A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Pulcsi, nekem is két-három óránként kel, tegnap éjjel volt egy örömteli hosszabb szünet, fél kettőtől fél hatig, jajj olyan jó volt...esznek, biztos éhesek :D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

katka, nem voltam, előtte levő nap nagyon nyűgös volt Döme, nem mertem itt hagyni (aztán persze aludt, mint a bunda, szinte egész délelőtt...)
Majd a jövő héten megyek, de már vele :roll:
Megvan Döme első tudatos mozdulata: dörzsöli a szemét, ha álmos, csak néha túlzásba is viszi...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Zazzy, Banokla, örülök, hogy jelentkeztetek ti is! Mutassatok majd fotókat a legkisebbekről, és tesós képek is jöhetnek :)
Banokla, tényleg nehezebb két gyerkőccel szervezni az életet, hiszen most többfelé kell osztódni. Ha nálunk Samu is itthon van, mert valamiért nem megy bölcsibe, akkor a háztartást esélytelennek érzem. Én csak akkor haladok valamennyit azzal, ha a párom is itt van, és foglalkozik addig a gyerekekkel, vagy ha csak a picur van itthon velem. Persze akkor sem kell nagy dolgokra gondolni: valami gyors kaját összecsapok, mosógép be-és kipakol, kb ennyi. Porszívózni, felmosni max hetente egyszer, pedig ez nem egy nagy lakás. A fürdőszobát hetek óta készülök kitakarítani, az ablakok-függönyök lemosásáról már ne is beszéljünk, és még van néhány ilyen... Valószínűleg jól érzed: nem kell maximalistának lenni, próbálj az igazán fontos dolgokkal foglalkozni és kérj segítséget. Pl. jó ötlet, hogy Gergő néha elmegy otthonról pl anyósékhoz.

Pulcsi, tényleg nehéz a párunkkal is foglalkozni, pláne, ha a baba sok figyelmet követel, és gyakran felébred éjjel, így igazán pihenni sem lehet mellette. De hidd el, nemsokára tényleg jobb lesz. Ha már éjszaka kicsit többet tudsz aludni, akkor több energiád lesz a párodra is.

Rszg, szóval a nyár az a Balatoné. És miket kölcsönöztök?

Jó késő lett, kicsilány nemrég aludt el - vajon mikor lesz ez kicsit korábban? Tudom, legyen ez a legnagyobb gondom...
Egyébként érdekes, napközben jórészt magától elalszik (gyakran lerakom az ágyába, ha már látom rajta, hogy laposakat pislog, és elpilled), de ilyenkor este altatni kell: sokat cicizik, ringatjuk, ilyenkor nem lehet csak úgy letenni, különben nagyon-nagyon sír. De majd csak alakul ez is.

Marq, régen jelentkeztél. Hogy vagytok? Csibb, és ti?
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

én pontosan ezért örültem most, hogy feljött anyu, gyakorlatilag az egész lakást kitakarítottuk (nagyrészt ő, míg én reggel aludtam), a zsalu is lepucolva, ablak is megtakarítva, függönycsere is megvolt, úgyhogy most picit javult a komfortérzetem :)
De magamtól nekem is kb ez: hetente 2-3-szor seprés, felmosás (muszáj a kutya miatt, később, mikor Döme mászni fog, naponta, lehet többször is... :shock: ), valami kaja kétnaponta (vagy ritkábban), és mosás hetente többször (Döme miatt).
Hát ennyi. Nem sok.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Erpé vizibiciklik, kajakok, és szörfök vannak. Aki a Balcsin jár nyáron, látogasson meg minket. Balatonszemes és Balatonlelle közt vagyunk félúton :)

Kép

Kép
rszg

Jövök egy pár reggeli képpel :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Rszg: Aha. Sporteszközt kölcsönöztök. Így már értem. Előttem megjelent egy pecsenyesütő, ahol reggeltől estig kiszolgálsz egy ablakban és meleg van és olaj szag. :oops: Mondjuk kitalálhattam volna, hogy tesitanárok nyáron is sporttal foglalkoznak.... :roll:
Most az jutott eszembe, amikor kamasz komoromban vizimentős voltam a Balatonon. Nem volt sok dolgom és folyton besegítettem a vizibicikli kölcsönzőnek. De régen volt....

Pulcsi: A baba 24 órás szolgálat és nem nagyon jut másra idő. Fogadj el segítséget. Jöjjön a nagyi és vigye el sétálni a babát vagy valami ilyesmi. És akkor tudsz időt szánni a párodra. Egyébként meg akkor juthat a párodra idő, amikor alszik a pici.
Nekünk este van általában fél óránk, amikor a 3 nagyot letettük aludni és a Peti alszik egyet a fürdetés előtt. (3/4 9 és 1/4 10 között)
Másrészt meg addig nagyon nehéz, amíg egy evést nem hagy ki a kisfiad, de annak is el fog jönni az ideje. Ha még mindig egy ciciből etetsz, akkor én a helyedben megpróbálnám a 2 cicis etetést. Ha napközben jobban 'feltankol', akkor éjszaka valószínűbb, hogy aludni fog. :roll:
Ja, és sok ilyen baba van és ez nagyon nehéz, hogy nem tudsz rendesen pihenni. A kirándulás alatt én sem aludtam 4 napig és bizony a 4. napra türelmetlen és ideges voltam. Meg persze nagyon fáradt. Szóval el tudom képzelni mennyire kimerült lehetsz. Szerintem jelenleg a legfontosabb, hogy tudjál pihenni és igen is aludjál napközben is, ha tudsz. Én ha nem alszom eleget éjszaka, akkor napközben Petit beteszem egy kispaplanba és magamhoz ölelem. Erre egyből elalél és tudunk aludni 1-2 órát. Így a nagyok és a párom délután egy pihentebb anyukát/párt kap.
És persze kitartás, lesz ez könnyebb is.

Banloka: Szuper jó háziasszony lehetsz. De most szerintem fogadj el segítséget. Jól jön az néha. Szerintem már az is sokat számít, ha a nagyszülők rendszeresen elviszik a nagyot és tudsz ezzel kalkulálni, hogy olyankor könyebb lesz és lesz időd másra is.

Nemlajos: Jelnyelvből ugyan úgy van alap, közép és felsőfokú nyelvvizsga, mint angolból? :shock: Bocsi, ha béna a kérdés... :oops:

Katka

katka22

RSZG: Hú, de szépen emeli Máté a fejét! :P

Katka

katka22

Sziasztok!
Hú mennyit írtatok. :shock:
A képek édesek! Rszg ez a Máté nem változik. Még mindig tiszta apa! Nagyon husika! :wink:
Mi tegnap szülinapozni voltunk, Botka barátai nemrég voltak 2 évesek, mi is lassan azok leszünk, így 3-ast tartottunk, mert bnőm nemsokára megszül, és még Botit fel akarták köszönteni. Nagyon szupi volt! 3 gyerek együtt, majd dobok képeket. Kata is jól elvolt. Persze sokat kézben :? , de egyedül is játszott. Elkezdte ütni a játékát! Hihetetlen, hogy fejlődnek!
Nemlajos édes lehet a szemdörzsölés. Sajnálom, hogy nem jutottál el a célhoz.
Takarítás; most megint lassan naponta jönnek lakást, nézni, így állandóan takarítok, szerencsére Boti segít benne. :lol: Szval nálunk csillog minden. :)
Betegeknek jobbulást! Szegény Petike remélem hamarosan jobban lesz! Ezek a ami náthák olyan szívósak. :?
Köszi Katka a hisztis hsz-t. Igazából a vágyai teljesíthetetlenek is, így nem elsz elrontva. :lol: Tegnap az volt a baja, hogy nem tolhatta át a frisssen kapott bevásárló kocsiját a zebrán, hanem felkaptam, hogy átjussunk a zöldön. Na innentől alig tudtuk kézben is hazahozni. Úgy vágta magát földhöz, hogy vérzett kicsit a feje is. Utána mindent csapott ide-oda. A kiskocsiját, a mi benne volt, pl. kulcs, csacsija, stb.... A lakásig nem hagyta abba. Lassan nem merek vele elindulni, mert hogyan hozom haza. :roll: Itthon nincs vele gond, csak az utcán. Sztem csak nem akar még hazajönni. :roll: Dehát az élet nem habostorta. :evil:
Rszg ez a kölcsönzős jól hangzik. Ha arra járunk beugrunk megkuksizni. Nyaraláshoz útba esik.
Pulcsi ne aggódj! Nemsokára több időtök lesz egymásra. Mi örülünk ha este lehuppanunk egymás mellé.
Kel a hercegnőm, mennem kell...

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

katka, bizony, ugyanúgy, mint más nyelvből, de az unió óta már nem alap-közép-felső van, hanem A, B, és C (régen meg ezek azt jelentették, hogy szóbeli-írásbeli-mindkettő...). Mindegyik fel van osztva még számokkal jelölt részekre (A1, A2, stb), úgyhogy most jóval több óra egy középfokú szintig eljutni, mint régen :?
Most a B1-et csinálom.

rszg: Máté nagyon aranyos, és még mindig milyen sok haja van! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka Gondoltam, hogy erre gondoltál. Nem hagynám el a Mátét. Ketten csináljuk és szinte csak annyit kell csinálnom majd, hogy reggel és este segítek Gézának levenni meg feltenni az álványokra a vizibicikliket, mert egyedül nagyon nehéz. Nem is lehet. Ez reggel és este 10-10 percet jelent.
Tényleg szépen emeli Máté a fejét, és meg is tartja elég sokáig. De erre mondják, hogy gyenge nyakizom. Jövő héten megyünk vissza a gyógytornászuhoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani.

Kukli De akkor tényleg gyertek ám majd! Rádpusztánál vagyunk. Ha arra nyaraltok, biztos tudod, merre van. Hova mentek?

Kép

Kép
rszg

Kukli, sajnálom a hisztit, sajnos nálunk is vannak ilyenek, bár nálunk sajnos itthon is vannak hisztik :(
remélme elmúlik, mert a hisztin kívül bármit jól türök, de hisztinél elborul az agyam :(

Katka, tényleg nagyon kreatív vagy, én is mentem az ötletet :)

Nekünk is csak a gyerekek elalvása után jut egymásra időnk apával. Szerencsére nagyjából egyszerre alszanak (Lili 8-9 között, Levi 9 körül) utána viszont sajnos mi is ki szoktunk dölni. Talán inkább hétvégén tudunk mi is egymással törödni, amikor nem fáraduk el annyira estére.
Ja és a ház nálunk is szalad, bár próbálkozom én is, de már Levi mellett fel kellett adnom a tisztaságmániámat :)

Betegeknek jobbulást! Egy hét múlva találkozunk :)

Lilike szerencsére nagyon jó alvó, éjszaka, napközben ő sem alszik túl sokat (bár most épp szunyál). Este 8-9 között elalszik és csak 1 és 4 között kel valamikor, aztán reggel 6 és 9 között.
Levi úgy emlékszem nem volt ennyire jó fiú, de az már nagyon régen volt.

Ma voltunk védőnőnél, megmérte: 5100 g, azaz kb heti 200 g hízást produkáltunk.

Nem tudom mit akartam még írni, szoptatási amnézia :)

Kép

Kép
gabka77

Ja igen, a babákat akartam dícsérni :)
Szóval minden baba szépen kerekedik, szépül tovább :)

Azon szoktunk a párommal nevetni, hogy mindig gyönyörűnek láttuk pl Levit, de amikor visszanézzük a régi képeket .... :) Egyre szebbek és a régi arcuk szinte már csúnyácska (persze nem az, csak ..... ) :) :oops: Remélem nem érti senki félre :) :roll:
gabka77

Sziasztok!

Rszg, akkor ez tök jó kis nyár lesz, és az tényleg nem sok, amit segítened kell majd a párodnak. Sétálhattok majd jó sokat Mátéval.
Máté tényleg gyönyörűen emeli a fejét, nem hiszem el, h erre mondják a gyenge nyakizmot. Akkor Katának nincs is nyakizma :shock:

Látom szinte mindenki hasonló gondokkal küzd a párjával tölthető idő és a szaladó háztartás miatt.

Mutatok néhány friss Kata fotót.
Alvóbaba
Kép
Mosolybaba
Kép
Már tud teliszájas vigyort is, de ha előkapom a fotógépet, mindig lekonyul a szája... Nem egy magamutogató csajszi.
Ja, Kukli, neked akartam még írni: Kata továbbra is nagyon kopaszodik a feje tetején, szegénykémnek már alig van ott haja, ráadásul elég féloldalasan...

erpé

Erpé Nagyon édes az a sapis kép!

Kép

Kép
rszg

Remélem nem zavar senkit, ha ide felteszek egy "hirdetést"

Anyóséknál születtek kiscicák és ennek a kisfiúnak nincs gazdája.
5 hetes most, szóval pár hét múlva elvihető, ingyen.
Ha esetleg érdekel valakit keressen engem :)

Kép Cicus
gabka77

Erpé ez a csaj vmi gyönyörűűűű! Nagyon szép kis arca van!!!! Imádom ahogy békésen alszanak!
Rszg Balatonberényben van telkünk, így csak átutazunk arra, gondoltam megállunk, ha megyünk. Amúgy nem ismrem Rádpusztát.
Gabka jó alvókátok van nektek is! Te hozod Levit? Erpé Samut?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Gabka: jaj de gyönyörűséges az a macskafiú!!!! én akarom!!! úúúúúúúúgy imádom a büdös dögöket!! :D :D de ebbe a lakásba nem hozhatok macskát meg kutyát sem. tilos :( húú pedig az a pofi.. megszakad a szívem hogy nem lehet az enyém :cry: megkérdeztem hugomat is.. megbeszéli pasijával és szól.. Szigethalmon van a macskaúrfi?

Erpé: Nicomenyasszony 3 ( :D :D :D ) nagyon gyönyörűséges még mindig ! és tényleg csini az a sapi! és az a monalisás mosoly :D majd ad a pasiknak :D

Rszg: Mátébaba tényleg kiköpött apja!! és úgy látom nálatok maradt a kék szem, ugye? nálunk úgy néz ki az én majdnem fekete szemem örökölte a fiatalúr, elkezdett sötétedni 8) és tényleg nem hiszem hogy bármi gondja lenne a nyakizmával Máténak!

Csibb: tényleg régen jöttél! remélem minden ok?

Marqueza: ? remélem nem betegek vagytok megint!

Kukli: hisztit sajnálom. esetleg nem próbálod meg "otthagyni" valahol hogy ha befejezte a hisztit akkor mehet veled tovább? persze nem a városban gondoltam.. hanem mondjuk játszótér?... és csak úgy sunyiban elbújni valahová és nézni mit csinál...
:roll:

KépKép
KépKép
adryn

Na ma egy fokkal jobban aludtam.

Nálunk is mindig úszik a lakás, de nem nagyon érdekel. ez van. Lesz még rend egyszer, most nem ez a legfontosabb.

Gabka, kiscica nagyon cuki!!!! Nekem kéne, de kivágnának vele. :cry: Meg nem lakásba való.

Rszg,. jól hangzik a nyaratok! máté cuki, tényleg tiszta apja. És hogy tartja a fejét?!

Szonja még nem tartja. Mikor kell ezt csinállniuk? Persze tudom, minden gyerek más. Mondjuk hason sem szeret lenni.

Erpé, kis tündér Kata baba!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kép

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

jaaaaaaaaaj ez a Szonja!!! imádnivaló szépséges!! :D és nálatok is kék szem Tehuti, jól látom? örülök hogy jobban aludtál! én egyenesen nagyon királyul kipihent vagyok ma!! mondjuk délben keltünk a fiatalúrral, akkor evett és ő még visszaaludt.. hiába.. apja fia.. nem egy koránkelő típus.. na de este akkor meg kukorékol :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

A cicus érden lakik, de itt is átvehető :)
Én is "befogadnám", csak nekem háklim, hogy a konyha cicamentes legyen és mivel a konyhánk egyben van a nappalival ...
egyébként félhosszú szörű cicus, annyira szép, ez a kép nem is adja vissza, hogy mennyire cuki.

Levit én nem hozom, mert Ő megy bölcsibe, de még meglátom.

Felébredt a kisasszony. Utoljára 7kor evett, meg most :)
Megyünk mindjárt csipőszürésre :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka: lehet hogy Fótra (hugomék) költözik a macsek akkor? hehehe bejárja egész Pest megyét.. teljesen önzetlenül ajánlottam ám a hugomnak :lol: :lol: minden hátsó szándék nélkül ám...:twisted: így tuti én is látni fogom! :lol: :lol: csípőszűréshez drukk

KépKép
KépKép
adryn

Fótónk laknak a sógornőmék is, és ott már lakik már unokatesó (cica) :)
gabka77

Kukli, én úgy tervezem, h viszem Samut magammal a jövő heti talira. Nem kell minden nap bölcsizni, egy-egy napot lóghat :)
Gabka, szerintem gondold meg te is, kicsit bandázhat Levi is - de persze te tudod. Cica aranyos, ha nem lennék macskaszőrallergiás vagy lenne családiházunk, lecsapnék rá én is.

Tehuti, örülök, h jobb volt az este alvás szempontból. Végül mit vetettél be? (Bor, homeo, gyógynövénytea, vagy simán csak elfáradtál?) Szonja gyönyörű, látom ott a teliszájas nevetés!

Adryn, naná hogy Nicomenyasszony :) Sapit örököltük, tényleg szép, csak még picit nagy, de sebaj.

A tegnapi házimunkás önmarcang után ma már kitakarítottam a fürdőszobát, és készül az ennivaló is (apának és Samunak babgulyás, én még nemtom, mit eszek). Persze ehhez az kellett, hogy Kata délben bedobja a szunyát (délelőtt többnyire ébren volt), és úgy is maradjon.
Lépek, van még mit tenni, amíg kicsilány alszik.

erpé

Bea: Asszem te egy kicsit messze vagy. De ha arrafele kirándulok, akkor majd meglátogatlak. Egyébként laktam pár hónapot Nyíregyházán 10 éve. A Sós-tó partján laktunk. ;) Projekten voltam a Michelinnél (volt Taurus).

Adryn: Inkább bérlünk egy buszt és testületileg meglátogatunk. :lol:

Katka

katka22

Erpé, köszi minden infót, lehet, hoyg akkor csoporttársak lesznek a fiúk :)

Azt még meglátom, hogy viszem-e Levit a talira :)

Voltunk csipőszürésen, nem volt egy perc sem a manuális vizsgálat, semmi uh vagy ilyesmi. De minden ok a doki szerint, aki azért elég jó hírü orvos
gabka77

nem semmi milyen gyorsan lezavarják a csípőszűrést otthon.. valaki elmondaná hogy ez miből áll, hogy tudjam nekünk egyáltalán volt e már ilyen? :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Katka: buszbérlés mi? hehehe ez jó :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

jövőhéten tali??? :shock:
Mikor is, hol is? :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn, igen, egyelőre kék a szeme. Remélem az is marad! :lol:

Erpé, végülis szedem azt a homeos gyogyit. Meg ittam 1 dl vörösbort. Sokat monduk nem használt, mert 10kor lefeküdtem és 11kor felkeltem. Aztán fél 2-től aludtam.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sziasztok

Kukli: köszi a segítséget,képzeld végül is itthonról oldottam meg, szóval nem is kellett volna maceráljalak :oops: . Megcsináltam a regisztrációt és itthon teszteltem :)

Gabka: múltkor néztem Liliről képeket és pont így voltam vele én is :roll:

Úgy mennék én is a talira, csak Esztivel még nem tudnék mit kezdeni egy nyílt placcon, és ha a haza utat végigbőgi nem tudok vezetni se...na nem sorolom. Meg anyósom is mindenlébekanál, tuti akkora patáliát csapna ha neki vágnék két félig gyógyult gyerekkel Pestnek.

Szonja és Kata is nagyon szép babók, de hát ezt már több százszor írtam :D

Megyek dolgom van :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

tehuti:remélem hamar megoldódik ez a probléma, mert teljesen ki fogsz borulni :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Hát férjem-uramat már kiborítottam éjjel. Addig forgolódtam, míg ő is felkelt. Aztán beszélgettünk, szegény aggódik....De csak megoldódik ez is....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti, nálam is alvászavar van..de én ezt annak a számlájára írom, h már annyira kimerült vok, hogy nem bírok aludni...na meg a hormonok..de tényleg idegőrlő, h baba békésen alszik, van még mondjuk 1,5 óra a kelésséig, mondjuk éjjel3, én meg forgolódom....
kérdés:
ti minden szopti előtt mostok cicit?vízzel?
én nem...ÁLT. NAPONTA 2XMONDJUK/próbálom kereni a hasfájás okait.... :? /
KATKA, nem tudom növelni a mennyiséget, mert jóllakik, és nem kér többet.elkezdi kilökni a nyelvével a bimbóm, meg nyalogatja :lol: de már nem eszik egyszerűen.1cici elég neki

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

pulcsi, én naponta egyszer mosok cicit, a zuhany alatt... :twisted:
Bár én híresen nomádul tartom a gyereket, ha a túlféltésről vagy a sterilizálásról van szó, a fejőt is csak hetente, egyébként csak forró víz, meg ilyenek.
Bár rólam most ne vegyél példát addig, míg ki nem derül, hogy szájpenészes-e a gyerekem... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Azért "megnyugtat", h másnak is vannak gondjai az alvással..

Én is napi egyszer a zuhany alatt mosok cicit! :lol:

Gabka, mi is néztük Szonja első képeit....és tök más most. Akkor tényleg olyan "csúnyácska" volt. Persze ő volt a világ legszebb babája akkor is. :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nekem is csúnyácska volt Döme az elnyomott koponyájával, meg a résnyi szemeivel 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csajok: az első mondatom az volt mikor nagy nehezen megszültem szépséges pici fiam: és de csúnya vagy! :lol: viccnek szántam, de nem is volt valami gyönyörűséges olyan kis lilán a hosszú út után :D de persze nekem akkor is a legszebb és legédesebb volt :D és én is naponta egyszer dobom a cicit a mosóba :lol:

KépKép
KépKép
adryn

egyre irigyebb vagyok a tali miatt

Kép

Kép
rszg

na jó, de még mindig nem írta meg senki.
Jól emlékszem, mához egy hétre, és kopaszi gát?
És talán 10 óra?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka várlak, ha erre jársz. :D

Maja nyügizik délután öt óta szegényen még az a betétes rugi is van, de ettől függetlenül nyügi(vísít fürdetés után, vergődik a cicin, pedig egész nap elfogadja, este, meg mintha nem lenne valami jó neki a cicizésben), mert mostanában minden délután ezt csinálja, azt nem tudom, hogy miért kötött a csipője, de az orvos ránkparancsolt, hogy legyen rajta.

Máté milyen ügyi Máté, szép kisfiú

Tehuti, Erpé csajok is milyen édesek.

Hát az a macsi haláli :D édi.

Kuklika nem szoktam irigykedni, nagyon távol áll tőlem, de most aztán irigy vagyok a Balatoni telek miatt :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gyerekek, a Dömét kicserélték! :shock:
Minden eddigi bajom oda, igaz, cicin még válogat, de eszik rendesen (hol ez nem jó, hol az, megfejthetetlen), de leteszem a kiságyba, nézelődik, majd ha nyűglődik, hasra fordítom, és elalszik!
Komolyan mondom, egy szavam se lehet!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ma este nándi is nyugodtabb...lehet,tényleg az időjárásváltozás viseli meg máskor őket? :roll: :?:
akkor a cicin maradt tejmaradék nem lehet ártalmas...és napi 1 melltartóbtétet használtok?
most kipróbltam, h nem adok köményteát, csak kamillát,de azt minden étk előtt kb 4 kortyot....de jó lenne, ha beválna, vagy kinőné a pocifájást...nem bírom már, ahogy szenved, kétségbeesetten......annyira sajnálom és szeretem :cry: őt..........
marq,én is hiányollak

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

pulcsi, én renitens vagyok (vagy mi :D) és melltartóbetétet sem használok, csak ha elmegyek itthonról hosszabb időre.
Mi a hasfájást úgy rendeztük le, hogy egyszer csak azt mondtam, jaj, úgy tekereg szopi után, mi lenne, ha elhagynánk az infacolt, ha így is - úgy is. És nem volt semmi baja. Ennek kb. két hete (vagy több?), és azóta is van, hogy üvöltés van, de csak nagyobb rötyik előtt, és sokkal kevésbé, mint azelőtt.
kamilla jó hasfájásra? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, jól emlékszel a tali időpontra: jövő csütörtök (május 14), 10 óra, Kopaszi gát. Azon belül is beszéljünk meg valami találkozó pontot majd, mert nem egy kicsi terület :)
És örülök, h Döme anyakímélő üzemmódra váltott, így azért könnyebb :)

Rszg, legközelebb úgy szervezzük a talit, hogy még többen tudjunk ott lenni. Pl. Balaton, nyáron? :)

Pulcsi, én is az esti zuhanynál mosok cicit - gyakrabban nem. Melltartóbetét: csak éjszakára, és ha megyek valahova (de akkor sem mindig).

Bea, ezek szerint Maja még mindig nyüglődik az esti fürcsi után? Vagy javult már valamit a helyzet? Egyébként Kata is általában a kora esti órákban nyűgösebb, ilyenkor gyakran ő is kiköpi a cicit, tekereg, aztán a következő pillanatban keresi. És a nap ezen szakában szokott sírni, egyébként nem nagyon. Valószínűleg ez a hasfájós időszaka. És a babák tipikusan délután-kora este csinálják ezt, legalábbis a védőnő szerint.

És köszi mindenkinek a Kata dicséreteket! :)

erpé

Hát, középen vezet a betonút (vagy sétány, vagy mi), annak mentén találkozhatunk valahol, csak utána menjünk le jobbra, ott olyan szép a Dunapart :D :D :D

Én éjszakára melltartót se veszek, nem hogy betétet :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

A babák gyönyörűek még mindig!!

Délelőtt Gergőt elvitte a Papa hozzájuk, (csak este jött haza). Krisztián míg aludt, én is aludtam egy jó nagyot. Jaj de jól esett. :wink: :lol: Ma még ebédet sem főztem, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt, hogy száraz kaja volt... NA de ma így alakult, és apával is tudtunk kettesben lenni. Nagyon jó volt!!!!
Nem tudom mi volt Krisztiánnal ma és tegnap is délelőtt 10-11ig sírt, fájt a pocija. Tekergett nagyokat pukozott, enni sem kellett. Remélem nem hat hét után akar hasfájós lenni, ha már eddig nem volt
:roll: :roll:
Én is napi 1x mosok cicit.

banokla

Helló!
Gátnál mit szólnátok a parkolótól a jobbra a bekötő út eleje, a főépület után? Az még az elején van, az elágáazásnál. :roll: Betonút elég hosszúúúúú.
Nemlajos én is örülök, hogy Döme végre nyugisra váltott. Reméljük marad is. :) Pelut végül mutattad? Vagy fogod? Kíváncsi vagyok mit mondanak rá. Nem lehetett vmi kis vesehomok? Az fájhatott és ha ürült megnyugodhatott teljesen. :roll: Látható meg nem lesz.
Ezeket az alvászavarokat nem irigylem. Nem lehet hogy csak vmi ciklikus hold dolog fronttal és babaával keverve? Remélem mára mindeki kipihenhette magát.
Nekem Kata tegnap szinte semmit nem aludt napközben. Illetve kb. 5x 10 percet. Nem tom mi lehetett vele. Viszont este mértem (nem szoktam). 4540 g. Vagyis kb. 130 g-ot hízik hetente. Viszont mivel úgysem tudok vele mit csinálni, nem idegeskedem. Vannak röcögő hurkák combtájékon, szval elfogyni nem fogunk. :wink:
Bea pont olvastam esti nyügikről (nálunk mondjuk este van el a legjobban), természetes ebben a korban, így vezetik le a feszültséget. Pár hétig eltarthat. Balcsin a telket nem szeressem. Nagyon messze van, ált. nem ott nyaralunk. :oops: Idén is Szentbékállára megyünk a barátokkal (holnap megint velük kertiparty-zunk).
Kupi a lakásban? egy bnőm mondta egyszer és sztem igaza van. :wink: "Inkább ülj békésen a szemétkupacon, mint stresszelj a rend miatt." :) Lesz ideje mindenkinek egyszer rendet rakni, most nem ezt kell "kiélvezni". :wink: Nekem kötelező, de ülnék inkább kicsit rajta. :lol:
Szonja irtó szép. Ő a legszőkébb kisasszonyunk, ugye? Imádom a csajok szupi sapijait! Nekünk kendőnk van. (szval nem maradunk kendőzetlenül csütörtökön :lol: )
Én sterilizálok ezerrel, kerülvén a szájpenészt, de bevallom cicit nem mosok. Arra ott a baba nyála, és a tej. A mezőn sem mostak régen (igaz nem is sterilizáltak :roll: ) Betét pedig nem kell nekem (ha elmegyek vhova akkor rakok csak be). Bár tegnap szopi közben 2 polót kellett cserélnem, mert ha egyikből szív, jön a másikból. Botit szoktam kínálgatni ilyenkor. Nagyon kész van tőle. Persze az tetszik, hogy jön, de megkóstolni???????
Gyöngyi örülök, hogy sikerült. :)
Petike hogy van?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én többször mosok cicit, napközben is, mert az egyiket még mindig be van vágva egy helyen, gyakran kivérzik(Maja néha véreset bukik
éjszaka, nem tudom ettől lehet-e, de szerintem igen) kenegetem is
, mégis megkérdezte Keresztanyám te meg sem mosod a cicid szoptatás előtt? Hát nem minden szoptatás előtt.
Zuhany napi 3, tűzforró víz hosszú percekig, mivel időközönként ráz a hideg(meg az ideg :lol: )

Hát igen Maja nyügös időszaka, délután öttől nyolcig-tízig, és ebbe beleesik a fürdés is, a cicit nem veszi el, de sír érte, mikor vízbe tesszük elhallgat, már most elkezdett kicsit pancsikolni is, eddig nem mozgatta benne kezét, lábát, szóval imádja, kivesszük újrakezdi, na olyankor hangelmenésig.

Kuklika, milyen hely a Szentbékáll?
Szerintem Szonja a legszöszibb, szőke haj, kék szem. (nekem is :lol: :lol: )

Nemlajos Kamilla is jó hasfájásra, de ha igazán hasfájós a baba, azt mondják csinálhatunk bármit 3.hónapig , utána magától megszűnik.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: