A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

hát erpé, igenis segítettél:)
Most 70-et fejtem le abból a mellből ami (kivételesen) nem kellett neki.
Akkor bizonyára tényleg ugrás van, és most termeli ki magának (remélhetőleg) a több tejet.
Mindenesetre előkészítettem a kéziszívóhoz kapott cumifejet is, hátha anyu nem bírja majd pohárból itatni (kipróbáltam, szépen iszik, csak félek, így könnyű túletetni :roll: )
annyira izgi, egyedül hagyom a fiamat, na jó, anyuval, de akkor is! :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Akkor mindenki több tgyást kapott!!! Mondtam én!!! :)

Voltunk csütörtökön hallásvizsgálaton. Egy kütyüt tettek Szonja fülébe, amihez vmi műszer volt kapcsolva. ennyi....Babci aludt, csak mikor a másik fülébe tették be, akkor kelt fel. Amúgy jó a füle azt mondták! :lol:

Gyerekes képek nagyon jók!!! Tök jó, h hasonló korúak vannak a baráti társaságban.

Adryn, te aztán akkor " megjártad" a szülést.

Bea, te meg másfél órát aludtál a múltkor???????? Az nem sok, szegény...

Gabi
Kép

Kép
tehuti

No, én is hoztam egyet :roll:
Dömét leraktam, míg teregetek, sírt, de csak méltatlankodva, benézek, látom, a lepkének panaszkodik, egyszer csak csend, egy pillanat alatt bealudt, így:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
jaj, de cuki!
Amennyit tudsz, fejjél, ha több, abból baj nem lehet! :wink:

köszönjük a dicséreteket, igen egykorúak! Maja és Milán. Maja fél évvel idősebb Fanninál, Milán meg 3 héttel fiatalabb Máténál. :)
jól elkaptuk a fonalat, az biztos. nagyon sokat vuduztam, miután kiderült, hogy fiam lesz, hogy a barátnőmnek is fia legyen! :wink:
(egyébként topikbarátság!!! 8) )

én már nem fagyasztok és nem is fejek... nálunk beállt a kereslet-kínálat. az elején, mikor még fejtem, akkor többet fejtem, mint amennyit Máté evett, úgyhogy mikor hazajött nagyon feszültem, és folytam. de pár nap alatt beállt. még mindig egy mellből eszik, viszont kicsit gyakrabban kér 2-2,5 óránként.

Tehuti
szuper, hogy jó a fületek! :wink:

kicsit kezdek megborulni hangulatilag... szegény Fanni úgy érzem, unatkozik... már nagyon kéne neki az ovi, nem vagyok neki így elég, hogy itthon kell dekkolni sokat, és szegény azt nézi, hogy szoptatok, büfiztetek, stb... persze azért próbálom vinni így is, de minden nap nem megy. persze nem elégedetlenkedik, csak figyelem sokszor, ahogy játszik egyedül, és a szívem szakad meg...
viszont úgy érzem, hogy Mátéval sem foglalkozom annyit, és úgy, ahogy anno Fannival. persze tudom én agyilag, hogy nem is lehet, de mégis olyan rosszul érzem magam ettől lelkileg... :?
arról, hogy a lakás hogy úszik, jobb nem is beszélni...
főzni sincs sokszor időm, mert Mátét sokszor nem lehet lerakni. Fanni alvásidejében is sokszor fenn van, így szegényt nem is tudom lerakni aludni többnyire, ettől is kivagyok...
na jó, nem panaszkodom tovább, majd csak túl leszünk ezen is... :roll:

azért a többgyerekes anyukák megnyugtathatnának, hogy mondjuk nekik sincs idejük vasalni, meg ilyen finomságok... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb ne aggódj nekem sincs semmire időm :? , még jó hogy a férjem segít mindenben, már ha éppen nem dolgozik. Nálunk Panna ugye napközben oviban van, de Bulcsúval én sem tudok annyit foglalkozni mint szeretném. Még szerencse hogy ő elég jól elvan az autóival :)
A takarítás nálam is sokszor elmarad, jó ha hetente egyszer fel tudok porszívózni, pedig ne néha olyan pormacskák vannak a fotelek és a járóka alatt hogy inkább oda se nézek.

Fogamzásgátlás: az én dokim a Mirena nevű spirált javasolta. Max. 5 évre lehet feltenni, bármikor levehető, nem erősebb lesz tőle a vérzés mint egy hagyományos spiráltól hanem lassan meg is szűnik. Bármikor levehető így után egyből teherbe lehet esni. És sokkal kisebb a hormonhatása mint egy tablettának. Én ezen filózok, de lehet hogy a természetes védekezésnél maradunk :)

Nemlajos, szerintem is csak növekedési ugrás lehet Döménél. És ha azt mondod hogy nem sír evés végén akkor tutira jól lakott :wink: Én az elejétől fogva két ciciből szoptatok, csak nagyon ritkán elég neki egy cici.
Szerintem is mérj le néhány evésadagját és akkor tudod hogy mennyit kell neki adni majd ha nem vagy otthon.

Tegnap anyuáknál aludt Panna is és Bulcsú is. Nagyon furi volt csak egy gyerekkel itthon lenni :D és fura volt hogy nincs itthon Bulcsú. Pannát már megszoktuk hogy néha nem alszik itthon hétvégén, de Bulcsú még nem aludt nélkülünk máshol. De nagyon jól viselkedett és szerencsére nem is keresett. Igaz hogy reggel ébredés után azt mondta anyukámnak hogy "szomorú vagyok" :( csak nem tudom hogy egy kétéves ezt mennyire mondja komolyan.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

sziasztok

mi egy hosszú kiránduláson vagyunk túl ma :D este fél 10-re értünk haza. A Hillerød nevű kastélynál és kastélykertben voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. sétáltunk a városkában is.. olyan kis hangulatos királyságos herceges mesebeli :D kajáltunk, jégkrémeztünk, aztán persze Nico is megkapta a szülinapi cicijét :D nagyon jó fiú volt, szerintem élvezte a kirándulást, mert hazaértünk sem sírt a ciciért éhségében mint szokott hanem csak vigyorgott :D de persze ahogy elővettem egyből ráharapott.. :lol: :lol:

Dömebaba nagyon édesen alszik :D

Csibb: ne boruljon meg a hangulatod. nem lehet egyszerű két pici gyerekkel otthon. le a kalappal a többgyerekes anyukák előtt ezt már mondtam többször! és amikor Máté alszik csak nyugodtan Fannizzál és a lakás meg hagy ússzon, majd ha apu otthon lesz gyorsan összedobjátok hárman Fannival mikor pindurka alszik. lehet Fanni még élvezné is a porszívózást? :D szerintem.... :roll:

jah és már akartam írni hogy ne sajnáljatok már szülés utáni állapotilag! :D semmi bajom.. valszínűleg csak nem vagyok szép látvány belülről.. na de ki nem xarja le.. nem nézegetem tükörben :lol: majd elmúlnak azok a vérömlenyek vagy mi a fenék.. én nem érzek semmit hogy ott vannak e vagy sem. az izommal kapcsolatban meg szerintem 100-ból 90 nőnek nem az igazi szülés után. azért van az intimtorna hogy visszatornásszuk
nya.. ha már így megaszontam akkor dobok fel pár képet is hátha sok leszek és megutáltok.. :oops: :roll:

Kép a tavon épült kastély

Kép a barokk kert egy része

Kép és a kis kéthónaposom :D

KépKép
KépKép
adryn

Köszönöm, lányok, megpróbálok egy mérleget kölcsönkérni pár napra.
Egyébként van, hogy sír szopi után, de nem tűnik éhesnek, meg is nyugszik (ha éhes lenne, nem nyugodna meg, nem?) hamar.
Inkább mintha nem ízlene neki a tejem, vagy nem tudom.
Az előbb is, rárabol, mint egy tigriscápa (valljuk be, ez már vagy 20 perc szopi után, be is aludt majdnem, csak felemeltem büfiztetni, és váltottam ismét mellet), szopik kettőt, majd felvisít, bimbó vissza, szopik megint egyet, ismét.
Ilyenkor akár a hasa is fájhat, vagy csak túlfáradta magát, és már aludna...
Nehéz kitalálni, hogy mi a baj :?
De pisis-kakis pelus van, bár nem 7-8, mert én kb 5X rakom tisztába (éjszakára elég egy, és összesen 6-szor eszik Döme) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sok boldog isten éltesse a kis Nico-t! :D :D :D
Nagyon gyönyörű helyen voltatok! :shock:
Remélem, pár héten belül a mi házunk előtt is ilyen szépzőőőőőőőd gyep lesz :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tehuti, nem másfél órát, hanem két szopi között másfél órákat, de már most "csak " 2X, 3X kel fel éjjel.

Tegnap megint lefejt tejet adtam neki, igaz nem sokat, 25 ml szopi után, mert próbáltam erőltetni, hogy a ciciből egye ki, én nem tudom, nem jön neki vagy mi lehet a baj, de csak sír rajta??? egy ideig szopizik mindkettőből, utána sír rajta( de tudom, hogy van benne még tej) :twisted: Nem szeretném ezt minden este 10 hónapig :roll:

Jótanács?

Adryn nagyon szép helyen éltek, hogy ilyen helyekre járhattok kirándulni:)

Bea, Maja

Kép
bea1978

nemlajos: valószínű, inkább bennt maradt egy büfi, vagy puki, azért csinálja a nyűglődést és nem a tejcid miatt.

csibb:én is pont így vagyok a két gyerkőccel. Nálunk most anyós főz, én meg akkor takarítok ha Apa itthon van. És iszonyú bűntudatom van, mert Lilivel szinte zérót foglalkozok és sokkal türelmetlenebb vagyok vele :(

Kép

Kép
pgyöngyi

nemlajos:még annyit:látod, Döme bebizonyította, hogy nem akar 16 éves koráig kendőben aludni :D nagyon helyes kis krapekod van :)

Kép

Kép
pgyöngyi

bea: milyen időközönként ciciztek? Nálatok, is lehet, hogy bennt maradt egy büfi és nyomja a pociját. Esztit én evés közben többször is próbálom büfiztetni, ilyenkor pihen is kicsit, és újra elfogadja a cicit. próbálgasd

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Több gyerekes, dettó. Tök bűntudat Boti miatt. De jól elvan. Türelmem több, mint a terhesség végén, de azért BEÉRTÜNK A DACKORSZAKBA jelentem. Tegnap kettesben jöttünk haza anyuéktól, a rakpartot végig üvöltötte, mert másik zenét akart. Az összes rádiót és a cd-n lévőt számot bepróbáltam, de mindig "másik" kellett. A végén kikapcsoltam a zenét, akkor az volt a baj. Gondoltam ráhangosítom és lexarom, de én nem tudok ilyet csinálni. Próbáltam megbeszélni vele, miközben folyamatosan leordított. Amúgy anyu vigyázott rájuk du. (nagybevásárlás letudva) hát annyira sokat játszottak, hogy csak néztem, tőlem nem fogad el semmit mostanság. Ha bábozni akarok lehúzza kezemről és elviszi, anyuval meg fél órán át etették, itattak, stb. a bábút... ez van....
Tejci: Nemlajos bizti sikerül megoldani majd a kiruccanást. Egyetértek Gyöngyivel, sztem is csak vmi bent ragadt dolog lehet Döménél.
Bea este én is adtam neki +30-at üvegből, csak a magam megnyugtatására, annyit evett is, többet nem kért. De én taktikát váltok. Állandóan rajtam lógna (ok megértem, igaza van), de cumi helyett csak cici vagy az ujjam jó. Mivel így állandóan kiszopik mindent, amit utólag ki is köp, így mától próbából vizet kap ha nyügi, és kb. 4 óránként tejcit. Hátha bejön. Boti is ilyenkor kezdett inni. Én a helyedben amúgy megpróbálnék fejni ha sír rajta, ha jön tejci akkor nem lehet éhes. Ha nem jön talán nálatok is csak ugrás van.
Ma éjjel mi döntötünk rekordot. 8-tól 3/4 3-ig aludt, aztán 6-kor szopi, és még mindig alszik (1/2 11-kor felkelt enni még egyet). Zsolti annyit mondott, olvasta ez ilyenkor normális (napi 220 óra alvás néha). Kész vagyok! Annyira vicces, hogy szakirodalmat bújik (a wc-n :lol: :lol: ), és néha megjegyzi, ne aggódjak, ennek így kell lennie, stb...
Csibb édesek a gyerekek, mekkora mákok ezek a korkülönbségek! Szupi így összejárni! Nagyon szépek együtt is.
Adryn gyönyörű helyen voltatok tényleg! A kisfiad nagyon türelmes, hogy este megvárta a cicit. Nagyon husi pofija van! És micsoda tartásaaa!
Döme irtó édes! Lepkepajti majd mindig meghallgatja! Igazi szociális gyerkőc, ha már most így haverkodik. :lol:
Na lépek. Délután nagy kerti party lesz, pénteken csajbuliztam. Ez az én hétvégém! (jah Boti pedig ma csak úgy rendet rakott maga után, aztán végig puszilgatott, meg sem mertem szólalni)
Még 2 kérdés:
Tudja vlki hogy kell ruhát festeni gépben?
Van vkinek tapasztalata lg mobillal kapcsolatban? Tetsz egy, de egy ismerősömnek sem volt eddig.
Köszi, szép napot, és gyönyörű anyáknapját!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

nálunk is rekord lett, negyed hétig alvás saját ágyban! :D
BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!!! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi, elfelejtettem írni, mikor hogy, ált 2-3 óránként, de van, hogy 1 óra elteltével kéri !
Most fejtem le a biztonság kedvéért 50 ml-t az esti műsor elkerülése végett, köszi a válaszokat, egész nap boldogan cicizik, este van valami, amire rá fogok jönni, hogy mi, megpróbálom többet büfiztetni közben, aztán csak vészhelyzetben kapja meg a lefejt tejet.
Kuklika, ha bejön a te verziód, lehet én is taktikát váltok, de 3 órás változatban :D
Lg, ez is elgondolkodtató, de mondjuk én mindegyikben meglátom az előnyt és a hátrányt is, 8 éves T-Mobile (előtte Westeles)tapasztalat, lehet ezért, de nem rossz típus, általában sokáig bírják, kicsi a meghibásodási arány, és nehezen zavarodik össze a szoftvere, de típusfüggő. Én az E970-est használtam 2 gigás memóriakártyával(kamera 2 mp), nem egy drága verzió, de jól bírta nálam.
De a maiak nem úgy lettek tervezve, mint pl az ősrégi Nokiák 6 év, mindegy milyet veszel 2-3 év múlva romlik, vagy gyengül, vagy egyszerűen megunod és újat veszel. Szóval, ha tetszik és nem típushibás széria, hajrá! Bocsi kicsit sok volt :oops: szakmai ártalom :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.05.03 11:08-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ja Jó kerti partit!!!!!!!!!! :D :D
Én is mennék, csak anyukám beteg, egyedül (a kicsivel)nincs kedvem, kell egy pasi :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok :)

először is MINDENKINEK BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!!!!!!!

köszönöm a képdícséreteket, tényleg szép helyen lakunk, rengeteg a hatalmas gondozott park, és várak, kastélyok :D Nicobaba is megkapta a szülinapi jókívánságokat, köszöni szépen :D
én pedig ezúttal kívánok a már 2hónaposoknak utólag is boldogot! :oops:

a mi éjszakánk nem volt a legjobb.. mondhatni xar volt :lol: szinte kétóránként ébredt, lehet a kissé csípős gyros nem tett jót a pocakjának :( nem tudtam hogy csípőssé csinálják, de olyan éhes voltam hogy megettem :roll: szép kis szülinapi ajándék szegénykémnek :? gonosz muter voltam :oops:
Nemlajos: nekem is ugyanez a cicin sírás volt éjszaka: pár korty és bömbi. aztán pocaksimi üvöltés közepette: kaptam fájdalmas pukikat, aztán cici újra.... alig evett, cicijeim meg feszültek mint Pamelának az extraturbónagy szilikon idején :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Oké lányok, akkor a topictali legyen közkívánatra Adrynéknál!!! :D :D :D

Bea, kukli, én kicsi lány vagyok, hogy beleszóljak, de ha a baba gyakran kéri a cicit, annak van valami oka szerintem. Én az lll lapjain folyton csak azt olvasom, hogy vizet ne, mert miért is?
(mégiscsak okoskodó lettem :? )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ok :D gyertek :D sok szeretettel várlak titeket :D

www.norwegian.no : a legolcsóbb repjegyek ide :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

no, én lecsaptam mpart pihiszékére, Döme így csinál benne:
Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: de édes!! és hogy csapkodja :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

ááááááá, csak úgy látszik, kalimpál a kezeivel csak, nem a játékok felé... 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hehe, viszont most, amikor álmában visszatettem a kiságyba, és felébredt, tényleg ütögeti a játékait, előbb benéztem, vigyorog rájuk, és vissza-vissza szundít :D
Ilyen még nem volt, hogy ne sírjon a kiságyában :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos! Amikor nekem nyüszített Márti cicizés közben, akkor a pocakjával volt gond. Az az időszak szerencsére elmúlt (kopp-kopp), most is nyújtózkodik meg nyüglődik néha közben (aminek a cicim kifejezetten szokott "örülni", hogy pl. nyújtható guminak nézi), és olyankor előbb-utóbb jön egy rotty a pelusba vagy egy büfi, ami büfiztetésnél nem akart kijönni.

Tehuti! Örülök, hogy Szonja füle rendben van. Igaz, most sem értem, minek kellett elmennetek a vizsgálatra.

Adryn! Szép helyen jártatok! Nico is ügyes, hogy ilyen jól bírta. :)

Bea! Szerintem jót tesz, ha kim,ozdulsz egy kicsit és emberek közé mész. Biztos lesz, aki körberajongja majd a kis Maját, és neked is jó lenne picit beszélgetni... és ki tudja, talán meg is ismerkedsz valakivel... :roll: :)

Masut
masut

Masut, jó ez a "nyújtható guminak nézi" ilyet Maja is csinál.
Kicsit kimozdultam végül, de csak itt a közelben, volt Anyák napi kirakodó, meg élő zene, egybekötöttem a sétával, vettem egy szőrös kulcstartót :lol: :lol: (utoljára gyerekkoromban láttam ilyet) ettünk egy lángost. Más izgalmak nem történtek :lol:

Kép de legalább jót sétáltunk :)

Adryn betettem a linket a kedvencekhez, utána néztem, hogy egy kukkot nem értek belőle, de rájöttem felül az inglis menyü :D

Nemlajos, mit írnak a vízről? Aranyos Döme és jó ez a pihi szék, sokba került?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Lencsvégre kaptam egy Maja mosolyt: Kép

Én is Boldog Anyák Napját Kívánok Mindenkinek!

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea azt, hát amit írtam, hogy a baba tudja, mennyi kell neki, és a tejben minden benne van, ami kell.
De persze lehet, hogy ez csak az első hetekre vonatkozik, előbb-utóbb úgyis kell itatni :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tényleg mikor szoktak elkezdeni egy babát itatni? Úgy érted mindaddig csak tejre van szüksége? Azt tudom, hogy kb 4-6 hós kortól elkezdhető mást is adni nekik enni, és ezzel egy időben rendszeres tea, ill. víz is adható, hú mennyi kérdés megfogalmazódik első gyereknél, amíg nincs tapasztalat.
Amit írtál Nemlajos, hogy a baba nem tudja túlenni magát, ezt már mástól is hallottam, viszont ma nem adtam neki oda a plusz tejet, gyakrabban büfiztettem, és többször megkínáltam cicivel, volt sírás és láttam rajta, hogy várja a cumist, abból ugye csak könnyebben is jön és szerintem a 3 estén már kezdett hozzászokni, de a végén csak megelégedett a cicivel, amit nem akart bekapni, és jóllakott, ilyenkor kiköpi a végén a cicit, egy ideig elégedetten néz, és elalszik az ölemben, mindaddig, amíg le nem teszem :lol: , már most a kiságyban piheg többszöri próbálkozás után :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Bea, Nemlajos, szerintem is próbáljátok meg evés közben többször a büfiztetést. Nimród is gyakran elkezd sírni evés közben és addig nem is tud tovább enni amíg nem sikerül neki egy nagyot büfizni. A kis mohó :)

Adryn tényleg nagyon szép helyen laktok. Irigykedem is emiatt :D

Kukli akkor kezet foghatunk, az én nagyfiam is beleért a dackorszakba. Olyan egy-két hete kezdte el a minden ok nélküli hisztiket. A legújabb dolog amitől frászt kapok, hogy ugye alig eszik és nagyon válogatós, és ráadásul ha pl. olyat eszik amit meg tud fogni a kezébe, akkor mindkét kezébe kér abból a valamiből de csak az egyik kezéből eszi meg :shock: így ha elfogyott és van még a bal kezében azt már nem eszi meg és hisztizik hogy kér még. Ha kiveszem a kezéből hiszti van, ha otthagyom hiszti van :? Szóval semmi nem jó. Meg hát a séta közbeni hisztik mikor indulni kellene haza, szóval nem könnyű.
Ja amúgy Pannánál is tart még valamilyen szintű dackorszak, ma is kiakasztott minket :? pont ma anyáknapján. Aztán persze kétszer-háromszor is bocsánatot kért.
De a jó hír, hogy megtanult kétkerekűn biciklizni. :D Na persze még néha fogni kell, meg ma esett is egyet, de szerencsére visszaült a bicajra.
Panna reggel elmondta nekem az anyáknapi verset amit az oviban tanultak, bár először a nagymamásat mondta el :lol: de utána helyesbített. Nagyon aranyos volt, lehetne mindig ilyen kis tündéri :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

[b]Vica: Bulcsúnak sok sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!! :D :D :D[/b]

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

ma írtam egy hsz-t, erre az távozott valahova az éterbe :x nem épp ösztönző...

Tea, víz: én úgy tudom, h most még nem kell egyáltalán, tényleg a tej rovására mehet... Samut anno elég korán megkínáltam teával (hasfájásra), nem ivott sokat, de sajnos rögtön kevesebb lett a tejcsi... Nyáron már nagyobbak lesznek a babák, és nagy melegben lehet adni némi folyadékpótlást (pl. hőségriadó idején), de nem biztos, h szükség lesz rá. A tej alapvetően folyadék, és elég nekik.

Vica, Kukli, a fiúk kezdődő hisztikorszakát sajnálom. A jó hír, h ez a normális, az lenne a fura, ha nem alakulna az öntudatuk, akaratuk :) Ezt persze nyilván tudjátok :)
Édes lehetett Panna az anyák napi verssel.

És nagyon jók a babafotók. Adryn, nagyon ügyes a fiad a hason fejemeléssel. Boldog hófordulót! (Kata nagyon nem bírja, ha hasra teszem, mindig sír olyankor)
Maja is csodaszép, Bea te pedig igazán csini vagy.
Dömének meg láthatóan tetszik az új széke! Nagyon ügyesen használja már a kezét. Kata még nem nyúl a tárgyak felé... Ellenben folyamatosan dumál, gügyüg mindennek és mindenkinek :)
Mennem kell,

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

vica, talán az utolsók között kívánom ma, hogy Bulcsút sok boldog isten éltesse sokáig! :D
Mostanában többször büfiztetem Dömét, de van, hogy nem jön, lehet, hogy csak ennyi volt...
Holnap jön anyu, lesz ablakpucolás :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea! Szuper, hogy kimentél a kirakodó vásárba! :) Szőrös kulcstartó: :lol: Ki csinálta rólatok a képet? Szép vékony vagy.
Anyukádnak egyébként mi baja? Jobbulást neki!

Vica! Azt hiszem, furcsa is lenne neked, ha Panna mindig ilyen aranyos lenne. :lol: A dackorszak nehéz ügy...

Erpé! Már én is várom, hogy Márti dumáljon. Meg is néztem gyorsan, hány hét van a gyerekeink között (3), hogy kb. mikor várható már (tudom, tudom, hogy egyéni, de mégis...) Nálunk egyelőre csak nézelődés vagy sírás van, illetve nyekegés. Ez a repertoár. : :D

Masut
masut

vica: utólagosan is boldog szülinapot Bulcsúnak :)

víz: úgy tudom, hogy az anyatej védőréteget képez a bélfalon és azért nem jó megzavarni vízzel, mert "lemossa". Szerintem Eszter is ezért úszta meg a rotát ilyen enyhe lefolyással. Más részről az anyatej 70%-ban víz, akkor meg minek még pluszban itatni? kalória meg nincs a vízben, szóval csak eltelíti, de jól nem laktatja. Na ezt most jól leírtam :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Erpé igaz amit írtál, az lenne a fura, ha nem hisztiznének :D

Tea, víz: én csinálok Nimródnak majdnem minden nap teát, de talán még csak kétszer-háromszor volt rá szükség, meg jól jön mikor elmegyek valahova nélküle és ha nem érek vissza időbe mire megéhezik akkor egy kis teával lehet húzni az időt :wink: Na és nemsokára jön a meleg akkor pedig tényleg jól jön egy kis plussz folyadék.
Bulcsú ilyenkor már többször is ivott teát-vizet, mert ugye akkor már jó meleg nyár volt.
Minket nem zavart meg a plussz folyadék, de szerintem ez is gyerekfüggő, ja és cumisüvegből adtam neki de az sem zavarta meg.

Képzeljétek mi történt tegnap este. Lefekvés előtt benéztünk a gyerekekhez hogy be vannak-e takarva. És mit látunk: Bulcsú az ágy mellett a földön fekszik félig a Panna ágya alatt, összegömbölyödve :lol: Még arra sem ébredt fel ahogy visszaraktam az ágyba. A párom annyira röhögött hogy nem bírta abbahagyni :lol: Csak tudnám hogy került oda.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ezt muszáj volt lefényképeznem:
Így nézi Bulcsú a mesét :lol:
Kép
És ha megtalálja a hajpántomat akkor így mászkál a lakásban, és közben mondogatja hogy: csinos vagyok :D
Kép
És Nimród a napokban: Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ja azt elfelejtettem írni, hogy popsitörlő van a szájában :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Húúúúúúú, ez a Nimród gyerek is de szép!!! :shock:
:D
És mennyi haja van :shock: (irigy, nekünk a családban összesen nincs ennyi :twisted: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt!

Boldog anyáknapját mindenkinek, utólag :)

Erpé: majd mesélj, hogy milyen volt az ovi.
JA és azt akartam írni Neked, hogy Levi sem akart annó hason lenni és kiderült, hogy nagyon kötöttek a vállizmai és tornáztatni kellett (Dévény módszer) és utána át is fordult, persze nem 7-8 hetesen. De kicsit muszáj őket akkor is hasra tenni, ha ők nem lelkesednek annyira.

Vizet és teát én sem adtam sosem Levinek, de Lilinek a nagy melegben majd biztos fog kelleni.

Hiszti sajnos nálunk is mindennapos :( Hétvégén apát strapálta le Levi vele.

Teszek fel én is két képet :)

Lilike ma reggel :)
Kép Lili

Kép Anyknapi hömbölgés az ágyban

Kép

Kép
gabka77

Masut, köszi, a képet anyukám csinálta. Milyen betegségek? Hát azt sajnos lehetne sorolni, és elég komolyak, van mikor egész jól van, van mikor gyengébb. Ilyen rövid távra elsétált velem, csak hosszabbat nem vállalt be a hétvégén. Amúgy nem igazán fogytam, főleg hasam nem megy, csípőm szélesebb,
nem jó rám egy nadrágom sem, így vettem hármat, azokat váltogatom, mint terheskoromban. Az igaz, hogy 47.5 kilo voltam terhesség előtt, és 62-ről nem nagyon akar lemenni, tehát ezért nem tűnik soknak, mert előtte kis súllyal kezdtem.Úgy elég nagy a különbség viszont, hogy egy egész ruhatár nem jó rám, és egy hónapig csak a terhesnadrág jött rám. És több rokonom is közölte velem, hogy milyen kövér vagy :lol: :lol: ,ennek meg annak már lement a hasa...stb
:twisted: csak szokatlan nekik,

Gabka, jó az anyáknapi kavalkádod, el is mondhattad, hogy minden, ami fontos, ott van veled az ágyban:)

Vica, édesek a fiúk nagyon!! Hát Bulcsú, haláli :lol: :lol:

Kinek mivel telt a hétvége, illetve a Majális?

Bea, Maja

Kép
bea1978

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT és BOLDOG SZÜLINAPOT BULCSÚNAK utólag is

tente: Gyártó: Tente Bt (magyar szabadalom) tel: 3429-441, 2162-877 (pesti szám)

Adryn: Nagyon tetszik ez a Dánia :oops:

Csibb: én is, csak úgy, mint Adryn, csodálom a 2 gyerekes anyákat, nekem itt van muti segítségnek, egy gyerekem van, de úgy úszik a lakás.... :cry:

Nemlajos: na látod, Döme is pofozkodik :lol: gratula

Nekem is sokszor nyügizik szopi közben, és akkor vagy böfi vagy puki van bennt, vagy épp készül egy nagy kakira, pisire :oops: vagy csak egyszerűen utálja, h ömlik a tej a szájába, ahogy megkönnyítem, lefejem, rácuppan és el sem engedi 100-ig :o

Gyönyörűek a fotók és viccesek!!! Gratula, én is felteszek párat :oops:

Kép

Kép álmosan köszöntött a drága

Kép és a középkori kínzóeszköz

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, jó nagy csokrot kaptál ettől a pici lánytól :D Ez a kengyel (vagy mi a neve :roll: ) ez tényleg elég brutál. Most már jobban bírja, hagyja hogy ráadd?

Bea tényleg jól nézel ki, nem most vagy kövér, hanem szerintem terhesség előtt voltál nagyon-nagyon vékony :wink: Amúgy én eddig minden terhességemnél végigjátszottam ezt, hogy nem jött rám semmi hónapokig. Pedig túl sok felesleg nem maradt rajtam, csak pont annyi, hogy nem tudom begombolni a nadrágjaimat, a felsők hülyén állnak rajtam, mert a nagyobb cici miatt nagyon feszülnek és nem érzem jól bennük magamat.
És nekem van olyan ruhám ami később sem volt már jó rám :? , szerintem a csípőm egy kicsit szélesebb lett. Úgyhogy ne lepődj meg ha nem minden ruci lesz jó rád, alakul a testünk.

Kukli, csak beszélnünk kellett a dackorszakról és Bulcsú is megmutatta ma délelőtt hogy ő is tud olyat mint régen Panna ennyi idősen. Pedig pont írni akartam hogy ő még annyira nem is csinálja ezt a dacolást pl. séta közben mint Panna. Na hát ma produkálta magát. Minden sarkon vagy 10 percig sírt, üvöltött én meg vártam hogy mikor hagyja abba. Nagynehezen eljutottunk a házig ahol pedig nem akart leszállni a tesófellépőről, mert úgy nem tudom feltolni a babakocsit a lépcsőn. Mondanom sem kell előtte azért ment a hiszti mert nem akart ráállni. :evil: Nagy nehezen bejutottunk a lépcsőházba, na ott leült és onnan nem mozdult. Egy darabig vártam aztán gyorsan felcuccoltam Nimródot a 3.emeletre, letettem a lakásba és gyors vissza Bulcsúért. Aztán otthon folytatta mindkettő az üvöltést :?

Majális: itt nálunk Zeg-en nem volt valami nagy szám :? . Mi csalódtunk benne, nincs már olyan hangulat mint régen, jó kis pénzt otthagytunk kajára ami borzalmas volt, pedig csak hot-dogot meg hamburgert ettünk. És a játékok amire felültek a gyerekek azok is baromi drágák voltak.
Remélem Bp-en meg a többi városban jobb volt.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

vica: egyszer próbáltam itthon ráadni, azóta egyszer sem. Holnap megyünk vissza, h javult-e. Kivi vok.

A vízről akartam mondani, h babavizet, pl. a Humana vizét igenis lehet adni a babáknak. És úgy tudom a fiúk jobban is igénylik a vízpótlást. Legalábbis itt a zuglói gyermekrendelőben így gondolják :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok

Vica: Bulcsú: :lol: :lol: Nimród: éééédeeeeeees gondolkodós!!! :D

Gabka: nagyon szupi a családi anyáknapjás kép :D Lilianna hercegnő pedig nagyon csini :D

Papillon:
naháááááát milyen figyelmes kislányod van már most!! nekem bezzeg jól elfelejtette Nico az anyáknapját 8) tipikus pasi :lol: kínzóeszközt meg tessék hamar elhagyni! ügyes nagylányod van és a csípője hipp-hopp rendbejön és pár hét múlva már emlékezni sem fogtok erre a brutál cuccra ;)

Ruhatéma: rám az összes régi cuccom feljön... még a legsztreccsebb farim is :oops:

Katka hol van? :roll:

Tencsi mindenkit üdvözöl.. betegek voltak a gyerekek, ma mentek először bölcsibe a nagyok, oviba sikerült a beiratkozásuk, tetőtérbeépítést kezdik el lassan úgyhogy ideje nem sok van szegénykének. de amint tud jön ide is. addig is egy közös vigyoris képet küld :D

Kép Tencsi vigyori gyerekcsapata

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!
Én is vagyok ám. Próbálok mindig olvasni, csak írni nincs időm.

A kisebb és nagyobb gyerekek is csudaarik!

Egy indiszkrét kérdés. Akinél van, hogy áll a sexel? Fáj? Mert nekem baromira és utána mindig vérzek :cry:
Mikor fog ez elmúlni?

Adrynékhoz én is mennék :)

Tudtok róla, hogy van-e olyan iciklis gyerkülés, ami ilyen picibabáknak van? Amibn nem ülnek, hanem fekszenek?

Kép

Kép
rszg

Adryn: nem használom a kínzóeszközt, remélem így is javult a csípő :lol:

rszg: sztem ez nem normális, beszélj a dokiddal. Nekem szülés óta sokkal jobb a sex :wink: és persze sosem fáj, nem vérzek

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Rszg: nekem sem fáj sosem a szex és vérzés sincs: IRÁNY A DOKID!!! biciklis gyereküléshez nincs 5letem.. 18 éves korom óta nem használom a kétkerekűt, sikerált megutáltatni velem hehehe

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok, :P

Tegnap megjöttünk 4 napos Börzsöny túráról. Most sikerült végigolvasnom. Nagyon elfáradtam, mert Petinek nem tetszett az idegen helyen való éjszakázás, de egyébként szuper volt! 8)

Rszg: Lehet, hogy Máté a tisztelgéssel csinált némi galibát, vagy csak a gátad nincs rendben? Tényleg menj vissza a dokidhoz, ez így nagyon aggasztó. :(

Víz: Ha valakit megnyugtat, szerintem adjon nyugodtan, mi is így nőttünnk fel, akkor divat volt a víz és a tea. Én részemről inkább szoptatok, mert nekem mindig alig elég a tejem és nem akarok kockázatatni, hogy elapad. Én nyáron azt csinálom, hogy gyakrabban mellre teszem, hiszen nyáron nekem sem elég 3 óránként inni. Sokszor csak az elejét eszik ki ilyenkor, szóval szó szerint csak isznak. ;)

Kukli: Mi ez a 4 óra mánia? Így fog elmenni a tejed.... Egyszer-egyszer adjál egy kis vizet, de így nem fogja tudni növelni a tejet Kata. Ebből így tápszer lesz. Bocsi, az őszinteségért, de a legnagyobb jóindulattal mondom, hogy tedd mellre, amikor kéri és akkor nem lesz gond a tej mennyiséggel. :oops:

Hiszti: A kétéves törpék mellé soko-sok türelmet kívánok. Ez bizony egy nehéz korszak....

Adryn: Ez a Dánia nagyon szép. Köszi a képeket. Kezdek kedvet kapni egy dán kiránduláshoz, pedig idáig eszembe sem jutott. :oops: ;)

Tencsi: Édes a trió! :) Sajnálom a betegségeket! :(

Pappilon: Azért irigylem a lazaságod. Ha nekünk felírták volna a kengyelt, akkor én bizony ráadnám (és közben bőgnék) és eszembe sem jutna, hogy meg lehet ezt úszni csak tornával.... Milyen mások vagyunk.... ;) Képek édesek! :)

Bea: Én lennék ilyen csinos és karcsú! :oops: Szerintem nagyon jól nézel ki! :) És lesz pasi is, no para. Mozulj ki a barátaiddal egy kicsit! Nagyon nehéz ez pár nélkül. Én tudom. Majának meg nem lesz ám semmi baja, ha pár órát a nagyi őrzi.
Olyan magányosnak tűnsz nekem ott az ország végén... :oops: :(

Wicca: Hogyhogy messze van Fehérvár? Szerintem a Kopaszi-gát pont 40 perc.... Én Etyekről jövök. Onnan 10 perccel kevesebb csak... Naaaaa, gyere!

Vica: Nagyon szépek a gyerekek. A hisztiket sajnálom. Nagyon nehéz lehet ez most Neked. Kitartás!

Házimunka: Mielőtt valaki azt hiszi, hogy én olyan házias vagyok.... Nekem is szalad a ház, pedig hetente 4-5 órában jön segítség, aki vasal, meg kitakarít és a kaja meg mostanában rendelve van. Igaz nekem nagyszülői segítségem nincsen.... :oops: Megmondom őszintén nálam hétfő a nagymosás, azaz pont ma. Ilyenkor legalább 6 adag ruhát kell mosnom. Hiába 6-an vagyunk nagy a család.... Szóval részemről úgy érzem, hogy még így is sok a házimunka.... :oops:

Gabka: Jó a családi anyáknapi kép! :P

Katka

katka22

Nemlajos: Én 120-at hagynák Dömének. Az biztos, hogy elég egy 4 hónapos gyereknek. Lehet, hogy van, amikor többet eszik, de szerintem ennek elégnek kellene lennie.

Katka

katka22

Katka: 4 hónapos??? :shock: lemaradtam valamiről? :lol: :lol:

na úgy látom sokan jönnétek ide.. ha rászánjátok magatokat azért szóljatok és majd közösen rándulunk ki :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: