A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Csibb, nagyon jó, h Mátéról jó hírek vannak!!!!! :)

Kukli, tejcihez gratula!!! ügyik vagytok!!!! Kép naggyon jóóóó!!!! :lol:

Gabka, Lili jól ki van nyúlva az ágyon!!! tündéri!!! :)

Tegnap én is a fogászaton kötöttem ki, bedurrant egy egyik fogam. eddig csak hidegre volt érzékeny, de tegnap már lüktetett...jaaajjj....Gyökérkezelték, most jobb, jövő pénteken kell mennem megint.
Ma meg megyünk Szonjával a hallásvizsgálatra. Kíváncsi leszek.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Köszi, ha Boti produkál még ilyet megosztom veletek. :wink:
Gabka Lilianna nagyon husi! Jól elengedte magát. :lol: Olyan mintha lenne foga! :shock:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én is azt néztem a képen, de szerencsére nincs még foga :)
Közben volt fent, ettünk és most újra alszik, úgyhogy gyorsan nekiesek a szakdogának, hátha tudok vele kicsit haladni :)
gabka77

Sziasztok, csak beugrok egy hírrel. Csípőszűrés nem volt jó, 2/a-s a bal csípője, kissé kötött. Valszeg a pocakban el volt nyomva. Emiatt adott kengyelt, amit természetesen Lizi utál, ezért nem adtam rá. Állítólag ez nagyon enyhe, csak a doki túl elővigyázatos, úgyhogy tornáztatom, és dupla pelenkát raktam rá és a 2. pelusba egy textil pelust hajtogattam, így kissé terpeszben van. Nem bírtam nézni, ahogy szenvedett attól a középkori kínzóeszköztől. Jöv héten kell visszamenni, nem fogom elárulni, h nem raktam rá :lol: kivi vok mit mond. Elvileg 4 hétig kell használni. (Tegnap nekem nem működött a babanet)

Én most jóval több fizut (Tgyást) kaptam, nem is értem. :oops:

Máténak gratula! Fogfájósnak jobbulást!

Pussz

(erpé: a haveromék koncertje volt, Soundshine, fent vannak a neten, jó kis zenekar)

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Kukli
ügyik vagytok! kép nagyon jó!!! :lol:

Máté is jó alvó, már sokszor csinált 6 órát egyben, de a rekordunk 7 és fél óra! persze nekem ennyi nem volt, mert én később feküdtem le...

Gabka
tündéri a kislányod, ahogy kidőlt!!!

Katka
túrázás szuper lehetett!

Kukli
milyen rosszakat hallottál a spirálról? mert a dokim nekem azt ajánlotta...

fogfájásokat sajnálom... nekem is kéne mennem megnézetni, de nem fáj, csak izgulok, mert Fannival lett 4 lyukas fogam, az összes bölcsesség hátul. remélem, most megúszom... :roll:

köszönjük a gratulációkat!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

sziasztok, csak gyors bekukk mert Maja elég nyügi mostanában, kicsit meggyógyult, aztán visszaesett a megfázásba, de már egyre jobb, csak ha fenn van, állandóan ,megkívánja, hogy ölben legyen, milesz ennek a vége??

ERpé nagyon édes fotó Katalányról, az a kis huncut, csalfa mosoly.
Csakúgy, mint Nico! Liliana és Boti is édesek alvóban :wink:
Katka, szép családod van!! Gratula a sikeres kiránduláshoz.

Csibb örülök, hogy csökkentik Máté adagját!

Papillon sajnálom az eszközt, biztos hamar kinövi a picilány, próbáld néha-néha ráadni(mondom én, aki alig tudja ráadni Majára a terpesz rugit.)

Én is jövök egy kis képpel, már kerekedik a pofi:)(néha én is úgy érzem este már kevés neki a tej, vagy csak azért idegeskedik rajta, mert már nagyon dolgozni kell érte, hogy kiszívja, mert kipróbáltam egy ilyen szopi után, mellszívóval jön még, de elkezdtem a laktoherbet)
Kép Kép Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Kukli, tényleg nagyon jó Boti esete az ágyban alvással :D

Papillon, csípőszűrés eredményét sajnálom, de a tornáztatás biztos használni fog. Két pelenka? :) Ötletes. Mi még nem voltunk csípőszűrésen...

És ezzel kapcsolatban van is egy értelmező kérdésem: a koponya-hasi-csípő UH-n készülő vizsgálat az egyenértékű az ortopédiai csípőszűréssel? Mert ugye az UH vizsgálatokat radiológus csinálja általában, a csípőszűrést pedig ortopéd szakorvos. Ti mindkét fajta vizsgálatra mentek, vagy csak az UH-ra? Samunál anno egyben le lett tudva az egész az UH alkalmával, de akkor nem vizsgálták meg kézzel csak ultrahanggal a csípőt...

Fogfájósoknak jobbulást!

Gabka, nagyon édes az elterült Lili! És tényleg olyan a fotó, mintha lennének a fogai :)

Kata nálunk is átment mormotába, de inkább nem is ecsetelem, mert a keveset alvó gyerköcök anyujai jogosan lesznek idegesek... Én hogy utáltam, amikor Samuval a hosszas éjszakázások, véget nem érő nyűglődések után arról hallottam, h mások gyerekei milyen jó alvók :oops: :D :D
Ja, és újabban a kiscsajt mindenki nagyobbnak tippeli a valós koránál, szinte senki nem hiszi el, hogy még csak másfél hónapos. Nagyon belehúzott hosszában és széltében is (bár ugye az induló méretek sem voltak picik), és vannak már olyan 62-es ruhái is, amik nem jók rá :shock: Samu ezeket 3 hósan még vidáman hordta.

Én ma megyek 6 (pontosabban 7) hetes kontrollvizsgálatra.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Miközben írtam, érkeztek Maja fotók! Nagyon édes a kicsilány, tényleg kerekedik a pofija.

Banokla is nagyon eltünt...
É
erpé

Viszont tegnap volt egy kis időm és olyat csináltam, mint rég nem, a híreken kívűl, végignéztem egy filmet, egész jól esett 8) Láttátok a Szex és New York moziváltozatát? Tudom, hogy itt csak én vagyok szingli :lol: :lol: , de aki szereti a rom.vígj-ot...

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat :D

Rita, 1-2 órát fenn vagyok, 3-4-et fekszem, aztán kezdem előlről :wink: Teregetek, főzök, kapáltam is, vagy vásárolunk, tegnap elmentem lelkészgyűlésre, ma áthúztam az ágyat (a paplanokkal nem bírtam :oops: ), vagy rendbehozom a fürdőt - de ezt nem mind egy nap, hanem napi kettő-három. ennyit bírok. Ha megfájdul a hasam, lefekszem.

Aranynap, 55kilósan mi se izgulnánk a kilók miatt :wink:

Ejnye, Babcika, nem szép dolog átverni a védőnénit :P ! Nekem a Blanka jobban tetszik, mint a Gréta, de a ti gyereketek lesz! Szerintem kedves a férjedtől, hogy azt mondta, hogy most dönts te :) .
Nekünk minden gyereknek új neve lett...

Floranan, a 19. héten van, aki még egyáltalán nem érzi a babáját! Úgy kb. két hét múlva már figyelheted, hogy naponta mozdul, addig nem kell izgulni!

Süti, nekem tetszenek az alliteráló nevek (mint Móricz Márta Mikolt) :)

Viki, annyira rossz, amikor egy ilyen bevonat csinál bajt!

Bibi, a csíkok később elhalványulnak (de nem múlnak el). Ha a férfiak büszkék lehetnek a hegeikre, mi is lehetnénk azok a csíkjainkra :wink: , de ha mégsem, akkor kell egy csini harisnyatartó (vagy melltartó - ezt valaki más írta), ami eltakarja :oops: .
Jó, hogy Lilla jobban van :)

Lányok, tornáztatni kell az izmokat. Az intimtorna tanfolyam jó, mert a rávezető gyakorlatok után, már könnyű megfelelően mozgatni azokat az izmokat, és nem is nagyon drága és csak két hétvége.

Kriszti, nagyon szép a kisruha! (az én szememben Hollandia nagyon ellentmondásos ország)

Na, szép napot! (Piciibo már nagyon régen írt)
és üdv az újaknak!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Bocs, ez a 2009. szeptemberbe akart menni!!!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

laki papné: semmi gond, érdekes volt :wink: :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Látom nem csak én küzdök a fogfájással. Szerencsésen túl vagyok a fogdokin, pedig igencsak izgultam főleg a koronám miatt hogy nehogy megsérüljön, vagy leessen. Érzestelenítő nélkül csinálta a doki a kezelést, amit az elején igencsak éreztem, de hálisten azóta sem fáj. Legközelebb kedden kell mennem.

Oviválasztás: Nem tudom nálatok hogy van, de nálunk van olyan ovi ahol inkább vegyes csoportok vannak és van ahol nem. Ez is fontos szempont lehet. Szerintem mindkettőnek van előnye és hátránya. A nagyobb gyerekek ugye tudnak segíteni a kicsiknek pl. öltözködésnél és jó esetben okos dolgokat tudnak tőlük tanulni.
Nálunk olyan csoportba jár Panna ami tavaly még vegyes volt, de most nagyjából egykorúak vannak a csoportba, tehát egyszerre mennek majd oviba. Ami nálunk hátrány hogy idén sok kicsi jött hozzájuk és az ovónőknek nincs elég idejük a kisközépsősökre és ami igen rossz hogy sok a fiú akik az ovónénik szerint nagyon rosszak :? és még a jó gyerekeket is elrontják.

Erpé nálunk nincs is csípő uh :shock: Csak kézzel nézik meg.

Papillon sajnálom a csipőszűrés eredményét. Akkor tényleg tornáztasd sokat. Ez a kengyel ennyire rossz? :?

Csibb gratula a gyógyszerelhagyáshoz, ügyik vagyok :wink:

Azt hiszem most hétvégén talán kipihenjük magunkat a párommal, mert Pannát és Bulcsút lepasszoljuk anyuékhoz holnap este, remélem Nimród hagy minket lustálkodni egy kicsit. Ma meg lehet hogy anyósomnál lesz Panna. Amúgy meg szerencsére ilyenkor egy csomó program lesz itt Zeg-en is úgyhogy unatkozni nem fogunk, na meg tervbe van véve egy ablakpucolás is, amihez nincs kedvem :(

Mindenkinek jó hétvégét!

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

sziasztok

tegnap tényleg bexart a babanet.

Csibb: nagyon örülök Máté gyógyszeradagcsökkentésének!! ez nagyon jó hír!! ;)

Bea: tényleg husizódik Maya is már :D kis husicsoki :lol:

Kukli: az a heverős kép hihetetlen jó :lol: :lol:

Papillon: csípőproblémát sajnálom.. na de ügyes anyuka vagy és megoldod ezt is ;) ha másnem kínzóeszköz néhányszor 10 percekre egy nap. úgy tudom így is segít ;) addig meg lefoglalod valamivel, elterelve a figyelmét arról a vacakról 8)

Gabka:
édes Lilianna hercegnő ahogy kiterül :D sajnálom hogy ritkán tudsz jönni :(

én tegnap voltam 8 hetes kontrollon ( itt nem 6 hét múlva néznek meg hanem 8 ) és hát a doki mondta hogy sajna még mindig látszik hogy kemény szülés volt :( tele vagyok bevérzésekkel még belül :( fura mert nem érzem őket. viszont megvizsgálta az izomzatot is lent, na az sem ok.. úgyhogy kaptam beutalót fizioterápiára... hogy ott ezen hogy segítenek ne kérdezzétek.. bevallom lusta voltam a kegelgyakorlatokat csinálni, viszont nem akarok időskoromra pisis lenni, úgyhogy hajrá kegel :roll:

Wicca is eltűnt megint... Tencsi érthető valamilyen szinten, bár őt is hiányolom.... és Zazzy is el elmaradozik .. remélem nem fogunk ilyen szinten nagyon lefogyni...

KépKép
KépKép
adryn

sziasztok

vagyok én is, csak mindig van valami csinálni való. Eszter változatoság kedvéjért taknyos pár napja. Tegnap megjártam vele Pestet is, de megnyugtattak, hogy nem vészes, de szívogassam neki. Kicsit rá van húzodva a fülére is. Jajj lányok, mekem már olyan elegem van. Még szerencse, hogy nem egy sírós baba (igaz, porszívózajra alszik napközben :? és elég sokat van ébren)

babák nagyon édesek. Maja a kis kötöt ruciban nagyon csinike :)

na megyek, mert felébredt a nagyobbam is

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi :)

Ebből a megfázásból nekem is elegem van, ráadásul nálunk olyan szeles minden nap az idő, hogy sétával is vigyázni kell.

Adryn sajnálom a nőgy.-i problémát, jobbulást!

Egyik barátnőm(1Xre szültünk) meséli, hogy lefekszik a kicsi 8-kor és alszik reggelig úgy, hogy csak 3-kor kel, én ma éjszaka rekordot döntöttem, szinte alig aludtam másfél, két óránként kelt, na de nem panaszkodok a kis drágámra :lol:
Megyek etetni :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Vagyok én is. :wink: Olvasni, még csak-csak tudok, de írni....

Kukli: gratulálok a tejcihez! Ügyesek vagytok nagyon!!! Nekem azt mondta még Gergőnél a védőnő, hogy a székletükben, ha vannak fehér rögök(emésztetlen anyatej), akkor az azt jelenti, hogy több tejet eszik, mint amire szüksége van. Én akkor is és most is sasolom a pelusokat. :roll:

Csibb: nagyon jó hír, hogy Máté gyógyszer adagját csökkentették!!

Katka: nagyon jó lehetett a kirándulás! És a kendős szopi szuper :D

Erpé: köszi, hogy hiányoltál nagyon jól esett!! :D Szorítok, hogy megtaláld Samunak a legmegfelelőbb ovit.

Adryn: sajnálom a rossz híreket, majd mesélj, hogy segítenek.

Pappilon: sajnálom a csípőproblémát. De nagyon kreatív anyuka vagy!!
Pulcsi: le a kalappal, nagyon ügyesek vagytok, hogy így átálltatok cicizésre!!!

Betegeknek jobbulást!!

Mi jól vagyunk. A héten csak ma tudtunk ki menni, mert eddig minden nap fújjt a szél. Éjszakáink nálunk Hál Istennek nagyon jók. Eddigi rekord: este 10-től reggel 8-ig aludt egyhúzamban. Amúgy csak 1x szoktunk kellni szopizni. Mosolyokat már mi is kapunk egy ideje. :D Gergő nagyon élvezi. Szem szín: még szürke.

Minden babafotó nagyon édi!!!

banokla

Adryn vagyok, köszi ;) :D!!! nem jó hír, h ennyire odavagy odalenn, sajnálom :(! kíváncsi leszek én is mit tudnak majd segíteni?!
Csibb. én csak jót tudok mondani a spirálról, bár nekem anno le kellett szedni, mert a méhszájrepedésemet folyamatosan irritálta a kihúzószál, ami ettől folyamatosan be volt gyulladva ... :(. de ha egyszer rászánom magam egy méhszájplasztikára akkor utána tuti feltetetem! ja és az én dokim is ezt ajánlotta hirtelen felindulásból ... 5 évre tuti le van a gond és ha mégis szeretnél még babát akkor pikk-pakk meg lehet tőle szabadulni :D!
Bea . Maja még mindig nagyon szép !!!! óvatosan a laktoherbbel!! max. 2-3 pohárral igyál meg, mert a babáknál hasfájást okoz(hat) a túl sok édeskömény! van a naturlandnak is ilyen tejserkentő teája (csak nem jut eszembe a neve, közben megnéztem: Fitolac) azt is dicsérik!
Nálunk a szeme kezd barnulni, bíztam benne, h kék lesz mint az enyém ... de sebaj így is dönörűűűűű ez a gyerek :lol: :lol: :lol: !
na amit elfelejtettem írni nektek! nekünk a május 14 nagyon közeli dátum :(, akkor még pici lesz és "messze" van pest :(. de majd a nyárira elmegyünk :D!!!
na most lépek filmezni (lost), puszi Mindenkinek :D!

Szép napot!
Vica
wicca

Majalány de szép!

Wicca
köszi az info-t spirálügyben! én gyógyszert nem akarok szedni, viszont véletlen babát sem... ezért jó lenne, ha ez működne...
a méhszájrepedésed nem gyógyult meg? vagy miért piszkálta a zsinór?

Adryn
sajnálom én is a lenti bajokat. és fáj is? jobbulást!

Erpé, Gabka
drukk az ovihoz!!! nekünk is jöhetnek a drukkok, mi is megyünk beiratkozni!

Papillon
hajrá torna! mi még be sem jelentkeztünk, azt mondták, hétfőn telefonáljak... :roll:

most értem haza a tescoból... hááát, megbántam, hogy nem szombaton mentem... ezt a tömeget... zöldség, gyümölcs semmi nem volt... :shock: na mindegy, de Máté kapott egy farmer nacit 8)
jóéjt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt!
Csibb bocsi, nem is válaszoltam neked. Bnőmimnek hónapokig (3-4-ig bírták) voltak görcseik, és be nem állt mensiük a spirál miatt, aztán levetették. Pedig tudom, hogy (főleg yiylen dolgokban) nagyon figyelnek a minőségre (persze attól is függhet hogy rakják fel). De lehet csak belenyúltam egy ilyen társaságba. Hiszen látjuk vannak jó tapasztalatok, és végül is nem véletlen ajánlják a dokik is. Én is rákérdezek hétfőn, de kicsi esélyét látom, hogy ezt válasszam.
Adryn jobbulást! Ezek nagyon rossz hírek. Reméljük most már hamarosan rendbe jössz. Nico sok sok mosolya gyógyít.
Nekem Kata ma már nyelvét kint felejtve is mosolygott. Hétvégén már tényleg elkapjuk közös családi erővel azt a képet. Csak úgy ragyog a szeme. Imádom!!!!!!!!
Wicca a barna szem is lehet gyönyörűűűűűű! Bálintnak nagyon jól fog állni!!!!
Bea Maja továbbra is édes pofi! Ez a kötött rugi nekem is nagyon tetszik. Vettétek? Vagy vki csinálta? Nekem mióta nem iszom szopis teát nem fáj Katus hasa. Bár több összefüggés is van. Pl. nem mohó, stb….. én már inkább csak vizet iszok.
Banolka van alvókátok! Nekem ált. 8-tól 1-2-ig alszik, aztán 6-kor kel, és még visszaszunnyant. Bár ma kellett éjjel szívnom nózit, így arra felébredt jobban.
Gyöngyi további jobbulást? Te már jól vagy?
Papillon ügyi vagy, csípő biztos helyrerázódik. Adyrn 10 perces ötletét pártolom. Csak erre találták ki azta cuccot, még ha szenvedős is. Sajnálom!
Vica jó pihenést! Édes 3-as kicsikét!!!! Ne dolgozzad agyon magadat!
Laki Papné gratula a 9-hez. A csíkos írásod köszi minden csíkos nő nevében!
Erpé nálunk külön van ortopédia is. Ott kedden voltam, onnan küldtek csipő uhura. A többit letudtuk tegnap. Mondjuk nálunk ez az ortopédus sokszor kontrollál. Sokan nem szeretik, de én minden kontrollnak örülök, végülis jobb ha odafigyelnek ránk. Kata szépen nő ha már a 62-esek kerülnek lassan elrakásra. Épp tegnap néztem a 68-asokat, nálunk azok még óriásiak. De 56-ost már rég nem hordunk.
Tegnap este kibontottam egy csomag babylove pelut (bababónban vettem 3 félét és ez is volt közte) hát a huggies-nál sokkal nagyobb. Igaz ez -9 kg, az meg 3-6, de fura, hogy 4,5 kilósan két tök különböző nagyságút veszünk fel. Kíváncsi vagyok. Még nem bontottam ki mert alszik.
Na nem foglalom az oldalt tovább. Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!
Pulcsi, válaszolt valaki a kérdésedre (fagyitej kiengedése), mert engem is érdekelne, meg az is, hogy a hűtőben tárolt friss (egynapos) tejet hogy adjátok oda? Mert nekem olyankor már föle van... És kedden jelnyelv, anyu jön, és vigyáz Dömére, jó volna tudni, hogy hogy kell :roll:

Adryn, mi az a kegelgyakorlat? Valamiféle intimtorna? Nekem is kellene csinálni, mert bizony a záróizmaim nem az igaziak, pisilés után bizony becsorog, és hajlásnál van, hogy szeles is vagyok :oops:

Szopiról: nekem is kevesebb a tejem, vagy Döme van fejlődési ugrásban, pár napja mindkét mellből kell kínálnom. Én úgy veszem észre, hogy van még tej a másikban is, de egyszerűen nem hajlandó egy idő után tovább szopizni, és ha átteszem a másikra, akkor folytatja... :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: igen. intimtorna. azt a lenti izmot kell befeszíteni és elengedni többször egy nap olyan erősen ahogy tudod, amit úgy találsz meg hogy pisilésnél próbálod elzárni a csapot. na ezt jól megaszontam... :lol: nekem most még egyáltalán nincs becsurranásos gondom. de a doki megvizsgált és mondta hogy nem elég erősen tudom szorítani.. szóval a későbbi becsurranások elkerülése végett tornáztassam. na meg adta ezt a fiziós beutalót.. de még fel sem hívtam... valahogy idegenkedem attól hogy engem ott valaki tornáztasson :shock: :evil: :x

Csibb: nem fájok egyáltalán sehol.. ezért is csodálkoztam hogy bevérzéseket látott.... lehet csak nem szép látvány vagyok odabent :lol: :lol: azt mondta ne idegesítsen, főleg ha nem fáj, majd felszívódnak. régen láttam Máté és Fanniképeket :roll:

én a fagyitejet is és a reggel lefejt tejcsit is mikróban melegítem fel pár másodperc alatt. bár már 2 napja nem kellett este sem semmiféle pótlás... lehet csak ugrás volt az a két nap amikor adnom kellett :)

Kukli: nekünk is volt már nyelvetkintfelejtett vigyor is :D úúúúúúúúgy imádom amikor kacarászik :lol: és dumál hozzám... megzabálom :lol:

Banokla:alvókát irígylem. ;) :D nahát ha én arra várnék hogy ne fújjon a szél akkor az év 365 napjából 360-at a szobában töltenék a fiatalúrral :D egyébként szerintem csak arra kell figyelni szél esetén, hogy a fülecske védve legyen sapival ;)

ovisoknak beiratkozáshoz drukk :D

Csibb csapó 2: éjfél után értél haza a tescóból? :shock:

KépKép
KépKép
adryn

hja, és én is megkaptam a tgyást, igazam volt, most jóval többet kaptam :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn: hát, akkor én is nekikezdek. Amikor jártam terhesjógára, akkor a végén már elég jól tudtam a végbélizmot, a hüvelyizmost és a húgycsőizmot külön zárni, lazítani, akkor megint ezt kell elérni (bár az is igaz, hogy - ha emlékeztek - mindemellett is voltak inkontinencia-gondjaim a végén...).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlejos: Eszter ugyan ezt csinálja cicizésnél. Ráadásul képes másfél óránként előadni a műveletet :shock: . Szegény Lili semmi időm nincs rá :oops: . Szerencse, hogy Apa itthon van ma és így játszik a vele.

kukli: írtam a csajszinak, ugye nem baj, hogy hivatkoztam rád? :oops:

Eszti kórházban

Kép

Duci Eszti somolyog

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

nemlajos: bocs elírtam a neved :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Adryn: nekem azt mondták, hogy a tejet nem szabad mikrózni, csak melegvízben felolvasztani. Mondjuk én nem fejek, így tej sincs eltéve

Kép

Kép
pgyöngyi

jaj, de szép kis mosolygós :D

És a zsíros fölével mit csináltok...?
Tényleg kéne tanács!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: ha a tejcsi már meleg és kicsit meglötykölöd akkor összekeveredik a zsíros rész a kevésbé zsíros részével.

Gyöngyi: nekem senki sem mondta hogy nem lehet mikrózni. és nem is értem miért ne lehetne??? :?

KépKép
KépKép
adryn

én is úgy tudom, hogy nem lehet... a szemtörölgetéshez a vizet is mindig tűzhelyen melegítettük.
De hogy miért...? :shock:

És milyen melegre kell melegíteni? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

adryn: hát passz, lehet, hogy kicsapódnak így a hasznos anyagok, de tényleg nem tudom az okát

Kép

Kép
pgyöngyi

szemtörölgetésre én vízforralóban forraltam a vizet. testmelegre kell melegíteni, mintha ciciből enné.. tehát olyan 36, 37 fokosra

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Köszi a csípős hsz-eket :D kézzel és ultrahanggal is megvizsgálta, 80%-os a bal oldali csípő, állítólag. Még nem mertem rárakni azt a sz@rt, de a vállára kell rakni merevített szíjat vagy mit és az összeköttetésben van a lábkengyellel, amit annyira fel kell húzni, mint ahogy mi szülünk a szülőágyban, nagyon kemény. Majd lefényképezem.

Addig is rakok fel pár képet. Lesz egy olyan is, ahol megörökítettem az első nagy játékát, fél órát játszott az ágyában a felfüggesztett csörgő macikkal, fogdosta, pofozta őket. Olyan cuki volt :oops:

És én tentét vettem, hordozni a picit, olcsó és egész jó, rakok fel róla egy képet.

Nemlajos: mért kaptunk többet??? Nem tod?

Adryn: nagyon sajnálom a bibis belsődet :oops: jobbulást :D amúgy nekem is intimtornáznom kell, van hogy köhögök és hiába szorítom bepipilek, Viszont a nemi életem sokkal jobb lett :P

Kép kismanó

Kép mosolygós

Kép játszik

Kép tente

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hát én szemtörölgetésre nem melegítettem. Tejcsit meg tényleg melegvizes edényben kell megmelegíteni, utána meg felrázni, h a zsírral összekeveredjen. A mikro árt neki állítólag, én is mindenhol ezt olvastam. Átrendezi az összetételét, vagy mi

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon! Mennyi ideig lehet használni ezt a tentét? És mennyi az az olcsó? :) Nagyon ari Lizi. :)

Nemlajos! Magasabb szinten folytatod a jelnyelvet? Mert úgy emlékszem, volt már belőle vizsgád is.

Pgyöngyi! Eszti is cuki a somolygó mosolyával. :)

Fogfájósokat sajnálom...

Csípőszűrés: mi jövő héten megyünk. Elég brutálnak tűnik az a kengyel így leírva...

Masut
masut

papillon: nem tudom, Te mennyivel kaptál a múltkor kevesebbet, én tudtam, hogy nem lehet ennyi, most azt pótolták.
Nem azért, mert szóltam, csak biztos nem volt nekik elég egy hónap a kiszámításhoz...
Nagyon édes Lizanna, hogy játszik, Döme még semmiért és semmi felé nem nyúl :shock:
masut: igen, elkezdem a középfokot :roll:

Köszi a tejmelegítős tanácsokat!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: nem lóverseny, mindenki másképpen kezdi el ezt meg azt (itt a játékra gondolok).
Én múlt hónap előtt kaptam 30-al kevesebbet, és most 100-al kaptam többet. Félek vmit elszámoltak és visszaveszik :shock: :!:

Tente: 3990 volt, és állítólag kengurusítani is lehet, mármint, h nem fekszik, hanem ül benne a baba.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

tejcsi: én is úgy tudom, hogy nem szabad mikrózni! állítólag minden hasznos dolgot tönkretesz benne.
a tetején a zsír van a tejnek, úgyhogy azt csak össze kell rázni!
melegvízbe rakjátok bele a tejet, és úgy melegítsétek!

Adryn
igen akkor értem haza, fél 10-kor indultam, mikor az összes kölkömet elaltattam. vagyis nem, Fannit apa altatta! :idea:
voltunk partizni, barátnőm fotózott, majd mindjárt átmásolom ide is! (ez most nem a fotós barátnőm, nehogy olyan profi képeket várjatok!)

Nemlajos
de érdekes lehet ez a jelnyelv. nehéz? és van valami konkrét célod vele, vagy csak úgy tanulod, hogy ezt is tudd?

Papillon
Lizi nagyon édes manó! és ügyesen játszik is!

Máté legjobban Fanninak mosolyog, de persze azért nekünk is osztogatja bőkezűen! 8)

ma voltunk majálisozni Biatorbágyon, már tavaly is ott voltunk, ott laknak Fanni és az én barátnőim is. idén is jól érezték magukat a csajok, és a legifjabbak is jól tűrték a megpróbáltatásokat! (merthogy a barátnőm 3 héttel utánam szült)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

és a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Ja és Máté elkezdett iszonyúan rügyezni... tiszta pötty az arca, és egyre csúnyább...
nálatok van ilyen?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, mindkét gyermeket egymáshoz közel szültétek a barátnőddel? :shock: Ez akkora jó! :D
A jelnyelv mindig érdekelt (mint mindenkit), aztán egyszer lehetőségem volt rá, és elkezdtem tanulni, aztán ebből írtam a szakdolgozatomat, és úgy éreztem, kár lenne veszni hagyni az eddig tanultakat, és elkezdtem egy "hivatalos" tanfolyamot.
Nem bánnám, ha ezzel kellene foglalkoznom majd :wink:
Mondjuk most az álmom egy otthon végezhető munka (mint minden kisgyerekes anyának :roll: ).

Papillon, én a múltkor kb. 25-tel kaptam kevesebbet, és most majdnem 50-nel többet, szóval pont annyival, mint amennyivel a múltkoriért lógtak :roll:
Olyan 108E körül lesz így a tgyásom, remélhetőleg...
Te 100-zal TÖBBET? Bakker, jó állásod lehet, jó fizetéssel :wink:

Lányok, megint baj volt, Döme többször is sírt, mert hiába váltogattam a melleimet, egy óra után se lakott jól (éhes nem maradt, mert megnyugodott hamar), a melleimből aztán összesen 10ml-t tudtam lefejni... Így nem tudom, hogy lesz tartalék, ha kedden megyek órára (mondjuk van egy pohárral lefagyasztva, de hát akkor meg nem lesz tartalék, a fene a lustaságomat).
Most fejek, és sokszor teszem mellre Dömét.
Hja, kb mire számítsak, mennyi tejet kell produkálnom Dömének egy étkezésre? Csak hogy ne is pocsékoljak de ne is maradjon éhen...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hát Veletek meg mi van, lányok? Mindenki elutazott? :shock: :D

Én már ott tartok, hogy hajnal fél ötkor átestem a horror szaporító fejésen, biztos, ami zicher. 3 fejésből összesen 70ml-t tudtam lefejni két mellből... Most vagy Döme szopik nagyon intenzíven, és szinte mindent kiszív, vagy nem tudom. Éhesnek nem tűnik, de furcsa, hogy egyik pillanatról a másikra nem hogy egy mell, de majdnem kettő sem elég...
Úgyhogy minden második szopi után fejek is.
A fenti kérdésem még mindig áll: mennyi tejjel merjem itthon hagyni Dömét anyuval?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, én sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni...

Papillon! A Tentének az ára is tetszik. Hol vetted, ha nem titok? Próbáltam rákeresni neten, de semmi használható infót nem sikerült találnom...

Masut
masut

sziasztok

Csibb: gyerekek csudaszépek! és tényleg milyen jó hogy ilyen kicsi a korkülönbség köztük :D és lány lány, fiú fiú!! hihetetlen király :D

Nemlajos: azt neked kell tudni mennyi tejcsire van szüksége Dömének. mérd le az egyik délelőtti kajálását, és onnan fogod tudni hogy mennyire lesz kb szüksége mikor nem leszel vele.

KépKép
KépKép
adryn

masut: tentét a sote 1-el szemben vettem, baross utca, vmi baba bótban.

nemlajos: lehet, h most ugrik a súlya. A fizum nem egy csúcsfizu, ezért vok ledöbbenve, de örülök :lol: . mi vásárolni voltunk.

csibb: csuda édesek

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Nemlajos, a babák ennyi idősen 70 és 160 mili között bármennyit ehetnek egy-egy étkezés során, ráadásul nap közben váltogatják is (hol többet, hol kevesebbet szopiznak)... Sokat segített, mi? :) Én kb 100-120 milit fagyasztok mostanában egy adagnak, de még sosem kapott ilyet a kiscsaj, szóval nem tudom, h mennyit enne meg. Ja és cumisüvegből hajlamosak többet enni, mint ciciből: könnyebben jön, jobban csúszik :)
Egyébként vsz nálatok is fejlődésbeli ugrás van, a tünetek azok legalábbis...

Gyöngyi, nagyon szép Eszti!

Csibb, tényleg jól eltaláltátok barátnőddel a gyerekeiteket, nagyon egykorúak - kódolva az élethosszig barátság :)

Hív a csajszi, mennem kell

erpé

Csibb, Gyöngyi, Papillon csodaszépek a gyerkőcök:)
Papillon jó ez a tente dolog

:roll: Én se nagyon jöttem tegnap, hasonló gondokkal küzdök, mint Nemlajos, este nem elég neki, sír a cicin, tegnap mindkét mellemet kiette, utána sírás, gondoltam nem jön neki, sírás után mellszívóval kettőből még kijött 70 ml, ebből 60 ml-t még evett. Most fejegetek, de csak mindig abból ami nem a soros szopinál, így 35 ml jött egy mellből. Mi ez a növekedési ugrás Erpé? Akkor ezentúl nem lesz elég neki este két ciciből enni, eddig egy is elég volt. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

végül is ma jött volna még több belőle nem úgy, mint tegnap, csak már nagyon erős volt a szívó a cicimnek, és nem erőszakoltam tovább :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papllion, köszi!
Csibb! Helyesek a gyerekek így együtt. :D

Masut
masut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: