A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska! Megint gyerekmunka? :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Ok, Lányok, akkor nem rohanok tesztért :wink:

Hanna: nagyon aranyos Laca :D

Katuska: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, bejelentkeztek a redőnyösök 1/2 3-ra, és még mindig nem értek ide :evil: szerintem ma már nem jönnek, de ide sem csörögtek :evil: na asszem lesz egy telefonom holnap :evil:

Csöre
csöre74

Csöre: nekem márc. 15 után tegnapelőtt jött meg újra. Utálom ezt a kiszámíthatatlanságot.

krisz78

Hanna: de kedves a férjed! Elolvastam.

krisz78

csöre
Nekem február 28.-án jött meg először és kb 1 hétig megvolt azután nem jött meg, mert babás lettem. :D :D

Vettem olyan homeopátiás bogyót a Joelnek a gyógyszertárban 15ch-t adtak "katuska"te is ezt adtad a picurnak?
Ezt a gyógyszertáros ajánlotta nekem.
Kapott is ma este belőle egyet, remélem most jó éjszakánk lesz bár nem tudom, hogy azonnal hat-e.

manocskak

csöre:
hová valósi a redőnyös??? Mi Szszmiklósival csináltattuk: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hali!

Kicsit lemaradtam, de átfutottam a témákat... :D

A babócák hiper cukik!!!

Ma voltunk a 4 hós kontrollon- Maszatmanó megint hősiesen egy sikítással elintézte az oltást, láz, lábfájás, egyéb probléma sehol :D . Minden oké, csak a bőrünk nagyon száraz- dokinéni szerint allergia lehet... de sajna nem mondta, hogy a rántott levesre, így kénytelen vagyok tovább is enni... :cry:

Súly: Tuti mi vagyunk a legkisebbek: 58cm (szerintem volt az 59 is :P ) és 5270g kajálás után nem sokkal ( :roll: ). A születési súly megduplázásához még kellett volna 70g...

Tisztábatétel a csomagtartóban: nekem ez még eszembe se jutott, de ott elég kupi van nálunk :oops:

Mikulás: nekem február óta se híre, se hamva... de tuti nem vagyok babás- elsőre az első pillanattól totál KO voltam, tuti érezném :oops: Meg próbálunk is ellene tenni :oops:

Fordulás: hasról hátra szokott sikerülni, ha nem fáradtunk el nagyon a hason levésben (ami előfordul, mert már rájöttünk, hogy akkor sok mindent lehet látni, és addig tartjuk a fejünket az égben, amíg jön a nagy bucc...). A másik irányt nem is próbáljuk- most a nagy büszkeség az, hogy ügyesen tudunk rugdoskodni (olyan büszkén néz közben) és a kezünkkel küzdünk...

Me-tai: hmm, azért lehet feltünést kelteni ezzel a cuccal :D Ma pl. többször majdnem közlekedési káoszt okoztam itt a kerületben, mert elmentem benne sétálni Violával, és tök mókás arccal kerülgettek az autósok és a gyalogosok...

Hozzátáplálás: a répaleven kívül próbál majd mostanában valaki valamit? Beszereztem egy pár 4 hós kortól adható csodát- trutymók és lötyik... tudom, hogy hivatalosan 6 hótól kéne kezdeni, de annyira cici fanatikusok vagyunk. A védőnéni azt mondta, hogy az 5. hónapot mindenképp megvárná.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok.

Én mára tiszta hulla vagyok, az éjjel a Joel 2 óránként kelt föl, most kiraktam az udvarra és megint jóízűen alszik. :shock: :shock:
Tegnap vettünk neki olyan homeopátiás golyócskákat, de mivel nem tudták megmondani, hogy mennyit kell belőle adagolni (nincs is ráírva) így este nem mertünk csak 1 golyócskát neki föloldani.

manocskak

Halihó!

Csöre! Redőnyös mondjon le. :twisted:

Zitocs!Viola igazi hős!
Ezekben a csodatrutyikban van ám cukor. Nézd meg.

Manocska! Sajnálom az éjszakát. Ismerős.
A CHAMOMILLA 15-30 CH potenciálból akár félóránként, óránként 5 golyócska adható. Amíg a baba nem tud szilárd ételt enni, egy kanálka vízben oldjuk fel a golyókat (műanyag kanálban, mert a homeopátiás szerek fémmel nem érintkezhetnek!!!), 1 éves kor körül már nyugodtan odaadhatjuk neki, hogy vegye be. A gyerekek általában szívesen szopogatják el az édeskés ízű homeopátiás golyókat.
Nemcsak a csecsemőkori fogzásnál hasznos szer a Chamomilla, hanem fogváltáskor is jól jöhet, amennyiben az a gyermeket megviseli: nyűgös, hasmenése van, belázasodik.

Kép
hanna30

Jó reggelt!
Hát én nem tudom mi van a fiammal... Etetéskor elkezd feszengeni, ha szopik, ha cumisüvegből eszik.. Hiába próbálom büfiztetni, nem kell neki, csak nézelődik, holott alig evett (50-80ml). Szelek sem jönnek, az orrát kiszívtam előtte, nem meleg, nem hideg a tej... Nem értem mi van vele, 4-5 alkalommal kell nekifutnunk az evésnek...
Közben persze rájött, hogymilyen érdekes dolgok vannak a szobában, és evés közben is forgatja a fejét, nézelődik... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: szerintem nem éhes. Ádám is szokott ilyen műsort produkálni. Akkor nálunk két megoldás van: hanyatt fektetem, és úgy eszik vagy fél óra múlva újra kínálom és akkor már nem nyammog. Nálunk naponta minimum kettő ilyen nyammogó, nézelődő kajálás van.

Képzeljétek este 8-tól reggel 7-ig aludt evés nélkül. :shock: Eddig 5 óra fele mindig kért enni.

krisz78

Csatlakozom a c@rul éjszakázókhoz :( 3-szor kelt Saci, és ezek után 7-kor már kukorékolt. Most szopizik, szerintem álomba :roll: Ő is kába, én meg pláne. Apám telefonált, Sacinak kipattant a szeme :( Itt gagyarászik az ölemben (he eeeej ao)
Legalább addig elvolt, míg kiporszívóztam, meg halat gyógyítottam (megint :evil: lassan állatorvos leszek, de legalábbis hal- és macskaorvos)

Zitocs: én is tapasztaltam, hogy feltűnőek vagyunk mei-tai-al is, meg kendővel is :wink: a Füzéri várban is jó kis beszédtéma volt két babás családdal :) Na ja, oda nem lehet a babakocsit feltolni :roll: nem mintha lenne (mármint babakocsink)
Hozzátápi: szerintem sem kell elkapkodni :roll:

Mágnes: Szfehérvár. Onnan rendeltük a redőnytokos áthidalókat, olyan redőny kell bele. Este 1/2 8-kor telefonált, hogy már nem ér ide :roll: :evil: hát, akkor már ne is!

Na, kicsit szórakoztatom a lányom :lol:

Csöre
csöre74

krisz:
hát nem tudom... Sír, úgy,amint amikor éhes, és amikor a szájához közelítek, majd megőrül, hogy bekaphassa a cicit/cumit...

Hozzátápi még nálunk sincs napirenden.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja!
Esetleg, ha tudtok valakit, akinek egyszer használt kenguru, vagy babakocsi kellene, szóljatok! Kiárusítok :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mensi ügy most én is várakozó állásponton vagyok, nekem szülés után 1 hónappal meg is jött 3 napig tartott és egyáltalán nem fájt, nem görcsöltem mint azelőtt, utánna megint szabályosan jött meg 28 napra és azóta semmi szóval 3 hete nálam sincs piri pedig mensisen fájdogálok néha ki érti ezt???? :roll: Nellusom most hajnali 4-kor kért csak enni aztán már fél 7-kor kukorékolt :D akkor bevittem a franciaágyra és ott aludtunk még :D
erzsebet0312

A szülés sokat segít azoknak, akiknek korábban havonta görcsöltek. Gondolom, ez sem általánosítható, de sokaktól hallottam, és én is ezt tapasztaltam.

Csöre
csöre74

Ja, és Andrea: allergiára igyál-egyél kálciumot. Ha meg nem is gyógyít, enyhíti a tüneteket. Már régebben akartam írni, csak elfelejtettem. :roll: :oops:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: köszönöm szépen az ötletet!!!

Csatlakozom az éjszakázók táborához. Bianka is felkelt éjszaka kétszer is. Ráadásul két ébredés között csak 2,5 óra telt el. Nem értem! Jövő héten jön a védőnő, majd megkonzultálom vele is.
Már arra is gondoltam, hogy nem is éhes, csak anya-hiánya van. De ilyenkor nagyon rácuppan a cicire, bár nem sokáig.

És az evés-közben-nézelődők táborához is csatlakozom. Cumisüveggel még tudom követni a kis fejecskéjét, de cicizés közben is ezt akarja, ami ugyebár kivitelezhetetlen. :lol:

Kép
jandrea

mágnes
Milyen a kenguru tudsz róla képet küldeni esetleg és természetesen az árát is írd meg.
Mert van nekem itthon, de az nem igazán jó. Így nem is használom.

hanna
15-et adtak a gyógyszertárban nekem tegnap.
Köszi a segítségedet, remélem hamar használni fog neki majd.

Ma délelőtt a párom elvitte magával, hogy tudjak aludni, mert a mai éjszaka után eléggé kiborultam. (9-kor evett és délig haza sem hozta őt, így addig tudtam aludni.)
5-re megyek anyák napjára a 4. fiaméra.
A nagyobbiknál már nem tartanak ilyet.
Még egy hónap van a suliból, hogy múlik az idő.

manocskak

Jaj, Móni, az az alvás nekem is jól esett volna :roll:

Csöre
csöre74

Móni:
http://www.minimano.hu/termekeink/utaza ... iulio.html

Ugyanez a kenguru, ebben a színben, állapotban (egyszer volt benne kb. fél órát) és itt is vettük decemberben.
ha érdekel, írok privit :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes
Megmutatom a páromnak is és megüzenem. Jó?
Nélküle semmilyen dologban nem döntök. Megüzenem minden képpen, hogy mit döntöttünk.

csöre
Hogy őszinte legyek tényleg jól esett az a kis alvás nekem, olyan volt mintha egy teljes éjszakát át aludtam volna. :oops:

Remélem ma este már többet fogunk tőle aludni, mert eléggé fárasztó lesz így az éjszakánk.
Egyébként este még babakocsiban sem tudtam őt elaltatni.

manocskak

Sziasztok!
Nem tudom mi van velem, lassan két hete nem jutok ide tisztességesen, max X naponta bejelentkezni hogy még élünk... :oops:

Ma voltunk 4 hós oltáson, azóta Ágnes vagy sír, vagy alszik.

MÁgi, a kenguru ára engem is érdekel (de ha Móninak is kell, visszalépek, hisz ő szólt előbb).

ééééééééééés most jön a szenzáció: Ági segít az öltözésnél, és dugja a kis karját a pulcsiba/kabátba!!!!
Már megint egész nap büszke anyafejet vágok :oops: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:

Ugye mindenki jól van?
kisbogacs

Hú, de tömény délután volt. Jött egy kolleganőm babázni, aztán váltotta három lány az osztályomból. Ádámka totál el volt kényeztetve. Nagyon élvezte a kis zsivány, egyfolytában dumált és nevetett. Remélem a társaságszeretete megmarad a későbbiekben is.
A délutáni sétánk így elmaradt. Sebaj. Most gyorsan összerámolok.

Kriszti: ezt hogy érted el. Ádám meglátja a bodyt és visít, megfeszíti a karját, hogy minél nehezebb legyen ráadni a ruhát.

krisz78

sziasztok!

Vagyunk mostmár mi is. Pécs csudajó volt, majd dobok néhány képet (több van a wiwen). Az idő persze nem volt a legjobb, sokat esett, naná, hogy az országban sehol máshol :roll:

moffli: videót végig bőgtem, a daltól meg libabőrös lettem...

Enikő: óriási Milán :shock: Mit adsz neki? :D

Csöre: nagyon jó képek!! Saci még mindig csodaszép ;)

Hanna: no para: Olivér szép formás, nem kicsi. És különben is Milán a legvékonyabb pasi a topikban :D Ezt a címet nem adjuk, ám oda ;)

3 napja mértem Milánt 5800 fölött vagyunk, közeledünk a 6 kiló felé, szóval nem kell itt parázni, többen vagyunk itt könnyű súlyban :D Különben sem jó úgy összehasonlítgatni, hogy vannak, akik már betöltötték a 4 hót, vannak, akiknek még hetei vannak addig :roll:

manocskak: a homopátiás szerekről sokat olvashatsz itt a neten, csak keress rá google-ban!

Katuska: Máté krumplistésztát csinált? ;)

Anyák napja: hááát, én férjem, akiről aztán soha egy rossz szót sem szólhatok, tipikus pasi volt... Pedig szombaton vettem anyumnak, és az ő anyjának is ajándékot Milán nevében is, miközben ő a bolt előtt várt. Vasárnap megköszöntöttem anyumat, és még Pécsről jövet nagymamámhoz is bementünk, de neki nem esett le semmi. Szóltam neki, hogy hívja fel az anyját is, és köszöntse meg. Beszéltük, hogy az anyjának és a mamáinak veszünk majd virágot, amikor megyünk hozzájuk kedden, de még ezután se semmi. Gondoltam majd vesz valamit, ha egyedül lesz. Hát hétfőn elment a vesekövét leadni a kórházba, hazajött és semmi. Na, ekkor már nem tudtam jóképet vágni, és kérdezte is, hogy mi van, mondtam neki semmi, de aztán megkérdezte még, ezért elgondolkodva ránéztem, és megkérdeztem tőle: "Milánnak ki fogja megtanítani, hogy mi az az Anyák napja?" Persze a mondat végén már bőgtem. Na, több se kellett felpattant, sűrű elnézés kérés közepette elszaladt virágért, és Milán és az ő nevében is külön virágot kaptam. Baromira elszégyellte magát, még utána is többször bocsánatot kért. Sajna vannak olyan típusú férfiak, akiknek a szájába kell adni a dolgokat :roll:
Jó kis meccs lesz még a húsvéti locsolkodás, mivel ő nem jár, nem is locsol meg senkit soha, de én nem szeretném, ha Milán ebbe nőne fel... Jó lenne, ha amikor eljön az idő kézen fogja és körbejár vele a családban. Neki nem kell locsolni, csak jóképet vágni, és nézni, ahogy a gyerek boldogan szaval, locsol és gyűjti a csokit :D Hüléyn nézni ki, ha ezt velem kéne végigjátszani, mert az apja nem jár locsolkodni...

Na, annyit írtam, hogy már nem is tudom mit akartam még, s pont most Milán is rottyantott egy nagyot, szóval megyek tisztába teszem...

Tegnap csináltam muffint, és sikerült :lol:

biga.csiga

kisbogacs: gratula Áginak ;)

Krisz: a válasz egyszerű: Ági csajszi, ergo szeret öltözködni, Ádám tipikus pasi, akinek nyűg az öltözködés :D
Milán is nyafog, ha sokáig nyúzom, egyébként meg kalimpál, rugdos, egy perc nyugta nincs, szóval kész tortúra az öltözködés, pedig dumálok neki, hogy épp mi történik, de egy pillanatra nem áll meg. (Vagy még is, amikor fürcsi után tesszük rá a pelust, és pisil, akkor lemerevedik, párás szem, koncentráló arc, de aztán mint akit felhúztak folytatódik a kapálózás. :D)

biga.csiga

még is=mégis

biga.csiga

nagyon figyelek, Apa karjaiban:

Kép

még a nyálam is kicsordul...

Kép

Apa, add csak ide az ujjadat!

Kép

És ezt csak azért, mert annyira imádom a rókamangusztákat, és a pécsi állatkertben, így őrködött az egyik :D

Kép

biga.csiga

Hát nem jövök sűrűn, de ha vagyunk, velünk van tele az oldal :oops:

Csak még egy mai, vidám Milán, aztán megyek is...

Kép

biga.csiga

Biga.csiga: Jaj, de édes! Hogy kapaszkodik az apja ujjaiba! :lol:

Hát jól megbőgetett az egyik volt tanítványom ajándéka. Mondta, hogy csak akkor nézzem meg, ha ők már hazamentek a babanézésből. Készített a szüleivel együtt egy cd-t az esküvőnkről. Zenével, idézetekkel, mindennel. Ez olyan kedves dolog volt tőlük. Kicsit késve hozta el (szeptemberben volt az esküvő), de én annál jobban örültem neki.

krisz78

Biga: Milán nagyon édes...hogy mosolyog, zabálni való :lol: .
Jól tetted, hogy szóvá tetted az anyák napját, legalább apa ebbe e hibába többé nem esik bele:-).
Nem okoskodni akarok de férj neveléshez egy jó tanács: igazad van hogy a húsvétot (is) mint a többi ünnepet meg akarod tanítani a kisfiadnak. Beszéld meg a pároddal ezt az ünnep ELŐTT, én párszor elkövettem azt a hibát, hogy azt hittem majd rájön magától, hogy én mit szeretnék.....DE NEM. A pasik nem vagy csak ritkán jönnek rá, nem érzéketlenség ez általában csak máshogy jár az agyuk, szóval sok rossz percet és affért megspórol az ember ha előre elmondja mit kéne tenni apának az ünnep fokozása érdekében :wink: :wink: .

Krisz: de jó ez az ajándék, nagyon kedves a tanítványod! ELhiszem hogy meghatott ez a figyelmesség...ritka a mai világban:-).

Katuska: ha kész lesz Máté a krumplistésztával, galambpostával küldj egy kicsit :lol: :lol: .

KépKép
peni

Biga.csiga: Milán gyönyörű :)

Krisz: nagyon aranyos a tanítványod :D

Kriszti: nagyon aranyos lehet Ágnes!

Jó éjt, Lányok!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre:szuper képek! És milyen csinos vagy!!!Irigylésre méltó!!!Én nem is engedem magam fényképezni, mert rá sem férek egy képre a 86 kilómmal.:( Sosem voltam ilyen bálna, de amikor megpróbáltam egészséges kajcikat enni, kiiktatni a hizlaló kajákat, egyszerre megérezte Noi, és 1.5-2 óránként evett.:(

Bálintanyu:te is milyen vékonyka lettél! És Bálint milyen édes, főleg az a csörgős kép...:)

manocska:sajnálom a rossz éjszakákat! Kívánom, hogy mielőbb visszarázódjanak a dolgok!!!
Mióta Noémi 3 hós oltást elejétől végéig végigüvöltötte, azóta minden idegen helyen üvölt fél órát, alig bírom megnyugtatni. Így kb. el tudom képzelni, szegény Joel mit élhet át az eset óta, az milyen sokk lehetett neki.

Erika:Nagyon aranyos Zsófi baba! Dicsekedhetsz is vele!:DÉs magaddal is! Micsoda alak!

hanna:Olivérnek jól áll az az üveg! :) Csak nehogy hozzászokjon!:)
Ne parázz a kilók miatt!!! Noi lehet, hogy 7 kiló, de most már szerintem lesz olyan hónap, hogy alig fog hízni, egyszer le kell lassulnia. Mert ha ilyen ütemben haladna. Mire felnő nem fér be a konyhaajtón.
Szép pocakja van O.-nek, nincs miért aggódnod!:)
Nagyon szép, amit párod írt! Megkönnyeztem!

katuska:te is ügyes vagy! Ezek szerint én vagyok az egyetlen, aki nemhogy nem fogy semmit, hanem csak hízik. Most már be kell látnom, én csinálok vmit nagyon szarul.:( Hogy csináljátok? Kevesebb, diétás kaja kilőve, mert azzal csak megszívom. Míg szopik Noi, nem változtathatok. Akkor mit tegyek?!
Jó lehetett gyerekkacajra kelni.:)

csodálkozom,hogy Noi éjszakái kezdenek megbolondulni? Jön a kánikula....Szegény gyerkőc...Szerintetek érdemes lenne megpróbálni felforralt és lehűtött vízzel itatni? Vagy szoptassam meg, ahányszor csak kér? Mert már most is sokszor nappal csak szív 1-2 kortyot, és kész, valószínű csak szomjas.

Mágnes:örülök, hogy párod végre észrevette, és elszégyellte magát!Noémi sem forgolódik semerre. Pedig már milyen gyertyákat csinál! DE ő még fordítani sem akarja a csípőjét.:(Mintha Bence Noi ikertesója lenne viselkedésben! Dettó:nem strapálom magam, van más látnivaló is.

Jandrea:micsoda álom!:) Csak nem irigyled manócskát?:D

Miku:én már több, mint 1 éve nem találkoztam vele. Még nem hiányzik.:D

Én is csatlakozom az éjszakázókhoz! Eddig csak 2-5-és 7kor kelt, mostanában 3 óránként.:(

kisbogacs:grat. Az öltözködős csajszihoz!

Krisz:eddig Noi is ezt csinálta, de mióta énekelem neki a Bújj, bújj zöld ágat közben, csak vigyorog, és sec perc alatt végzek is.:D

Én is kicsit büszkélkednék:manó tegnap óta két kézzel nyúl a tárgyakért. Hátránya, hogy a játszószőnyegen megpróbálja lehúzni a felakasztott tárgyakat, szájába tömködni, de nem sikerül, így hiszti, majd sírás következik:S

Kép
moffli82

Jaj, Moffli, ne is mondd... :( előszedtem a nyári gatyóimat. A fenekemre sem jönnek fel :cry: sürgősen le kell faragnom a hátsómból és a hasamból, ha nem akarok komplett nyári ruhatárat beszerezni.
Én nem fogyózok, nem is étkezem másként, mint korábban, viszont 3 gyerek mellett van pörgés :roll: :lol: Mindenhová gyalog megyek, alig ülök valamennyit, épp csak itt a gép előtt, meg amikor evés van.
Éjszaka: ma 2-kor kelt Saci, utána is nyekergett többször, de nem sírt, így nem vettem fel. Visszaaludt. Remélem, visszaszokik a hajnali egyszeri kelésre. Viszont reggel a szívbajt hozta rám :( kivettem a kiságyból, a bal keze beakadva a rácsok közé, és jég hideg :( (a másik meleg volt) szerencsére semmi baja, de nagyon megijedtem, hogy valahogy leállt benne a vérkeringés mert rosszul szorult be :(

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Biga.Csiga! Gyönyörű Milán!!!!!!!

Kép
hanna30

Biga.csiga: Milán zabálni való! Imádom azokat a gyönyörű, nagy szemeit!

Moffli: én már kb. egy hónapja itatom Violát forralt vízzel- igen, volt nem egyszer, hogy szomjas volt és elég sokat ivott belőle, máskor csak játszik az üveggel, ha megkínálom (de sosem üvölt tőle ellentétben a tejes cumisüveggel)

Mágnes: valami azért van ebben az egy napon születés dologban- Viola is pont tegnap csinálta ezt a cicin feszengés-elfordulás dolgot- fura, és nem először van így, hogy pont ahogy leírod, aznap csinálja Manó is! Jajj, boldog 4 hónapos kort nektek és nekünk!

Cumisüveg és hiszti: tegnap megint óriási üvöltés volt nálunk- nem voltam otthon, mikor kajaidőben hirtelen riadt föl, másodpercek alatt katartikus üvöltésbe kezdett, a cumisüvegre rá se hederített :roll: végül Nagyi (emlékezve, hogy Apánál is ez használt :wink: ) némi vízzel locsolgatta az arcát, így tért magához- majd simán bekapta a cumisüveget és megitta a teljes 195ml lefejt és otthon hagyott mennyiséget... Az biztos, hogyha cumisüvegből akarjuk etetni, nem szabad hagyni, hogy nagy üvöltésbe kezdjen, mert akkor reménytelenné válik a helyzet- inkább kínálgatni kell már akkor is, ha még nem nagyon éhes :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

A tegnapi pörgés után ma engedélyezek magamnak egy pihi napot. A mélyhűtőből fogok pizzázni, semmi takarítás. És kiülök napozni az erkélyre, amikor Ádám alszik.

Moffli: én a kezdetektől adok Ádámnak vizet, ha szomjas. Van, hogy mást el se fogad. Nekem a doki is javasolta, azt mondta, így a tej ízét is kimossa a kis szájából, nem savanyodik bele. Naponta 100-120 ml víz elfogy.

Csöre: elhiszem, hogy megijedtél! Mióta Joellel a baleset történt, én állandóan ellenőrzöm az ágyat. Rácsvédőt kötözök, csavarokat nézek. Olyan ügyesen ki tudják már nyújtani a kezüket a rácsokon, hogy csak na! Meg a rácsvédőt lerángatni.

Ruhatár: én is felpróbáltam a nyári ruhákat, és szerencsére minden jó. Így csak egy új fehér vászonszoknyába ruháztam be.

krisz78

Mói:
ok ,semmi gond nincs :)

Zitocs:
Boldog hófordulót nektek is! :) Ma is volt feszengés, érdekes módon,amikor álmában eszik, akkor nincs ilyen..Ezért gondolom, hogy nem a hasa, mert az álmában is bántaná.. De tegnap úgy befeszített, hogy nem lehetett a kezét, lábát mozdítani... :?

bigacsiga
:nagyon édes Mián :) Az első képen lévő sapi :lol: Nekünk is ugyanilyen van!

moffli:
gratu a nyúlkáláshoz :) Csak nehogy úgy járjatok, mint a fiam: magára rántotta a játszószőnyeget a nagy rángatásban :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Cumisüveg hiszti: én ezt nem ismerem....mivel tejem nem sok volt hamar kellett tápszert adnom mind a két fiamnak, így ők nagyon korán megkapták a cumisüveget és kezdettől elfogadták. Nyilván örültek szegények hogy abból legalább jön valami ha szívják... :roll: . BIztos megszokja előbb-utóbb minden baba...de gondolom nem egyszerű :roll: .

Fogyás-ruhatár: én a szülés óta fogytam 15 kilót...a tavalyi ilyenkori súlyomhoz képest még mindig van rajtam 7 kg....A tavalyi ruhák nagy része jó csak nem áll túl sikkesen semmi, olyan vagyok benne mint a túlfőzött szafaládé ami éppen ki akar robbanni a bőréből....
Tavaly sokat fogytam akupunktúrával, hétfőre bejelentettem magam megint nekiállok egy kúrának, szertnék megszabadulni attól a 7 kilótól még. Látok esélyt, hog ymennyi fog úgyhogy nem vagyok kétségbe esve......

Mondjuk...hétvégén lesz édesapám szülinapja anyukám nagy vendégséget hívott, rokonok, nagyszülők, barátok, lesz nagy eszem, iszom dínom-dánom, fogyókúra nem nagyon lesz azt gondolhatjátok:-) MÉg a hétvégén jól telezabálom magam aztán hétfőtől majd belehúzok a fogyiba:-)).

FOGZÁS: képzeljétek Soma fiamnak kiesett az első tej foga, jön helyette a csontfoga. Állati büszke magára ezt olyan "nagyfiús" dolognak gondolja. A kis Zétényem meg szenved mert neki meg jön alul az első fogacska....azt mondja ma reggel SOma: "innen is látszik, hogy tesók vagyunk, hogy egyszerre jön a fogunk, igaz Zétény?" Olyan helyesek együtt....

KépKép
peni

Cumisüveg: nálunk Olivérnek nem kell. Kanál, vagy pohár van csak a számára.

Ruhák: no comment.

Krisz! Jó pihenést!

Peni! Fogzás. :lol: :lol: :lol: :lol:

Hétvégén nem leszek, jön az Anyukám. :)

Kép
hanna30

Megjött az Államkincstártól a GYED-es papír. Kapott már valaki ilyet? Csatolni kell a magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozatot. :shock: Az mi? Én OTP magánnyugdíjas vagyok, van egy plasztikkártyám erről, ami igazolja, hogy tag vagyok. Ez kellene?

krisz78

Sziasztok!

Rengeteg apró ruhácskát töltöttem fel, gyertek nézzétek meg.
A legtöbbet csak egy gyerkőc hordta! Smile Sőt sokak még az angliai boltok polcán is megtalálhatóak, tehát igazán újszerűek! Smile

Kép
Kép
Kép
bogyra

Krisz: a belépési nyilatkozat az a papíros, amit a belépéskor töltöttél ki, nem a kártya. Nekem egyébként nincs is kártyám (nem OTP-s vagyok). Egy A4-es papír. Ha munkahelyet váltassz, akkor is kérik.
Én még nem kaptam ilyen papírt, pedig Saci idősebb, mint Ádám :roll:
Az eredeti nyilatkozatot kérik?

Cumisüveg: á, én már feladatam. Amíg nem kap hozzátápit, addig csak cici, és kész. Addig anyájához van kötve csomóra :wink: :lol: se kanál, se pohár, semmi nem kell neki. Ez van, ha elég a cici, akkor elég.

Boldogságosat a hófordulósoknak!

Peni: mert nagyfiús is :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: nem írják, hogy eredeti kell, csak az anyakönyvi kivonathoz. Azért küldték már, mert én jan. 5-től már szülési szabin vagyok. Addig dolgoztam, és már nem írt ki táppénzre a doki Ádám születéséig.

krisz78

Krisz:
az én belépési nyilatkozatom szerintem a munkáltatómnál van.... :shock: Ha nincs,akkor gáz, van, mert fogalmam sincs merre lehet....

bogyra:
megnézném én, de hol??? :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na, király! Honnan kerítsek elő egy több, mint 8 éves papírt? Adnak újat vajon?

krisz78

Mágnes: a www-nél (bogyra aláírásában)

Krisz: hááát, ezeket a nyugdíjpénztáros dolgokat nagyon jól el kell tenni. Minden papírost (legalábbis az év végi elszámolásokat feltétlenül) amit küldenek. A belépési nyilatkozat nincs a munkáltatónál, de másolata biztosan van róla.
Én január 3-tól vagyok szülési szabin.

Csöre
csöre74

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1241775208.3139.jpg[/img] Mire nem jó egy szopipárna..

[/img] Kép Kedvencem: Séta a Dédikkel :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1241775281.4204.jpg[/img] Sok volt a sör

[/img] Kép Fiam kedvence :az alkesz bárány :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: