heni

Szonibaba,
Lehet, hogy a védőnéni arra gondol, hogy akárhol tartasz a terhességnél, 15 kg-nál szülsz és kész. :twisted: Nekem azért ez a 15 is olyan relatív. Az első szülésnél az a 15 három hétig tartott, a másodiknál meg rámragadt egy csomó, neki kellett állnom fogyizni, hogy eltűnjön. Most mit kukacoskodik itt pár kilón? Vagy arra gondol, hogy majd 8-9 hónapos terhesek majd berobbannak a konditerembe, hogy leadják a felesleget? :roll:

Niki,
Nyügit vettem. :lol: Néha zavaró az angol klaviatúra. :lol:
Azért az nagyon szerencsés, hogy olyan sokat meg tudnak látogatni. De azért messze nem irigylem tőled azt az 6 hetet, végig bent. :?
Meglepne, ha egy olyan országban szórakoznának a névadással, ahol még azt se döntötték el, hogy az English szót hogy válasszák el. :lol:
A fiúkat nem feltétlenül egyszerűbb pelenkázni. :lol: Engem halálra tudott idegesíteni az a sok apró kis redő, amiből ki kellett törölgetni az oda nem való dolgokat. 8) De abból a szempontból tuti jobb, hogy nem mehet a hüvelybe semmi, így a fertőzés valószínűsége csak a töredéke.
Sztem ez a "halálom esetére" forgatókönyv genetikus, vagy legalábbis mélyen gyökerezik a kultúránkban. :lol: Első terhesen apának gondosan elmondtam, hogy mit kell csinálnia, ha mégiscsak valami történne velem. Azért ott van a statisztika, hogy évi 500.000 nő hal bele a szülésbe, még ha döntően nem mifelénk. Most már csak meg kellett említeni, tudja, mit kell csinálnia. :D

Mi a fütyit nem húzogatók pártján vagyunk. Ha gond van, legalább ne én okozzam. :wink: Azok a mikrorepedések, amelyek húzigálás során fel sem tűnnek szoktak gondot okozni. Urulógusok általban ellene, gyerekorvosok általában mellette vannak (nem orvos véleményére kevésbé adok). Nekem az első szakcsoport véleménye ér többet fütyikérdésben.

Nikici,
Majd szépen "megvizsgál" a dokid a kiírt időpont körül és nem fogsz még egy hetet extrában bent dekkolni. 8)
A legtöbb House szakszót magyar változatban is latinul mondják. Akkor meg nem mindegy? :lol: Pont az a lényeg, hogy ne értsük. Szerintem a saját hangjuk miatt érdemes eredeti nyelven nézni. Úgy tudom, le lehet tölteni angol felirattal is, ami együtt sokkal jobb nyelvtanulás céljából is, meg hát érthetőbb is. Ha pár részt végignyomatsz egymás után, feltűnő, hogy elég limitált az az idegen szókincs.

Tabati,
A meleggel nincs gond. Itt bent az a kellemes 24 fok van, ki meg akkor megyek, ha még nincs túl meleg. :lol: Azaz nekem fel sem tűnik, sőt, élvezem.

Sillia,
Nem nehéz olyan ismerőst találni, akinek PONT ekkora volt a hasa. Ahány ismerősöm ment szülni, mindnek különböző méretű és alakú volt a pocija. Furcsa lenne, ha egyikre se hasonlítanék. :twisted: De volt olyan is, akinek az 5. hónapban azt hittem, hogy megy szülni. :oops: Nem mondtam, de le lehetett rólam olvasni. Így csak egy jó nevetés jött ki belőle. :wink:

Gabi,
Kertész. :lol: Bocsi, mivel kívülálló vagyok, nekem vicces. Néha én is ilyeneket gondolok a tükörbe nézve és kb uakkora pocink lehet, csak én 20 cm-rel magasabb vagyok, így a tiéd még nagyobbnak tűnhet.

Minimano,
Jónak néz ki a kocsitok :D A lépcsőn azokat a kocsikat lehet jól vinni, amelyek kb 10 kg-osak, azaz szinte egyiket sem. :lol: A műanyag kerekesben sem rázódik szét a baba feje. Bár tény, hogy a gumi jobb, de nehezebb is.
Látom, nagyon bejött a rózsaszín. :lol:

Ancsurti,
Az ügyek intézése, úgy látszik, nem pasis dolog. :lol: Itthon az adóbevalláson és kocsidolgokon kívül az enyém minden ilyesmi.
Azért 25 évvel ezelőtt már kellett volna egy-két dolgot tudnia a nőgyógyinak, uh ide vagy oda. :shock:
Mandulaműtét után pont vaníliás joghurt itt az ajánlatos. Uh a fagyi is mehet. :wink:

007,
Én még soha nem porszívóztam le se a karnist, se a csillárt. :roll: Tudom, nem mentség, de a karnisunk jó 3,5 m magasságban van, oda hogy lehet egy porszívót felcincálni? Van, aki ezt évente kétszer is megcsinája? :lol:
Új korona ... király. :D

Katy,
A nyaklánc talán még kevésbé zavarja, mint a karlánc. Ha idejében felrakod, azt hiszi majd, hogy az is az ő testrésze. 8) Még nem mondta senki, hogy a babáját zavarta volna.
Kutyáknak is van homeopátiás gyógyi? :shock: Le vagyok maradva. :lol:

Boo,
Amikor meglesz a bébi, akkor lesz igazán gázos bmilyen nyitvatartási idő. :lol:
Nálunk még a védőnéni is alvásidőben rendel. :twisted: Bár kompromisszum az lehet, mert ott közöltem, hogy akkor én nem megyek, vagy átteszi, vagy felhív telefonon.
Ennél még tovább fog romlani a helyzet, amikor már mész vissza a munkába. 8)

Kép KépKép
lorca

Nikici!
Felmész a pelenkás oldalra és fent van egy olyan link, hogy Hálózatunk. Ott megtalálod a boltokat.

Kép
katy76

Nem is a bajom hogy megjegyzik, tudom én is hogy nagy hasam van, és mivel alacsony vagyok tényleg mint egy gombóc úgy nézhetek ki. De akkor is rosszul esik az embernek hogy még csak köszönni sem köszön, és rögtön letámad hogy brutál hasad van, és hogy biztos egy csomó vitamint szedsz. Mintha azt mondta volna hogy híztál vagy 30 kg-t hogy nézel ki. Legalább is nekem úgy jött le. De ma úgy látszik ilyen nap van, mert az oviban is az óvónő rögtön mondta hogy mennyi van még. Mondom 7 hét, erre mennyi? Te jó ég. Na erről ennyit. Lassan utcára sem megyek ki.

Niki szerintem jobb így hogy ott vagy a segítség közelében ha kell, tudom hogy nehéz lesz. De majd utána bepótolhatjátok. Most aza lényeg hogy biztonságban legyetek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Minimanó! Szép nagyon a pocid,nekem nincs ekkora,pedig egyidősek vagyunk. Néha meg is ijedek,hogy csak nincs valami baj,de a doki amikor legutóbb voltunk (1 hónapja) nem mondott semmit,hogy gáz lenne a méretével a Lilinek(890g). Szerdán megyek legközelebb,szerintem most kb. 1200 g lehet,de majd úgyis megírom.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Tegnap felhívtam Ágit!Kö9szöni szépen nagyon jól vannak!Minden ok!Semmi változás, csak picit unja magát.Majd a jövőhéten lesz Uh, ha minden igaz, akkor már többet tud mondani. :wink:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok! :)

Most is rövidre fogom (mármint magamhoz képest :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ), mert egyrészt fáradt vagyok (reggel fél kilenctől most estem haza), másrészt pedig hangulatom se sok. Úgyhogy, marad az olvasás és majd holnap irogatok nektek.

A végén kezdem.

4. Koronám megvan, smakkol. :D :D :D :D Este hatig nem ehetek, utána már lehet vele működni. (A dolognak csak egyetlen szépséghibája van: ma még gyakorlatilag nem is ettem normálisan... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

3. Doki.
Több, mint egy órát vártam rá és 10 perc alatt lezavart. Ezek közül egyik sem lenne alapból probléma, de miután utána mentem a fogdokihoz pont rosszul jött ki, hogy hazamenni már nem tudtam, odamenni meg még korán volt.
(A dilemmát megoldotta a BKV. Valahol előttünk valamilyen gubanc volt, ezért nem jártak a kombinók. Mivel időmilliomos voltam így kb. fél órát ücsörögtem fent egyedül, mire elindultunk. Most nem volt probléma, hogy hova üljek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
A lényeg, hogy minden rendben van, még vérnyomást is sikerült kimutatni. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Továbbá javasolta, hogy szedjek vitamint. Mondom: milyet? :shock: Elevitet. Mire én: évek óta szedem. Válasz: akkor jó. Hogy ez most honnan jött neki...? :o :o :o :o :o

2. Kismama torna.
Megállapítottuk, hogy a védőnői szolgálatnak ott van értelme, ahol nehezebb érhetők el a dokik (illetve általában az egészségügyi ellátás mint olyan, kevésbé kiépült) és ahol nem repkednek alacsonyan a kések. De még így sokszor kívánni valót hagy maga utána a tevékenységük... :?

1. És végül, ami nagyon rányomja erre a mai napra a bélyegét: a reggeli vérvétel az ÁNTSZ-nél.
Azért mentem oda, hogy a köldökzsinórvételhez szükséges szűrővizsgálatokat (amiket majd szülés után meg kell ismételni) TB támogatásra megcsinálják. Erre mondja a csajszi, hogy ugye tudom, hogy ezeket nekem kell állnom. Mire én: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: Mióta? Válasz: múlt hét kedd óta.
Először azt hittem, hogy pechem van, lemaradtam valamiről. De nem. Kisült, hogy még február végén-március elején azt mondták neki valamilyen felettes helyről, hogy a TB finanszírozni fogja, úgyhogy mehet ingyenben. Ő ennek a telefonnak(!) a tudatában csinálta egészen múlt hét hétfőig, amikor kibukott egy dolog, hogy mégsem. A TB visszadobta a javaslatot és térítés köteles mindenkinek. Ez kb. 1 hónapja volt, csak neki elfelejtettek szólni. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x
5 szűrővizsgáltra lenne szükség, ami összesen 21.000.-Ft lenne. Ebben benne van a szifilisz illetve a Hepatitis-B is, amit mindenkinek megcsinálnak a terhessége alatt. Így, ha csak a másik 3-re kéri az ember a szűrést, akkor 14.500.-Ft.
A Krio-nál külön kell fizetni ezekért a szűrésekért, 15 illetve 9 rugó kérnének.
Elvileg visszamegyek holnap, de még este átbeszéljük Apával, hogy mi legyen. :?:
És mi történik azokkal, akik abban a hitben mentek oda, hogy a TB finanszírozza? Számíthatnak rá, hogy kiszámlázzák nekik...

katy76!

Akaratomon kívűl, de azt hiszem jól kitoltam veletek. Ne haragudj érte. :oops: :oops: :oops: :oops: :( :( :( :( :( :(
Bár a csaj szerint, ha már a köldökzsinórra ennyi pénzt tudunk szánni (kapja be, mert egyrészt mi köze hozzá, másrészt meg nem tudhatja, hogy valójában ki hogyan áll anyagilag :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ), akkor ennyi plusz pénzt csak ki tudunk csengetni, én azonban azt hiszem ti is tudtátok volna másra is fordítani ezt a pénzt...
Nagyon remélem, hogy megússzátok a dolgot és hajtják be utólag rajtatok!!!!! Mégegyszer bocs. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.11 22:53-kor.

Kép
Kép
200907?

007,
A vérvétel ktg-ét lehet, hogy lenyelik. :roll: Bár megjegyzéséből nem ez látszik nyilvánvalónak. Legalábbis nekem úgy tűnik tisztességesnek, mivel egy telefon alapján azért mégsem kéne árajánlatot csinálniuk :evil: , ez az ő saruk.
A többi vizsgálatot nem lehet megcsináltatni házidokival vagy nőgyógyival? Nem, mintha ők lelkesednének az extra ktg-ért, de hátha. :roll:

Gabi1,
A milyen nagy hasad van az pozitívabb megjegyzés, mint az "Úr Isten, milyen nyúzottnak nézel ki!", amiben már volt részem. :lol:

Minimano,
Teljes alakkal sokkal nagyobbnak néz ki a pocid. :lol:

Szonibaba,
Nálatok egy szobában alszanak a gyerekek? Hogy tűrik egymást?

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Azt mondták a csajnak, aki levette a vérmintákat, hogy vagy ő vele fizettetik ki vagy kiszámlázzák az érintetteknek. Szerinted...? :roll:
Azt is mondta még, hogy ha viszek neki olyan papírt/beutalót amin ezek szerepelnek, akkor ő nem vizsgálhatja annak valódiságát, de volt már, hogy valakinek adminisztratív okok miatt "visszadobták"...
(Magyarul egy kamu papírhoz kéne egy dokinak adni a nevét, pecsétszámát, stb.)

Kép
Kép
200907?

200907! Mi is le akartuk vetetni a köldökzsinórvért,de a dokim lebeszélt róla. Azt mondta,hogy amióta lehetőség van rá itthon,közel 1 millió gyerek született és még soha nem volt rá szüksége senkinek. Meg nagyon sokan nem tudják,hogy max. 40 kilóig lehet használni. Azt mondta,hogy ő minden héten kidob az ablakon 10 ezer Ft-ot,mert megkeresik őt a sejtbanktól,hogy reklámozza őket,de ő nem akarja. Azt mondta,hogy ő szívesen leveszi,rajta nem múlik,mert egy tűszúrás,de szerinte azt a pénzt költsük másra. Én díjaztam,hogy megmondja a frankót,és mivel bízom benne,úgy dönöttünk apával,hogy rá hallgatunk. Persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie,csak leírtam a mi tapasztalatainkat!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok.
Gyorsan bekukkolok még, aztán beáztatom a lányomat, hogy holnap reggelre valami elfogadható kinézetet sikerüljön varázsolni neki. Ugyanis ma a kényeztetés nevében szinte mindent szabad volt, úgyhogy pl.: madártollakat festettünk az udvaron, aszfaltkrétázott, spagettit főztünk, stb. Szóval a koszréteg alól ki kellene vakarni.
Köszi mindenkinek a drukkokat, eléggé izgulok, a Nóci kevésbbé, de azért látszik rajt, hogy ő is, mert időről-időre előhozza a témát.
Azért még holnap-holnapután is gondoljatok ránk sokat. Ha minden okés lesz, szerda délután haza is jöhetünk.

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 10:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 10:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Boo!

Jé összement a pöcsöd a fűnyírásban, olyan kicsi lett???!!!

fél órát ültél az üres combinón???

:lol: :lol: :lol: :lol:

Hendegabi!

beáztatom a lányomat

:lol: :lol: :lol:

007!

Elég durva ez a vérvételes sztori!! Dühítő az biztos!! :evil:

Fütyihúzogatás!

Na, akkor megint egy-egy a hozzászólások alapján... :x A baj az, hogy mindkettő logikus. Hogy miért ne, és az is hogy miért!! ÁÁÁÁÁ, megőrülök!!! (talán mégiscsak kislányos pocim van... :lol: )

Manó!

Na, így már tényleg nem tűnik laposnak. De csupaszon tényleg inkább olyan hosszúkás laposabb volt. Így meg kerek... :shock: Érdekes... Lehet, hogy összegömbölyödött a babi! :lol:

Kép
Kép
tabati

Haliho....de csendes volt a topik delutan, latszik, jo ido van feletek.... :?

Boo, a kertesz pocsen annyit rohogtem...azert tekintettel lehetnel az allapotomra!! :lol:
Biztosan szep lesz a ruhad!!!
Legbelul en is sokkal nyugodtabb vagyok, de azert Rania hianyat nehez lekuzdeni! :( Raadasul nagyon ugy nez ki, hogy apanak hetfon vissza kell mennie dolgozni, ugyhogy anyosom lesz vele 10 napig, aztan a nagylanyom (akkor jon Mo-rol..) :( Majd agyon kenyeztetem, ha egyszer hazakerulok innen!!!! :D

Hendegabi! Gondolok Ratok!!! Szegeny kicsi lany... :? En 3 eves koruli voltam, csak arra emlekszem, hogy a doki kivett anyu kezebol, es elvitt (nagyon sirtam) meg arra, hogy utana tojasosnokedlit kertem...semmi mas nem maradt meg.. :roll:

De jo, hogy Pagika ilyen jol van!! Hat, en tutira megertem, hogy unatkozik... :!:

Mano, ruhaban mar tenyleg nagy a pocid! :D
En ugy tippelem, hogy hasplasztikad volt..? Csak azert, mert nekem is volt, es ugyanilyen a heg.. :roll: A csaszar csak egy nagyon rovid vagas, es sokkal lejjebb, ki sem latszik a bugyimbol (osszvissz max 10 centi..)

Koldokzsinorver: nekunk meg sem fordult a fejunkben soha... :roll:
Bond, annyit olvasom, hogy utazol a combinon, mi a csuda az?? :roll:
Sajnalom a plusz kiadast...hat, mar tegnap zsufoltnak hangzott a mai napon! Gratulalok a sikeres magkoronazashoz! :D
Vendég

Ket korrekcio: a szomoru fej nem arra vonatkozik, hogy jon a nagylanyom, hanem arra, hogy Ranianak most apa sem lesz, hanem mindig mas....
Masik: zsufoltnak hangzott a mai napod! (nem napon..) :?
Vendég

Niki!

Bond, annyit olvasom, hogy utazol a combinon, mi a csuda az??

:lol: :lol: :lol: Már bocsánat, de ez annyira aranyos, annak ellenére, hogy tudom, nem itt élsz!
Ez az a hiper-szuper villamos, ami a 4-6os helyén jár manapság a körúton. 007-es ügynökünk tulajdonképpen ott éli mindennapjait! :lol: És milyen jó neki, mert már műkszik a légkondi! :lol: Hétvégén én is tapasztaltam. :wink:

Kép
Kép
tabati

Tabati... :lol: :lol: Koszi...
Vendég

niki72! :)

Csak neked! :wink:

http://www.bkv.hu/galeria/vill_combino.html

Holnapi menü:
11:30 :arrow: Első találkozás a vadiúj, 24 éves bagó függő védőkislánykámmal (remélem, sikerül addigra féltre tennem az előítéleteimet :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )

:arrow:

személyesen megyek be a Teve utcába megkérdezni azt, amit telefonban is lerendezhettem volna. :x :x :x (A mai esetből kiindulva nincs kizárva, hogy átmegyek szőkébe és megkérem, hogy amit elmondott, azt akkor legyen szíves és írja is le :roll: :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :? :? )

Apával megbeszéltük és arra jutottunk, hogy csütörtökön elmegyek Krio-ékhoz és ott vetetem le a vért illetve megkötöm a szerződést (amit egyébként itthonról is megtehettem volna, a gép előtt ülve és kattintgatva :? :? :? :? :? :? :? :evil: )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.11 22:58-kor.

Kép
Kép
200907?

007!

Akkor ezek szerint holnap egy csomó olyan dolog miatt kell járkálnod majd a dög melegben, amit itthonról is elintézhettél volna... :roll:

Védőkislány (ahogy írod), tényleg nem lehet annyira hiteles, de nézd már el neki, valahol el kell kezdeni. Ha azt nézed, akkor a nődoki sem hiteles (márha férfiről van szó), mert még sosem szült gyereket. Honnan tudhatna bármit is a fájdalmakról, meg ilyesmiről... A cigi az gusztustalan, abban egyetértünk, főleg aki az egészségügyben dolgozik... :x :x brrrrr!!!

Niki!

No, mlátod már képed is van, nézegesd, ő a combino. :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok csajok!!

Remélem mindenkivel minden rendben. Én hétvégén anyóslátogatást tartottam, nem voltam netközelben. Nos most kezdek visszaolvasni, és próbálok reagálni mindenre.
Egyébként velünk minden oké. Mostanában kicsit keményedik a poci, de sztem nem vészes, mert csak nagyon ritkán, naponta max 2-szer.
Ma ügyi voltam...:( Jöttem el a könyvelőtől, és a lépcsőházban az uccsó lépcsőn megcsúsztam, a bokám majdnem kiment, és sikerült letérdelni. Filmekbe illő malőrrel védtem a pocakot, így csak a térdem horzsoltam le picit, hála ég minden rendben van!!!! 8)
Nos most kezdek visszaolvasni.

Kép
szisz89

Szisz!

Hihetetlenek vagytok!!! :evil: Tessék jobban vigyázni!! Egy másik topicban is egy lány valószínűleg a bokáját törte, lehet meg sem gyógyul szülésig... :x

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Csak gyorsban, mert lenyúltam az autót, s nekem kell majd mennem apáért a melóhelyére... :lol:
/erről jut eszembe: van egy eladó toyota carinánk, keresünk egy audi a4-et helyette- csere is érdekel :D /

tabati: /azt hiszem, te kérdezted/ mi pont múlt csütörtökön csináltattuk meg az apaságit, ott az önkormányzaton nem mondták, hogy 30 napnál régebbi nem lesz jó. Az orvos adott egy igazozást, hogy jön a baba, azon rajt van, hogy mi a fogantatás dátuma meg a szülés várható ideje, s ennyi. Ezt meg a személyit lemásolta, majd kiadta a papírt 4 példányban. Ja meg megkérdezte, hogy mi legyen a baba vezetékneve. Merthogy lehetne mind a kettőnké egyszerre. Ezen eléggé elcsodálkoztam, mert pont nemrég mondta egy barátom, hgoy nekik nem engedélyezték, mert nincsenek összeházasodva. Lehet, hogy ez megyénként változik, mint egy csomó minden, mert ők a balcsinál laknak :roll:

niki: nagyon sajnálom, hogy így alakult, de talán tényleg ott van a legjobb helyetek /mármint, biztonság szempontjából gondolom... :wink: /

timcike: köszönjük az infót, majd az uh eredményről is várjuk a tájékoztatást :lol: pagikáéknak meg minden jókat kívánunk :lol:

Rólunk: eddig mindig odáig voltam a jóidőért, de rá kellett jönnöm, hogy terhességgel együtt már azért nem bírom olyan jól :cry: Tegnap elmentünk fagyizni Balatonalmádira :lol: A fagyizótól lesétáltunk a strandra, de mire leértünk a Balcsiig, azt hittem megdöglök :roll: Egy kis hideg vízzel lemostam az arcom, egy kicsit jobb lett. Meg amikor nyúlkáltam a kellemesen hűvös Balatonba :lol: Egy csomóan fürödtek ahhoz képest.... mondjuk, főleg gyerekek :lol: :lol: Utána elmentünk balatonnemtomhova kajálni, ami után úgy két órán keresztül ücsörögtem az autóban hazajövet. Mivel nem én vezettem, eléggé elpunnyadt a lábam, le is vettem a cipőmet, hát bedagadt. Itthon alig bírtam felhúzni :cry: Tök fura érzés volt. Mintha megcsípett volna valami méh, vagy ilyesmi... Aztán ma meg elvittem apát dolgozóba, én meg nyakamba szedtem a várost, hogy nekilássak shoppingolni. Jöttem- mentem, utána szülőszoba látogatás, majd megint vásárlás. mindez ebben a dög melegben. Kicsit lefáradtam tőle :roll: És egy csomó mindent, amit akartam, még meg sem vettem! Úgy nagyjából sehol sem tartok :cry: Na de holnap mennem kell a terhesgondozóba, hogy táppénzre irassam magam, utána meg megint vásárolgatás :lol: Még jó, hogy a rokonság már beszerezte a dolgok nagyját :lol:

Kép
agi125r

Jaaaaaa :roll: Hu, koszi, Bond, mennyit filoztam ezen, hogy mi lehet az a combino...elobb is rakerdezhettem volna.. :roll: :lol:

Itt ugyebar szulesznok vezetik le a szulest, ha nincs komplikacio, akkor doki nem erintett. Rengeteg szuleszno van az osztalyon, mar eleg regota itt vagyok, de mindennap jon be hozzam uj...es nagyon sok nagyon fiatal kozuluk...ma peldaul pont egy 24 eves volt... :roll: Haaat, lehet, hogy kicsit izgulnek, ha o vezetne le a szulesemet.... :? Na, nem is azert mondom, mert eloiteletem van a fiatal korral, meg hat valahol el kell kezdeni, de azert nem sok tapasztalatuk lehet meg.... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Újra itthon :wink: !
Csak néhány reakció, mert nem vagyok képben :roll: !

Szonibaba!

A bébi csudaszép :wink: ! Tőlem megy a drukk ezerrel++++++ :D :D :D !

Hendegabi!

Gondolok rátok, Nócira :wink: !

Niki!

Hála Istennek, hogy azért rendben vagytok!!! Én is jobbnak látom, hogy bent vagytok! Ezt a pár hetet féllábon is kibírjátok (mindannyian)! És tényleg: a koraszülés innentől már nem annyira rettenet, de azért még kicsit szorítsd össze a lábad :wink: :lol: :lol: !

Rólunk:
Szuper volt a hétvége, de pillanatok alatt eltelt :? ...
Nagyon szép volt a szálloda, jó a kaja (annyit ettem a 3 nap alatt, mint egy malac, minden étkezésnél dugig voltam :oops: :oops: :twisted: ), a Lövérek gyönyörű, és a soproniak nagyon kedvesek :D !
Sokat úsztunk, meg pezsgőfürdőztünk, voltunk biciklizni az erdőben, a belvárosban, meg moziztunk is, szóval nem sokat pihentünk :oops: (Dodi-styleban nyomtuk 8) :lol: :lol: ).
De azért az jellemző, hogy a sok-sok fürcsizés, mászkálás, több órás erdei biciklitúra, és rengeteg kaja meg se kottyant, de a kismamibarát arcmasszás alatt kishíján elájultam :shock: :shock: :evil: :evil: !!!
Először úgy fektetett le a csaj a kozmetikai székbe, hogy a lábam magasabban volt. Gondoltam, nem is baj, úgyis javasolják, hogy polcoljuk. De pár perc után éreztem, hogy ez nem lesz jó: alig kaptam levegőt, és szédülni kezdtem :? . Kértem, hogy engedje lejjebb a lábam, de sajnos az sem segített: kb. 3 percig bírtam így, mert egyre kevésbé kaptam levegőt, csillagokat láttam, elmosódtak a hangok... :shock: :( :( :( . Gyorsan felültem, kértem vizet, pihegtem egy kicsit, és pikkpakk elmúlt! (Ülve fejezte be, úgy nagyon jól esett :wink: .)
Valószínüleg arról lehetett szó (már olvastam is róla), hogy miközben a hátamon feküdtem, a bébi elnyomta az ütőeremet, és ezért ájultam el majdnem. Emiatt nem javasolják a kismamáknak az utolsó trimeszterben a háton fekvést... :roll:
Ez eddig sosem okozott gondot, de mostantól figyelek rá, mert szörnyű rossz volt :( !
De ezt leszámítva nagyszerű volt a hétvége :D , és most már én is elkezdem a visszaszámlálást, mert már csak 3 hét van a suliból, amit túl kell élnem, aztán már csak a bébire kell koncentrálnunk :D !
Apa már alig bír magával, nagyon várja :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Mertél biciklizni? :shock: Én félek, hogy elvesztem az egyensúlyom...inkább most kihagyom...

Ági!

Nem én kérdeztem, de tuti eljut így is ahhoz akihez kell. :wink:

Egy hasznos könyv, itt lehet letölteni, akit érdekel!

http://www.kismamablog.hu/konyvek

Kép
Kép
tabati

Ági!
engem érdekelt az apasági.köszi szépen az infót...akkor személyi kell
és igazolás a fogantatásról.

Kép
Kép
csibe83

Bond!
Hát nem nyugtattál meg.... Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy megtehetik ezt, miután nem lettem előre tájékoztatva. Szerintem ez megtévesztésnek minősül. Ha kell megkérdezem a jogászunkat is, és nem is annyira a 21 ezer forint miatt, hanem elvi kérdés. Amúgy meg a Kriónál olcsóbban levették volna...

Ha megyek a leletért és a nő bepróbálkozik, én lehet, hogy megmondom neki, hogy nekem megér egy polgári peres eljárást. Ilyet szerintem nem lehet csinálni.
Amúgy meg a saját pénzét ossza be, ne a miénket!!!! :twisted:

Ha kiszámlázza a TB, akkor elkezdek velük levelezni, és kérek egy éves részletfizetést!!! Azzal is megy az idő...

Nem irigyellek, gondolom, hogy milyen ideges lehettél!!
Menjen a pics...ba, én voltam az utolsó balek múlt hét hétfőn?????
Na jó, megpróbálok megnyugodni, de ez nagyon durva.

Amúgy meg vigyázz, mert nekünk csütörtökre van időpontunk a Krióba, megyünk szerződést kötni. Nehogy lebukj, és felfedjem a kiléted!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szerintem most az én vérnyomásom is mérhető.

Hendegabi! Megy a drukk holnapra!!!!
:wink:

Kép
katy76

katy76! :)

De örülök, hogy írtál! :) :oops: :oops: Nem szeretnék látványos ingszaggatást és meaculpázást, de miattatok külön is bosszant a dolog. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Remélem, hogy nem lesz szükség se jogászra, se semmi másra és békén hagynak titeket.
(Igazándiból a nő volt a süket, mert egy nem hivatalos telefon alapján állította az ingyenességet illetve a másik hunyó az volt, aki elfelejtett neki szólni, hogy mégsem az.)
(Nem te voltál az, akinél kiderült, hanem egy másik csajszi. Ha ez boldoggá tesz - de tartok tőle, hogy nem... :roll: :roll: :roll: :( :( :( :( )

Mikor mentek csütörtökön? Mi elvileg 13:00 órára foglaltunk időpontot.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! 8)

Megvolt a tegnapi nagytakarítás, hát nem mondom hogy jól esett, azaz akkor nem is éreztem, hanem este :roll: . Fájt a fejem...megmértem a vérnyomásom, azt hittem fent van, de nem volt szerencsére, 120/70 volt, ma reggel 110/70, de olyan mintha huzatot kapott volna a fejem :roll: . De legalább rend van :lol: :lol: .

csibe: Nekünk már kész van az apasági, senki nem mondta, hogy ne legyen régebbi 30 napnál, szerintem ez nem számít. Kell a szülők lakcímkártyája, és szem.igazolványa, a dokitól egy igazolás, hogy hány hetes kismama vagy, mikor volt a fogantatás, és mi a várható szülési időpont. Ha annyit mondasz a dokinak, hogy az apaságihoz kell egy igazolás, akkor tudni fogja, hogy mit kell ráírnia.

szonibaba: nagyon jók a képek!!!nagypn kis tündéri Bodza , de már tényleg nem olyan "élvezetes", mint amikor kisebb, most már nem túl sok látszódik belőlük, de legalább felkészülök, hogy mit várjak. :lol: Nektek mekkora volt most a manó?

katy: köszi, megtaláltam az üzletek címeit:wink:

Bond: én is gratulálok a koronázásodhoz :lol: :lol: A vérvétellel meg jól megjárjátok, mindenki beszél össze-vissza :roll: . de nálunk is ez a helyzet mindennél amit intézünk, pl. lakcímkártya a kicsinél :twisted: Mi is gondolkodtunk, hogy levetetjük-e vagy sem, de nem igazán jutottunk dűlőre, a dokimat meg a múltkor elfelejtettem megkérdezni :twisted: . jövőhét után ha megyek rákérdezek, de gondolom akkor már késő az intézkedés miatt...

hendegabi: megy értetek a drukk ezerrel!!!

tabati: még ne idegeskedj a kukihúzogatós témán, majd ha kisfiú, akkor még ráérsz. De szerintem kislány :lol: :lol: .

szisz:
nem vagy semmi :roll: , vigyázz Magatokra! :wink: A könyvelőhöz menet-jövet mindig történik valami, most egy ideig ne menj. Én is nagyon régen voltam már :lol: :lol:

Most megyek egyik barátnőmmel, egy volt osztálytársunkhoz babalátogatóba, ikerlányai születtek, meg már van egy nagyobb kislánya is, de ő most nem lesz sejna otthon, de megnézzük a piciket, és dumcsizunk egyet. Később bekukk :wink:

f.nikici

szép reggelt kismamik!

nemm tudom ti hogy vagytok vele,de én már hetek óta nem tudtam
egy jót aludni,kivéve ma.mintha 5 évet fiatalodtam volna :lol: :lol: :lol:

Boo!
neked akartam már napok óta írni műzli viselkedésére,hogy nálunk is
furán viselkedett a kutya.vagy másfél hétig minden éjszaka sírt,kapart
és szenvedett...én sem értettem,hogy mi lelte,de én azt gondolom,
hogy érzi a picit,hogy hamarosan itt lesz és több figyelmet igényel...
lehet,hogy hülyeség,de én csak erre tudtam gondolni...
és szerintem be is jött,hisz kb egy hete mondhatni kutya baja...
csak minden reggel el kell búcsúznom tőle is (simi-simi,dögönyözés,
tutujgatás)
eléggé fura,de így legalább jók az éjszakáink...
nálatok javult a helyzet??

és a mai tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Bond!
Eszedbe ne jusson rosszul érezni magad a dolog miatt, nem Te tehetsz róla, hogy az ANTSZ-nél is hülyék dolgoznak.
Most már lecsillapodtam picit, de azért lesz egy-két szavam a nőhöz, ha bepróbálkozik a számlával.... :evil: :evil: :evil:

Ma úgy döntöttem, hogy fel sem megyek értekezletre, miután a múlt héten olyan sokat bőgtem, úgy megbántottak (minden kedden fél 9-kor van, de ma kihagyom).

Délután telefonálok a vérképem miatt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy javult-e!

Gabi!
Ne foglalkozzál senkivel, a hasad akkora, amekkorában a baba jól érzi magát! Nehogy már a sok hülye ember miatt bezárkózzál a házba az elkövetkezendő 7 hétre!!!!

Nekem is mondogatják, hogy nagy a hasam, amúgy én nem látom olyan nagynak, de igazából nem érdekel.

Te is (és én is) picikék vagyunk, alapvetően vékonyak, persze, hogy a has jobban kidomborodik, mint egy magasabb nőnél. De nem kell vele foglalkozni.

Amúgy csináltam fotókat, majd este ha lesz időm felrakom őket.

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: