A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Aproo, koszi a tippet, de sajnos tobb mint egy hete nem szopizik Eniko semmilyen napszakban, semmilyen korulmenyek kozott, ha csak megmutatom neki a cicit, mar meg van sertve :cry: Almaban is probaltam, akkor is elfordult... Cumisuveg nalunk sincs, de csorospohar igen, a lefejt tejet abbol kapja, mert sima kispoharbol fele mellemegy :wink:

Adri, hogy van Dorca?? En is gondoltam Ratok termeszetesen :!:

A 9 hos babaknak boldog hofordulot, meg a mar 10 hosaknak is :!: :D

yuyu79

Sziasztok!

Mecsi - sok boldog szuletesnapot!

Dia - egyet ertek, amit az ennivalokrol irtal, en is valahogy ogy probalom csinalom. Lenyeg, hogy mindent mertekkel. Jegkremet Laura is evett mar - egy nyalast, mert kinezte a szankbol, ahogy ettuk. A virslivel azert en is varnek meg egy kicsit. Egyebkent Laura mostanaban probal magatol enni, megkaparintja a kanalat es probal maganak szedni a poharbol. Multkor minden tiszta spenot lett - de nagyon aranyos volt. :) Fott sargarepat es gyokeret mar szokott egyedul is enni darabban.

Nekunk is jonnek a felso fogaink - ez egy kicsit jobban megviselte Laurat, mint az alsok, de szerencsere mar attorte.

Remelem Dorca jol viselte a mutetet es mar jobban van!

Megatali - nekunk vagy augusztus elso vagy utolso hetvegeje lenne jo, a tobbin Esztorszagban leszunk. Nagyon jok a szallaslinkek - nekunk arban ez ok, ne legyen tul messze a parttol, hogy minel kevesebbet kelljen autozni, en szemely szerint szivesen boroznek, hacsak addig be nem koltozik egy pocaklako :)

Anna - nagyon klasszak a kepek, majd meselj. A heten egy Varosligeti seta? Esetleg valaki mas csatlakozna meg?

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Kép
Kép
Vendég

ha még nem únjátok :roll:
Vendég

Csandika!

Nem tudom, hogy végülis válaszoltam-e a kérdésedre, vagy csak akartam, de biztos, ami tutifix, legyen inkább kétszer, mint egyszer sem: szóval én most télen vettem Regönek futóbiciklit, elötte nem volt nekünk, mert egész egyszerüen használtan alig lehet hozzájutni, ha meg van, akkor túl drágán. Ezért nem lett korábban. A lányok rollereztek, mielött elkezdtek biciklizni és az is van legalább ilyen jó, az is segíti az egyensúlyérzék kifejlödését. Nekünk ilyesmi fa futúbiciklink van, de szerintem baromi nehéz tartani. Meg nincs rajta fé, mint a rolleren.

Csenge!

De jó, hogy te is befutottál!

Zsófi!

Már te is nagyon hiányoztál. :D

Evirágos!

Köszönöm a hozzászólást neked is! Nekem nem az a bajom, hogy van házija Eninek, hanem a tanítónö beállítottsága. Hogy úgy mondjam nem stimmel Eni és közte a kémia. Nekem is kétfajta tanárom volt. Akik szerettek és fejlesztettek és akik lebecsültek, ellenszenvesnek találtak. Utóbbiak sajnos a sorsom meghatározó pozíciójaiban voltak. Az elsö osztályt 3 különbözö általánosában futottam végig, gyakorlatilag a falu összes iskoláját kipipálhattam. 3. osztályosan kerültem fel Pestre, innentöl maga a totális csöd volt az életem. Mindenkinek be kellett bizonyítanom, gyereknek-felnöttnek egyaránt. Ellenségemnek se kívánom, hogy ezt kicsi gyerekként végig kelljen csinálniuk. Engem az összes osztályfönököm leírt, nekik csak a hülye és feledékeny kislány voltam, hiába minden igyekezet. Nem javasolták sose a továbbtanulást, ha csak ök döntöttek volna sorsomról, kisegítö iskolába kerültem volna! Mindenzt annak ellenére, hogy 8.-osan elsöként vettek fel a gimibe (a meglepetéstöl az osztályfönököm majdnem összeesett), az egyik legjobb tanuló voltam, halál szorgalmas. Gimiben ugyanez ment elölröl. Ofö leírt, 4.-ben nem akarta a továbbtanulásomat aláírni, aztán mégis mentem tovább, igaz csak levelezön a világ végére, de akkor is. Aztán ott is átküzdöttem magam évveszteség nélkül a nappali tagozatra, majd az egyetemre, majd itt is lediplomáztam és ezt az akkori tanárjaim aligha tudták volna arról a gyengeelméjü, feldékeny kislányról elképzelni. Hát attól félek, hogy Eninek is hasonlóan nehéz sorsa lesz, csak vele az is baj, hogy nem szorgalmas, nem akar a saját árnyékán átugrani. Még nem látja a viselkedése és annak következménye közötti ok-okozati összefüggést és félek túl késö lesz, mire megérti. Elmeséltem neki már a történetemet röviden, hátha hat rá, megjegyezte, fel tudja mondani, de nem változtatott a saját beállítottságán. Ha a másik osztályban lenne, nem lennének ekkora gondjaink, mert az a tanítónö teljesen más ember. Melegszívü, de konzekvens, határozott, ahol és amiben kell. A jelenlegi leginkább egy kígyóra hasonlít...
Eni meg kishitü, nem hisz saját magában. Én tudom, hogy nem buta, söt! Hihetetlen dolgokra emlékszik, nem feledékeny. Ha attól félek, hogy valamit elfelejtek a boltba, megmondom neki és ö figyelmeztet rá, én meg már rég el is felejtettem, hogy mi volt az. Eninek állandóan azt mondom, ha elakad és ilyenkor leveri a nagy hisztit, hogy nem igaz, hogy nem tudja, mert az elöbb is tudta, én tudom, hogy megy neki, csak koncentrálna kell. Benne sajna nem bimbózott ki a tanulás öröme, amit a jó tanárnak kéne a kis növendékeibe szuggerálni. Na de bizakodjunk, majd csak lesz valahogy. Annyi örömöm azért van, hogy az angolt szereti és az jól megy neki. :)

Ma egyébként nagy meglepetés ért az Aldiban. A tej 48 Cent 55 helyett! Kb. 10 éve nem volt ilyen alacsony a tejár. A télen 73 volt a sztrájk után pár hétig, aztán 60 egynéhány, majd visszaállt a szokásos 55-re, na de 48! A vaj 79-röl 63-ra, a liszt 39-re (25 volt a csúcs), a kígyóuborka 29-re esett. Szegény gazdák. Ök a termelési ár alatt adják le a tejet, mint otthon is, a tejfeldolgozó szép nagy haszonnal dolgozik, de a fogyasztónak még így se kell bankárnak lennie, hogy meg tudja fizetni. Ki az a bolond, aki még tejet termel ennyiért!?

Edina is jön Nonóval a megatalira? Ö is nagyon eltünt, ahogy Lei és még sorolhatnám a sok fehér hollónkat.

Boni!

Aggodalomra semmi ok, ami késik, nem múlik, semmi stressz! Ráérsz, elvan a tricikli, elfér...

Sziszka!

Állásnak löttek, az imént jött a mail, hogy a cégvezetö a cég székhelyén talált valami helyi komát... Nem bánom nagyon a dolgot, de jó lett volna azért életemben egyszer végigélni egy felvételi beszélgetést! :?

A hagymatortámtól Eni nagyon el volt ragadtatva! Holnap sertéspörkölt lesz csipetkével és salátával (utobbiból a kiskecskéim sokat szoktak pusztítani élen Regö MekkMesterrel).
Ja és Regönél birkanyírás volt részemröl. A barátnöm egy az általam nem jobban kinézö nyírásért 30 eurot fizet valami felkapott fodrásznak...

Mecsi!

Remélem nagyon szép szülinapod volt a mai! Neked küldök külön egy virtuális rebarbaratortát! :)

Eldugulok mára, vége az esti mesének nagyoknak!

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést aranyosak vagytok! Túl vagyunk egy hosszú fárasztó hétvégén. A pihenés sajnos nem jött össze de azért jól éreztük magunkat. Most röviden ennyi.
Remélem mindenki meggyógyult már!

jó éjt

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Tegnap felhívtam védőnénit mivel már szeptember óta csak a januári oltáson találkoztunk vele. megmértük Csigát és 8590g 74cm .. megdicsért mennyire odafigyelek a táplálásnál...( még jó hogy kaptam instrukciókat)belenézett a Devics könyvbe és mondta milyen jó.. (ezek szerint többéves pályafutása alatt senki nem említette neki) az éjszakai felébredésekre a vacsorát javasolta mivel amikor felkel Zsiga mindig cicizik..Sinlac pépet irat fel drnénivel,ma bedobja postaládába.. hát meglátjuk-... illetve vizet kellene megpróbálni adni ha felébred hátha... hmmm

mondta hogy nyugodtan adjak neki sós cukros ételeket, mondtam neki inkább hanyagolnám még , lesz elég ideje felnőtt ételeket enni... erre ő: én is mindig ezt mondom az anyukáknak hihi
a glutént. joghurtot ,túrót viszont 12 hó alatt ne adjak....jáj

tudjátok mit élvezek a hozzátápiban? hogy mi is változatosan eszünk apával.. több a gyümi is... sokkal jobban érezzülk magunkat...és persze sokat mozgunk..

szóval óriási fordulat ez, mert szégyen ide vagy oda mi nem nagyon járkáltunk el, és a párom főzeléket megette de csak néha.,..most ő is máshogy áll a dolgokhoz...és kg is ment le rólunk

ja védőnéni amikor meglátta a borostyánláncot egyből mondta hogy láttak már megfulladni tőle gyereket no levettem... fogunk most jön, eddig minden nyüg nélkül... délután sokat sírt,majd hajnalra Csiga "belázasodott" 38,0 :shock:

Barbi jaj szegény Eni! köszönöm türelmedet drága...rollerezni imádtunk mi is...
:lol: jelenleg MI a F.P oroszlános járássegítővel közlekedünk a lakásban fel s alá... nagyon cuki..

Csandi nagyon édes még mindig

:lol: :lol:

Mecsi sajnálom hogy nem tudtatok pihenni!

Mazska mi beneveznénk városligeti sétára ha ez nem betegség, hanem a fog...igaz a nehezebb babakocsival közlekedünk (9 kg de van alacsonypadlós)
Vendég

sziasztok!

Andi, Csengi még mindig édes, és dehogy unjunk! :)

Barbi, köszi! :)

Julcsi, én sem szoptatok már, persze én eleve hátrányból indultam, mert sosem volt elég tejem (kezdetben is 40-50 mili/2 cici), de most már én választom el... :( Sajnálom, mert jó volt, ha nyüglődött, akkor cicire tettem és jobbára bealudt, de sajnos vannak olyan hormonbetegségeim, amit lehet, hogy kezelni kellene, de amíg szoptatok, addig nem lehet, viszont kistesó projectet is indítani kellene, sőt! :( Szóval patt helyzet! Nekem napi 1x volt pár perces szopi, vagy cicin bealvás kajcsi után, és mérlegelnem kellett! Örülök, hogy eddig is ment, már amilyen nehezen indult! Szomorú vagyok picit, és nehezen is megy, de főleg csak nekem. Beni nem igazán hiányolja, ha mutatom neki, nem bekapja, hanem inkább csak csípkedi, szóval lehet, hogy neki is elég volt!

sophie27

Eniko is csak jatszana a cicivel, de bekapni egyaltalan nem akarja...Csak az a fura, hogy o meg tisztara cicifuggo volt, es most meg mar abszolut nem kell neki...

yuyu79

gyerekem egerészik helyettem... 3x kezdek bele :(

szóval!

Julcsi :( nagyon sajnálom!

amúgy Füreden hova mentek? hosszú évekig mentünk oda szüleimmel+öcsémmel, imádom! most is úgy volt, hogy megyünk a Marinába, de végül nem! anyuék mennek, 18-22-ig. irigy-irigy! :)

megirigyeltem Szisz vonalzóját, így én is csináltam egy mamanetest! :)

ja, és közben kapcsoltam, hogy Barbiék vannak igazából augusztusban itthon, szóval azért lett az augusztus! bocsánat. szitából van az agyam, pedig nem is vagyok terhes... :P vagy!? :)

Csutak, örülök, és bocs, hogy nem emlékeztem!

sophie27

Sziasztok!

Hát mi jól megszívtuk a hétvégi utazást! Valahol nekem kimaradt, hogy EU ide-oda, de gyereknek kell az útlevél, így szépen leautóztunk a határra és ott visszafordítottak. Úgyhogy apa ment bulizni, mi meg jöhettünk vissza Lilivel. Még szerencse, hogy apukám ráért és el tudott jönni értünk. Tiszta gáz. Én megértem, hogy sok gyereket lopnak, de ha már ott van mindkét szülő és a gyereknek a lakcímkártyáján minden adatunk rajta van, akkor most miért nem lehet ezt figyelembe venni?
Cserébe elmentünk egy ismerős ballagására, ahol elfelejtettek szólni, hogy az egyik kislány beteg, így szépen el is kapta Lili. Most készülök orvoshoz vele. Remélem nem a sertésinfluenza :D

Örülök, hogy tetszett a videó, annak aki megnézte. Majd teszek fel még a youtube-ra, van egy szuper édes fürcsis.

Mecsi, nagyon boldog szülinapot!!

Csandi, nagyon szupercukik a képek, Csengi egyre szebb :)

Barbikám, Eniről leírtam már neked a véleményemet mailben, és még mindig azt mondom, hogy mire ő odakerül, a diplomásokkal tele lesz a padlás, amíg jó szakemberből, hiány lesz, érdemes lenne effelé terelgetni... a tanárokat meg jól kiosztani, kapjanak már a fejükhöz.

Mi is mennénk a megatalira, de csak augusztus 20.-a után lenne jó, nem néztem mit beszéltetek meg. Hátha akkor?? Ha így lenne, akkor szállást is szeretnénk, nincsenek nagy igényeink... :)

Adri, hogy vagytok? Sokat gondoltam Rátok! Dorcának gyógypuszi!

Na készülök orvoshoz.
puszi

KépKép
columbine

Sziszka, megpróbálom felidézni a receptet, valamikor fejből ment, már egy ideje nem csináltam. (most nincs időm szépen leírni a receptekhez) Többféle van, de nekünk ez jött be: két tojás sárgáját kikeverem négy (vagy ízlés szerinti) kanál porcukorral, beleteszek 250g mascarponét és a felvert tejszínhabot (a másik fajta recept szerint tojásfehérjehabot). Tejszínhabot vagy Hulalából csinálok, néha ha nem kapok másból, lényeg, hogy kemény legyen, mert különben folyós a massza. A babapiskótákat kávéba merítem, egy sor egy szép edényke aljára, fele krém és mi így szeretjük:) egy sor szeletelt banán, piskóta, krém, kakaópor szórás és be a hűtőbe.

Zsombikám férfias méretekkel rendelkezik: 10.5 kg, a 80-as ruhák kezdenek kicsik lenni. Gyönyörűen mászik, felül, feláll és egy kézzel kapaszkodva lépeget. Már csak állva szeretne mindenhová eljutni, ha nem talál kapaszkodót, hogy tovább lépegessem akkor ordít, hogy segítsek, az nem jut eszébe, hogy leüljön és másszon. Jön a harmadik és negyedik foga, fent, de nem ám a két középső, hanem a mellette lévők. Azóta nagyon nyűgös, sírós szegénykém.

Mecsi, boldog szülinapot! Ha kicsit késve is :)

Adri, hogy van Dorca?

Ringatós lányok, csütörtökön anyák napi ringató a fonóban 10-12-ig folyamatosan, bent éneklés, kint meg beszélgetni lehet meghívott szakértőkkel. Tömeg lehet, hogy lesz, mert sokan szeretjük Ili nénit, de én mindenképp szeretnék menni, mert még sosem sikerült az anyák napi programra menni eddig :( nincs belépő, de batyus, hozzatok magatokkal valami kis enni, innivalót.

Dobok pár képet, többre nincs időm, ma nagyon szenvedünk a fogzással :(
Vendég

Voltunk babauszáson a hétvégi mini "nyaralásunkon", a képek magukért beszélnek:
Kép Kép
Segítek takarítani
Kép
Vendég

Csenge - nagyon édesek a képek, Zsombi milyen ügyes már!
Csandi - Csengi is tündéri kislány! Jó lenne már találkozni valamikor. Kár, hogy nekünk a hétfői nap nem jó.
Sziszka - elküldtem mailon a hordozókendős hátrakötős segédletet (ilyen kicsiben nem tudnád elolvasni). Egy kis hozzáfűznivaló: szerintem simán kinyitott kendővel csináld, viszont ha már a baba a hátadon van, jól tűrd be a feneke alá a kendőt. Inkább ajánlom a hátizsák jellegű változatot (az elől keresztezettet nehéz levenni), és mikor a baba karja alatt hozod a kendőt, jól húzd meg. Jó magasan lesz, de nem fog hátra dőlni. Nekem van egy remek módszerem, hogy hogy lehet egyedül megcsinálni a kötést, majd apával lefotózzuk és felrakom. Ha ketten vagytok, elég egyszerű, a babát a hátadra veszed, fogod a kezét, a párod meg segít kötni.
Azért ajánlom, hogy először játékmacin gyakoroljatok :D .
Kirándulababa- nagyon örülnék, ha beküldenéd a túrátokat. A honlapon kapcsolat menü alatt letölthető egy doc- file, abban tölts ki minden pontot, amit tudsz, a többit (hány km, szintemelkedés, ...) majd én megcsinálom, ha pontosan megadod a túra kezdetét, végét, és hogy milyen jelzésen haladtatok. És küldj fotót is!
Aproo - Emma gyakorlatilag még csak szopizik, egy nap egyszer kap egy kevés szilárdat, de nem nagyon eszi. Foga sincs még :)
Ági - Sajnálom, hogy így jártatok, bár gondolj arra, hogy milyen szerencse, hogy nem visszaúton állítottak meg. Hallottam olyanról, hogy ilyenkor napokig a határon tartották a babát, mert nem volt útlevele. Egyébként melyik határon van még ellenőrzés? Mi szlovákiában voltunk, és ott szerencsére nem kértek semmit, de mi is "illegálisan" tartózkodtunk ott.

A Tátráról: Nagyon jó volt, de azért elég fárasztó, persze főleg nekünk, Emma remekül viselt mindent, még az 5 órás autóutat is. Jó volt a szállásunk, volt társaság (összesen 15-en voltunk a barátainkkal együtt, Emma volt az egyetlen kicsi, így mindenki őt abajgatta). Kendővel jó nagyokat lehetett túrázni vele, élvezte, rengeteget mosolygott. Jól is aludt, gondolom a hegyi levegő megtette a hatását.
És végül egy jellemző fotó: Így kirándultunk mi :)
Kép

sushy

Sziasztok!

Olyan édesek a képek!!!

(Zsófi, nem is mondtam, én is kimentem pénteken, de hamar elszállt a kedvem tőle.....a társaság, hogy is mondjam... :? )

Lilinek jobbulást!

Tátra szuper lehetett. Láttátok a nagy lavina nyomait, vagy nem azon a környéken voltatok?
És a fák hogy vannak? Mi 3 éve voltunk, de akkor még eléggé lehangoló volt a lakószinteken, sokkal feljebb kellett menni, hogy a vihar nyomait magunk mögött hagyjuk, pedig akkor is már ha jól emlékszem 2-3 év telt el a vihar pusztítása óta.

Sziszka, még a virslihez akartam írni, hogy sztem is "vicces" dolgokat eszik a kisfiú, de mi van, ha csak ezt hajlandó? Vagy minden mást is megeszik? Mert mi is kínunkban kezdtünk el mindent adni Levinek. Na jó, azért próbálok válogatni, de Ő pl. már eszik sertést pár falatot, igaz, háziból.

Jesszus, Zsombi is mekkora?! Mi még 9 kg alatt vagyunk, de úgy érzem, kezdünk nagyon elmaradozni....itt majdnem mindenki át akarja lépni bőven a 10-11-es határt szülinapig?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, nem akarjuk, de at fogjuk :wink: De emiatt ne aggodj, nem Ti vagytok elmaradva, a mieink sietnek valahova... Peddig Eni novekedese is mar lelassult, de igy is kozelitunk a 10 kilohoz szerintem... Holnap megyunk meresre :roll:

Csenge, tenyleg szep nagy Zsombi, milyen jo kis husis :D Jo lehetett a babauszi...

yuyu79

Zsofi, az atomeromu udulojebe megyunk, elegge kivul esik a varoson, de jo kis hely, regebben evente 1x mindig ott toltottunk csaladdal egy hetet...

yuyu79

Jó reggelt!

Aproo nem mindenki, mert ZsigaCsiga is 8750g volt tegnapelőtt... :wink:

Sertést ehetnek már... csak a virslibe az ember nem tudja mit tesznek bele...szerintem ezért ódzkodunk tőle :lol:
én most már nagyon sokszor úgy főzök,hogy hármunknak, és utólag ízesítem a felnőtt kajcsit... pl tegnap rakott brokkolit csináltam...

mennyivel egyszerűbb azért

tegnap voltunk dr.néninél.sajnos vírusunk van,piros a torkunk... a hőmérsékletünk nem megy 38alá lázcsillapítóval, hűtőfürdővel sem, :cry: Pénteken ismételt kontroll, addig lázcsillapítás, és Cebion csepp!

Zsófi a ti vonitok is szép lett :lol: amikor először csináltam ilyen mamanetes vonalzót én is olyan képet kerestem, ahol egyvonalban vagyunk mindhárman de nem volt :lol:

Anna nagyon szépek vagytok!

Csenge de jó husiban van Zsombi :lol:

Ági jobbulást Nektek is! sajnálom a határt

Mecsi várjuk a beszámolót :wink:

MINDENKIT PUSSZANTOK!
Vendég

Sziasztok!

Virág csak 7.5kg, akkor mi vagyunk a legkisebbek??
Pedig étvágya az van, szilárdból kb 200g-okat megeszik, szopizni meg még 3x/nap, kb 150g-okat most már. Így a tejem is kezd visszatérni, bár az is igaz hogy igyekszem többet pihenni meg iszom a malátakávét + homeós bogyók.

Boni,
Jobbulást Zsiginek!!
Én joghurtot (natúr actívia) már adok Virágnak, gyümivel keverve.

Na meg Lilinek és a többi kis és nagy betegnek is jobbulást!

Csenge,
Hatalmasat nőtt Zsombika!! :)

Sushy,
Nagyon édesek vagytok a képeken! Az nagyon szuper, hogy Emma is így bírja a túrákat! Mondjuk én sem panaszkodnék, ha valaki a hátán vinne ilyen szép helyeken!! :wink:

Adri,
Hogy van Dorca???

Kép
Kép
dia123

Dia, es mennyi joghurtot adsz egyszerre Viragnak? Tegnap en is adtam Eninek egy picit, de csak ket kiskanallal a gyumihez keverve...

yuyu79

Sziasztok!
Adri, várjuk a híreket, remélem minden jól sikerült!
Dávid 8,4 kg és azt hiszem, jön a 7. foga. Natur joghurtot és túrót már régen lehet nekik adni, az egészségügyi kiskönyvük szerint is.
Dávidnak egy üveg natur joghurt meg sem kottyan, utána még éhes.
Azonban olyan, mint a duracell nyuszi egész nap, mint akit felhúztak, egy percre sem áll meg, így le is mozogja amit összeeszik.
Mi ma délután megyünk MR-re, szüleim pedig holnap délelőtt utaznak haza. :cry:
Mecsi, utólag is Boldog Szülinapot!!

Kép
felicia

aproo, mi most értük el a 7kilót!! :!: :!:
Vendég

Mazska - menjünk ligetezni, jó ötlet. Csütörtök és péntek is jó, majd alkalmazkodunk hozzátok. No meg a többiekhez. Boni, Szuszu, többiek :D ?

Yuyu - nagyon jó nyaralást nektek!

Dia - Emma még csak 7 kg, szerintem ő a legkisebb, Csengivel együtt. És igen, mindenki irigyelte Emmát a hordozásért, az egyik barátunk cserélni akart vele, de Ádám nem vállalta (kb. 100kg a srác).

Aproo - lavina a nyugat Tátrában volt, mi meg keleten, Kotlinában. A vihar nyomai viszont még mindig megvannak, szinte semmi sem változott, főleg Lomnic és környéke szomorú látvány. Viszont ahova mentünk, ott tűz pusztított, de annak nem láttuk nyomát.

Virsli - én sem adnék babának. Mindig eszembe jut egy ismerősöm története, aki valamelyik nyáron virsligyártásban segédkezett egy üzemben. Az volt a feladata, hogy egy vödörből öntse a hozzávalókat egy hatalmas darálóba. Egyszer kicsúszott a vödör a kezéből, és a gép rögtön bedarálta. Rémülten rohant segítséget kérni. Mondták neki, ne aggódjon, előfordul :? :D .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sushy 2009.05.06 09:05-kor.

sushy

Sziasztok!

Szerencsénk van, nem sertésvész :D csak egy icipici nátha, még a torka sem piros. Már gyógyul is, holnapra kutya baja. Köszönjük a gyógykívánságokat!

Felícia holnapra drukk!

Dia, Lili most 7100 g, szerintem ő a legkisebb. Ő is sokat eszik, egy üveg főzelék, egy alma két babapiskótával, simán lemegy+ szopi utána. Annyira változó, hogy hogy híznak, én örülök, legalább nagy korában sem lesz hízékony, azt hallottam, hogy ez már csecsemő korban látszik, hogy kinek lesz gondja a súlyával, mert a zsírsejtek már most kifejlődnek.

Én vettem kecske joghurtot és azt adtam neki, nagyon ízlett, magában is ette, valahogy a kedvence a savanyú íz. Érdekes, a cebiont is csak úgy inná, ha hagynám :) furi :)

Sushy, igazad van, csak hát bosszantó volt az egész, mert hát ha már egyszer EU akkor legyen is szabad az országhatár! Vagy ha már nem, akkor csináljanak alapból olyan igazolványt a kicsiknek is, hogy lehessen vele menni, nem? Mi a fenének a lakcímkártya, ha nem ér semmit kép nélkül?? Na mind1, nem dühöngök, csak vannak számomra felfoghatatlan buktatók.
Emma tündéri, mint egy kis erdei manó... nagyon szuper lehetett.

Zsombi nagyon komoly :D igazi vasgyúró!! Majd részletesen mesélsz, milyen volt.

Én tervezem, hogy elmegyek Lilivel kettesben nyaralni, nincs tippetek, hogy hol van olyan tengerpart, ami bababarát?

KépKép
columbine

Boni, most olvasom, hogy Zsigi beteg! Gondolom, így ti nem tudtok jönni ligetezni, pedig olyan jó lenne már összehozni babáinkat. Jobbulást nektek!

Ági - ugyanezt mondta a párom is, mint te. Tulajdonképpen nekünk nagy mákunk volt, Balassagyarmatnál mentünk át a határon, és ott senki nem volt. Barátaink konvoja Parassapusztánál ment át, és ott hemzsegtek a határőrök. Titeket hol kapcsoltak le?

sushy

Ági!

Nekem nem is írsz vagy meg se kaptad? Én csak a boden-i tavat tudom a mi társaságunkban kínálni, de ahhoz el kéne lassan felénk indulnod... :) Örülök, hogy Lilivel minden rendben!

Hát tényleg szólhattam volna, hogy határon kívül, de EU-n belül is kell útlevél a babának. Mi anno a lengyel határon szívtuk meg, onnan fordítottak vissza minket, helyben megcsináltattuk és mehetett tovább a buli. Ebben az volt az érdekes, hogy volt Eninek fényképes személyije, de azt nem fogadták el, mert nincs benne lakcím és túl hosszú idöre volt kiállítva...
Azóta nálunk az a programm, hogy szülés után a születési anyakönyvi kivonat mellé az útlevelet is rögtön elintézzük. Szóval Ágicám ha repülövel jöttök, elötte csináltass Lilinek útlevelet!
A keresztelös társaságunkból két család is ugyanúgy járt, mint mi a lengyel határon. Az egyiket a német-cseh, a másikat a magyar-osztrák határon fordították vissza, utóbbiakat vonattal és 3 kisgyerekkel. Ök Bécsben találtak a hétvégé ellenére valakit, aki megcsinálta a papírokat, a másikak visszamentek Dresdába és ott megcsináltatták. Mint keresztszülök majdnem lekésték a keresztelöt, de végülis kalandos úton, de megoldották, hogy mégis idöben érkezzenek!
Ágicám ha a 20-ás hétvégén keresztelünk, te se fogsz ráérni a csajokkal Balcsizni, nem? :) Vagy a csajok lemondanak a Balcsiról és átteszik Szarvasra a Körös partjára a találkozó szinhelyét a Liget panzióba, mert ott medence, természetvédelmi terület, Köröspart, kis tobbágyas faházak és még ki tudja mi minden van. A mi vendégeink mindig ott vannak elszállásolva...

http://www.ligetszarvas.hu/index.phtml? ... lery&tid=2

Üdölési csekket itt is elfogadnak és emlékeim szerint van csoportos kedvezmény is.

Na jól van, nem erösködöm, nehogy még megharagudj rám! Biztos mindennek van egy logikus magyarázata, vsak még én nem értettem meg. :?

Itt egyébként baromi hideg van, olyan ösz vége, tél eleje hangulat...

Apró!

Nekem egy gyerekem se volt 10 kg-nál nehezebb egy évesen, Regö pl. alig volt 9 kg. Dönci most 8,7 kg. Próbál felállni...

Ágicám!

24-én van a nagy belvárosi bolhapiac, rá egy hétre a hiper-szuper gyereknapi banzáj a belvárosban, ahol a sok játék- és barkácsholmi gyártó standjain mindenfélét ki lehet próbálni ingyenesen. Tavaly minden gyerek csinált festett nagy faállatokat, festett pólót, kerámiamalacot, vászonra képeket, legoztunk, playmobioztunk, társasoztunk, célbadobáltunk, nyertünk biotojást, pólót, játékot, ceruzát, ezer apróságot, voltunk az ízek utcájában, ahol a gyerekeknek ki kell szaglás ill. tapintás alapján a füszereket és zöldségeket, gyümölcsöket találni, stb. Nagyon szuper volt, ha egyedül egy nagy pocakkal és 3 gyerekkel a tömegben nem is egyszerü, de nem is lehetetlen.
Ennyit kedvcsinálónak.

Yuyu!

Te legalább elolvastad a bemásolt cikket?

Sziszka!

Állásinterjú már nem lesz, az illetö talált a cég székhelye közelében egy mási majmot magának... Nem bánom igazán, hogy így alakult.

Tegnap 25 cent volt a saláta és az uborka is!

Várom a helyzetjelentést!

Puszi mindenkinek: barbi
Vendég

Most így visszaolvasva olyan, mintha szemrehányást tettem volna neked Ágicám! Remélem nem annak fogod fel, hülyén fogalmaztam, elnézést!
Vendég

Akkor mégsem mi vagyunk a legkisebbek! Hát remélem, hogy Virág nem lesz hízékony! Mondjuk a mi családunkban az a jellemző, hogy egészen 25-30 éves korig mindenki sovány maradt, és aztán kezdődik a hízás, és nem kicsit hanem nagyon! A nagybácsim a kivétel, ő még a mai napig is pálcika.

Yuyu,
Én is eleinte csak néhány kiskanál joghurtot adtam, de most már majdnem egy doboznyi, kb a háromnegyedét adom neki gyümivel keverve. Bár pont azon a héten amikor joghurtot kapott, akkor jelentek meg a szája körül apró piros kiütések, így most hanyagolom, talán jövő héten megint próbálkozom, és kiderül attól volt-e.

Kép
Kép
dia123

Néhány tegnap készült kép :D

Kép
Kép

Kép
Kép
dia123

Barbikám!

Ezek szerint te nem olvastad vagy kaptad meg a levelem :( megpróbálom még egyszer elküldeni, hátha elbénáztam valamit!!
Egyébként meg hogy is tudnék Tőled rossz néven venni bármit ??!

Dia, tünemények a képek :)

KépKép
columbine

Sziasztok!

Mozgalmas napjaink vannak, de nem tűntem el, olvasta, csak nem volt időm reagálni :)
Ági, téged beírlak a táblázatba, és Apró, egyik este összeszedem neked a szállásokat, és elküldöm mailben, csak egy kis türelmet kérek.

Málnusnak kicsit folyik az orra, így most nyűgösebb szegény az átlagosnál, tegnap pedig nálunk is hajvágás volt, levártuk Málna haját, mert egyrészt nem egyformán nőtt, de a mi a legfőbb érv, azt szeretnénk, hogy erősödjön egy kicsit, és a védőnő szerint ebben sokat számít, ha ha ilyenkor egyszer-kétszer levágják a babáknak. Úgyhogy most újra van egy golyó fejű édes babánk :) Keresek képet róla.
Csandi, DEHOGY UNJUK! Imádni való!
Ági, örülök, hogy Lili jobban van, hogyhogy ketten mentek nyaralni? Mégis elmegy a párod?
Barbi, sajnálom, hogy nem lett belőle semmi, bár amit meséltél róla, túl nagy piaca nem lett volna...bár...én a kottákról sem gondolnám, és ti bebizonyítottátok, szóval soha ne mond, hogy lehetetlen. :D Regő új frizurája engem érdekel! Csinálj majd róla képek!
Anna: köszi a mailt, megkaptam, ma ki is próbáljuk :)
Csenge, jó hallani rólatok, igazi kis vasgyúród van! Nagyon jók a képek, és nagyon sokat nőttetek! Köszi a receptet!
Dia, virág is nagyon édes, és milyen nagyon már a fogacskái, nekünk továbbra sincs!
Zsófi, szuper az új vonalzód, nekem is ez a kedven képem Benidről! Mármint ahol apájával gitározik, annyira jó!

Zsiga Csigának jobbulást kívánunk!

Kép volt Kép ilyen lett

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi, ez a Szarvasi hotel kissé húzós árban 10000/Fő/éj :( megnéztem...

<
sziszka78
Tolna

Közben válaszolt a tuti kis Apartman, ami többünknek nagyon tetszett Gyenesdiáson, hogy szept 30.-ig le vannak foglalva :(

Csandi, Vera, ti hogy álltok a szállás kereséssel?

<
sziszka78
Tolna

szisz, nekem még mindig nem válaszoltak:(
Vendég

Andi, kicsit most tanácstalan vagyok, szerintem mi legyen? Olyan bosszató, hogy arra sem méltatják az embert, hogy válaszoljanak....

Binyekék itt tartják....ajánlotta, hogy elintézi, mert ismerős a tulaj, ha gondoljuk....de ez nem kimondottam balatonpart

http://www.heviznapfeny.hu/
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.05.06 13:48-kor.

<
sziszka78
Tolna

Maass Barbi, most nézem a táblát, azt mondtad, hogy nektek az első, és a 3. hétvége nem jó, most meg azt írtad, hogy 20.-án lesz a keresztelő? Akkor a 14-16.-ai hétvége szabad nektek?
Csak mert az a többieknek is....akkor az hétvége még esélyes lehetne...

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Én nem kerestem többet,végül is volt kb 15 szállás többünk részéről.Akiknek te írtál és válaszoltak hogy jó nekik ,azok közül nekünk bármelyik megfelelne.(Azt hiszem 1x talán szavazára is bocsájtottad)Lassan szerintem dönteni kellene már időpontot is.Tölem mehetünk Hévízre vagy bárhová de akkor kezdődik előről a szálláskeresés is.
Vera
l.veronika

Sziasztok!

Bence a nagyobb gyerkőcök közé tartozik, 11 kiló körül van most, de lehet, hogy több is. Jövő hét elején tölti ugye a 9. hónapot, akkor viszem méreckedni. De erre nem kell adni, mármint a kilóra. Ha a babátok jól eszik, azért fejlődik, nem kell azzal törődni, hogy hány kiló. Nekem van ilyen és olyan gyerekem is. Emese és Bence a többet hízó kategóriába tartozik, viszont Dórikám teljesen az átlagosba. Pedig Dórika-Bence hozzátápiban szinte nem sok különbség van/volt, úgyhogy ez tényleg alkat kérdése. Dórika 1 évesen 9980 gramm volt, Emesém 11800 gramm. Kíváncsi vagyok, Bence mennyi lesz. Pedig esküszöm, egy apától vannak! :)

Bencének nagyon jó étvágya van, főzikből is simán bevág (saját) 250 ml-ket, a tápszerból is 240-250 ml-t. Meg csináltam neki ma túró, üveges őszibarack, rendes banán elegyet, abból is bevágott ma 250 ml-t. Hát ő ilyen. Dóri is nagyon sokakat evett nekem tavaly, és ő mégis a 6. hónaptól 12. hónapig összesen 2 kilót hízott. Ki milyen....

Látom nagyban keresitek a megatalira a szállást. Hát... nem könnyű. Mi nem tudunk menni, ezért nem is jeleztem semmit ezzel kapcsolatban. Én két kicsivel még nem nagyon akarok messzebb indulni, jobban mondva megyünk majd (valószínű), de úgy, hogy anyuék is jönnek. Ahogy anyukám mondaná, "Dórika két emberes". :)

Pöttömékkel mi lehet, tud róluk valaki? Noel jobban "viselkedik"?

Na megyek, épp tanulunk Emesével, jobban mondva már csak az olvasás van hátra és mindjárt jön apájuk is!

Fos idő.... :( Itt tök hideg van! Brrrr...

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziszka, köszi, hogy felírtál! Cuki lett Málna, rövid-sportos :)

Nekünk augusztus 2.-án van egy esküvői meghívásunk illetve 20.-án anyósomék jönnek és 23.-án mennek. Tehát a közepe tája is jó.
Barbiékhoz igazodnék.

Azért mennénk ketten nyaralni, mert a Csanád szabadsága júliusban van, de azt mondta, hogy még repülnie meg vizsgáznia kell, hogy meglegyen minden papírja. Én meg nem akarom kihagyni a tengert, már tavaly sem voltunk. De ez még anyagi kérdés is. Ezért vetettem fel a kérdést, hogy tud-e valaki, olcsó, babáknak is való tengerpartot.

KépKép
columbine

szisz én is leálltam mert túl sok volt már a jóból :roll:
a berni e-mail címét most derítem ki, mert eddig azt hittem a gyenesdiási fog nyerni :cry:
valószínüleg ezek a partközeli házak már rég elkeltek és az is lehet, hogy a múltnyáriak mindjárt idénre lefoglalták...így volt ez a szilvezsteri szálláskeresésünkkel is :cry: íyg ha szertnénl mind egy helyen lakni akkor kénytelenek leszünk az igényekből lefaragni...
én csak az északi parthoz ragaszkodnék személy szerint
Vendég

ez nagyon jó sziszka!!
és hévíz is ablatonnál van azért

Árak
Egyszobás, franciaágyas apartman konyhával és fürdőszobával Árak
2 fő esetén
1 fő esetén 2800 Ft/fő/éj
3700 Ft/fő/éj

2 illetve 3 szobás apartman konyhával, fürdőszobával Árak
5 fő esetén
4 fő esetén
3 fő esetén
2 fő esetén
1 fő esetén 2100 Ft/fő/éj
2300 Ft/fő/éj
2800 Ft/fő/éj
3200 Ft/fő/éj
4900 Ft/fő/éj

Egy éjszaka szállás esetén 20% felárat számítunk fel!

Bőséges reggeli 1000 Ft/fő

Gyermekeknek 0-6 éves korig: ingyenes
7-12 éves korig: 1600 Ft/éj

További pótágy: 1500 Ft/fő/éj
Helyi Idegenforgalmi Adó: 380 Ft/fő/éj 18-70 éves korig

Háziorvosi beutalóval rendkívül kedvező áron válthat fürdőjegyet és vehet gyógykúrát a Szent András Gyógyfürdőkórház Terápia Centrumában!
ÜDÜLÉSI CSEKK ELFOGADÓHELY!!
http://www.heviznapfeny.hu/
szerintetek?
Vendég

Nem szeretnék nagyon beleszólni, de a diákszállásokat érdemes végignézni, amik nagyobb csoportot is tudnak fogadni és olcsók. Rengeteg van a neten, ugyan nem 5*, de elviselhető.

KépKép
columbine

sziasztok, szerintem maradjunk Badacsonynál.. az a Szilvia nekem nagyon bejönne .. és voltak még más jó szállások is..

én személy szerint a gyerekkel nem mennék diákszállásra :roll:

Hévíz szép szép de azért az nem a Balaton :lol: meg akkor nekünk szállás sem kell mert anyuék a szomszédban laknak majdnem... :roll: bár én jobban szerettem volna kicsit mininyaralni :oops:

most csak ennyi bocsi, hulla vagyok
Vendég

sziasztok
gyors bekukk
köszi Zsófi a köszöntést!
Túléltük az alföldi kirándulást is..
Mi sajna nem tudunk menni a megatalira. valszeg nyarlunkmeg rokonság is jön...
NAgyon édesek a babusok..
Levi is 9 kiló fölött van.
Egy kép,mert már régen mutogattam :) Kép ébredés utáni kómás vigyor
makadu

Sziasztok!

Huh, végére értem a heti lemaradásomnak, olvasásügyileg. De van mentségem, mert csütörtök reggel elhúztunk Rékával Nyíregyre, kettesben, anyumék nagy örömére. Kiscsajszi jól bírta az utat, igaz, Bp-en tartottunk a lakésban egy 3órás pihenőt, hadd kóboroljon a Drága. Visszafelé meg apum jött velünk, így egyben nyomtuk a Nyh-Pécs távot. Vagyis egy benzinkutas megállással. Nyíregyen agyon lett kényeztetve Rékus, anyum, apum, meg a dédike által. Meglátogattuk másik dédikééket is, persze odáig voltak meg vissza megint az első dédunokától. :lol: Réka szempontjából nagy sláger anyumék sziámi cicája volt, hajkurászta volna folyton, amikor meg ott volt karnyújtásnyira tőle olyan izgatott volt, hogy simogatta volna meg nem is, közben vigyorgott, meg hehe-zett...
Vasárnap este megünnepeltük Apa szüliapját is, úgyhogy jól sikerült a hétvége.
Egy nap itthon, mosás pihi, pakolás, stb. Tegnap meg Szegedre kellett mennünk, mert átjelentkeztünk RÉkával ottani lakosnak. De csak azért, mert intézzük a szocpolt, és a papírok beszerzése miatt így egyszerűbb, mint Nyíregyre rohangálni... Zsóval eléggé sok kilométert szedtünk össze az elmúlt pár napban, örülök is, hogy végre egy helyben vagyunk...
Réka is egyre többet áll, lépni még csak annyit, hogy ha kell közelebb teszi a lábát az ágyhoz (vagy amire támaszkodik). Persze mindent pakol állandóan, igazi kis örökmozgó. Mi is rendesen megdöbbentünk, mert a lépcsőn az utolsó fordulóig erőlködés nélkül felmászott. :shock: 9,1 kilónál jár most, hosszra nem tom, de a 74-es rucikat kezdi kinőni. Újabb produkciója, hogy zenére rázza magát, majd megfalom ilyenkor. Na meg amit a kezével művel, amikor vmire rácsodálkozik! Na majd dobok képet gyorsan.

Sziszka! Köszi az invitálást a majálisra, ha itt lettünk volna, biztos ki is megyünk egyéb program híján. De elég messze voltunk...

Ági! Megnéztem Lili videóját, hát tüneményes a kiscsajszi az biztos!

Csenge! Zsombi kis husi uszis fotója nagyon aranyos! Egyem a kis hurkáit! Szépek vagytok!

Zsófi! Nekem is az apjával gitározós Beni kép tetszik legjobban! Olyan aranyosak!

Olvadok a többi édes babucitól is: Csengike, Virág, Zsigi, Emma, Málnus, Dávid mind tündériek (eméem nem hagytam ki senkit)! És olyan kis ügyik, komolyan mondom, szinte rájuk is büszke vagyok! Na persze Rékára picit jobban, de szerintem elnézitek nekem az elfogultságomat :wink: :lol:
Dávid nagyon ari a kutyusokkal. Gondolom odáig van értük.
Anna! Nagyon vicces, hogy Emmát a kabát alá húzod :lol: . Tudom, hogy így is szokták, mert melegíted, de akkor is vicces látni.

Zsiginek utólag is boldog névnapot, Mecsinek pedig boldog szülinapot!

Barbi! Nagyon sajnálom, hogy ílyenek a párod szülei, hogy nem érdeklik őket az unokák! Ha tudnák, hogy mennyi örömtől fosztják így meg magukat! Nem beszélve arról, hogy mennyi szeretetet adhatnának a gyerkőcöknek. Tényleg szomorú, hogy így állnak az unokákhoz :cry:

Nagyon ügyesek vagytok a taliszervezésben! HAjrá, csak összejön valami jó. Sajnos nekem nincs ötletem szállásügyileg, pedig bedobnám ha lenne vmi.

Na nagy hirtelen ennyi, ha még vmi eszembe jut, írom!

panna1

Kitti! Gyönyörűek Levid szemei!

panna1

Julcsi! Kitartás a szopihoz, hátha lassan visszakap rá Eni!

Van aki már csak kétszer szopiztat? Reggel-este?
Réka még négyszer szpoizik, plusz ha éjjel vagy hajnalban kel, akkor is. Reggel-este csak tejcsi (plusz este sinlac) van, a két msik szopi főétkezések között nasiként. Már napközben sem lenne elég neki egy kajázásra, meg nem is eszik ilyenkor sokat, van, hogy kb eg yperc alatt elintézi a szopi-témát. Lassan el akarnék hagyni még egy napközbenit, csak nem tudom, hogy a délelőttit vagy a délutánit inkább. Olyan jó lenne, ha ehetne már tejterméket (ekcéma miatt még nem), mert akkor lehetne neki joghurot adni gyümivel ilyenkor, de így csak marad a gyümi a kiváltásra.

Jobbulást a betegecskéknek! Fogacskákhoz gratu! Cs-Andi! Ahogy a képen látszik CSengidnek is jön felül a két középső, ugye?
Réka immár hatfogúvá lépett elő, múlt héten végre kibújt a 4. is felül. Továbbra is olyan mint egy kiskutya. Ha látja hogy eszünk, a nappali bármelyik szegletéből odastartol, hogy neki is adjunk belőle. Felkapaszkodik a lábunkon, és szemtől szembe csorgatja a nyálát. :oops: :lol:

panna1

Na most én leszek sok: Bocsika :oops:

Kép alvás

Kép terpesz

Kép popsi (kollázsba is)

Kép Apa lecsöpögtet

Kép tetszik ez a csöpögés

Kép próbálgatom a spárgát

Kép foggal kapaszkodok apa hajába

Kép anya letett ide de nem tetszik

Na ez az a mozdulat (meg az utolsó kép), amitől kifekszünk:
Kép Hé cica! Hát hova mégy?

Kép jókedvű meggyevés

Kép Nincs több? Effogyott?

Bocsibocsibocsi, de én se tudok választani :oops:

panna1

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

MEgint kaptam munkát, neki kellene állnom, csak vahogy nem visz rá a lélek... :?

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: