A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

zsu: nekem sem csináltak szülés után, azt mondta dokinő nyáron menjek :shock:

Kép
budabo

Pandusika, Zsu83, Budabo: nekem eddig mindig jó lett az eredményem és most P3-as :cry: Valaki írta, hogy neki azért nem csinálnak a 6 hetes kontrollon rákszűrést mert még akkor korai a gyulladások meg minden miatt... na ez az amikor a hóhért akasztják... :cry: :cry: :cry: nyugtassatok meg mert én már a temetem magam... :cry: megyek bogyót venni délután. :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Múlthéten megkaptuk a szurikat....meg is mértük 5520g :lol:
300g hizott 9 nap alatt :D .
még semmi tünete sincs eddig nem lázasodott be.
Még mindig jók az éjszakáink kopp-kopp.9-tól 3-4 ig alszik :D
Rengeteget beszélgetünk...mosolyog...már lekövet minket is a szemecskéjével...a forgó a csúcs ....igaz a pihiszéket még mindig nem szereti :? sőőőt rákaptunk a hordozóra ami akkor a legjobb ha hintáztatjuk :oops: .....de még a babakocsiban is szeret aludni kint az udvaron.
egyszóval :álombébi még mindig.

dobok pár képet ide...

Testvérkék:

Kép

Farmeros:

Kép

Kép
zümis

Sziasztok!
Múlthéten megkaptuk a szurikat....meg is mértük 5520g :lol:
300g hizott 9 nap alatt :D .
még semmi tünete sincs eddig nem lázasodott be.
Még mindig jók az éjszakáink kopp-kopp.9-tól 3-4 ig alszik :D
Rengeteget beszélgetünk...mosolyog...már lekövet minket is a szemecskéjével...a forgó a csúcs ....igaz a pihiszéket még mindig nem szereti :? sőőőt rákaptunk a hordozóra ami akkor a legjobb ha hintáztatjuk :oops: .....de még a babakocsiban is szeret aludni kint az udvaron.
egyszóval :álombébi még mindig.

dobok pár képet ide...

Testvérkék:

Kép

Farmeros:

Kép

Kép
zümis

Bocsi :oops: :oops: :oops:

Kép
zümis

Bogi, köszönöm Fügének is a gyógypuszikat! :D
Kicsit fáj a bal vesém, remélem nem ment rá a vesémre a vírus! :cry: Holnap reggel megtudom, hogy van-e gyulladás a szervezetembe! :roll:
Nekem rákszűrésről semmit nem mondott a doktornő! :?

Millye, nyugodj meg, minden ok lesz! A fodrászomnak tavaly nyáron lett p3-as az eredménye, utána megcsinálták neki mégegyszer és p2 lett! na ezek után nem tudta, hogy akkor most minden ok-e, elment egy másik nőgyógyászhoz, ott is csináltatott rákszűrést, és p2 lett! Az első eredmény téves volt, csak ráhozták a frászt szegényre! :evil:

Zümis, nagyon szép Zolika! :lol:
Örülök, hogy jól vagytok! :)
zsu83

Milyle nyugiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

Én rákérdeztem a dokimnál a rákszűrésre, és csak 2 hónap múlva megyek, nem csinálta meg. Meg lehet, de én is úgy gondoltam ráér.
Ne temesd magad, P3 az simán lehet gyulladás, vagy valami seb,most nemrég szültél, nyugi, nem lehet semmi olyan baj!!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Millye: szerintem sem jelent még semmi rosszat... nálunk pl. szegény nővéremmel fordul elő sokszor, hogy rossz lesz az eredmény, aztán pár hét múlva a kontrollon már ismét jó. Ez sokszor elmúlik magától. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Egyébként nálunk sem csinálnak a kontrollon rákszűrést, de mivel nekem már 1,5 éve nem volt felhívtam a dokit és kértem időpontot. Amikor terhes lettem, akkor azt mondták hogy most nem kell, mert van 1 éven belüli eredményem, de most már ideje megint megcsináltatni.

Na megyek is és összekapom magam...

Panna
pandusika

csajok! most mértem megin mit evett a scemete, hát két részletben max. 8-8 percig evett, és 180g!!!!!! Hát nem értem miért akar még ezután is enni, és miér nyüffög.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Helloka Lányok!
Itt vagyunk mi is, köszi jól vagyunk Julcsi+hugic, tegnap voltunk igen szurin. Kissé nyugtalan volt, de nem volt lázas. Bár írtam,h kapott egy fél kúpot, mert mintha hőemelkedése lett volna, de ki is jött..... :cry: ,aztán végül nem adtam neki, úgy gondoltam, h nem adok neki, mert még hőemelkedése sem volt egyáltalán. De sokat cicizett, kézbe volt, tehát a gépet meg sem közelítettem. Éjjel jól telt, ma még mindig kicsit nyűgös, de azért túlélhető.
Ma meg szeles idő van, lehet azért!

Gabi: amikor írtam a müllerről beszéltem?, végül nem mentem oda sem, a nyűgi miatt... :cry: ma viszont muszáj,mert sok minden hiányzik itthonról....ma is mész?? :lol: :lol:

Millye, menj el még1x szerintem is! Andris is szép nagy baba!!

Ja, Julcsi a bohóc nekem sem tetszik, de Neki annál inkább, jól bele szokott kapaszkodni, csapkodja stb........
Nekünk meg olyan játszószőnyeg van, mint Vincinek, én is kiegészítgettem....kissé tényleg hiányos volt... :lol:

Kép
kaandi

Zsu83, Andus70, Pandusika : A papírra az van írva, hogy fél éven belül kontroll cytológiai vizsgálatot javaslunk... de semmi, hogy most szednem kell valamit... most azt sem tudom, hogy mikor menjek... nem tudok vele beszélni mert a felesége veszi fel a telefont :cry: :?

Kép

Kép

Kép
millye

millye: NINCSEN SEMMI BAJ!!!!!!!!!!!!! Nyugodj meg, nem rég szültünk lehet hogy az is közrejátszik még. Bocsánat ha hülyeséget mondok. Nem szabad pánikba esned!!!!!!!!!!

zsu:
na te szegény,remélem hogy nem lesz gond.
Lacus bevásárolt a patikában homeosból a babának, egyetlen egy dolog nincs és rendelni sem tudnak a Ladmon féle Ricinus tejre :cry: . Megnézi még másikban is, remélem lesz, még ezt kipróbálom.

Kép
budabo

kaandi: :D Ügyi Boti.

millye: akkor a neje megmondja mikor tudsz vele beszélni,addig ne idegeskedj!

Kép
budabo

Ez a méhnyak sejtképének "régi" típusú osztályozása. Az 1-2 egyértelműen normál kenetet jelent, a 3-as már zavart sejtkép, de a tapasztalatok szerint ennek is a 80-90%ában kimutatható gyulladásos ok, amelyet, ha sikerül meggyógyítani, a citológiai lelet is normalizálódik. Rákos vagy azt megelőző folyamatra csak ennél magasabb "számértékek" utalnak.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Megmért minket is a doktornéni, Zéti 6310 gramm és 63 cm, így pont 2 hónaposan.
Öszsehasonlításul Száva ilyenkor 5100 gramm volt.
Most alszik a kis drágám, gondolom a szuri miatt. De már mosolygott ,remélem nem viseli meg nagyon őt.

Kérdeztem a doktornénit a kevés evésről (70-80-90 grammok) és azt mondta, hogy teljesen normális, ha ebben a korban visszaesik a "fogyasztásuk", inkább az volt extrém, amit 3-4 hetesen megevett.

jajj, mit akartam még írni.. szita az agyam....

Szávával jött a suliból egy kis barátnője, megyek nekik palacsintát sütni, amíg Zéti alszik....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Kaandi: Ok. de mikor menjek szerintetek? Mert ha gyulladás akkor az magától, rögtön nem múlik el... általában gondolom normális orvos felír valamit...

Budabo: A próféta beszéljen belőled... mindenesetre néztem homeós bogyót... csak azt nem tudom, ha nincs semmi tünetem akkor ez használ-e... :?

Andus70: A levélben a következő van: Ezútn értesítjük, hogy a méhnyakrák szűrése ASCUS-t mutatott mely atypusos laphámsejt eltérést jelent. Ez az eredmény a régi nomenklatúra szerinti P3-as eredménynek felel meg.
A méhnyakrák megelőzése érdekében fél éven belül kontroll cytológiai vizsgálatot javasolunk.
A rákszűrés alkalmával egy időben javasoljuk a méhnyakból a HPV minta levételét. stb stb. :oops: :cry:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: addig amíg orvossal nem beszélsz addig ne idegeskedj. Mondom lebegjen Ladmon a szemed előtt! Ő is meggyógyult. De lehet hogy neked semmi nincs. A homeoban meg te vagy otthon :wink: . Több bogyót hogy kell egyszerre szedni? Kell várni a bevételek között? Nyilván nem egyszerre szopogatom a különböző bogyót, de ahogy felolvadt rögtön vehetem a másikat be?

Kép
budabo

Millye: a dokihoz mindenképp menj el, de addig szerintem se izgulj! Sőt, nagyon is valószínű hogy bármilyen gyógyszer nélkül magától fog elmúlni. Legalábbis a nővéremnél ez volt már nem egyszer. Kijön neki az eredmény, kb pár hét múlva kontroll és addigra már rendbe is jött magától.
Ha valami komoly, akkor sokkal magasabb érték lenne.... tudom, mert szegény tesómnak volt ilyen is, kórházban is volt miatta, de rendbejött és ennek már 10 éve és most második babáját várja.
Szóval fel a fejjel!!!!!!!!!!!

Panna
pandusika

Budabo: Nyugodtan beszedheted nem kell várni. Arra figyelj, hogy evés előtt vagy evés után fél órával lehet bevenni és, hogy mentolos cucc pl. rágó, fogkrém illóolaj ne legyen mert közömbösíti. :wink: Remélem nem lesz gond nálam... :cry:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, szerintem semmi gond, csak valami gyulladás. Illetve azt olvastam, hogy a humán papilloma vírus is okozhatja, ez van a levélben is, hogy ajánlák erre a szűrést.
Ha gebasz lenne, akkor nem fél évet írtak volna rá, hanem azonnal vissza kellene menned a dokihoz. És nem küldte volna csak úgy ki a papírt.
Gondolj bele, 6 héttel a mintavétel előtt szültél, akárm iis lehet még ott... Nekem már nem volt folyásom, de a doki azt mondta, hogy még látja, hogy van váladékozás a méhből, ezért sem vett le rákszűrést.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Pandusika: Azt olvastam, hogy ilyenkor a nőgyógyász felír valamit és csak utána csinálja meg a rákszűrést még egyszer... :?

Kép

Kép

Kép
millye

millye: Andusnak lesz igaza, hidd el, nem lesz baj! Ha gond lenne tuti az lenne a papíron hogy azonnal doki vagy kontroll. Köszi az infót is.

Kép
budabo

Andus70: mennyi az az idő amikor szülés után lehet rákszűrést csináltatni? Gondolom várnak fél évet szülés után... de akkor az én orvosom miért nem várt? Ááááááááá kár agonizálnom... ez van...

Kép

Kép

Kép
millye

millye:írtam pü-t.

Kép
budabo

Én nem hallottam még olyat, hogy kell várni... de hát, hogy én nem hallottam, az semmit nem jelent... :roll:
Én nemsoká megyek, várom a barátnőmet, hogy jöjjön értünk, azért ülök még itt... megkérdezem a dokit, hogy mennyire befolyásolhatja az eredményt az, hogy nemrég szültünk és még ma megpróbálok írni. Lehet, hogy csak este fogok tudni, mert lehet hogy későn érünk haza, de akkor próbálok még ma írni!
A tesómnak nem írtak fel gyógyszert a következő kontrollig... :roll:

Panna
pandusika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 07:13-kor.
Vendég

Millye: nincs semmi baj, tuti. De elgondolkodtam azért Bogi javaslatán és lenne egy kérdésem: megnyugszol te attól, ha Ladmon lebeg a szemed előtt? :D :wink: Ebből lehetne egy ilyen "jókívánság"is, miszerint: "....na, Ladmon lebegjen a szemed előtt neked meg...!" :D :wink: (Bogi, bocsi :wink: )
Szóval gyorsan ásd ki magad, és fel a fejjel!!!!!!!!!!!!!!!!! A boszik különben is halhatalanok :wink:
És Andris olyan édi a mérlegen, mutattam is Lénának, neki is tetszik :lol:

Andus, remélem nem lesz semmi Zétivel a szurka miatt, ölég szép méretek, mi Lénával csak kushadunk ilyesmi láttán.

Zsu, szegénykém, remélem nem vonul a csúnya vírus sehova mostmár csak elfele, de azt gyorsan. Tejci maradt?

Julcs, nekünk is van olyan, hogy Léna egyszercsak másképpen veszi be a cicit, de pár nap, és vissza szokott állni. Biztosan emiatt fáj újra.

Na van mérleg, mindjár adatom is lesz hozzá, megyek, keltem a kis tokamakimat! hamarosam megpályázzuk a klubba való felvételt :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Kaandi, örülök, hogy Boti nem lázasodott be! :)
Na ez szuper, akkor Vincusnak, Botinak, és Bencének is egyforma a játszószőgenye! :lol:

Millye, szerintem mindenképpen meg kéne ismételni a vizsgálatot! :roll:

Bogi, én a szülés előtt alig kaptam meg a homeós cuccokat, amiket szedni kellett, aztán rátaláltunk Budaörsön a Tescoba egy patikába, ott mindig megtalálható minden homeós szer! Bár tudom, ez jó messze van tőletek! :? Biztos Apa is talál egy jó patikát!

Andus, szépen gyarapszik Zéti is! :)

Gabi, Bencus is este 9-től 8-ig aludt! :)
Szerencsére itt van anyukám, nagyon sokat segít!
Nagyon sajnálom anyukádat, jó lenne, ha ez az eset rádöbbentené, hogy itt vagytok Ti neki, és le tudna szokni erről a szenvedélyről!
zsu83

Budabo: Nagyon köszönöm! Megmondom őszintén, hogy elolvastam és elsírtam magam! :cry:

Pandusika: Előre is köszönöm! Kíváncsi vagyok, hogy mit mond...

Babanyul: Örülök, hogy jó lett a te eredményed... a lányom szerint érdemes lenne egy másik helyen is megcsináltatni... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Komolyan mondom, ez már jobb, mint valami sorozat!

Először is fél órába telt, míg a mai napot végigolvastam, tudtátok, hogy teleírtatok két oldalt?? :D

Na mindegy is, csak nem bírom ki, hogy Millye temetési szertartására be ne jelentkezzek. Nos a P3 az kutyafa..a!
Ennyit akartam írni... 8)

Amúgy nekem sem vette le a doki a 6 hetesen, mert nem szerencsés. És szerintem a mikrosérülések, amelyekkel ő magyarázta, miért nem veszi le, okozhatnak eltérő eredményt!

És jelentem, a P4-et is túl lehet élni - mondjuk akkor már érdemes a végrendelettel is foglalkozni. De addig nem!!! :lol:

ladmon

Zsuzsi, szerencsére maradt, talán este van kevesebb, szedem a homeós cuccokat, de már itt van a tápszer is a szekrénybe! :(
zsu83

MILLYE, NYUGALOM, NEM LESZ SEMMI BAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zsu83

Haha, pedig az is sokat segíthet, ha valakinek a szeme előtt lebegek!
Szerintem.... :D

Node viccet elhussintva: Millye: a P3 még semmit nem jelent, egy csomó elváltozás okozhatja (pl. gyulladás stb.) és mivel pont nemrég szültél, akármilyen sérülés is lehet. Én úgy tudom, HPV-t csak két rossz eredmény után szűrnek. Ha meg nagy gáz lenne, csak szólt volna bárki bármit is, nem??
(Van CIN-es eredmény a leleteden?)

Úgyhogy ne aggódj, nem lesz semmi gond! Tutkeráj!

ladmon

ja, Eszter, tettem a kis trezorkádba pöttyliket, mire hajtasz amúgy?

Gabi, szerintem is jobb a bézs, én fekete színt nem is tudnék semmilyen formában babához elképzelni. Az enyém ilyen:

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... =&catId=14

Milyen tapasztalatod van vele? Szonó szereti? Háton is viszed?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Gerendai Zsuzsi, Zsu83: Erre írtam, hogy amikor a hóhért akasztják... Hívtam az orvost, de csak a felesége vette fel. Holnap kell hívnom délután, hogy megbeszéljük a dolgokat... és a továbbiakat... (ráadásul az oltást is holnap kapjuk) :cry: a fiam meg nem tudja anyának miért van rossz kedve... délelőtt még gügyögött, de most inkább alszik... biztos érzi, hogy rossz passzban vagyok... :oops: Örülök, hogy Lénának tetszik a fiam :)

Kép

Kép

Kép
millye

És a többi:

(Mert ugye nem gondoltátok, hogy egész napos távollét után ennyivel megúsztátok!! :D)

Elif: ááá... a mérleg életveszélyes szenvedéllyé válik... Nagyon vigyázz! (Én kikönyörögtem apjuktól még egy hónapra.... Bár nagyon mérges rá, de engedélyezte) Efe szépen hízik, akkor nincsen gond. Nálunk 9 nap alatt 110 gramm. Jeee.... :( Asszem elkezdem újra etetni vele a fagyós tejet...

Zsuzsi: kösz a verset! De én már jó nagyra nőttem! :D Alig várom a mérés eredményét! Majd írd ám meg!

Ma dédiztünk, illetve a dédi jött látogatóba. Esztike megint a jópofa formáját mutatta, szóval minden klassz!
Remélem, a beteg babák gyógyulnak!!

Zümis: édesek a testvérkék! :)

ladmon

Millye, rendben lesz minden meglátod!!!!
zsu83

Ladmon: :cry: :lol: Most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek... de olyan jókat írtál, hogy picit megnyugodtam... de csak picit... na erről beszéltem... szülés után lehetnek hámsérülések és sok orvos ezért nem csinál közvetlenül szülés után rákszűrést... :? azért kérdeztem, hogy nem kellene egy kicsit még várni, hogy gyógyuljon a méhszájam? :? :shock: Nincs CIN-es eredmény a leletemen... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Zsu83: remélem... :? Na majd holnap talán okosab leszek... ha kiokosít az orvos... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 07:14-kor.
Vendég

Millye, szerintem holnap a doki meg fog nyugtatni, majd meglátod!
zsu83

gerendai zsu: lehet hogy félre érthető voltam, arra céloztam hogy Ladmonnál is volt rossz eredmény de meggyógyult, tehát hogy ha baj is van nem szabad elkeserednie.

millye: szívesen, nem akartalak megríkatni, csak gondoltam kicsit talán erőt ad, vagy már nem is tudom hogy fogalmazzak hogy ne legyek félre érthető. :oops:

Én egy akkora béna anyuci vagyok...Vasárnap óta lelkesen szívom Füge orrát Pesztronka orrszívóval, alig jött vmi, ma jobban szörcsögött,vetettem Lacussal porszívósat és délutánra annyira szörcsögött hogy foci előtt haza jött és kiszívtuk. A pesztronkával kijött - csak hogy arányokban lássátok - kb. 10 ml ezzel kapásból 100 ml. szegény kislányom, remélem nem rakódott még le neki :cry:

Kép
budabo

Budabo: Szegény Füge... még jó, hogy vettetek porszívósat... remélem most már hamar meggyógyul Füge!!! Köszi még egyszer a privit!

Zsu83: Majd megírom, hogy mit mondott holnap az orvos... :?

Kép

Kép

Kép
millye

millye: én is remélem hogy ha ezzel szívjuk hamar rendbe jön. Ténleg szerinted hányszor szívjuk egy nap? A privit mégegyszer szívesen, csak gondoltam hogy nem érdekel mindenkit itt azért nemide írtam, amúgy nem titok, remélem ősszel is minden okés lesz. :wink: És persze neked is holnap.
Képzeld drága férjem hív a patikából hogy nincs Ricinus communis ésnem lesz mert nem tudnak rendelni. Mondom nézze meg egy másikban, meg is nézte, vett is. Itthon nézem hogy Ricinus volt abból vett így kettőt, Sambucus Nigra-t nem kapott. :cry:

Kép
budabo

Budabo: Annyiszor kell szívni ahányszor hallod, hogy szürcsög. B@sszus... pont Sambucus Nigra-t nem kapott... pedig az Fügének lett volna a náthára... :? Viszont a tejfokozóból sem árt ha több van :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Budabo: a férjed is focizik? :lol: az enyém is... és nálatok is most van bajnokság? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Hát szivacs Bogikám, engem őrületesen érdekel... (Mint minden, amit nem hoznak nyilvánosságra!) :lol:

Ricinus meg gyorsan fogy, jó lesz belőle 2. Remélem, nálad is javít valamennyit a helyzeten!

ladmon

Jobbulást Fügcsinek is! Szegényke, olyan rossz dolog ez a nátha még nekik!

Kép
kaandi

millye: hát az én férjem eljár focizni... :lol: Jártunk le Paksra évekig rendőr strandfoci bajnokságra - két napos - hát a mi csapatunkat a jó kedv és mulatás jellemezte, de voltak olyan csapatok akik véresen komolyan vették. Jó bulik voltak. Nagyon amatőrök, csak a heti mozgás kedvéért járnak. Arra gondoltam este adok Fügének a köhögésre sticta pulmonaria-t, és szívjuk-szívjuk. Holnap azért megnézi a másik patikában is, mert csúnyán benézte a két homeost.

Kép
budabo

kaandi,ladmon: köszi remélem jobban lesz. Ladmon nem nagy titok én is temettem már magam :oops: , ijesztegettek.

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: