A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

emesedora! Amennyire én tudom sajnos a kullancs elleni védőoltás a lyme kórtól nem véd meg, csak a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladástól. Van egy kullancs.lap.hu oldal, ott utána tudsz jobban nézni.

KépKép
jazmin2005

Jól látom, hogy Emmának is szürkés szeme van, mint Eninek? Eninek is csak egy kicsi barnás beütése van... kiváncsi vagyok, végül milyen lesz neki, de kék szerintem már tutira nem...

yuyu79

Sziasztok!

Nagyon jók a képek :) Le is töltöttem őket :)

Szilvi: a Lyme kórra nincs védőoltás, jól írta neked Jázmin Andi, én másfél éve vagyok gyógyulttá nyilvánítva....szóval tudom miről beszélek, csak agyhártya gyulladás ellen lehet, ez a Lyme legismertebb következménye, de ezen kívül van még rengeteg, ami ellen nincs oltás sajnos, én csak azt tudom mondani, hogy nagyon kell vigyázni a kullanccsal, és ha valakit megcsíp, akkor néhány napig figyelni kell a helyét, és ha bármi gyanús folt lesz akkor rögtön meg kell mutatni valakinek, mert utána 8-10 évig is lappanghat a kór mielőtt lecsap, és akkor már sokszor nem is vezeti senki vissza a kullancsra, és a dokiknak is csak ritkán jut eszükbe, hogy ez is okozhatja a különböző tüneteket...szóval kullancs csípés esetén forduljon hozzám bárki, rengeteg tapasztalattal, és egy 48 cm-es lyme folttal van némi tapasztalatom a témában sajnos :( Viszont az oltás, még ennyi tapasztalattal sem adattam be, mert Lyme gyógyítható, csak figyelni kell a tüneteket! Viszont bárhova megyünk, mindig fújkálom magunkat, és ezt mindenkinek tudom javasolni!

Zsófi, örülök, hogy meggyógyultatok :)
Anna, ahogy tudsz valami pontosat a szerdáról, írj ám, már nagyon várjuk. Erről jut eszembe, hogy voltunk ma a gemenci erdőbe kisvasutazni, szuper túra volt, de nem babakocsival, hanem hátihordóval vittem Málnust majd teszek fel képet, viszont az útvonal nagyon szuper, ha érdekel....Emma képe annyira édes, de engem is megleptél vele, hogy nem szoktátok hasra tenni, Málnus mindent hason szeretett már kiskorában is csinálni :)

Barbi drága, remélem szerencsésen megérkeztetek, és minden rendben volt az úton, ha kipihented magad, és lesz egy kis időd, akkor megosztod velünk a képeket ? :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

valamit elfelejtettem: Sniky, Rituspoc, Vera, Csandi....igenis hiányoztok innen, én jó lenne ha néha írnátok, hogy mi van veletek, mert mi sajnos olyan ritkán tudunk találkozni, viszont szeretnénk tudni, hogy minden rendben van-e veletek :wink: :lol:

Igaz csajok ?

:wink:

<
sziszka78
Tolna

Julcsi, nem tudunk szerinted sétahajózni a Dunán Annáékkal? Annyira adott lenne ez Pakson....emlékezetes kirándulás lenne.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csak gyorsan, mert megyünk el. Most beszéltem a főnökömmel. Valószínűleg megyünk, de csak hétfőn lesz 100%. Az iroda talán nyert egy pályázaton, aminek pont akkor van eredménye, és még tanácskoznak, hogy ki megy oda, és ki Paksra. Ha megyünk, reggel 7-kor indulunk BP-ről, 9 körül érkezünk, és kb. 4-ig maradunk. Hétfőn mindenképpen jelentkezem. Nagyon remélem, hogy összejön!!!

Ja, és Emma is mindig hason van, de sosem meztelenül.
A szeme meg megint szürkés, kicsit zöldes, szerintem olyan lesz, mint az apjának. Neki belül barna, kívül zöld. Jó kombó :)

sushy

Anna, ez eddig nagyon jól hangzik, és lenne kedvetek egy közös hajózáshoz, vagy van a társaságban tengeribeteg? :)

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

köszi csajok! ;)

és amúgy Sziszkának igaza van! jöhetnének a háttérbe vonult csajszik! sajnos én sem jutok el minden héten a Tranzitba... :(

nagyon hiányzik a kemény mag is! :(

most akkor mi a heti menetrend? hétfőn jóga, tranzit, aztán valamikor máskor Kopaszi? vagy hogy megy?

én is akarok most már menni! mindenhová!

sophie27

Zsófi!
Hétfőn jóga utána Tranzit.Nagyon jó a terasza kivitték a kanapékat +van mini játszótere+hintaágyak.
Csütörtökön szoktak a Nikiék ringatóra menni és utána a gátra.
De ha valamelyik másik nap jó neked szólj mi az Andival szívesen csavargunk spontán is.
Vera
l.veronika

Zsófi, Andi hétfőnként délutánonként (később, szóval nem ütközik a jóga-Tranzit dologgal)ott lesz a közeletekben babamasszázs....ezt nem is mondtam, majd a részletek miatt csörgök.
Csütörtökön meg gát nekünk is, csak mi előbb megyünk.....de hát ez van. :roll:
Sajna nekünk a jóga és a Tranzit is nagyon messze van, néha néha megy a dolog, de nem hetente....
Lei, Zsófinak ma nem vittem a pendrivot, de majd értekezem vele, mert ha megy Tranzitolni, akkor tényleg egyszerűbb úgy.

Sziszka, el is felejtettem mondani, nagyon nagyon édes volt Málnus. Sajnáltam, hogy nem barátkoztak még egy kicsit a maszatosképűmmel.... :wink: Nagyon szépen sétálgatnak már. Bár mi úszni sajna nem jutottunk el végül, de sztem is nagy szerepe lehet.

Pöttöm, ha olvasol, a környékünkön van egy csomó program és Te kb. 10 percre vagy kocsival...szóval tényleg csatlakozhatnál ám: masszázs, zenebölcsi, baba-mama klubb.hm? Csak, mert már többször írtad, hogy keveset mozdultok ki, és hogy Bp. mesze van picit. :wink: :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Sajnos nem tudtam elmenni mindegy már beletörődök hogy mindig van valami. Jók a képek szépek vagytok , de a babák szebbek :D:D
Ma mondjuk majdnem betört a gyerek feje barátnőmnél voltunk és olyan durva a kisfia másfél éves hogy töki ült nekidőlt Bálint és pont a fal előtt ültek le aztán hátradőltek és a csempe kiálló szegélyébe vágta a fejét de nem vérzett egyből jegeltük de lett egy nagy púp a fején :twisted: :twisted: Szegény barátnőm majdnem sírt persze én is az ijedtségtől.

Megvettük a gyerekülést bepróbáltuk a kocsiba meg minden és úgy döntöttünk nem járkálunk tovább utánna römer és concord között a römer lett a nyerő 58ért:shock: :shock: de sajnos cocordot se találtam sokkal olcsóbban és ha tovább mászkálunk a benzinköltséggel is lassan annyi lesz . http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25 Ez lett !

Baromi hideg lett mára remélem nem marad így sokáig!

Beni hurrá gyógyulás!!!:D :D

Járóka nálunk is elvan benne a tökmag. De este már nem.

Ajánlom mindenkinek a Taníts engem anya című könyvet ! Nagyon jó dolgokat írnak benne.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek! :) Ha Virág most nem lett volna beteg, talán kimásztunk volna mi is!

Nem semmi ez a kullancs dolog. Engem még sosem csípet, meg senkit akit ismerek, így azt sem tudom hogy nézz ki, amikor még pici, vagyis amikor még nem szívta meg magát. Szóval nem is biztos, hogy felismerném ha látom egy leterített pokrócon. :roll:
Akkor ezek szerint akár itt nálunk a fűben is lehetnek, nem csak az erdők mentén? Jaj most félek, pedig már alig vártam hogy a szép fűre letegyem Virágot, hadd másszon!

Mecsi,
Nagyon klassz a hordozó! Használjátok egészséggel! :)

Naptej: én úgy hallottam, hogy mindenképpen 50 faktoros legalább, a bolti márkát pl Nivea, Ambre Solaire stb allergiát okozhat, viszont a gyógyszertáriak jók, pl Vichy (5000 ft körül van) vagy a Clinians (az valami 3500 ft körül). Még nem vettem, de a jövő héten benézzek gyógyszertárba és veszek.

Kép
Kép
dia123

Na naptej !

én már utána jártam ahogy Dia is írta a boltiakkal vigyázni kell mindenképp legyen rajta hogy gyereknek!! a mi dokinőnk azt mondta nem kell agyon faktorozni a gyereket mert akkor a d-vitamin se jut be a szervezetükbe elég a 30faktoros is. Viszont a gyógyszertárba azt mondták van egy új fejlesztés is a eucerinnek ami fizikai védelmet nyújt így nem allergizálhat! de drága nagyon

gyógyszertári árak kb. de ehhez adjatok még hozzá plusz 15% árat mert most nálunk akció van és csak az akciós árat jegyeztem meg.

én vichyt vettem 250ml-s pumpásat 4600
aztán eucerin 100ml ez az új 5400
vichy 100ml 3300
vichy 120ml 3600
kb ilyen árra emlékszem.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

a laroche termékek is ilyen árban vannak

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, szupi az ülés :-)

Bocsi csajok, de mostanában vacakol a gépünk, meg mi is jövünk-megyünk, így ritkán tudok írni...

Remélem összejön a szerda.... sétahajózás sajnos nem üzemel, lehet hogy csak nyáron, de az is lehet, hogy csak rendezvényekre lehet bérelni. Hiába, itt nem igazán virágzik az idegenforgalom :-( Anna, és ha 9 felé értek ide, kb mettől meddig lesz kötelező programotok munka ügyben? Szerdán van itt a sünizene, akár azt is megnézhetnénk együtt, de az 9:15-kor, illetve 10-kor van a könyvtárban. Meg remélem jó időnk lesz aznap, és akkor lehetne sétálni, vagy cukrászda teraszán üldögélni, ilyesmi... Vagy amit szeretnétek. Feljöhetünk hozzánk is, de szerintem az nem lenne túl nagy élmény, lévén 4. emelet másfél szoba :cry: Kár hogy nem családi házban lakunk ;-)

Többiek, akinek nincs annyira messze Paks, nem akar valaki csatlakozni? Katica, Koadri, Dadomi, Binyekék? Adri, remélem jobban van már Dorca és a férjed is! Mi a helyzet??

yuyu79

Sziasztok!

Sziszka: igen, olvastam korábban a lyme-kórodat. Nagyon durva, hogy ilyen dolgok lehetnek az átkozott kis bogártól! Igen, én is úgy tudtam, hogy évekkel később is lehetnek tőle még tünetek.
Köszi Jázmin Andi az oldal ötletet, láttam ott szúnyog és kullancs riasztó karkötőt, majd még olvasok róla bővebben! Riasztó sprayt hol lehet venni?

Hát, a fűbe szerintem ne tegyétek le, max. pokrócra. Nekem volt egy kullancs egyszer a hasamban, de nem lett gond belőle. Ez a fűben ülve, pokrócon ment belém, mikor Emese pici baba volt, egy ismerős kertjében voltunk és a fa alatt ültem Emesével. Még jó, hogy nem belé ment...

Zsófi: még akartam írni fog témával kapcsolatban, hogy tavaly mikor nekünk olyan későn jött a fogunk, dokink mondta, kb. 10 hónapos volt Dóri, hogy emeljem meg a vigantol adagot. Az egyik nap kettő cseppet kellett, a másik nap egyet. Meg már korábban mondta, kb. 8-9 hósan, adjak neki natúr joghurtot, sajtot, baba joghurtot, pudingot a kalcium miatt. Emlékszem, nektek nem szabadott mindennap vigantolt a kutacsa miatt. Most hogy szeditek?

Na megyek, a két kisebb már alszik, Emese tévézik még kicsit, apájának meg vissza kellett mennie dolgozni. Nagyon ritkán dolgozik éjjel is (sürgős munka), kb. fél évente, évente, de úgy utálom ezt... Szegény...

Na jó éjszakát lányok!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

anna,
mi se fordítjuk a kádban hasra, de mindenhol máshol igen, bár mostanában már a kádban is forogna :roll:
Kép
de ez is egy tündéri kis szivecske popo, nem??
ja és nekünk is van ilyen kisvakondos könyvünk ez volt az első vizikönyve :wink:
sziszka, jó , de gyertek ha tudtok mindenképpen, mert olyan jó látni benneteket!!
mi egyébként jól vagyunk.sosem volt a babóka beteg csak egy kis szájpenésszel küzdöttünk mostanság, de a kicsi szájából azonnal elmúlt a cicimre kellett nagyon odafigyelni, mert elsőre kirepedt a bőr húsig és ordítva szoptattam azidőtájt...de ez az összes bajukn .
ma voltunk veráékkal a dísznövény vásáron a zöldp. fölött és igencsak megpakolva jöttünk haza :oops:
Vendég

Csandi hol van disznövény vásár? meddig van?

popsi :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi, a zöldpardon fölött és egész hétvégén majd jövőhétvégén meg a kertészeti egyetemen ugyanezek az árusok megintcsak...
Vendég

Sziasztok!

Azt hiszem aki kicsit is unja a banánt otthon, az nyugodtan csatlakozzon Andihoz és Verához :D Tuti kis csapat, és nem egy otthon ülős típusok :) Csenge popsija is nagyon édes, tényleg szív alakú, ezt még én sem néztem meg Málnuson :)

Dia: kullancs bárhol lehet, én játszótéren is láttam már, de ettől függetlenül, mi simán teperünk a fűben is, nem minden kullancs fertőzött, és ha fertőzöttel találkoztok véletlenül, akkor is van megoldás, csak figyelni kell a helyét ez a titka! A Lyme kór óta(ráadásul kismama koromban) volt 3 kullancsom is, az elsőnél még nagyon megijedtem, két napig bőgtem, hogy most mi lesz (rögtön elveszik a babát, ha kiderül a fertőzés, legalábbis nődoki szerint, a Lymeos dokim azt mondta akkor sincs semmi baj) de aztán rájöttem, hogy nem lehet egyfolytában rettegni, óvatosabb vagyok, de nem viszem túlzásba.

Apró: én is annyira sajnálom, hogy nem tudtatok tovább maradni, remélem legközelebb lesz rá alkalmunk, hogy kicsit még ismerkedjünk a maszatosoddal :D

Mecsi, szuper az ülés, mi is ilyet szeretnénk, vagy a duo pluszt, remélem meg lesztek vele elégedve :) Majd mesélj!

Julcsi, kár, pedig olyan jó lett volna. Mi biztos hogy lelépünk 3-kor babausziba egy fél órára, de ezt leszámítva egész nap ráérünk, és a süni zenében is benne vagyunk, ha úgy alakul. Nincs Pakson valami jó kis park, olyan jó volt itt a Kopaszi gáton, hogy leterítettük a plédet, és nagyon jól elvoltak a csemeték.

Képek a gemenci erdőből :)

Kép Ülünk a kisvasúton :) Kép Hátihordóban Kép kicsit elálmosodtam :) Kép szarvas simogatás

Szép estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Helyes popó :-)

Ja igen, tényleg, akik nem jöttek mostanában, várjuk vissza őket!! Legalább néha egy kis helyzetjelentést!! Na jó éjt!!

yuyu79

hi, az 2. és a 3. neve felcserélődött :)

<
sziszka78
Tolna

Hát, nem nagyon van normális park sajnos :-( De még gondolkozok a dolgon, hogy hol lehetne piknikezni esetleg...

Jók a képek... nekünk is van hasonló háti hordónk, de még nem használtuk... igaz, az már 18 éves kb, a húgomé volt, régen sokat túráztunk...

Tolnán voltatok már sünizenén? 1X voltatok nem? Most nem is volt, jövő héttől lesz megint, itt legalábbis..

yuyu79

Sziasztok! Dávid mág nem ébredt fel, jól bealudt. Viszont már két éjszaka felsírt álmában, asszem valami brutális nagy örlő fog jöhet neki valahol... :(
Ma megyünk 14. kerbe tesómhoz, játszóterezünk is, utána délben a Szépművészeti Múzeumba megyünk, ahova nyertünk 2 db belépőt a Mítoszok Földjén című kiállításra.
Tegnap a fiú megcsinálták a lépcsőt a baba elől elzáró ajtót, szép lett.
Tegnap meglett a nyaki ultrahang eredménye is. Áttétnek és kóros nyirokcsomónak nincs nyoma, viszont a műtéti oldalon, a jobb pajzsmirigyben találtak egy 11*8*8 mm-es vegyes képletű valamit, ami gyanús lehet. Most a dokinő véleményére várok majd, hogy meg kell-e szúrni, mintát venni belőle, hogy mi az, jó vagy rosszindulatú-e esetleg. Ha ebből egy újabb nyaki műtét lesz, akkor már nyugadtan levághatják egyből a fejemet is...Anyunak pár évvel ezelőtt kivették az egész pajzsmirigyét, mert neki már panaszokat is okozott, érezte amikor nyelt, fulladt tőle, teljesen be volt keményedve neki és göbök is voltak benne. Neki jóindulatú volt, azóta semmi baja. Nem hiszem el, hogy engem minden ilyen nyavalya megtalál...Mondjuk nekem semmilyen panaszom nincs tőle, kis sem derült volna, ha nem találok a nyakamban a műtéti oldalon valami duzzanatot, amitől megijjedtem, bőgtem egy napig, aztán a dokinő elküldött nyaki ultrahangra, hogy megnyugodjak. Nem találtak semmit, csak most már a pajzsmirigy miatt is aggódhatok...
Bocsi, ha hosszú voltam.

Kép
felicia

A popók nagyon szépek, én is imádom Dávid szexi popsiját, szoktam neki fürdetéskor paskolgatni. :lol:
Ő fürdéskor már jó ideje háton, aztán már inkább hason van, vagy egyszerűen csak csücsükél.
Nekünk járókánk sosem volt, tegnap kaptunk a szomszédtól kölcsönbe egy olyan valamit, amibe bele lehet tenni, leér a lába, le lehet fixálni, de tudja vele lökni is magát előre, mert vannak kerekei. És körbe van véve játékokkal. Tök jól el van benne. Kiváncsi leszek, meddig...
Kullancsok sajnos szerintem majdnem mindenhol vannak, szerintem a saját kertünkben is. Attól függetlenül én is leteszem Dávidot a fűre, nem tilthatom el mindentől, mert féltem, majd jól átvizsgálom fürdetéskor.

Kép
felicia

Adri régen nem írt, tud róla valaki valamit? Remélem minden rendben náluk és Barbiék is szerencsésen hazaértek!

Kép
felicia

Ja, és még mielőtt elfelejtem, minden Andreának NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!! :D

Kép
felicia

Andiknak nagyon boldog névnapot kívánok! ;)

jók a képek! ismét! de ez már nem is meglepő! :)

most szaladok, igyekszem még jönni, csak emiatt ugrottam be!

sophie27

Sziasztok!

Felicia: hát nem igaz!!! Mi a fene fog még történni? Remélem és bízom benne, hogy hasonló göbök ezek, mint anyukádnál! Mikor szültem Bencét, ott volt pont egy anyuka, akinek ki kellett korábban venni az egész pajzsmirigyét, de neki daganat miatt! Húszas évei közepén volt akkor. Komolyan mondom, miért történnek ilyen dolgok???

Viszont Dávidod kárpótol mindenért. Nagyon kis aranyos, jóképű pasi! Biztos KOMP-ot kaptatok. Nekem is volt Emesénél, de nem igazán használtuk. A kicsiknél már nem volt.

Legyen szép napod!

Andreáknak boldog névnapot kívánok!!

Cs-andi: még nem láttam életemben ilyen szép, szabályos, szív popót! :) Tök ari!!!

Én egyedül voltam éjjel a három gyerekkel. Hál istennek, nem volt zűrös. A legkisebb és a legnagyobb végig alussza az éjjeleket, Dórika néha felkel, ha anya-cumi-tea-nyuszi hiánya van.

Bence már vissza is aludt, most már hurutosan köhög a drágám. Dóri jobban van. Most nekiállunk tanulni, aztán bolt-főzés, este meg moziba viszem a nagylányt!

Szép hétvégét!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szaisztok!

Nagyon irirgy vagyok,hogy így össze tudtok járni... :oops: :cry: :lol:
Nagyon édes a babócák!!

Én is zugolvasó lettem, mert amikor alszik hamar elolvasom, de írni már nincs időm. Nagyon kézbebaba lett a kisfiam, ha megunja a járókát akkor kézbe kérdzkedik és nincs menekvés, néha még séta közben is cipelnem kell....valamit nagyon elrontottam sajna.... :cry: :cry:

Mancibarbi megkaptátok a bcg-t? Minket felhívtak, menjünk be mert oltás van. :shock:
Most is futok tovább,mert holnap lesz a lurkó keresztelője és rokonok meg fodrász (végre eljutok én is ) stbstb

Mindenkinek jó 7végét.

JAh és nem tudom,h jött elő a kullancs,de a tesómék is lyme-sok és nagyon sokat szenvedett vele legfőképpen a tesóm. de vigyázzatok nagyon a tesómat majdnem gyógyóssá nyilvánították mire kiderült,h "csak" lyme-s. :shock: :shock: :cry: :roll:
makadu

Köszi! Én is Boldogat kívánok a druszáimnak! CsengeAndi mizujs? El vagy tűnve. Meg Rizsi te is.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem írtam rögtön tegnap reggel, de nagyon zombi voltam. Nehéz éjszakánk volt, este 10 lett, mire sikerült elindulnunk és reggel fél kilencre értünk haza. Én kb. 300 km-t vezettem több részletben. Régen voltam ilyen fáradt, mint akkor éjjel. A Kopaszi gáton kiszívta a nap az energiám... :)
Mindenesetre hazafelé szakadt az esö, mint a dézsából. Nem is vártam mást, hiszen én esöistennö voltam úton. :) Itt azóta is egyfolytában esik, lassan kirohadnak a fák és a meredekebb telkek lecsúsznak a szomszédokhoz... :( Hideg is van. :(
A gyerekek, mint mindig, jól viselték a hazautat, már csak nekünk kéne pihenni valamikor. Betáraztam nekik reggelire pogácsát és minden rendben zajlott. :)
Még egyszer millió köszönet a G.O. (große Organisator)-nknak, Csandikának a szervezésért! Nagyon szuper tali volt és a helyszín is fenomenális! Lei neked külön hála a hideg sajtburgerért, megmentett! :) Sziszka szuper, hogy te is ott voltál, nem kellett Tolnára menni! Pedig a párom már benézte magának, hogy hogyan tudunk onnan átjutni Szeged felé, biztos, ami biztos. :)
Ágicám! Várunk nagyon rád, remélem nem hiába! A járóka össze van rakva, ha elviszitek, össze kell hajtani, de nagyon egyszerü a dolog!
Bucsek! Tényleg aranyosan eljátszottak egymással a csapataink, máskor is, rendben? Felícia tudtad a cuccost hasznosítani? Niki drága hátha te is eljössz Ferkóval, olyan nagyon jó lenne! CsAndit is pakoljátok be, ha jöttök! :) Vera néha mesélhetnél a nagyfiúról is és képeket is kérek! Apró én is örülök annap a pár közös percnek, remélem máskor ügyesebbek leszünk. Legközelebb nálunk kéne talizni a keresztelö környékén... :)
Akárhogy is, nagyon jól éreztük magunkat, szuper a mi kis társaságunk, láthatnálak csak titeket sürübben! Zsófi én külön hiányoltalak! JázminAndi kár, hogy elkerültük egymást, remélem nem haragszol meg ránk teljesen! Bocsánat érte!
Képeket mindjárt elkezdem feltölteni, rengeteg van, így Julcsi is jól fog járni! :)

Párom már tervezi a következö utakat. Prága a barátjához, a másikat meg Kölnben látogatjuk meg. Ök ma voltak itt 3 gyerekkel.

Ami a kullancs témát illeti:
én beoltatom a gyerekeimet, noha nálunk nem egy éves, hanem csak 3 éves kortól oltanak. :(
Eninek volt Borelliózisa (Lyme) és nekem senki se hitte el, hogy az, az. Voltam gyerekdokinál és a kórházban, de csak nagy ösztökélésre vettek le vért töle és sajnos nekem lett igazam, tényleg az volt. Szégyelte is magát a sok doki, hogy hülyének nézett elötte. Kapott antibiotikumot és kész, remélem. Ö úgy szedte össze, hogy fel sem tünt a kullancs, csak a gyürüpír késöbb. Feltehetöleg anyáméknál a kertben.
Iminek a térdhajlatában volt és rettenetesen piros és duzzadt volt a szúrás helye, rohantam is vele dokihoz és a kullancsot se dobtam ki, hogy lehessen vizsgálni. Neki nem lett baja eddig. Ö úgy szedte össze a kullancsot, hogy egy gyalogúton lementünk a boden-i tóra fürödni, semmi fü, bokor nem ért hozzá, köves part, de a partra menet át kellett menni egy bokron és azon ült a szörny. Nem aznap ment bele, hanem a ruháján hazavihettük és fürdetés után amikor újra felvette a polót, abból mászhatott rá. Kb. 30 percet volt benne, tehát aránylag semmi vész (kb. 12 óra, mire megszívja magát és ennyi idö kell neki, hogy a beléböl a fertözö cucc eljusson a szájáig, amit belehány a szúrásba). Regö az övéit a babakocsiban ülve gyüjtötte be. Mentünk a csajokkal oviba és ahogy mellettem mentek, a kocsival súroltam a bokrokat, Regönek 3 volt a karján egymás közelében, de csak nymfák, tehát talán még nem fertözöttek. Nincs biztos módszer a kullancsok kivédésére szerintem. :( De: szerencsére nem mindegyik fertözö.

Mentem intézni a dolgaim és képeket kicsinyíteni!

Nagy ölelés minden maminak és babának!

Legközelebb kéretik a képeket a cenzúrának alávetni! Úgy érzem magam a láttukon (saját magamról beszélek csak), mint a sajt: kerek, ömlesztett és félzsíros! Le kell fogynom Ági és Lei dimenziójára, mincs mese! A vicc az az, hogy nem érzem olyan kövérnek magam, mint amilyen a képek alapján ténylegesen vagyok! :( Még jó, hogy nincs nagy tükör itthon, mert különben öngyilkos lennék vagy a tükör lenne rövid életü! :) Ennek örömére megettem ma több szelet sütikét. Csandi! Segíts megtalálni a zsírkosztümöm cippzárját! :)

Puszi: Barbi
Vendég

Sziszka!

Nagyon jók a képek és Csengi szívecskéje is édes!
Lekicsinyítettem a képeket, összesen 70 darabot. Velem lesz tele a topik... :)

Az elsö képet emesedorának ajánlom , a testvérkocsi új értelmezése:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ez itt a reklám helye: mindenki szíves figyelmébe ajánlom a két kerek jástszószönyeget a virágmintával, melyek Csandi müvésznö alkotásai! Nagyon tuti darabok! Alkalmasint izgága dedek bezsákolására is alkalmatos... :)
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Vendég

Aki még nem értesült az eseményekröl: Húsvétra kaptam Döncitöl egy fogat, valamint elkezdett mászni és fel is ül! Vége a nyugalomnak! :)

Szerintem állítsunk fel egy toplistát, hogy ki lesz az elsö új kismamája a topikunknak!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Csodásak a képek!!
Dávidnak megvan a negyedik foga, kiküzdötte. Alul és elől van, úgyhogy most kettő van középen felül és kettő középen alul. :D
Nekünk nagyon szuper napunk volt, voltunk a Mini-Manóba, játszóházba. Benne leszünk Pesten valami helyi tévében is, a pasinak nagyon bejött Dávid, akármilyen új játékot próbált ki, rohant oda hozzá a kamerával és vette... :lol:
De nagyon kis ügyes volt, egy hosszú sötétkék alagút egyik bejáratához letettem, elmentem a másik végébe és a drága nagy sikongatások és vigyorgások közepette átnégykézlábazott hozzám.

Kép
felicia

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok most értünk haza net nem volt, látom valami nagyon jóról maradtam le.. megyek pakolászni..pusssz
Vendég

jó barbi , de csak ha te meg az én zippzáromat fejted meg :wink:
a reklámot külön köszönöm, akkor akit tényleg érdekel az szóljon és ráállok a témára, bár hatáidőt nem merek mondani :roll:
csudajók lettek a képek és igazán jó az , hogy ilyen sok!!köszönjük!!lehet emilben az érintetteket megkapni?mondjuk a cenzúrával én is egyet értek, bár ti úgyis látjátok, hog ymilyen dagi vagyok ,mégha én nem is mindig :(
és végül mindenki jóllakottt?mi volt a kajáitokkal?én minden tőlem telhetőt megtettem az ügy érdekében , de ezkszerint mindhiába :? nagyon sajnálom a kellemetlenségeket ígérem többé nem csinálok ilyet :(
boni, akkor most olvasod a priviket? :lol:
Vendég

miért van már valaki aki a következő porontyal él egy testben????
mi csak nyár végén gyúrunk rá...
Vendég

Sziasztok!

Barbi, annyira jók a képek! Nagyon köszönjük, és meg tudnád oldani, akkor én is nagyon örülnék neki, ha elküldenéd mailben is őket!
Ha valaki rájön a tuti fogyókúra receptre, akkor mindenképpen jelentkezzen vele :)

Andi, a kaja téma nem rajtad múlt, legközelebb sütünk szalonnát :lol:

Boni: üdv újra itthon, ha lesz egy kis időd, mesélj!

Felícia: annyira sajnálom, és szívből kívánom, hogy minden rendben legyen, annyira megérdemelnétek már, hogy nyugodtan és békében élvezhessétek az életet Dáviddal!

Csajok többen kérdeztétek mi van KOadrival, nekem épp tegnap írt, kicsit visszament zugolvasóba, de jól vannak, Dorca műtött szemével minden rendben, csak a másikat nem tudják műteni, mert eddig Dorca beteg volt, most meg szabin van a dokinő, szóval két hét múlva lesz csak az újabb műtét. Remélem nem haragszik, hogy megosztottam veletek, és azt is, hogy ha lesz egy kis ideje, akkor ír majd nekünk!

Vera: meglestem a nagyfiadat, most már nem kérdezném meg amit megkérdeztem....mintha két tojás lenne kis korkülönbséggel :D Annyira egyformák, és olyan édesek együtt!

Julcsi, sünizenén egyszer voltunk, és hétfőn is tervezzük, a hátihordót mi is "örököltük" és voltak is fenntartásaim vele, mert Málnus a kengurut is utálta (erről Csandi tudna mesélni) de ezt nagyon szerette, azzal meg, hogy végül el is aludt benne, teljesen meglepett, kb. másfél órát sétáltunk, és nagyon élvezte!

Szép estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ja, és Binyek leszúrt, hogy neki miért nem szóltunk a taliról, szóval legközelebb szerintem ő is csatlakozik majd az ikrekkel :)

<
sziszka78
Tolna

És ide mééér nem jön sose Binyek? ;-) Na mindegy, ha beszélsz vele, kérdezd meg, a paksi talira nem akarnak-e jönni szerdán...

yuyu79

Barbi, köszi a képeket :-) Majdnem olyan, mintha mi is ott lettünk volna ;-) Nagyon jó lehetett :)

Képzeljétek, Eni már a járókában is feláll... A kis piszok tegnap megvárta, míg elmegyek tornázni, aztán az Apjának produkálta magát ;-)

yuyu79

Anna, akkor majd hétfőn írj, hogy tuti-e a tuti :lol:

yuyu79

Sziszka,Barbi!
Itt találtok még fényképeket:
http://www.picasaweb.google.hu/miksagergely
Vera
l.veronika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: