Sziasztok!
Jó kis mozgalmas hétvégén vagyunk túl

Jó sokat írtatok, úgyhogy most először írok, majd utána olvasok vissza.
Szombaton a 4 Szélkakas kupán vettünk részt kerékpáros kategóriában. Mi 3. alkalommal vettünk részt rajta, és az előző kettőt megnyertük. A verseny nagyon jó volt, de most sajnos "csak" másodikok lettünk. 6 kerékpáros csapatból persze ez is nagyon szép, csak mivel kétszer megnyertük, szerettük volna megőrizni az első helyünket, de most egy új csapat letaszított minket a trónról.

Azért remekül szórakoztunk, és nyertünk is egy csomó ajándékot, pl. családi belépőt a hortobágyi pusztai állatparkba, eg yüveg bort, és hozzá nagyon design-os bontókészletet, üvegfestéket, gyöngymozaik készletet, két könyvet. 28 km-t bicikliztünk, úgyhogy jól el is fáradtunk, én pl. a tavalyi verseny óta nem ültem bicajon, úgyhogy a sejhajom sajgott rendesen

. Egyébként ezt a versenyt a madarak és fák napja alkalmából rendezik, gyalogosan (tömegközlekedéssel) és kerékpárral lehet résztvenni. Egy 50 pontos kérdéssort kell megválaszolni, de ez csak úgy megy, ha végigjárjuk azokat a helyszíneket, amire a kérdés vonatkozik. Van 5 állomás is a város különböző pontjain, ahol ügyességi feladatokat kellett megoldani. A verseny a Főtérről indul, és a Nagyerdőtől kezdve az Agrárig mindenfelé vannak kérdések. Mindez időre, 4 óra hossza van rá.
Tegnap pedig Szabi keresztelője volt, ami szintén nagyon jól sikerült. Nagyon szép volt a szertartás is, nagyon aranyos volt a lelkésznő is (a kersztszülők barátja). Kicsit hosszúra sikerült, mert most volt a református ovoda 10 éves, és azt is ünnepeltélk az istentiszteleten, és a püspök tartotta az istentiszteletet, úgyhogy maga a keresztelő ugyan csak kb 15 perc volt, de az egész majdnem délig tartott, úgyhogy Szabival már fél 12 körül ki is jöttem a templomból, mert már nyűgös volt, de addig nagyon jól bírta. Most csak őt keresztelték, aminek nagyon örültem, mert a másik két gyerek keresztelőjén olyan sok gyereket kereszteltek egyszerre. Utána nálunk volt ebéd az udvaron, nagyon jó volt rá az idő. Aztán a gyerekek még fürödtek is a medencében! Már 21 fokos a víz!

A menü hidegtál volt (a húsokat rendeltük, a salátákat csináltam) sportszeletet csináltam (köszi Gabi, nagy sikere volt!) és sütöttem egy meggyes csokitortát, aminek óriási sikere volt.
A receptje:
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2008 ... torta.html Nekem nem lett ilyen szép, de finom volt nagyon!
Bocsi, ha sok leszek a képekkel:

a Szélkakas kupán

Bogi az egyetem előtt

egy feladat megoldása közben

jól megérdemelt fagyi a verseny után:)