[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

ZsófiKép
Szerintem ez tutira a babád volt. Én pont ilyet éreztem, de akkora volt, hogy még tenyérrel is érezni lehetett. Erre mondta a férjem azt, hogy az ő hasa sosem csinál ilyeneketKépKép Biztos a baba volt azKép
Úgyhogy csak figyelj a pocakodra, mert egyre gyakrabban fog jelentkezniKépKép

A repüléssel szerintem sincs gond. Nem a világ végére mész, a repülőút sem lehet túl hosszú, az ott töltött idő pedig rövid. A helyedben nem hallgatnék azokra, akik le akarnak beszélni.
Mondjuk egy 12 órás repülőutat, 2 heti tartózkodással már nem vállalnék be, de Bukarestből bármikor haza lehet jönniKép (De ne kelljen!!)

JudyKép
Igen, a múltkor még jó volt a vacsi. Azt hiszem hullámzó a kapcsolatom a kajálással. Az elején semmi kedvem nem volt enni, inni, majd jött a "jól esik a vacsora" időszak, és most megint csak kerülgetném az ételt szívem szerint. Ha ezt így folytatom egy idő után megint jön a "befalok mindent" korszak szerintemKépKép

Hétvégén itt lesztek, vagy utaztok haza? Ha itt vagytok, vasárnap talizhatnánk. Hami szombaton Buda-maratonra megy, én dokinénihezKépKépKép De vasárnapra nincs programunk.

Kicsit tojok, mert most szombaton kapom meg az AFP eredményt, azzal meg hétfőn megyek UH-ra. Remélem minden oké lesz.

LinatoKép
Bár Edit kérte a Mammut beli útleírást, én is köszönöm, szerintem pénteken, vagy szombaton beugrom. Vannak len szoknyák is? Nekem nadrág is, meg szoknya is, meg egy csomó felső is kelle. (de majd szépen lassanKép)

Látott már valaki sportosan csini rövidnadrágot kismamáknak? Mivel sokat járok strandra, kellene valami oda való cucc isKépKép

Ma reggel pl. 6x öltöztem át, mert olyan pólót kerestem a cuccaim között, ami nem "T" alakú, hanem csini, de mégis kicsit rálóg a hasamra. Nekem pamut betétes nadrágom van, hogy a pocakom és a kis lakója jól érezze magát. Az nem zavar, ha ez a pamut rész egy kicsit kilátszik, de ha szinte csak az látszik a hasamon, az szerintem nem szép. Szóval alig találtam megfelelő méretű, fazonú, na meg persze megfelelő színű pólót.
Azt hiszem kezdek háklis lenniKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Reditke:
A dokim a Bukarest szótól ijedt meg, ő inkább Párizst ajánlotta volna. Mondtam neki, hogy ezt a román delegációval kellene megbeszélni, hátha ők is inkább tárgyalnának ott. Kép Kép

Alig várom a következő buborékot!
papzso
 
 


Sziasztok,

Én csak a neten néztem meg a 2in1 oldalát, és nagyon tetszettek a ruhák, el is akartam menni árakat nézni (mert mindegyik mellé 0 Ft volt írva), de még nem jött össze. A múlt héten már beújítottam egy farmerruhát a La Halle-ban, hétezer valamennyiért, de később is lehet hordani, picit be lehet majd belőle venni.
Nekem a bugyikkal van gondom, a tangát már nem bírom elviselni, és mindegyik nyomja a pocimat. A New Yorkerben vettem 2 darabot, nagyon jó, nyúlós anyagból, ezek kényelmesek, de kell még.

Én egyfolytában fázom, olyan hideg a kezem-lábam, mint még soha. Mitől lehet?

Tegnap nagyon beebédeltem a párommal egy jó kis étteremben, és azóta alig bírok enni, kicsit émelygek is, és mivel most egyedül vagyok itthon, unatkozom is. Jó lenne, ha hamar vége lenne az iskoláévnek, legalább a lányommal tudunk majd menni ide-oda!

Linato, a táblázatodban TAndiként szerepelek, de a múltkor valamiért átváltoztam Trompipivé. Nem akarom visszacsinálni, így szeretnélek megkérni, hogy javítsd ki a nevem Trompipire a táblicskuban!

Köszi!!! És szép napot mindenkinek! Sajna hétvégére már (megint) esőt mondanak...
Vendég
 

 
 

Linato Kép
Köszi a 2in1 infót Kép Ma én is bekukkantok.

Edit Kép
Látom már válazoltak a ManuArtos kérdésre. Ha lesz időm, oda is benézek.

Orsi + 2 Kismaczkó
10+1

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi Kép

Majd cseréljünk véleményt utána.
Én is ma tervezem menni mindkettőbe, mert úgy alakult, hogy mégis van egy picit több időm azon a környéken.

Trompipi (ha már a táblázatban is lecseréled az Andit Kép ) Megnéztem én is a 2in1 lapját, tök jó hogy minden 0 forint Kép

Nincs kedvem dolgozni, olyan szépen süt a nap!
Ráadásul a bébinek sincs kedve dolgozni, mert egyfolytában bulizik odabenn!

Babamozgós lányok Kép
Ti megfigyeltétek már mikor van a picinek alvás ideje és mikor van fönn?
Én az elmúlt 1-1,5 hétben rájöttem.
Általában akkor kel, ha én pihenek. Amikor mozgolódok, jövök-megyek, akkor nyugiban van.
Általában reggel 6-1/2 7 körül kel, aztán délelőtt 11 körül, délután 4-5 között és este 9-10 között.
De nagyon csípem, hogy iolyen kis rendszeres már most Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!

Edit, az előadásról írtam a kórházas topicba. Te amúgy melyik szülésznőt választottad?

Üdvözlöm az újjakat!

Sajnos megint megfáztam. Kép Teljesen magam alatt vagyok emiatt. Kép Remélem a bébinek nem lesz ettől semmi baja. Két napot pihentem otthon, most talán picit jobb.

Nálam az ingerültség még nem nagyon jelentkezett, mint terhességi tünet, viszont baromi feledékeny lettem és ez nagyon dühít! Azt hiszem, nem vagyok ma jó formában... Kép

Szép napot mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11
 
 


Sziasztok!

Már jó régen írtam, teljesen el vagyok havazva. Meló, házépítés, bankcsesztetés..., kicsit sok mostmáá.
Babókám elég jól viseli. Annyira aranyosan mocorog viszont, néha emlékeztet ebben a nagy hercehurcában, hogy hellllóóóó, én is itt vagyok, és tessék engem simizni.

Lányok, szerintem a repüléssel nincs semmi gond, én elég sokat jövök megyek, de csak Európán belül. Szerintem biztonságosabb mint az autó, és ha elzsibbadnál, akkor sokkal jobban ki tudsz nyújtózni, illetve fel tudsz állni, mint a kocsiban. Csak akkor nem szabad repülni, ha nyitva a méhszájad, de egyébként semmi különöset nem érzel. Nem kell ebből ügyet csinálni. Bukarestben szült az egyik barátnőm, mert a férjével most pár évig ott élnek meló miatt. Nem kell tartani a kórházaktól, mert nem szarabbak mint az itthoni fővárosi kórházak. Nem egy szegény vidékibe kell menni. Én magyarországon a komlói kórháznál még nem láttam szörnyűbbet. Az valami borzasztó. Szóval repüléstől nem kell tartani, Bukarest meg már nem a régi. Én speckó ma Bécsbe repülök délután , holnap meg Mallorcára,aztán vasárnap este vissza, de nem tartok tőle, mert tegnap megnézettem a méhszájamKép

Afp-n túl vagyok, 51 lett a MOM pedig 1,4, tehát eddig semmi gond. Hétfőn megyek genetikai uh-ra.

Ruhaügyileg meg egyre szarabbul állok, elég gyenge a ruhatáram, de nem találok magamnak valót, mert elég pici és csonti vagyok (158 cm) VISZONT híztam már 3!! kilót. Nekem a nacik XS méret is a cicim fölé ér, és a combomon is borzasztó. Remélem babó nem az én gnóm méretemet fogja örökölni.

Puszi
Kata
(18+6)
katta
 
 


Trompipi,
nekem is a bugyikkal van a legnagyobb gondom. Kép Mégse lehet havonta megvenni egy készletet eggyel nagyobb méretben... Ami nekem végül bejött (persze 3 számmal nagyobban, mint eredetileg kellett volna), az egy olyan fazon, ami elöl csupa gumis csipke, hátul tiszta pamut. Ez azért nagyon jó, mert nincs pereme, így nem vág be a pocakom közepén. Sose gondoltam volna, hogy a várandós öltözködés legnagyobb kihívása a fehérnemű lesz... Kép

Edit,
nálunk nincs program. Csak rugdos, amikor úgy érzi. KépKép Éjszaka eddig nem éreztem, de ma éjjel pl. végig fent volt... Egyébként valahol azt olvastam, hogy amikor lefekszünk és nyugalomba kerülünk, akkor jobban érezzük, mint amikor épp rohangászunk. Ebben is lehet valami. De az pl. tuti, hogy az enyém utálja, amikor a hátamra fekszem - 5 percen belül mindig elkezd rugdosni, és addig rugdos, amíg el nem fordulok........

Macsek, jobbulást!!
babs
 
 


Macsek Kép

Jobbulást! Szerintem ennyi idős várandósan, már nem lehet baja a bébinek. Az csak az elején gáz, ha lázas vagy, mert akkor gond lehet a megtartással.

Olvastam a kórházasban. Köszi.
Én nem a favorit szülésznők közül választottam (Újvári Bori, Fantha Zsusza), hanem egy barátnő ajánlása alapján Csizmadia Istvánné, Erikát. Elvállalt és már találkoztunk is vele. Voltunk benn nála, megmutatta a szülőszobákat stb.
Szerintem érdemes elmenni a május 11-i szülésznős előadásra, ott meg tudod nézni ki szimpi, mert lehet tök különböző az ízlésünk.
Meg minden hónap 2. csütörtökén délután 5-től is lehet velük találkozni.
Egyébként az orvosodat kérdezd meg, kivel tud jól együttműködni, kit javasol, hogy válassz!

Lehet, hogy megint írtam száz oldalt, közben meg már te is választottál Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Lányok, köszönöm a jobbulás kívánságokat! Kép Szerencsére lázam az nincs, csak orrfújás meg köhögés.

Edit, köszi a választ. A dokimnak mindegy a szülésznő. Az Újvári Bori nem volt olyan szimpi, nagyon erőszakosnak tűnt, majd elmegyek a kismama klubba is.
A többieknek bocsánat az offért.

A bugyi téma nekem is gond, kezdenek idegesíteni, hogy bevágnak, pedig még csak picike a hasam. Eddig jó megoldásnak tűnt, hogy hidegben hordok atlétát is és az betűrtem a bugyiba, ami elég bénán néz ki, Kép de így a gumi nem tud úgy bevágni. Viszont később nem tudom mi lesz.

Kép

Kép
macsek11
 
 


Macsek Kép
Nálam ugyanezek a tünetek vannak. Tele van a fejem, és nagyon folyik az orrom. Lázam nincs, nem is volt már vagy 10 éve Kép
Ma elvileg bekukkantok a dokihoz, azért rákérdezek erre a megfázás dologra. De én nagyon bízom benne, hogy így láz nélkül semmilyen hatással nincs a kicsikre.

Edit Kép
mindenképp konzultáljunk bolt ügyben majd Kép remélem csak pozitív élményekkel jövünk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Edit!
Nekem rendszertelenül mocorog. Napközben is már egyre többször rugdos. Este viszont, mikor végre pihizek a tv előtt, akkor kicsi pihenő után, megmutatjs, hogy ő is itt van. Szerencsére éjszaka nyugi van nála is, így tudok aludni.Kép

Macsek!
Jobbulást! Kép Ne aggódj! Igaza van Editnek, hogy a kezdetben inkább inkább rosszabb. Én az 2. hónapban már beteg voltam, lázas. Bevettem 2 lázcsillapítót, de semmi baja a picúrnak. A dokik is azt javasolják, inkább vegyél be fájdalom vagy lázcsillapítót. Pláne most mikor már érzi is a fájdalmat.
Én is kissé feledékenyebb lettem, de szerencsére a mobilomban van naptár, így beírom, mit ne felejtsek el. Tudom javasolni neked is, így nem fogsz mérgelődni, és a babádnak is jobb kedve lesz, ah nem mérgelődsz.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Trompipi,
Nekem is volt egy fázós korszakom, ami pár hétig tartott. De túl vagyok rajta. Szerintem ne aggódjKép Szerintem vagy a hormonok vagy a keringés változása okozhatja. De majd elmúlik. Éjszakánként jelenleg az ellenkezöjével küzdök. Olyan melegem van, hogy ki kell raknom a lábamat a párna alólKép

Babamozgás,
Én is rendszerességet fedeztem fel a mozgásokban. Éjfél körül, és reggel hét körül mindig érzem. Napközben nyugisabb, vagy talán én nem érzem annyira, hiszen mindig mozgásban vagyok.

Feledékenység,
Ez nálam is elég veszélyes. Híres voltam a családban a jó memóriámról. Hát most egy kicsit gázos a helyzet. Olyannyira, hogy nyúlok a szekrényhez, hogy kivegyek egy tányért és mire odaér a kezem már el is felejtem, hogy mit akarokKép

Csirkesz,
2 hét múlva hazautazom és szeretném megvenni a Rubint Réka DVD-t. Te hol tudtad megvenni? Nehezek a gyakorlatok?

További szép napot Mindenkinek!
Moncsi
minike
 
 


Reditke:
A dokim a Bukarest szótól ijedt meg, ő inkább Párizst ajánlotta volna. Mondtam neki, hogy ezt a román delegációval kellene megbeszélni, hátha ők is inkább tárgyalnának ott. Kép Kép

Alig várom a következő buborékot!
papzso
 
 


Hello csajok Kép

Papzso Kép
Katta írta, hogy Bukarest sem vészes már, de közben láttam, hogy lebeszélted magad.

Bugyi és ruha téma Kép
Visszaértem nagy kismamás bevásárló körutamról.
Először az alsónemű. A Kékgolyó utca 22. szám alatt találtam egy kismama fehérnemű üzletet, szakszerű kiszolgálással. Azért aránylag csinoska cuccok is vannak, nem csak a brutál gatyák, de mégis szépek és kényelmesek. Van millió féle kismama bikini+fürdőruha. Nagyon helyesek. Én vettem egy terhes melltartót és egy hozzá passzoló klassz bugyit, összesen 8 rongy volt. Meglepődtem, hogy a 75B cicim már 80C-s, pedig az első 10 hét óta szerintem nem is nőtt.

ManuArt: vettem 1 fehér vászon gatyát+2 kis trikós felsőt mindenféle élénk színűt. Összesen 10 rongy (gatya 6 +2-2 a felső). Itt tényleg csak lazás cuccok vannak, tehát pl. irodai munkahelyre nem alkalmas.
2in1: ezek sem kifejezetten tárgyalós ruhák, de azért melóhelyre hordható. Itt is beújítottam egy szép csíkos zöld nacit+zöld felsőt (ez drágább olyan 17 ezer össz).
Aztán még bementem a Mangoba is, ott is vannak azért nyúlós cuccok, egy felsőt találtam.

És ezt már leírni sem meem, de a Formes lett a végső állomás. Brrrrrrr.

Hát ilyen vagyok, ha én beindulok Kép ......

OrsiKép Majd mesélj!

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


EditKép
Majd meséld el, hogy a párod mit szólt ehhez a ruha dömpinghez!!! Oké ? A számlát ne mutasd meg!!!!

Holnap én is megyek a Manu-ba, meg a 2 in 1-ba, mert azt hittem, hogy megúszom felső vásárlás nélkül. De sajnos a pocim felkapja a régi felsőket, és rövid a derekuk.

OrsiKép
Engem is érdekel a 2 in 1!!!

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép

A párom nem fog meglepődni, ismer már annyira, hogyha egyszer beveszem magam a városba, akkor egy óra alatt képes vagyok annyi cuccot vásárolni, mint más egy egész délután.
Egyébként ilyenkor mindig nagyon örül, mert úgy szoktuk, hogyha új cuccok vannak, akkor divatbemutatót tartok neki, ő meg ül, figyel, dicsérget és mosolyog Kép
A számlát meg sosem mutatom meg, amíg nem tőle kérek Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Moncsi!
A dvd-t a Westenden a Médiamarkt-ban vettem. Rékáról nekem nincs túl jó véleményem, és egy kicsit sem tetszik a lelki fröccs a dvd elején, de tény, hogy a gyakorlatok jól átmozgatnak, érzem a popóm és a lábaimat, ami direkt jó, mert sokat ülök a munkahelyemen.
Ráadásul a dvd tartalmazza az eddig megjelent 2 aerobic filmjét is (a kismamatornán kívül), amit szülés után 6-8 héttel már lehet csinálni, ezért majd október végén nem kell új sport dvd-t beszereznemKépKép

Fehérnemű téma...
Én pont akkor varrattam magamnak egy csomó bugyit és melltartót, amikor még pont nem tudtam ,hogy bébikét sikerült összehozni. Mikor elkészültek, rá egy hétre már tudtam.
Szerencsére nagyon finom, rugalmas csipkét választottam, és csípő tangát varrattam széles oldalpánttal, úgyhogy nekem még bőven jók azok a bugyik. (Persze a melltartókat jó, ha egy hónapig hordani tudtamKép De legalább nem kell újakat vennem, ha már kisebbek lesznek a cickóimKép)
Ha már nagyobb leszek nyáron, akkor újra elmegyek a varrónőhöz, és varratok pár nagyobb darabot. Bevallom, bikinin is töröm a fejem, mert azt is szokott varrni, de nem láttam még nála kismama modellt (úgyhogy lehet, hogy mégiscsak bolti bikinim leszKép)

A ManuArttal és a 2in1-nal már teljesen felcsigáztatok. Alig várom, hogy odaérjek szombaton. De lehet, hogy előtte még benézek holnap a Mammystic-be.

Sajnos-sajnos ma sincs kedvem dolgozni.

Süt a nap, és alig bírok magammal - úgy heverésznék egy pléden egy szép tavaszi virágos mezőn az eget bambulva, pocakot simogatva, férjhez odasimulva...

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Edit, nem semmi, amit műveltél! Kép Kép
A Kékgolyó utcában lévő bolt, az Anita bolt, nem? Nekem majd fürdőruhát kell vennem kb. 2-3 hét múlva. Mennyibe kerülnek ott a fürdőrucik, nem láttad véletlenül?

Lányok, én a múltkor a New Yorker-ben az Árkádban vettem színes sztreccs pamutfelsőket XL-es méretben 2000 Ft-ért darabját. Azért jó, mert elég hosszúak így és tudnak nyúlni. Persze óriás hassal már nem lesz jó, de még 2-3 hónapig valószínűleg igen.
Melltartó vásárlásnál hogy is kell kiszámolni mekkora méret kell? Pontosabban a kosárméret meghatározása érdekelne. A régi melltartóim mostantól kezdenek szűkösek lenni és nem tudom, hogy széltében vagy előre lettem-e nagyobb. Kép És utálok 10 db-ot felpróbálni. Kép

Kép

Kép
macsek11
 
 


Macsek,
az Anitában 10ezer körüliek a fürdőruhák, én is ott vettem úgy 2 hete. Csak az zavart, hogy 40es méret alig akadt, pedig szerintem 174 cmvel a 40es méret nem amorf... Miért csak 36osban gyártanak álomszép bikiniket kismamáknak??... No mindegy, azért volt hordható példány nagyobban.
Szerintem próbálj fel egy olyan melltartót, ami széltében is és kosarában is eggyel nagyobb annál, amit babóca előtt hordtál. Azt mondják, az első pár hétben ugrik mindenki 1 szélességi és 1 kosárméretet, aztán az majdnem a végégig úgy marad, és majd a legvégén növünk még (még hova????....)
babs
 
 


Macsek Kép
Igen, az Anita. Hát a fürdőruci árakat nem néztem az az igazság (én naiv azt hiszem majd letolom a bugyit és behúztom a cicit és jó lesz a régi Kép Kép )

Melltartónál megkérdezte az eladó, hogy a kiinduló méretem mekkora és az alapján teljesen beletrafált, hogy milyen kell, pedig én mondtam, hogy az nagy lesz. Egyébként amit alapban kinéztem azt nem ajánlotta (pedig az drágább lett volna, szóval nagyon szimpi, hogy inkább a javamat nézte), mert szerinte az én mell formám alapján, az nem tartana elég erősen. Egyébként pedig azt mondta, ezek a német melltartók azok nagyon jól követik a mell növekedését úgy vannak kikppezve, arra kell figyelni, hogy a mostani próbánál ilyen fél idő tájt, sehol ne buggyanjon ki. Inkább egy picit legyen nagyobb a kosár és a pánton állítsunk.
Hú, de szakavatott lettem Kép
Szoptatós melltartót pedig csak 1-2 héttel szülés előtt szabad venni, mert nem tudhatjuk kinek hogy alakul a cicije ha beindul a tejci.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Babs, köszi, a 10 ezer még elmegy. Én bikinit már nem veszek fel (max. ott, ahol senki sem lát), Kép 1 részeset szeretnék, ami csinos és elég kivágott.
Edit, nagyon szimpi a bolt, ahogy elmeséled, azt hiszem elnézek arra. Kép

Kép

Kép
macsek11
 
 


Macsek, egyébként kismama bikiniben is van olyan, hogy 2 részes, de a felső rész, az leér a bugyi fölé, így takar. Mint egy kis bébidoll szerűség.

Majd mesélj milyet vettél!

Jujj, ma rengeteget írtam, úgy látszik pofázós napom van Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Macsek,
tényleg gondold meg a bikinit - ne olyanra gondolj, amit a "rendes" fürdőruhaboltokban kapni, ezek sokkal konszoliáltabb szabásúak. Az enyém pl. kisgatya + melltartó, de a kisgatya egész a köldökömig ér, ott kell megkötni egy helyre kis zsinórral attól függően, hogy mekkora épp a pocak. Kép Egyébként én is "rálógós" modellt akartam, azok nagyon szépek, csak akkor épp nem volt 36osnál nagyobbjuk (csak bugyikékben...grr...)
babs
 
 


Hú, lányok, de beindultatok!!! Én is kedvet kaptam a vásárláshoz, de asszem, megvárom, amíg megkapom a fizumat. Fürdőruci nekem is kellene, vagy egyrészes, vagy az a babydoll fazonú kétrészes, valami aranyos apró kockás.

Kb. 2 napja iszonyúan fáj a bal lapockám alatt a hátam. Az előbb lemásztam a szőnyegre és ott ficeregtem egy sort, kicsit jobb lett, de nem az igazi. Továbbá észrevettem, hogy a járásom is megváltozott. Előrenyomom a pocit - ettől picit fáj a derekam. Használtok olyan pocitartót? Ha igen, bevált? Ki kellene próbálnom, de előtte kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Andi
Vendég
 


Cateye, voltam ma megint a Westendben a Gólyában, és ott találtam farmert 9 ezerért, szerintem jó minőségű és nagyon jól néz ki.

Kismamák, szeretném megkérdezni tőletek, hogy nektek milyen gyakran csinál az orvos ultrahangot.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Haliho!

A keletinel levo farmerbolt a McDonalds oldalan van, kicsit a Blaha fele, Farmerbarlang a neve (aki adta az infot, azt mondta, lehet mar meg sincsKép)

Babs: es 40-nel nagyobb furdorucik azert voltak? Mert en is gondolkodtam hogy elmegyek oda furdoruhat venni, bar nem tudom, lehet ezeket hordani a pocakos idok utan is?

orsoly
orsoly
 
 


Linato,
légyszi írjál bele engem is a táblázatba, mert kimeradtam belőle. Szept. 22-re vagyok kiírva, és a Schöpf-Mérei Kh-ba járok. Köszi.

Lányok!

Hallott valaki arról, hogy miért nem szabad cukor helyett édesítőszert használni? Most hallottam egy anyukától, akinek újságoltam, hogy próbálkozom kicsit kisebb ütemben hízni, mint eddig és ezért édesítőszert használok, ő mondta, hogy ilyenkor nem ajánlott. Van valakinek erről valami infója?

Dino (19+4)

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Dino,
Ezt itt a babaneten a "Rendelö/Életmód tanácsok/Táplálkozás várandósság alatt" címen találtam az édesítöszerekkel kapcsolatosan.

Kérdés:
Terhességem 39. hetében vagyok. Az édesítőszereknek, pl: aszpartám, Na-ciklamát...stb, van e káros hatása a baba veséjére?
Válasz:
Ami a mesterséges édesítőszereket illeti: fel nem foghatom, miért fogyasztja őket? Mivel kismolekulájú anyagok, gyakorlatilag átjutnak a lepényen. Biológiai hatásuk pontosan nem megítélhető, reményeim szerint nem jelentősek. DE!: a diétának egymillió más módja van, ami természetes. Miért kell egy olyan módszert választani, ami bizonytalan, nem természetes és hatásait tekintve (gondolva a más szénhidrátforrások - tészta, burgonya, kenyér, stb. bevitelére) még hatástalan is. A sógorom szaharinnal issza a kávét és a teát. De minden vacsora után bekap egy csokikát...
Dr. Nagy László


Szerintem ne aggódj, de azért nem baj, ha mással próbálod helyettesíteni az édesítöt, már ha nagyon muszály valamit édesíteni. Én ritkán édesítek bármit is, de akkor mézet használok. Bár ez kávé esetén biztos nem olyan jó ötletKép

Moncsi
minike
 
 


Sziasztok!
Ennek a Dr. Nagy Lászlónak nagyon igaza van az édesítőszerekkel kapcsolatban.Én nem szeretem.De nem gondolon,hogy a terhesség lenne az az időszak amikor ezzel kellene törődni.Nem szeretnék senkit megbántani.Az egyébb szénhidrátokat kell csökkenteni ha már annyira akarjuk,hogy a hízás minimális legyen.De a szervezet ugy is annyi zsírt raktároz el amennyi a baba fejlődéséhez és a későbbi szoptatásához kell.Én nem azt akarom ezzel mondami,hogy zabáljunk mindent korlátlan mennyiségben.Remélem senki nem haragudott meg a vélményem miatt.
Én kb.4hete nem kávézok mert most még könnyen le tudok szokni róla de ha a kicsi megszületik nehezebb lenne.Mivel a tejjel minden átjut hozzá.Nincs ez másképp a koffeinnel sem.
Szoktátok valamilyen formában észlelni azokat a napokat amikor menszinek kellene lenni?
Kellemes napot mindenkinek.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Zsófi IX.19 Sote 2-es Klinika
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Mágika IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház két baba
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két baba
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Laura </pre>
linato
 
 


Sziasztok!

Édesítőszer:
Anyám gyerekorvos és ellenez minden édesítőszert. A cukor nem annyira veszélyes, mint sokan gondolják. Ha fogyni akar az ember, vagy legalább nem hízni, akkor inkább a zsírbevitelt (csoki nagy része ez-kakaóvaj) és a szénhidrátfogyatászt kell korlátozni. Fehér kenyérről fokozatosan átszokni a félbarnára, aztán a teljes kiőrlésűre. A cukorbetegek kényszerhelyzetben vannak, ők kénytelenek a kisebb rosszat választani, de mi? Egészségesek vagyunk, ráadásul egy kis pocaklakót is mi látunk el élelemmel. Szerintem amz a legjobb, ha az ember magának főz otthon, a menzán nem igazán találok reformkaját. még a saláta is tele van majonézzel, azaz olajjal, akár a kedvenc sütim a rétes.

Ultrahang:
Én 20+1 napos vagyok (tetszik, hogy kiírjátok Kép )
Eddig voltam a 18. héten (genetikai), a 12. héten(nyaki redő?), a 9. héten (nyaki redő?), a 7. héten (bizonyosságszerző), azaz eddig négyszer.
A nyaki redő nemtom mikor volt Kép
Közben kétszer vérvétel, egy citológia, egy sima vizsgálat. Itt tartok most, rettegve a következő vérvételtől, mert gondolom, hogy a terheléses cukor nem megúszható. Ti hol vetetitek a vért ehhez a vizsgálathoz? Ott cukros vizet kell inni, vagy zsömélt enni tejjel? A II-es klinikán cukros víz Kép( A mandulakivétel napján, este a cukros tea miatt kellett újrakötözni, a gyomrom nem bírta,a friss seb meg azt, amikor a tea visszaköszönt Kép 20 éves voltam. Utána egyből tudtak készíteni üres teát is.

Fürdőrüci:
Nem tudom, hogy miért, de ezek szerint én vagyok az egyetlen, aki abban gondolkodik, hogy rendes bikinit veszek fel nyáron. Imádom a vizet, legszívesebben pucéran fürdőznék, persze ne legyen ott senki a páromon meg rajtam kívül Kép
Ti mit tudtok a fürdőzésről? A múltkor vérvételen ült mellettem egy csajszi, azt mondta, hogy már kádban sem lenne szabad fürdenem. Jó azt eddig sem volt szabad egy betegségem miatt (kerülnöm kell a test felmelegedését, így szauna,szoli,láz,termálvíz kilőve), de úszni, lubickolni imádok a tavakban, Balcsiban. Én eddig azt tudtam, hogy csak akkor nem lehet uszizni, ha nyitott a méhszáj.

Bocsi, hogy állandóan regényeket írok. Puszi nektek, remélem jó idő lesz hétvégén, megyünk vidékre a szülőkhöz.
papzso
 
 


Sziasztok!

Édesítőszer:
Anyám gyerekorvos és ellenez minden édesítőszert. A cukor nem annyira veszélyes, mint sokan gondolják. Ha fogyni akar az ember, vagy legalább nem hízni, akkor inkább a zsírbevitelt (csoki nagy része ez-kakaóvaj) és a szénhidrátfogyatászt kell korlátozni. Fehér kenyérről fokozatosan átszokni a félbarnára, aztán a teljes kiőrlésűre. A cukorbetegek kényszerhelyzetben vannak, ők kénytelenek a kisebb rosszat választani, de mi? Egészségesek vagyunk, ráadásul egy kis pocaklakót is mi látunk el élelemmel. Szerintem amz a legjobb, ha az ember magának főz otthon, a menzán nem igazán találok reformkaját. még a saláta is tele van majonézzel, azaz olajjal, akár a kedvenc sütim a rétes.

Ultrahang:
Én 20+1 napos vagyok (tetszik, hogy kiírjátok Kép )
Eddig voltam a 18. héten (genetikai), a 12. héten(nyaki redő?), a 9. héten (nyaki redő?), a 7. héten (bizonyosságszerző), azaz eddig négyszer.
A nyaki redő nemtom mikor volt Kép
Közben kétszer vérvétel, egy citológia, egy sima vizsgálat. Itt tartok most, rettegve a következő vérvételtől, mert gondolom, hogy a terheléses cukor nem megúszható. Ti hol vetetitek a vért ehhez a vizsgálathoz? Ott cukros vizet kell inni, vagy zsömélt enni tejjel? A II-es klinikán cukros víz Kép( A mandulakivétel napján, este a cukros tea miatt kellett újrakötözni, a gyomrom nem bírta,a friss seb meg azt, amikor a tea visszaköszönt Kép 20 éves voltam. Utána egyből tudtak készíteni üres teát is.

Fürdőrüci:
Nem tudom, hogy miért, de ezek szerint én vagyok az egyetlen, aki abban gondolkodik, hogy rendes bikinit veszek fel nyáron. Imádom a vizet, legszívesebben pucéran fürdőznék, persze ne legyen ott senki a páromon meg rajtam kívül Kép
Ti mit tudtok a fürdőzésről? A múltkor vérvételen ült mellettem egy csajszi, azt mondta, hogy már kádban sem lenne szabad fürdenem. Jó azt eddig sem volt szabad egy betegségem miatt (kerülnöm kell a test felmelegedését, így szauna,szoli,láz,termálvíz kilőve), de úszni, lubickolni imádok a tavakban, Balcsiban. Én eddig azt tudtam, hogy csak akkor nem lehet uszizni, ha nyitott a méhszáj.

Bocsi, hogy állandóan regényeket írok. Puszi nektek, remélem jó idő lesz hétvégén, megyünk vidékre a szülőkhöz.
papzso
 
 


elnézést a gépem megháborodott...
bocs a dupla regényért Kép)

üdv: Zsófi+Maszatka 20+1
papzso
 
 


Sziasztok!

A fürdőruhával kapcsolatban valószínűleg majd felpróbálok többfélét és meglátom melyikben érzem jól magam. Láttam fényképen olyan baby doll és kisnadrágos fazonokat és azokon a csajokon tényleg nagyon csini, de félek, hogy magamon ilyen nem tetszene, mert nem vagyok egy manöken típus.

A könyvekben azt olvastam, hogy kádban lehet fürdeni, de a víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg. Imádom a vizet, ezért eddig a kádas fürdőzést nem hagytam ki, de az utolsó harmadban már valószínűleg inkább a zuhany mellett maradok. Most nyáron strandon biztos nem fogok fürdeni és a tavaktól is tartok, mert az alacsony vízszint miatt elég nagy a fertőzésveszély. Szerencsére megyünk tengerhez is, abban nyugodtan fogok úszkálni és itthon inkább a zuhanyozás + napozás variációt választom. Nehéz lesz kibírni.

Nagyon jó, hogy mindenféle okosságot írtok, pl. ez az édesítőszer is, mert én ostoba 1,5 hete vettem a cukor helyett és nyugodtan iszom vele a teát. Gondoltam, hogy a cukorbetegeknek biztos nem "mérget" adnak. Én balga! Kép Sajna a mézet nem szeretem. De most sürgősen visszaállok a cukorra.

Én a dokihoz 4 hetente járok és a rendelőjében mindig csinál UH-t. Ez azt jelenti, hogy eddig 3 volt nála + 1 a kórházban, ami a 12.heti volt egy komolyabb géppel. Elvileg sok ennyi UH, de ahogy hallom manapság egyre inkább ez dívik.

Szeintetek, ha az ember időnként köhögőrohamot kap, akkor az a babát nagyon megviseli? Most, hogy meg vagyok fázva, néha rámjön a köhögés és akkor 2 percig "a halálomon vagyok", hallani szörnyű lehet. A párom nagyon fél, hogy szegény baba mit érez ebből, hogy ilyenkor mennyire kell kapaszkodnia, hülyére aggódja magát. Azért már kezd javulni az állapotom.

Macsek
16+4

Kép

Kép
macsek11
 
 


MacsekKép
Szerintem a köhögés miatt nem kell aggódnod. Jól "terveztek" minket anyákat, a babát maximum ringatja egy kicsit a magzatvízben a hasfal összehúzódása. Hallani biztosan hallja a köhögést, de ha utána beszélsz hozzá, biztosan hozzászokikKépKép

Látom, most a cukor a központi téma. Én könnyen foglalok állást, hiszen évek óta nem teszek cukrot a teába, és kávéba. De rájöttem arra, hogy így tényleg érezhető a teák közötti ízkülönbség. Eleinte persze nem volt finom cukor nélkül a tea, de pár hét után nagyon jó volt "érezni" a teaízt, nem pedig a meleg cukros-citromos ízt. Ha van kedvetek, próbáljátok kiKép
A tapasztalatomra alapozva azt is elhatároztam, hogy később, amikor a babának fogok teát adni, akkor gyümölcsdarabokból főzött, cukor és citrom mentes teát fogok adni. Egyrészt az tényleg oltja a szomjat, másrészt nem fog annyi cukrot inni, enni. Szénhidrátot úgy is kap majd eleget. (RemélemKép)

Uh nekem eddig 2x volt, terhesség meállapításánál (7. hét), és nyaki redő mérésnél (13. hét). Most megyek hétfőn a genetikaira (20.hét). Mennék én sűrűbben is, mert a baára kíváncsi vagyok, de azt is hallottam, hogy nekik az uh nem is biztos, hogy olyan jól esik, mert nekik az olyan hangos, mintha mellettünk egy metro-szerelvény húzna el. Így nem is csodálom, hogy az én eleven kislurkóm mindig elbújik vizsgálatok során.

Bárcsak teljes erőből sütne a nap!

Csirkesz
(18+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Édesítőszer: régen én is ezzel ittam a kávém, de a baba óta nem. Én úgy tudom, az aszpartam tartalmúakat nem szabad fogyasztani, az nem tesz jót a babának. Most úgy csinálom a kávét, hogy sok-sok tejbe egy picit, és így nagyon fini Kép

Fürdőruha: mivel én valószínűleg csak anyóséknál leszek napon, nem fogok többezret költeni rá, majd valami kis lenge ruha lesz csak rajtam Kép Bár most még jó rám egy régi egyrészesem is Kép


UH: én eddig háromszor voltam: 6 hetesen, 13 hetesen és 18 hetesen. Jövő héten megyek dokihoz, majd akkor kiderül, mikor megyek újra. Szeretnék majd benevezni egy 4D-sre is, de csak később Kép

Szeretném megkérdezni, hogy mit tudtok a kismama-jógáról? Mikortól érdemes menni? Jár(t) valaki?

Bea
19+5
tikobaba
 
 


Andi,
gerinctornát nem próbáltál? Az sokat tud segíteni, sajna nekem muszály, de asszem lassan már meg se bírnék lenni nélküle. Kép

Orsoly,
nem tudom, mekkora fürdőruháik voltak, abba már hál' Isten belefértem. De szerintem próbáld meg felhívni fel őket mielőtt elzarándokolsz oda...
Az a verzió egyébként, amit én vettem jó lesz később is, mert 3 részes, van egy extra bugyija, amit pocak nélkül lehet hordani, a melltartója pedig szoptatós - ez a páromnak tetszett különösen. Kép De azt hiszem tényleg jó lesz jövő nyáron szoptatni a vízparton.KépKépKép
Liv,
nálunk a kezdeti időkben a problémák miatt jó sokat csináltak, de a 12. hét óta már csak a kötelezőt (kötelező: 12., 18., 28., 36. héten). De amikor a múltkor megkérdeztem a dokit, hogy akkor most tényleg 2 hónapot kell-e várnom a következő mozizásig, akkor azt mondta, hogy na jó, csinálunk egyet legközelebb. 2.5 hét múlva UH!!! KépKép De mi nem megyünk 4Dre, mert a párom nagyon ellene van az extra sugarazgatásnak (a mi babánk is "menekül"), úgyhogy azt meg se mondtam neki, hogy a következő mozi tulképp nem lenne kötelező...

Kriszti,
én nem érzem. Csak az elején volt gázos, akkor még gyógyszer is kellett (hogy megmarajon a baba), de amióta az elmúlt (8. hét után) szerencsére semmit nem érzek.

Zso,
próbáld meg azért, hátha a dokidnál sikerül kisírni a zsemlés verziót! Én egyáltalán nem eszem cukrot, csak annyit, amennyi esetleg egy-egy sütiben van, de teába pl nem teszek, a cukros üdítőket meg nem bírom lenyomni. De amikor elmeséltem a dokimnak az átlagos cukorfogyasztásomat, akkor megkönyörült rajtam, és mehetek zsemlézni. Ha baj van, az abból is kiderül, aztán meg lehet csinálni a "rendes" vizsgálatot is, hogy tudjuk, mennyire komoly, de ha minden jó, akkor miért kellene végighányni a 2 órát a 2 vérvétel között (ráadásul nem tom, mennyire lenne így jó az eredmény...). Szóval szerintem próbálkozz!

A fürdésről minden doki mást mond - persze nagyobb a fertőzésveszély, de szerintem annnnnnyival jobb érzés a vízben, hogy nem fogok tudni lemondani róla. Már most(!!) érzem, hogy megemelkedik, könnyebb lesz a pocakom, amikor bemegyek a vízbe, mi lesz itt még 3 hónap múlva! Ráadásul a vízben való mozgás a legkíméletesebb átmozgatása mindennek...

Bea,
én nem jógára, hanem thai-chi-re járok, de szerintem a jógára is igaz, hogy nyugodtan menjél minél előbb (mondjuk 12 hét után), mert a lazító gyakorlatok annál hatékonyabbak lesznek, minél tovább csinálod őket. Meg egyébként is annyira jó csinálni ezeket a gyakorlatokat, kiszakítanak kicsit a rohanásból. Kép

Na most én is jó sokat írtam, bocsi...
Babs.
22+3
babs
 
 


Sziasztok'
Bea, en a kismama fitnesst is ajanlom. A gyogytornasznotol mindent megkerdezhetsz es segit, raadasul a maszirozast is megtanitja.
csengo
Vendég
 


Sziasztok!
Köszi a válaszokat az uh-val kapcsolatban. Azért kérdeztem, mert - bár elhatároztam már kismamaságom legelején, hogy nem hagyom rémisztgetni magam - tegnap picit rám ijesztettek, azt mondták, hogy 4 uh a kötelező, és ennél több nem is javasolt (kivéve persze, ha indokolt), mert nem bizonyított, hogy nincs káros hatása a babára. Nekem pedig, mint írtam, eddig volt 4, és még csak 15 hetes vagyok, vagyis még lesz 2 kötelező, és nyilván nemcsak ez a 6 lesz az összes, mert az orvosom még pluszban csinál 2-3-4-et. Szóval bogarat ültettek tegnap a fülembe ezzel kapcsolatban, ugyanakkor az orvosomban viszont tökéletesen megbízom, és nem is akarom hagyni, hogy egy ismerős véleménye miatt megrendüljön ez a bizalom, mert én hiszem, hogy az orvos tudja, mit csinál, és azt is tudom, hogy természetesen soha nem tenne olyat, ami árthat a babának. Szóval nem az orvosomban kételkedem, hanem az zavar, hogy állítólag nincs bizonyítva, hogy nem lehet ártalmas a babára nézve az uh.
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írok erről, de ez az első dolog a terhességem alatt, ami miatt most picit aggódom. Nektek mi a véleményetek erről az egészről?

Kismamajóga: nem tudjátok véletlenül, hogy lehet-e videón vagy dvd-n találni valahol kismamajógát?
Addig is kipróbálom a terhességi torna + relaxáció + légzéstechnika videót Tápainé Bajnay Mártával.

Üdv., szép napot, Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok NetmamikKép

Ma megvolt az afp vérvétel, remélem jó lesz az eredmény. utána bevittem a fiamat a melóhelyemre, nagyon jól érezte magát, vigyorgott mindenkire, begyűjtött egy rakás csokit. senki nem vette észre, hogy babás vagyok és nem is akarták elhinni, mikor mondtam. Állítólag nem látszik. Hát, én látomKép

Édesítő
Én nem szeretem az ízét. Szerintem is jobb a tea/kávé üresen, mindig így iszom. Pár napig volt furcsa, most már meg sem tudnám inni édesen.
Amúgy sütikhez/főzéshez cukrot használok én is.

Bikini
én is szeretnék. Gergővl nem vettem, végülis jók voltak a korábbi fürdőrucik, de most szeretnék egyet. Megatoys-ban is láttam egy fehérneműboltot, voltak a kirakatban bikinik.

Ma a vérvétel alatt a kórházban a Tápainé féle videót néztemKép Tetszett, hasonló, mint a Kállai I. Nekem tőle a babamasszázs, babamama-torna kazim van meg, az is jó, Gergő élvezte anno.

Liv
Te is Kútvölgyis vagy ugye? Nekem eddig 3 uh volt, kettő a magánrendelőben, és egy a kórházban a nyakiredős mérés. Gergővel anno voltunk pluszban is 4D-oson, szerintem most nem megyünk.
Tényleg nem bizonyított, hogy árt és az sem, hogy nem, de szerintem annyira nem lehet káros, inkább nézzenek meg, hogy minden rendben van-e, mint, hogy valami gondot ne vegyenek észre.

Csikesz
Ha még olvasol. Jó idő esetén jöhettek ám korábban is vasárnap, csak mi tudunk később indulni az alvás miatt, ha rossz idő lesz, de Ti gyertek nyugodtan előbb, ha akartok. Majd csörögjélKép

pusz, jó hétvégét
Judy
Fodroczy
 


Liv,
Nem tudom, hogy van-e káros hatása a babákra az ultrahangnak de az biztos, hogy nem szeretik. Többször hallottam már, hogy menekült a babuka amikor ultrahanggal nézegették őt. Azt is hallottam, hogy hanghatásként éli ő ezt meg és ez zavarja. Nekem eddig 4 volt és 2 hét múlva megyek a következőre (18. heti). Mindenesetre azt gondolom mi anyajelöltek kicsit önzőek vagyunk amikor minél gyakrabban szeretnénk látni babukánkat. Én egyáltalán nem fogok bánkódi ha már csak 3 uh felvétel lesz babuka fotóalbumában.
Ja a relaxáció nekem nagyon bejött. Igaz még pici a babám, de élmény minden egyes alkalom. Várom már, hogy érezzem is őt.

Mindenkinek szép hétvégét.

Bibi
16+3
bibi
 
 


LivKép
Én is rákérdeztem 2 orvosnál is az ultrahangra. Semmi káros hatása nincs a magzatra, csak kényelmetlen lehet neki, amíg kergetik.KépKépKép Nekem is az első 12 hétben már volt 4 hüvelyi, és egy hasi. De alig várom, hogy megint láthassam újra őket a genetikain, és még egy Praxist is beterveztünk, mert gyarló ember lévén kíváncsiak vagyunk a nemükre.KépKép

LányokKép
Voltam ma én is a 2 in 1-ban. Szép dolgaik vannak, de az árak nagyon földtől elrugaszkodottak.KépKép Én nem vagyok hajlandó 11.990,- Ft-ot adni egy halásznadrágért, nem beszélve egy szimpla pamut felsőről 6.600-ért.
Ellenben a Manu Art-ban nagyon helyes trikók és nacik vannak, elfogadható áron.

Megjelent a májusi Kismama újság, és babakocsi teszt van benne több oldalon. Persze több más hasznos dolog mellett. Van egy ikres riport is a Benkő Nórával, a Lazac műsorvezetőjével.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Liv,
Tényleg ne aggódj az UH-k miatt. Ezt talatam a Rendelö rovatban itt a Babaneten, remélem ez mindenkit megnyugtat majdKép

Kérdés:
Az ultrahang szűrés esetleges hatásaival kapcsolatban érdeklődök. A feleségem egy olyan sajátos helyzetbe került, hogy szúró fájdalmat érzett az oldalában, a hátában illetve hastájékon, ráadásul a terhességi gyors teszt is pozitív eredményt jelzett, így a háziorvosa először nőgyógyászhoz utalta be. A klinika terhességi tesztje negatív eredményű volt, s az ultrahang vizsgálat sem talált semmi terhességre utaló nyomot. Rá két-három napra, mivel a szúró fájdalom nem múlt, a belgyógyászatra ment kivizsgálásra, ahol ismét ultrahangos vizsgálaton esett át, igaz ekkor a máját és epéjét vizsgálták, de mivel a hastájékra is panaszkodott, egy kicsit azt is megnézték, s ugyan a panasz okát nem tudták akkor megállapítani, azt mondták (a nélkül, hogy ezt a feleségem jelezte volna), hogy kb. egy hónapos terhes és a magzat jó helyen van. Egy újabb gyorsteszt is ezt látszott igazolni, így következő nap visszatért a szülészeti klinikára, ahol az orvos ismét megultrahangozta, de ismét nem talált semmit ott ahol kellett volna, s a pozitív tesztek alapján méhen kívüli terhesség lehetőségére gyanakodott.
Persze az epe vizsgálata végett ismét vissza kellett térnie két nap múlva a belgyógyászatra egy újabb ultrahangra, ahol a vizsgálati eredményen túl ismét azt mondták, hogy a magzat látható és jó helyen van, természetesen hozzátéve, hogy ennek megállapítására nem ők az illetékesek, de egyszerűen látszik. Mivel a belgyógyászat nem mérvadó ezen a területen, kénytelen volt elmenni, immár egy másik kórház szülészetére, hogy végre megállapítsák most rendes, vagy veszélyeztetett terhes-e. Persze ehhez egy újabb ultrahang vizsgálatra volt szükség.
Levelemet nem panaszkodásnak szánom, hanem arra lennénk kíváncsiak, hogy ilyen mértékű (6 nap alatt 4) UH vizsgálat milyen hatással lehet egy kb. 4 hetes magzatra. Amennyiben tényleg jó helyen vagyis nem méhen kívül van, nem vált-e veszélyeztetetté ettől a vizsgálatmennyiségtől. Más honlapokon próbáltam erre utaló leírásokat találni, de ott a "nagy mennyiségű dózis" a kísérletekben 5-6 alkalom volt, de egy egész terhesség alatt, nem pedig hat napon belül és ráadásul kb. 4 hetes korban. Gondolom kérdésemre nem egyszerű a válsz, ilyen jellegű kísérleteket nem hiszem, hogy bárki is folytatott volna emberen, de örömmel venném, ha mégis tudnának valamit mondani.

Válasz:
Az ultrahang vizsgálat messze nem azonos a terápiás ultrahang dózissal.
Amiről ön olvashatott, inkább az utóbbi. Diagnosztikában az energiasűrűség cm2-ként 10 a -12.-en W/s, azaz pikowatt nagyságrendű.
Az ultrahang diagnosztika három évtizedes története alatt még "agyonvizsgált" betegeknél sem sikerült az ultrahanggal összefüggésbe hozni magzati ártalmat, tehát mai ismereteink szerint a diagnosztikus ultrahang veszélytelennek mondható.
Nagyobb veszély az, hogy ennyi ultrahang vizsgálat után sem tudják pontosan mi a helyzet. Szóval ezt gyorsan el kellene dönteni: jól felszerelt helyen, tapasztalt vizsgálóval. Létezik hüvelyi ultrahang, amelyik a fogamzás után alig három héttel már biztosat mond.
Dr. Nagy László

Kellemes hétvégét Mindenkinek!
Moncsi
minike
 
 


Lányok,
Babakocsi ügyben lenne egy kérdésem, akinek esetleg már van tapasztalata vagy hallott valamit arról, hogy milyen márkájú kocsik a legjobbak, legpraktikusabbak, persze elfogadható áron. Mert itt kint olyan drágák, hogy egészen ledöbbentem, így valószínü, hogy otthon veszem majd meg.

Mégegyszer kellemes hétvégét!
Moncsi
minike
 
 


Köszi mindenkinek a választ.
Judy, igen, kútvölgyis vagyok. Neked ki az orvosod?
Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Lanyok,
Az UH-al kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem sem jo a tul sok, pl. teljesen megdobbentem, hogy a baratnomnek osszesen kb. 10 UH-ja volt a 9 honap alatt szinte indokolatlanul, mert semmi jele nem volt fejlodesi rendellenessegnek. Itt USA-ban max. /ha nincs komplikacio/ 1-et csinalnak a 18-20 het kornyeken /sokszor meg ennyit sem/ amit en sem igazan ertek mert szerintem jo lenne egy az elso hetekben is /kiszurni a fejlodesi rendellenesseget/ de azt mondjak, hogy ez a dolog annyira uj kb. 25 eves, hogy nem lehet bizonyitani, hogy hosszu tavon nincs karos hatasa. Igaz a mai gepek szerintem mar nagyon kicsi sugarzassal dolgoznak, de 10 akkor is nagyon soknak hangzik.
brius
 
 


Tényleg nem tudom, mit csináljak. Aggaszt ez a dolog. Mondjam az orvosomnak, hogy csak akkor csináljon uh-t, ha muszáj? Ő nyilván azt fogja mondani, hogy ha ártana a babának, akkor eddig sem csinált volna, csak azt a 2-t, amit muszáj; márpedig kiben bízzak, ha nem benne?

Kép

Kép
liv
 
 


Egyreszt nagyon hasznosnak tartom az UH-t, pl. a masik bartnom mikor a 2. bebivel volt terhes, a 8. honapi uh-n vettek eszre, hogy el van oregedve a mehlepenye es gyorsan meginditottak a szulest, enelkul lehet, hogy a rossz verellatas miatt fogyatekos vagy beteg gyereket szult volna. Ez a 3. terhessegem es mondhatom mindig sik ideg voltam az elso 20. hetben az uh-ig, es ideges leszek a masodik feleben is /a 2. gyerekunk meghalt a 28. heten mert csak a 24. heten a kesoi uh miatt vettek eszre, hogy keves a magzatviz/csak nekem a nagy vegletek riasztoak a 0 es a 10
brius
 
 


Liv,
Szerintem az orvosod tudja, hogy mi a jó Neked és a Pocaklakónak, úgyhogy szerintem hallgass rá. Emellett én Dr. Nagy Lászlót is nagy szakembernek tartom és látod, hogy Ö is azt mondja, hogy veszélytelen. A Dokid biztos nem csinálná, ha akár egy kis veszéllyel is járna a magzatra nézve. Nekem a 12. és 15. héten is mennem kellett, mert a vérkeringésével kapcsolatban találtak valamit. A 12. hetin legalább 20 percig nézegettek. Szerencsére utóbb kiderült, hogy semmi baja, de az biztos, hogy inkább nézzenek meg többször és szürjék ki, ha valami van, mintha meg sem néznek, aztán a probléma utólag derül csak ki. Hát én így gondolom...

Moncsi
minike
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: