A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Ja igen, Viki is nagyon ügyi!! :-)

yuyu79

Kép
elbújtam
Kép
huncut vagyok nagyon
Kép
puszi mindenkinek
Kép
új babakocsimban édes az álom
Kép
így állok a járókában

yuyu79

És egy ráadás:

Kép

kócosan, mosolygósan, ébredés után

yuyu79

Barbi, gyógyuljatok gyorsan. Miért is ismétli magát a történelem?

Boni, ezer köszönetem, hátha....én már mindenre vevő vagyok. :oops:

Mi még mindig betegen, örülök, ha fél üvegnyi kaját bele tudok diktálni naponta Levibe, persze emiatt éjjelente a szokásos 3 szopi helyett megint vagy 6-7 alkalommal nyomult a drága.
Sajna takonytéren sem jobb a helyzet, gyakorlatilag 10 percenként pólót váltok és egész nap megy a mosógép, mert mindent összeken szegénykém. Hiába szívom, 3 perc múlva már csorog. Nagyon nagyon utálom, jó lenne ha vége lenne, de most még gyógyszereket sem tudok belediktálni, csak ha ketten fogjuk le és szó szerint ki kell erőltetni a száját, annyira szorítja össze. Na és persze Peti tegnap is ma is üygel, így a délutáni gyógyszereknek lőttek.

Cipőhöz visszatérve mi a különbség a benti padló, kő és a kinti beton, föld keménysége között? Csak mert ha emiatt nem lehet mezítlábazni benn, akkor nem értem a dolgot. :roll:
Sztem azt megakadályozni, hogy egy baba járjon, aki akar, eléggé képtelenség. Nálunk Levi folyamatosan kézenfogva akar menni és iszonyú patáliát csap, ha bele akarom tenni utána a babakocsiba, vagy felveszem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szaisztok!

Csenge! Részvétem! Jobbulást Neked és Zsombinak is!

Barbi! Neked is mielőbbi gyógyulást! Dönci nagyon kis ügyes. Hát ahogy magam elé képzeltem a kádbéli jelenetet... Jót röhögtem :lol: Réka hasonlóan vicces produkciója az volt, amikor beletettük a kádba, még állt, szétterpesztett lábakkal, és belepisilt. Meglepődöttségében egy "HÖ" felkiáltással. GOndolom furcsa volt neki, hogy csobog. Jót kacagtunk rajta apjával :lol:

Felicia! Nagyon jó hír! Őszintén örülök!

Azt hiszem mi cipőt még egy ideig nem veszünk, hiszen nem jár Réka, csak álldogállni próbál néha. Bentre szerintem is szuper a szilikonos aljú Brendonos zokni. Ismerősöm is nagyon dícséri.

Ügyikék ezek a babócák, annyit fejlődnek, hogy hihetetlen.

Julcsi! Eni huncut képe nagyon aranyos!

Fog:amikor vigyorog Réka, már a felső kettő is látszik, és nagyon fehérlik a másik kettő is felül, sőt, mintha egyiknek már éle is lenne. Remélem utána kicsi szünet jön fogzás terén.
Kiflit már ügyesen majszolja, és irtó hiszti van, ha vmiért ki akarom venni a kezéből a kaját. :lol: Lehet kapni Sparban-Tescoban csomagolva főtt gesztenyét. Nagyon finom, én is és RÉka is imádjuk. Csak sajnos nem olcsó.

panna1

Zsófi! Levinek is jobbulást!

Édes Eni kócosan is :lol:

panna1

Boni! Téged kifelejtettelek. Te is gyógyulj meg gyorsan!

Voltunk ma bevásárolni. Mióta nincs hordozónk, azóta RÉka a bevásárlókocsi gyerekülésében ül, és nagyon élvezi. Kapaszkodik, és figyel mindenfelé ezerrel. És ha egy darab kiflit majszolhat, akkor rém boldog végig, és vigyorog mindenkire, aki hozzászól. Fizetés után meg integet a pénztárosoknak. Azt kell mondjam, így én is élvezem, a bevásárlást :)

Megyek, teregetek, és hátha még egy kis szunyára is jut időm. Tegnap kaptam munkát, gyorsan meg kellett csinálnom, de emiatt ma hulla vagyok.

panna1

Aproo, szerintem általában az egyenes talajon nem jó a mezítlábazás, hanem csak a füvön, homokon, stb... Én így hallottam, de nem tudom pontosan miért...

yuyu79

Felicia, ez nagyon jó hír!! :)

Julcsi,
nagyon aranyos Eni!! És mekkorát nőtt!! :)

Boni, nekem sajnos nem jött át a könyv. :( Megtennéd, hogy elküldöd még egyszer. Köszönöm.

k.a.t.i.c.a

Köszi szépen! Tényleg nagyot nőtt, már 2 hete 75 centi és 9,40 kg volt... Pistike mekkora most? Ő is nagyon cukkancs természetesen, el is felejtettem megdícsérni :oops: Akkor most Ti meddig vagytok még Bonyhádon tulajdonképpen?

yuyu79

Köszi. :) Pistike most 74 cm és 9,3 kg.
Elméletileg még őszig vagyunk itt Bonyhádon, de még nem tudjuk pontosan, sok mindentől függ.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Minden betegeskedő babának és anyának nagyon gyors gyógyulást kívánok!

Julcsi, nagyon édes Eni, nekem ő nagyon sokat változott babakora óta, és annyira tetszik :D

Cipő, ma beesett a védőnő hozzánk, megkérdeztem cipő ügyben, ő azt mondja amennyit lehet legyen zokniban, de inkább csak bent, és kint adjunk rá cipőt, pont azért amit Felícia és Barbi is írt...
Nagyon bizonytalan vagyok, mert Málnus már megy ezerrel, megállítani nem lehet, de 20 fokban a járdán vagy a boltban még nem hagyhatom zokniban járni :(

Felícia, nagyon örülök, hogy jó lett az eredményed, és minden rendben!

Panna, édes lehet Réka, olyan jó lenne veletek is találkozni már. Köszi a gesztenye tippet, megnézem!

Olyan hiány érzetem van, biztos hogy valamit elfelejtettem, megyek visszaolvasok :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

:oops:
Elfelejtettem megdícsérni a csemetéket, Dávid tényleg nagyon édes, Jázminandi csajai pedig annyira szépek, és egyre inkább hasonlítanak egymásra :) Nagyon kis ügyes Viki!
Bencét is meg kell dícsérnem, nagyon fessül áll abban a kiságyban, hamarosan Szilvi neked sem lesz egy perc nyugtod sem :D

Csajok, jól emlékszem, hogy volt köztünk Dunaújvárosi? De nem emlékszem, hogy ki volt az :oops:

Sniky, Szuszu, olyan jó lenne, ha néha jelentkeznétek :(

Rituspoc...azóta is furdal a kíváncsiság, ahogy tudsz valamit írd meg mindenképpen, olyan jó veled izgulni :D

Boni, te pedig annyira megleptél azzal, hogy már nem akarsz kistesót, eddig te voltál a legeltökéltebb köztünk, valahogy eszembe nem jutott volna, hogy te írod le elsőnek, hogy lehet, hogy nem lesz, van valami más oka is vagy "csak" anyagi?

Zsófi, te pedig jelentkezz néha, és bármi butaságon jár az eszed, oszd meg velünk bátran, még az is lehet, hogy közöttünk is van akinek eszébe jutott...beszéljünk róla!

Dia: légyszi írd meg majd, hogy mit mondott az ortopédus! Annyira kíváncsi vagyok! Kiscipő ügyben is meg Virág lábáért is izgulok :)

Képzeljétek ezzel az új vonalzóval Binyek lepett meg ma, annyira édes :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt! :lol:

Katica pótoltam.. elkerülte figyelmem, hogy neked állandóan látszik a mail cím :oops:

BArbi miért ismétli a történelem önmagát? szegény Eni :cry:

tricikliért még nem tudtam elmenni, férj dogozik, mint állat de hívom majd anyud

Aproo homes cuccot nem próbáltátok orrfolyásra?

hivd fel a homeos vonalat hátha segítenek vagy Anyósod

HOmeoinfo hétköznap 9-17ig 06 70 376 06 06

nekem megvan a Homeopátia napjainkban bővített kiadás gyógyszertárban vettem..de elfeledkeztem róla, húgom most adta vissza..nagyon jó egy ilyen otthon

:lol:

cipő kicsit offolok de érdemes elolvasni

idézek a KAális babás topikból nemrég volt téma lányok csak nem haragszanak meg érte...

" Lányok!
Totál dilemmába vagyok, milyen cipőt vegyek??????????? Shocked
Ma nézelődtem a Brendonban, azt mondják, mivel most kezd járni érdemes magasszárú cipőt venni. Ez ok, de nem fog megsülni a lába? Néztem olyat is, ami picit má szellősebb, de az meg nem vékony? Légyszi, segítsetek már. Na és milyet, a pediped cipők kintre is jók, már úgy értem, hogy a talpa, pl. belemegy egy tócsába, nem ázik át, hogy olyan vékony? Vegyek tavaszra, nyárra, + még bentre is? Az azért nem semmi! Shocked'

" én is épp most kérdeztem rá Orsinál a cipőre. Én Falcon márkájút vettem, magas szárú, bőr, tépőzáras.

Amit ajánlanak a szakemberek: legyen magasszárú, vagyis legyen kérge hátul (ha szandál, akkor is). Nagyon javasolják mostanában a szuppinált (döntött sarkú) cipőket első lépéseknél. Ill. nagyon nem ajánlják, hogy bármiféle harántemelő legyen a cipő belső talpán. A talp hajlékonyságáról megoszlanak a vélemények, egyesek szerint legyen merev, mert azzal is megdolgoztatja a megfelelő izmokat, mások szerint egyértelműen hajlékony. Amit én vettem, az nagyon hajlékony, és van bent kis harántemelő. De következő cipőnek azt hiszem Salust fogok venni (döntött sarkú, nem talpbetétes). Biztos hirtelen lesz meleg, és akkor nem fogom tudni már rájuk adni ezt a félcipőt, akkor majd valami félig zártat veszek. De addig is kell valamiben gyakorolniuk.

A pedipedet nem tudom. A liliputi nekünk bevált itthonra az elején, de most, hogy már tényleg járnak, valahogy nem tetszik, mert nagyon berogyott, nincs tartása. "

"Eléggé nem vagyok a témában, mit jelen az, hogy 'ne legyen harántemelő'? az honnan látom? Hol vettél, ill. veszel majd cipőt? "

"tudod, olyan betét, mint a lúdtalpbetét, csak abban is vannak fokozatok, hogy mennyire emelkedik ki. Elvileg az a jó, ha tök sima a belső talpfelszíne a cipőnek. Mert a lábboltozatnak magától kell kialakulnia a járás során, és ha eleve kiemeli a cipő, akkor azok az izmok ellustulnak, amik a kiemelkedésért felelősek. Hogy ebből mi igaz, és mennyire igaz, azt nem tudom, én is csak a neten olvasom, ezt írják orrba-szájba. Szóval, ennek ellenére nekünk olyan van, de úgysem fogják sokáig hordani. Viszont nagyon jól kiképzett, finom, puha bőrcipő. Én a sógornőm testvérétől vettem, akinek Római parton van kis cipőboltja, de sok helyen kapni, keress rá a neten. (pl. a II. Budagyöngyében is van ilyen gyerekcipőbolt, a Mammutban is, tutira az összes plázában, a Teréz krt.-on, a Brendonban is, ahogy láttam.) Ezek a márkák jók állítólag:
betétesek - Asso, Falcon, Siesta,
nem betétes - Elefanten (kizárólag a Deichmanban)
nem betétes szuppinált: Salus, Supy, Dr. Leo(?)
most több nem jut eszembe, de van még pár. De valószínűleg nem olyan létfontosságú, hogy márkát vegyél, inkább az a lényeg, hogy jól passzoljon a lábra, könnyű legyen, jól szellőzzön. És sztem feltétlenül vidd el próbálni a kisfiad, mert ahogy ráadod, és járatod, látszik, hogy jó lesz-e. Azt is olvastam, hogy olyan nagynak kell lennie a cipőnek, hogy hátul a sarkánál be tudjam dugni az ujjam. Na, ez nekem akkora baromságnak tűnik. lényeg, hogy elől azért maradjon kis üres hely, de hát ez sztem evidens. Én a nyitott orrú szandálnál tudtam felmérni, hogy mekkora is a lábuk, mert ott látszik, mennyi hely van még (Alizé 19, Barnié 20). Aztán volt alkalmam megmérni egy direkt erre a célra kiképzett mérőkével, és tényleg jól ítéltem meg.
A Salusért lehet, elmegyek majd a XI. Dombóvári úti boltba.
Még valami. Először kaptak két nem bőr Bobbi Shoes-t a Deichmannban, 2990 Ft-ért, de visszavittem, mert olyan nyirkos lett belül húsz perc alatt, hogy szinte ki tudtam törölni a vizet. Köztes árú cipők meg nem nagyon vannak, vagy nagyon olcsók vagy nagyon drágák.

Ezer bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de én most szereztem ezzel kapcsolatban az összes tapasztalatot, még friss az élmény"

"Nagyon köszi, hogy így leírtad, teljesen érthető!
Benti cipőnek most kinéztem ezt a Pediped cipőt:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... l&catId=24

mi a véleményed?
A mérettel viszont az a gondom, hogy a mostani Liliputi, az S méretű 11,3 cm, ott az M méret 12,6, a Pedipednél viszont az M 12,4. Jó, tudom, nem sok a különbség, az ujjam nem tom be tudom-e dugni? Ezt még nem is hallottam.
Kintre sztem érdemesebb magasszárút, nem? Persze vékonyba.
Nézegettem a Shooshoos cipőket is, milyennek találod?"

"nekunk pedipedunk van illetve most rendeltem a robeeztol un.minishoes-t (ua. mint a pediped)ez most tavaszra es nyarra szerintem eleg lesz.En ebben szoktam kivinni setalni es mikor bejovunk olyan meleg a a kis laba mint egy kalyha...En magasszarut nem veszek egyenlore..
Aranyos amit feltettel linket.. "

"Cipő: Én most már nem vagyok Pediped párti, a környezetemben két kislánynak is befele állt benne az egyik lába, úgy jártak, a normális cipőben meg szépen járnak. Ezek szerint nem mindenkinek a legjobb... Elephanten cipőnk is van, Dóri nagyon szereti! "

"pediped: Ez azért most egy kicsit megdöbbentett, hogy majdnem mindenkinek befelé fordult benne a lába Shocked

a gyerekek 80%ának élettanilag befele dől a bokája "
én azt mondom, hogy szerintem mehet a pediped is és legyen másik is mellette.

"Cipődilemma:
egyrészről azt mondják, hogy az a legjobb ha sokat van mezítláb, eszerint jó a pediped mert puha és tényleg mintha rajta sem lenne
viszont nem tartja, lehet hogy kell magasszárú is, én asszem veszek, kiváncsi vagyok egyáltalán elviseli-e...
Máté ugyanúgy jár a pedipedben mint mezítláb, bal lába nagyon befordul, néha azon csodálkozom hogy tud így rohanni

de mit mondanak erre az ortopédián?? mit lehet csinálni??
én kb. 6éves koromig tök csámpi voltam"

"Tegnap vettünk egy Siesta cipőt, magas szárú, puha talpú, tépőzáras, már ott a boltban is sokat járkált benne, aztán abban is maradt! Razz Azt írták, ez a cipő az első lépésekhez ajánlott. Nyárra, kintre is magasszárú szandit fogok venni. A Pediped cipőt bentre fogja használni."

"A cipős témával kapcs.én is Siestát vettem. Azóta sem bántam meg.Szépen megtanult járni benne, tartotta a lábát "

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ord=siesta

"nem biztos, hogy a Siesta egészségesebb, mint más cipő. Ha nem hiszed, olvass utána te is a neten. Ha nem szimpi a Siesta, rengeteg más típus közül is választhatsz"

"nem olvastam végig mindent, valszeg ez kimaradt!!
magas szárút szeretnék és sokan mondják a siestát, ezért gondoltam
pedipedet szereti, csak totál csámpi és gondolom az jobban tartaná és kintre inkább keményebb talpút adnék
igazából semmi baja, csak nem szerettem bele, de nem is az a lényeg, nem készülünk szépségversenyre
utánaolvasok majd, csak soha nincs időm beleásni magam."

"Ne vedd bántásnak, de én nem szerelemből választok valamit hanem hogy jó-e, megfelelő-e mind ár, mind használahtóság terén.És sztem egyáltalán nem gáz egyik szandi sem.Hunornak pl piros van kis virággal, kissé lányos, de nem ez volt a lényeg, hanem hogy jó legyen és amőgy meg le volt értékelve.

(amúgy a gyerek szeret benne járni és azóta szépen tud mezitláb is és zokniban is és mamuszban is járni, az én vél. szt jó döntés volt siestával kezdenem)"

", rengeteg más, jó fajta cípő van, nézzél körül, mindjárt kikeresem neked a jobb cipők listáját!"

"
Itt egy cikk, sokan írtak véleményt is de, ha nincs időd elolvasni, gyorsan leírom a márkákat:
http://velvet.hu/poronty/2008/09/04/mil ... erekcipo_3

Superfit, Elefanten, Siesta, Asso, Falcon, Melania, Clarks stb.

"most megnéztem a Siesta cipőket, én meg épp azon csodálkozom, hogy milyen kis helyes, színesek. Mindig azt hittem, hogy a Siesták csúnyák. De biztos ők is haladnak a korral Smile. A Salus cipők, meg a Supy, hát, azok aztán tényleg rusnyák tudnak lenni. De állítólag most az a legjobb. Mármint a babáknak."

"Elefanten cipőt vettünk az udvarra, nagyon jó, a lakásba pedig egy szandit a Deichmannba, hogy megnézzük, lábujjazik e benne. Most megvárom, hogy mit mondanak az ortopédián, és veszünk valami jobb szandit az udvarra, meg bentre is. Amúgy a keménybe sokkal kevesebbet lábujjazik, mint a Pedipedben. Ami még érdekes, hogy az udvaron csak ritkán megy lábujjhegyen, inkább a lakásban csinálja "

"A Siesta cipőt a Baby+Outletbe vettük, semmi extra magasszárú, kék, tépőzáras 8000 ft. A Brendonban is lehet kapni, ott biztos nagyobb a választék, de a neten találtam, hogy a Haris közben, a belvárosban van 1 Siesta márkabolt, ott már tényleg nagyon sokféle van.
Nővérem a Superfit cipőket ajánlotta, ő leginkább azokat vásárol, sztem szandiban olyat fogok majd venni. Wink

http://www.siestacipo.hu/home.php?cat=272

Vendég

ja Zsigmond kapott most mamától Húsvétra egy szandált

http://www.puntorosso.hu/termek.htm a gyerekcipőknél a GS15
Vendég

Jó reggelt!

Ha már cipő.....nekem még egy dilemmám van. Mi vettünk egy hónapja puhatalpút, de már most rongyos, ráadásul elől az orránál, szóval ez minden más fajtánál így lenne....akkor most, ha megfogadnám az új irányzatot, havonta/kéthavonta 8000 ft? :shock:
Nos, sztem lehet enélkül is élni, mi is felnőttünk valahogy. Vagyis persze akinek műxik az szuper, de nem létszükséglet.
Én még szülés környékén kaptam 18,19,20 cipőket, olasz illetve lengyel. Mind magassarkú, keménytalpú, de ezek olyan nehezek, mint a fene. Mivel minden magas, zárt sarok ugye műanyag, ezért súlyuk van. De nem tudom elképzelni, hogy ez hosszú távon egészséges.

Sziszka, cukkancs az új vonalzód!

Ritus, csak nem????Meséljetek!!! :wink: :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Felicia: Örülök a jó hírnek!

Csenge
: Őszinte részvétem!

Julcsi: Nagyon komoly, ahogy Eni alszik az első képen. :)

És persze gratula az összes babónak az ügyeskedésekhez.
Hanna is elkezdett mászni. 1 hét alatt rengeteg dolog történt. Tegnap a kádban már megpróbált felállni. Ja és a fürdést azóta élvezi igazán, mióta ül és játszik a kacsáival. Olyan kis édes, meg tudnám zabálni. :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Boni,
köszi, megérkezett! :D Aranyos vagy, hogy megosztottad velünk.

Sziszka,
ez a Binyek nagyon kedves, szép meglepit kaptál! :D

Kiscipő...ez tényleg furcsa, néhány évvel ezelőtt még a betétes merev talpú cipő volt a trendi, most meg hirtelen mégis a puhatalpú a jó?? Hát nem is tudom...de jó lenne, ha valaki a végleges megoldást kitalálná végre. Mi egyenlőre puhatalpúban nyomjuk, de még nem megyünk, csak állunk. Nekekm nagy favoritom a Siesta, de a Pediped-et is nagyon ajánlják...majd meglátjuk.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!
Képzeljétek, lesz a tökmagnak útlevele! Tegnap voltunk fényképezkedni vele, iszonyat helyes fotó készült róla. 1.500,-Ft-ot kellett csekken befizetni és 30 napon belül lesz kész. Ezt csak 2 évre kapja, és majd betöltött 4 éves kora után kaphat 5 évre. Már alig várom, hogy repüljünk hármasban! Végülis Svájcba megyünk egy hétre, jó sokat kirándulunk majd, június 16-án utazunk el, keddtől-keddig leszünk ott. Majd csinálok jó sok fényképet! :wink:

Kép
felicia

Svájc gyönyörű. Picit irigykedem is! :) Biztos nagyon jó lesz.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Amióta nyomom magamnak az antibiotikumot, gyorsan javulok, csak el ne kiabáljam! :)
Ami a cipöt illeti: Apró az biztos nem jó, ha nehezek és merevek, szerintem. A talpi izmokat csak akkor sikerül edzeni, ha van egy kis dolguk, ezért jó a puha talp. Csak a magas szár is fontos a boka szallagjai miatt. Én évek óta ennek jegyében veszem a gyerekeim cipöit. Rengeteg márkát kipróbáltunk, nálunk leginkább a Deichmann által felvásárolt Elefanten márka jött be nekünk, mert se túl kemény, se túl puha, viszont elnyühetetlen minöség. Ált. kivárom a kiárúsítást vagy a leértékelést, vezetek minden gyerekröl egy listát, hogy kinek milyen típusú cipöje van raktáron és aszerint veszem meg a hiányzó méreteket. A gyerköcöknek évekre elöre megvan a cipöje a zárt és félzárt kiadásból, a szandál már rizikós, de ha nagyon olcsó, mondjuk 10 euro, akkor abból is bespájzolok, aztán valakinek csak jó lesz, ha meg nem, ennyiért bárki megveszi, hiszen vadi új! Nekem mondjuk annyiból jó, hogy a gyerekek Dönci kivételével 6 heten belül ünneplik a szülinapjaikat, a lábméretük változása eddig mindnél ugyanaz, tehát eddig jók vagyunk! :)
Nálunk fiú cipök sose vagy alig vannak leértékelve, így mostanában inkább arra vadászok, azt se bánva, ha évekig raktároznom kell öket.
A márkákhoz még annyi kiegészítést, hogy a Däumling nálunk ismert márka föleg keskeny talpra gyárt cipöket, az olasz gyártmánnyal is vigyáznék, mert az is keskenyebb a magyar vagy a német méretnél. Persze tisztelet itt is a kivételnek.
Aztán arra is figyelek cipövásárláskor, hogy ne legyen büdös a börcipö. Mert attól hogy bör, még nem okvetlenül egészséges, mert ki tudja hogy lett kikészítve, stb. Olcsóbb börcipök baromi büdösek tudnak lenni, de ehhez a börös témához Csandi véleményét lenne célszerü kikérni, ö a mi privát börszakértönk!
Csandi te nem varrsz egy topikos cipösorozatot? :)

Eninek a lelkére kötöttük, hogy kerülje el ezeket a gyerekeket. Sajnos ö nem érzi, hogy ki az ellenség és ki a barát, kicsit talán autista... Mindenesetre a történelem azért ismétli önmagát, mert én is így csináltam végig az iskolai évek zömét, engem is vertek, szadiztak, gúnyoltak az osztálytársaim, de én nem hagytam magam. Az iskola udvara állandó verekedések színhelye volt és mindig engem vertek, én meg védekeztem (Késöbb az lett a legjobb barátnöm, akivel állandóan verekedtem. Egy idö után már csak megszokásból bunyóztunk...Tényleg nagyon szerettük egymást.). A tanárokhoz hiába fordultam, nem hittek nekem, ök is csak hüyének néztek, mert olyan nehézkesen tanuló gyerek voltam, mint Eni. Aztán a tanulással késöbb nem volt gond, belejöttem, remélem Eni is belejön, csak belöle hiányzik az elszántság. A verekedések és gúnyolódások is elmaradtak az évek során, de mégis barátok nélkül maradtam. Mert én más voltam, más érdekelt, sem disco, sem a srácok, se a frizura, a ruhák, hanem a nagyváros peremén a mi kis falusi idillünk. Eninek is ez a baja többek között. Öt nem fejlesztjük agyon, nem rohanunk vele minden nap különbözö különórákra, kis lakás, nagy család, nem shoppingolás a belvárosban márkás cuccokért, hanem bazár és lomtalanítás, bolhapiac. Ugyanakkor öreg, de nagy autónk van, ami megint a társadalom befogadóképességét trszi próbára.
Nekem is gondot okozott a másságom, hogy nem szemeteltem, hogy nem tettem semmit tönkre, hogy nem bántottam másokat, és még sorolhatnám. Komolyan vettem mindig is az emberi kapcsolatokat és ezt Eni is így teszi. Ö sem érti, mint ahogy anno én sem, hogy ha valakivel jól megértik egymást ma, az a valaki miért dobja el a barátságnak induló kapcsolatot holnap csak úgy, mert éppen olyan a hangulata. Én csak az utóbbi években jutottam el arra a szintre, hogy van két-három barátnöm, akik nekem feltehetöleg még így is fontosabbak, mint én nekik, de vannak, számíthatok rájuk, de az a közös bennük, hogy ök is a társadalom szélén vannak, kirekesztettek, mint mi is. Én becsülöm öket és elfogadom azokat a tulajdonságaikat, amiért öket a többiek eldobják. Vicces módon az egyikük, amikor megismertem az elöovin keresztül, eltökéltem, hogy ezzel az ordinér csajjal az életben nem fogok egy szót sem váltani. Ö nagyon hangos és nagyon érdekesen öltözködik, vagy nincs tükre, vagy önkritikája. Aztán átgondoltam a dolgot és adtam neki vagy jobban mondva magunknak egy esélyt és nem bántam meg. Késöbb elmeséltem neki az elsö benyomásomat és azt, hogy miért érzi ö, hogy kirekesztették a többiek. Szegény majdnem elsírta magát, én meg legszívesebben átöleltem volna. Ö olyan amilyen és kész. De amit mások nem tudnak, hatalmas szíve van és egy nagyon jó ember. Eninek ezt kell megtanulni: nem okvetlenül lesz abból barát, aki elsö benyomásra kedvesen mosolyog, hiszen meglehet, hogy a háta mögött a kezében a kés már döfésre kész, viszont az, aki kellemetlen elsö benyomást tett sokkal emberibb és becsületesebb, barátságosabb. Ezek a gyerekek, akik bántják, a negédes mosolyuk ellenére ellenségek, de talán a szemre kellemetlenebb gyerekek kedvesebbek. Furcsán hangzik, de nekem ez a tapasztalatom, de leginkább neki kéne megérezni a különbséget.
Nekem az is feltünik az utóbbi idöben, hogy Imit is elkezdték szivatni az oviban azok a gyerekek, akik kb. olyanok, mint Eni szivatós osztálytársai. És ök is csoportosan lépnek fel. Sok az egy ellen...

Na jól kiömlengtem magam. Bocsánat a hosszú monológért!

Kép
Vendég

barbi én szívesen olvasom a a tartalmas ömlengésedet és maximálisan egyet tudok veled érteni...engem is kiközösítettek amikor kicsi voltam...k.szar érzés föleg ha felnött fejjel érted meg a miértjét...
Vendég

Barbi, CSandi engem "csak" kihasználtak mert jólelkű voltam.. :cry: illetve volt hogy szivattak és ezt olyan viccesenk találtálk..

volt egy lány az osztályunkban, szemüveges,szegények voltak, falun éltek..és egyszer szegénynek a táskájából kiugrott egy egér az osztályban..gondolhatjátok... volt hogy a fiúk a sportpályán kergették körbe kiabálva hogy büdös böcce :cry:

unokaöcsémet most azért közösítik ki és csúfolják, mert pingmentfoltjai vannak és állandóan azt mondják neki hogy fertőző.. :twisted:

a gyerekek a leggonoszabbak!
Vendég

Cipő infók hazsnosak! Jó előre tájékozódni!

Barbi! Továbbra is szépek a gyerekeid!

Dobok néhány fotót én is:
Kép Kócoskát rágcsálva

Kép Kukucs!

Kép Segítek Anyának teraszt takarítani

Kép kis vigyori

Kép no comment

panna1

Sziszka! Én is szívesen csatlakoznék már egy talihoz! Májusban lesz 1-2 hétvége amikor kettesben nyomjuk RÉkával, mert apja hol edzőtáborozik, hol meg hegyet mászik, talán akkor könnyebben szabadulunk mi is. Hátha!

bp-iek! Hétvégére van vmi vhova szervezve? Mi ma este megyünk Bp-re, mondjuk elég sok progi, ismerős van már betervezve, de ha lenne vmi kiruccanás, oda megpróbálnánk eljutni. nekünk elsősorban Margitsziget, vagy a Hajógyári a megközelíthető zöldterület, de péntek-azombat délután a XI. kerületben is leszünk (volt kollégiumunkban meglátogatjuk a szokásos kari napokat, persze én csak addig maradok a kisasszonnyal, amíg jól tolerálja az egyre részegedő népet)
Onnan viszonylag könnyen mozdulunk akár gátra is. Nos?

Bp-en viszont nincs netünk, így ha vkinek vmi ötlete van: 06302390037, hívjon!

Jó hétvégét mindenkinek (így előre is!)
Pusz

panna1

Panna :lol: :lol:

képek tegnapról

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

sziasztok!

először is! Sziszka, köszönöm, amit írtál, tudom, hogy nem vagyok egyedül az idióta gondolataimmal, csak az ember lánya néha fél ezeket kimondani hangosan, mert azt hiszi, hogy bolondnak nézik... :( de erről majd később!

Barbi, sajnálom Enit, hogy már ilyen korán szembesülnie kell a gonosz emberekkel :( tök durva, hogy ilyen szenyók tudnak lenni a gyerekek egymással... :( amúgy a csoportkép szuper!

Ritus, csak nem? én is lemaradtam nagyon, Te sem jössz sajnos mostanában errefelé, én meg a mega talira nem tudtam menni :( ha jól értem, és nem titkos, baba van a dologban? örülnétek neki? vagyis terveztétek, hogy kis korkülönbséggel lesz tesó? remélem, hogy minden úgy alakul, ahogyan szerettétek volna! :)

Felícia, örülök, hogy jó lett a nyaki uh eredményed! Dávid pedig szuper csini! :)

popószépségverseny! mit szólnátok, ha rendeznénk egy ilyen "versenyt", persze minden babó az első helyezett lenne! :) úgy lenne a legjobb, ha mail-ben dobnátok át a meztelen popikat nekem (b.zsofia@gmail.com), lehetőleg úgy, hogy a baba ne látszódjon rajta, csak a combja és a dereka kb., hogy lehessen utána találgatni, hogy melyik popsi, melyik babáé!? :) jó ötletnek tartjátok? ha van kedvetek hozzá, akkor rajta! küldhetitek a szebbnél szebb babapopsik fotóját! csinálom máris a kollázst belőle!

cipő témában nem tudok hozzászólni! nem tudom, hogy mi lenne a legjobb. lehet, hogy mi is csak akkor veszünk, ha már jár! addig meg megy a mezítlábas, zoknis teperés. amúgy a nap több, mint felében Beni is csak ácsorog, nagyon ritkán játszik el ülve, vagy fekve!

pelenkázni is egyre bonyolultabb... :( kiborít egy-egy pelusozás alkalmával! :) kaptunk mintába libero up&go-t, na, az szuper, lassan már ennek lesz itt az ideje, főleg a sajtkukac fiam mellett! :)

nagyon ügyesek a babók! Vikica, Zsombi, Bence! szuper ügyi, hogy ilyen hamar beérik a többieket! olyan hihetetlen, hogy egyik hétről, vagy egyik napról a másikra mit produkálnak!

CsengeAndi, őszinte részvétem, sajnos mi is nemrég éltük át ugyanezt... :( remélem, hogy hamarosan találkozunk ismét, mert jó lenne látni titeket már! Zsombi is biztosan óriásit nőtt, mióta nem találkoztunk!

na, a többiekről ne is beszéjek, pl. Zorka baba! :(

van olyan baba is, akit még életünkben nem láttunk élőben :( pl. Virág, Alma, Bende Nikije, Várhalmi ikrek, Pistike, Enikő, Nicike Zoéja, Dávid, Réka, Hanna, Emma, Levente, Kristóf, Bence, Gergő, stb. stb. :(

jó lenne összehozni majd egy óriás talit is, legalább 1x talizhatnának az augusztisi babák egymással...

RizsiSzilvi is nagyon el vagy tűnve! minden okés nálatok?

nálunk az újdonság az, hogy tegnap előtt este, magam elé állítottam Benit, és több, mint 5 mp-ig megállt úgy a lábán, hogy semmit nem fogott. tök ledöbbentünk apájával... kis ügyike! a tapsitapsit is csinálja már néha, na nem feltétlen, mikor mondjuk neki! :) amikor kedve van hozzá! :)

a nyomorom pedig a halál... egyre többet gondolok rá, hogy mi lesz, meg, hogy nagyon félek, nem akarok meghalni,
gondolom, hogy sok időm van baromságokon agyalni... így tegnap jól be is mentünk a melóhelyemre, autóval, Benivel kettesben. ott voltunk pár órát, gyerekem full kiütötte magát, jól elfáradt, alig evett, aztán a kocsiban elaludt! :)

mindjárt visszaolvasok, mert biztosan kihagytam fontos dolgokat...

betegeknek továbbra is jobbulást!

sophie27

Sziasztok!

Beleolvastam ebben a könyvbe, hát elég nehéznek tűnik az alvás tanítása.
Még nem tanulmányoztam át teljesen, de se cumi, se víz, se cici... nálunk éjjel mindegyik beventendő fegyver..
Kipróbálja valaki közületek? Apro? A mi gyerkőceink kb. ugyanúgy alszanak vagy inkább nem alszanak éjszaka. :(

Babák nagyon édesek. Eni ahogy alszik és ahogy felnéz a járókából. Tündér! :D
Barbi kis családja! Az összes gyermek gyönyörű! :D
Réka takarítós képe! Jöhetne nekem is segíteni. :lol: :lol: És a fogacskái! Nagyon édes! :)
Zsiginek is jó nagy a játék állománya, mégis a számítógépnél maszekol :D Akárcsak Gergő, mindig az kell, amit nem szabad. :shock:

Zsófi drága! Te az örök jókedvű, optimista, mindent és mindenkit figyelő, fel a fejjel! Ne gondolj ilyenekre, élvezd a jó időt és a csodás kisfiadat!
Mindjárt bele is nézek a fényképek közé, mert már rég láttam kis csillagszeműt! :D Sok puszi neked! :D

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok! Rég jártam felétek, dolizok és nem sok időm van a gép előtt lenni...
Látom cipő-kérdés a téma. Nekünk a doktornénink ajánlotta a Maus cipőket, szandikat. Nagyon jók (magyar termék!), és árban is nagyon kedvezőek. Van honlapjuk is. Daninak az oviban is Maus szandi a benti cipője, de nem panaszkodott, hogy meleg lenne a lábának, pedig magas a szára, de legalább jól tartja a bokáját. Én egyébként tavaly vettem először Daninak olyan cipőt, ami nem magasszárú volt.
Itt találtok Maus termékeket:
http://www.tanodacipo.hu/hungary/magyar.htm

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Árakat nem ír ez az oldal, de pl a szandálok 4 ezer körül vannak, a cipők is hasonló árban. Szóval tényleg nem drága és jó minőségű nagyon.

dadomi

Sziasztok!
Nekem is kidőlt a csemete, képzeld Zsófi Málnus is így áll már, annyira édes. A Mega augusztusi taliban benne vagyok! Mondanám, hogy gyertek hozzánk, mert itt van udvar, és elférünk jó sokan is, de mi nagyon messze vagyunk, pedig még valami bográcsos kaja is beleférne...Viszont bármit szerveztek, mi benne vagyunk és ott leszünk :D Mivel a sógoromnak hét személyes az autója, még azt is tudjuk vállalni, hogy viszünk valakit, (Binyekéknek is nagy autójuk van,így két autóval bárhova el tudnánk jutni, mármint a mi kis Tolna megyei különítményünk :)

(Binyekék pont most szerveznek egy ikres topikost májusban Hévízre, még saját pólót is terveztek, 3 napos és mindenki annyit megy amennyit ideje és a pénztárcája engedi, ők is főznek meg minden, olyan jó lenne nekünk is egy hasonló...)

Boni: részemről köszi, amit beszúrtál, nagyon sok hasznos dolog van benne, viszont akkor most dobjam ki az alig használt sziesztákat, amiket örököltünk, azt hiszem valami köztes megoldás lesz nálunk a nyerő. Nem válaszoltál arra amit tegnap kérdeztem,, pedig őszintén érdekelne....

Felícia, mi is pont most készítjük az útlevelet, mi Erdélybe megyünk Pünkösdkor, nagyon jó utat nektek!

Barbi: annyira jól összefoglaltad, én is szeretem olvasni amit írsz! És nagyon sajnálom a csajokat, remélem rendeződnek a dolgok, de ne hidd, hogy rosszul neveled őket vagy ilyesmi, szerintem fantasztikus gyerekeid vannak, és meg fogják állni az életben a helyüket, ebben biztos vagyok! Szerinted lesz időd, ha jobban leszel átküldeni a képeket, nem kellene az össze, csak amin rajta vagyunk....olyan jók lettek.

Réka, és Zsigi képei nagyon édesek! Nekem Réka duzzogósa, és Zsigi hanyag integetése a mai kedvencem :D

Katica, nem jártok valamikor felénk? Mert előre láthatólag ebben a hónapban nem megyünk Bonyhádra, amikor anyum Németben dolgozik, azokban a hónapokban apu jön hozzánk, Málnus miatt így egyszerűbb, de ha erre jártok ugorjatok be. Várom a képeket is a picasara!

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ildi, köszi a cipő tippeket! Ezek puha talpúak? A képről nem tudom eldönteni....
Akkor ezek szerinte sikerült az állásinterjú! Nagyon örülök, és mit is kell pontosan csinálni? Tetszik?

Állásinterjúról jut eszembe, hogy Barbi, neked milyen volt? Hogy sikerült?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Alvásról jut eszembe, Manci Barbi mi is nem alvósok vagyunk...még nem olvastam a könyvet, idő hiányában, viszont Málnus eddig nap közben kétszer 20-30 percet aludt, és nagyon keveseltem. Most a délelőtti babakocsizásnál a város helyett a parkot célzom meg, ott akár egy órát is elalszik (egyébként minden zajra felriad) a délutánit pedig a nagyágyba már egy hete, azóta mióta nem a saját ágyába teszem le délutánonként másfél-két órát is alszik, persze nem fekszem mellette, csak a mi ágyunkba, de ugyanúgy egyedül...én sem értem, de nagyon jókat alszik, esetleg próbáljátok meg!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi, Panna, Boni! Nagyon jók a képek a gyerkőcökről!! :)

Zsófi, fel a fejjel, mindig vannak rossz napok, hamar elmúlik!! :) Csak vidáman, ne gondolj semmi rosszra!!

k.a.t.i.c.a

Szilvi, most sajna nem járunk arra, mert elutazunk holnap 2 hétre, de összehozzuk. :)
Alvással mi is így vagyunk, a mi ágyunkban délután 2-3 órát alszik, míg az övében 1/2-t, én sem értem, pedig sosem volt a mi ágyunkba szokatva. Érdekes dolog ez.

k.a.t.i.c.a

Szilvi!

Sajnos Gergő éjjel soha nem aludt a kiságyában, illetve az első 2 hétben próbálkoztunk vele, de inkább volt kézben, mint ágyban. Azóta velünk nagyágyazik. Néha kísérletet teszünk és, ha kidől betesszük este, de fél óra múlva már reklamál. Viszont télen délelőttönként volt, hogy 2 órát is kiságyban aludt.
És a leghihetetlenebb, hogy mostanában éjjel felül, feláll, illetve négykézlábra áll, sokszor csukott szemmel.
Tudnám, hogy miért csinálja ezt? Neki mindegy, hogy nap közben mennyit durmol, ma pl 3x aludt 40 percet és 7 órakor kelt... úgy látszik ennyi az alvásigénye. :roll: :roll:

Barbi
Kép
manci79

Szilvi!

Sajnos Gergő éjjel soha nem aludt a kiságyában, illetve az első 2 hétben próbálkoztunk vele, de inkább volt kézben, mint ágyban. Azóta velünk nagyágyazik. Néha kísérletet teszünk és, ha kidől betesszük este, de fél óra múlva már reklamál. Viszont télen délelőttönként volt, hogy 2 órát is kiságyban aludt.
És a leghihetetlenebb, hogy mostanában éjjel felül, feláll, illetve négykézlábra áll, sokszor csukott szemmel.
Tudnám, hogy miért csinálja ezt? Neki mindegy, hogy nap közben mennyit durmol, ma pl 3x aludt 40 percet és 7 órakor kelt... úgy látszik ennyi az alvásigénye. :roll: :roll:

Barbi
Kép
manci79

Szilvi!

Barbi
Kép
manci79

Upsz, bocsánat a triplázásért! :oops: :oops:

Barbi
Kép
manci79

Szilvi! Én mindig nézem a cipők talpát, hogy rendesen hajlik-e, ezek a Maus cipők pont jók. Hajlik szépen, nem olyan mintha betonból lenne :) Szóval puha talpú, de nem gyűrhető :lol: Szekszárdon a Mikes u elején lehet kapni, az Arany J. utcai Tescoval szemben, mindkettő Tuti lépés nevű bolt. Meg a Gróf P. lakótelepen is árulja egy idős nő, akinek használt ruhás boltja van - a cipők persze újak!

dadomi

Sziasztok!

Gyorsan reagálok, nagyon sokmindenben lemaradtam, nagyon szépek a babák, de lassan nem is lehet őket annak nevezni.

Válaszolva: sajnos indulok én is a ki lesz előbb kismama versenyben, mert nincs pocilakó, nem terveztük, becsúszott volna, de nem csúszott (azért titkon reméltem) :( Sebaj majd jön ha kell neki!

Cipő téma: most vettem Zorkának egy siestát kemény talpút, csak néha adom majd rá, de ebben biztossan áll és már ő is kolbászol, ha fogom a kezét, ezen kívűl rendeltem puha talpú cipőt a lilioóputitól benntre és kinntre, ezek rajta lesznek a lábán, mert véd és csúszásgátló is.

Nikivel beneveztünk egy közös pelenkafutárs próbacsomagra, ma érkezik, kiváncsi vagyok, ha bejön az jó lenne,m ert fele annyiba kerül és még házhoz is hozzák.
Ha gondoljátok lessétek meg www.pelenkafutár.hu

Na egyenlőre ennyit........ Ja holnap ha jó az idő benevezünk egy Margit szigetre a Niki-Barnus duóval :) Ha valakinek van kedve jöjjön.

Puszi
Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Szerintem azért alszanak a gyerkők jobban a ti ágyatokban, mert ott érzik a ti illatotokat. Esetleg próbáljatok meg betenni a kiságyba valami ruhátokat, és akkor meglesz az anyaszag, már ha nem akarjátok, hogy a kiságyban aludjon.

Mi jól vagyunk, Boti kúszik, mászik, feláll, csupa vigyor, hihetetlenül barátkozós édespofa. Rengeteget sétálunk, programolunk, leginkább itt a kerületben (IX.). Egyszerre jött alul két foga és meg is fázott, úgyhogy sokat ébred mostanában, de nem vészes. Napközben kétszer alszik másfél órát, ha minden jól megy.
Még nem olvastam vissza, ha visszaolvasok és eszembe jut valami, jelentkezem. Egyre szebbek, aranyosabbak a gyerekek.
Dobok két képet. Kép 8 hónapos Kép először állt fel a kiságyban
pajo

Jaj most olvaso félreérthető a nem lehet annak nevezni őket, mármint babának, mert már kis gyerkőcök :oops:

Kép
rituspoc

a nagyágynak anyaszaga van!!azért jobb ott nekik szerintem :wink:
Vendég

Sziasztok!

Köszi szépen ZSófik! :) megnéztem a másikban és ott lehette venni eg.kártyára, de nem volt... :lol: :lol:

Puszi Mindnekinek aki beteg! jobbulást!

Alvás téma: én tegnapig ringattam pólyában énekelve, porszívó zúgásra altattam a Levi, aztán tegnap eldőlt a borjú bennem és nagyágyba be, sírt vayg 1 órát mire elaludt a lurkó,de aludt 2 órát egyedül és azóta is ez van, most az előbb meg sem nyikkant, mikor lettem,h alvás és alszik... azóta is (1 órája).remálem nemaz éjszakai. :roll:

Nagyon édesek a babusok. Levi is kezd kommandózni meg ringatja magát hason könyökölve... haláli :lol:

Jah és kezdek "aggódni"...már többmint 1 hete nem jött meg, pedig szülés előtt is pontos volt, és szülés utáni szinte órára pontosan megjött... :oops: :oops: -nem akartam tesót, ha emlékeztek- :shock: :oops: Apának mondtam -Ő szertne tesót- azóta is vigyorog,mint a tejbetök :)
pedig a fáradtság miatt nagyon kevésszer voltunk együtt(nem is emlékszem rá,h mikor :lol: ) és védekeztünk is... :wink:

MAncibari köszi az emailt, de nem szeretném mgetörni a sort, így inkább ne küld el nekem, köszönöm,h gondoltál ránk!!!
makadu

Boniko!

Én is megkaptam egyszer kölcsön az Aludj jól, gyermekem!-et, aki adta azt mondta, neki nagyon bevált. Elolvastam, szörnyűnek, kegyetlennek találtam. Én nem hiszem, hogy tudna olyan rossz lenni a helyzet, hogy kipróbáljam.

Akinek van kedve részben gyereknevelés témában nagyon érdekes, különleges könyvet olvasni (bár "alvástanításról" nincs benne szó, de utálom ezt a szót, ha fáradt a gyerek, el fog aludni, csak az ellazuláshoz kell neki egy ideig segítség, kinek meddig, ez változó, mindenkinek kitartás!!). Inkább egy átfogó képet, látásmódot ad, bár van benne olyan, amivel nem értek egyet, a könyv 95%-a zseniális szerintem. Nálunk amiben a könyv inspirált, és sikerült megvalósítanom, abban minden úgy történt, ahogy a pszichológus nő leírta az indiánoknál.

Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában. A kontinuum-elv. Kétezeregy kiadó
pajo

ja, és javítás:már ha akarjátok, hogy a kiságyban aludjon,akkor tegyétek be a ruhátokat. De ez csak egy ötlet, lehet, hogy nem ez a titok nyitja, bár látom, Andinak is eszébe jutott.
pajo

Zsófi! Nem értem. Te miért gondolsz a halálra? Van valami okod rá, mondjuk betegség vagy ilyesmi? Ha nem, akkor "csak" depresszió lenne? Állítólag elő szokott fordulni ilyenkor (kisbaba mellett). Valami oka egészen biztos hogy van, próbáld megkeresni, mert anélkül nem tudod megszüntetni!

Kép
felicia

Sziasztok!

Ritus, de jó! Akkor ezek szerint már nálatok is zöldlámpa van? :lol:

Kitti, ne aggódj, bár minden megeshet, de nekem megjött március elején, aztán azóta is csak akar, de semmi nincs. Pedig nálunk sem hagy nagy teret/időt a ifiúr, mivel ugye nagyágyban alszik és gyakorlatilag akkor amikor mi. Na, de majd megoldjuk, ha eljön az ideje. :wink: :lol:

Cipős hsz-ket köszi, sztem mi maradunk mezítláb benn, illetve szilikonos zokniban, kinn meg mezítláb nyáron és veszek majd egy sarkat tartó jobb szandit nyárra. Végülis ez a kézenfogva járunk 20 métereket, ez még nem nevezhető "károsnak". Inkább majd egy számmal nagyobba bújtatom 1 hónap múlva.

Zsófi, sztem nem kell okot keresned, vagy elég bőven amit végigéltél apósoddal. A halál nem csak azokat foglalkoztatja aki betegek/voltak. Én is rengetegek agyalok rajta, főleg, hogy most már vki majdnem csak tőlünk függ. Sajnos nálunk eléggé közeli élmény volt nagynéném, nagyiim elvesztése....anyuról már nem is beszélve, de arra "szerencsére" nem emlékszem. De sztem ezek nélkül is sokat gondolnék rá. Pároddal nem tudsz beszélgetni erről? Bennem iszonyú düh tombolt 4 és 2 éve, hogy ha már vkinek el kell menni, miért olyan megalázó, hónapokig tartó szenvedés után, amikor már magatehetetlen, totális függőségben él. Ezáltal minden alázatára szükség van, ha nem akar megbolondulni. Akkor Petivel rengeteget beszéltem erről, ugye orvosként naponta szembesül a témával, persze ők számára nem annyira közelállók, de mégis. És olyan jó volt hallani egy gyakorlatias, földhöz ragadtabb véleményt. Utáltam a dokikat, akik csak próbálkoztak és tiszteltem a bátyámat, aki onkológusként és rokonként ki merte mondani, hogy mire számíthat a nagyim/nagynéném. Persze nem bántón, és nem úgy, mintha egy bunkóval ütötte volna fejbe őket. Hanem a hospice szolgálatnál tanultakat alapul véve. És igen, kell a düh, a félelem, és az erről való beszélgetés, mert elkerülni mi sem tudjuk. A kisbaba előhozza a depit, de az inkább betegség. Aki viszont egyszer életet adott, sokkal jobban átérzi, illetve sokkal érzékenyebbé válik erre a témára. Mert valahol a teremtés része lesz, így nagyon tudja értékelni az életet és az élethez meg hozzátartozik az elmúlás. A férfiak meg inkább kétlábon állok ebben a témában, ha nem dokik, akkor is. Gondolom...na, jó hosszú lett, bocsánat, a lényeg, hogy nem vagy egyedül!!!!

Boni, én sem tudtam még megnyitni, de ez a se cumi, se szopi....jesszus, ez nálunk totál kilőve sztem. Azért majd elolvasom, de ha ezek az alapok, akkor én nem próbálkozom majd. Nem vinne rá a lélek.

Alvás: mi már próbáltuk kiságy+saját ruci, de úgyis felébred, mint Barbiéknál. Sőt, nálunk is detto ez a helyzet, felül, feltérdel még félálomban, éjjelente min. 3x, ha gyors vagyok sikerül csak cumival visszaaltatni, ha nem, akkor jön át hozzánk szopizni, különben esélytelen a visszaalvás, jön a másfél órás móka-kacagás.... :?

Dadomi, tök jók ezek a cipők, kár hogy csak két telephelyük van.

Sziszka, igen szuper lenne egy megatali sztem is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jaj, és persze a legfontosabb kimaradt. Nagyon nagyon szépek a topikbabák. Hihetetlen, de ahogy Ritus is írta, egyre kevésbé van babakinézetük, olyan nagyfiús/nagylányos már mindenki. Egyre inkább alakulnak a vonások, jönnek elő a hasonlóságok. Szuper nézegetni Titeket, szóval tessék anyut noszogatni, hogy sok-sok képet tegyen fel Rólatok!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: