A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Noni!

Misikének nagyon boldog névnapot (akár most tartjátok,akár nem)!

Holka!

Jobbulást! Sajnálom,hogy beteg vagy,de olyan jó,hogy most többet tudsz jönni! Hiába! Veled együtt teljes a topic!

Betti!

Ne légy elégedetlen magaddal,nagyon nagy haladás 8 kg-ot leadni! Julcsi meg egy kis gyönyörűség!

Humanka!

Ez aztán a játszótér Bendőnek! Majd tök szépen körbesétálja a rácsba kapaszkodva!
Nálunk,mióta Sinlacot rakok a főzelékekbe,azóta Kamilla megtáltosodott és ESZIK! Előtte nálunk igazán csak a sütőtök jött be,most rakok 1-2 evőkanálnyit a főzelékbe,gyümölcsbe Sinlacból és gyakorlatilag mindegy,mit adok neki,100g-okat megeszik! Mondjuk még mindig 7kg alatt van,szerdán volt 6970g...

Petra!

Jaj,gyere Te is gyakrabban és hozzál sűrűbben képeket! Annyira szeretem nézegetni a gyönyörű szemű kislánykádat!

...

Holnap megyünk kirándulni,anyukámékkal,tesómékkal,úgyhogy 6 gyerek,6 felnőtt. Fogaskerekűzünk,gyermekvasútazunk,játszóterezünk és piknikezünk a Normafánál. Szóval most azt sem tudom,mivel kezdjek,sütit kell sütnöm holnapra és közben annyi a vasalnivaló,hogy ennyit még nem is láttatok! Szóval megyek,próbálok valamit csinálni!

Márti
borossné becz márta

jujj de izé vagyok!

Noni, nagyon boldog névnapot kívánok Misikének!

Holka, köszi a tippet! Tényleg van fényvédőjük! Igaz, aranyárban, de ezt tuti bírni fogja! http://www.pezomed.hu/termekek_babe.php ... ek=39#anci
Ádámnak a pofija nagyon csúnya, füle mögött reped be, és most már a karján is jön ki :evil:
Úgy néz ki hogy a Heim Pálos krém jön be, ez az amitől elmúlik - de ha nem kenem neki 2 napig, újra előjön... Pedig nem szívesen kenem vele állandóan...

arra nem sikerült még rájönnöm hogy milyen kajától jön elő nagyon csúnyán.

Kép

Kép
anyoooka

Anyoo, Betti, Holka! Köszi a tippet. Igazság szerint mivel a cukor eddig rendben volt, én azt gondoltam, hoyg ez valami személyre szabott falánkság. De most bogarat ültettetek a fülembe, megnézetem!

Holka! Jbbulást, bár picit önző módon "örülök", hogy gyengélkedsz, így legalább sokat jössz. Nyelvtanulásról egyformán gondolkodunk. (én spanyolt kezdtem el.) Minden tanuló felnőtt, maga döntött úgy, hogy tanul, épp ezért komolyan veszi. Gyorsan haladunk, a tanár is nagyon jól pörgeti az órákat. Az angolt kéne nyomnom újra, mert azt már negyon kezdem felejteni. Emma: elámultam a puszin, és a lámpán, szuperokos kis nő!!!!!! Nincs új képed?

Noni! Boldog névnapot Misinek!!!!!!
blúmi

Sziasztok Lányok!!! :)

:oops: :oops: :oops: irulok-pirulok olyan régen voltam és most is csak bekukk, meg nem is olvastam....ahhh :oops: csak annyit láttam,ahogy vissszalapoztam és megnéztem a szépeségesnél szebb babaképeket,hogy Bejci hiányoltál :) Köszi szépen, jól esett :)

Az a nagy helyzet, hogy az utóbbi időben jöttünk mentünk, családlátogatás, haverhelyek, babázások barátnőknél és nem maradt időm őszintén gép elé ülni. :S
Andorom már megül magától, de a gyógytornász tanácsára még nem ültetem így, mert mivel még nem magától mászik ülő poziba,így gátolom abban,hogy maga megtanulja, meg zavarhatja,hogy nem tud kimászni. Mondjuk őszintén, ő inkább élvezte szerintem, mivel teljesen máshogy tudott játszani a játékaival. De azért ott voltam olyankor mellette, mert még el tud zakózni. :)
Foga még mindig 2 és még nem mászik. De most már látok némi próbálkozást 4kézlábra való állásban. Nagyonkitolja magát, kiemeli az egész testét és ptóbálja a térdét behúzni, de ennek hátrafele tolatás a vége :D Édes

Hozok engesztelésül 1-2 képet ha nem baj. A birodalmát felszámoltam, mert csak állandóan szétpakolta, így most a szőnyegen tombol.
íme a rendrakása: :D Kép Kép Új satyim Kép Hajrááá Kép Anya segtíts, ez a csajszi molesztál! :D Kép Libero reklám :)

Nah, mennem is kell, mert felébredt.
Ma is haverok jönnek hozzánk a hétvégére, nemtom hogy tudok jönni, de igyekszem visszacsatlakozni.

Szép hétvégét mindenkinek!

Misikének pedig nagyon boldog első névnapot kívánok!!! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Humanka!

Ahogy a lányok is írják, sajna a hozzátápihoz sok idő és türelem kell. A többi baba is kb. hasonlóan "működött" ezen a téren, mint Ákos... nekünk kb. 2 hónap kellett ahhoz, hogy egy teljes étkezésnek megfelelő mennyiséget megegyen amikor kaja van. Két nappal ez előttig még az volt a trend, hogy fél üveg bébi kaja, utána fél órával 1 üveg tápi, ma meg tízóraizott, ebédelt és vacsorázott is babakaját, nem evett tápit és nem is kérte. Ki érti ezt?! 2 hete még úgy kellett "könyörögni" neki, hogy kinyissa a száját, most meg úgy tátog, hogy győzöm lapátolni neki a kaját. :)
Mit jelent az hogy visszamész dolgozni? Részmunkaidős leszel? Mennyi időt lesz Ben a böliben?

Misikének boldog névnapot!!!!!!
Gyönyörűek a babaképek! :wink:

Bejci anyai határozottságáról jutott eszembe...
Ti elpakoltok otthon mindent, amit elérhet a baba, vagy a másik utat választjátok, hogy minden marad a helyén és megpróbáljátok megtanítani neki, hogy mit nem szabad?

Részemről a nem elpakolósak közé tartozom. Ákos pontosan tudja, hogy mit jelent az amikor azt mondom határozottan: "Ákos, nem szabad!" :D Útban a "nem szabad" cél felé már elkezd morogni amikor hallja, de van amikor vissza is fordul és rám néz, hogy mit akarok már megint. Aztán persze odamegy ahova nem kéne. :lol:

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Holka, tegnap ezt írta starlak nekem ¨..
STARLAK :arrow:
SZEDER: Épp beszélgettem az egyik ismerősömmel ő is issza a patikai desztvizet.
Szerintem itt fogalmi zavarról van szó. Egy kémikus mást ért desztvizen ezek szerint.
Legalább is mi a vegytiszta vizet értettük alatta. A patikában kapható nem az csak nagyon tiszta víz, de a köznyelv úgy látszik ezt hívja desztillált víznek.
Amit mi a laborban használtunk annak az el nem használt maradékát visszagyűjtötték és újra desztillálták mert állásában elmegy a pH-ja és már nem volt jó.

Több értelemben beszélünk desztillált vízről ezek szerint. ugye :?:

KELLEMES HÉTVÉGÉT :!:

szeder74

sziasztok lányok!
holka:szegényem szörnyű lehet, mihamarabbi gyógyulást.gyerkőcök nem kapták el?

bejci:supi a kocsi!

én is csatlakozom a fogyisokhoz, na jó két napja csinálom......próbálok nem enni édességet, szénhidrátot.
baromi nehéz, mert amúgy meg szinte csak azt eszem........ :oops: hát láccik is....aztán most kaptam észbe h. már mindjárt nyár!!!és én addigra jól akartam kinézni......

pannáról: tökre kúszik, dumál, lámpát már ő is tudja, meg eszkimó puszit is tud adni, azt hittem megzabálom, irtó édes.ééés két napja megváltozott anyás kezd lenni, eddig tökre elvolt sokáig magában, mostmeg odakúszik és jelez........ha leülök hozzá eccerűen rámmászik. :D

Kép
winona

humanka: ez elég lesz egy ideig, aztán kiváncsi vagyok mikor akar majd kijönni onnan :)és mondjuk hozzádkúszni, az mindig érdekesebb...... mert nálunk ha beteszem a járókába....ki akar jönni ha kirakom, akkor meg a benti játékait próbálja kihalászni a járókából :wink:
monee:nekünk nincs semmi elől, egyedül a hifi, de tök büszke vagyok, azt megtanulta nagyon hamar, h. nem szabad odamenni...mondom neki határozottan, h. nem, nem!!és visszafordul rámnéz, és elindul másik irányba.irtó jó kicsi lányom van.
mártiholnap biztos jó sokan lesznek, jó kirándulást nektek!!kamilla ha alvás jön, akkor simán elalszik a babakocsiban?

Kép
winona

gabolino:milyen arcokat tud vágni andorod, nem semmi!!
nagyon cuki!

meg persze az összes baba irtó édes!

már nemtom ki kérdezte, h. h. alszanak a babák: enyém még kétszer két órát kb. vagy másfelet.felkel fél hét fele, és rá két órára már alszik is......ezen mindig úgy csodálkoztama, h. tök sokat alszik éjjel, és mégis két órára rá már kivan...aztán meg délután 2 fele.

ééés úgy örülök nagyon nem ízlik neki semmi kajcsi, és végre almás husit evett, már kétszer!!majdcsak rákap az ízekre.

mindenkinek nagyon kellemes hétvégét, itt lesz a nyár!!!
eldugulok mára.....

Kép
winona

Monee!

Hm,nálunk vegyes a dolog,mert ugye a 4 gyerek miatt,amennyire klehet,gyerekbiztos a ház,szóval az értékesebb-törékenyebb cuccok legalább 1.5 m magasan vannak,szerszámok,vegyszerek elzárva és az összes konektor gyerekbiztos. De sosem vettem élvédőket,sarokvédőket,az a meggyőződésem,hogy a gyereknek meg kell tanulnia,hogy ha oda beüti a fejét az fáj és gyakorolni kell azt is,hogyan kerülje ki ezeket a helyeket. Ugyanúgy,ahogy esni is meg kell tanulniuk. A ruhásszekrények ajtajait bekötöztük még Csabinál,de a többi gyerekem nem volt szekrényből kipakolós! Csabinak meg ugyanakkor berendeztük a lagalsó fiókot, mindenféle érdekes kincs volt benne és pillanatok alatt megtanulta,hogy azt szabad neki nyitogatni-pakolgatni. Ugyanígy a konyhában is hagytam neki,hogy a műanyag ételhordós,flakonos szekrényt ki-be pakolhassa. Nehéz megtalálni sokszor a középutat,hogy veszélyben se kerüljön a kicsi,de mégse legyen mindentől eltiltva. Mi így oldottuk meg,eddig bejött,aztán majd kiderül,Kamillánál mi lesz?

Márti
borossné becz márta

Gabolino: Végre! Andor képek szuperek!! Hát én tuti meg fogom zabálni a kisfiadat a nyáron... ha találkozunk Fűzfőn.

Monee: Nem pakoltunk még el és nem is szándékozunk.. de azért veszek egy babakerítést, mert apa borgyűjteménye, a CD- és DVD állvány egy csomó számítógép zsinór és a TV nálunk egy vonalban van, és nem lenne jó, ha ráborulna Biankára! AMúgy igen, én már elgé régóta mondogatom Biusnak, hogy "Nem szabad"... és nem is csinálja... egyelőre! :lol:

Winona: Hajrá fogyi! TE mennyit akarsz fogyni?

Szeder: Akkor 1 hét lesz köztünk :) Én jövő csütörtökön megyek!

Babakaja: Hát úgy látszik, akkor én nagyon szerencsésnek mondhatom magam: Biusnak nem tudtam eddig olyat adni, amit meg ne evett volna jóízűen! Nem hiába.. anyja lánya! :oops: :lol: Sőt, Bius úgy megörül amikor látja, hogy készülődünk kajáláshoz, hogy sikongat örömében! Sőt, valamikor még kaja közben is! Már minden korának megfelelő zöldségen és gyümölcsön túlvagyunk, ettünk már csirkét, pulykát, marhahúst is.. eddig mindent szeretett, csak a zöldborsó püré nem volt annyira a kedvence, de azt is megette.
Ja és a mennyiség sem kicsi: Főzelékből egy üveg csak akkor elég, ha közben iszik. Simán bevágja! :lol:
Vendég

Bejci :!:
Igen egy hét van köztünk :lol: én részletesen kikérdeztem a dr. majd valamelyik nap hívlak, mert szerintem nem bizti, hogy tudsz mindent. Amennyiben mégis, sebaj :wink: :wink:
Holnap megyünk valamerre, de, hogy merre azt még most sem tudjuk.. :lol: :lol: ebből szoktak lenni a nagy bulik 8)

szeder74

Nálunk Bálint 6 hónapos korában kezdte a gyümölcsöket, aztán a főzelékeket. Úgy evett mindent, amit eléraktam, mint Bius.Szépen ment minden, úgy, és olyan sorrendben, ahogy azt előírták. Egy hónap alatt már egy szopit is kiváltottunk főzelékkel. Eddig napi négy szopi,, két gyümölcs, és egy főzelék ment. Most viszont Bálint napok óta nem eszi meg a főzeléket, öklendezik, vagy kiköpi. még azt is, amit eddig jóízűen evett. Nem igazán értem mi történt. Ötletem sincs, hogy mivel vegyem rá megint. (a sütőtök volt az ász, de az már elfogyott, és én bolti bébikaját nem adok neki. Bár lehet, hogy ha így folytatjuk az lesz belőle...)

Gabolino! Nagy szívtipró lesz Andorod!!!!!
blúmi

bejci:-15 el asszem repkednék!!!na jó első körben -8 is supppiiii lenne :D

Kép
winona

www.hyperminceur.hu

én már jártam ide, tökre használt, most is ide fogok asszem, megnézem majd az árakat.

Kép
winona

Szép este!:)

Misike Boldog első Névnapot! :)

Bejci
: Huhh én ezt a beültetést tuti nem vállalnám :) Nagyon elszánt vagy.

Kistiggrincs: Zalán csudapofa :) Hogy szik egyedül :) Nálunk Doncek max a hajára keni :)

Ági: Fogtok itt tartani :) D. ügynöknek azért van egy hónap előnye a gyakorlásban.

Petra: Róza nagyon csini az első képen :)

Hbetti: Micsoda szemek, és az a kalap :)

Blúmi: Hajrá nyelvtanulás :) Vége lesz a szakmérnökimnek újra neki ugrok én is a németnek :)

Humanka: Mekkora kerítés :) Bendőnek jó helye lesz ott az tuti :)

Minyu: Nagyon jó videó :)

Gabolino: Az a kiabálós kép nagyon ott van :) Hogy tudjátok ilyen jól elkapni a pillanatokat :)

Hozzátápi: Hát nálunk gyorsan ment Donek hamar megszerette a kanalazást. A zöldségeket jobban szereti mint a gyümölcsöket.
Üveges bébikaja az már nem lenne elég úgy stabilan 200mili főzit eszik utána iszik kb 50ml tápit de volt már példa 100-ra is :) gyümölcsből is kb 180-200ml eszik.
Tápiból-tejből viszont nem fogy sok még mindig a kis cumisüveget használjuk mert 140 milinél többet inni egyszerre, én még nem láttam :)

Pakolás: Itt semmit nem tudok máshová tenni, de a rászólás totál hatástalan. Mondom nem!, rám néz és röhög :) Pedig jó lenne ha nem kapcsolná ki a gépem mikor dolgozom rajta, vagy nem akarna folyton kiszökni az előtérbe :)

Kép

Kép
starlark

Nálunk a főzelék az zöldborsó, karfiol, brokkoli, sárgarépa, krumpli, spenót, sóska, paradicsompüré. Ma is zöldborsó, sárgarépa, karfiolt evett :)
Husiból még csak csirkét adtam, és csirkemájat.

Kép

Kép
starlark

Húúú, de nagyon szombat van! :lol: :roll:
Vendég

El sem hiszem, hogy végre sikerült bejelentkeznem! :evil:

Ne hari, ha nem tudok személyesen írni minmdenkinek, de amikor visszaolvastam és írni készültem -kb 3x - soha nem engedett be a gép. Mostanra meg már sokmindent elfelejtettem....

humanka,
nálunk a paradicsom okoz olyat, mint nálatok a cékla.
Nekem a védőnéni azt mondta, hogy ne adjak neki akkor túl sűrűn paradicsomos kaját.
Amúgy én is csak egyet tudok érteni a többiekkel - hozzátápihoz tényleg sok idő kell!!
Talán emlékszel, hogy Flórával mennyit küzködtem. Most már simán 200 gr-kat megeszik minden étkezésnél.
Sajna viszont még most is baromi válogatós!
Csak olyat eszik meg, amiben gyümi is van. :?

Viszont a "házikosztot" sajna nem fogadja el. Még gyümiből sem!!
Ugyan azt a banán - alma - őszi kombinációt csináltam, mint az üveges kaja és üvöltött tőle - pedig tök finom volt.

Most biztosan sokan felhördülnek, de ha Bendőke kibírt 7 hónapot éjjeli szopi nélkül, akkor ne most szoktasd rá!!!!! ( ez persze csak egy jótanács... )
A nappali hozzátápi is nehezebben fog menni, ha éjjel teleeszi magát!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Csajok! Annyira, de annyira gyönyörűek a babáink!!!! :D Minden elfogultság nélkül mondom! :D
És olyan döbbenet, hogy már nem is annyira babások... kezdenek inkább kisgyerekesek lenni ( főleg Biusnál vettem ezt észre )

Én is a nem elpakolósok közé tartozom! Flóra is tökéletesen ismeri már a NEM szót... persze sokszor le se sz@rja.... Pont úgy csinál, mint monee Ákosa

Én is csatlakozom a fogyiklubhoz!!! :D Keddtől járok edzeni , heti 3x!! ( nekem az itthoni torna nagyon nem megy )
Nem álltam mérlegre, kilóba nem tudom mennyit kéne leadni ( kb 5-6-ot ) , de van egy zsák ruha félretéve... na az a cél!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Rólunk:

Kaja nagyon jól megy... Flóra szinte zabál. :oops: És mióta nincs éjjeli szopi, azóta lássatok csodát ! gyönyörűen eszik napközben! Ne, csak hogy mennyiségeket végre, hanem tényleg szépen eszik! Néha előke sem kell!! :D
Amúgy nálunk az éjszakai kelésnek nem az éhség az oka. Mert 5-kor 200 gr gyümit bevág, vacsira kb 200-250 gr tejpépet (fél 8-kor ) és utánna 8-fél 9-kor még szopizik. Szóval egyszerűen kizárt dolog, hogy éjfélkor éhes legyen!!!
Alakulunk ám mint pupos gyerek a prés alatt!! :D
Most már csak 2x kel ( éjfél és reggel 5-kor ) , de nagyon gyorsan vissza lehet altatni ( max 5-10 perc ) , sőt! az esetek többségében éjfélkor vissza is altatja magát!
Szóval én reménykedem rendületlenül....és talán már látom is a fényt az alagút végén!
Sajna ami viszont tény, hogy mióta nincs éjjel szopi, azóta kevesebb a tejcsi. :( Pedig fejek mind a 3 szopi után )
De hát ez van.... Én annak is örülök, hogy a sok tejcsi közdelem mellett eddig is sikerült szopizni! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: azt hiszem, igazad van a szopival kapcsolatban, ma megint lagyszivu voltam, es hagytam ejszaka szopizni. De elmegyek ma a boltba es beszerzem a hozzavalokat, aztan ejszakatol szigoruan tea lesz, hatha nalunk is javul a nappali fogyasztas. Es nagyon orulok, hogy Flora mar ilyen ugyesen eszik !!! Ugyes vagy, hogy ilyen kitarto voltal :!: A tejcsirol meg annyit, hogy elobb-utobb mindannyiunknak ez lesz a sorsa, egyre kevesebb lesz, aztan meg csak elfogy egyszer ... En is hazikoszttal nyomulok abszolut, de lehet, hogy a te peldadon felbuzdulva en is megprobalom a bebietelt, hatha csak az en foztommel van baja.

Holka: koszi a tanacsot az eroltetesrol. Eddig minden nap adtam, azt gondoltam, igy fogja megszokni, hogy enni kell. Tegnap annyira rohanos volt az egesz napunk, hogy nem volt ido pepecselni, igy kimaradt es szopi volt egsz nap (no persze az en cicista gyerekem ezt egyaltalan nem banta :lol: ), kivancsi vagyok, ma mi lesz. Ma kulonben is az Apja eteti, ilyen meg nem volt, szerintem marcsak ezert is enni fog.
Sajnalom a tuszos mandulagyuszit, remelem, mihamarabb kimaszol belole, es azt is, hogy utana is gyakran jossz :wink:

Minyu: jol nez ki a kerites. Nekunk sajna olyan a nappalink, hogy sehogy sem tudtam volna elkeriteni egy reszt belole, ezert kellett a jaroka.

Bejci: hat igen, Ikea :lol: En ezt igazabol akkor vettem, amikor barataink itt laktak nalunk egy fiuval es egy lannyal. Ezert lett ketto, de ahogy elmentek, nalunk maradt a 2 jatektarto, es gondoltam, meg jobb is, hogy ketfele, mert igy kicsit szinesebb az egesz.

Marti: a Sinlacot lehet recept nelkul kapni? Mert ha igen, akkor kuldetek ki magamnak, hatha ugy megeszi Bendo jobban a kajakat. Majd meselj, milyen volt a kirandulas !!!

Anyoooka: Bendo akkor lett nagyon ekcemas, ha barmilyen tejtermeket ettem (szopi alatt). Persze gondolom, Adam meg nem eszik ilyeneket. Most ezzel jo sokat segitettem, mi?!

Gabolino: Andor nagyon vicces arcokat szokott vagni, nagyon cuki :lol:

Monee: nem reszmunkaidore megyek, hanem teljesre. Mivel ev vegeig van hatarozott ideju szerzodesem, ezert muszaj visszamennem, mert ki tudja, utana mikor kapok melot ... (egyebkent eppen most jott ki itt A-ban egy elemzes, hogy sokkal jobb a hleyzet, mint amit vartak, szoval van remeny). Meg most itt van Anyu, es ugy oldjuk meg az en teljes munkaidomet, hogy eloszor Bendo csak 1 napra megy a bolcsibe 1 heten, utana 2 het mulva mar 2 napra, stb, igy akarom folyamatosan hozzaszoktatni. Ha meg latom, hogy birja, akkor ugye menni fog az 5 nap is, en meg keresek egy kis lovet. DE: ha tudok, akkor januartol mar csak reszmunkaidos melot keresek, 3 nap/ hettel.

Winona: aranyos lehet Panna, ahogy "anyazik" :lol:

Szeder: majd meselj te is, hogy sikerult a buli :wink:

Starlark: de jo neked, hogy Donat megszerette gyorsan a kanalazast, ezert jo irigy vagyok (mi most mar a 6. hetnel tartunk, es meg mindig nem megy :cry: ) Es akkor jol ertem, te mindig adsz neki tapszert is a fozelek utan? Miert?

Nalunk semmi kulonos, Bendo ejszaka ebred, ma meg kapott cickot, mert penteken kapott 6 hos oltast (kicsit kesve a hazautazasunk miatt), de mostantol mar nem fog.

KépKép
Kép
humanka

Es en is hoztam par kepet :)

Mult hetvegen voltunk papagajokat es kakadukat etetni, most mar Bendo is erdeklodott :lol:

Kép papagajos

Kép kakadus

Tegnap meg megmutattuk Bendonek az oceant. Borzasztoan figyelte :D

Kép ocean

KépKép
Kép
humanka

YESSSSS!!!! Meg volt az első átaludt éjszakánk!!!! :D :D :D :D
Remélem a kiscsaj így folytatja! :D 9-től reggel 7-ig nyomta a szunyát. 3-kor volt egy kis felsírás, de azonnal vissza is aludt! :D

Na van még néhány dolog , ami eszembe jutott... és most baromira ráérek (mert megint alszik ) :D

ági,
én már szoktam Flórának rágcsát adni (babakekszet, kenyérhéjat és tegnap kapott sültkrumplit- de mielött a szívéhez kapna bárki, sómentes, nem olajban sült krumpli volt )
Szigorúan felügyelet mellett, általában az ölemben ülve adom neki (vagy etetőszékben, de akkor nem kötöm be ). És egyre ügyesebb!! Már megy a dolog öklendezés nélkül is! :D
Ha Dávidnak ennyi foga van, szerintem nyugodtan adhatsz neki te is ilyeneket.

Autósülés,
Flóra kiválóan alszik a kocsiban. Tök jól el van. Csak akkor van üvöltés, ha minden "összejön". Álmos és dugóban állunk és telibeveri a napsütés az üvegen keresztül. Márti már kapott is ebből ízelítőt... :)
Ameddig tudom, húzom az új ülés megvásárlását. Egyrészt ,mert nagyon kényelmes, hogy hordozóban hozom-viszem a gyerkőcöt, másrészt, mert az is nagyon kényelmes, hogy rá tudom pattintani a babakocsi vázára.

bejci,
én is nagyon szemezek a babakocsival, amit vettetek ( sajna nekem a Neonato Piuma nem jött be, mert rövid a tolókarja és állandóan szétrugom a hátsó kerekeket )
Ki tudtátok próbálni valahol, vagy csak bátor voltál és "látatlanban" megrendelted a netről?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Enyém kölök is alszik:)
Nem a netről rendeltem,hanem van egy boltjuk az Ipar utcában (IX. ker.- Soroksáriról nyílik!)
Kipróbáltuk ott a boltban, tök könnyű volt, semmi hangja nincs, Bius tök jól érzi magát benne! Az egyedüli ami szerintem a gyengéje, hogy a huzata nem strapabíró. Nem csak a színe, hanem elég vékonyka az anyaga. Szerintem nézzétek meg!b Amúgy ha tetszenek. vanak még ott STOKKE kocsik is, azt is ki tudod próbálni (BÁr az elég húzós árban van, de azok a legjobb minőségűek).
Itt a bolt linkje:
http://www.bababorze.hu/
Vendég

Honey: Én is -meg a férjem is -rugdostam a CAM kerekeit... Ugyanaz a szisztéma egyébként!
Grat az átaludt éjszakához! ÉS nyugi, ez már így is marad! Tapasztalat! Bius kb 1 hete átalussza az éjszakát!
Árulj már el valamit! Honnan akarsz te 6 kg-t fogyni??? MIngyá elsírom magam.... :P :roll: :wink:

Humanka: De szépek vagytok Bendővel!! Milyen kis érdeklődő a tekintete?!
De jó, anyukád nálatok van?! Akkor van egy kis segítséged! Marad még egy darabig?
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicsiket! :)

Honey,
Gratula az átaludt éjszakához!!! :) Gondolom,hogy most nagy az öröm. Hány foga van már Flórának? (csak mert,hogy írtad,hogy adsz neki rágcsát) 2 fogasoknak már lehet? :D Andornak azóta sem jön a többi. Pontosabban olyan sokszor, mintha jönne,aztán megáll.
Én ma adtam neki Holle műzliből gyúrt ki golyókat, ami még ugye igen lágy,de már nem pép, és nagyon csípte :) Én is már gondoltam a kenyérhéjat, meg köles golyesokat kipróbálni.

Ma először fogunk spenótot kóstolni.Kíváncsi vagyok. A brokkolit nagyon csípi, pedig azt hittem először,hogy nem fogja csipázni.

Humanka,
Naaagyon szuperek a képek! Tényleg,látszik Benő arcán,ahogyan érdeklődik a dolgok iránt :)
Nálunk Andor nagyon szereti az állatokat nézni. Már gondoltam az állatkerbe menetelre is e miatt. Tiszta extázisba jön ha egy kutyát lát, tegnap pedig hosszasan elnézegette a kertben a kis rigót :)
De jó,hogy van nálatok ilyen papagáj nézős hely. Én imádom a papagájokat, volt nekem is kis sándorpapagájom, az ugye már egy picit nagyobb, okosabb madár, de meg kellett válnom tőle, mert mikor melót váltottam, nem volt elég időm rá. És ők nagyon társas lények. (meg azért elég kártékony is ha kiengedjük)

Elpakolás: én is inkább a nem pakolósok táborát gyarapítanám, persze veszélyes,törékeny cuccokat nem teszünk majd kézközelbe. Valahogy úgy gondolom, ahogyan Márti is leírta :) Persze,hogy ez majd hogy lesz még kivitelezve,azt nem tudom, de tartom magam ehhez. Sztem ez függ majd attól is,hogy mennyire szófogadó a gyerek. De ez alatt nem azt értem,hogy ha nem hallgat, akkor majd pakolok. Meg kell tanulnia valahogy majd,hogy mi az amit szabad.
MÉg nekem nincs ilyen gondoom ugye, mert nem mászik még Andor. :S Kicsit le vagyok most maradva a történtekkel, ezért kérdem,hogy van akinek még nem mászik, kúszik a csöppje?

Holnap hívom majd a gyógytornászt,egy újabb időpont egyeztetésére. Múlt héten beszéltem vele, és azt mondta,hogy most már lassan el kell kezdenie vmi mászást,4kézlábra állást.
Én dolgoztatom serényen, teszem 4kézláb,sokáig meg is marad úgy, már megvan az ereje csak még maga nem jött rá a feltolás technikájára. De már kicsit emeli a csípőjét, puposít,mint aki akarja csinálni,de még ilyenkor a láb lehúzás elmarad. Nah, majdcsak lassan megtanulja :)

Most megyek, mert majd megyünk egy nagy sétára :)

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!
Most csak bekukk, majd holnap olvasok vissza és reagálok!

Csak találtam egy könyvet a neten ami érdekes lehet. Mi a véleményetek erről?
http://www.animakonyv.hu/index.php?BODY ... s&ID=85533

Nem tudom valahogy rábukkantam, engem érdekel, de valaki használ/használt/használni fog ilyet????

Előre is köcci
Vendég

Jó estét!

Sikerült végre kicsinyítenem.. egy pár kép a hétvégénkről :)

Kép Állatkerti dili :)

Kép Állatsimogatónál

Kép Akiknél nincs fontosabb számomra :)

Kép Apával a nagy kádban :)
- nem kiröhögni Gyuszikám pocikáját!!!!! :) :) :)

Kép Kerítés fogságában :)

Kép Egy kézzel kapaszkodik :)

Kép Süti-süti pogácsát bátyussal :)

Kép Megeszem a kezem és mesét nézek :)

Kép Elalélva nézi a mesét :)

szeder74

Eszike: nekem nagyon szimpatikus volt (!!!) ez a modszer. En is sokat olvastam errol, es amiert vegul is ugy dontottunk, hogy nem foglalkozunk ezzel. Az oka az volt, hogy ez bizonyitottan keslelteti a beszed kialakulasat, hiszen mas modon meg tudja ertetni magat a baba, akkor minek beszelni?! Mi meg szeretnenk inkabb azt, hogy hamarabb beszeljen velunk, mint hogy megertesse magat. Mert azt egyebkent is meg tudja csinalni, nem?! Hiszen tudjuk mikor faradtak, ehesek, unatkoznak ... tobbre meg egyenlore nincs szukseg. ... persze lenne, de en ezeket erzem a legfontosabbnak :wink:

Szeder: latszik, hogy jol ereztetek magatokat hetvegen :lol: Mindig egyutt furodtok Adellal? Mi meg nem csinaltunk ilyet ... persze Benedek meg nem tud ulni. Mas is szokott egyutt furdeni a babaval?

Gabolino: hogy sikerult a spenot kostolas??? Nalunk meg ma lesz a napja :wink: Majd en is meselek, mennyire lett zold a nappali :shock:

Bejci: Anyu marad 3 honapig, vagyis julius vegen megy haza. Sokat segit -olyan mint egy kis motolla, meg nem all egy pillanatra sem-, es azert is jo, mert igy Bendo beszoktatasa a bolcisbe sokkal jobb lesz, sokkal jobban el tudom huzni. Meg ha jon az elejen a betegeskedos idoszak :evil: , akkor legalabb nem kell allandoan eljonnom a melohelyrol.

Honey: akkor Flora mar tenyleg ugyesen eszik, ha ilyen ragcsakat is adsz neki. Hany foga is van most?

Ezt az "izet" hasznalja vki meg rajtam kivul? (Ize a kepen mellekelve. Mi ennek a neve???) Tapasztalatok?

Kép almaragcsa

Rolunk: ejszakankent tovabbra is keles van, maig volt a turelmi ido, most telt le a 2 het, hogy hazajottunk. Teljesen atallt mar, akkor alszik nappal, amikor regebben is, este is akkor fekszik, reggel akkor kel, mint regen. Most mar latszik, hogy az oltastol sincs baja, szoval ma ejszakatol teazas lesz. Kivancsi vagyok, meg sosem kapott semmit inni, hiszen meg nagyon keveset eszik, az is gyumolcs, zoldseg, de a mennyiseg nem jelentos. :?

KépKép
Kép
humanka

jóreg lányok!
esetleg van zuglói, aki járna fogyasztásra???
én holnap kezdem www.hyperminceur.hu
és akkor ha ketten menénk -15% ot kapnánk.....

Kép
winona

Szép jó "reggelt"! :)

Humanka,
Nagyon befalta Andorom a spenótot :) Bár kevertem egy kis Holle gabonaműzlivel,hogy sűrűbb legyen (meg mert kicsit benéztem az adagot és kicsit kevés lett a spenót) de lényeg,hogy megette. Lehet ma is azt csinálok neki, csak nagyobb mennyiségben spenóttal. Tescoban vettem fagyasztott spenót leveleket, amik kis gombócokba vannak összegyúrva és így tök jó, mert csak annyit olvasztok ki, amennyi neki kell :) (és persze ehhez még nincs semmi hozzáadva)

Megint rámtört a háznéző láz (Vácott szeretnénk majd valamit), keresgélek a neten, hátha most jobban lementek az árak. Eddig látottak alapján lejjebb vannak. Csak hát azért hitel is kéne,azt meg most nem tudom milyen húzósan adják. De mondjuk ha most jól bele lehetne alkudni a házak árába, akkor... :)

Szeder,
íííííírtóóó szépek, kedvesek a képek,amiket feltettél!!! :) Jó lehetett a hétvégi progr. Nagyon szépek vagytok! :)
Honnan vettél olyan babakerítést? Én is gondoltam már rá, de tegnap rákerestem a neten és vmi horrrrrrorrrrr árakon találtam csak.
Valaki esetleg tud ehhez jó ötletet?

Megyek most gyorsan, mert végre elaludt a csöppöm, én meg összekészülök a mai napra.

KépKép
KépKép
gabolino

szeder :)
látom, végül mégis a zoo-ba mentetek. Ha máskor kirándulós helyet keresel, érdemes megnézni a www.geocaching.com oldalt. Nem tudom, ti szoktatok-e cachelnitalán monee irta, hogy ők szoktak menni. Szerintem szuper dolog, de ha nem is ládáztok, akkor is sok szép helyet meg lehet nézni, gps nélkül is. Én mindig onnan nézek kirándulós helyet.
Képek nagyon jók lettek!!

humanka :)
ezt olvastad? https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0905081
szuperzseni Bendőrre számithatsz ezek alapján :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mit is kell nézni a képen?
Csabi egész korán együtt fürdött Nándival, most a 2 csimota fürdik együtt, néha Nándi "lestoppol" engem és bemászik, ha én fürdök.
Sinlacot lehet recept nélkül is kapni gyógyszertárban, de úgy elég drága (3000 ft körül, recepttel 1300 ft körül), akkor már érdemesebb teszveszről levadászni.

Csongor is tegnap kóstolt elöször spenótot, de én csaltam, mert én nem szeretem, igy üvegeset vettem neki :oops: De azt ette :)
majd teszek képet is. :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Helloka!!! :lol: :lol: :lol:

Szeder: Jaaaaaj... Adél.... hát szuper képek!! Nemcsak róla, hanem a fiús-anyus is jó, meg a párod pocakja is szééép :twisted: ( bocs,de én röhögtem... én férjemnek is van pocakja... anélkül nem is kellene!!
Az utolsó képen Adélt megzabálom, nagyon szép kislány, és hát "a három férfi meg egy bébi"... nagyon jó kép!

Winona: Hát izé... szóval én először fonalbeültetésre megyek csütörtökön - szintén Zuglóba- , az "bennem" lesz 3 hétig, aztán én vevő lennék erre is... :lol: de gondolom az Neked már késő!

Gabolino: Házat vesztek? De jó... irígy irígy!! :lol: Drukkolok, hogy sikerüljön találnotok valami jót! Mi most kocsit akarunk cserélni. Kell a légkondi!

Humanka: Hát lehet, hogy én vagyok a lütyő, de mi az az "izé"? Amit Bendő rág? VAgy mi? :?: Segítség....

Ma volt a bölcsis beiratkozás! Reggel 3/4 7-kor kezemben volt a jelentkezési lap, pedig elvileg csak 8- tól adták! :wink: 10-kor leadtam apa-anya munkáltatói igazolásával ellátva, védőnénis környezetttanulmánnyal együtt! Nagggyon gyorsak voltunk!! :lol: Csomóan még csak akkor vitték el a jelentkezési lapot! Megkérdeztem, hogy benne vagyunk-e a 45-ben? Erre a bölcsivezető helyettes mosolyogva: " Hát szerintem igen"
Hát szerintem is!! De nyugtával dícsérd a napot: Júniusban kiderül!
Más: Bius majdnem mászik!! :lol: :lol: :lol: Azért mondom, hogy csak majdnem, mert még nem 100%-os, a kezével ügyesen lépeget, de a lábával nem mindig tudja tartani a "lépést" ! Azért már ügyesedik! A kiülés meg már nagyon frankón megy! :lol:
Vendég

Halihó!

Bejci,
Hááát,hogy veszünk házat a még túlzás :D Nagyon szeretnénk. Tavaly nyáron már majdnem vettünk itt Veresen, de aztán uccsó pillanatban meggondoltuk magunkat,hogy lehet,hogy mégsem itt Veresen szeretnénk, meg lehet Szabolcsom melót vált (akkor) nemsoká és akkor az is lehet,hogy más városba megyünk (Győr volt akkor szóban). De hál'Istennek nem vettünk, mert most nagyon megszívtuk volna a hitellel.
Akkor körvonalazódott bennünk,hogy igazából szeretnénk ha a hely,ahol házat veszünk az vmi féle történelmi belvárossal rendelkező városka és mivel Vác tetszik is nekünk meg a pesti meló is megoldható onnan (még könnyebben, mint Vereseről,vonattal is) így jutottunk erre az ötletre.
Persze Szabolcsom még jegeli ezt a témát a politikai szituk miatt, de én néha nagyon rápörgök, és akkor keresgélek,hátha rábukkanok vmi naaaaagyon kedvezőre :D Szóval ez van. Hogy ebből mikor lesz ténylegesen ház,azt nemtom :D (de már nagyon szereték sajátot)

De ügyes Bius!!!! Naaaagy gratula neki!!!
Mi ma 5re megyünk gyógytorna kontrollra. Van még vki,akinek se nem kúszik, se nem mászik a babája? :? Amilyen jó grimaszokat tud Andorom vágni, annyira nem halad a mászással :?
Báááár, egy kicsit mindha próbálkozna a 4kézlábba tolással (de ezt már assszem írtam) de hát még mindig csak hason pörög-forog.

KépKép
KépKép
gabolino

mindha=mintha :oops: bocsesz

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino: Szerintem sok baba nem kúszik-mászik még! Míg Bius nem térdelt négykézláb, nálunk is olyan kilátástalannak tűnt, hogy valaha is elindul valahogyan... és pár hét múlva tessék! És eddig is azt mondta a dévényes tornászunk, hogy nem vagyunk elkésve, úgyhogy szerintem Andor sincs! Dévényes gygytornászhoz viszed amúgy Andort? Valamit gyakoroltok vele? Van kúszás-mászást segítő gyakorlatotok? Ja, 1 jó tanács: ne habtapira és ne csúszós talajra tedd ANdort! Bius azóta "indult" be, amióta nem csúszik alatta a talaj! Addig ő is csúszkált inkább! :)
Ház: Hát lehet, hogy éppen valakinek annyira kel a pénz, hogy jóval áron alul eladja a házát, úgyhogy csak nézegesd!! Hajrá!
Vendég

Sziasztok!

Hű, itt a jó idő... :)

Eszike, nekem megvan a könyv!

Humanka, nem egészen értek egyet Veled! Még Dorkánál vettük meg azt a könyvet. De nem kezdtem el vele intenzíven babajelezni, csak ott motoszkált a dolog, hogy kellene.
És az én lányom teljesen magától :!: :!: kezdett el babajeleket alkotni és úgy kommunikálni. Abban segített a könyv, hogy észrevegyem hogy mit csinál, megértsem amit "mutogat" és tudjak vele így beszélgetni.
És nem igaz, hogy később tanult meg beszélni, másfél évesen már verset mondott, addig míg az oviban csomó csoporttársa beszédét nem érteni, addig ő gyönyörűen tisztán beszél. :wink:
Ez az "izé" micsoda? Nekem egy gyerekülés és etetőszék ötvözetének tűnik :oops:
Ádám tejpépet és tápit eszik, ugye mindkettő tehéntejből készül. Eddig azt hittem hog a pép miatt csúnyább, de múlt héten is evett és gyönyörű a pofija :shock:

Gabolino, Andor gyönyörűségesen szépséges baba!!!! Mi is háznézőben vagyunk, sőt már áruljuk a lakást is!

Szeder, jók a képek! :lol:

Elpakolás. Mi sem pakoltunk el Dorkánál sem semmit és most sem tervezem. A konyhában volt két fiók, ahová nyugodtan benyúlhatott, pakolhatott, oda direkt olyan dolgokat tettem és tudta, hogy a többi helyre nem szabad. Egyedül arra az ajtóre vettünk gyerekzárat, ahol a szemetes van.
De pl a távirányítót sem vettük el tőlük soha, Dorka most már önállóan kezeli a tv-t, dvd lejátszót.

Tegnap este Ádám megkaparintott egy tányért :lol:

Kép Először megnézem mi is ez :)
Kép
Kép utána meg is kóstolom :)
Kép
Kép majd ráhasalok :)
Kép Repülő csészealj! :)

És két pancsi utáni:
Kép
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Bajci,
Köszi szépen a tanácsot :) Múlt héten számoltam fel a habtapiját, mert állandóan felszedte. Addig nagyrészt azon volt, meg néha áttettem a szőnyegre is. Most csak a szőnyegen van. (Pedig én at hittem,hogy a habtapin könnyebb lesz majd felhúznia a térdeit,mert hogy kicsit csúszósabb :O )
A gyógytornászhoz a gyerekorvos utalt be Gödöllőre, de úgy rémlik,hogy anno babás talin Betti mondta nekem,hogy ő úgy tudja,hogy mintha a nő akihez járunk amúgy dévényes is. Szóval nemtom. Nem dévényesként kerestük fel, de szerintem érti a dolgát. Ő is azt mondta,hogy Andor teljesen normálisan fejlődik, csak múlt héten mikor egyeztetni akartam vele,akkor mondta,hogy most már lassan el kéne kezdenie a mászás mozdulatait (vagyis a 4kézlábozást) Ezért gondolkoztam el egy kicsit - azt nem mondanám,hogy ráparáztam,csak úgy elagyaltam,hogy vajh mikor,hogyan, miért nem ésatöbbi ... :D

Prószáltam most hívni 1-2 ház hirdetést,de vagy nem vették fel vagy ki volt kapcsolva...nah, így add el a házad,mi!

KépKép
KépKép
gabolino

Bejci, ez igen! Jó gyorsak voltatok! :lol: Ha ezzel a "szintidővel" nem juttok be akkor sehogy! :wink: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Szeder!
Nagyon klassz lehetett a hétvégétek! Jó képeket hoztál!

Humanka!
Nálunk eddig kétszer volt, hogy együtt fürdött az apjával a nagy kádban, élvezte nagyon. Mondjuk, amúgy is imádja a vizet, olyan uszodát csinál a lábával ahogy csapkod.

Bejci!
De ügyes vagy a bölcsi beiratkozással!!! Grtaula! Jól startoltál. Bius hol volt végülis míg intézted? Gratulálok a majdnem mászáshoz!!

Gabolino!
Ház vásárlás? De jó, hogy ezen gondolkodsz. Nekünk is jó lenne egy nagyobb kéró.
Sajnos mi még kúszni se kúszunk, nem hogy mászunk. De erről lejjebb olvashatsz.

A ti babátok ugyanúgy esznek, ahogy eddig? Mármint mennyiségben? Néhány napja alig eszik valamit a gyerkőc. Szombaton pedig egész nap csak szopizni volt hajlandó, pedig jócskán megcsappant a tejcsi a hozzátápi hatására. Ma már eszeget, de ez se az igazi, eddig volt, hogy több, mint egy üveg kaját megevett, ma meg alig bírtam egy fél üveggel lenyomni a torkán. Tényleg, ha házi készítésű kaját kap, és bébiüvegbe teszem, az is számít akkora mennyiségnek, mintha a boltban töltenék tele? Vagy az kevesebbnek számít? Bocs, ha hülye buta kérdés.

Most panaszkodni fogok, így aki akarja, ugorja tovább.

Lányok, kezdek kiakadni, komolyan. Ma elmentünk egy barátnőmmel egy korai fejlesztő mozgásterapeutához, és ő is azt mondta, semmi háta nincs a gyereknek. Mondom, persze hogy legyen, ha mindig a hátán fekszik? Persze ő is a nyakára tekeredett köldökzsinórral jön, hogy oxigénhiány miatt az idegrendszerrel van baj, ami a mozgásfejlődésben okoz gondot. Jó gyakorlatok vannak nála, ha nem lett volna álmos Dávid, akkor még élvezte is volna, hisz sok gyerek volt, és ő szereti a társaságot. Nagyon szeretnék segíteni a gyereken, de helyette nem tudok kúszni meg hasonlók. Állandóan foglalkozok vele, heti 5 napból már így is 3-at itthon se vagyunk, amit utálok is. Semmire sincs időm… arról nem beszélve, hogy az ebédemet is úgy hozzák már át sokszor a szomszédba, mert ugye én sose vagyok itthon. Ezt is utálom. Nem hogy átvenni a kaját nincs időm, de hogy főzzek? A gyereknek ezért készítem el késő este, hogy legyen másnapra valami.
Ja, meg a gyerekorvosnak el kellett volna küldenie már a 6. héten gyógytornászhoz, hogy megelőzhető legyen mindez. Pedig e szerint a csaj szerint most a mi gyerekorvosunk a nagyon tuti mikor mondtam, kihez is járunk. De akkor miért nem mond semmit? Én vagyok az orvos, vagy ő? Az ortopédiára is nagy könyörgések árán adott beutalót. A hasalásra is csak az volt a válasz, hogy vannak babák, akik nem szeretnek hasalni. De mondom ennek biztos oka van, ááá csak ennyi. Erre minden gyógytornász a kötött csípőt okolja, ami nálunk is megvan (ami a gy.orvos szerint nem vészes, 6 hósan már nem lehet megállapítani). Szóval, ki vagyok akadva most mindenen. Nincs semmire se időm, állandóan megyünk gyógytornászhoz meg tornára, ami egy vagyonba kerül persze. Ezért se írok mostanában.
Tényleg, mennyi most a max. Gyed? Mert a barátnőm 90-et kapott, én meg közel 84-et. És jogosult vagyok a maxra. Akkor most mennyi is nettóban?

Bocs, hogy panaszkodok, de már olyan sz@r a hangulatom emiatt az egész miatt. Mindenki azzal jön, hogy már rég kúsznia kéne, amit én is tudok, de ha megszakadok, akkor se tudok többet tenni érte, ha ő nem hajlandó rá. Ha nem foglalkozok vele, akkor csak a hasát püföli. De amúgy se tudom hosszabb ideig hasalásra késztetni.

Szerencsére éjszaka alszik, azt hiszem, akkor szakadna el a cérna, ha még ezt nem adná meg.
Azt hiszem, mindenkinek megvan a saját keresztje. Egyik gyerek gyorsan, ügyesen fejlődik, de nem alszik, más nem eszik rendesen, a harmadik lemarad mozgásban… nekünk ezt dobta a gép.
Na mentem, most épp alszik, de mindjárt ébred.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Anyooka!
Tőled akartam még kérdezni, hogy te mivel kened Ádám ekcémás bőrét? Mert nem akarom mindig a szteroidossal, de te írtad nemrég, hogy valami más bevált. Mi volt az pontosan? Előre is köszi.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági, nyugi! Piszok nehéz, tudom, de hidd el, egyáltalán nincs Dávid elkésve! Látod, ezt írja Gabolino is, és Ádám sem kúszik még. Ma először tolatott kicsit a hasán. Igazán hason is csak 1-2 hete szeret, amióta ő maga forog ügyesen.

Hidd el, mindent megteszel Dávidért, és fog ő is kúszni-mászni hamarosan! Akik meg nyaggatnak, azokkal ne foglalkozz!!!

Ádám bőrét én a Heim Pálban kapott krémmel kenem. Igazából nem tudom mi van benne, de használ! És az országban egyedül ott lehet ezt a krémet kani, az ottani dokik írják fel.
Bejutni horror, 3 napi hideg élelemmel menj! Vagy lehet időpontot kérni, az kb. egy hónap :evil: De akkor talán nem kell majd várni.

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!:)

Eszike: Ismerem a módszert, de nekem erre biztos nem lesz időm :( Tini koromban én tanultam siketnéma jelnyelvet, vizsgám is volt belőle. :)
Nem hiszem hogy ez árt a babának.

Szeder: Tünemény Adél :) Örülök hogy jól telt a hétvégétek :)

Minyu: Kincsesláda keresgélni mi is szoktunk, nagyon jó buli :)

Humanka: Ezt az izés kérdést én sem értem :)

Gabolino: D. ügynök is szereti a spenótot :) én krumplival adom szintén azt a kockára fagyasztottat.
De úgy tudom egy héten csak egyszer kaphat ahogy sóskát is vmelyik összetevője miatt.

Bejci: Huhh ezt tényleg gyorsan lezavartad :) Ha így nm jutottatk be akkor sehogy.

Anyooka: LÁtom nálatok is a háztartási berendezések a legjobb játékok :) Nem is értem minek veszek én játékokat :) :)
Ádám nagyon aranyos ahogy tanulmányoz :)

Ági: Szerintem ezen ennyire ne akadj ki. Doncek is a 7. hónap végefelé kezdett kúszni, pedig ő 2 hetes kora óta hason alszik és mindig is hason szeretett jobban lenni.

Felébredt mennem kell...

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Bejci!
Tőled mást nem is vártam, hogy őszintén röhögsz a "hason" :lol: :lol: csíplek :wink:

Anyooka!
édes nagyon Ádám, ahogy a tányért szemügyre veszi.
Humankaéknak az az etetőszék, csak a tálcát nem tették fel rá.. minek is, mert néha engem is zavar, nehéz tőle etetni, van,hogy én is leveszem. :wink:

Eszike!
Nem hiszem,hogy ártana... de nem sokáááá beszélnek a gyerekeink :lol: :lol: Máté épp,hogy elmúlt egy éves és folyékonyan beszélt ő is, ahogy anyooka lánykája!
Ártani nem árt.. de nekem erre nincs idegzetem,hogy én ilyeneket tanítsak a gyereknek, inkább figyelek rá, és szinte mindig tudom,hogy mit szeretne.
Noémi is olyan okos, tuti hamar fog beszélni, de ha van kedved, akkor vedd meg a könyvet, és mesélj majd a tapasztalatodról!!! :wink:

Gabolino!
Olyan pofikája van Andorodnak, hogy csak itt rötyögök magamban. Igazi gumiarc :lol: :lol: Nem mellesleg nagyon szép kisfiú!

Starlak!
Költözés???
Én ezzel foglak zaklatni :lol: :lol: :lol: amíg nem látok képeket.
Nálunk úgy néz ki, hogy mi is nyár végére talán ott leszünk az új házikónkba.. úúúúúgy vágyom már oda 8) itt is jó, de ott még jobb lesz.
Képet hozzál!!!!!!

Most mennem kell..

Jaaaaj majd elfelejtettem:
Winona: én nem megyek veled, de majd a III. kerületibe viszont igen, ma beszéltem a csajjal. Te szoptatsz még???? Lehet szopi alatt is... - lásd gombosedinátazaktívból - a csaj mondta.. hát valószínű,hogy én is veszem az irányt minél előbb!!!!
Te melyik kezelést választottad?

Tényleg megyek majd jövök.

szeder74

Jaj Humanka kérdezted miért adok neki a főzelék után tápit.
Azért mert Doncek szerintem túl kevés tej alapút eszik-iszik.
Tejem nem lehet több napi 100ml-nél és ha erre elfogy még 2x120ml tápi már boldog vagyok. Így lehetőleg mindig megkínálom vele.

Kép

Kép
starlark

Ági: Én tökre megértelek Téged is! Jaj, most megpróbálom megfogalmaznia a gondolataimat... de nem könnyű!
Szóval: Te igenis mindent megteszel Dávidért, elvitted mindig oda, ahova kellett, tornáztatod, próbálsz rajta segíteni! De figyelj ide: Dáviddal nincs akkora gond!!! Igen, lehet, hogy kicsit erősödnie kell, mert amig nincs meg az izomzata hozzá, addig úgysem fogja csinálni a "dolgokat".. de attól nem erősödik meg, hogy úgymond foglalkoznak vele..
Látom, hogy viszed gyógytornára, de nem mindegy, hogy milyenre! Én nagyon Dévény-ellenes voltam és féltem tőle, de amiket ott láttam.... hát rádöbbbentett néhány dologra. Tudod, nem az a tragédia, hogy babáink még nem kúsznak-másznak... mert a képességük megvan hozzá, ergo előbb utóbb csinálni fogják! Az a tragédia, amiket Dévény-tornán látok, hogy már 2 éves a kisgyerek, de még nem áll meg a lábán... meg olyan súlyos oxigénhiányos gyerekek vannak ott, akik bár mászni, menni sőt futni is megtanulnak, de soha nem fognak teljes életet élni! Tudod, én az elején, amikor itt olvasgattam, hogy némelyik baba milyen ügyes, szinte - és most remélem nem ért félre senki- haragudtam a világra, hogy mi miért nem csináljuk ezt meg azt... Ma már minden Dévény-torna után hálát adnok az Istennek, hogy nekünk "csak egy kis lazaság" a baj és nem valami komolyabb!
Én láttam Dávidot az életben! Nem úgy néz ki, mint akivel komoly problémák vannak! Meg fog oldódni ez az izomzat dolog és pár éves korában már nem is fogsz rá emlékezni! A dévényre meg továbbra is járjatok, mert a "masszírozással" stimulálják az idegrendszert, és az izomzat is jobban fejlődik. Olvasgasd a www.deveny.hu honlapon a fórumot... tanulságos! Én azt javaslom, hogy kérd meg a dévényes csajt, hogy heti több alkalommal hadd menjetek és egész nap tedd hasra Dávidot. Én csak ennyit tudtam neked mondani, remélem segít!

Anyooka: Jaj, de szép fiad van!!!!! Nem féltél, hogy kupán vágja magát a tányérral?
Vendég

Anyooka!
Igen, piszok nehéz. Ezt a krémet, gondolom, mindig spécin, a baba igénye szerint állítják össze? Ott keverték össze helyben vagy gyógyszertárban? A gyógyszertári blokkod nincs meg? Azon rajta szokott szerepelni tételesen az összetevő. Olyan rossz, hogy gyakran kell a szteroidosat kenni. Mostanában nem hiszem, hogy feljutok Pestre.

Bejci!
Köszi mindent!! Időnként ránézek a dévény honlapjára.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Köszönjük a dicsiket 8)

Bejci, nem féltem - már többször kupán vágta magát nagyobb játékkal, így mostanra már egész jól megtanulta hogy hogy bánjon a méretesebb darabokkal.

Ági, nem, nem külön keverik ki. Ez az ő speckó krémjük, van mindig készen. Összetevők nincsenek a blokkon, de van egy összetevő, amire az egész országban csak nekik van engedélyük, ezért muszáj oda menni. És ha később fel is írja a gyerekorvos -megnézem, hogy írták fel, blokk megvan - akkor is csak ott lehet kiváltani a Heim Pál gyógyszertárában.

Kép

Kép
anyoooka

Ági! Csatlakozom a többiekhez! Ne aggódj!! Minyu! Nem jól emlékszem, hogy anno Nándinál is későn kezdődtek a dolgok? Nem tudod megnyugtatni Ágit?

Szeder, Gabi! Köszi a képeket!!!! SZuperek!

Anyoo! Tündér a kis tányérzsonglőröd!

Én is panaszkodok kicsit! Bálint beteg, lázas, nem alszik, egyfolytában nyekereg, sír. Ha egy méternél távolabb megyek tőle, szívszaggatóan bömbizik! Nem tudom, hogy a foga-e. Felül rettenetesen dagadt az ínye, nem is engedi hogy az ujjamat bedugjam. Lehet, hogy hétvégén szedett össze valamit. Buliban voltunk, ahol kb 30 felnőtt, és 20 gyerek volt. Mindenki össze-vissza puszilgatta. Ha holnapra sem javul, akkor megyünk dokihoz. Bár ő ilyenkor semmit nem ad: szoptassam sokat. A nurofen egy időre leviszi a lázát, de pár óra múlva újra felmegy....

Tegnap végre nekem is új számmal kezdődött a súlyom, csak nekem nem öttel, mint Mártinak, hanem hattal. Nálam ez is siker. Tök feldobott. A terhesség előtti súlyhoz már csak két kg kell, de a cél olyan 7-8 kg. HAJRÁ FOGYI!!!!!
blúmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: