A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Köszönjük a fotókat.

Barbi: különösen a tesókocsisat! :) Nekem nem férnének el, Bence vasgyúró hozzá.... Édesek a gyerekek, mind-mind!!!

Tényleg, van valaki, akinek a pocakjában már ott lakozik az új babó? És ki akar még mostanában kistesót? Mi nem, minket kihúzhattok a sorból! :)

Tegnap este moziban voltam kettesben Emesével, a boltkóros naplóját néztük, csajos, plázás film. Vígjáték. Egyszer nézhető volt, meg a lényeg, hogy Emese nagyon jól érezte magát, hogy csak rá figyeltem.

Apa volt a picikkel, egyszer volt egy nagyobb sírása Bencének, de amúgy elvoltak. Azért megvártak a teendőekkel engem! :) (fürdés, etetés, alvás).

Köszi az infót Adriékról! Minden jót kívánok nekik!

Na mentem, nem kell ma főznöm (tegnapról maradt), de Emesével gyakorlunk és később kimegyünk a parkba!

Szilvia, Jó hétvégét mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

Barbi, köszi a hiányolást is, és a fotókat is! szuperek! :) legközelebb tuti megyünk mi is! most már nem akarok több betegséget! :(

és most már mindenki gyógyuljon meg!

Felícia, mennek a drukkok, hogy semmi rossz ne legyen a nyakadban! :(

ez a kullancsos téma... annyira durva! bennem eddig 2x volt, de sosem lett bajom belőle! szerencsére! amúgy oltatni nem oltattam magam még.

tegnap voltunk az úttörő vasútnál, a szépjuhászné megállónál, mert lángosozni szerettünk volna, de mivel az nem volt, így maradt a palacsinta. gyerek élvezte a vonatokat, persze felszállni nem tudtunk rá, de a megállóból édesen figyelte őket! és ott egy kislányt megcsípett egy darázs. na ez a következő parám... engem régebben mindig megcsíptek, főleg ugye strandon, volt, hogy full bedagadt a lábam, azóta van fóbiám, hogy biztosan allergiás vagyok a csípésükre. mondanom sem kell, egyből paráztam, hogy csak Benit nehogy megszúrja, de szerencsére nem történt semmi!

a fotók még mindig édesek! Csenge baba popója! :) Beninek is szép szívecskés alakú... :)

dobok egy képet a tegnapi vasútazósról, persze sapiban :)

Kép

sophie27

valamint Emma babának nagyon boldog 1. névnapot! ;)

sophie27

Sziasztok!

Andiknak boldog névnapot, és persze Emma babának is!

Fotók szuperek! Nagyon jó lehetett!

Mi tegnap szalonnát sütöttünk, tesómék, apum, tök jó volt, már nagyon vágytunk rá.

Ma voltunk babauszin, most megyünk grill-partira egy ismerőshöz.
Ja, és Réka ma fejre állt a pihiszékkel. Vagyis be volt kötve, sztem nagyon előre hajolt ,vagy előre-oldalra (nem láttam ,mert a kajcsiját készítettem elő, apjának meg háttal volt), egyszer csak puff, nézem, pihiszék fejen, RÉka meg alatta. Volt nagy ijedtség a részéről, sztem nem nagyon ütötte meg magát, aludt is egyet a nagy ijedelemre. Most meg tök jó kedve van.
Na megyek, mert indulunk....

panna1

Köszönjük a névnapi gratulációkat :D !
Megint levágtuk a haját, már másodszor, de most eltettük végre!

Most jöttünk a felvonulásról, hát bicikliből rengeteg volt, de babakocsisból már jóval kevesebb. Viszont találkoztunk Mazskáékkal, és jót piknikeztünk a ligetben. Laura nagyon édes!
Kép
Kép
Kép

sushy

Mivel többen is hiányoltatok, előbújok kicsit zugolvasásomból, s megteszem én is a helyzetjelentésünket, bár nem túl szívderítő, és nem akarlak feltétlenül a mi nyűgjeinkkel traktálni benneteket!

Szóval apunkat sajnos ma újra be kellett vinnem a kórházba -valószínűleg túladagolták a bétablokkolóit, ami újabb rendellenességeket idézett elő. Újra egyedül maradtunk hát, taknyos Dorámmal, Marcival, Bencussal és a leendő építkezés összes nyűgjével - lomeltakarítás, mesterek fogadása, árajánlatok bekérése, hitel intézése, jelzálog töröltetése...
remélem azért letudjuk majd bonyolítani, mert nagyon szép lesz! Kép
Ilyenkor azért sajnálom, hogy anyum dolgozik, elkelne a segítség. A kertet is teljesen egyedül csináltam meg, leszámítva a kapálógépezést, pedig hatalmas!

Dorca műtétje talán májusban meglesz, a műtött szeme azonban még mindíg nagyon könnyezik.
Sajnos szobafogságra vagyunk ítélve, mert egyáltalán nem bírja a fényt, a babanapszemüveget utálja, ordít, ha ráteszem. Ha kimegyünk az ajtón, azonnal lehajtja a fejét a lábfejére, vagy, ha fogom, a vállamra. Az autóban ugyan ez a helyzet sajnos, pedig én is úgy mennék! Dorika is nagyon ügyes kislány, már egyedül áll, és egy kezét fogva tudunk sétálni is. Rengeteget mosolyog, és érti a tánci-táncit, ilyenkor heves rázásba kezd, imádom!

nekünk sincs még fogunk, de őszintén én a D vitamint is gyakran elfelejtem adni!

Nálunk a nap fénypontja a fürdés. Akkora lendülettel szaladunk a fürcsibe a meztelen popinkkal, hogy csak ügy repülök utánna.
Doca se hason, se háton, csak a karikában ülve, vagy állva hajlandó fütdeni. Állandóan pakol, rág egyetlen pillanatra sem nyugszik el.

talis képek szuperek, de szégyenemre, van akit nem ismerek fel rajta!!!!????

Bébipopik édesek, lassan abból is készülhet a tabló! Érdekes volna!

Babaprojektek hajrá! Imádtam ezt az állapotot, kár, hogy ilyen kevésszer adatik meg egy nő életében a lehetőség, hogy gyereket vállalhasson!

Emmának, Andinak boldog névnapot kívánok én is!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Zsófi, nagyon édes Beni! Jól áll neki ez a sapka, csodálom, hogy így bírja, Málnus pillanatok alatt letépi magáról.

Andiknak és Emmának nagyon sok Boldog névnapot kívánunk!

Adri, jó hogy jelentkeztél egy kicsit, nagyon sok erőt nektek ahhoz amit előttetek áll, de nagyon szép lesz!

Szilvi, kicsit irigyellek a moziért, olyan jó lenne néha kikapcsolódni, persze én apával mennék, de a mi lányunk sehol nincs el egyenlőre, és épp szeparációsan szorongunk (lassan két hónapja) de egyszer talkán eljön a mi időnk :)

Nagyon jók az Emma és Laura fotók, nagyon édesek a csajok! Jó lesz veletek találkozni egy kicsit!Kíváncsi vagyok Emma új frizurájára is :)

Panna, nem semmi a lányotok :) Mi már alig használjuk a széket, már nem szereti annyira mint régen, így félre tettük.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Én is boldog névnapot kívánok az Andiknak és Emmának is :!:

Jók a képek, Zsófié is meg Emma és Laura is!!!

Adri, sajnálom, remélem most már jobb idők jönnek rátok ;-) Szép nagyon a látványterv, de én erről lemaradtam... Ez most házfelújítás lesz, vagy bővítés, vagy hogy? Nagyon jó a látványterv :-D

yuyu79

Azt elfelejtetem írni, hogy mi csak jövő nyárra tervezzük a pocaklakót :)

Julcsi, meg hívom szívesen Barbit szerdára, de mit is mondjak neki pontosan....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Málnus új képei is nagyon jók, megnéztem az albumot :-)

yuyu79

Hát, ha van kedvük, akkor 9:15-kor sünizene (nektek jó az, vagy inkább a 10 óra?), aztán nem tudom Emmáék mikortól érnek rá, de beülhetünk cukiba, vagy valahol megebédelünk, aztán meg ha jó idő lesz, megrohamozhatjuk a Szent István tér melleti játszóteret ( ún. Kreszpark), ott le is lehetne telepedni, de még megnézem holnap, van-e ott pl. ilyen piciknek való hinta, mert nem vagyok biztos benne.... Amúgy meg várom az ötleteiteket, meg hogy mit szeretnétek... Sajnos Pakson nem túl sok a programlehetőség :-( Ha rossz idő lesz, akkor sajnos, azon kívül hogy beülünk valahova, csak nálunk tudunk ellenni, és hát elég kicsi a hely, de sok jó ember... ;-)

yuyu79

Szóval ha van kedvük Barbiéknak, akkor szívesen találkoznánk velül is :-)

yuyu79

köszönöm szépen a köszöntéseiteket!
és ami el nem maradhat:
HOLNAP 11-TŐL BABÁSJÓGA!!UTÁNA TRANZIT KB.1-TŐL!!
Vendég

Jó reggelt!

a tegnapi napom a pakolás és pihenés jegyében telt, így nem nagyon tudtam jelentkezni. visszaolvasni meg 10 nap termését lehetetlen a sajtkukacom mellett...

kicist offolok :

az általam tervezett pihenésből nem nagyon lett semmi, mert Zsiványom másképpen értelmezte az otthonlétet..

Én úgy képzeltem, hogy tudok kicsit önző módon pihenni mert fiam eljátszik mamákkal, unokatesókkal, papival

Ő úgy képzelte, hogy egész nap az ölemben lesz, néha lemerészkedik, de ha valaki közelít visít..

szóval napközben a 10 nap alatt egyszer sikerült 1 órát aludnom az Elfújta a szél közben , amit egyébként nézni szerettem volna..
:lol:

szóval szerdán reggel lementünk, délben értünk haza .. gyerek kezemben, mosolyog mindenkire, majd amikor valaki elveszi mind akit nyúznak sír... nagyszülők kétségbeestek egy pillanatra.. (aztán párom nagynénje megjegyezte, hogy férjem ugyanezt csinálta egy-két hónapon keresztül ennyi idősen..már senki nem akarta ölbe venni, mert amit művelt az katasztrófa..szóval nem is csodálkoztam utána Zsigmondon...)

első este csak 8szor keltünk, második este 6szor... na gondoltam hurrá nyaralunk...

Szombaton voltunk unokatesóknál ott jól eljátszott, Vasárnap ,megkapta a lego duplo primoját és imádja... képzeljétek 3 nap után már ő saját maga egymásra rakta a formákat... és jól eljátszik vele...

kapott szüleimtől egy iciri labdát, na azt is élvezettel kergeti egész nap..

HÉtfőn korán reggel apája elvitte locsolni..és a gyerek nem sírt! vigyorgott és anyósom szomszédja még ölbe is vehette kemény 2 percre...

:lol: kapott egy csomó kinder tojglit amit nekem kellett megenni, mert ugye ezáltal ő is kap belőle :wink:

szóval rendeződni látszott a dolog... (este viburcol kúpot adtam neki de így is 5 ször kelt és a végén megértük 8 hónap után., hogy a fiunk köztünk aludt!)

aztán apa HÉtfőn délután háromkor viszajött BPre, és onnantól katasztrófa.... fiamat egy pillanatra nem hagyhattam magára, mert szegénykém szerintem azt hitte én is lelépek..megszakadt a szívem..kedden vettem neki a gyógyszertárba pulsatilla nevü homeos bogyót , de nem nagyon bíztam benne...

szerdán érezhettük hatását...anyukám munkahelyére bementünk ..anya felkészítette a többieket, hogy fiam visítani fog.. felértünk és Zsigmond szórta a vigyorokat, mászkált a varrógépek között.. :lol: mindenki imádta..

aztán végre nem sírt senkitől, eljátszott mindenkivel, nem kellett mellette ülni..

aztán szombaton visszajöttünk.. a visszaút katasztrófa volt, mert meleg volt, többször meg kellett állnunk, de az utolsó fél órában már csak az ölemben volt el... ilyent még nem csináltam, de muszáj volt haladnunk...

:oops: :cry:

hófordulósoknak gratulálok, Andi Emma Boldog névnapot!

Priviket szombaton olvastam, így Barbiékról is lemaradtam, meg a nagy taliról...

ne haragudjatok, de most nem tudok reagálni visszaolvastam.. de ZSigmond már itt van mellettem ...

és a képek
gluténzabálás
:lol: Kép

unokatesókkal Kép
Kép

locsolás után, kicsit sokat ittam :lol:

Kép Kép
Vendég

Julcsi, Sziszka - most telefonált a főnököm, hogy szerdán sajnos muszáj mennie a pályázat eredményhirdetésére Várpalotára, így reggel 1/2 8-ra megy Paksra, és csak 1 órát marad :( . Kérte, hogy a jövő héten menjünk. Nektek az még jó lenne? Vagy ha nem, mikor?
És bocsánat, hogy így alakult, én már nagyon készültem a találkozásra.

Adri - örülök, hogy jelentkeztél, párodnak gyógyulást, neked meg sok kitartást kívánok! Szép lesz a ház:)

Boni - nálunk is volt ilyen, hogy Emma rögtön elkezdett bömbizni, ha idegenek fogták (vagy nem sűrűn látott rokonok). Gondolom kezdődik a szeparációs szorongás. Én ekkor még többet vittem társaságba, és direkt kértem őket, hogy vegyék kézbe Emmát, hogy szokja. Nálunk most sokkal jobb a helyzet, bár ki tudja, mitől :D . Zsigi nagyon édes!

sushy

Anna! Örülök, hogy felfedeztétek Emma popóját :lol: Jobb későn mint soha :wink: . Hozzátok be a lemaradást :)
én azt hiszem kb 4-5 hónapos kora óta dögönyözöm, puszilgatom, harapdálom(persze csak finoman) Réka popsiját. Kb azóta van el hason is. Mióta forog azóta meg esti fürcsi előkészületnél nem nagyon lehet a hátán tartani. Szóval nagyon adja az ívet, hogy megpuszilgassam. APja szintén :lol:

Boni! Zsigi még mindig nagyon falat, már hiányoltam a fotóit! Nyugi, idővel majd múlik nála is ez az idegenektől való félelem, de tényleg jó, ha sokat viszed tárasaágba, és akivel többször találkozik kézbe is veszi. Réka már kezd kinőni belőle azt hiszem, rokonok, ismerősök megfoghatják, de kb az ismeretség mélységével egyenesen arányos, hogy kinél mennyit van el nyügi nélkül. És ha fáradt, akkor csak Anya jó. Tegnap este nagy bömbi volt megint, és nem tudjuk, miért.

Emma-Laura fotók is nagyon édesek. Olyan kis tüneményesk ezek a picurok, hogy nem lehet betelni velük.

Sziszka! Pihiszéket már mi is csak kajcsizáshoz használunk. Etetőszékbe még nem akarom tenni, mert nem ül teljesen magátóól. A babakocsiban viszönt úgy ül, mint a cövek, ha megyünk:teljesen előre dől, kapaszkodik elöl, így jobban kilát. Vagyis mindent szemügyre tud venni. A kocsi támláját ilyenkor akár le is hajthatnám :lol:

Adri! Jobbulást párodnak, neked meg kitartást! Nem lehet egyszerű. Házépítős gondokat átérzem, mi is ebben a cipőben járunk. Ráadásul apja általában rámsóz minden szervezés-beszerzés-kutatás dolgot, mert ő napközben dolgozik, én meg úgyis ráérek :? Szép lesz a házatok! Hogy álltok most?
Nekünk cserepezni kellene, meg bádogost szervezni, most épp ezen agyalok...

Tücsi egy órája alszik, de fél órája be kellett hoznom, mert kertszomszéd bácsi nekiállt szegélyessel füvet nyírni, és féltem, hogy felébred. Irtó hangos. Bezártam mindent mert engem is idegesít a hangja. Sajnos itt a patak túloldalán nagy kertek vannak, így mindig vki zajong valamivel...

panna1

Képzeljétek, Réka ma reggel óta csikorgatja a fogait. :shock: Többgyerekes anyukák, volt nálatok ilyen? Hogy lehet leszokatni róla (azon tól hogy borzalmas hangja van, féltem a kis fogait)? Vagy nem aggódjak, majd abbahagyja? Ráadásul úgy, hogy a jobboldali felsőt dörgöli vmelyik alsóval. Elég viccesen aranyosan néz ki ilyenkor....

panna1

Anna, nekünk jó a jövő hét is... Sziszka?

yuyu79

Sziasztok!

Anna nekünk is jó a jövő hét is! Julcsi, ma lemaradtunk a sünizenéről, nem túl jó ez az időpont nekünk, mert akkor szokott aludni Málnus, eddig azzal vigasztaltam magam, hogy akkor majd szerdán, de úgy tűnik, akkor is lemaradunk, mert ez miatt nem mennénk kétszer Paksra :(

Panna: ez a mindig van valami hangos az utcában, ez nekem is nagyon ismerős, én ki sem tudom tenni a teraszra, annyira hangos az utca, pedig sokszor olyan jó lenne. Most épp alszik itt mögöttem a nappaliban, most meg azért nem tudok semmit csinálni tőle :)

Boni: nagyon édes Zsigi, tündéri a babakocsiban lazán alvós képe :) Azért a következő talin ott a helyetek!

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.04.20 14:27-kor.

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Péntekre utolértelek titeket, de aztán elutaztunk hétvégére (Pesten a Vivicittán futottam), így nem volt időm jönni.

Nagyon édesek a manók, nem szoktam, de ki kell emelnem Beni vonatos képét, valami cukkancs :D ! Többiek remélem, megbocsátanak.

Rólunk annyit, hogy jelenleg három fogunk van, és bár van duzzanat, de a nyűglődés szünetel, amiből arra következtetek, hogy egyelőre nem lesz több. Magától nem ül, és a dokinéni javaslatára addig nem is ültetjük, amíg nem akarja. De a laposkúszást - úgy egy-két hete - szép szabályosan gyakorolja :) . Popótologatás felfelé van, de nem négykézlábazik még. Volt némi megtorpanás a súlygyarapodásban, ezért többet kellett adnom neki szilárd ételt, amitől aztán elhagyta a napközbeni szopásokat... Egy hete pedig már az esti sem kell neki :cry: . Úgy tűnik, leválasztja magát.

Mindenkinek szép napot!
Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!

Judit, üdv újra itt :) Nagyon sajnálom, hogy Dani leválasztja saját magát, remélem ez a pillanat nálunk még nagyon messze van, mert nekem azért hiányozna a szoptatás...

Képzeljétek Málnus tegnap felmászott a terasz lépcsőn a kert ből a teraszra, 3 lépcsőfok, nagyon meglepődtem...tényleg nem szabad egy pillanatra sem egyedül hagyni már őket!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Panna!

Házépítés még csak most kezdjük a bontást, sőt először a pajtánkat bontjuk, építjük ujjá, mert a lebontandó lakrészben van párom raktárja, aminek kell a hely! Szóval még sok van előttünk!
/Julcsi: Anyum lakását adtuk el, és ő költözik ide hozzánk, de külön bejárattal!/

Fogcsikorgatás: Bence fiam nagyon sokáig csinálta, főleg éjszaka, talán tavaly hagyta el, 8 évesen, de semmi gondot nem okozott, csak szörnyű volt hallani!

Adri

KépKép
koadri

Sziasztok!

Most csak gyorsan tudok írni (visszaolvastam azért).

Fogcsikorgatás: ne aggódj, nekem Dórika is csinálta, nem csináltam különösebben semmit és abbahagyta. Mondjuk csak pár hétig csinálta. Ilyenkor próbáltam elterelni a figyelmét, több-kevesebb sikerrel!

Fotók édesek!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt!

Zsófi Beni nagyon cukker! és a csajok is a pléden!

a talis képek meg fantörpikusak..

tegnap elkezdtem "fogyokúrázni" meg tornázni ...Rubint Réka baba mama tornáját csinálom.. gyerekek nem semmi a 9 kg-s súlyzommal végigcsinálni pedig csak 20 perces leszakad a kezem, a lábamba izomláz van... :lol:

másik topikba mondta egy kedves ismi, hogy gyorsan cseréljem le egy 3 kilósra! :lol: hát ha így menne.. de még nekünk sem lapul senki pocakban.. de majd eljön a tesó ideje is.. nem töröm magam....van elég dolgom enélkül is :lol: :lol: :lol:

Panna van erre is homeos cucc bmint a fogcsikorgatásra!

Dorcinak sok sok puszi apájának jobbulás! Neked meg kitartás!!!

CSutak sajnálom a leválasztást! :cry:

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Frissibe rakok Nektek pár képet. Vasárnap kirándultunk itt helyben, van egy nagyon szép hegy, Turul madárral....

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Apa fején, útban a kilátó felé!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Fent a hegyen, érkezéskor

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese lányom a Szelim barlang előtt

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Bent a barlangban

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese fent a kilátón

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Megint

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dóráról azért nincs sok kép, mert kidőlt...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kilátó előtti piknik

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Piknik 2

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dóra, Bence és Én fentről, a kilátóból

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Itthon! Kézbe kívánkozott kis Bence

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép A hétvégén ujabb tudományra tett szert: Felállt!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Állás megint (ez tegnap este)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Az a szép sexi ott a háttérben, sajnos nem én vagyok (a két utolsó terhesség rajtam is elég nagy nyomot hagyott - szerkezetileg :)), az a nagylányom!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Na még egyet, olvas kiskuki

Kép
Kép
Kép
emesedora

Bocs, ha sok voltam, de annyi jó fotó készül róluk (rólam kevésbbé), hogy nem tudok választani! :lol:

Délelőtt babanetes talira megyek, a helyi topikkal, most nem leszünk sokan, csak pár anyuka, baba, úgyhogy majd csak este felé jövök.

Adri: nagyon szép a házatok terve! Nagyon bátrak vagytok, hogy belevágtok, de biztos megéri! Párodnak gyors javulást kívánok!
Szegény Dorca.... mármint, hogy érzékeny a napnál a szeme. Nincs valami szemcsepp, amit bele lehetne csöpögtetni indulás előtt, hogy védje kint a szemét?

Boni: gratulálok a fogyókúra elindulásához! Komoly, már ahhoz is kell erő! Én a 90 napos fogyit fogom csinálni (ha végre rászánom magam). Nekem kétszer bejött. Dóra előtt 28 kilót fogytam vele 180 nap alatt, Bence előtt 90 nap alatt 20-at.
Ügyes vagy, kitartás!!!

Na megyek, Emesét elkészítettem sulira, apukám vitte most, a picik még alszanak, úgyhogy melléjük bújok kicsit!

Szép napot mindenkinek!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedóra gratulálok a felálláshoz és a kis husis combihoz :lol:

de szép helyen voltatok!

én holnap megyek Margit szigetre délelőtt ma itthon ..mosok...
Vendég

Higyjétek el, lányok, engem is megvisel :( .Az a jó, hogy csak fokozatosan történik, a reggeli szopi még nagyon szépen megy :) . Én is teszek pár képet.
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok
csak azt szeretném kérdezni,h régebben írtátok (talán ZSófi?).h a babé-s naptejet el lehet számolni egészségkártyára. de melyikre? minket elhajtottak,h az nem gyógyszer fizessem ki... :oops: :shock: :cry: :roll:

Sziszka, hol és milyen színű a lyme-s foltod?

most irtelen ennyi, olvasni sajna nagyon nics időm, de próbálkozom :oops: :lol:

nagyon édesek a lurkók!
makadu

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek, meg az összes többi is, szuper édes mindenki!

Csutak, nálunk is ugyanez a helyzet, hogy Virág egyre többet kíván enni szilárdat, napi 2x csak szilárd és 3x szopi, de ebből a 3 szopiból csak este eszik normálisan lefekvés előtt, reggel meg nappal max 100 grammokat szopik, ezt is kb 3-4 perc alatt aztán már a cicit látni sem akarja. Nekem is nehéz, de már kezdtem ennek is látni a jó oldalát, hiszen ez természetes, hogy nem szopik örökké, na meg akkor talán helyre áll a menstruációm is, így könnyebben lehet majd tervezni a kistesót ha eljön az ideje. Na meg ami nekem szintén fontos, hogy elkezdhetek intenzívebben sportolni, ami nekem nagyon nagyon hiányzik! Persze ha Virág továbbra is szopni akarna úgy ahogyan régen, akkor az lenne az első és legfontosabb, de ha már nem akar akkor ennek a jó oldalát próbálom megtalálni. Szóval ne csüggedj, ez így természetes, hisz már közelednek az egy éves kórhoz! Na meg azért szépen lassan választódnak el, nem hirtelen, az sokkal rosszabb lenne, és sajnos sok olyan van.

Kép
Kép
dia123

Lányok, ti már gondolkodtok első cipőn? A Dévényes gyógytornászunk nekem azt mondta, hogy amint a nap kb felét állással töltik a babák, akkor már kell cipő, akkor is ha még nem járnak csak álldogálnak vagy bútorban kapaszkodva totyognak. Bent is kell cipő mivel a padló legtöbb esetben túl kemény, ami a szalagok megnyúlásához vezet ha nincsen rajtuk cipő aminek nem olyan kemény a talpa. Nekünk a Salus vagy Supy márkát javasolta, a Siestát nem mivel annak megvan emelve egy kicsit a talpa és az nem jó. A barátnőm meg küldött át még egy linket a Liliputi cipőkről:
http://www.liliputi.hu/index.php
Szerintetek? Tapasztalatok?

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!
Adri, párodnak mielőbbi gyógyulást kívánok, a házatok pedig gyönyörű lesz, ha kész lesz!
Dávid is csikorgatta, néha még most is csikorgatja a fogát, tenni ellene nemigen lehet. Tényleg rémes a hangja. Én féltem a fogát, mert a szomszéd 1,5 éves kislányának pici korában a fogcsikorgatás miatt letört a fogából... Úgyhogy azért nem teljesen veszélytelen.
Remélem csak addig csikorgattta, csikorgatja, amíg új neki, hogy van valami a szájában. Most már 4 foga van, és attól tartok, jön a többi is...
Én nem a gyógyszertárban fogok naptejet venni a babának, mert ott rettenetesen drágák. Nővérem a Rosszmanban vett egy Disney-s babanaptejet, vízálló, véd az UVB és az UVA sugarak ellen is, 30 faktoros, 250 ml és valami 1.000,-Ft körül van, azt hiszem. Egyik kislány sem égett le tőle, pedig Timi igazán érzékeny és fehérbőrű.
Egy gyerekdokinő azt mondta, hogy elég a babákat a 30 faktorossal kenni. Utánanéztem, és tényleg, a 30 faktoros a sugarak 96,7%-át szűri ki, az 50 faktoros a 98%-át. A különbség tehát elhanyagolható, viszont minél magasabb faktorú egy napkrém, annál több kemikáliát tartalmaz, tehát 50-eset én biztosan nem veszek, attól még a D vitamin sem termelődne a babában annyira kivédené a napsugarakat.

Kép
felicia

Sziasztok!

Végre ismét bejelentkezünk. Nagyon eltűntünk egy időre. Kifestettük a lakást, hogy könnyebben el lehessen adni, meg próbáljuk intézni a rengeteg intézni valót, albérlet keresés, bölcsi (minimum 1 évet kell rá várni!!) és az ezzel járó gondok, stb. Szóval elvagyunk. Szabadidőnkben meg rengeteget sétálunk, alig vagyunk itthon. :)

Elkezdtünk fölállni, persze mászni egy istennek sem akar Pistike, de azt mondta a védőnő, meg a doki, hogy nem baj, sok baba előbb jár és csak utána mászik. :) A párom és én kiskorunkban egyáltalán nem másztunk. :)
6 fogacskánk van útban, ezekből 1 tegnap reggelre kibújt , a többi még kínozza szegény mazsolát. :(

Nagyon klasszak a húsvéti képek, na meg a talisok is!! :) Jó, hogy olyan sokan össze tudtok jönni, a gyerkőcöknek is jobb, ha szokják a társaságot. Főleg, hogy korban is passzolnak. :D

Remélem ősszel már mi is tudunk hozzátok csatlakozni, olyan szívesen látnám élőben is a picurokat!

k.a.t.i.c.a

Dávidra pár napja már adok cipőt, mivel ő már lépeget és sokkal könnyebben megtanulnak járni cipőben, mivel a talpacskájuk még kerek, ducika, így mezítláb nehezebben találják meg az egyensúlyt, mint cipőben. Dávidnak most 19-es a lába, nővéremtől örököltünk egy kezdeti cipőcskét, azt hordjuk. Igazi bőr, és Falcon márkájú azt hiszem. Én elégedett vagyok vele, szerintem Dávidnak is tetszik.

Kép
felicia

Sziasztok!

Kitti, sztem gyógyszertárja is válogatja. Nekem anno kb. az egész babakelengyét, aventes termékekkel, mindennel elszámolta az egyik és még a légzésfigyut is elszámolta volna, ha nincs épp a Dél-Afrikai gyártónál hiány....sztem próbáld meg máshol....

Zsófi, sztem mi kihagyjuk a börzét. Egyfelől van itthon már 3 babakocsi, így inkább nem vennék, másom meg mindenem van....köszönhetően Bucseknek, JázminAndinak, meg egy pár másik anyucinak már lassan a szekrénybe sem férünk el ruhaügyileg. :wink: :lol: Persze ezekből a cukkancs cuccokból sohasem elég!

Dia, ebben is totális a megosztottság. Én eddig csak azt hallottam gyógytornászoktól, hogy cipőt Istenments! Minél később, annál jobb, mert a lúdtalp/sok gerincprobléma úgy kerülhető el, ha bizony mezítláb/zokniban áll, lépeget a babó. A kenguruban lehet kapni olyan zoknit, aminek az egész talpa műanyag, csuszigátlós, szuper. Mi azt hordjuk itthonra a padlón, persze alatta még két zoknival. Kintre meg mezítláb, ha meleg van, vagy szigorúan puha talpú kiscipő.
De ez is olyan mint a hozzátápi, mindenki mást mond, mi meg úgyis azt csináljuk, ami nekünk is tetszik ötletként. Nekem nővérem gyógytornász és Ő is tiltólistára tette a cipellőket őszig, így én ennél maradok, azt hiszem.

Feltett képeket a taliról köszönjük nagyon, meg persze a többit is, aranyosak nagyon a lurkók.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: