[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
1.inszemre készülünk babásai - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Monic,
ne aggódj, nekem 6 hónapos volt Lili, amikor megjött. Pedig akkor már csak reggel szopizott Lilil.
Pedig hogy szerettem volna még egy kicsit húzni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó reggelt!


Ditus!
Elrettentő példaként olvass bele babás topikokba. A mi babás fórumunkon is még mai napig több babánál megy a ringatás, popó cipelés.
Lackó már 10 kg, a derekam kiállna hasonló esetben.

Én sokat tanultam más hibájából. A legelső babaprojektes fórumomon összejöttünk 4en (persze Lackó ott a legfiatalabb).

Van 2 db 2 éves lurkó. Abból az egyik mai napig az anyjával alszik ( :roll: :!: :?: ), a másik kisfiút 21 hónaposan szoktatta az anyja át a saját ágyába. Addig nyomták éjjelenként a 8-10 keléseket + teáztatás, etetés, ezért peluscsere, stb., aztán az anyja ágyában kötött ki, apa meg ment át a nappaliba. Rábírtuk, h legyen következetes, az éjjeli teáztatásokat fogja vissza, láss csodát a gyerek leszokott a teáról, a saját ágyában alszik és nagy ritkán kel.

A 3. csajszinak most 15 hónapos a kislánya, mai napig ölben, cipelve alszik el (12 kg), hihetetlen módon rákapott az anyjára, az apja már nem tudja elaltatni. Ők is baromi sokszor kelnek éjjel.

Én ezekből a példákból tanultam. Elhiszem, h kényeztetni fogod Bogyit, de csak ésszel tedd. Főleg, h napközben neked sem sok segítséged lesz.

Moncsi!
Majd dobj képet a fiúkról, ahogy együtt alszanak. Én nem merem már Lackót az ágyra tenni, mert pillanatok alatt leugrik róla.
Mennyi a súlya Dancinak?

Boni!
Nagoyn jók a képek! Sajnálom, h nem úgy sikerült a kiruccanás, ahogy tervezted. Zsiginél csak nem a szep. szorongás jött elő?

Ígértem képet a múltkori receptrendezésről. Uram kiszedte a piros szemet. Íme:
Kép Kép
20150601134430
 
 


Viki de valószínű.. de ez a pulsatilla tényleg jó..azt olvastam: anyukához bújó sokat síró baba aki a szabadban jól érzi magát!
egyébként otthon a jó kis friss levegőn napi 3 at aludt és majd 2 órákat!

itthon nem...
Vendég
 

 
 

Norbi update? :wink: imádom a huncutságát!
Vendég
 


Sziasztok!

Viki,
Köszi a tippet! Rákerestem a könyvre, és sokat dícsérik. Mi eddig elkövettük azt a hibát, hogy hagytuk sírni, nem mentünk be hozzá egy idő után, de a mai naptól be fogok menni hozzá. Tegnap viszonylag hamar elaludt, csak az a baj, hogy a 1/2 1-es etetésnél nem tudtam felkelteni, és csak keveset sikerült ennie így félkómás állapotban... (Neki még szigorúan 6x kell ennie, majd 5 kg-tól térhetünk át a 5x étkezésre.) Amúgy a doktornő is mondta, hogy most próbáljuk megszoktatni, hogy egyedül aludjon, mert később már nagyon nehéz lesz.
Amúgy Rékával napközben nincs semmi gond! Reggel a 1/2 7-es etetés után alszik 4 órát, a 11-es után is alszik, bár olyankor néha felébred, és akkor kb. fél órát elnézelődünk, és visszaalszik. A 14 órás etetés után megyünk sétálni, és a babakocsi ringatásától elalszik szépen, aztán ugye 18 után már kezd nyűgösködni, ilyenkor már nem akar aludni, bár néha 5 percekre elalszik, mert fáradt. Tényleg mikortól lesznek fent többet a babák? Honnan fogom tudni, hogy most nem kell mindenáron elaltatni, hanem játszani kell vele?
Nagyon jól szétkapta Lackó a receptjeidet! :wink:

Monic,
Nekem sem jött még meg, bár 3 napja barnázok, de én ugye nem tudok szoptatni, így számítottam is rá, hogy hamarabb visszaáll majd a ciklusom.

Boni,
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült a pihenés, ahogy tervezted. :( Zsigi azért tündéri kissrác a képeken! :D

Dita,
Az én szívem is majd megszakad hallgatni, ahogy sír Réka, de kénytelen vagyok most már hagyni, mert én készülök ki teljesen a fáradtságtól. (Valószínüleg a kiborulásomhoz is közrejátszott ez is...)

Tegnap voltunk a bicajos felvonuláson, addig anyámék vigyáztak Rékára. Olyan jó volt mozogni picit, közel egy éve nem ültem bicajon! Bár igaz, hogy ma azért érzem a porcikáimat...

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Viki mami,

nagyon aranyos Lackó fickó :lol: :lol:
Danika múlt szerdai mérlegelésen volt 5,7 kg, mostmár szerintem megvan 6 kg is :wink:
Ma felkelt fél 4-kor enni, mert az esti etetés közepén elaludt és nem tudtuk felébrszteni. Aztán evett 6-kor is és most alszik. Én nem aludtam vissza vele, inkább befejeztem a könyvelét. Így most jobb a lelkiismeretem, hogy kész, ráadásul már a második adagot mossa a mosógép. Lehet, hogy holnap hajnalban már főzniis fogok :lol:

Boni mami,

Zsigi nagyon aranyos, néztem a képeit a másikban.
:lol: Érdekes, hogy ennyire anyás. Szeirntem az én picikém is ilyen lesz. BÁr egynlőre nem ő az anyás hanem én vagyok Danikás, annyira ragaszkodom hozzá. Igyekszem szoktatni az emberekhez, de nyugodt akkor vagyok amikor nálam van.
Szerencsére nagyon barátkozós, szinte mindenkinél elvan. AZtán ez biztos változik ahogy Zsiginél is.

A Chaomillát hogy kell adagolni a babának? Hány golyót hányszor? Megvettem, de a patikában elbeszélgettem és elfelejtettem megkérdezni :oops: Kipróbálom, hátha az esti nyűgösség kicsit csökkenthető általa... Egyész nap nagyon aranyos Danika, de este már nyűgös és sírdogál. Szerencsére mostmár nem a hasa miatt, de a párom így is nehezen viseli. Sokat segít nekem, de a gyereksírástól világgá tudna menni :oops:

Nemone,

akkor tudod, hogy igényli a beszélgetést és játékot Réka, ha nem alszik vissza és figyel rád. Danika olyankor kapadozik a kezeivel felém, és ha beszélek hozzá vagy mutogatok neki játékokat akkor teli szájjal vigyorog. EZ kg nála 20 percig tart, eddig tud figyelni, utána vagy elalszik vagy sírdogál és akkor elaltatom.
És az a legérdekesebb, hogy a legtöbb gügyögését nem hozzánk intézi, hanem amikor a mérlegen fekszik akkor a sárga falat bámulja és hosszan elbeszélget vele :lol: :lol: :lol:
Azt is észrevettem már, hogy néhány plüssállatot is megszólít a maga nyelvén.
Akkor szokott sokat nevetni még amikor az apja csikizi, vagy én nyomkodom az orrát és dudálok mintha az orra egyksiautó dudája lenne :lol:
Danika mostmár 5-ször eszik, és sokkal könnyebb így vele, én többet tudok pihenni. HaRéka baba eléri az 5 kg-ot és 5-ször eszik ő is meglátod, hogy többet tudsz te is pihenni és a kedved is sokkal jobb lesz.űÉn pl így kipihenten nem borulok már ki azon sem ha vígasztalhatatlanul sír, régebben sajnos nagyon elkeseredtem ilyenkor...

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Némóci!
Ha így halad hamar eléri Rékus az 5 kg-t.

Az aludj jól gyermekem több fórumos társamnak bevált. Nekm meg van letöltve, elküldeném, ha az emil is úgy akarja. Dobj emil címet.

Tudni fogod, nyugi mikor lesz álmos. Egy idő után (azt hiszem 3-4 hónapos volt Lackó), rendesen dörzsölte már a szemét és nagyokat ásítozott.

Az meg, h mikortól van többet fent baba függő, Laló még 3szor alszik egy nap :lol:

Moncsi!
Nem semmi, h Danci milyen jó sőlyban van. Lackó egy darabig minden este a csillárnak röhécselt.

Boni!
Holnap reggel válaszolok majd a pü-dre!
20150601134430
 
 


MONIC
Kár hogy nem csináltál képet ahogy együtt alszanak pároddal, kivi lettem volna rá!
Múltkor írtad hogy szirénázik Danci is a kocsiban, hát remélem, hogy ez változni fog, amikor már többet lát, így hanyattfekve valóban nem lehet annyira élvezetes amikor már ülhet biztosan élvezni fogja hogy mindent megcsodálhat amit mellett elmentek!

Tényleg elég egyformák a gyerekeitek Suskával, de elvégre a hármasikrek gyerekei is, nem??? Ajjaj! Most esett le mi vár rám! :lol: :lol: :lol:

BONI
Sajnálom hogy nem úgy jött össze a nyaralás ahogy elképzelted.
De azért olvasom voltak szép pillanatok is!
Főleg amikor aluszkált! :P :P :P :lol:
Édes ahogy kidől a fáradtságtól!
Ki ül mögötte fehér ruhába amikor Zsigi a játékokkal foglalatoskodik?
Valahol érthető hogy nagyon anyás Zsigi mert elég messze laknak a rokonok tőletek, és nem szokta meg hogy egymásnak adja az egyik nagyszülő a másiknak a kilincset.

VIKI
Még van 6 hónapom hogy rendesen körüljárjam a témát, valszeg majd visszaolvasom néhány ezzel kapcsolatos irományodat, vagy újra megkérdezem mi a teendő hogy ne legyen nagyon elkényeztetve, de mégse bömböljön naphosszat a kiságyában, mert azt sem szeretném.
Mindenképp el szeretném kerülni azokat a dolgokat amiket említettél egy elkényeztetett kölök bőven elég a családunkban!

Laló jó kis kupit csinált, de a lényeg hogy nagyon élvezte!
Olvasgatom a babavárós könyvemet és mindig nevetek a képeken hogy a fürdőkádba kiskacsa helyett pl. habverő meg tésztaszűrő van, emlékszem tesóm gyerekei is jobban eljátszottak egy lábasfedővel meg egy fakanállal mint a többezer forintos játékkal. :lol: Milyen költségtakarékos gyerekek nem?
Legalább visszahozzák valamilyen szinten az inszemek, lombikok árát! :P
és nem kell a férjeknek leverni rajtuk ahogy azt a stimuk alatt mondogatták bőszen! :lol: :lol: :lol: 8)

NEMONE
Remélem azóta már minden oké! :wink:

Réka jól elvolt anyudékkal?

Anyum olyan aranyos volt, mikor rájött hogy a párom anyukáját majd jobban fogja ismerni és szeretni Bogyó mivel ők egy köpésre laknak tőlünk, anyunak nincs sok lehetősége lebumlizni ide hozzánk a világ végére.... úgy sajnáltam mert imádja a kicsiket. Az összes uncsiját összegyűjtötte régen és mentek kirándulni mindenki azt hitte a gyerekei, mert nagyon fiatalos anyu, meg hát a nővéremék is fiatalon szültek.
Magamat is sajnálom, mert jobban szeretném ha anyuék laknának közelebb, pláne apósom legutóbbi 2-3 akciója miatt, amit soha nem fogok neki megbocsájtani!

dita75
 
 


Moncsi a chamomillát negyedóránként lehet adni kólika esetében akár...5 szemet vizben anyatejben tápszerben feloldva

Viki nekem is eldobod mailt?

:oops:

Ditus nővérem 2 gyerekes anyuka .. én kétszer ekkora vagyok... :lol:
Vendég
 


Viki,
nálunk Lili 3 év 3 hónapos koráig velem aludt. És olyan jó volt...
Nagyon hiányzik nekem. Neki nem annyira. Este felmegy az új ágyára, kicsit simizem, aztán közli, hogy menjek ki apához. Egy éjszakába sem került az átszoktatás. Ha már apával nem tudok aludni, olyan jó volt Lilivel. De mire jön Levi muszáj volt változtatni.

Dita,
szerintem az első gyereknél sokmindent elront az ember. Nem feltétlen a kényeztetést, sok egyéb mást is. Mi pl. azt, hogy soha nem ül le Lili az asztalhoz enni. TV előtt eszik, kanapén. Másodiknál már biztosan másképp csinálom majd. Amúgy igazából nem tartom problémának, na de szocializálni is kell a gyereket.

Boni,
hol voltatok pontosan? Szerintem a hétvégén nem voltunk olyan messze egymástól.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó reggelt!

éjszaka vad küzdelemben voltunk..2. fogacska törekszik felfelé és Zsigmondom megint sokszor ébred... de ha bekenem neki Dentinox géllel és simizem hátiját visszaalszik. érdekes hogy nappal nincs semmi baja vidám megy mint a Duracell nyuszi..este pedig 10től kezdődik a buli..oké én is akkor szenvedek jobban,ha nyugalmi állapotban vagyok.. szóval megértem..
tegnap visszatért a szokásos napi 2 alvásra és max 1 óra.. ez azért hiányzik... de mit tegyek, ha a vidéki levegő jobb volt

Linus örülök hogy bevállt az ágyikó..barátnőm mesélte tegnap, hogy a lánya minden második éjjel vele alszik.. pedig mindent bevetett.. erre a beszélgetés végén kiderült, hogy a kicsi ha nem találja cuclit hívja anyáját és ő meg utána már lusta felmenni a saját ágyába.. 8)

mi most 5 napig aludtunk együtt Zsigmondommal.. imádtam ahogy ott szuszog mellettem, de itthon már a saját ágyában van... és szerencsére nincs vele gond.. de amikor mellettem aludt akkor sem aludta át az éjszakát..ő ilyen típus..

egyébként bevetettem már a fürcsi előtti kajcsit is.. semmi..

szóval várok türelmesen,hogy egyszer majd arra ébredek mint 5 hónapos koráig, hogy csörög apa ébresztője....

Moncsi

szépen gyarapszik Danika...remélem használ a chamomilla..
homeos könyvben van még más "szer" is.. ha kérdésed van irj privit azt előbb megtalálom

8)
Vendég
 


Húsvétra lego duplot kaptam bejön Kép Kép

viz nélkül fürcsi Kép
Vendég
 


Boni,
hol voltatok pontosan????

Mi 9 hónapig aludtunk egy szobában, de külön ágyban. Aztán 9-12 hónapos koráig külön szobában is volt Lili, de pont a szülinapjára nagyon beteg lett, és azt mondták, hogy szigorúan anyuka mellett alszik, mert fulladt rendesen.
Aztán meg megszoktuk, mert nekem is sokkal kényelmesebb volt. Amúgy végigaludta az éjszakát, max betakarni kellett, ezzel akkor már nem volt gond.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lina ja bocsi Zalaszentgrót..

én is meg bírnám szokni

:oops: mert csak odafordult cicire és én akár vissza is aludhattam

ja jelentem tegnaptól "fogyi" van

tornázom is a Réka Baba mama tornára de a 9 kilós súlyzóm olyan izomlázat csinált...

Szezsó javasolta szerezzek be egy 3 kilóssat :lol:
Vendég
 


Jó reggelt!

Monic,
Érdekes Réka is nagyon sokszor nézi a falat, és az ablakot szereti még nagyon. Hát, már várom, hogy elérje az 5 kg-t, mert nem elég ez az 5 órás alvás nekem.

Viki,
Általában még büfi alatt elalszik, de amikor nem, akkor nem tudom, hogy most játszana, vagy fáradt és aludna... Mert ugye a kiságyában kellene elaludni. Vagy ez csak az estire érvényes? Köszönöm szépen küldöm az e-mail címemet!

Boni,
Sajnálom, hogy Zsigi nyűgösebb a fogacskája miatt! :( Remélem, hamar kibújik, és akkor visszaáll az éjszakai rend.

Dita,
Igen, már minden rendben! :D
Nekem is van egy könyv a babákról, amit most olvasok, és nagyon jó. Most, hogy utólag olvastam el az 1-2 hónapos kort, már meg is nyugodtam, hogy nem a mi gyerekünk csinál furcsaságokat, hanem minden baba így működik. Nagyon részletesen leír mindent a babákról, szerintem szuper kis könyv! Az élet első tizenkét hónapja a címe. Kettőt kaptam belőle, ha akarod elküldöm Neked az egyiket.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Ditám!

Mire megszületik Bogyi, itt tapasztalt anyukákkal leszel körülvéve. Nándi már majdnem 1 éves lesz addigra, a többi lurkóról meg ne is beszéljünk.

Anyukád dolgozik még? V. nyugdíjas? Ő nem költözne a közeletekbe? Vhová félúton?

Linácska!
Mondom én, h nálunk ridegtartás van. Én nem vagyok híve, h együtt aludjon a gyerek a szülővel. Még annak sem, h a gyerek a közös ágyban aludjon. Nektek szerencsétek volt, h Lili könnyen átszokott.

Én azon a véleményen vagyok, h mindenki menjen a saját kis ágyikójába. Ettől függetlenül is össze lehet kucorogni a gyerkőccel.

Boni!
Sajnálom a rossz éjjelt. Azt mondják az okosok, h a fájdalom estére szokott felerősödni. A borostyánlánc nem tompít rajta?

Némóci!
Nekünk Lackó egy ideig a nappaliban aludt napközben a kihúzott ülőgarnitúrán. Ahogy elkezdett forgolódni, akkor került át nappal is az ágyába.
20150601134430
 
 


Tengap voltunk csajozni:
Kép Kép
20150601134430
 
 


Viki de édesek! LAckó már most nem tudja levakarni a csajokat magáról :lol:



használ, mert felsír, és elég egy kis simi meg a gél és visszaalszik... szerintem ha nem használna, akkor nem igazán lenne el és szirénázna? :roll:

Nálunk is az ágyon aludt nappal, mostanában meg a babakocsiban.. csak éjszaka alszik az ágyában 8)
Vendég
 


Viki,
Köszönöm, átjött! :D
Nagyon fiatalon kezdi Lackó a csajozást! :wink:

Ja, amúgy tegnap 1 órán át ordított Réka (szó szerint)! Most nagyon kitartó volt, és nagyon erősen, hangosan sírt. Aztán hirtelen abbahagyta, és elaludt. (Nagyon rossz volt hallgatni! :( ) Az éjjeli etetést megint úgy csináltam meg, hogy valahogy beraktam a szájába a cumit, és elkezdte szívni, de a szemét már nem nyitotta ki.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Viki,
azért nálunk is úgy indult ez az együttalvás, hogy anya, mármint én eldöntöttem, hogy a gyereknek külön szobában van a helye. Na mire hazaértünk, közöltem apával, hogy hozzák át a gyerek ágyát a hálóba, mert nem birom ki, ha külön alszik.
Aztán ment egy darabig az egy szoba külön ágy, és ez lett a vége. Amúgy mivel apával így se úgy se alszunk együtt, így legalább nem egyedül aludtam.
Most nem is alszok olyan jól, mert figyelem, hogy szól-e, átmegyek, megnézem, hogy most szólt-e, csak nem hallottam..., szóval fele annyira sem alszok jól. Aztán persze mindig feleslegesen megyek, nagyon ritka, hogy szól Lili valamiért.

Boni,
mi Zalalövőn voltunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


BONI
Na azért azt nem hiszem hogy kétszer akkora vagy!
Látszik hogy ZSugabubusnak jön a fogacskája mert nagy erőkkel vesz mindent a szájába, gondolom jól esik neki hogy ha valamit hozzádörzsölhet az inyéhez!
Nagyon édik a képek! Jó nagy lett már Zsigi!

NEMONE
Megyek pestre vmikor a közeljövőben nővéremékhez guberálni, meg anyuékhoz.
Merrefelé szoktatok sétálni esetleg egy ilyen sétáltatás alkalmával összelibbenhetnénk egy fél órára és megcsodálhatnám Rékát élőben!
Köszi a könyvet elfogadom, majd körülnézek mit adhanék cserébe. Van miből válogatni szerencsére! De el leszek kenődve ha nem kiscsaj lesz.
A minap is láttam hasonló édes nyuszis rózsaszín rucit, mint ami Rékán is volt húsvétkor, még jó hogy nem jöttek meg a pénzeim sehonnan mert már bevásároltam volna rendesen! :) :) :)
Ja és nem fogod elhinni de úgy néz ki van egy lánynév ami páromnak is tetszik és nekem is! Ezt fel kell írni a falra!!!!!!!!! :)

VIKI
Anyu már rég nyugdíjas, csak visszajárt dolgozni, nemrég beszéltem rá hogy most már maradjon otthon mert sokat idegeskedett a munkahelyén is, bőven elég neki a sok családi probléma nem kelljen még a melóval bajlódnia.
Csak akkor tudna közelebb költözni ha a párjától elválik, de hát ezt csak nem kérhetem tőle! Az az igazság hogy szegényemet annyifelé húznák-vonnák. Ott vannak nővéremék + 5 unoka, nagymamám, keresztanyám. Nekünk kéne arrafelé orientálódni dehát a párom hallani sem akar róla.

Milyen helyes kis csajszit fogott ki magának Lacus, nagy nőcsábász lesz, mert más most látszik hogy nagy a szerelem! 8)
(a kislány láthatóan odavan érte) :wink: (amin csöppet sem csodálkozom) :)

dita75
 
 


Sziasztok!

Elveszett bárányka jelentkezik :)

Boni!

Valami csodaszép kisfiú Zsigi :)
Nálunk a Dóri is ilyen volt, hogy veszettül visított idegenek jelenlétében, de konkrétan céklalila fejjel, seggrepedésig ordított. Aztán úgy másfél éves korára teljesen megváltozott a helyzet, kokettált fűvel-fával :wink: Mostanra meg megint bizalmatlan lett mindenkivel szemben, de aki szimpi neki, azzal szemben hamar feloldódik.
Fogacskákhoz kitartást!

Mensi: Dorci után 4,5 hónaposan megjött, pedig aktívan szoptattam éjjel-nappal, és kibírtam volna még nélküle... Most nem tudom hogy lesz, mert még mindig kizárólag szopizunk, és fejek is, és most is kibírnám még pirkó nélkül :)

Együtt alvás: nekem nem megy, bevallom férfiasan. Az első hónapban együtt aludtam az ikrekkel, egy szobában, de külön ágyban. Ha éppen nem enni akartak, akkor cuppogtak, hörögtek, csencsegtek, töszkölődtek, buktak, ettől fulladoztak, majd mire végre elaludtak, akkor Eszti horkolni kezdett, Ádám csuklani. Mire elcsendesedett a banda lassan újra megéheztek...
Dóri meg nem tudott köztünk aludni, mert nem megnyugodott köztünk, hanem teljsen felélénkült, azt hitte itt a parádézás ideje. Szóval nálunk is külön szoba, külön ágy, és így jót alszik mindenki!

Viki!

Látod, nálunk is ridegtartás van :twisted: Cuki a kis receptrendező csávó :) Jól elcsavarta a kislány fejét :)

Linácska!

Dóri is tv előtt eszik, ezt én is elrontottam. :oops: remélem most sikerül okosabbnak lennem...

Enyémek legújabb és legkedvesebb szokása a felváltva alvás... Szerencsére ez csak a nappali alvásra vonatkozik, éjjel szépen alszanak, és ügyesen egyszerre kelnek. De a nappal elég nehéz emiatt. Tegnap voltunk beiratkozni a Dórival az oviba. Az első jelentkezési nap volt a tegnapi, és ezért is sokkolt annyira a hír, hogy már 52 gyereket beírattak a múlt héten...De könyörgöm, ha úgy hirdetik, hogy ápr. 20-tól van a jelentkezés, akkor hogy lehetnek már most 52-en? Ami persze már meghaladja a keretet... Ráadásul mivel itthon vagyok a kicsikkel, Dóri eleve hátránnyal indul, mert azokat veszik fel elsősorban, akiknek a szülei dolgoznak. Na mindegy, kicsit el vagyok keseredve, mert itt nincs egy nyamvadt játszótér, ahol szegény kicsim gyerekekkel játszhatna, és már nagy igénye lenne gyerektársaságra... Azért picit még reménykedek, de nem nagyon...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


SZiasztok,

Nemone,

napközben Danika a mi ágyunkon alszik, de ha nagyobb lesz és forog akkor a kiságyban.
Én a reggel 6 órás szopi és altatás után szoktam csak közénk fektetni, ez kb fél 8. És alszik 10-ig, érdekes módon sokszor nélkülönk, mert fél 8-kor általában mi már felkelünk.

Viki mami,

mit tegyek? Danika 2 napja vacsira csak 110-130 g-ot szopizik, és annyira mélyen elalszik, hogy nem bírjuk felkelteni, ezáltal hajnal 3-kor sír, hogy éhes, én meg mosott kaki vagyok. Egy kicsit elkényelmesedtem az utóbbi 3 hétben amikor átaludta az éjszakát :oops:
Mot azt próbáljuk, hogy egy órával előbb fürdetünk és vacsiztatunk, hátha nem lesz annyira fáradt, hogy elaludjon kaja közben. Majd holnap elmesélem, hogy mire mentünk.
Nekem is el tudnád küldeni az e-mailt?
Priviben küldök címet.

Egyenlőre ennyi, ma azért nem voltam mert reggel főztem finom ebédet, holnapra is maradt, így holnap reggel írok nektek sokat mert ráérek.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Dita,
Oké, összefuthatunk! Sokszor szoktunk a ligetben sétálni. Anyukádék merre laknak, honnan jönnél? És mi lesz Bogyó kisasszony neve?

Monic,
Én a reggeli etetés után visszarakom az ágyában, mert akkor még tuti alszik 4 órát, és van időm mást is csinálni, vagy esetleg én is alszom még egy kicsit.

Évi,
Mi egy szobában vagyunk, és az első éjszakán én sem aludtam Réka furcsa hangjai miatt, de most már megszoktam, pedig én évek óta füldugóval aludtam.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Sziasztok lányok,

Vikimami: köszi a hiányolást! Aranyos vagy!!

köszönöm mindenkinek a köszöntést!

Hát mi voltunk már jobban is.
Visszaolvastam, de már sokmindent elfelejtettem, mert közben felébredt Nándus, és fürdettünk etettünk és eltelt azóta 2,5 óra, de megpróbálok visszaemlékezni!

Először is a gyerkőcök mind, egytől egyig gyönyörűek, most a sorrend nem számit: Lackó (mint mindig, csodás vigyor, imádom), Réka, Ikrek Ádám és Eszte és Dorcusz, Oli és nem utolsó sorban Zsigi.

2. Dituli pocakja nagyon csini!!

Vikimami: remélem meggyógyultatok mindanyian!

Némóka: sajnálom a depit, én is sokszor érzem, h mintha depis lennék, de aztán meg tök jól érzem magam. Bár már a nehéz napokat jól viselem, jobban tudom kezelni! Réka nagyon szépen nő!! Sajnálom, h sirni kell hagyni az alváshoz. Nándus is tök össze vissza alszik el, hol azért sir, h rakjam le, hol azért , h ringassam. Sajna nem vagyok elég következetes én.

Monic: örülök, h minden rendben és van tejcsi és szépen alszik Danci!! Nagyon szuper!!

Boni: sajnálom,h nem sikerült pihenned! De ismerős a helyzet. Bár mi nem mentünk sehova, de ha a szüleim jönnek v anyósék, olyan jó lenne ha tudnék én is pihenni, de soha nem sikerül, és mindig oda lyukadunk ki, h nálam köt ki Nándus. Meg vhogy azt érzem,h én tudok mindent a legjobban és én csinálok mindent a legjobban vele kapcsolatban. Grat a 2. foghoz.

Dituli: ne aggódj előre, h milyen lesz a párod , ha megszületik Miss Bogyó! Mondogasd neki, h a lányok nagyon apásak, és hogy fogja őt szeretni és milyen jó lesz, amikor majd bújik hozzá puszit adni. Merth azt a fiúk nem igazán szeretik! Én 14 éves koromig tök apás voltam, volt aki, azt mjondta, h nem fogok férjhezmenni soha, mert nem fogok egy olyan embert találni, mint apa, hiszen állitólag , minden nő az apját keresi minden pasiban. Bár szerintem ez nem igaz, az én párom szerintem tök más külsőre és belsőre egyaránt. És az utró nagyon befolyásolja a pocakot, nagyon lazitja a szöveteket. Tőlem megkérdezték jópárszor, h ikreket várok, de volt aki azt mondta, h ,,óriás ,, lesz a bébi, volt, aki azt hitte, h nemsokára szülök. Ne parázz ezen!! Remélem jól ,,tengődnek ,, napjaid, és nyugis azért valamelyest az életed.

Évi: gyerkőcök nagyon édik!! Nem semmi lehet nálatok most, biztos nagy a nyüzsi, de legalább egyszerre esznek a gyerkőcök. én nem is tudom,h hogy birod. Megyek tőled leckét venni.

Mi voltunk már jobban is. A legutóbbi oltás óta Nándus nagyon nyűgös, nem akar rendesen enni, ez persze oda vezet, h nincs rendesen tejcsi, amiért szintén nyűgös, ördögi kör, én meg persze tök kivagyok. És sajna tök sokszor hány. Nem tudom,h mitől, az oltástól, v vettem chicco fertőtlenitó folyadékot a cumikhoz és attól , v attól h egyszerűen tiszta sajtkukac. Nem birok vele, izeg mozog, erőlködik, fél pillanat alatt a hátán elforog 180 fokot, a hátán fekve erőlködik, h felüljön, kész vagyok. Annak köszönhetően, h a szuri utáni héten minden szopi után hányt, nem nőtt semmit. Védőnő erre azt mondta, h ez most ok a szuri miatt, és csak akkor adjak tápit Nándusnak, ha nem hizik heti 10-15 dkg-t . ezt teljesitett a köv hetekben, kivéve a múlt hétről mostanra megint nem hizott. Igy próbálkoztam a tápival. Első 2 alkalommal kiköpte, nem kellett neki, hiába volt éhes. A 3-4-5 alkalommal (ez tegnap volt) már becsaptam, mert az elkészitett tápihoz fejtem le egy kis tejet a bordáim közül és azt hozzá kevertem. Ma este viszont a 120 ml hez csak 50 tejcsit tudtam adni, de szépen megitte csak keveset hagyott, nagyon örültem neki.
De ma nagyon pórul jártunk. Ma mentük volna oltásra , a 4. havi kötelező és prevenal. Sajna késtünk 6 percet, mert Nándus indulás előtt 15 perccel először engem hányt le, majd miután átöltöztem , saját magát is, igy őt is át kellett öltöztetnem. Odaétünk a rendelőbe, és már nem volt ott a drnő. Tök kivoltam. A párom csak ezért vett ki fél nap szabit, h elvigyen minket oltásra és utlevelet csináltassunk Nándusnak. Felhivtam a drnőt, a végén már sirtam. 14,30ra volt időpontunk, mi voltunk az utolsók és nem volt már előttünk senki és elment. Azért voltam tök ki, mert reggel felhivott a drnő, h menjünk 12,45re, mert megbetegedett egy gyerkőc, és van egy luka, erre én mondtam,h nem tudok menni akkor megyünk 14,30ra, de bezzeg 14,25kor (állitólag addig várt) már nem vette a fáradtságot, h felhivjon, h jövünk e, mert vár ránk. Szóval ilyen az egészségügy, Némóka 5000 ft-t fizet, h kimenjen a doki, Monic 3 órát vár, én meg megyek és elmegy a doki. Én már bőgtem a telefonba, amikor a drnővel beszéltem, mert tök kivagyok, h Nándus ilyen sokszor hány, a párom meg örjöngött. És holnap mehetek le újból egyedül most már Nándussal a drnőhöz, h megkapja az oltást. De az babakocsival 35 perc, ami nem is olyan gáz lefele, de viszsa mi lesz, ha üvölt majd. Remélem minden rendben lesz. Ilyen messzire soha nem mentem még. Mindig csak 10 perces körzetben sétáltam , ha haza kell jönni, gyorsan itthon legyek.
Ja és azt hittük, h nő Nándus foga, azért nyűgös, és azért nem akar enni rendesen, de semmit nem érzünk.
Szóval éltünk már szebb napokat is.
De tök fura, mert Nándus nem úgy néz ki, mintha beteg lenne, rengeteget mocorog, izeg mozog, már azért könyörgök neki, h legalább kajcsi után ne ugráljon, rengeteget dumál, brummog- köpköd- habzik a szája (tök édi, olyan édin magyaráz), és imádja a verseket, a versek tök megnyugtatják, ha sir akkkor elmondok neki 4 verset móra ferenctől és már az első sor után bekapja 3 ujját és hallgat. Most vettem is még 3 verses könyvet. Csak az zavar, h nem eszik rendesen, igaz nincs is annyi tejcsi, de ő sem töri igazán magát, az utolsó 20-30 ml-t a bordáim közül már nem szivja ki, hátradobja magát és üvölt v bekapja 3 ujját és jókedvűen dumál. És azt veszen észre, h most már egy jóideje minden érdekesebb, mint, a cici. Remélem még kihúzunk 1,5 hót, hiszen akkor már 6 hósak leszünk. Tök fura, milyen gyorsan megy az idő.
Szóval igy vagyunk mi. Remélem a hányás elmúlik most már és minden rendben lesz.

Viki: leirnád, h hogy kell átállni, majd a gyümikre? Légyszi. A gyerekkiskönyvben látom, h 6 hós korig inkább tápi, és apránként először alma, őszibarack (vicces lenne most) , krumpli, sütőtök, répa. De hogyan pontosan? A szüleim már mondják, h adhatnék Nándusnak ezt azt. De pont ma láttam,h 2 dl tejcsi v tápi = 4 db alma. Nem semmi! Sejtettem,h ezért mondják ,h inkább tápi először, nem gyümi.
Boni: tőled is szivesen venném a tanácsot!

Puszi mindenkinek!! Megpróbálok azért sűrűbben jönni, de nem igérek semmit! És bocsi, h hosszú voltam (mint mindig ha jövök, bepótolom a kimaradást :oops: 8) )!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Csajok, ma kapta meg Olivér az oltást nagyon szépen viselte, hála Istennek még láza sem volt tőle. Remélem az éjszakánk is jó lesz.

Némóka nagyon szépen fejlődik Réka baba. Olcsi már hat és fél kg de még mindig hatszor eszik szigorúan. Már átalussza az éjszakát de nappal követeli a tejcit háromóránként. Nem merek 150 ml többet adni neki mert igen hasfájós volt és félek hogy még előjön neki :wink:


Moncsi, örülök, hogy jól vagytok :wink: Danci hasfájása már nincs meg.

Kép
pgsuska
 
 


Sziasztok!

Moncsi!

Szuszá! Hát kényelmes anyuka tessék megszokni, h a gyereknél vannak fejlődési ugrások és ezért kel fel éjjel tejért. Ezzel együtt ő szaporít is. Nyugi! Elműlik pár napon belül, addig meg kitartás.

A citromos címed nem fogadta az emilt.

Évi!
Már 52en? Én is ettől félek, mikor megyek Lackót bölcsibe iratni (nagy úr a muszáj, ha nem jön össze a tesó).

Czinki!
Sajnálom, h ennyire gáz volt a dokitok. Főleg, h tudta picivel mentek.
A tej miatt ne izgulj, főleg, h 4 hónapos elmúlt. Ha elfogadja mellé a tápit az szuper.

Lackó először 5 hónapos elmúlt kapott almát. Érdemes megpárolni, úgy sokkal finomabb. Aztán körtét evett (pocakfájósoknál felejtős). Ezután sütötököt, krumplit. Krumplit még nem kapott tisztán, mindig kevertem vmihez. A sütőtök mai napig nagy kedvenc.

Ha elfogadsz egy tanácsot, ne édes gyümik legyenek az elsők között (pl. üveges barack, sárgabarack), mert akkor a zöldségeket fogja kicsit nehezebben elfogadni.

Egyszerre csak 1 ízzel ismerkedjen, ez lehet 3-4 nap, utána jöhet a következő.

Érdemes 2 szopi között kinálgatni, kanállal. Mert ha szopi helyett adod, az elválasztáshoz vezethet.
20150601134430
 
 


[quote="desviki"][ írta:desvikib]Sziasztok!

Moncsi!
Szuszá! Hát kényelmes anyuka tessék megszokni, h a gyereknél vannak fejlődési ugrások és ezért kel fel éjjel tejért. Ezzel együtt ő szaporít is. Nyugi! Elműlik pár napon belül, addig meg kitartás.

.


hehe engem is ezzel vigasztaltak... :wink: kitartás!



hozzátápi :

én mivel Zsiga pocifájós volt a krumplival, sütőtökkel , sárgarépával kezdtem.mert az almától görcsölt a pocija.. baracktól is...

gyümilevet nem adok se teát, fiam vizet iszik

banánnal vigyázni kell meg répával mert székletfogó lehet ezért banánból eleinte egy negyed majd egy fél elég..

ha elutasítja az új ételt se keseredj el.. előfordul.. akkor később próbálkozz újra de ne erőltesd..

van olyan hogy a gyerek 1 éves koráig csak tejet ivott nem fogadott el mást, majd utána a szilárd ételek simán lecsúsztak!
Vendég
 


ja én a 10ó órakor adtam adom a gyümit.. inkább délelőtt érdemes elkezdeni, mert ha valami negatív hatása van ne éjszaka jöjjön elő 8)
Vendég
 


czinke doki monyon le! :twisted:
Vendég
 


Sziasztok!

ÉVI
Ugy szeretem az irásaidat, haláli pofa vagy!
Nem semmi ez az ovis dolog, és ez sajnos még rosszabb lesz idővel a szemét kormányunk miatt! :roll:

Nincs játszóteretek? Ez furi! Igaz itt sincs valami csúcsszuper, de legalább próbáltak vmit csinálni, és szerencsére 10 perc sétára van tőlünk!
Ahol régen éltünk Budatétényben tök jó lenne Bogyinak, rengeteg játszótér van a közelben, és ott a Campona ahol játszóház is van!
Itt "falun" nekünk sem lesz sok lehetőségünk! :(

Nálatok sztem úgymond kötelező a "ridegtartás"..... bele sem merek gondolni hogy egyszerre 3 gyerekkel mit tennék ha teszem azt mind velem akarnának aludni. Mondjuk pont 3 oldalam van, ha az egyiken fekszem, de nem lehet vmi kényelmes így pihenni! :lol: :lol: :lol:

NÉMÓKA
Anyuékhoz a nyugatiból indul a vonatom, és így majd útbaejtem az egyik sétátokat, a részleteket majd megdumáljuk ha tudom pontosan mikor megyek!

Bogyónak a Lara Emilyt szántam, de egyik sem tetszett a családnak, páromnak meg kifejezetten. Mindig is Biankát szerettem volna, de mivel a párom fia azt a nevet kapta volna, ezért le mondtam róla. Anyukám mindenképp Jázmint szeretne (nekem is tetszik de nem nagyon lehet becézni és sztem már ez is nagyon elterjedt név) aztán a párom volt feleségének neve tetszik még anyunak Zita (szóba sem jöhet nyilván páromnál sem) és tetszik még neki a Nóra.
Nekem így hogy Nóra túl kemény, túl felnőttes, de van egy változata: NORINA.
Igy már aranyos! Ugyanúgy lehet becézni Nórinak, Nócinak mint azt a szőke műsorvezetőnőt. Párom sem morgott miatta úgyhogy tetszik neki sztem, mert eddig mindet megvétózta amit mondtam, erre meg nem mondott igazán semmit.
Ez nála már haladás! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szuper hogy van 4 órád reggelente, azalatt egy csomó mindent meg lehet csinálni. Majd megdicsérem Rékát ha találtkozunk, hogy ilyen ügyes! :)

CZINKI
Tényleg voltak már szebb napjaitok, de még lesznek is. Kitartás!
A dokinő mekkora bunkó. Nem csodálom hogy kiakadtál, és hogy párod is örjöngött! Ez a legkevesebb!
Ezek az oltások nem egyszerűek úgy tűnik akkor nem csak az alap szempontokból hanem még a hozzájutás is elég körülményes! :roll:
Én ettől résztől fázok a legjobban, mert itt egy doki sem jó a környéken, sőt van egy nő az kifejezetten kontár. Ahol anyósomék laknak ott van egy nagyon jó gyerekorvos, de állítólag képtelenség hozzá bejutni főleg hogy nem oda tartozunk, és érthetően mindenki hozzá szeretné vinni a gyerekét.
Jó lenne novemberig beújítanának min. még egy jobb dokit ide a környékre.... :roll:

Köszi a pocakdicséretet, már úgy látom egy kicsit mintha el is kezdett volna apadni. Még kb. 6 doboz utrot kell "elfogyasztanom" aztán vége!
Lehet hogy örömkönnyeket fogok hullajtani. :D Meg eljárom az indiántáncot! :)

Kedves kényelmes Anyuka (Monic) :)

Megkaptad a vásárlás során az áhított nacit? Mizu azóta???

dita75
 
 


SUSKA
Örülük, hogy Oli jól viselte a szurit!

BONI
NEm is kérdeztem Zsiginek bevált az etetőszék? Szeret benne hamizni?

dita75
 
 


sziasztok,

a párom kapott egy új laptopot és a régit és a netet is itthonhagyta. :lol:

azért voltam ki nagyon a dokira, mert tök normálisnak , kedvesnek és jó szakembernek tartottam. a tegnapi nap nagy csalódás volt számomra. mert ha tényleg ide tud telefonálni, h menjek egy másik időpontban, mint a megadott, akkor miért nem telefonált rám , h hol vagyunk már, megyünk e , várjon e még és mennyit.
aztán miután kidühöngtük magunk és én kibőgtem magam a párom már félig viccesen mondta Nándusnak, h jól elintézte, h ne kapjon oltást. és jobban járt volna, h ha gyorsan túllett volna rajta és nem húzza halassza. örültem,h a végén így látta a párom. és tanultam az esetből. ha össze is hánnyuk v szarjuk magunkat, akkor is megyünk, mert az időpont szent, és most már tudom, h hogy van pontosan a rendelés, és csak 12-1 közötti időpontot fogok kérni!!
tőlünk gyalog 2 percre van egy gyerekorvos, a felnőtt orvosunknak a felesége, de a házban 2 anyuka is mondta, h nehogy hozzá vigyem, mert nagyon kontár, már több gyereket is félrekezelt v nem kezelt egyáltalán. így most gyalog 35 perc, kocsival max 5 percre hordjuk a gyerkőcöt.
megcsináltattuk Nándusnak az útlevelet, mert júliusban menni akarunk a tátrába vele. jönnek anyósék és párom báttyja, mi csak lightos babakocsis kirándulásokra megyünk anyósékkal, a fiúk meg jönnek egy darabig velünk, majd mennek aztán tovább. már alig várom!!
most máj 1 hétvégén meg Füredre megyünk 4 napra, kivi vagyok. szerintem a gyerkőcnek több cuccot kell majd vinni, mint 2nek együtt. állítólag van ágyuk, de nem szívesen raknám be egy idegen ágyba. a fürdésre is kivi vagyok. majd visszük a kis beülőkét, de ha befér visszük a kádját is. bár lassan már kinövi a kádat, mert úgy rúgkapál, h már beüti a lábát és tökre kell figyelni rá. most be is tört a körme, és be van dagadva kicsit a nagylábujja. velünk mindig van vmi. :roll: de azért majd ki akarom itthon próbálni, h mit szól ahhoz Nándi, ha beguggolok a kádba és ölbe veszem és úgy fürdeti meg a párom a tussal. mert ha tettszik neki , akkor nem kell a kiskád. hiszen még ágyikó is kell, tele lesz a kocsi. lehet, h el kell kérni az utánfutót apuéktól :lol:

szóval ma 14re viszem Nándust szurira gyalog, kérem szépen szorítani értünk. jól viselje, és ne essen az eső se.

köszi a hozzátáplálás tanácsot! még annyi, h a kiskönyvben azt írják, h a gyümi és zöldség 4 hós kortól csak mesterséges táplálásnál választható. vegyes táplálásnál (tejcsi + tápi ) nem? miért? az már sok lenne a kis gyomrának? v azért mert leszokhat a ciciről? Nándus alig akar már szopni, tök kivagyok miatta. uncsitesóm mondta,h ő 20-20 percet szoptatott. hát én örülnék, ha a 2ből szopna egyszerre 20-t. van h 3 percig eszik és vége, akkor várni kell 5-10 percet majd folytatja. néha nem tudom eldönteni, h nincs elég tejcsi v nem kell már neki több.
ja és 03.29 óta tiszta vagyok, akkor mértem igazán utoljára Nándus minden etetéskor. de most a tápi miatt újból neki kell állni. nekem ez a mérlegelés úgy látszik már egy átok. :roll: de ez van, akkor ezt kell csinálni.
na majd este jelentkezem!
szép napot mindenkinek

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Sziasztok,

Danika most éjszaka aludt. De azért nem kiabálom el...
AZ esti korábbi fürdetés ment, de az etetés nem, mert jött egy pocakfájás és üvöltött 9-ig. Utána meg 10 másodperc alatt elaludt. De azért sikerült többet enni. szerintem ezért sem kelt fel éjjel.

Zsuzska,

örülök, hogy jól viselte Oli a szurit :lol:

Viki mami,

priviben írtam másik e-amil címet. :wink:

Boni mami,

nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy ha Danika betölti a 3 hónapot akkor napi egyszer adjak neki egy kis almareszeléket, mert az jót tesz az emésztésének és örökre elmúlik a pocifájás.
Beszéltem anyukákkal is akiknek ez nagyon bevált.
Csak azt nem értem, hogyha az almától is fájhat a pocak akkor hogy gyógyul meg?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Vikimami: nekem is elküldenéd légyszi az altatós cuccot.
most pl próbáltam elringatni Nándust, de nem ment, pedig fáradt volt már nagyon, dörzsölte a szemét, ásítozott. már becsomagoltam, énekeltem, semmi. aztán leraktam az ágyba, megkapta a cumit. nem sírt, csak nyöszörgött, és elkezdett dumálni a játékokhoz, meg játszani velük, cumija jópárszor kiesett, amiért már kajabált. aztán 15 perc után már félig aludt, csukva volt a szeme, csócsálta a cumit és nyöszörögve altatta magát. és kb 3 szor kellett a helyére raknom , mert mászkál az ágyban, 30-40 cm-t is képes előre menni. még szerencse, h van a fejvédő. csak azt nem értem, h honnan van ennyi energiája. egyéként szerintem azért nem is hízott annyit, mert rengeteget mozog, kis sajtkukac. szerinted normális, h most csak kb 450 gr-t hízott 1 hó alatt? múlt hóban 1 kg-t hízott. egyéként a kis pofija ua kerek, a combija is ua kis hurkás, és egyáltalán nem látom betegnek, olyanokat kacarászik, dumál. kivi vagyok mit mond majd a drnéni.
priviben küldöm a párom címét. előre is köszi a könyvet!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


CZinki,

nagyon drukkolok nektek, hogy sikeresen eljussatok a dokihoz a szuriért és persze haza is.
:wink:
Azt mondtad a dokinak,hogy NÁndi az oltás óta hány?
Mi is Balatonfüredre mennénk a nyáron, szerintem mi is fél házat visszük majd.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic: szerintem talán azért fájhat a picik pocija, akiknek amúgy is fáj, mert hasfogó az alma. meg a génkezelt és agyon vegyszerezett gyümiket valószínű, h nehezen emészti meg a kis gyomra. ezrét is mondják, h ki kell várni a 6 hót.
végül normafloret nem próbáltátok ki? én lehet, h megint csinálok egy kúrát. meg is kérdem a drnénit. lehet, h a hányást is megszünteti .

Viki: ja konzervet nem akarnék adni neki, félek a cukortól! v te a hippes konzervekre gondoltál? :oops: múltkor megnéztük ezeket az auchanba, h milyenek és mennyibe kerülnek, meg miket hogy adnak (miket milyen korban), de nem volt bizalomgerjesztő. undorító volt a színe, és még a lé is kiült a tetején. hát ha nekem ezt kellene ennem. :roll: egyéként Nándus kinézi a kaját a szánkból, ha előtte eszünk le se veszi rólunk a szemét. már azért sem merek előtte enni, mert lehet, h ő már rendes kajcsit akar. bár lehet, h én beszélem be magamnak ezt?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


igen az oltás óta, vannak napok, amikor semmi, vannak, amikor csak egyszer kijön az utolsó 1-2 korty, de van h több. tegnap pl 1kor evett és 2,10kor hány ki először csak rám kb 5ml-t, aztán magára és a konyhakőre vagy 15-t. és több mindenre gyanakszom, és a fura, h az oltásra legkevésbé, mert múlkor jól viselte. 1, chicco fertőtlenítő folyadékra, 2, izeg mozog, nem fér a bőrébe, nagyon erőlködik, szerintem felfordul a gyomra, 3, egyszerre 3 ujját beveszi és elég mélyen ledugja, 4, és az oltás , azért ez az utolsó, mert a 2hóban tök jól viselte, nagyot ordított, picit nyügi volt (nem különben, mint egy nyügis napon), de semmi láz, semmi. bár most a 3.hósnál bedagadt a lába, és kb 3 hétig le se apadt.

Némóka: te minden alkalommal kifertőtleníted a cumit, amibe Réka kapja a tápit? már erre is gondoltam, h ez is baj, mert én csak forró vizzel mosom ki a cumit, és most vettem a chicco fertőtlenítő folyadékot, kb 1 hónapja, és erre is gyanakszom, h ez okozza a hányásokat.

ja és ki mivel adja oda a tápit? mi a szentkirályi ásványvizet adjuk neki, de ezt adjuk mi a kezdetektől fogva (és eddig semmi baja nem volt, tehát szerintem ez nem lehet gond), először forralva, de 2,5 hós kora óta csak simán. most a tápihoz csak azért melegítem fel jobban, h feloldódjon a tápi.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


DIta,

írtam privit.

Czinki,

én mikrohullámú streilizálóval fertőtlenítem a cumisüvegeket. Összegyűjtőm a napit és ete 10kor bdobom a mikróba és reggelre fertőtlenítve mind.
Én a Jana babavizet adom Danikának a tászerhez, és én is megmelegítem előtte a vizet, mert úgy jobban oldódik. RÉgebben a Janát is forraltam, de mostmár nem forralom, eleve rá is van írva, hogyforralás nélkül is dható a babának.

Megyek, mert Danikát ébresztenem kell enni.

VIki mami,

néztem, hogy a cumisüvegeimhez van 4 1-es számú cumi (ezen kisebb a lyuk), és egy db 2-es. Amíg ezt nem vettem észre a 2-ből is adtam Danikának tápit, azzal gyorsan kiszívja.
Az 1-essel meg meg kelldolgoznia, mintha mellen lenne. SZerinted a 2-es számút mikortól lehet használni?
Tegnap este a 2-esből adtam neki, hogy hamarabb egyen és ne aludjon el közben :oops:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic: korhoz van kötve, 1-es 6hós korig és van tejes, vizes és azt hiszem tán tápis is(ebben nem vagyok biztos). nuk-ot használsz? az kompatibilis minden cumisüveggel, vehetsz külön csak a cumirészét is, talán csak az aventtel nem használható. és állítólag a szilikonos a jobb.
a mikróhullámú sterilizáló milyen? :oops: és a mellszívót is nap végén sterilizálod , napközben meg csak simán elmosod? v most már nem fejsz?
Vikinek gőzölőse van azt tudom.

most még utána olvastam a more milk kapszulának és úgy döntöttem, h még azt kipróbálom. bármilyen drága, remélem segit, h kihúzzunk még 1,5 hót, és akkor csak kevés tápit kell adni Nándusnak. ja és én is a beba ha start aktivot vettem, Viki tanácsára, és tegnap úgy láttam,h be fog vállni. bár tegnap evett 17kor 130-t és 20kor ciciből már csak 40-t , lefejtem még 40-t + csináltam 120 mlből tápit. a lefejt 40 tejcsiből és a 120 vizes tápiből meghagyott 20 ml, de már 1kor kelt és habzsolva evett, szerintem nem is keveset és 4kor ismét kelt a szokásos időben és megint habzsolt. ilyen gyorsan emészti a tápot? lehet ez?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


CSIBI
Szorítok hogy ne legyen gáz a szurival!
ÜGyesek legyetek!

Kis éhenkolbász! : Sosem felejtem el jó pár éve amikor balcsin nyaraltunk, kaptunk egy asztaltárs családot, fél éves kisbabával voltak és úgy kajált mindent a kisgyerek amit a szülők hogy öröm volt nézni, mi a párommal csak szörnyülködtünk hogy még foga sincs a gyereknek de rántotthúst csócsált.
Pont a terem közepén volt az asztalunk és mindenki a kicsit nézte ahogy kajázzal a felnőtt ételt!

MONIC
Mindenki Füredre jön? Ha egy időben akkor még a végén itt lesz a tali és csak fél órát kell utaznom, mert Füred tök közel van hozzánk! :lol: :lol: :lol:

Megkaptam, olvastam, válaszoltam! :wink:

dita75
 
 


Czinki,

a tápszert lassabban emésztik, azért ad sok anyuka tápit lefekvés előtt, hogy a baba tovább aludjon. Szerintem egy idő után Nándika is tovább bírja vele, csak még nem sokta meg a szervezete.
Én a fejőt csak elmosom, 2-3 naponta sterilizálom. A kórházban mondták anno, hogy elég elmosni.
Igen, még fejek, de csak délelőtt van plusz tej, büszke vagyok ha napi 60 ml-t tudok fejni. Az is valami. Hétvégén megyünk ballagásra, úgyhogy anyuék etetik Danikát és addig össze akarok gyűjteni egy etetésnyi tejet. Délelőtt semmiképp nem akarok tápit adni Daninak nehogy megszokja.
Nekünk avtenes üvegek és cumik vannak, mind ajándékba volt valamihez.

Dita,

sajnos még nem 100%, hogy megyünk Füredre, de nagyon szeretnék. Attól függ, hogy van-e még hely a szállodában. Anyuékon keresztül kell intézni ezért van megkötve a kezem. És akkor meglátogatnánk titeket is, ha szabad :wink: Július végére tervezzük.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Czinki,

itt egy kép a mikrós sterilizálóról, Viki mami, Zsuzska és én is ezt használjuk:

Kép

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Boni!
Lackó mikor Danci idős volt 2szer kelt éjjel, aztán elhagyta az egyiket, most meg végigalussza.

Gondoltam is rá, h mivel még nincs fogunk, ezért ráér még 5-6 évig, addig legalább jókat alszunk.

Ditus!
Pedig csodaszép neveket találtál ki. Mi illik a vezetéknevetekhez? Magánhangzóilag?

Czinki!
Drukk a szurihoz!
A súly miatt tényleg ne aggódj. Egy idő után nem nőnek,mint a gombák.

Én az első 6 hónapban nem nagyon adnék mennyiségre sok gyümit / zöldséget. Ilyenkor csak az ismertetés a fontos. 6 hónapos kor után már jobban lehet adni, hisz idővel az a cél, h 1-1 étkezés már ne cici / táp legyen. 6 után lassan már a husit is be kell vezetni, mert kell a vas a szervezetnek, + tápértékileg a tejcsi sem elég már.

Lackó mára már csak reggel és este eszik tápot (ill. ha éjjel kel).

Üveges kaja para
Ez megint olyan, amiben egy idő után az ember feladja az elveit. Míg főzelékben elég nagy változatosságot lehet tartani, addig gyümi téren már nem annyira. Lackó napi 2 üveg gyümit eszik, ebből egy gyári.
A Hippen kivül is vannak cukor mentes gyümölcsöt, de ami cukrot tartalmaz, az sem veszettül édes.

Nándi biztos nem akar még rendes kaját, ezt minden gyerek csinálja. Lackó cuppog, mint állat bármit is eszünk.

Én sima mezei csapvízzel csinálom a tápot, 6 hónapos kora óta nem forralok.

Moncsi!
Örülök, h jó éjjeletek volt.

A dokitok idősebb ugye? Én 3 hónaposan nem nagyon adnék a gyerkőcnek almát, elég savas azért.

Lackó a tápot még mindig 1es cumival issza, a vizet 2sel. Ezt nektek kell eldönteni, h mivel adjátok. Én nem akarom 2sel adni, egyen csak ráérősen, nem siet ő sehová :lol:
20150601134430
 
 


DIta,

tényleg nagyon szép nevek, a Lara EMili nekem is nagyon tetszik. A Norina is nagyon szép és különleges.

Viki mami,

én kb 3 napja vettem észre, hogy a cumira számok vannak írva :oops: :oops: Nem is értettem eddig, hogy miért van, hogy egyszer gyorsan eszik Danika aztán meg lassan... :lol: :lol:
Este azért adok 2-essel neki tápi pótlást, mert ha 1.essel kapja akkor bealszik, nem eszi meg a pótlást és kel hajnalban. A 2-essel ez nem fogdul elő.
Igen, idősebb az orvosunk.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


MONIC
Már hogy ne szabadna!
A többieknek is mondtam hogy a házam kapuja nyitva áll előttetek, bárki ha erre jár és van annyi szabadideje meg kedve nyugodtan nézzen be, nem harapok! :lol:

Micsoda felfedező vagy két hónap után hogy észrevetted a cumikon a számokat! :)
(poén volt) Nekem néha annyi az info amit írtok hogy csak kapkodom a fejem..... sokszor azt sem tudom miről beszéltek, de még kb. fél év és benne leszek a sűrűjében! :)

VIKI
Ti mikor is jöttök errefelé a nyáron?
Gyetvai Lara Emili lett volna Bogyó! De ezek szerint úgy néz ki hogy Gyetvai Norina lesz, az Emilit még lehet hogy kiharcolom a végére! 8) De ez már nem fog vérre menni. 8)

dita75
 
 


Az idősebb garnitúra még teljesen másképpen gondolkodi, ahogy pl. a mi anyukáink is.

Anyum pl. mindenáron húslevesből vett zöldségeket akart adni Lackónak. Pedig tele a fagyóm főzelékekkel és gyümikkel.
20150601134430
 
 


Ditám!
Nem tudom még pontosan mikor megynk arra.

Aztán vigyázzál, h nehogy Gyetvai Pistikétek legyen :lol: Bár a Gyetvai István Emili is jól hangzik :lol:
20150601134430
 
 


Viki és nem is adtál még neki húslevesből kivett husit és zöldséget? :roll:


ja Danikaidősen átaludtuk az éjszakát, mindenki minket irigyelt... aztán az 5.hónaptól amikor elkezdődött a kúszás vége lett... pedig el tud aludni magától, nem ringatom, külön szoba, csend, sötét... és az én fiam minden este 22kor .00.kor 2kor, 3.30kor 5kor felébred...
most kicsit javult, csak 22kor 3.30kor és 6kor kelt..és a nappali alvás is 2 órás lett 2*kinnt a szabadban... ülök a padon, olvasok őkelme meg csucsukál
8)
anyukám azt mondta,hogy ha nappal pihen többször akkor ezáltal jobb lesz az éjszaka..hát nem hittem neki.. de valami van....eddig is voltunk kinnt de lehet a hideg nem jött be neki...max fél órát aludt most meg már 13óta alszik az erkélyablakban most mocorgást észlelek...

én a z Univer gyümijeit veszem, mert abban nincs cukor..és ők követik a fejlődési szakaszt is...illetve az Univer paradicsommártás burgonyával.. meg a zöldborsósat (mivel pocifájós volt ZSiga várok a saját készítésüvel) nincs belecsempészve tejszin az 5 hós kajába.de egyébként a főzi saját meg a gyümi.. lefagyasztva nekem csak a turmixolt husikocka van, meg brokkoli, kelbimbo...

kaja kinézése nomális, még ne adj neki rántott dobverőt...hihi

Évi nem lehet könnyű

Czinke az én fiam jelenleg 8500g körül van....és ez is nomális..mint más ennyi idősnél a 10 kg mondjuk amennyit megy.... :roll:

Ditus etetőszék bejön... :lol:
Vendég
 


Boni!
Én a sós dolgokat még hanyagolom.

Laló ma 9,85 volt.

Érdekes amit írsz a nappali alvással, mert Lackó napközben 3szor alszik, a 4 óra simán meg van, éjjel mégis alszik gond nélkül.

Én is a Hipp, a Kecskeméti és az univeres üvegekről lesek, és azt főzöm Tökinek. ritkán eszik üveges főzeléket, ált. akkor ha pl. keverem vmihez (pl. brokkoli).
20150601134430
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: