Sziasztok, megjöttünk a sétából..
Olvastam miket írtatok, többször elkezdtem írni ,aztán kitöröltem ,tettem egy kört a lakásban, megint írtam ,megint nem jó.Na, de majd most, de előre szólok hosszú lesz.Vagy hosszú, vagy semmilyen, úgyhogy hosszú.
No.
Melcsikével és azzal kapcsolatban, amit Andrea írt.
Direkt megvártam, amíg Melcsike reagál, mert azt ismerjük el, az egészen más hangnem volt, mint a korábbiak.Lám-lám, Melcsike is sokkal higgadtabban reagált,talán jobban át is gondolta és úgy válaszolt, nem indulatból.
Zaha írta:"Nem lehetséges, hogy a meglévő gyerekekben ne hagyjon valamilyen nyomot a tragédia. Mindannyian igyekszünk, hogy a lehető legkisebbet."
biztosan nap, mint nap ezen igyekszik Melcsike, Zaha és Lyly is..és még oly sokan, akik nem az elsőszülöttüket vesztették el, s már van egy(vagy több) gyermek, akik miatt minden nap helyt kell állni anyaként..Zaha szavaival messzemenően egyetértek, csak igyekezni tudunk, hiszen pl én, vagy Boboka nem tudhatjuk ,hogy leendő gyermekeinkkel hogyan bánunk majd, hogyan éljük meg a velük való életet.
A hibák.Igen, vannak.
Biztos vagyok benne, ha az itt jelen lévő Anyák bármelyike felülvizsgálja tetteit, akkor magának mindenképpen bevallhatja, hogy gyermeke nevelése közben követ el hibákat.Csak remélni lehet, hogy ezek helyrehozható hibák.
Nem akarok idegenekről példálózni, pedig látok a környezetemben egys-mást...
Magamról beszélhetek, ezzel nem bántok meg senkit.
Az én édesanyám nem élt nehéz életet, nem súlytották tragédiák ,mégis rettenetes hibákat követett el, melyek megmásíthatatlanul törést okoztak az én lelkemben, amit mai napig sem tudtam elfelejteni neki(talán megbocsájtani sem).
Egy élet kevés, hogy ezeket megpróbáljuk megjavítani.Néhányatokkal beszéltem ezekről és tényleg nem arra gondolok, hogy nem engedett diszkóba, vagy más egyéb jelentéktelen dolog, hanem nagy fájdalmak.
Tizenévesen hagyott magamra, súlyos családi történések után,nem csak lelkileg, fizikailag is, éjszaka, az utcán..A középiskola utolsó két évében dolgoztam és nappalira jártam,diákotthonban, majd a súlyos beteg, ápolásra szoruló nagypapámmal laktam,aki befogadott.Egész egyszerűen egy férfit választott a gyermeke helyett.
minden gondoskodása abban merült ki, hogy minden hónapban odaadott néhány ezer forintot..hónapokig az osztálytársaim hoztak tízórait és az osztályfőnököm levetett ruháit hordtam.mindezt azért mondom el, hogy értsétek, hogy mégis egészséges felnőtt lettem,az átlagosnál talán kicsit érzékenyebb, kicsit sírósabb..De kedves, őszinte, szeretetreméltó ember lettem, pedig elhagytak, nem viselték gondomat..
Ilyen hibákat nem hiszem, hogy az itt jelen lévők bármelyike elkövetne.
Szerintem van amikor Melcsike hibázik, van amit talán másképp tenne, ha majd 10 év múlva visszagondol.Van, amivel megbántja Barcit,de emellé ad neki olyan mélységes szeretetet, olyan biztonságot és figyelmet, amit azt hiszem kevés gyerek kap meg!
Egy szó, mint száz:hibázunk, majd kijavítjuk ezeket, igyekszünk "jól" élni..
Még valami:ne feljtsük el ,ohgy mindannyiónk mellett van egy értelmes, higgadtabb férfi is, aki jó esetben figylemeztet minket..Ahogy engem is a férjem.
S, persze Ti is, nem kevésszer megmostátok már a fejem ,ha túllőttem a célon!
mostantól ,ha beleegyeztek legyen a téma lezárva,ha valaki mégis szeretné tegyük inkább privátban.Köszönöm.
A topikkal kapcsolatban viszont egyet kell értsek
Andreával, tökéletesen és pontosan fogalmazta meg az én érzéseimet és céljaimat.Ettől függetlenül természetesen elfogadom a kívánságotokat.