A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Evi, sajnálom ami Lillával történt. Tényleg jó, hogy elvitted. Én mióta Zsombi lábával gond volt mindig megnézetem a csípőjét is mikor megyünk kontrollra. Elvileg 2-4, és 6 hósan kell is csípőszűrésre vinni a babákat. Viszont úgy vettem észre ha én nem mondom a dokinak akkor nem küld. Ja és ha nem kérdezem meg a védőnőtől akkor ő se mondja. Mi holnap megyünk kontrollra a lábacskánkkal szorítsatok. :roll:

Kata, hasonlóan az előttem szólókhoz hagyd fokozatosan egyedül Kevint játszani. Én kezdetben melléfeküdtem a játszószőnyegére és úgy játszottunk. Most már egyedül elvan, bármivel eljátszik. Mondjuk most már körbegurulja a nappalit :lol:

Boldog féléves szülinapot minden kis 6 hónaposnak :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Boldog 6.hót minden most ünneplőnek!!! :)
Mi 2 hét múlva leszünk fél évesek. :)

Kata
Nekem is megjött már, igaz Mi már nem cicizünk. :( Szerintem Dalmira halgass, próbáld meg amit ő írt. Én is úgy csináltam fokozatosan. Jó vannak persze "rosszabb" napok, amikor nyügi és egész nap ölben van, ilyen volt a tegnapi is, de alapjában véve szépen elvan magában is.

evi
Sajnálom a láb problémát, de most már jó kezekben vagytok és hamar helyre áll a picikéd lábija. Elhiszem, hogy megijedt Lillád, Kincső is nagyon megijed ha más baba sír.

kri
Nagyon szorítok nektek!!!

Kép
Kép
anya1118

Engedjétek meg, hogy gyertyát gyújtsak a gyermekeimért, akik szombaton lettek volna 2 évesek. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
Kép
anya1118

anya: sajnálom :cry: Most itt van neked a Gyönyörű Kincső aki boldoggá tesz.

Csajok köszönöm a tanácsokat

Évi :sajnálom ami Lillával van,meddig kell járnotok?és tornáztatta vagy csak megbeszéltétek a dolgokat?

000kata

Sziasztok!
Kicsit régen voltam már... Visszaolvastam,megnéztem a fotókat. Olyan aranyosak a babák!!! Nagyon jó az a kendő Dalmi.
Melaszka,van nasivan ami újszülött kortól adható. Amikor be volt dugulva a Hunor orra én használtam. Már én is adtam Huncinak bébiételt és bébidesszertet is. Ízlett neki. A barackos pépet is megette. Nem tudom,h mi van vele,de tegnap is és ma is elég nyűgös. Lehet,h a front miatt? Éjszaka is többször felébredt.
Tegnep végre már hasról a hátára fordult (ma is ) Már ideje volt! Lehet hogy ahogy műtötték sokáig nem lehetett hasra tenni és azért fordul ilyen későn...
Ma lesz a kislányomnak az oviban az anyák napja. Már nagyon várom,Dorisz semmit nem árult el róla :)

Kép

Kép
betti030
Budapest

anya,sajnálom ami történt!!!

Jó dolog itt olvasni hasonló korú babákról,hogy naktek mi a tapasztalatotok.

Kép

Kép
betti030
Budapest

Betti: mivel műtötték?le vagyok maradva.Ügyesek vagytok a forgással :lol:

000kata

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

000kata

Anya!
sajnálom a kis angyalkáidat, de itt van már Neked Kincső a sors kárpótol, tudom felejteni nem lehet, de minden évben kicsit könnyebb lesz

Kata!
nem tudom mennyi kezelés kell, nem tudják előre, de annyira nem lehet vészes, ha csak heti 1x kell menni :roll: én positívan állok a dolgokhoz, ahhoz képest amit ott láttam :cry:

Betti!
gratula a forgáshoz, majd meglátod most már milyen gyorsan elindul a mozgásfrjlődés Hunornál is nem győzöd kapkodni a fejed annyi produkció következik szinte egyik napról a másikra :lol:

Kri!
megyek a drukk holnapra ezerrel, nem lesz semmi gond ne aggódj, időben eljutottatok a megfelelő szakemberhez

Íme a fotok a lábacskáról

Kép Kép Kép Kép

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Még egy foto, főzelék után a kis féléves éhenkórász még kért egy kis tápit :lol:

Kép

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kata, csodaszép Kevin és Te is jól nézel ki!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: köszönjük :lol:
Én nem látok semmit a lábacskáján,ja de picit .De szerintem ez hamar helyrejön.Kevinnek is elég furi a lábija.lehet nekem is elkéne vinnem.Nagyon ügyes a lánykád már igy feláll és térdel az igen :lol:Mi még nem csinálunk ilyeneket,kis gyönyörűség nagyon édes ahogy nyúl a cumisüvegért :lol:

000kata

Sziasztok!

Anya!
Nagyon sajnálom.......... :cry: valahol lemaradtam, vagy nem is írtál még róluk eddig? Ha nem titok, megkérdezhetem, miért lettek angyalkák?

Kata!
Nagyon szépek vagytok! És Kevin olyan kis bájos arcú!! És az a medve.............Vááááááá nem semmi!! :lol: :lol:

Evi!
Sajnálom a torna miatti sírást, de legalább még időben vitted orvoshoz, és minden helyre fog jönni!! A te lánykád is iszonyat tempóban fejlődik!! Ágoston már mindent elér, ha lerakom a szőnyegre...... :shock: Hol kúszva, hol mászva, de megszerzi, amit kinézett.....ma pl. a cserepes virágot szúrta ki magának, de még időben elkaptam onnan.....és délután meg a szekrény ajtaját próbálgatta.....
Ja, és mi is ma vagyunk 6 hósak....

Kép

Kép
ditta76

Ditta:köszönjük :lol:
Ilyen ügyes már Ágoston? :lol: édes lehet.Kevin meg állandóan ölbe akar lenni.

000kata

Kata
jaj bocs én félreértettem ezt az ölbenlevést.Azt hittem alvásnál nincs el. Nagyon édespofa Kevin! :D

Évi
ügyes vagy h. észrevetted! A védőnő meg a doki vajon miért nem "lát" ? Van egy barátnőm, neki olyan ferde a baba mint egy c betű, fejtől a talpáig, és azt sem vették észre! :shock: Még szerencse h. ott is résen volt az anyuka. Szépséges Lilla.

Ditta
ennyi fogacska!? :shock: Lassan mehet neki a főtt kukorica. :) Szépen lefogytál, mennyi sikerült a tornával?

Kri
drukkolok h. minden ok. legyen.

((((Anya))))) ölelés Nektek. Milyen csodálatos h. itt van Nektek Kincső.

Bekukkantottam a szeptemberiekhez, volt nekik találkozó és olyan édik a babák egymás hegyén hátán.
:lol: Valami játszóházban lehetett ha jól látom...lehet jobb mint a szabadban?

Kép
katica_75

Kincsőanyu, nagyon sajnálom. Egyszer írtad, hogy ikreid lettek volna, ha gondolod, leírod mi történt?
Ditta, nagyon jó lehetett ez a piknik! Cukin alszik Ágoston, és milyen szép nagy baba! És nagyon ügyike!
Évi, tényleg nagyon szemfüles vagy hogy észrevetted. MÉghogy gyenge? Aki így áll és térdel? Hogy nyúl a tejciéért! Olyan nagylányos! Jól látom hogy vörös a haja? Vörös nagy lobonc!!! A legszebb!!!!
Kata, nagyon cuki Kevin ahogy simizi a nyuszikat!

Segítség, Panna megint nem alszik éjjel,csak most nem bőgés van, hanem nyafogás, ugyanis hason alszik és amikor picit megébred (kb fél óránként) mindig átfordul és nem tud visszafordulni még, és ettől felébred. Ez van már 3 napja. Mosott hulla vagyok, mert 9-kor elalszik, de 11 körül elkezdi ezt a félóránkénti ébredést. Sokszor nem elég ha csak visszafordítom, el kell ringatni vagy szopi. Ma 5-kor nyugodott el :roll: , azóta alszik. És én is csak ennyit aludtam, mert 7-kor ébresztőt fújt Kori. Nem hiába mondják, hogy a nőkkel csak a baj van!
Ja és én még ilyen kúszást nem láttam még. A hátán fekszik és úgy megy körbe, hogy szinte hídba felmegy (majd' kitörik a nyaka) majd hátratolja magát. Nem győzöm visszarakni a szőnyegre. De ha hasra fordítom vissza hogy úgy kússzon, rögtön visszapördül hátra.

Kép
Kép
dalminha

Boldog féléves szülinapot a babóknak! Hihetetlen hogy rohan az idő... Lassan oviba mennek!

Kép
Kép
dalminha

Dalma, NEM, NEM, NEM vörös :twisted: szerencsére, világosbarna és szerintem majd sötét lesz csak nem vagyok egy profi fotós és rossz volt a fénybeállítás. Irtózom a vörös hajtól, pláne ha szeplő is társul hozzá, festettbe sem szeretem, mert nekem az olyan természetellenes!

Pannababa, miket csinál?!!! :shock: Nem lehet, hogy keveset eszik napközben? Nem tudok másra gondolni, mert ha a fogtól lenne vagy valami fájna neki akkor biztos sírna, sztem nincs meg a jóllakottság érzés :roll: vagy lövésem sincs !
Nem próbálsz neki esti szopi előtt adni Humana tejmentes pépet?

Nálunk most iszonyatos étvágy van :roll: 8) :shock: néha már meg is ijedek, annyit eszik a kis nyálkirálynő :roll: és most már iszik plusz folyadékot is, DE csak pohárból, cumisüvegből csak a tápit issza meg

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kri, gondoltam Rátok délelőtt, remélem minden OK, jelentkezz, ha lesz időd!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok.
Kata,nagyon aranyos a kisfiad. A nyuszikkal nagyon édes. Hunornak lágyéksérve volt,de elég konoly volt. Mikor felnyitották akkor derült ki,h kicsit súlyosabb,mint egy sima lágyéksérv,mert a vastagbele is kint volt. Az osztályvezető főorvos műtötte,67 éves,35 éve műt,azt monda eddig 1 ilyennel találkozott. 1 órás műtét volt. nagyon idegesek voltunk a műtő előtt,mert a sima sérvműtét 15-20 perc. Van olyan doki aki úgy magy nyugdíjba,h nem is lát ilyet. Ezért nem lehetett sokáig hasra tenni. Szerencsére már minden rendben van vele,a sebe is olyan szép,h aki nem tudja észre sem veszi..
Evi,nagyon aranyos,hurkás lábacskái vannak a kislányodnak :) Szép baba. nem semmi,h már így feláll. Látom gyöngyösi vagy,ott szültem a kislányomat.
Megyek végzem a dolgom. Majd még benézek.
Sziasztok

Kép

Kép
betti030
Budapest

Betti, nem semmi műtét lehetett sajnálom, de most már minden rendben az a lényeg :lol: Hol volt a műtét?

Pesten laksz és Gyöngyösön szültél:shock: :roll: :shock: én meg Pesten szültem mindkét gyereket, a Gyöngyösi kórházba csak akkor mennék, ha már mentő vinne:twisted:

Ha nem titok, hogy kerültél ide, innen mindenki menekül szerte-szét!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Katica!
Dicséretet köszi, azért az a kép csalóka.....tudod, oldalról mindig vékonyabbnak tűnik az ember.. :lol: Hát eddig csak kb. 3 kg ment le, minden nap megy az 5 km bicaj, meg mellé még kis lábemelgetés, ez-az...De nem is erőltetem még, pl. kajában nem fogom vissza magam addig, míg szopi megy.

Dalma!
Éjszakák.. :( Biztos a foga, nem? Nálunk ma éjjel nyugi volt, "csak" 2x kelt cicizni.....de nekünk is előfordul néha, hogy a cumi kiesik, akkor visszaadom, hátsimi, és alszik tovább...

Na megyek is tekerni, még alszik! :)
Kép

Kép

Kép
ditta76

Evi,csak a kislányomat szültem ott. Én nógrád megyei vagyok és hát a salgótarjáni kórháznál nincs rosszabb. Hlinka a nőgyógyászom,ott dolgozott mikor a kislányomat szültem. 7 éve még nem volt rossz a szülészet-nőgyógyászati osztály ( szerintem ) Pesten melyik kórházban szültél?

Kép

Kép
betti030
Budapest

Évi, nem tudom éhes-e. Szerintem nem. Most már 2x eszik mást, egyszer gyümit, másszor főzit és vagy előtte vagy utána szopi. Tegnap délután pl megevett egy egész üveg alma sütőtököt (kedvenc), utána rá sem bírt nézni cicire. Este pedig elég volt neki a szopi, nem kellett neki a tápszer, csak nyalogatta a cumisüveget. Ja, és most mindent nyalogat. nem rág, csak nyalja a játékokat, az műanyag palackot, a ruháját, a biztonsági övet, a kezet ami hozzáér. Tök furi, de cukika.
Ditta, hát remélem nem a foga jön megint. Azt hittem lesz pár nyugodt hetem-hónapom mire kijön a következő. Kornélnál hírből sem ismertük a fogzási problémákat. Áprilisban kijött neki 2, majd a következő kettő szeptemberben, és innen havonta 1-2.

Kép
Kép
dalminha

Köszönöm az együttérzést! Ígérem írok, csak most gyorsan!!

Ti kaptatok májusra TGYÁS-t??? Mert Nekem még nem utaltak. Létezik, hogy májusra már nem jár?? Nem fél éves korig jár?? Na, azt is intézhetjük megint a GYED-et. :( S.O.S!!!! Köszi :)

Kata
Kevin gyönyörűséges és milyen "nagyfiú", hogy tud csücsülni. :) Írtó édes!! :)

Kép
Kép
anya1118

évi
nagyon szép a konyhád én is a Bosch-ban bízok ;)

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok

Kincső anyu csak gyorsan neked írok mi 20-án születünk és a TGYÁS nekem 05. 06.-án jár le. Most töltöm ki a papírokat a gyed-re. Neked is el kell kezdeni ha pénzt akarsz kapni időben.

Bocsi majd jövök még de mindkét gyerek beteg és elég nyügös napjaink vannak.
Vendég

Évi, nekem is ilyen sütőm van
Gyásom már lejárt, küldte a munkahely az értesítést, és így el tudtam intézni időben. szerencsére a kitöltendő papírokat is küldték...

Kép
Kép
dalminha

Anya, csak gyorsan írok, nekem 04.22. lejárt a GYES ( Lilla nov 5.-én született számold ki ez mennyi nap, mert napra kapjuk azt hiszem 162 nap )
Nálunk apa van most már itthon :lol: :roll: 04.22-től, de még nem kaptunk semmi juttatást pedig már 1 hónapja igényeltük :shock:

Dalma, azért gondoltam éhségre, mert Lilla most 1 hete kb. leeszi a fejünket :lol: nem tudom miért van ez Pannával, lehet a mozgásfejlődés miatt talán izgatottabb kicsit :?: olvastam erről valahol :roll:

Szaszi, sajnálom a betegeskedést :cry: gyógyuljatok meg hamar, mert jövőhéten itt a kánikula és mehetünk a strandra 8) :lol:

Anya, köszi a dicsit :wink: szeretem a Bosch-t - ez itt a reklám helye :lol: mosogatógépem is az és nagyon jóba vagyunk, sokat dolgozik helyettem már 7 éve ( na majd honap biztos bekrepál!!! )
Jut eszembe, mosógép totál jó, semmi baja :roll: ki érti ezt, pedig szerelőt nem látott :lol:

Kri, izgulok :shock: mi van Veletek?!

Kata, hova lettél?

Melaszka mi újság, meggyógyultatok már? MIlyen idő van Dunántúlon?

Ditta, ne legyél már ilyen szerény, jól nézel ki és kész, de ilyen gyönyörű gyerekek mellett toppon kell lenni és kész :wink:

Betti! A MÁV-ban szültem most előtte pedig a Szabolcs utcában

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Lányok, aki úgy érzi szavazzon!

http://fidesz.hu/index.php?Cikk=132987

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ditta
:D ügyes vagy, na! én mindíg csak tervezem h. elkezdem.
Kata
még jó h. nyilatkoztam h nincs piri, ma megjött. Majdnem szívinfarktust kaptam :twisted: :) nem kérdeznéd meg nyertem e már a lottón???
Ja és nem arról volt szó h. szülés után már nem fájdalmas?

Évi
szavaztam.

Dalma
sztem is zavarhatja valami nem? Met különben minek fordulna meg? Csak aludna simán, Lénából kiindúlva.

Betti
örülök h. szépen begyógyult a sebecske. Nem lehetett könnyű.

Mi ma megjártuk életünk első tanácsadását. Léna 68cm és 6760volt 10 napja mikor visszaadtuk a mérleget, ma 6740!!! Éreztem h. nem elég ez már a hízáshoz...de nem tömhetem meg. :cry: Csinálhatom én is a lisztlevest! :shock: ez komoly, be kell rántanom a főzelékeket, bár 4 kanálnál nem tudom mit számít. És kapnia kell husit is. Kíváncsi vagyok, végülis 0,Rh- igazi húsevőnek kellene lennie, lehet ezért nem kultiválja a zöldet. :lol: De a dokker szerint mindek ok. vele nem sovi.

Kép
katica_75

Evi!
Köszi a dicséretet....ehhez nincs mit hozzáfűznöm! :)
Szavaztam....!!!! Iwiw-en nem vagy fent?? Megkuksiználak.... :)

Kép

Kép
ditta76

Ditta! Privi ment!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Tegnap hosszú napunk volt.
Köszönjük a drukkokat.
Zsombi lába rendben volt, majd ha stabilan jár akkor kell menni kontrollra. Jaj nagyon örültem. :D
Délelőtt voltunk tanácsadáson is, és megkaptuk az első prevenart. Eddig láztalanok vagyunk. :wink: Zsombi most 69 cm és 7660 g. Jó súlyban van. A szuri után volt kis bömbi, de aztán el se akart jönni a rendelőből. Fogta a doki kezét, nézegette el se akarta engedni. :lol: A doktornőnek nagyon tetszett Zsombika annyira hogy a kiskönyvét el is felejtette lepecsételni :lol: :lol: :lol:

Szaszi jobbulást a gyerkőcöknek.

Anya, a tgyás 180 napra jár utánna a gyed-et vagy gyes-t kell igényelni. Nekem április 20-dikán járt le a tgyás, de a munkahelyem időben küldte a papírokat így már meg is kaptam a gyed-et.

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, de azóta is folyton tervezünk, meg Natasa is kapott egy jó kis szemgyulladást, adóbevallok stb.

GYED: én most szemfüles voltam, és szóltam a munkahelyemen, hogy töltsék ki a papírokat, mert beviszem OEP-hez, így talán elkerüljük a tévedéseket (mert nekem annó a szülési szabim-táppénzem körül volt egy kis kavar, ami a mai napig is tart, így jobbnak láttam, ha saját magam intézkedek...)

Lányok annyira le vagyok maradva, hogy csak emlékfoszlányaim alapján reagálok, mert közben készülnöm kell apa szülinapjára, ami holnap lesz :)

Anya: sajnálom, hogy ilyen tragédiát kellett átéljél! Kincső baba biztos sokat segít, hogy fel tudd dolgozni!

Evi: most már kérlek írd le, hogy mi a baj Gyöngyösön, priviben is jöhet, csak tényleg tudni szeretném, mert ugye a nővérem ott fog szülni augusztusban, és ha nagyon gáz, akkor megpróbálom lebeszélni!!! Köszi

Katica: ilyen korban én úgy tudom, hogy normális, ha lassul a hízás, és ilyenkor már a havi mérést javasolják, mert olyan is előfordulhat, hogy egyik héten semmit nem hízik, akár fogyhat is, a következőn meg hízik...

Dalmi, hát nem lehet egyszerű az éjszakázás így...

Találka: mi is megyünk, szerintem jó ötlet a szabad tér is, csak ne fújjon a szél!!!

Egy kép: mi is megkezdtük a HT-t, mert Natasa konkrét összedől a világ jelenetet rendezett, amíg nem kapott az almámból. Ime:

Kép

bocs, akinek nem írtam, de kicsi lányom úgy döntött, hogy az alvás olyan fogalom, amit ő nem óhajt közelebbről megismerni...

Kép
pipal

Köszi a válaszokat!
Én nem tudom, mert Én munkanélküliről mentem el, nekem már nincs munkahelyem. :( Mert voltak olyan drágák megtudták, hogy mi a helyzet és zsupsz már repültem is. :( Persze burkoltan, nem mondták így konkrétan. Így Nekem a TGYás is rövidebb, mert január vége volt mire beadtam, ott a nő azt mondta fél éves koráig jár a gyereknek. Majd menjek vissza a munkanélküli hivatalba, majd megint vissza az OEP-hez. Nehogy egyszerű legyen! A gyereket meg nem tudom ugye rábízni senkire. :( Apának megint egy potyaszabi. Az ideg szétvet!!!! :evil: :evil: Na, gyorsan hívom is a mn-t időpontot kérni. Még egyszer köszi aki válaszolt!!!!

Pipal
Isten éltesse a párod!!!

Majd jövök csak hisztike van

Kép
Kép
anya1118

Pipal!

Én is gyöngyösi vagyok,de nem itt szültem.az első kettőt én is pesten,most pedig egerben.Évivel egy véleményen vagyunk,max ha mentővel visznek.én az első kis magzatomat 12hetesen miattuk veszítettem el.szerencsére az a doki aki akkor "kezelt",már nyugdíjas.de egy mostani történet:egy nagyon kedves ismerősöm elkezdett vérezni,bement,megvizsgálták,azt mondták van valami kis elváltozás,de nem kell megijedni,újra csináltak rákszűrést,ami rossz lett.de csak gyógyszert kapott,h majd elmúlik. a vérzés csak nem akart elmúlni és már fájdalmai is voltak.többször visszament,de ugyanazt mondták.ekkor már nem nyugodott bele,felment pestre a klinikára,ott azt mondták neki,h olyan stádiumban van,h már meg se műtik!!!!novemberben volt a temetése,2 kisgyereket egy 10éves kislányt.és egy 5éves kisfiút kellett itthagynia33éves volt.
de persze vannak jó történetek is.barátnőim mind itt szültek,nekik csak az nem tetszett,h nincs vip szoba,és hát sajnos 10emberből 8nem az idén barnult!így kénytelenek voltak ezeket elviselni,ami nem egyszerű,mert fürdeni nem szeretnek,és hát szülés után nem fürdeni :roll: .és azt mondták a csecsemős nővérek is nagyon aranyosak,segítőkészek voltak.

Évi!
azért nincs komoly gond Lilla lábával ugye?mert szerintem is alig észrevehető.meddig kell járnotok dévényezni?

Gyed!
én még nem kaptam!!pedig a munkáltatóm időben küldte a papírokat,és kifizetőhely is.

Lányok!
nekem Betti napok óta olyan szinten harapdálja a mellemet,hogy sikítok.minden érdekli,ami körülötte van,forgatja a fejét,és közben nem engedi el a cicimet.pedig tv,rádió minden kikapcs,h ne vonja el a figyelmét,be is sötétítettem,de elég ha koppan vmi a szomszédban,már ugrik.csak éjjel eszik rendes gyerek módjára,mert akkor alszik közben.nem tudom mi lesz ha foga lesz,mert már most nagyon fáj.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Nagyinál trónol

Kép

Majálison
Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Honey, Zsombi is ezt csinálta mielőtt kibújt a foga. Foggal eddig csak egyszer harapott szopizáskor. Már két fogunk van és nincs gond szerencsére. Nagyon cuki Bernadett :lol: :lol: :lol:

Gyedet én tegnap megkaptam. Juhéééééééééé :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Honey!
De cuki a kis trónján!! :lol:
Mellharapás: akár én is írhattam volna, amit te! :roll: Dettó ugyanez megy! Mindent figyel, ha valami megzörren, valaki beszél, már fordítja is a fejét, és persze húzza magával a cicit....és mindez társul még 6 fogú harapással is! :)

Amúgy sajnos az nem csak gyöngyösi jelenség, hogy 10 betegből 8 fekete.... :? Miskolcon is uez van, de ott a szülészeten teljesen el vannak szeparálva, van egy "fehér", és van egy "fekete" folyosó! :) Tehát nem találkoztunk velük egyáltalán! Hú, itt aztán mekkora diszkrimináció zajlik...ide aztán jöhetnének a drága jogvédők meg a Fókusz stábja, teljes felszereléssel.... :)

Kri!
Örülök, hogy minden okés a kis lábikójával! :)

GYED-et még eddig én se kaptam.....Pedig a papírokat már rég leadtam a munkahelyen!

D.

Kép

Kép
ditta76

Érdekes, itt Győrben Kisbácsán (ez a városrészünk) a 10-ből 8 nincs meg, én sosem találkozok velük. Hónapok telnek el, míg látok egyet. Majálison persze csapatostól voltak, de olyan csinos kosztümökben, öltönyben, akkora ékszerekkel, hogy csak figyeltem. Szóval ez a gazdag réteg... Szülészeten sem volt egy sem. Fel is tűnt

Honey, detto. nem harap szerencsére, bár én bimbóvédővel szoptatok, de forgatja fejét, minden érdekli, állandóan hátrafelé leseget. A kanalas evés viszont nagyon bejön neki. Mindig "segíteni" akar a kis kezével. Nagyon cuki a kis trónoló hercegnő.
Durva, amit az ismerősöd félrekezeléséről írtál. Tisztára kirázott a hideg. :cry:

Kri, én is örülök hogy rendbejött a lábacskája. Figyeld meg, ő fog futni először.

Tegnap megvolt a féléves vizsgálat: 6,36 kg, 66 cm, állítólag kiemelkedően jó a mozgása :shock: , én meg azt hittem le vagyunk maradva. Mivel négykézláb áll, igaz a feje a földön van (lehúzza a sok ész), megy hátrafelé, és a hátán pedig csúszik előre. Szóval sokoldalú a kisasszony. Erősen ajánlotta a dokinéni a hízlaló kaják adását neki, mert kicsike még. Egy csomó zöldséget felsorolt amit adhatunk, pl brokkoli, spenót, saláta, tökfélék, zöldborsó, majd' mindenféle gyümi, és estére adjak neki HA tejpépet. Ma kiváltottam a tejpépet, kiváncsi leszek milyen lesz az esti fogadtatás. És már 4. napja nem alszunk. Komolyan mondom megőrülök, hogy félóránként fennt van. Amikor 1 órát alszik már örülök. Hihetetlen... Az ember persze azt várja, hogy akkor legalább nappal alszik, de délelőtt fél órát, délután meg max másfelet szuny. Egyébként türelmes jó baba, nappal a hangját sem lehet hallani, csak a dumcsiját. Jól elvan magával és a játékaival, Kornélt figyeli állandóan. Ő meg a másik fele, éjjel jófiú, viszont nappal egyre rosszabb, mindenben ellenkezik, játszótéren verekedni akar. Őrületek, de imádom őket! :)

Kép
Kép
dalminha

Honey
pár nappal feljebb én is pont ezen akadtam ki, mert baromira fájt. Most ha elkezdi elveszem tőle. Édes Bettike, olyan nagy mint egy 8 hónapos. :)
Pipal
már 2 hónapja tart a nemhízás, uccsó hónapban 160 gr.
majd folyt köv.

Kép
katica_75

Pipal, csudiszép Natasa ez a foto nagyon tetszik az almával, Lillát is minden érdekli amit mi eszünk :roll: ma fürdés előtt apa ette a banánt és nem lehetett neki nem adni, annyira könyörgött, apa persze jószívű és a lányka elérte célját...... éjjel majd apa kel fel, ha fáj a poci :twisted:
A kh.-al kapcsolatban a lényeget Honey leírta és ez így van nincs eltúlozva, sőt!
Ha valami komplikáció lép fel szüléskor akkor totál tehetetlenség akár anya akár újszülött téren...na és a pénzsóvárság az olyan szinten durva, hogy már a pofátlanság határát súrolja :twisted:
Egyébként volt itt egy nagyon jó doki, elüldözték...most Hatvanba van, de ott sem állnak a helyzet magaslatán ( én személy szerint ismerek 2 családot akiknek egészséges újszülött soha nem került haza a családhoz szüléskomplikáció miatt ) és ugye egy fecske nem csinál nyarat!
Anno az első gyerekem arctartással elakadt a szülőcsatornában, hát nem tudom itt Gyöngyösön mit kezdtek volna vele, még belegondolni is rossz.
Ált.iskolás osztálytársam itt szült még anno első szülésnél olyan sikeres közreműködésben volt része, hogy totál kipakolták soha többé nem szülhetett, pedig 3 gyereket szerettek volna :cry:
Folytassam még.... :roll: nem akarom a topik hangulatát elrontani és stresszelni senkit - nem jó a közvélemény, de ez minden osztályra vonatkozik.
Ja cigányok ( én ki merem írni ) itt is vannak bőven, de nem a felsőbb kategóriás úri cigányok és jelenleg áldatlan állapotok uralkodnak az üzemeltető Hosp Invest tájékán, de ezt szerintem az egész ország tudj, tele van vele a média :x

Honey, gyönyörű nagylány Betti, mindig megcsodálom a helyes kis pofiját :lol: és milyen nagy már, a Te Bettid itt a rangidős ugyi?
Nem olyan nagy gond ez a Lilla lábikó, hamar helyre hozza a Dévényes néni, de előre nem tudja mennyi idő, majd menet közben meglátjuk.

Ha valaki valami dévénytornával vagy mozgásfejlődéssel kapcsolatban szeretne valamit megtudni szívesen megkérdezem hétfőn, lesz időm bőven mert egy kezelés 50 perc.

Kri, annyira jó, hogy rendbe a kis lábikó Zsombinál, milyen jó, hogy időbe mentetek!!!

Dalma, ezek szerint Pannababa is beindult rendesen mozgásilag, Lilla is így kezdte aztán nem gyöztük kapkodni a fejünket, most már bárhova elmászik, nincs előtte lehetetlen :lol:
Pannababa súlyára én nem mondanám, hogy kevés, Ő duplázott már? Nem tudom mennyivel született, de vannak vékonyabb alkatú babák és Ő még is csak egy hölgy aki figyel az alakjára :lol:
Ezt csak azért írom, hogy ne kezdj el pánikolni, mert egészséges jól feljődő babád van!!!
Kori ízig-vérig pasi, egészséges aktív kisfiú ez így van rendjén, nem ezt hívják rosszaságnak ilyenkor már jól látható a nemek szerinti különbség , az én fickómnak se aludt meg annak idején a tej a szájába, de nem volt rossz kisfiú.

Katica, ez is hízás amit Te írsz, csak a fogyás probléma olyan meg nincs közöttünk akinek fogyna a babája és én úgy tudom, hogy 6 hó után megtorpan a súlygyarapodás, na meg ezek a bébik már mozognak is aktívan, nem fekszenek, mint az újszülöttek.

Ditta, hajrá Miskolc, de jól csinálják a C kategóriások elkülönítve

:lol: :lol: :lol: ez nagyon tetszik, jó fej lehet az intézményvezető!

Bocsi, de ugye nincs itt kisssssssebbség?

Lányok, ciciharapdálás miatt részvét, ha úgy csinálják a dedek mint Lilla a cumisüveggel, ő azzal vakargatja az ínyét szó szerint jobbra balra, még a hátsó rágófogak helyét is maszírozgatja :roll:
Valamelyik nap azon röhögtem magamba, mint valami gyogyós, hogy már cirka 2 hónapja várjuk itt egy páran, hogy jön a fog, jön a fog.... és semmi , lehet fogatlanok lesznek :lol:
De tényleg nekünk azt hiszem a 4 hós oltásnál mondta a doki, hogy egy pár nap és kint lesz...

Lillánál szerintem sokat segít a cumi, mert nincs mostanság nyügi a fog miatt, se nappal se éjjel, most ilyen kis mosolygós, jókedvű, jó evő kisbaba anyukája vagyok.
De ez nem lesz mindig így, ezzel tisztában vagyok csak most próbálom ezt élvezni és feltöltődni a soron következő kihívásokra.

Ma volt anyós :twisted: hurrá, hamar el is ment mert indultunk a tóhoz, de látogatás letudva kb. 3 hétig.

Jujj mennyit írtam, bocsi !

Nati, Melaszka, Kata és többiek, hol vagytok ?
Ja, Andy a decemberiekhez ír, sztem azért nem jelentkezik, pedig egy időbe olyan aktív volt itt közöttünk :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

DAlma!
Hát a mai éjjel után igazán átérzem a gondod alvásügyileg.... :roll:
Nálunk ált. nyugi van, de hébe-hóba becsúszik 1-1 nyűgis éjjel, mint pl. most...óránként felsírt, alig tudtam visszaaltatni....Kb. fél 4-kor aludt el rendesen, fél 7-kor gyors álomcici volt, azóta még alszik...meg a két nagy is, hurrá! Kis nyugi van! :)

Évi!
A miskolci megyei kórház szerintem nagyon jó szakembergárdával bír, itt szültem mindhármat, és mindig meg voltam elégedve! Csak a cigányok (igen, én is kiírom...vállalom, hogy nem ők a szívem csücskei...) és a kissé lepusztult épület viszi lejjebb a színvonalat.
És ahogy írtad az első babádat...az arctartással kapcsolatban...Nálam most uez volt Ágostonnal! Szépen haladt a szülés, és mára tolófájások jöttek, amikor vizsgálat közben a doki megállapította az arctartást, ez volt 12.22-kor,és 12.37-kor már kint volt Ágoston! Valós volt a vészhelyzet, de szerencsére minden jól sült el! NA, ha most ez pl. Gyöngyösön történik....Belegondolni is rossz!

Kép

Kép
ditta76

Gyorsan elküldtem, nehogy elszálljon!
Evi!
Anyósod....hát ez igazán gáz! De jó, hogy én ebből kimaradtam! :lol:

Dalma, még az eszembe jutott, hogy a kanalas evés nálunk is sláger! Ha nem tudom olyan gyorsan a szájába lapátolni, ahogy ő szeretné, akkor kitör a botrány! :lol:

Kép

Kép
ditta76

Az egri kórházban is vannak cigányok,de őket is elszeparálták a fehérektől.na ezen ki is akadtak!!!!hogy ez diszkrimináció stb.volt is belőle nagy perpatvar,tv,rádió stb.
na de mikor ők csak azért mert jár a büdös kölyke iskolába,meg ovodába ,csak ezért kap az önkormányzattól 20ezret,mi nem,hát ez ugye nem diszkrimináció.fúúúúújjjj.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

sziasztok Lányok! :D

Én nem vesztem el, csak volt egy gondunk, nem volt gépünk 2 napig.Volt egy áramcsuklás újrainditás közben, és a winchesterről minden adat elveszett :twisted: az összes kép, msn, játékok, minden :twisted:
úgyhogy azt állitgattuk helyre.

Honey :) milyen nagylány Betti!Milyen aranyos!!

Kata! :)
Nagyon aranyosak vagytok!!! :)

Evi :) Nagyon aranyos Lilla, mit kell nézni a lábacskáján?(hú, bocs, én lehet, nagyon el vagyok maradva)

Minden babának boldog 6. hónapot kivánok!!! :)

Tényleg, ti sem viszitek a babákat ilyen melegben dél és 4 óra között ki?

Marci most már alig köhög, de a köptetőt kell adnom neki,
az orrocskáját még szivom.
Képzeljétek, éjjel horkolt! :shock: lehet az a náthától?Remélem, nem az orrmandulájával van gond :? eddig nem horkolt....
viszont a 2. éjjel, hogy átalussza az éjszakát! :) este fél 9-től reggel 5-fél6-ig! :) kopp-kopp 8)
Vendég

Nem hiszem el, hogy már megint több mint 2 oldallal vagyok lemaradva. Visszaolvasok amint tudok és reagálok is.

Rólunk:
Megint elzáródás colt a cicimben és most harmadjára volt a legnagyobb és 24 órán át megtartottam. Iszonyatosan fájt már és erővel próbáltam már kipréselni a bennmaradt tejet, de alig jött. Mikor végre Fanni nekiállt enni, elkezdtem erősen masszírozni a csomót és egyszercsak megindult, de hogy!!! Simán spriccelt belőle a tej, nem semmi látvány volt, és óriási megkönyebbülés.
Most e miatt szünetelt a gyümievés is és sajna a kakis pelus is. És természetesen hab a tortán, hogy megint baromi sebes lett a mellbimbóm. Na enyit rólam.
Fanninak foga még sehol, de most inkább a kutyázás és mászás köti le minden idejét. Napok óta nagyon nyafi, sokat van kézben és állandóan álmos is. Gondolom ez mind a melegfront miatt van. Éjjel alszik rendesen, napközben meg 3-4x 45perceket. Tegnap itt voltak az unokatesók és így jó volt a napom, mert ők lekötötték a figyelmét és sokat játszottak vele.
Ti mit adtok éjjel a babákra alváshoz? Nálunk kb 26 fok van este és sima pamutrugi van csak rajta, de tegnap is örjöngés volt elalvásnál, mert szerintem nagyon melege volt a fürdés után. Lehet hűvösebb vizet kellene csinálni már?
Mostanéban kevés volt a pisis pelusunk is, így e miatt is aggódtam rendesen, pedig elég gyakran szopizott a csomóm miatt. Kap babavizet, így talán nem lesz gond.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok.Bocsi hogy eddig nem jöttem csak nem volt netünk,mostmeg Kevin nem hagy.Majd jövök

000kata

Sziasztok!

Én nem viszem a legnagyobb melegbe ki Zsombit. Szerencsések vagyunk mert az erkélyünkre nem tűz oda a nap, így kivittük az utazóágyat és abban jól elvan Zsombi :lol:

Nati, babavizet én is adok már neki, mert nagyon meleg van. Este pamut rugi, meg pamut hálózsák van rajta így alszik Zsombi.

Rólunk, Zsombi is nyűgös mostanában, legszívesebben állandóan kézben lenne. napközben nem nagyon akar valamiért aludni. Az éjszaka változatlan két kelés legalább van.

Mennem kell bömbi van, majd még jövök.

Kri

Kép
Kép
kri29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: