A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Hahó!

blúmi :)
kuki ügyben ahány doki, annyi nézet. Nekünk is azt mondták, hogy 1 éves korig ne bántsuk. Picit finoman lehet hátrébbhúzni fürdéskor, hogy tisztuljon, de semmiképpen nem erőltetni. Ennek ellenére Nándinak le volt tapadva és szűkület is volt egy pici. 3 évesen mutattuk meg dokinak, adott szteroidos krémet, attól nagyjából feljött, majd 4 hét múlva a sebészeten "felhúzták" úgy, hogy előtte kapott valami kencét rá, ami gondolom lezsibbasztotta, mert semmit nem érzett, nem sirt stb, csak utána 2 napig panaszkodott, hogy csip a pisi, de azóta semmi gond vele, tisztán lehet tartani stb.
Pici korban akkor kell dokinak megmutatni, ha nagyon pici sugárban tud pisilni.

Márti :)
én is csak naponta 1x nyalom fel a nappali-konyhát-étkező-előszobát, ha valami lecsöppen, azonnal fel kell törölni, mert jönnek a hangyák. :oops: Iszonyatos, komyolyan mondom, nem tudok velük mit csinálni, ráadásul idén valahogy nagyobbak, mint tavaly :evil: Na, mindegy, ennél több feltakaritásra nem nagyon van időm, vagyis biztos lenne, de inkább mást csinálok :P

képek:
a montázst Picasa-val csináltam, az összehasonlítós itt persze szándékosan ugyanott készült, de Kispockom állandóan elmászott :)

Mi ma voltunk mérni védőnőnél. 6900 gr és 67,5 cm. Hosszra semmit nem nőtt 1 hó alatt, ráadásul most néztem, hogy 3,5 hónap alatt csak 2,5 cm-t nőtt. :shock: :? Súlyra egyenletesen gyarapszik, és tudom, hogy rengeteget mozog, ráadásul se apja, se anyja nem túl magas, valszeg ő sem lesz langaléta, de azért aggaszt.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziszi!
Már én is épp hiányoltalak,de akkor most már értem miért nem jöttél/jössz.Nagyon szörnyű amiken keresztül mész.Nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: :shock:

Konan!
Húúú nagyon sajnálom,hogy így áll hozzád apa. Biztos nincs más dolog a háttérben??Mostanában nem írtál erről én is azt hittem,hogy minden rendeződött. A belső értékeid nem változtak, az a kis esztétikai dolog meg majd lemegy. Ettől ugyan úgy lehet téged szeretni. Tudod "ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan" :wink:

Csibe!
Fantasztikus a hasonlóság a gyerkőcök között és ez ugyan úgy igaz Anyookáéknál is. Hihetetlen.

Noni!
Gyönyürű gyerkőceid vannak neked is.

Minyu!
Tudod én nem tudok betelni a fiaid szemével. Ők is nagyon hasonlítnak :D

Kép
Kép
a.m.

Minyu!
Hol szerezted a kobakvédőt??? Nagyon tetszik,nemsokára nekünk is kell. Tegnap egy nagy púpot fedeztünk fel a fejecskéjén. Nem tudom mikor lett???Talán a kiságyban,mert csak ott hagyom magára.Mennyibe kerül egy ilyen?

Honey!
Nagyon boldog szülinapot kívánok utólag is. :oops: El vagy tűnve te is. Miden ok?

Blúmi!
Jó utat és pihenést kívánok. Jövőhéten csütörtökön megyünk mi is Sopronba.

Kép
Kép
a.m.

am :)
Brendonban 6-7000 pénz, én vaterán vettem 3000 ft-ért.

Kép
Kép
Kép
minyu

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Írtam egy hosszút a kapcsolatokról de inkább nem másolom be.....
Igen nagyon fontos a beszélgetés és a közös program! és a sex is.

videófelrakás: feltöltöttem a youtubra a csip-csip-csókás videót.....de hogy jelenik meg itt,milyen címet másoljak be??
holka

Holka: A fenti www-ét másold be.
Már kíváncsian várom!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
noni78

Egy kis közérdekű:

Ha az ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK FŐVÁROSI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETÉT 1200 ft-al támogatod (ha a családban csak egy gyerek van 2500 ft/fő/év a kártya, 2 vagy többgyermekeseknek 1200 ft/fő/év) ,kapsz egy névre szóló kártyát amellyel több helyre olcsóbban vagy ingyenesen bemehetsz
-Állatkert felnőttjegy 1800 helyett 300 ft, 2 év feletti gyermek 1100 helyett 300ft,
-Szentendre Skanzen
-barlangok
-Csepeli strandfürdő
-Dagály fürdő
-Csodák Palotája-ingyenes
-Millenáris Park
-Múzeumok időszakos kiállításai( Szépművészeti, Mezőgazdasági...)
holka

Köszi Noni, remélem sikerülni fog. elég rövidke 13 mp,aztán ment a tesójához a kis örökmozgóm.
Ja és zenét nem tudok alá tenni meg ilyen profi dolgokat,szóval én éneklek...persze semmi hangom ugyhogy ettől vonatkoztassatok el. :D
holka

holka

Holka, nagyon ügyes Emma, olyan édes. De, látom egy pillantra sem áll meg. :lol:

Kép
Kép
noni78

Köszi Noni
Bizony,egy pillanatra se :D :D
És olyan huncut Emma, este a 2 gyerek együtt birkózik az ágyon és úgy nevet emma , olyan hangosan kacag míg a tesó gyömöszöli.

2 napja a 2 kislány alvásideje összeér,pont egyszerre alszanak el :D :D ....most lubickolok ebben a 2 óra szabadidőben....,látszik is a hozzászólás mennyiségemen :D :D De mostmár megyek mert volna tennivalóm is...
holka

Hello lányok!

Anyukám kinnt van Biussal, én meg végre le tudok ülni a gép elé! :lol:

Monee: Olyan igazad van, ami a kapcsolatokat illeti... tényleg sokat kell beszélgetni... és "másra" is kell időt szakítani! 8) :oops:

Noni: Köszi a Bius dicsit, nekem is nagyon tetszett, ahogy bealudt kaja közben! :) Misikét nem lehet valahol megnézni? Én vevő lennék a videóira! :wink:

Holka: Hát naggyon cuki a kis csip-csip-csókázós kiscsajszikád! :wink: Ééééééés megvillant a fülbevalója is!!! De jó, cuki kicsajos kislánykád van!!! Illetve kislánykáid!! :)

Blúmi jó utat!

Minyu: Nagyon szuperek a képek! A fiaid szerintem nagyon hasonlítanak egymásra! És gyönyörűek!! Szerintem ne aggódj a növekedés miatt! Emlékszem, volt egy hónapotok, amikor Csongi alig hízott, aztán a következő hónapban behozta.. szóval szerintem nem kell félni...

Mi lejöttünk Fűzfőre "levegőzni" :lol: :lol: egész héten itt leszünk, úgyhogy én is csak lájtosan jövök!
Vendég

Eszike? Honey? Többiek?
Vendég

Halihó!

Nagyon köszönöm a köszöntéseket!!! :D

Eltűnésem oka, hogy a családban 4 szülinap volt egymás után, ezért folyamatosan volta valami tenni-jönni-menni-venni való.
És pont mire mindig visszaolvastam, már nem maradt erőm/ időm az írásra.

Szegény Sziszi!!!! :cry: :cry: Nem találok szavakat! Sajnos nagy közhely de igaz, hogy az első pofont mindig követi a második... ( személyes tapasztalat is )
De 3 gyerekkel már gondolom az ember nem tud úgy ugrálni, és néha betűri a pofonokat amiket az élettől ( és a párjától kap) :cry:

minyu,
nagyon cukik a fiaid!!! Csongi méretei miatt meg szerintem ne aggódj! Te is hihetetlen vékony vagy, Csongi tök babásan néz ki, és ráadásul az itteni fiuk közül ha jól emlékszem ő a legizgágább.

Én Flórát már soha nem mérem. El is dugtam a mérleget, hogy kísértésbe se essek!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Már az evés-nemevés témán is kezdek túllépni.
Van hogy napi 4x megeszik 200 gr szilárdat... de most az utóbbi 3 napban viszont szinte semmit! Tegnap volt a mélypont (na mondjuk akkor azért egy picit kiborultam) du negyed 5-kor volt hajlandó először enni!!! :shock:
Most olyan 7700 gr lehet, hosszra pedig már a 74-es rugikat hordja.

Majd teszek fel képet, csak most végre hazajött apa!!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello lanyok!

Mi szerencsesen (???) megerkeztunk vissza. Tovabbra sem tagit mellolunk a balszerencse, de nem akarok ismet panaszkodni (bar ugyis fogok!) Most ugyanis baromira szenved Bendo az idoeltolodastol. Az 5. atalvatlan ejszakanal tartunk, nekem mar szinte egyaltalan nincs tejem a kialvatlansagtol, pedig a tejjel sosem volt gondom. Reggel is ebresztem Bendot, nappal sem hagyom aludni es egyre rosszabb a helyzet. :cry: :cry: :cry: Ma ejszaka 11-tol 3-ig felorankent altattam el, 20 percet aludt, utana 10 perc volt, mig ujraaltattam. Aztan 5.30-ig aludt, es ujrakezdte ... Nappal mar nem hagyom, csak 2x 1,5 orat aludni es ebresztem fel, hogy ejszaka pihenje ki magat. De nem teszi!!! Nincs vmi egyeb otletetek az ebresztesen kivul??? En kezdek nagyon kiborulni, arrol nem is beszelve, hogy ha ez sokaig igy lesz, akkor teljesen el fog menni a tejem :cry:

Puszi mindenkinek

Noni: a 6 hos video ismet szuperjo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Csak helyzetjelentéssel ugrottam be. Bejci, köszi, hogy hiányoltál!

Nincs semmi különös, csak időhiány miatt nem jöttem.
Mindig van valami amiért elmarad a fórumozás. Az utóbbi napokban párszor akartam jönni, de olyan lassú volt a Babanet, hogy még visszaolvasni sem tudtam (kissé türelmetlen vagyok ilyen téren), úgyhogy inkább kiléptem.
Azért a képeket, videókat megnéztem. Minden baba gyönyörűséges és nagyon ügyes!

Az éjszakáink szokásosak, nyugtalanok, sírósak. Pedig vettem citromfű teát, egész nap ezt issza Noncsi. És lefekvés előtt meg homeós bogyót kap. De továbbra is nyugtalan. Lefektetés után kb. 1-2 órát alszik, aztán reggelig csak a nyüglődés, forgolódás, jövés-menés van. Visszaaltatni, lenyugtatni csak egyféle képpen tudom: ha adok neki enni. Amit készítek mind be is termeli, aztán elalszik. Jobb ötletem jelenleg nincs. Reggeli kelés mindig 6 előtt történik, jobb esetben eljátszik 7-ig egyedül, de aztán nekem is ébresztőt fúj, és estig szinte nincs megállás. 2-szer alszik nappal, az egyik nagyon rövid (fél óra), a másik meg változó, de max 2 óra.

Múlt hétvégén találkoztunk Monee-ékkal, volt egy szabadtéri banzáj, próbáltam fényképezni, de az én örökmozgó lányomat nehéz lefotózni. Ákos bezzeg olyan nyugisan eljátszott a pokrócon, pedig ő is mászik már. Az én lányom meg felfedezte a terepet, virágot szedett, füvet tépkedett, nem bírt egy helyben maradni. Azért felteszem amit sikerült fényképeznem:
Kép Kép
Hétvégén úgy néz ki ismét találkozunk majd! :D

Humanka: nagyon sajnálom, hogy így alakulnak nálatok is az éjszakák. Remélhetőleg hamarosan visszaáll Bendő a régi kerékvágásba!

Sziszi: én is nagyon sajnálom, hogy így alakult az életed! Jótanácsot sajnos nem tudok adni, mert kívülállóként nagyon nehéz lenne bármit is mondani. Remélem jóra fordulnak a dolgok mielőbb.

Holka: megnéztem a videót, nagggyon édes Emma. Mintha Noncsit látnám, mármint az örökmozgás végett. Ő még alvás közben is mozog! Mi most a süti-süti pogácsát gyakoroljuk, de még nem megy. Engem érdekelne az a hosszú iromány amit a kapcsolatokról írtál!

Bejci: jó pihizést!

Minyu: szerintem a Te fiaid hasonlítanak a legjobban egymásra!!!

Szeder?

Csináltam egy unokatesós képet, nézzétek meg, szerintem hasonlítanak egymásra. Majd keresek unokabátyusról kiskori képet is. Bár előre tudom, hogy egy nagy különbség lesz a 2 rosszcsont között: unokabátyusnak hatalmas haja volt ilyenkor.
Kép

Bocsi, hogy nem reagáltam mindenkinek... majd később jövök!
Vendég

Eszike,Monee: Nagyon aranyosak a gyerekek, de jó nektek, hogy ilyen sűrűn taliztok. :lol:

Akkor még 1x felteszem a 6 hós videó linjét, akinek nincs meg az e-mail címe, sajnos azoknak nem tudtam elküldeni.

http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... 883db27a27

Minyu felteszi majd az oldalunkra is.
Jöhetnek a 7 hónapos képek.
Puszi

Kép
Kép
noni78

humanka :)
és ha nem ébresztenéd nappal és vele együtt pihennél? Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de én Nándinál azt vettem észre (bár ő már nagyfiú, és csak 1x alszik, másfél órát), hogy ha kimarad a déli alvás, akkor éjszaka sem tud jót aludni.
Ezen kivül kipróbálhatod estére a viburcol kúpot vagy sedatif pc-t mindkettő homeós cucc, gondolom ezeket nálatok is lehet kapni. Ha elfogadja, itass vele citromfűteát, és igyál te is, az jót tezs a te idegeidnek is. (a sedatifot neked is ajánlom, nem csak Bendőnek)
Drukkolok, hogy minél hamarabb visszaálljatok a régi kerékvágásba.

videót igyekszem még ma feltenni!

honeymoon :)
súlya miatt már én sem nagyon aggódok, ő is ilyen gizda lesz, mint én és a bátyja, csak az zavar, hogy hosszra nem nőtt... (bár tény, hogy én sem vagyok magas, apája sem, és tényleg meg nem áll, egész nap kotor, feláll, már csak 1 kézzel kapaszkodik, és próbál átfogni a bútoroknál)

szaladok, mert megint méltatlankodik, hogy nem vagyok mellette (teljesen jogosan)

Kép
Kép
Kép
minyu

Hahó!
tegnap írtam,erre pont akkor ment tönkre a szerver és elszállt az egész :twisted:

Csak annyit akartam,hogy Gyuszika négykézlábból tolatva felült tegnap és ezt többször meg is ismételte.

Minyu!
Köszi a kutacsvédős infókat.

Humanka!
Én is azt mondanám,mint Minyu.Remélem segít :wink: Örülök,hogy haza értetek szerencsésen. Nyugodtan "panaszkodj" mi meghallgatunk szívesen :wink:

Holka!
Nagyon édes Emma lányka a videón.Nagyon ügyes már.Írtó gyorsan fejlődik. :D

Eszike!
Mintha tesók lennének úgy hasonlítanak egymásra :D

Rakok ülős képet: Kép
Kép
az egyik csak oldalt fekvős-támasztós :lol:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Humanka!
Örülök,hogy sikeresen hazaértek. Alvással kapcsolatban.. én nem vagyok "okos". Az mindenképp jó, ha napközben keltegeted.
Majd mesélj, hogy milyen volt "újra" itthon. Én nagyon kíváncsian várom a beszámolódat..

HONEY: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!

Blúmi:
Nekem kétféle tapasztalatom is van kuki ügyben :lol: :lol: Bencének nem húzogattam hátra.. mert nem tanácsolták.. sem a védőnő, sem a dokink.. és majdnem fel kellett vágni.. Ebből kiindulva Máténak már 6 hetes kora óta lett "kezelve" és tökéletesen fel lehetett húzni .. semmi gond nem volt belőle. Nem merem mondani, hogy Te is húzogasd.. de érdemes elgondolkodni a fent említett tapasztalaton. Amúgy úgy kell kezdeni.. én így csináltam Máténál.. - hogy óvatosan.. és pár napig csak egy bizonyos pontig szabad.. majd egyre jobban fokozatosan.
Mártinak tuti van több tapasztalata is :wink:

Eszike!
Tök jók a képek! - Tudom,hogy milyen, ha már nincs egy helyben az ember lánya :lol: :lol: Hasonlít tényleg az unokatesóra Noémi!

Holka!
Majd küldesz képet Te is?? Örülök,hogy sikerült megfőznöd a gombapaprikást :)

Nagyon jók az összehasonlítós képek. Nekem csepp reményem sincs,hogy mikor tudok ilyet készíteni.. egyszerűen olyan szinten időhiányom van, hogy most is csak átfutottam a dolgokat, és látom,hogy azért mindenkinél minden rendben.

Mindenkinek teljen jól a hosszú hétvége!!!

Ki megy majálisozni????
Mi szerettünk volna a fiúkkal állatkertbe menni, de csere hétvége van, apukájukkal, úgyhogy most kihagyjuk az állatkeret, de jövőhéten hétvégén, ha jó idő lesz, akkor megyünk! -AKINEK VAN kedve az jöhet velünk.. jó kis családi progi!!! Hm??? Lehet jelentkezni majd!
:wink: :wink:
Persze, ha tényleg jó idő lesz!

Huuu majd elfelejtettem:
Mit szóltok ehhez a sertésinfluenzához?????? Annyira gáz!!!!!!!!!!!!!! Qvára elegem van ezekből a sz...os betegségektől.. és ilyesztően magas a halálozási statisztika! - Sőt tegnap a híradóban azt is mondta a helyszíni tudósító, hogy nem a valóságnak megfelelő adatokat közöltek, hanem jóval magasabb véleménye szerint...
Úgyhogy még jobban veszélyben lehetünk... hát most nyomatom a fiúkba is a C vitamint -immunerősítő- és Adélt orrba-szájba szoptatom...
Lehet,hogy parázok ezen, de inkább ez legyen..

Ez még nagyon jó influenza esetén.. amit mi már ki is próbáltunk:
Sokan ismeritek.. de hátha felejtésbe veszett...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szeder74 2009.04.30 08:57-kor.

szeder74

oscillococcinum

A Boiron Laboratórium az oscillococcinumot a világ mintegy 50 országában forgalmazza, ez az egyik legismertebb terméke. Az induló vagy a kialakult influenza esetén is alkalmazható a gyógyszer, amelynek segítségével a betegség valamennyi szakaszában lerövidül a gyógyulás, mérséklődnek a tünetek.

Több klinikai vizsgálat bizonyította az oscillococcinum hatékonyságát a meghűléses állapotokban. Az erről szóló tanulmányt a British Journal of Clinical Pharmacology közölte (1989:27:329-335, J.P. Ferley és mtsai.), és igen dicsérő kommentár jelent meg róla a The Lancet (1989. ápr. 22., 914) angol orvosi folyóiratban.

A kettős vak, kontrollált klinikai vizsgálatban az oscillococcinum hatékonyságát vizsgálták influenzaszerű tünetegyüttesben. Grippés szindrómák esetében 237 beteg oscillococcinumot kapott, míg 244 placebót.

A gyógyulást a hőmérséklet 37,5 °C alá történő visszatérésében, valamint az influenza 5 fő tünetének teljes megszűnésében határozták meg. Az alapvető kritérium a kezelés megkezdésétől számított 48 óra vagy annál rövidebb idő alatt meggyógyult betegek arányának meghatározása volt. A javulás mértéke szignifikánsan magasabb volt az oscillococcinumos csoportban.

Adagolás:
- Influenzás időszakban: hetente 1 adag, azaz 1 műanyag tartály tartalma.

- Influenzás tünetek jelentkezésekor egy adagot kell bevenni, majd ezt kétszer, esetleg háromszor (6 óránként) megismételni;

- Már kialakult influenza esetén naponta kétszer (reggel és este) 1 adag 1—3 napon át.

Amennyiben a tünetek 3 napon túl is fennállnak, és javulás nem következik be, forduljon orvosához.

Az oscillococcinumot szedheti a család minden tagja, csecsemők, gyermekek, várandós anyukák, felnőttek és idős emberek is.

- Szerintem érdemes beszerezenétek.. babáknak is lehet adni! - Feloldva a golyócskákat vízben és bekanalazni!

Van egy másik, amiről tegnap a tv is beszélt.. hát nem is hallottam eddig róla!
Ez az:

Tamiflu

A Tamiflu oseltamivir hatóanyagú vírusellenes gyógyszerkészítmény neve a madárinfluenza kapcsán vált ismertté. A svájci Roche gyógyszergyár terméke képes megfékezni a madárinfluenza H5N1 vírus szaporodását a fertőzés korai stádiumában. Amikor 2004 decemberében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetett a H5N1 vírus pandemikus elterjedésére, ami akár több millió halálos kimenetelű megbetegedéssel is járhat, annak ellenére, hogy a gyógyszer csak korlátozott védettséget nyújt, tetemes mennyiséget halmoztak fel belőle az egészségügyi szervek világszerte.

A Tamiflut felnőttek és egyévesnél idősebb gyermekek influenza megbetegedésének kezelésére és
megelőzésére alkalmazott gyógyszer, amelyet csak orvosi rendelvényre lehet kapni. Influenzás tünetekre, ill. járvány estén a még nem fertőzötteknél a fertőzés megelőzésére alkalmazható, de nem helyettesíti a védőoltást, hanem inkább annak kiegészítője lehet veszélyes pandémiás helyzetben. .

A gyógyszert a távol-keleti fertőzések során néhány országban hatékonyan alkalmazták. Egy japán kutatóorvos arról számolt be, hogy egy sikeres Tamiflu-kezelés után találtak olyan H5N1 vírusváltozatokat, amelyek ellenállónak mutatkoztak a szerrel szemben.

szeder74

Csak azért másoltam be nektek ezeket a szereket, mert fontosnak tartottam.. :wink: (-nem vagyok egyik gyógyszergyárnak sem a fizetett alkalmazottja!!! Nyugi! Ügynök sem vagyok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

LEGYEN SZÉP NAPOTOK!

szeder74

szeder :)
a sertésinfluenza tényleg gáz, de én a rádióban meg pont azt hallottam valami epidemiológiai manustól, hogy hasonlóan kell viszonyulni a dologhoz, mint a "normál" influenzához, mert az is tud nagyon veszélyes lenni. Másrészt meg a szomszédos USÁban "az Istennek se akar senki meghalni" (ezt szó szerint igy mondta), tehát lehet egy kicsit az egészségügyre is fogni, nameg a médiára. Az a baj, hogy az ember már nem tudja, hogyan viszonyuljon a hirekhez, mert anno a sars-nál is úgy cikkeztek (bulvársajtó, persze), hogy "Itt a VÉG???"

na, majd még jövök, csak igy apránként :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Elszállt amit írtam.. akkor még egyszer..

Minyu!
Hát sok mindent mondanak.. legyen a manusnak igaza.. de én azért óva intek mindenkit..!
A másik: állítólag az is elhangzott,hogy szándékosan állítottak össze ilyen jellegű influenzát.. a gyógyszergyárak miatt.. ,hogy meg nőjön a bevételük..
A tőzsdén jelentősen emelkedtek a gyógyszergyárak.. elgondolkodtató... ez is!
Mindenesetre könnyedén meg tehetik..""a nagyok.. !"" Én simán a paraszti eszemmel gondolkodom.. és összerakom az infókat.. bár kezdenek egyre ködösebbek lenni!!
Nem paráztatni akartam senkit sem. :wink: :wink: Csak gondoltam , hogy megosztom veletek a gondolataimat.. nem láttam,hogy lett volna eddig téma...-vagy legalábbis nem vettem észre... :oops: :oops: 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szeder74 2009.04.30 09:14-kor.

szeder74

Mos már tényleg megyek.. fő a krumplim.. ( rakott krumplit készítek ebédre..)

Legyetek jók!

szeder74

csajok!
Betelt a tárhelyünk az ultraweben, igy ha nincs jobb ötlet, leszedem az 1-4 hós videókat. Ha valaki meg szeretné nézni, nekem le van mentve, átküldöm, vagy ideiglnesen felrakom valahova.

Kép
Kép
Kép
minyu

szeder :)
semmi gond, az a jó, ha sok infónk van, mindenki annyit szűr le belőle, amennyit jónak lát :wink:
És az oscillo tényleg nagyon jó!!! A másikat nem ismerem

Kép
Kép
Kép
minyu

Ismét itt..
Már kész a rakott krumplink. .. Az illata Isteni, de még nem ettem belőle.. nincs étvágyam.. megvárom a fiúkat. Talán akkor eszem is belőle.

Most beszéltünk a háziorvosunkkal.
Azt mondta szó szerint:
A nagykönyvben az van írva nekik, hogyha tényleg elterjed a járvány és jelzést kapnak, akkor kell szétosztaniuk az általam is említett Tamiflu - t.
Egy éves kor alatt tilos adni, és egy éves kor után a szirupos formáját adható a babáknak.
Nekünk azt mondta a dokink, hogy mindenképp felírja..!
Na ez a fejlemény az üggyel kapcsolatban!

Am.
Nagyon ügyes MiniGyuszika! Napról napra ügyesebb. Ja.. lassan neked is le telik a jólét! Majd teper, és te teperhetsz utána! :lol: :lol: :wink:

Valószínű,hogy én csak hétfőn tudok jönni.

JÓ HÉTVÉGÉT!

szeder74

Noni :)
Tyúkagyúminyu letörölte a születéses videót, pedig azt meg akartam hagyni. Át tudod küldeni?

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

gwini :)
Mi van veletek??? Több, mint 1 hete nem irtál :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

a.m.
nagyon ügyi Gyuszika :) majd meglátod, hogy most már majd állandóan fel akar ülni .... éjjel is :) vagy inkább :(

legalábbis Jázmin ezt csinálja

ma nekünk se volt jó éjszakánk - én fél 3-3 fejtem (mert akkor keltem fel, fejhettem volna előbb is, de annyira álmos voltam, hogy bealudtam) - aztán 4-ig nem tudtam elaludni, akkor meg felkelt a kis hölgy. 3/4 5-ig motoszkált, beszélgetett velem, aztán megetetem. még utána is beszélgetett kicsit aztán elalud és aludt 8-ig

Kép
Kép
csibe21

Minyu: ELKÜLDTEM!!!

Szeder: Megéheztem. :lol:

Nagyon örülük ismét, hogy tetszik a videó. Ha van ötletetek a videóval kapcsolatban(idézetek, zene) írjátok nyugodtan.
Ja, és sikerült végre a Spice Girls- Mama letöltése. :lol:

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Noni, nagyon jó lett ez a videó is, a szöveg pedig... Itt bőgtem rajta...

A.M. ügyi Minike!!! :D

Eszike, tényleg hasonlít! Ákos és Noncsi pedig annyira édesek együtt! Tök jó hogy így össze tudtok járni Moneeval!

Humanka :( Remélem, hogy hamarosan visszaáll Bendő órája!
Egyébként én is azt gondolom mint Minyu hogy nem kéne ébreszteni őt! Én is megfigyeltem mér Dorkánál is hogy ha nem alszik délben akkor éjjel többször felsír, felkel.

Minyu, nagyon hasonlítanak a fiúk! :)

Holka, engem is érdekelne a kapcsolatokról írt hosszúd!

Szeder, rakott krumpli - adtál egy ötletet! Ezer éve nem volt már nálunk pedig Apa imádja

Róluk. Ádám már végiggurulja a szobát :lol: :lol: Végre. Igaz, csak egyik irányba hajlandó egyelőre forogni, de ne legyünk telhetetlenek!

Lányok, adjatok tanácsot, mit csináljak?!

Van egy szomszéd házaspár, gyerekeik pont akkorák mint az enyémek -> össze-összejárunk, főleg mi anyukák a gyerekekkel.
KÉt nagy lány eljátszik, általában úgy ,hgoy becsukják magukra a gyerekszoba ajtaját.
Dorka egyszer még az ősszel azzal jött egy este hozzám,miután itt voltak, hogy a kislány az ő punijába és a popsijába akarta dugni a játék lázmárőt. akkor megbeszéltük, hogy ezt nem szabad.
Nem is volt gond egy ideig.
most a héten megint minden délután együtt játszottak és Tegnap a gyerekem remegve jött ki a kislány szobájából és bújt hozzám. Végül sikerült kiszednem belőle, hogy megint kezdi a kislány, sőt már kedden itt nálunk is egy játék virslit akart dugdosni neki.
nem tudom mit csináljak.
az alap hogy szólok az anyukának, de engedjem-e együtt játszani a lányokat? Dorkának elmagyaráztam hogy ez butaság és nem szabad ilyet csinálni.

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Szeder!

Én szombaton csinálok rakott krumplit,hónapok óta vágyom rá,de nem jött össze,4 gyerkőc mellett kissé túl időigényes,de szombaton anyukámnál lesznek a fiúk,úgyhogy majd akkor. Tortát is sütök a keresztlánykám 6. szülinapjára,meg megígértem a tesómnak,hogy csinálok fokhagymás spagettisalátát a vasárnapi szülinapi bulira.

Sertésinflenza:

Igazad van,én is hallottam a híreket,csak ez egy kicsit összeesküvéselmélet,sokat beszéltünk erről a férjemmel és arra jutottunk,hogy,amennyiben szándékos lett volna ez a fertőzés elterjesztése a gyógyszergyárak profinövelése érdekében,akkor valószínű nem ilyen szegény országban "csapott volna le" a betegség,hanem ott,ahol aztán tényleg mindenki,már a megelőzés miatt is bekészletezne a gyógyszerekből! Én voltam Mexicóban,nem akarok általánosítani,de nagyon piszkos ország,a higiéniára meg végképp nem adnak-költenek...szóval nem véletlen van ott ennyi halálos áldozat...
Ami most megelőzésképp fontos,az az erős immunrendszer! Úgyhogy mi is kezdjük a Béres cseppet+Cebiont...és az 1.láznál kihívom az orvost. De nem pánikolok,hogy féltünk a madárinflenzától is,még itt nálunk a Dunán is voltak abban elpusztult hattyúk,cikkeztek is róla eleget,mégsem lett óriási járvány belőle. Az itthoni változtatás nálunk most az,hogy Domestossal mosom fel az előszobát, a cipőt pedig kint vetetem le mindenkivel,ennyi...
Egyébként félek attól,hogy sokan felíratják megelőzésképp a gyógyszert,aztán meg nem lesz azoknak,akik tényleg betegek...én is nyugodtabb lennék,ha lenne itthon belőle,de mindjárt 1. nap megmondták,hogy nincs elég a gyógyszerből az országban,mert a gazdag államok felvásárolták (tegnap már mást mondtak,gondolom,hogy megelőzzék a pánikot)!

Noni!

Nagyon jó a videó!

Rólunk:

Hú,szenvedek, Lányok,mert nem gyógyul a sebem...illetve már gyógyul,de ehhez az kellett,hogy már 3. napja nem szoptatom Kamillát abból a ciciből,úgyhogy most fejek állandóan,hogy el ne apadjon,meg be ne gyulladjon a bal mellem,hát nem könnyű napi 3x beiktatni a fél-1 órás kézzel fejést az életembe a4 gyerkőc mellett,de muszáj,úgyhogy úgy döntöttem,a vasalnivaló megvár... megyek is,mert szétdurran a cicim.
Kamilla az 1. gyerekem,aki megtanult cumisüvegből inni...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Noni, köszönjük a videót!! Ismét szuper a zenei aláfestés is! :D

Küldök képet a 7 hónaposhoz:

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

az éjszakák nálunk is katasztrófálisak!

1,5-2 óránként kelés és csaka cici altatja vissza. :( Már nagyon kivagyok. Hajnalban, amikor már a cici sem segített (mert már szinte semmi tejem nem volt), nem bírtam tovább... letettem , ajtó becsuk és visszafeküdtem. :oops: Ez volt a 2. alkalom, hogy igazán hagytam üvölteni... de jót tett neki, mert max 10-15 percet sírt és utánna ő is elaludt 3 órára.

sertésinfluenza:
a párom nagyon aggódik. Annyira, hogy a tervezett külföldi nyaralásunkat is jegeljük, vetetett velem egy doboz eü maszkot és gumikesztűt. Ja, és online bevásárolt annyi vizet és tartós élelmiszert, amivel szerintem egy hónapig is kihúzzuk a 4 fal között.
Sajnos nagyon tutibiztos forrásból tudja, hogy szeder által említett Tamiflu-ból alig van az országban.
Elméletileg a dokik nem is igazán írhatják fel előre, csak, ha valakinek influenzás tünetei vannak.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na és végezetül egy vidámabb kép Flóráról:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ez igaz sajnos! Csak azt szajkózzák,hogy a WHO követelményeinek megfelelő mennyiségű Tamiflu van készleten,utánanéztem, a WHO a lakosság 15%-ának megfelelő mennyiséget szabja meg országonként....hát bízzunk abban,hogy a többi 85% nem lesz beteg, mi?
Én közöltem a férjemmel,hogy felejtse is el szépen a közeljövőben az Ausztriában,Németországban, Olaszországban esedékes auditokat (szerencsére 1 hónapon belül egyébként sem kell mennie,addig meg csak kiderül,mennyire terjed a betegség), amíg nem tudjuk,mennyire fertőző a kór)

Honey!

Jaj,nagyon cuki Flóra! Azon a kalapos képen olyan kis nőcis!

Márti
borossné becz márta

Koszi a jotanacsokat.

Minyu, A. m.: muszaj felebresztenem napkozben, ha nem teszem, vegignyomja a 10-12 orajat nappal, es ejszaka meg ebred rendesen, ahogy egyebkent nappal kene ... ezt sajna nem tudom megoldani azzal, hogy hagyom, hogy magatol helyreall a nappal-ejszaka egyensuly :? Viszont a citromfu teat lehet, hogy kiprobalom, bar Bendo meg szinte csak szopizik, soha nem adtam meg semmit sem inni neki.

Infulenzatol en nem felek - nem tudom megmagyarazni, hogy miert-, biztos az is benne van, hogy Benedek meg soha nem volt beteg (nagy kover hurra :lol: ), es mar nehogy pont ezt kapja el. Probalok arra figyelni, hogy nem menjunk tomegbe, ha nem feltetlenul szukseges.

Eszike: most igazan egyutterzek veled az ejszakakkal kapcsolatban. Szornyu lehet allandoan kelned, es te mar ezt csinalod Noncsi szuletese ota ... hogy birod??? Engem ez a nehany ejszaka kikeszitett :cry:

Szeder: kuki-huzogatas erdekes ... en eddig nem huzogattam, mert ugye most az a "trend", hogy ne tedd a 2 eves korig. De lehet, hogy kene :?: :!:

Tobbieknek a kuki-temaval kapcsolatban vmi szemelyes tapasztalat???

Tegnap adtam Bendonek ceklat eloszor. Zabalta, izlett neki, de delutanra olyan lilas-bordosat tojt, hogy abbol nagyon ugy tunt, hogy meg egyaltalan nem tudja feldolgozni a szervezete. Ti adtatok mar a babaknak ceklat? Es utana a kakiban nem lattatok viszont?

Vettem botmixert, szuperjo talalmany, nagy lelkesedesemben rogton csinaltam repat, ceklat, almat, sutotokot, gesztenyet. Mindent lefagyasztottam, mert meg alig eszik vmit :oops: Eleg nehezen megy nekunk a hozzatapi, Bendo sokmindent szeret, de mennyisegeket nem igazan hajlando enni. Tegnap pl. evett egy kis kavescseszenyi ceklat, utana meg szopizott meg 200-at. Nem nagyon haladunk, pedig azt gondoltam, hogy ennek a honapnak a vegere mar ki tudok valtani egy kajat. Es nekunk kene tovabblepni, mert meg 1 honap es mennie kell bolcsibe :cry: :? :cry: Addigra legalabb 2 kajat mar szilardat kene kapnia.

Megyek, mert hajnali 1/2 3 van, es megint sir, pedig mar azt hittem visszaaludt ... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humanka 2009.04.30 18:01-kor.

KépKép
Kép
humanka

Meg van egy kis idom ...

En meg logok a talis kepekkel -es vannak jok !!!-, holnap legkesobb megprobalom hozni oket, bar lehet, hogy meg ma is. Felajanlotta a parom, hogy aludjak 8-tol, ahogy a gyerkoc, ejfelig vallalja o az ugyeletet, ha ebred Bendo, akkor megy o. Igy nem most tudtam eleg sokat pihizni, Bendo persze nem ebredt, csak ejfel utan, de akkor is nagyon jo fej volt (meg mindig az) az Apja, hogy igy magatol mondta nekem, hogy sipirc aludni. Igy most eleg kipihent vagyok :D

Szoval csak nehany kep:

Dubaiban, amikor megalltunk egy napra pihenni:
(en eleg hulyen nezek ki, de ugysem en vagyok fontos)
Kép ut kozben

Otthon napsutesben Kép

Ceklaeves kozben ...
Kép rettenet :)

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Éjszakázóknak jobb éjszakákat kívánok!!!

Humanka!
Nagyon sajnálom az éjszakákat és a tejcsit, remélhetőleg Bendő visszaáll minél előbb a régi rendre, és a tej is visszajön ezzel.

Holka!
Nagyon tüneményes Emma!

a.m.!
jaj de jó, ügyes Minikéd van!!! Grtaulálok hozzá.

Blúmi!
Mi is (azaz párom) időnként fürdés után húzogatja. Egyik kollegájának a gyereke 5 éves, és rossz élmény még ma is. Ők nem húzogatták, 3 évesen rántotta meg a doki neki, de olyan traumaként élte meg, hogy azóta nem engedi senkinek, hogy hozzáérjen. Az apja szokta időnként kérdezni, hogy megmostad azt is, és van, hogy bevallja, hogy nem mindig. Szerintem jobb megelőzni a bajt. Ha finoman, ameddig engedi a bőr, akkor nagy baj nem lehet. Ez az én véleményem.

Szeder!
Mi nem kifejezetten majálisozni megyünk, hanem túrázni péntektől vasárnapig. Eger mellé, Bélapátfalvára. Jutott is eszembe, nem lakik itt valaki közületek Egerben? Mert egy talira összefuthatnánk. Párom megy tájékozódási versenyre (korábban én is jártam Dávid előtt) Bélapátfalvára, így összekötjük egy kis túrázással. Még az is lehet, hogy vasárnap a családi kategóriában elindulunk. Dávid lenne a legfiatalabb versenyző. :lol:

Honey, Humanka!
Nagyon jó képeket hoztatok! És egy kanállal evett a céklából? Szép teljesítmény ahhoz képest.

Szerintem a világon nekem van a leglustább gyerekem. Mostmár forog minden irányban, de egyszerűen olyan lusta, hogy ilyet a világ nem látott. Semmit nem tudok csinálni mellette, mert ha nem foglalkozok vele, akkor szó szerint püföli a hasát és ordít. Hiába mondom neki, forduljon oda a játékaihoz (már próbálkozunk a kúszással, több kevesebb sikerrel), csak kaja után van el egy kicsit, akkor forgolódik, amúgy megy a hiszti. Ezért is jövök ritkábban. A folyamatos hisztitől meg kezdek kiborulni, mert amint eltűnök fél mp-re sír. Ez bizti még nem szeparációs szorongás, hanem egyszerűen lusta. Mit tehetnék? Nem lehetek a nap 24 órájában mellette. Na meg hogy fog így kúszni meg mászni? Mert ha el is ér vmit, rögtön fordul is vissza hátra. Van valami ötletetek?
Amúgy ma éjszaka éles sírásra ébredtünk. Előtűnt a soron következő (6.) fogacskánk hegye. És még fent is fehérlik egy helyen. Lehet, az is hamarosan kint lesz.

Szóval én legközelebb hétfőn jövök, holnap reggel már elutazunk. Addig is mindenkinek nyugodt jó hétvégét, majálisozást kívánok!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szóval húzogatás-téma:

Nem jó hozzányúlni 1,de leginkább 2 éves kor előtt! Régen sem tették és szépen megoldódott magától. Orvostól tudom,hogy amíg pelenkás egy kisfiú,gyakorlatilag felesleges húzogatni,mert egyszerűen visszatapad a bőr. Amikor már nagyfiúsan pisilnek,akkor már magától is tágul és könnyebben oldódik a letapadás! Mondom ezt úgy,hogy Csabinál minden tökéletes, Bercinél meg most 2.5 évesen jobban vissza lehet húzni mint Lehelnél közel 5 évesen! Azt én sem viselném el és nézném jó szemmel,ha valaki egyszerűen visszarántaná a kisfiam előbőrét,de nem minden sebész/gyerekorvos barbár ennyire! Egyrészt a normálisabbja,ha már mindenképp fel akarja húzni,ad rá előtte egy érzéstelenítő kenőcsöt, de általában egy szteroidos krém alkalmazásával el lehet kerülni azt,hogy hirtelen felszakítsák,mivel a krém hatására szépen,magától oldódik a tapadás! Szóval mi Lehelnél a mai napig este,a meleg fürdő után (csak akkor van igazán értelme),visszahúzzuk,ameddig engedi fájdalom és erőltetés nélkül és ennyi. Ősszel megy oviba,akkor úgyis ellenőrzi az óvodaorvos a letapadást. Akkor tehát a végére járunk a dolognak úgyis. Ha oldani kell,mert addig nem oldódik magától,akkor meg pontosan tudom,melyik gyermeksebészhez vigyem Lehelt,aki szintén a krémmel kezd és,ha fel kell húzni,óvatos,nem rántja és érzéstelenít a művelet előtt...
Ja, és azért sem túl jó csecsemőkorban húzogatni,mert akaratlanul és erőltetés nélkül is okozhatunk szabad szemmel nem látható sérülést,bevérzést,amely gyógyuláskor még inkább összenövéseket,letapadásokat okozhat és az "élettani fitymaszűkületből" a legjobb szándékunk ellenére valódi fitymaszükületet okozhatunk!

Nagyon eltűnt a társaság... én is megyek, kialszom magam, holnap majálisozunk,itt a városban! Lesz egy csomó gyerekprogram,fúvoszenekari találkozó ( a szívem csücske,évekig fuvoláztam a helyi fúvószenekarban,imádtam),koncertek,népi játszótér,úgyhogy ott a helyünk! Sógoromék is jönnek velünk,így 4 gyerekre 4 felnőtt jut,jók az esélyeink,hogy egyik gyerkőcöt sem veszítjük el a tömegben! :lol: Egyszer Csabi simám eltűnt,míg a lufikat válogattuk,szóval nem lehetünk elég óvatosak!

Márti
borossné becz márta

Kirándulóknak jó utat,jó pihenést!

Ági!

Kíváncsian várom,milyen lesz a családi versenyszám! Olyan jó,hogy így bevállaljátok a picivel!

Humanka!

Hihetelenül jó képek!
Én is a cirtomfűteát javaslom,remélem,hamar helyreáll a rendszer a napjaitokban!

Márti
borossné becz márta

Akkor most én kukorékolok :D

Noni!
Nagyon megható volt ismét a videód.Nagyon szépen köszönöm. :D
Hamarosan küldök 7 és 8 hósat is.

Köszi a húzogatásos témával kapcsolatos hsz-eket.Nagyon hasznos volt. Én eddig sem húzogattam ,de akkor még ezután sem fogom.

Humanka!
Jó képeket hoztál :D Hát az a napszemüveges :lol:

Ági!
Jó túrázást kívánok.

Márti!
Sajnálom,hogy ennyire elhúzódik a gyógyulásod :(
Jó majálisozást kívánok az egész családnak!

Jó pihenést/szórakozást kívánok mindenkinek a hosszú hétvégére.
Mi tele vagyunk programokkal.
Én a vasárnapot várom a legjobban,mert meglátogatjuk a 3 hetes unokaöcsimet meg persze tesómékat. A szüleimmel megyek. A Gyulák itthon maradnak. Ill. átmennek anyósomékhoz. Hát nem vagyok efelől túlzottan nyugodt.Remélem nem etetik meg semmivel. :twisted:

Kép
Kép
a.m.

Mindenki majálisozik? :D

a.m.
Nagyon cukik a képek Minikéről!! Bámulatos, hogy a gyerkőcök mit tudnak produkálni egyik napról a másikra!!! Gratula az ücsörgéshez! :D
Mikor mentek a buksijával kontrollra?

ági,
ne legyél benne biztos, hogy ez nem szeparációs szorongás! Flóra is pont ezt csinálja, ha kimegyek. (pisilni is énekelve, nyitott ajtónál szoktam :oops: )
Pedig Flóra egyáltalán nem lusta, ha szem elött vagyok, akár 1-1,5 órát is eljátszik tök egyedül. De abban a pillanatban, ahogy kikerülök a látómezejéből, eldob mindent és megy a bömbölés!!

Amúgy az a furi, ezzel a szeparációs dologal, hogy mással is tök jól elvan. Tehát nem feltétlen én kellek neki, hanem csak egy kedves ismerős.
Már nem egyszer hagytuk ott nagymamáéknál egy egész napra ( reggel 10-től este 6-7-ig ). És totál jól elvolt egész nap. Lényegében fel sem tűnt neki, hogy nem vagyunk ott.
( bár az tény hogy ilyenkor este bújósabb volt és sokkal lelkesebben szopizott )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A következő cikket azok figyelmébe ajánlom, aki őszintén bevallja magának, hogy igenis néha kiborul a gyerkőctől! :D

http://www.babazo.hu/bebi/20090425-anyasag.html

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Haliho!

Honey: jo a cikk. En total bevallom, hogy kiborulok neha :? Mostanaban szignifikansan gyakrabban, hogy ejszaka ebrenlet van, szenvedunk a visszaaltatassal, es en meg egyre kialvatlanabb vagyok. Ismet csak meg kell jegyeznem, hogy minden tiszteletem azoke, akiknek a gyerkocei meg mindig kelnek (esetleg tobbszor is) ejszakankent. Flora nagyon cuki a furdetos kepen.

A.m.: en meg nem is irtam, hogy Minike milyen ugyes !!! Pedig nagyon :!: Az unokaocsirol meg majd meselj, es hozz kepeket is, olyan reg lattunk mar pici babat itt :lol:

Agi: nem, nem egy kanallal kente ugy ossze magat, akkor mar tobbet evett :D De azota is nagy kedvenc a cekla, tegnap is azt kapott, meg a hata is olyan volt. En nem tudom, azt hogy lehet normalisan etetni vele. Pedig az IKEA-s cuccot adom ra, megis a hata kozepeig ceklas :shock: Nem baj am, ha lusta David, a lenyeg, hogy neha neha megmutatja, hogy mit tud, csak hogy ne aggodjatok. Ji pihit nektek, erezzetek jol magatokat !!!

Marti: borzaszto, hogy mennyire megkinlodsz ezzel a gyulladassal. Ideje mar, hogy tovabballjon toletek ez a betegsegaradat, hess, hess Citromfu teat is sajnos nem lehet kapni, csak gyomberrel egyutt (de hogy miert, gozom sincs ?!), az meg ugye nem kifejezetten nyugtato hatasu.

Szeder: nalunk is volt rakott krumpli a heten, mi szeretjuk nagyon, ugyhogy nalunk is van viszonylag gyakran.

Rolunk: meg kinlodunk az idoatallassal. Mar volt 2 jobb ejszakank, amikor csak egyszer felkelt szopizni, utana azonnal visszaaludt, mar azt gondoltam, hogy meg is vagyunk, innentol setagalopp. Nem ugy Bendo, tegnap ejszaka megint ment a cirkusz, legalabb 3 oran keresztul nem volt hajlando visszaaludni :roll: A nappalok egyebkent mar jok, magatol ebred, reggel is a szokott idoben ebred magatol, remelem, nem sok kell mar, es az ejszakak is helyreallnak.

KépKép
Kép
humanka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: