[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Csengo!

Koszonom!

Neked mennyibe kerul egy alkalom?
Vagy hogy megy ez?
Jogan voltal???

Magi
Vendég
 


Maccs köszi szépen!

Úgy tervezem, hogy a 30. hétől nem dolgozom, addig hetente kiveszek egy-egy nap szabit, s így addig tudom húzni, onnan táppénz.
Azt gondoltam, hogy nem lesz gáz táppénzre menni,főleg,hogy veszélyeztetett terhes vagyok, nekem az a gondom, hogy lehet, hogy a szülés feltételezett időpontja előtt 1 hónappal már szülési szabadságra tesznek táppénz helyett.

Na de ez mind semmi, nagyon várom a találkozást Maszatkával. Szerintem egyébként mozog, legalábbis a kis lüktetés,amit érzek a 20. héten jelentkezett először életemben, s azóta gyakran érzem.

szép napot nektek,vigyázzatok magatokra, nevessetek sokat!

zsófi
papzso
 
 


Magi!
Jogan meg nem voltam,amugy az egy alkalom az 1200, de a 6 alkalmas berlet 4000, ezekben nem vagyok biztos, mert en 14 alkalmasat vettem 8ezerert. Azert kezdodik kicsit kesobb, mint a kiiras mert helyben is lehet berletet venni, meg fizetni es mindig vannak ujak.
Nezd meg egyszer, a no nem zavar el senkit ha eloszor csak beulsz es megnezed milyen....
csengo
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Zsofi: asszem ugy van a torvenyben (jogszabalyban?), hogy te dontheted el, elmesz-e mar tgyasra a szules tervezett idopontja elott 4 hettel vagy sem. Tehat nem a doki donti el vagy a veodno. Es mindenkepp jobban jarsz, ha csak a szules napjatol vagy tgyason szvsz.

Eszter: en ugy hallottam, hogy az igazan veszelyeztetett terheseket a Sote 1-re iranyitjak, tehat szvsz a legjobb helyen vagytokKép

Huhhh, valaki irta az Anita Maternity honlapjat, en nem talalom, valaki tudna nekem irni urlt?

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok,

Én minden este fürdök, ugyanis zuhanyozni egyenesen utálok, viszket tőle a bőröm és mindig fázom közben + csupa víz lesz az egész fürdőszoba. Semmi probléma nincs ebben szerintem. Nekem nagyon jól esik, pláne a hátfájásomnak, egy-egy jó fürcsi után nem is érzem a fájdalmat.

Babamozgás: most 2 napig nem volt valami aktív a picike, de tegnap valamiért szomorú voltam és sírtam kicsit, és képzeljétek, akkor megmoccant, olyan volt, mintha kopogott volna belülről, hogy ne sírjak!!!

Szolizni én is elkezdek holnaptól járni heti 2-3 rövidebb alkalomra, ugyanis 1 hónap és itt az esküvő és szeretném, ha szép színem lenne.

A doki mostanában soha nem vizsgál meg belülről, így méhszájat sem néz. A genetikai uh is nagyon rövid volt, épp műtétről jött a doki és nagyon fáradt volt és én ezt meg is értem, de ne az én káromra legyen az!!! Mondjuk nem görcsölök és igazából semmi panaszom nincs, de azért megnyugtatásként oda-odanézhetne. Jövő héten megyek táppénzes felülvizsgálatra, akkor szólok neki, hogy nézze meg.

Vérvételen is csak egyszer voltam, az elején, mikor néztek mindenfélét, meg az AFP-n, ahol csak afp és hepatitis volt. Igazán jó lenne még egy laborvizsgálat!

Az Auchan-ben nagyon ari kis kombidresszeket vettem 350 ft-ért, jó az anyaguk is és szépek és nagyon olcsók, persze majd mosás után kiderül, hogy jók-e. Ennyit megért, ezekből úgyis nagyon sok kell.

"Röviden" most ennyi...

Jó pocisimizést mindenkinek estére (úgy látom, mindenki este szentel erre időt).

Andi
20+4
Vendég
 


Szia Linato!

Én kimaradtam a táblázatodból, de valószínű azért, mert egy hete már nem írtam nektek.
De leírom az adatokat: Schöpf-Mérei,1 babó,dec 15.
Holnap töltöm be a 8. hetet. Kép
Babóca
babóca
 
 


Judy, én Mészáros Gáborhoz járok.

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok!
Voltam tegnap védőnőnél. A babám elbújt a dibdob elől, percekig kerestük, egyszer jól bele is rúgott Kép De csak meghallgattuk a szívét Kép Picit keményedik a hasam (amikor éjszaka fordulásnál húzódik, na az az), erre szednem kell folyamatosan a megnéziumot. Vérnyomás rendben, 110/75, vizelet töknegatív, és még csak 2 kilót híztam Kép Viszont amikor megmondtam, hogy még dolgozom, erősen csóválta a fejét, de hát ez van Kép Vagyis minden szép és jó Kép
Ja, és azt mondta, ha egy napig nem érzem a babót, csináljak csokipróbát: le kell feküdni és megenni valami nagyon édes dolgot (csoki, fagyi stb) és a baba 20 percen belül meg fog mozdulni :o)
tikobaba
 
 


<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Zsófi IX.19 Sote 2-es Klinika
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Mágika IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház két baba
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két baba
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>

Babóca! Tudod a kismamák feledékenyek.Kép Jó, hogy szóltál.Kép És bocsi, hogy kihagytalak.

Orsoly!
linato
 
 


BriusKép
Szerintem kérd a méhszáj vizsgálatot minden vizitnél. Az én példámból okulva. Nekem a 14. héten vette észre, hogy kúphegynyire nyitva van a külső méhszáj, de addig is nézte minden alkalommal. Semmi görcsöm nem volt, és azóta sincs. Akinek van az főleg kérje, mert az méhtevékenység is lehet. Nekem szerencsére nem nyílt tovább, így valami izomgyengeség féle lehet.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Most voltunk védőnéninél és meg akartuk hallgatni a szívhangot, de ahogy meghallottuk a lüktetést a bébi szó szerint lerugta magáról a kis mikrofont, és odébb úszott úgyhogy folyamatos kergetőzésben voltunk. Csintalan kis emberke lesz, az már biztos. .. Kép

Van valaki esetleg még rajtam kívül, aki önköltséges felsőfokú képzésre jár? Az ingyenesség csak a GYES és GYED alatt jár, vagy a szülési szabadság alatt is? Mert a terhesség alatt nem, akkor sem ha táppénzen lennék.. Kép

Papzso-Zsófi!

Utánaérdeklődtem nálam tapasztaltabb kismamáknál, és azt mondják, hogy veszélyeztett terhesként a szülészedtől kérsz egy szakvéleményt, és azzal mehetsz a háziorvoshoz, aki erre alapozva kiír táppénzre. Ha egyszer táppénzre kerültél többet nem "raknak" át szülési szabadságra, hanem szülésig táppénzen vagy, és szülés után kezdődik meg a szül.szab. Így GYED csak a szül. szab. letelte (ha jól tudom 168 nap) után kezdődik meg.
Mindenképpen beszélj a szülészeddel, majd ő segíteni fog neked, biztos vagyok benne! Kép

Verőfényes vidám napot kívánok mindenkinek! (Juhu, itt a jó idő végre!)

Üdv:

Macs
maccs
 
 


Eszter!

nekünk rokonunk szült a 30 vagy 31. héten egy már hetek óta nem fejlődő babát( 800 vagy 900 gr-al született) és mivel ő vidéki felhozták Pestre és a SOTE 1-re vitték. Én úgy tudom ott jobb a koraszülött ellátás. A baba amúgy már iskolás, semmi problémájaKép Kb 2,5 hónapot voltak bent, a szemét kellett lézerezni akkro és vért kapott. Ők nagyon meg voltak elégdve, iagazából komoly gond, komolyabb visszaesés sem volt. Utána is még hetente, majd havonta kellett járniuk ellenőrzésre. Szerintem nagyon jó helyen vagy és így ismeretlenül is drukkolunk, nem semmi három babócaKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szia Maccs,

Én önköltséges főiskolára járok (bár most épp csúsztatok), de azt mondták, szülési szabadság alatt már ingyenes.

Andi
Vendég
 


Szia Linato!(vagy Orsoly?)

Köszi, hogy beraktál a táblába! Kép

Babóca
babóca
 
 


Szép napot mindenkinek, Picurkáknak és Picurkákat váróknak!
Tegnap már Maszatka az apjának is hajlandó volt mocorogni, az élménytől persze azonnal bőgtem, de ez már nem zavar, kezdek hozzászokni.
A cicimből rendszeresen szivárog az "előtej?", nagyon vicces. Úgy vettem észre, hogy a pólóm mindkét cicinél pöttyös lett, most már egyre fokozottabb, cicifix nélül nem nagyon mászkálok, mert akkor lehet pólót mosni.

A táppénzre köszi az infókat, majd a sarkamra állok.

Nem tudjátok esetleg, hogy májusban mikor lesz bababörze, vagy valamikor nyáron itt Budapesten, mivel szeretnék pelenkázót venni. A légzésfigyelőn is gondolkodtam, de nagyon drága, ahogy hallom.
papzso
 
 


Papzso! Május 9-én lesz Bp-en bababörze, ha jól tudom BNV A pavilon.

Milli
milli
 
 


Sziasztok kismamák!:-)

Voltunk reggel ultrahangon, és kiderült, hogy kisfiúnk lesz megint!:-)
Nagyon édes volt, egyáltalán nem volt szégyellős!

Papzso: most hétvégén, 9-én lesz a bababörze a BNV területén, de ahogy hallottam, a Kismama újságban mindig megjelenik, hol szoktak tartani még, mert máshol is vannak az év folyamán.
Azt én is hallottam, hogy drága a légzésfigyelő:-(

Szép napot mindenkinek:-)

Laura
19+1
lau
 
 


LányokKép
Sajnos a légzésfigyelőn mi is töprengünk, de ikreknél duplán meg kell venni. A www.babycontrol.hu címen találtam egy nekem tetszőt, a Heim Pál gyermekkórház ajánlásával, potom 27.500 Ft-ért. A Madarászé 30.000 Ft. Ha valaki tud jobbat, és olcsóbbat az jelezze, mert sajnos minden másra is kellene a pénz.

LauKép
Gratula a kis tököshöz!!!!

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Kismamócák,

a légzésfigyelővel kapcsolatosan azt hallottam, hogy bérelni is lehet, és az jobban megéri (pláne több baba esetén). De sajnos még nem néztem a dolognak pontosan utána...

Andi!

Köszönöm a választ a sulival kapcsolatosan. Végre egy jó hír. Kép

Üdv:

Macs
maccs
 
 


Milli, Lau köszi, remélem ki tudunk menni, noha hétvégére a szülők látogatását terveztük be.

Veszek újságot, s ha ez a legnagyobb, akkor módosítjuk az eredeti tervet,remélem megéri.

Lau!
Üdv a pasikának Kép
papzso
 
 


Találtam börzéket, ha érdekel benneteket. Ezek a májusiak, júniusban csak Pécsen láttam, szeptemberre pedig nem kerestem, mert remélhetőleg akkor már Maszatkázom gőzerővel.


2004.05.08

Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház

Budapest, IV.
István út 17-19.

9-13 óráig


2004.05.08

Csepeli Karácsony Sándor Általános Iskola

Budapest, XXI.
Rákóczi Ferenc u. 106-108.

9-12 óráig


2004.05.09

Kismama Babaruhabörze

Budapest
BNV, "A" pavilon

8-15 óráig


2004.05.15

Marczibányi téri Művelődési Központ

Budapest, II.
Marczibányi tér 5/a

8-14 óráig
papzso
 
 


Manó, Orsoly, köszi szépen az infókat a SOTE I.-ről. Még nem oda járok, az orvosom a 18 hetes genetikai uh.-ra küld el oda, ahhoz az orvoshoz, akihez állítólag tartozni fogok. Eddig én is csak jókat hallottam a klinikáról, remélem rendben lesz minden.

Cateye, éppen tegnap olvastam (az index korababás topikjában talán), hogy ha ikres szülők a Madarászban vesznek légzésfigyelőt, akkor a másikat egy évig ingyen bérelhetik.Kép Ennél olcsóbb nemigen van.
Mit csinálsz? Szigorúan fekszel vagy azért járkálhatsz is? Vigyázz nagyon a babáidra!

A haskeményedés mindenképpen probléma vagy csak akkor, ha fáj is? Mikortól kezdődhet a keményedés?
Eléggé be vagyok parázva, mert sok olyan hármas terhességről hallottam, ami a 20-24. hét körül befejeződött. Kép Kép Remélem azért csak észreveszi valaki, ha problémák lesznek velem.

Üdvözlet mindenkinek:Eszter és a 3 Kismanó (15)
eszter28
 
 


Sziasztok!
Kedden volt nálam a védőnő hozta az AFP eredményt1,31Mom lett ugyan ennyi volt a kislányommal is de azt mondta ez a nemre nézve nem mond semmit!Feltünően kedves volt és segítőkész!Azt mondta nem kicsi a hasam csak átlagos mennyiségű minden és azért ekkora.Azt is mondta,hogy általában ilyen korban még minden terhessés egyforma méretű csak a magzatvíz mennyisége miatt lehet nagyobb-kisebb a poci.
A tagnapi nap dokilátogaatásból állt!Mentem a régi dokimhoz aki ultrahangot csinált.Mondtam neki,hogy én innen el nem megyek míg a baba nemét meg nem mondja.Erre ő csak annyit válaszolt:-Hozott váltó ruhát?Mert akkor igen sokáig maradnia kell.
Tehát hiába akartam annyira tudni milyen nemű emberkét hodok a szívem alatt nem tudtam meg.Még túl kicsi (19+1 nap volt tegnap)és szerinte butaság lenne találgatni.22mm a combcsont.Azért eltudjátok képzelni azokat a hatalmas méreteket.
Minden rendben van,egészséges.Majd talán 4 hét múlva megtudom mi lesz.
Megvan a szülést levezető dokim fiatal fickó nagyon kedves rendes embernek tűnik.Az első szülésemnél ő volt az ügyeletes.
A régi dokim felírta a Vigantol olajat ami a baba csontjának fejlődéséhez kell az új dokim meg nem javasolta mert zsírban oldódik és a szervezet túltárolja magának ami a babára nézve káros is lehet.
Maccs!Én táppénzen voltam Ágotával is és a táppénzt megszüntetik a szülés várható ideje előtt 30 nappal és megkezdődik a TGYA.Nálunk ezt így csinálják.A doki írja be a könyvbe,hogy melyik naptól esedékes.
Eszter!A haskeményedés sajnos probléma mert a méh húzódik össze ami a babának sem kellemes.Ezért kell magnéziumot szedni.
Jó sokat írtam!Kellemes napot mindenkinek.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Cat, a légzésfigyelőről tényleg írtak, csak a Neked is ikreid vannak? topikban. (4221. hsz.)

GnéKriszti, napi 3*1 Magne B6-ot szedek, de valahol azt hallottam, hogy az igazán komoly keményedési problémákra a magnézium már nem megoldás.Kép

Szép napot mindenkinek!
eszter28
 
 


Eszter!
Ez biztos így van mert a barátnőmnek nagyon keményedik a hasa és azt mondta a doki,hogy még négy napot kap.Szedje a magnéziumot ha továbbra is megmarad a keményedés be kell feküdnie a korházba és infúziót kap.
Kérdezz rá az orvosodnál ő biztos mindenben megnyugtat.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok,
Szoktalak olvani benneteket, de már régen nem írtam. Mindenkinek gratulálok a jó eredményekhez.
Én jövő héten tudom meg az AFP-t és egy hét múlva megyek uh-ra.

Laura,
Gratula a fiúcskához.

Hogy álltok a derékfájással? Nekem iszonyatosan fáj ha hanyatt feküdtem és megpróbálok megfordulni vagy fölkelni. Ezen fog nekem segíteni a kismami torna vagy októberig csillagokat fogok látni amikor véletlenül hanyatt fordulok? Kép

Nálunk nagyon esőre áll, remélem van köztünk olyan aki ma is láthatja a napocskát. Kép

Puszi

Bibi
17+2
bibi
 
 


Sziasztok!

Bejelentkeztem 4D UH-ra holnap reggel 7-re.
En nem tudtam semmit sem kivenni a hetfoi rendes genetikai UH-bol es annyira zavart, hogy bejelentkeztem a Praxisba.

Akkor remelem meg fogjak tudni mondani, hogy mi is lesz. Hetfon az orvos hatarozottan mondta, hogy fiu lesz. Kép

Volt mar valaki ott es ilyenen???
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Én is jól elvesztem, de végre megint itthon, ja és végre megint a melóhelyen Kép

Voltam én is genetikai uh-n és határozottan megmondta a doki, hogy KISLÁNYKA csücsül a pocimban. Azt mondta, hogy a kisajkait is látja. Úgy örülök, meg annak is, hogy minden rendben találtak nála. Olyan jó, hogy anyuka leszek, annyira boldog vagyok.

PusziKép

kata
katta
 
 


Úgy irígyelek mindenkit aki már tudja ki lakik a pocakjában.Annyira szerettem volna tudni.De ha a doki nem mondja akkor nincs mit tenni várok négy hetet és talán majd akkor nyilatkozik,hogy milyen nemű a picúr.
Borongós idő van itt is remélem hamarosan sütni fog a nap.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


EszterKép
Köszönöm szépen a légzésfigyelő infot. Akkor ez lesz a megoldás. Egyébként 1 év múlva elég jó áron el lehet adni a megvásárolt légzésfigyelőt, tehát olcsóbban jön ki mint a bérlés.

A méhkeményedés én úgy tudom, hogy egy bizonyos terhességi idő után természetes, ha fájdalmatlan. Ezekből lesznek majd a szülési fájások. Milyen gyakran ellenőriznek téged ? Szerintem a 20. hét fele be fognak fektetni, mert ott azért jobb kezekben vagy!!!!

Én pihenek sokat, bár nem olyan vészes a méhszájkinyílásom, és nem is nyílt tovább. Nem méhtevékenység okozza, hanem valszeg valami izomgyengeség. Remélem nem is nyílok tovább. De nem bánom, hogy nem dolgozom, mert nem bírnám már a napi 10 óra irodacsücsülést.

KataKép
Gratulálok a pici lányhoz! Már én is alig várom, hogy megtudjam a nemüket. Jövő csütörtökön lesz a genetikai UH, és remélem ott megmondják. Ha nem, akkor megyünk a Praxisba.

Pusza
Cat
(16+4)

Cat
Kép
cateye
 
 


Kata!

Gratula neked. Kép

Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Bibi: sajna, nekem is fáj még mindig, főleg ha sokat fekszem hanyatt.
Tegnap uh vizsgálat után is igen kellemetlen volt felkelni.
A medencecsont is szokott fájni, de ez ellen nem is lehet semmit sem tenni, mert ilyenkor tágul, vitamint is hiába szedek rá, hol elmúlik, hogy előjön.

Talán attól, hogyha sokat mozogsz, enyhülhet. Én legalábbis megpróbálok többet tornázni.

Magika: mi nem a Praxisban voltunk, hanem a Megatoysban, még 12 hetesen, és szerintem nagyon megéri.
Jövő hét szombaton megyünk legközelebb, akkor a 21. héten leszünk, kíváncsi vagyok a pofijára nagyon:-)
lau
 
 


Lau!

Koszonom!
Remelem is, hogy megeri. Kép
Mar nagyon kivancsi vagyok en is. Kép
Ha tenyleg fiu lesz, szeretnem ha nagyon az apukajara hasonlitana. Egy-ket dolgot kiveve. Kép Kép Kép

Nekem mincsenek osszehuzodasaim. Sot semmim sem faj. Magatol elmultak a vadligorcsok is. Szerencsere!!! Mar nagyon kivoltam miatta. Kép

Szoval nalam most minden szupi.
Remelem ez igy is marad. Kép

Magika (talan 20, mindig mast mondanak)
Vendég
 


Katta: gratulálok a picilányhoz!:-)) apa nálunk is nagyon kislányért szorított, de a második is kisfiú, persze, ennek is nagyon örül:-)) Azt mondta, majd harmadikra kislány sikerül:-)))

Cateye: az otthonlétért irigyellek, mert nekem is elég fárasztó fél 9-től 5-ig itt ülni, de még augusztusig ki kell bírnom.

Szép napot!

Laura
19+2
lau
 
 


Laura!
Ezek a férjek már csak ilyenek!Az anyém is azt mondta:-Nem baj ha ez is lány majd a harmadik fiu lesz.
De mi még ennek sem tudjuk a nemét.
Magika!Mikor Ágotával voltam terhes én is azt mondtam,hogy a férjemre hasonlítson!Hát ez bejött.Mindenben tiszta apja(kivétel a hiszti és akaratosság).A külsőről már nem is beszélve.A pici lábán a köröm is úgy áll mint a férjemén.
További kellemes napot!GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok!
Most néztem a táblázatot és Exile már február 10. óta nem írt. Patrícia pedig március 26 óta.
Tudtok róluk valamit?


<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Zsófi IX.19 Sote 2-es Klinika
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház két baba
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két baba
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato
 
 


Laura!

Ugy irigyellek miatta.
De ha nem is akkro is boldog vagyok. Kép
Olyan jo ilyeneket olvasni! Kép
Teljesen meghatodtam. Kép
Vendég
 


Linato!

Koszonom a tablat! Kép
Vendég
 


Magika:
aranyos vagy:-))
Én is boldog vagyok ill. lennék, ha bátran, nyugodtan bevállalhatnánk akár 3 gyerkőcöt is. :-)

Nem olyan régóta olvasom a topicot, ezért kérdezem, hogy akinek két ill. három baba lakik a pocakjában, mind természetes úton jött össze? Vagy esetleg inszemináció után?

Laura
19+2
lau
 
 


Kriszti:
nálunk a fiam is tiszta apja, külsőleg. A hiszti és akaratosság inkább az ő családjában jellemző, nem a férjemnél. De a bohóckodásban verhetetlenek, főleg reggelente, mikor én még kómás vagyok, versenyeznek, ki a süsübb:-))
lau
 
 


Lau!

Kép Kép Kép

De jo vicces lehet. Kép

Kép Kép Kép
Vendég
 


Lau!
Nekem természetes úton, harmadik babának készült(ek)KépKépKép
linato
 
 


Magika: igen, csak reggel nem vagyok vicces kedvemben:-)))

Linato: az igen!! nemsemmi! jó nagy meglepetés lehetett:-)) így utólag is gratulálok a szaporulathoz:-))
lau
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok a jó AFP eredményhez!Kép

Lau! Gratula a pici fiúcskához!KépKépKép

Kata! Gratula a pici lánykához!KépKépKép

Méhkeményedés:
Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de Ti mit éreztek? Kellemetlen, belülröl jövö érzés (olyan mikor az izom összerándul) vagy egyszerüen csak érzitek, hogy kökemény az egész alhas? Esetleg fájdalmas is?

Szép napot Mindenkinek!
Moncsi
minike
 
 


Minike: nem érzem, hogy fájna, vagy összerándulna, egyszerűen azt érzem, hogy kemény. éjszaka, mikor megfordulok - nem mindig -, akkor néha feszül és kemény.
Ha nem kellemetlen, nem fáj, nincsenek görcsök, akkor nem probléma, ha gond lenne, nem múlna el fájdalom nélkül, nekem most mondta a dokim hétvégén.
lau
 
 


Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható, másodpercenként 16 000 Hz-nél nagyobb rezgésszámú hang. Eredetileg a tengeralattjárók és más, víz alatti tárgyak észlelésére és azonosítására használták. Az orvostudomány az eljárást az 1950-es évektől kezdődően alkalmazza, és folyamatosan tökéletesíti. Az USA-ban 1952-ben Douglas Hamilton Howry radiológusnak sikerült először ultrahang segítségével az emberi szervezet lágy részeit metszetben megjelenítenie, majd Inge Edler és Hellmuth Hertz svédországi kutatók a szívbillentyűhibákat vizsgálták, Lars Leksell svéd idegsebész pedig a baleseteket követő agyvérzéseket. Ian Donald brit nőgyógyász 1958-ban képet készített a méhben fejlődő magzatról, bár korábban hasi daganatokat vizsgált. Miután bizonyossá vált, hogy veszélytelen az eljárás, Bertil Sundén svéd nőgyógyász 1964-ben továbbfejlesztette a szülészeti és nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikát.
A mai modem ultrahangkészülékek már hordozhatók. A hanghullámokat gerjesztő vizsgálófejet a bőrön mozgatják. A'testbe jutó hanghullámok a belső képletekről visszaverődnek, a készülék elektromos impulzussá alakítja őket, majd kép formájában jelennek meg a monitoron.
A rezgés levegőben nem terjed, ezért a vizsgálófej és a bőr közötti levegő kizárására kocsonyás, olajos anyagot kennek a bőrre. A vizsgálófejek több száz típusát fejlesztették ki, s köztük már 1 mm-es méretűek is vannak, amelyeket endoszkóppal kombinálnak, így a szív koszorúereinek a belseje is vizsgálható.

ALKALMAZÁSA A DIAGNOSZTIKÁBAN

<font color="ff0000">A terhesgondozásban már a négyhetes terhesség kimutatható ultrahanggal, de hüvelyi ultrahanggal még korábban. Végigkövethető a magzat fejlődése, hallható a szívdobogása, látható az ikerterhesség, a magzat elhelyezkedése, a méhlepény állapota, a negyedik hónaptól pedig a magzat neme. A szülés várható idején kívül pontosíthatók az esetleges koraszülés veszélyének jelei is. Sokféle rendellenesség felismerhető a segítségével, és magzatvízvételnél pontosan irányítható a mintavételi tű.
A nőgyógyászatban fölfedezhetővé teszi a méhen kívüli terhességet, a daganatokat, a cisztákat. Nagy segítség a mellrákszűrésben a folyadékkal telt zsák (ciszta) és a tömör csomó elkülönítésében.</font>
A szív vizsgálatánál képet ad e szerv szerkezetéről és működéséről. Kimutatja a szív falának kóros mozgását, az egy összehúzódás alatt kilökött vér mennyiségét, a szívburok állapotát, méretét, a burok és a szívizom közötti folyadékgyülem jelenlétét. Doppler-ultrahanggal láthatóvá válik a vér sebessége, iránya, a billentyűk mozgása, az erek, szívüregek szerkezete és működése. Az ultrahangos vizsgálat elvégezhető teljes nyugalomban és terhelés alatt is.
A hasi ultrahangot főként a máj, az epehólyag és epevezeték, a hasnyálmirigy, a vese, a húgyvezeték, valamint a húgyhólyag méretének, alakjának, kóros területeinek, daganatainak felkutatására használják. Láthatók általa az epekövek, vesekövek, ezek nagysága, alakja, helye.
A mellkasi ultrahangvizsgálat a mellhártya két lemeze közötti térben felgyülemlő folyadék kimutatására alkalmas.
Agyi ultrahangvizsgálatot a kétévesnél kisebb gyermekeknél végeznek agyi vérzések és agykamratágulatok kimutatására. Idősebbeknél ezt CT-vel és MRI-vel történik.
A kis- és középnagy artériák és -vénák állapota szintén ellenőrizhető ultrahanggal. Az érintett lábfejen, kézen és az ujjakon mérik a vérnyomást és a véráramlás sebességét. A Doppler-ultrahangot gyakran alkalmazzák a nyaki verőér vagy az agyalapi artériák véráramlásának ellenőrzésekor. Segítségével felmérhető, hogy mekkora a szélütés veszélye.

ALKALMAZÁSA A GYÓGYÍTÁSBAN

A vesemedencében vagy a húgyvezeték felső szakaszában található, 1 cm-nél kisebb átmérőjű köveket irányított ultrahanggal összezúzzák. Ezt követően a kőmorzsalék a vizelettel távozik.
Az ultrahang a bőrön át a szervezetbe jutva igen erőteljes hatást fejt ki. Víz alatti kezelésekre is alkalmas. Különféle reumás betegségek, női szervek, a bőr, a szem és belső szervek némely betegsége esetén alkalmazható.


Ezt csak érdekességként. Az előbb olvastam, hátha mást is érdekel.
linato
 
 


Linato, köszi a cikket.Kép

Laura, a pocimban hárman laknak, ők lombik módszerrel "készültek", második próbálkozásra. A természetes úton fogant hármasikrek nagyon ritkák.
De még egypetéjűek is előfordulnak. Ilyen egypetéjű iker kislányt lehet látni a babanetes ikrek fórumon a talán tegnapi hozzászólásoknál, teljesen egyformák és tündériek.

Cat, régebben kéthetente, most háromhetente járok orvoshoz. Max. a 24. héttől kórház. Én azt se bánnám, ha előbb kellene menni, ott azért nagyobb biztonságban érezném a kicsiket.
Én is úgy hallottam, hogy a légzésfigyelőkre általában két év garancia van és egy év után még jó áron el lehet adni.

Magika, ilyen hamar kaptál időpontot a Praxisba? Tegnap én is bejelentkeztem, de kicsit elszámoltam magam és későn jöttem rá, hogy csak a 20. hétre kaptam időpontot. Most azon gondolkodom, hogy valami közelebbi időpontra kellene cserélni, mert talán a 18. héten több értelme lenne a viszgálatnak.
Majd várom a tapasztalataidat.

Gratulálok mindenkinek, aki már tudja a babája nemét. Olyan jó érzés lehet.Kép
eszter28
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a mamáknak (Lau, Kata), akiknek kiderült a gyerkőc nemeKépKép

Hétfő óta mi is tudjuk, hogy a kismanó a pocakom egy kisfiú. Kérdeztem az uh-s dokit, hogy akkor nagyjából biztos ez, ugye???? Mire ő azt válaszolta: a külső nemi jelleget figyelembe véve 100%, hogy fiúKépKép (de azért lesz egy tartalék lánynevünk isKépKép)

A legényke egyébként teljesen egészséges, mindenből annyija van, amennyinek lennie kell, és akkora is, kivéve a magasságát. A doki szerint nyurga kisfiú, mert magasabb az ilyenkor szokásosnálKépKép
Persze nem biztos, hogy ez véig így lesz, de ha az apai nagyapja magasságát örökölte (195 cm), akkor szép szál legény lesz belőle. Ráadásul mi szülők sem vagyunk alacsonyak...

Végre eljutottam odáig, hogy megcsináljam Rubint Réka kismama dvd-jének középső trimeszterre vonatkozó gyakorlatsorát.
A mozgás maga nagyon jól esett, nem is volt megerőltető, és a második alkalom után érzem is a belső combizmait - tehát használ. Csak azt nehéz nekem elviselnem, hogy tele van reklámszöveggel, amit Réka folyamatosan adagol a torna közben - mint valami hipnotizőr:
"egyél cerbona fitness szeletet", "rendelj fitness Norbi menüt". Nem baj, hogy ezek létezésére felhívja a figyelmet, csak nem tetszik, ahogyan csinálja.

Mindenesetre megjött a kedvem a kismama tornához, más pocakosokkal együtt is, úgyhogy körbenézek az Arany János utcai lehetőségek között, és a jövő héttől megyekKép

Látom téma volt a légzésfigyelő. Én azt hallottam, olvastam (és gyerekorvos ismerősöm is megerősítette), hogy ezek használatát most azért forszírozza mindenki, mert jó piacot jelentünk mi "mindent megadni igyekvő" mamák a gyártóknak, nem is feltétlenül a gyakorlati haszna miatt reklámozzák.
Azoknak fontos, hogy legyen ilyen légzésfigyelője, akiknek a családjában fordult már elő bölcsőhalál, vagy koraszülés, illetve ha maga a megszületett baba koraszülött. Más esetben csak a szülők idegrendszerét készíti ki a készülék, mert a babák 90%-a majdnem minden éjszaka lemászik róla - ilyenkor sípol, mintha baj lenne.
Persze én senkit sem akarok rá-, illetve lebeszélni, de azt hiszem, én nem fogok ilyen készüléket venni és használni, ha a baba nem lesz koraszülött.

A haskeményedés engem mostanában kezd érinteni. Szombaton még azt mondtam a dokinénimnek, hogy áááá, nekem nincs semmi panaszom - egyszer fájdogált kicsit, azóta semmi.
Két napja viszon érzem, hogy "van" hasam. Nem fáj, nem szúr, csak olyan érzés, mintha folyamatosan feszülne rajta a bőr, illetve mintha "hatna rá a garvitáció", és valami folyton húzná lefelé. Ez normális? Arra gyanakszom egyébként, hogy igen, mert ha a múlt héten cca 2 cm-t nőtt a haskörfogatom, akkor lehet, hogy most is a gyerkőc intenzív növekedése miatt produkálom a fenti tüneteket.
Arról nem is beszélve, hogy a pisilési ingerem szinte állandóvá vált. Hiába, a kisfiam nem elégszik meg a medencével, amiben naphosszat pancsol, szeret emellett "vízágyon" is feküdniKépKép

Nektek milyen gyakran kell "kimennetek"??

Na jó, befejezem, mert szerintem kész regényt írtamKépKép

Üdv mindenkinek:
Csirkesz
(19+5)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok,
Köszi az infókat a haskeményedésreKép

Csirkesz,
Gratula a kislegényhez!Kép
Nekem még éjszaka is ki kell mennem pisilni, kétszer is, úgyhogy tudom milyen érzés.Kép Bár vannak napok, amikor jobb a helyzet, akkor biztos arrébb úszkál a medencében.Kép

Üdv.
Moncsi
minike
 
 


HalihóKép

Irigy-irigy mindenkire, aki már tudja a baba nemétKép

Csirkesz
Gratula és üdv a fiús anyák klubjábanKép Akkor Te érezted jólKép Legalább lesz haverja a GergőnekKép

pusz
Judy (17+3)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: