[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Megnyugtattatok Kép
Köszönöm mindenkinek, hogy elmondtátok a véleményeteket. Kép
Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Köszi az édesítőszerekkel kapcsolatos információkat!

Az UH-ról én is úgy hallottam, hogy nincsen magzatkárosító hatása, csak a babák utálják nagyon, azért kezdenek el bújkálni rögtön.
Én angyon örülök, hogy eddig viszonylag gyakran láthattam a babát, hiszen nagyon aggódós vagyok, így legalább láthatom, hogy minden rendben.

Mindenkinek esőmentes jó hétvégét kívánok!

Dino

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Sziasztok!

Uh-val kapcs: en nem hiszem hogy csinalnak ha barmi gyanu is felmerulne hogy art a pocaklakonak. Lackonak is volt egy par uh pluszban, mert a 26. heten kiderult, vesetagulata van es azt neztek utana, no-e. Szrintem sokkal nagyobb a haszna mint az esetleges kara (ha van egyaltalan).

Zsofi: en pl nem a klinikan vetetem a vert, hanem itt a faluban, es itt zsemle van cukorterhelesnel. Egyebkent dokinenim szerint a zsemle jelezheti ha gaz van, es akkor utana alt megcsinaljak a cukros vizet is.

Edesito: ja engem dokineni eltiltott toluk, pl a light kolatol is (pedig sajna nagyon szeretem, de igy visszafogom magam kolaugyben). De tenyleg asszem az aszpartam-tartalmuak a gazosak, vegulis a terhessegi cukorbetegek is esznek edesitot, esetleg valakit megkerdezzek, aki ilyenben szenvedett?

orsoly

orsoly
orsoly
 
 

 
 

Lányok Kép
Édesítőszerben teljesen összekeveredtem. Az egyik helyen pont azt olvastam, hogy csak az aspartam alapút lehet használni, Ti meg most azt írtátok, hogy azt nem lehet. Holnap megyek a dokimhoz és rákérdezek erre. A light colat én is nagyon szeretem, de visszafogtam a fogyasztást.... Kicsit most megkavarodtam.

UH. mi kb. 2 hetente járunk, és én mindkét dokimmal beszéltem erről, és mondták, hogy nem káros. Akkor szerintem nagy gond nem lehet.

Kellemes maradék hétvégét mindenkinek!

Orsi + 2 Kismaczkó
10+4

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: jaja, nekem is most mondta egy lany, aki terhessegi cukros volt, hogy az aspartamosakat lehet szedni! Ugyhogy bocsi, szal ezek a jokKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok Kép

Nagyon rég nem írtam, de azért mindíg olvasgatlak benneteket. Jól vagyunk, pont ma töltöttem be a 17-dik hetet. Aggodalmaim vannak állandóan Kép A hét közepén éreztem egy kis mocorgást de azóta nem nagyon vagy csak nem vettem észre. Nálatok is így van, hogy az első persze gyengécske kis mozgolódás után nem rögtön jelentkezett? Néha szoktam érezni kicsit a méhemet is de gondolom ez normális. Más tünetem nem nagyon van, de kiváncsi vagyok ti mit éreztek ebben az időszakban Kép Sajnos sokat aggodalmaskodom tudom nem kéne de én már csak ilyen zizi vagyok Kép Pénteken megyek a 18 heti UH-ra akkor megnyugszom megint egy időre Kép
Látom egy csomó új taggal bővültünk ennek nagyon örülök, és persze ha leírjátok, hogy nálatok mikor és, hogy volt a mocorgás és miket éreztek ilyenkor Kép Bocsi a hülye kérdésekért, remélem mindenki nagyon jól van!!!

Sziasztok
Niki
17+0
lani
 
 


Niki,
Én a 14. hét környékén már éreztem buborékokat, meg csiklandozást, de nem voltam benne biztos, hogy az a pocaklakó. De kb. 2 hete egyik reggel éreztem valami "furcsát", odatettem a kezem a pocimra és a pocaklakó enyhe kis rúgással jelezte a bentlétét. Aztán napogkig nem igazán éreztem mást, csak a csiklandozást és már kezdtem azt hinni, hogy tévedtem azon a reggelen a rúgással kapcsolatban, de aztán újra éreztem. Az utóbbi 1 hétben pedig már rendszeresen érzem és egyre intenzívebb a pocaklakó. Olyannyira, hogy már a papájának is meg tudtam mutatniKép
Szóval szerintem Te is napokon belül (vagy akár ma) újra érezni fogod és egyre intenzívebb leszKép

Moncsi
17+5
minike
 
 


Niki, én 15 hetes és 5 napos vagyok, és a múlt héten éreztem először valami rezgő érzést a hasamban, két nap is egymás után, és igen intenzíven. Aztán napokig semmi - gondolom, ilyenkor szunyókál. Tegnap reggel éreztem újra, de csak picit mocorgott, gondolom, akkor fordult a másik oldalára a nagy alvásban. Kép
Azóta várom, hogy újra érezzem azt a rezgő érzést, amiről már biztosan tudom, hogy Ő az.
Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok!

Számítógépszerelésem eredményeképp sikerült egy hétre megszabadulnom a modememtől, így egyszerre visszaolvasva rengeteg téma merült fel.
Kedvet kaptam tőletek a kismamaruha vásárlásra, eddig úgyis csak egy, általam csak kismamaegyenruhának hívott, farmer kertésznadrágom van. Ennek azonban érdekes hatása van a környezetemre, a héten tapasztaltam meg, hogy ha ebben a nadrágban gömbölyködöm, az emberek pánikszerűen adják át a helyüket a tömegközlekedési eszközökön Kép
Egyébként az utóbbi időben nagyon gyorsan nő a pocakom. Ismeritek azt az érzést, amikor az emberen feszül valami ruhadarab... A héten már így feszült a pocakomon a saját bőröm, nagyon fura érzés.

Babamozgás: én pont most vagyok 24 hetes, s kb a 18. héttől érzem a baba mozgását. A 19. héten voltam dokinál, aki akkor kérdezte, hogy érzem-e mozogni a babát, s én akkor még totál bizonytalan voltam, hogy az az enyhe bizsergés, amit érzek, az a baba, vagy csak a beleim. Csak amikor rendszeressé váltak, akkor jöttem rá visszagondolva, hogy az már bizony a baba volt. A 21. heti ultrahang előtt már a folyosón meg tudtam mondani, hogy a baba igen aktívan ébren van, mert rendesen rugdosott. Most már naponta igen sokat, s sokszor igen erősen mocorog, gyakran a pocakomra ránézve is látszik, ahogy végighullámzik egy-egy nagyobb rugás. Valószínűleg forgolódik is hozzá, mert nagyon sokfelé érzem ezeket, szinte minden sorozatot máshol ad le. Nagyon szórakoztató, csak szegény férjemet sajnálom, mert vele bújócskát játszik, valahányszor meg akarja nézni, vagy a kezét rátéve megérezni, bármilyen aktív volt előtte, s esetleg fél perccel később is, a férjemnek egyszerűen nem hajlandó megmutatni.

Hízás: azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok. Az abszolút megbízhatatlan digitális mérlegem szerint kb. egy, másfél kilót híztam eddig. Pedig nem voltak rosszulléteim az elején, s végig normálisan tudtam, tudok, enni is. A barátnőm szerint fogytam, csak a pocakom gömbölyödik egyre intenzívebben, de az is nagyon csinosan. Általában mindenki azt mondja, hogy nekem kifejezetten jót tesz a babavárás, nagyon jól nézek ki. (Ha egyáltalán lehet ilyesmiről beszélni 80 kg kiindulósúly tájékán)

Az édesítőszereket, light cuccokat az én dokim is tíltja.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!
Remélem nem csak gyorsan de jól is telt mindenkinek ez a hétvége!
Pénteken elmentünk a csatlakozási ünnepségre,aminek a a hatása majálisra hasonlított de jó volt.Ágota egész héten nyavalygott,hogy forgózni akar.De neki a forgózás annyiból állt,hogy beleült mi kifizettük és amikor indult volna a masina ő jelezte,hogy kiszáll.ezt négy helyen csinálta meg de rendesek voltak mert visszaadták a pénzt.Majd vattacukorra volt éhes (egy fagyi után).Mondtam a férjemnek szóljon a vattacukrosnak gyorsan tekerje mert a vágén a cukor sem kell.
Persze az ismerősöknek már úgy tálalta a pici lányom,hogy ő milyen jót forgózott.Számára ez így tökéletes volt.Az a lényeg,hogy jól érezte magát a család.
Talán holnapra kész az AFP eredményem.Szerdán megyek a dokikhoz.Megyek a régihez ő csinálja a genetikai UH-ot meg az egyébb vizsgálatokat és nagyon remélem a picur megmutatja milye van.
Az új dokimmal pedig megpróbálom megbeszélni a "közös"jövőnket.Remélem sikerrel járok!
Ma délelőtt megyünk a kicsi lányommal beíratkozni az oviba.De ő határozottan kijelentette még nem marad ott!
Kellemes napot mindenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok!

Mocorgás ügyben még mindig nem tudok egyértelmű jelekről beszámolni. Lehet, hogy én is úgy leszek ezzel, mint ti, hogy utólag visszavezetem a 19. hét környékére,amikoris éreztem egy buborékpattanást, azóta nem volt ilyen, hanem inkább lüktet egy picit, aztán vége. Remélem, hogy ezek a lüktetések Maszatkát jelzik. Eléggé aggódom miatta, ugyanis szombaton nagyon fájt a fejem, hányingerem lett tőle,és úgy éreztem, hogy noha fekszem, bármelyik pillanatban elájulok. Tűrtem egész nap, de estére már nagyon legyengültem. Szörnyű volt, most kezdem átérezni, hogy milyen lehet egy migrénes gyötrődés.Anyám behozott egy vízben oldott Cataflamot, ami elég erős, ugyebár, s az egy órán belül legyűrte a fejfájást. Mióta Maszatkát várom, nem szedtem semmi bogyót a vitaminon kívül, vigyáztam magamra, no cukor,no alkohol, no kávé és most aggódom, hogy szegénykém tuti sokkot kapott. 17-én megyek doki bácsihoz,remélem megnyugtat. Anyu gyerekorvos, ő persze nem aggódik, azt mondta, hogy el sem tudom képzelni, hogy a gyerekek mit kibírnak.

UH- a húgom gyógyszerésznek készül, nekik az egyetemen előadáson azt mondták, hogy az eddigi 30 évben, mióta használják, nem volt kimutatható a káros hatása, viszont a babáknak iszonyúan hangos, és utálják, mert fülsiketítő.

Puszi nektek, szép hetet, itt van lassan a nyár. Mindenhol virágillat a levegőben.

Zsófi (25+10 hónap)
Maszatka (20+5)
papzso
 
 


Sziasztok!
Az uh-rol en is azt hallottam, hogy nagyon hangos neki, de nem faj, csak zavarja. De engem nem zavar ha egy ket percre megnezegetik, hogy rendben van-e. Vegulis abba gondoltam bele, hogy a babak a nap 95%-ban alszanak. Ehhez kepest minden uh-n mocorognak es kapkodjak a kezuket labukat. Biztos hogy erzik a vizsgalodast. Nekem amikor a kezet mertek mindig elkapkodta, pont azt amelyiket merik. Szoval nem veletlen, de ennek ellenere nem hiszem hogy barmi rendellenesseget okozna. En ugy fogom fel mint nekem a szurit, picit kellemetlen, de nem lesztole semmi bajomKép

Engem most az edesitoszeres dolog aggaszt, mert en light kolat iszom, foleg amikor rosszul voltam, csak az segitett. En a cukros kolat utalom. Amugy edesitot nem hasznalok, de nekem senki nem mondta, hogy miert lenne karos.
Szoval ha tud valaki valami indokot, azonkivul hogy nem bizonyitott hogy artalamas, kerem irja meg.
csengo 20+2 tul a felenKép
Vendég
 


Sziasztok LányokKép

A lightos dolgokról engem is letiltott a doki, ha mégis ragaszkodtok a colához, ami azért gyomorrontás esetén segít, akkor egy kis cukrosat lehet inni. Sajnos a kalciumot is kivonja a fogakból, csontokból, aminek egyébként is híján vannak a kismamák, mert a babáknak nem elég a táplálkozással bevitt kalcium.

Olyan irigykedve olvasom a babamozgásos élményeiteket. Én próbálom ösztökélni Őket mozgásra, de sajnos még nem érzek semmit.KépKép

Pusza
Cat
(16+1)

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!
Szeretném megkérdezni - ugyanis ebben a témában teljesen járatlan vagyok -, hogy onnantól, hogy kiír az orvos, hogyan alakul az ember fizetése?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv., szép napot mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Liv Kép
Ehhez elég sok infó kell, hogy ki lehessen számolni. Az indexes fórumon/szülői munkaközösség alatt, Gyes-Gyed és egyebek alatt van egy nagyon nagyon keves, és segítőkész Szakbarbár, aki fillérre kiszámol neked mindent. Kép

Cat Kép
Mail ment. Kép

Orsi + Kismaczkók
10+5

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Helló Lányok!

Most csak futólépésben kérdeznék tőletek valamit, mert a főnököm a nyakamba dobott egy csomó anyagot, és még olvasgatni sem nagyon van időm.
Szóval megvan az AFP eredményem (MOM 1,0 - szuper jó) és ma megyek genetikai uh-ra. Ez az uh hüvelyi, vagy hasi lesz? Egyikkel sincs gondom, csak, hogy tudjam mire számítsakKépKép, ne lepődjek megKép

Üdv mindenkinek Tímea és Irma napjánKép
Csirkesz
(19+2)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz Kép
hasi Kép A 12. hét után már nem csinálnak általában hüvelyi UHt Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Ma vették le tőlem a vért az AFP-hez, remélem, minden rendben lesz, két hétig izgulhatok. Tegnap este, amikor már lefeküdtem, a bal oldalamnál éreztem kb. 3 mp-ig egy fura érzést, mintha valaki belülről leheletnyit megcsiklandozott volna. Utána hiába figyeltem tovább, más nem történt. Nem tudom, hogy a babó volt-e, mostantól jobban fogom figyelni. Kép

Liv, ha táppénzen vagy akkor kb. a fizetésed 70-75%-át kapod meg, így lehet kalkulálni. Pontosabbat én sem tudok. Egyik kolléganőm még annyit mondott, hogy érdemes a szülésig táppénzen lenni és csak a szülés napjától igénybe venni a szülési szabit, mert így a legjobb anyagilag.

El szeretnék vele dicsekedni, hogy Anyák napjára én is kaptam már virágot drága férjecskémtől. KépElmentünk venni virágot anyunak és anyósomnak és akkor azt mondta a férjem: "Milyen virágot szeretnél? Szólt nekem a bébi a hasadból, hogy vegyek neked is!" Hát nem édesek? Kép Kép Kép

Mindenkinek szép napot kívánok!

Macsek
17+0

Kép

Kép
macsek11
 
 


Sziasztok!

Köszi annak aki válaszolt Kép
CSirkesz: Majd mesélj mi volt feltétlen Kép
És hogy hogy most mész genetikaira? Később volt időpont?
Liv: álltalában 75% a fizudnak a betegállomány. De tényleg jobb ha szakembert kérdezel Kép

Szép napot mindenkinek!
Niki
(17+1)
lani
 
 


Sziasztok!

Én is light colázom, az előző két gyerekemmel is ezt tettem, semmi bajuk nem lett tőle. Egyébként szerintem nagy mennyiségben károsak az édesítők, de nem hiszem, hogy bárki is meginna napi több liter édesítőszeres löttyöt. Ez pont olyan, mint az, hogy a banán hízlal. Egy darabtól biztos nem lesz senki túlsúlyos, 10 db banánt naponta meg szerintem senki nem eszik meg. Holnap meglesz az Afp eredményem, de majd csak csütörtökön tudom, meg a dokimtól. Akkor kell felhívjam. Valószínűleg hétfőn megyek uh-ra jövő héten. De jó lesz, már nagyon váromKép

linato(20+1) Mi is túl a felénKép
linato
 
 


SziasztokKép

Remélem jól telt a hétvégeKép

Liv
Én a Tóth Ferenc doktor úrhoz járok. És Te?

Niki
Én nagyon korán éreztem most a 2. babát, de csak annyit, hogy a hasamhoz simult a 13. héten. Aztán kb 2 hétig nem nagyon, illetve egy-egy bökést a rossazbb mozdulatoknál. Múlt hét óta érzem rendesen, azokat a bizonyos rezgéseket. Szóval nyugiKép

Csirkesz
Mi volt az uh-n?

Macsek
VirágKép Én is kaptam a kisfiamtólKép

pusz
Judy
17+0

Judy

Kép
Kép
Kép
juti
 
 


Sziasztok!
Meg volt az ovibeíratás Ágotát alig tudtam kirángatni az oviból nem akart eljönni.Nagyon rendesek voltak nagyon jól esett.Mondtam,hogy augusztus végén szeretném elkezdeni a beszokatást mert szeptember végén várható a kistesó.Az ovónő csak nézett majd félve megkérdezte hol van a gyerek mert nem látszik.Hát ez van!Pedig amikor Ágotával voltam terhes mindenki azt mondta majd a másodi sokkal hamarabb fog látszani.Nem így lett.
Linato!
Most tudod meg a gyerekek nemét?A második babád időben született vagy késett?
További kellemes napot mindenkinek.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


OrsiKép köszi a gyors választ!
NikiKép az uh-s dokim és a nődokim bár ugyanott dolgoznak, sosem egyszerreKépKép Ezért a rendelési dátumok miatt egy kicsit (2 nappal) elcsúszott a két vizsgálat. De remélem minden jó lesz. Holnap beszámolok az eredményről.
Sőt, ha babóca nem szégyenlős, és szemben ülve, nagy terpeszbenKép várja a vizsgálatot, az is kiderül, hogy kisfiú, vagy kislány a gyermekemKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Most jovok Uh-rol.

Olyan boldog vagyok.
AFP: 1,5
mindene jo es teljesen egeszseges.
Ugy nez ki, hogy fiucska lesz.
Vagy 15-20 perces UH volt. Mindent megmutatott az orvos es annyira jol lehet latni rajta mindent.
Holnap majd teszek fel kepet.

Mindenkinek ilyen nagy boldogsagot kivanok!!!

Kép
Kép
Kép

Magika 19+3
Vendég
 


Magika, gratulálok a jó AFP-hez és az uh-hoz!

Andi
20+3
Vendég
 


Sziasztok Lányok és Pocilakók!

Babamocorgás: 12. hét 2. felétől érzek csikizést, bugyborgást, vizeslufi-mozgást a pocimban. A 16. héttől már egyértelműen mozog a babus, rugdos, forgolódik, boxol. Először nálunk is megmerevedett mihelys papus megfogta a hasimat, annak ellenére, hogy esténként mindig egy bizonyos időpontban egymásmelléheveredtünk, és a kezét a hasamratéve "mesélt a babának" amióta tudjuk, hogy laknak odabent. Aztán szép lassan megszokta, és most már egy 2 hete kifejezetten produkálja magát apusnak a bébi.
Szóval szép lassan majd nálatok is alakul! Kép

Babs!

Hova jársz thai-chi-ra? Az Arany János u.-ba? Irnál róla nekem, nagyon érdekel, csak nem volt még időm konkrétan rávetődni a dologra. (Az e-mailem benne van a profilomban).

Judy!

Én is Tóth dokis vagyok. Csak kicsit előbb járunk. Nekem egy szülésznő ismerősöm ajánlotta, hogy ő is nála szült, és azért az már fémjelez, ha egy szakmabeli is rábizza magát.

Üdv:
Macs
22 kereken
maccs
 
 


Tud valaki olyan helyet, ahol jo kismama furdorucik vannak????
Kép

Trompipi

Koszonom! Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Na, rég jártam erre, alíg győzöm visszaolvasni a hozzászólásokat:-)
Meg még mindig nem ismerek mindenkit, szerencsére, sokan vagyunk:-)) Úgyis mindig panaszkodnak, hogy kevés baba születik:-)

AFP eredményem nekem is meglett, 1,7 MOM, rendben van minden. Szerdán megyek genetikai uh-ra, 19+1 naposak leszünk akkor. Reméljük, kiderül, hogy picifiú vagy picilány:-) Apa nagyon szorít, hogy kislány legyen:-)
Eddig 1,5 kiló plusznál tartok.

Linato: szeptember 28-án fogok szülni az Uzsoki kórházban.
Nem tudok hirtelen mindenre válaszolni, de pl. a kádfürdőzéssel kapcsolatban: mióta tudom, hogy babás vagyok, azóta sem hagytam abba, bele szoktam merülni a finom meleg - nem forró! - vízbe, és a babó is nagyon jól érzi magát akkor, boxolni is szokott, meg ő is ide-oda úszkál a pocakban:-)

megvallom őszintén, hogy elkezdtem szoliba is járni. Eddig nem mertem menni, mert féltem, hogy baja lesz a babának, de most megkérdeztem a védőnőt, hogy lehet-e és azt mondta, hogy lehet, módjával. Tehát már nem kell attól félnem, hogy hófehér leszek nyáron:-)

Magika: az Anita Maternity honlapján láttam nagyon jó és szép fürdőrucikat, de kb. 10000 Ft körüli áron. Nem hiszem, hogy áldozok rá ennyit, ott van nem messze tőlünk egy fürdőruha és kalap bolt, ott megkérdezem, vállal-e varrást, mert akkor megcsináltatom inkább.

Ultrahang: az orvos úgysem rendel be senkit feleslegesen. Inkább az elején szokott több vizsgálat lenni, hogy kiszűrjék az esetleges problémákat.
És olyan jó, hogy amikor még nem érzi a kismama a mozgásokat, meggyőződhet arról, hogy minden rendben:-)

Szép napot mindenkinek

Laura
18+6
lau
 
 


<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Zsófi IX.19 Sote 2-es Klinika
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Mágika IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház két baba
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két baba
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba</pre>


Kriszti! Remélem kiderül majd a nemük is az uh-n, ha nem akkor lehet, hogy elmegyek 4D-re is.
Az nagyobbik lányom 1 nappal kiírás előtt, a kisebbik 4 nappal a kiírás előtt született.
Megkaptam az ikrek könyvét kölcsön és nagyon remélem este már fogom tudni olvasni.Kép
linato
 
 


Sziasztok Kép

Ma voltunk UH A "kicsik" már 4,2 cm nagyok Kép teljesen egyformák. A tarkóedő 1,2 és 1,3 mm, ami nagyon jó érték. Mindekettőnek 2 keze és 2 lábikája volt. Nagyon aranyosan, össze-vissza mocorogtak. Minden OK Kép
A doki szerint 4-5 nappal nagyobbak is a koruknál, pedig aztán nálunk igazán lehet tudni a mikort. Kép

VKOrsi + 2 Kismaczkó
10+5

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Én is régen írtam, de mindig olvasgatlak Titeket.

Uh.: Szerintem nem ártalmas, seholsem olvastam ezt még. Ezért nem is aggódom, pedig a babáinkat eddig már 6* ultrahangozták, pedig csak most járok a 15. héten. Azt sem vettem észre, hogy a babák menekülnének. Sőt, a legkisebb babóca a 12 hetes uh.-t végigaludta. Otthon vettük észre, hogy nem mozgott. Na, jól meg is ijedtem, hogy biztos az orvos is azért küldött el a Schöpf-Méreibe, mert valami bajt látott. Aztán a Schöpfiben az uh.-kor a legkisebb babó megint aludt, csak akkor riadt fel, mikor a szívhangját meghallgattuk. A doktornő meg is jegyezte, hogy szegény megijedt. Szerintetek mitől? Itt a babaneten az uh.-képeknél azt olvastam, hogy csak a 15. héttől hallanak. A 12. héten mit érzékelt? A rezgést? Azt olvastam valahol, hogy a gyakori szívhang hallgatás viszont tényleg nem tesz túl jót.

Látom, többen is szültök a SOTE I.-en. Nem tudjátok, hol van jobb koraszülött ellátás, az egyes vagy a kettes klinikán? Sajnos nekem erre fel kell készülnöm.Kép Kép

Üdvözlet mindenkinek:Eszter (14+5)
eszter28
 
 


Bocs, természetesen a SOTE II.-t akartam írni! Azt látom, hogy az egyes klinikán csak én leszek.
eszter28
 
 


Lanyok a Ti orvosaitok szoktak mehszajvizsgalatot csinalni a normal havi viziten? 2 het mulva megyek es nem tudom kerjem -e, hogy nezze meg vannak napok mikor eleg sokat gorcsol a hasam es felek talan ez annak a jele, hogy nyilik a mehszaj. Van valakinek erre vonatkozolag tapasztalata? /Anyanak is kinyilt a mehszaja 4 honapos terhesen de mar nem emlekszik, mik voltak a jelek./ Koszi
brius
 
 


Sziasztok!

Brius: nekem mindig meg szokta nézni a méhszájat, ezt onnan tudom, hogy mindig mondja, hogy szép zárt Kép Szerintem kérdezz rá nyugodtan, ha nem mondja magától, tuti, hogy a tiéd is nézi, csak azért nem szól, mert minden oké Kép

Laura: de jó, hogy ezt írod te is a szoliról, nekem is muszáj mennem, na nem csokibarnára, csak egy icipici színért Kép

Mozgás: én nem tudok betelni ezzel az érzéssel, mindig mosolyognom kell, ha hasbabokszol a drága - munkahelyen, villamoson, közértben Kép

Holnap megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok, hány kilónál tartok.

Bea
20+1
tikobaba
 
 


Koszi Tikobaba a valaszt, tuti, hogy az enyem nem nezi mert huvelyi vizsgalat csak az elso viziten volt az eddigi terhessegeimnel is aztan csak a 36. het utan lesz valamilyen fertozes szuresere, de most meg kerem, hogy nezze meg.

Brius 22+1
brius
 
 


Brius, én a múltkor panaszkodtam az orvosomnak, hogy olyan furcsát érzek a hüvely illetve a méh környékén. Ekkor mondta, hogy megvizsgál, de mindent rendben talált.
Szerintem nyugodtan mondd el neki az aggodalmaidat - főleg ha görcsöl is a hasad - , az fontos, hogy bízz benne, mindent meg tudj vele beszélni.
eszter28
 
 


Sziasztok!

Pár hozzászólás, elég járatos vagyok ezekben a témákban ( jópár cukorbeteg anyuka ismerősöm van ):
édesítőszer: az édesítők káros hatását eddig egyedül patkányokon mutatták ki, mikor 250-300x-os dózisban adták nekik az édesítőt, akkor elég nagy %-ban ( 10-15 ) okozott rákot. Na de én egyszeres mennyiségben használom az édesítőt, az egy kicsit más. Ez egyébként valahol fent van a neten, ha megtalálom, elküldöm az elérhetőségét. Én egyébként már vagy 10 éve édesítővel iszom a kávét teát, kóla is light, az első terhességemet is így csináltam végig, és semmi problémanem volt. Édesítővel kapcsolatban pedig tényleg az aszpartam tartalmúakat ajánlják.
UH: hát ennek még annyira sem sikerült bizonyítani a káros hatását, mint a patkányokon az édesítőnek. Egyébként a cukros kismamák a 28. hétig 2 hetente, utána hetente, majd a 35. héttől heti 2-3x járnak UH-ra, mindenféle mellékhatások nélkül. Azért ez a mennyiség nem gyenge, ha lenne károsító hatás, itt biztos kijött volna.
Kád: én is szoktam áztatni nem túl meleg vízben a tagjaimat 10-15 percig. Első terhességemnél nem mertem, de most már kicsit szabadabban állok neki ilyeneknek, mert sokan mondták, hogy mértékkel lehet.
Remélem segítettem.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálni szeretnék minden kismamának!Kép
Másodszor pedig kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni. Bizonytalan vagyok abban, hogy a munkáltató köteles-e elengedni egy kismamát az ilyenkor szokásos vizsgálatokra munkaidőben (persze előzetes bejelentés alapján) úgy, hogy arra az időre is megkapja a fizetését, illetve a távolléti díjat. Tehát nem veszik úgy, hogy azt be kell dolgozni. Vagy igen? Ti hogyan oldottátok meg a vizsgálatokat, védőnőt, mikor a munkahelyen még nem mondtátok el a nagy hírt? Nálam még az is nehezíti a dolgot, hogy közvetlenül a nagyfőnök alá vagyok rendelve, akinek sosincs ideje rámKép, így hiába próbálom neki elmondani, hogy mi a helyzet és hogy engedjen el, nem tudom. Így most már írtam neki egy levelet, amit ma délután megkap.Kép Mást már tényleg nem tudok kitalálni.

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!Kép

Mindenkinek kellemes babavárást és könnyű szülést kívánok!Kép

Milli
milli
 
 


Szia Milli!
En koztisztviselo vagyok, igy ezt az oldalt ismerem. NAlunk kartyas belepteto rendszer van, tehat ha kimegyek az minuszkent jelentkezik. A torveny szerint a terhesgondozasra kotelezo ugy elengedni a kismamakat, hogy az ledolgozott munkaidonek szamitson. Tehat en vervetelre, labor ,uh igy megyek, de mivel a dokihoz a maganrendelesere jarok ezert azt nem tudom beszamitatni. Nalunk honap vegen a jelenleti ivre kell irni, hogy hol voltam es mivel ezekrol a vizsgalatokrol mindig kapok valami papirt, a kozvetlen fonokomnek azzal igazolom a minuszt. A munkaltatonak tehat kotelessege kiengedni, ezt a munkaugyiseknel meg is kerdezheted.
csengo 20+3
Vendég
 


Sziasztok!

Tikobaba: nyugodtan menj barnulni, ma délután megint beugrom én is 5 percre:-)
A mozgások nálam is mosolygást váltanak ki, és már szabad szemmel is láthatók, tegnap is kiboxolt legalább hármat:-)) Főleg, ha vékony nadrág van rajtam, akkor.

Csengo: ez nagyon hasznos info, ugyanis nálunk minden szabadságnak számít, és egy nap 8 órának. Tehát, ha nekem reggel mennem kell ultrahangra - például holnap - vagy laborvizsgálatra, akkor nem kell kivennem két óra szabit:-) Mindenesetre megkérdezem, nehogy máshogy működjenek itt a dolgok. Én vagyok az első pocaklakós a cégnél :-)

Brius: nekem mindig végez hüvelyi vizsgálatot is a doki a terhesrendelésen, kitapintja a méhet, megnézi a méhszájat, rendben van-e, és ezeket felvezeti a gravidogramra - ha jól emlékszem a nevére és a kiskönyvben is vannak olyan rubrikák, hogy méh mérete, magzat mérete.
Ennek a vizsgálatnak is az a lényege, hogy a méhszáj állapotát figyelemmel kísérje, és ha probléma van, "orvosolja":-)
lau
 
 


Még egy kérdésem lenne, ha valaki tudja a választ, szívesen venném:-):
ha esetleg a védőnőhöz kell menni, aki szerdán 1-3-ig van, akkor is beleszámít ez a munkaidőbe? Mert akkor is inkább kimegyek másfél órára, és visszajövök, csak hogy ne fogyasszam el idő előtt a szabijaimat? Mivel augusztusban szeretném kivenni az összes fennmaradót erre az évre.

Laura
19 (kereken)
lau
 
 


LányokKépKép



1992. évi XXII. tv - A Munka Törvénykönyvéből

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;
...

151. § (1) Ha munkaviszonyra vonatkozó szabály elrendeli, a munkavállaló munkabérét távolléti díjára ki kell egészíteni, illetve munkavégzés hiányában távolléti díjat kell fizetni. Távolléti díjat kell fizetni akkor is, ha munkaviszonyra vonatkozó szabály munkavégzés nélkül munkabér fizetését írja elő, annak mértéke meghatározása nélkül.
(2) A munkavállaló részére távolléti díj jár:
c) a 107. § d) és f) pontjában meghatározott esetekben;

(107§ miatt persze gondolom kell hozni orvosi igazolást)

Ezt lehet a főnökök orra alá dugniKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

A munkavállalókra a Munka Törvénykönyve fekteti le az alkalmazandó szabályokat. Ebből idézek:

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;
b) közeli hozzátartozója [139. § (2) bekezdés] halálakor, esetenként legalább két munkanapon át;
c) ha keresőképtelen beteg;
d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára; Kép Kép
e) amíg önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltóként tűzoltási vagy műszaki mentési szolgálatot lát el, feltéve, hogy a tűzoltás és a műszaki mentés nem munkaköri kötelessége;
f) a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén legalább négy órára;
g) ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a munkahelyén megjelenni;
h) munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a munkáltató engedélye alapján.

Szerintem ezzel lehet érvelni, persze kérdés, hogy erre mi lesz a gyakorlati válasz. Jómagam nincs két éve, hogy végeztem a jogi egyetemen, azóta látom, hogy az elmélet és a gyakorlat között óriási a különbség. Hozzá kell tennem, hogy nálunk a kollegák és a főnökök is nagyon aranyosak, csupa nő, és én, amint megtudtam, hogy babát várok, elmondtam nekik. Már csak azért is, mert a főnök cigizik,s így nem teszi, ha ott vagyok. Nagyon együttéreznek velem, jobban féltenek, mint én magamat.

Szerintem az, hogy magándokihoz mész vagy nem, az nem befolyásolja a tényt, hogy terhesnek minősülsz törvény szerint, és szerintem kötelező minden vizsgálat, amikor a doki azt mondja,függetlenül attól, hogy hol vizsgál meg.

Üdv mindenkinek, pihenjetek sokat!

zsófi 20+6
papzso
 
 


ok, lekéstem...

táppénz:
sajna csak 70%, ráadásul nekünk a 2003-as évi átlagkeresetünkből számolják ki

A védőnőm azt mondta, hogy a háziorvos lehet, hogy nem fog kiírni a szülés feltételezett időpontjáig táppénzre, csak előtte egy hónapig, szülés előtt egy hónaptól el kell mennem szülési szabadságra, ami ugyan még mindig 70%, viszont hamarabb kezdődik a GYED így egy hónappal, ami már kevesebb lesz nekem pl., 70%, de brutto 83000 ft max.
papzso
 
 


Sziasztok!

Csengo, Cateye, Papzso, köszönöm szépen a pontos infokat, tehát akkor minden teketória nélkül mehetek uh-ra, laborba, csak előtte szólni kell és esetleg orvosi papírt is be kell mutatni. De nem hiszem, hogy nálunk a vezérigazgatónak erre lenne ideje...Kép

Még egyszer köszi, tényleg jó ezt pontosítani.Kép

Puszi, Milli
milli
 
 


Köszi lányok, nekem is sokat segített!:-))
Főleg, a §-ok könnyítették meg a dolgomat:-) Visszamenőleg meg kell jelölnöm a laborvizsgálatok időpontjait, ezeket ugye tudom igazolni az eredményekkel, és ezentúl majd megpróbálok igazolást kérni, de szerintem a laboreredmények meg uh papír is elég!:-))

Köszi én is mégegyszer!!

Laura
19
lau
 
 


Papzso!

Szerintem ma már nagyon egyszerűen kiírnak táppénzre a terhességgel (az én ismerőseim közül rajtam kívül már senki sem dolgozik a 14-16 héttől). Ha hamarabb szeretnél otthonmaradni és a háziorvosod nem ír ki magától, beszélj a szülészeddel, mert az ő szakorvosi javaslatára a háziorvosnak kötelező kiírnia!

Üdv:

Macs
maccs
 
 


Tud valaki olyan joga orat, ami nem delelott van, hanem delutan?
Mondjuk 16:30 vagy 17:00-tol????

Meg valami jo kismama tornat. Kép

Magika
Vendég
 


Sziasztok!

Régebben már jártam itt, ha nem is ezen a topikon, de már olvasgatlak benneteket egy ideje.
Én okt 11-re vagyok kiírva és nem tudom, hogy csinálom (szerintem a mérleg rossz-bár rendelőben mértem magam, azon az igazi hagyományos mérlegen)de még nem sikerült hízni pedig nem émelyegtem és a cicim meg a hasam is szépen növöget már. Pedig eszek rendesen.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes oda tornára járni, ahol szülni fogok (Kútvölgyi) vagy egyáltalán nincs jelentősége?
És volt már valaki ilyen vizi kismamatornán? milyen?

Köszi

Aticica 17+2
aticica
 
 


MAgika!
En az Aranytizbe jarok kedd csutortok kismama fitnessre, nagyon klassz es 5-tol is van egy ora es 6tol is. (Ez utobbi inkabb negyed7kor kezdodik.) Szombaton van joga, de inkabb a honlapjukat nezd meg
http://www.btk.elte.hu/kpt/aszp/prog.html
csengo
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: