Kicsit zsúfoltak voltak a napok, most megpróbálok egy kicsit visszarázódni.
Marietta,
Vajúdási tervem egyszerű. Sétálgatok, beszélgetek apával, ez olyan 5 perces fájásokig simán megy, nem kell hozzá semmi. Nekem mindkétszer 5 perces fájásoknál kezdett derengeni, hogy szülök. Addig a 30-45 mp-ig szépen csendben vagyok, várom, hogy vége legyen, támaszkodok valahova. Érdemes ellenőrizni, hogy stabil-e, Natinál egyszer megbillent amire rátámaszkodtam, el is terelte a gondolataimat egy fél pillanatra, hogy visszaszerezzem az egyensúlyomat. Ha már kb egyenlő hosszú a fájás és a szünet, úgyis mindegy, nem jó az sehogy sem.
A labda az biztos jó lehet, de bmi, ami "lengő" az nekem nem túl bizalomgerjesztő. Egy kád vagy tusoló is jól jöhet, ha van rá lehetőség. Ha nem folyt el a magzatvíz, nem kell rohanni a kórházba, a tusoló alatti dekkolás otthon remek pozíció.
A kötélbe kapaszkodni kell, valami egyenes felület szerintem jobb, ami a teljes súlyt elbírja, vagy apa, mert ő fog és nem neked kell erre is figyelni.
Lola,
Kéz feldob, én is alszom délután.

Gyerek alszik délután, én meg vele. Nagy ágya van Szabinak, berakom a falhoz, besötétítek megfordulok és szundi, amíg ki nem alussza magát (1-3 óra). Akkor néhány rugdosásra aktivizálom magam és kezdődik a délutáni program.
Katy,
Remélem, most már tényleg nem lesz gond apuci térdével. Eddig én is mindenkitől azt hallottam, hogy az ilyen fajta műtétek a sportdokik specialitásai, sajnos úgy látszik, nekik is igencsak megvannak a határaik.
A sima 1000Ft-os 3XL vászonnaci a kínaiban tökéletes terhesnadrág nekem, egy Brendonos se tud többet.

Két-három hónap múlva egyiket se nagyon akarod majd hordani.
007,
Minél nagyobb a gyerkőc, annál durvább tud lenni a hasmenéses pelus gond.

Remélem, hamar kikecmeregtek.
Persze bizonyos határok között, de én mindenképp arra szavazok, hogy valaki inkább legyen humoros, mint kedves. Azaz inkább szórakoztasson, mint altasson.
Láz:
Szabinak tüdőgyulladása volt láz nélkül, vszínűleg a szervezete már feladta a küzdelmet. Tök mindegy, mit mutat a hőmérő, az alapján még nem tudsz meg tényleg hasznos infót. Nincs szükség arra a pontosságra, amit egy higanyos tud és a macera miatt inkább felesleges tortúra egy popsiban percekig méregetni. A gyerek állapota ránézésre sokkal mérvadóbb. A fülhőmérőnél, ha nagyon eltér az érték, az adott készülékben van a hiba.
38 fok felett számít csak láznak (popsiban ez 38,5), alatta nem kell csillapítani, de 39 körüli se mindig vészes nálunk, teljesen attól függ, hogy kap-e valamit, hogy mennyire megviselt a gyerkőc.