[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Én az első terhességemnél nem szedtem semmiféle vitamint, és a lányom 58 centivel, 3350 grammal jött világra. Azóta is szép, nyúlánk lány, és -lekopogom- szinte alig betegszik meg. Kb. 2 évente egyszer kellett eddig otthonmaradnom vele (7,5 éves).

Most az első 3 hónapban szedtem, aztán valahogy abbahagytam, de a védőnp azt mondta, nem ártana, ha továbbra is szedném, így, ha eszembe jut, bekapok egyet.

Súly: én annyit tudok, hogy január 03-én mértem magam, amikor is 65 kg voltam, és akkor még csak pár napos lehettem. Tehát ez tekinthető kiindulópontnak. Aztán 9 hetesen voltam 66 kg, 13 hetesen 67 kg, 18 hetesen pedig 70 kg. Tehát eddig 5 kiló szaladt fel, és egyre nagyobb étvágyam van...
Vendég
 


Sziasztok!

Icsilya:
Sipos Miklóshoz járok, nagyon kedvelem, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz vele a szülés. Nektek gratula a két babához! Nálunk csak Maszatka lakik egymagában.

Linato:
Gratula a táblázathoz! Én csak nézem, hogy miket tudtok, nekem még a regisztráció sem ment egyszerűen.


Afp:
Szerintem nem kell aggódni az eredmény miatt. A barátnőm novemberben szült, nekik nagyon rossz lett az eredményük, azt mondta a doki, hogy van esély a Down kórra ez alapján, de szerinte ne kell aggódni, mert az UH ok.A kiscsaj persze aranyos, egészséges lett. Viszont volt az osztályon egy másik lány, amikor ő szült, az ő AFP-jük normális volt, de az UH jelezte hogy gond van, így is vállalták babucit, aki Down szindrómás lett. Nekem egyáltalán fogalmam sincs arról, hogy miért végzik az Afp-t.

Mocorgás:
Csütörtöktől beköszönt a 21. hét, s Maszatkát még nem érzem mocorogni. Kicsit aggódom. Tudtok olyanról, akinél minden rendben volt, de nem érezte a babát mozgolódni még ilyentájt?

Kilók:
Azt hiszem, hogy én leszek ez ügyben a győztes. Szilveszterkor, azaz mensihez képest a 3. héten 94,4 kg voltam, januárban az émelygés miatt néha 90-re is lementem, most 96,4-nél tartok. Eredeti terveim szerint a mázsánál megállnékKépPersze lehet, hogy ezzel már elkéstem.

üdv, szép napot, itt a tavasz: zsófi
papzso
 
 


Szia Zsofi!
Este fekudj picit hasra es akkor lehet hogy erzed a picit. Amugy ha molett vagy, elol fekvo mehlepenyed van es raadasul elso terhesseg, akkor ne aggodj. En legalabbis ezzel nyugtatom magamKép

csengo 19+3
Vendég
 

 
 

Sziasztok!
A második vagy többedik babájukat váróknál olyan mint ha ez természetes lenne,hogy a kilók kicsit gyorsabban jönnek.Én 65-ről indulta most 68-nál tarok.Az étvágyam a farkaséval vetekszik.Leginkább a szénhidrátban gazdag kajára vagyok éhes.Tészta minden formában.Ez van!
De ne aggódjatok mert tegnap olvastam Dr.Czeizer Endre írását amiben azt írta,hogy a 30kg kritikus.De 15-17-20kg sem vészes.Nem bizonyított az sem,hogy a több kilót felszedett kismamák nehezebben adják le mint a kevesebb kilót hízottak.Szerintem a szoptatásnál,rohangálásnál a pici után le megy az szépen.Csak azt kell szemelőtt tartani,hogy ezek a plusszok 9 hónap termései!!!!!
Vitmint én nem szedek most mondta a doki,hogy vasat kellene szedni azt viszont muszáj mert ha a szülésnél vérvaszteség lép fel nagyon fontas a vas at újra termeléshez.
Ágotával én sem szedtem vitamint 54cm és 3500g-mal látta meg a napvilágot.
Mindenkinek kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok csajok Kép

Csak gyorsan a kilókhoz szólok hozzá.
A nyári babásoknál április 22-én 16.46-kor Zerko nevű kismama feltett egy tök jó képes diagramok a 40 hét kiló változásairól.
Nézzétek meg, ha érdekel.
Most rohanok, mert vár a meló Kép
Pussz
Edit (20+6)

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Zsófi Kép
Mi Újvári Elemérhez járunk. Azért egy baba is szerintem ugyanakkora öröm, mint kettő, nem mond, hogy "csak" 1 mert még megsértődik Kép

Kilók Kép
Mi 58 kgról indultunk, a súlyunk egyelőre változatlan, de a 68 cm-es derekam tegnap este már 74 cm volt Kép nem csoda, hogy szűknek érzem ez eddig bő nadrágokat is Kép

VKOrsi + 2 Kismaczkó
9+6

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Edit!
Du-án jösz tornázni? Múlt héten voltál?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Moszi Kép

Múlt héten sajnos nem jutottam el, csak az előadásra, de most szándékomban áll odaérni a tornára is.

Egyébként a kórházas topikban olvastam, hogy egy lány írta, ő úgy emlékszeik, hogy a héten nem lesz torna, mert elutazik az Andi (gyógytornász csaj). Na erre felhívtam a kórházat a megadott számot, ott azt mondták, hogy tudtukkal lesz.
Azért figyelem folyamatosan a másik topikot, hátha lesz valami fontos infó erre vonatkozóan, mert potyára nem rohannék oda.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


EditKép
Csak azért ugrottam be, hogy gratuláljak a 20. majdnem 21. hetedhez! Hogy rohan az időKép
Minden kismaminak jó pocakosodást!Kép

VKOrsiKép
A Kisbocsoknak kell a nagy házikó, jönnek majd a kilók is. Rosszulléteid nincsenek?Kép

Egcsi(a nyári csapatból)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Moszi Kép

Most olvastam a kórház topikban, torna ma nem lesz. Sajnos Kép

Előadásra jössz/jöttök? Remélem, ma jó lesz.

Egcsi Kép
De aranyos vagy, hogy benéztél. És köszi a gratulációt Kép
Tényleg nagyon rohan az idő Kép
Olvasgatlak ám néha benneteket a másik topikokban. Látom, rendes szülés lesz. Hajrá!
Apa mikor költözik haza?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Editke!
Köszi, hogy szóltál. Kép Nagyon rávoltam készülve a tornára, már azon gondolkodtam kitől kéredzkedek el melóból egy kicsit hamarabb, mert nincs a főnök. De így akkor tárgytalan.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Szia Zsofi!

Eselyunk van am osszefutni akkor a korhazban, en is a 2-es klinikan szulok, szept 18-ra vagyok kiirvaKép Az en dokim Radvanyi Krisztina, a kisfiamat is nala szultem mar. Sipos dokit uh-rol ismeremKép

Ja es hogy megnyugodj, mult het csutortokon voltam uh-n, minden ok a pocaklakoval, de mivel elol van a mehlepeny, meg en sem nagyon erzem a mozgasat. Na jo, neha mar erzem a kapirgalasat, de nagyon oda kell figyelnem. Te meg meg azt sem tudod, mit kell ereznedKép Ugyhogy nyugi! Te meg nem voltal genetikai uh-n?

orsoly
orsoly
 
 


Linato,
Légyszi engem is tegyél bele a táblázatbaKép
Október 5-ére várom a pocaklakót, a kórház pedig: Institut Dexeus, Barcelona. Köszi szépen!

Lányok,
Én is érzem a pockalakót egy pár napja. És úgy néz ki, hogy egyre aktívabb. Tegnap az apukájának is meg tudtam mutatni. Nagyon elégedett voltKép

Zsófi,
Olvasok egy könyvet, amely azt egy aggódó anyai kérdésre azt válaszolja (aki szintén nem érzett mozgásokat), hogy: az elsö megmozdulások bármikor észlelhetöek a 14-26. hét között. Szerintem nem kell aggódnodKép

Szép napot Mindenkinek!
Moncsi
minike
 
 


<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Zsófi IX.19 Sote 2-es Klinika
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Mágika IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház két baba
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két baba
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Laura </pre>
linato
 
 


Sziasztok csajokKép

Ma voltam kontrolon, és nem tágult tovább a méhszáj. Nagyon boldog vagyok. Jót tesz a pihi. Jövő szerdán lesz az AFP-nk a 16+3-n, bár gondolom, hogy katasztrófális lesz 2 babával.
Ennek örömére elmentem életem első kismamanaciját megvenni. A Mammystic-be mentem a Pintácsi Viki boltjába. Maga Viki szolgált ki, aki nagyon kedves és készséges volt. Sajnos nem Ő tehet róla, hogy minden ruha úgy állt rajtam mint tehénen a gatya. Mind 1,80-as lányokra való, és jó vastag combjuk van, így én úgy néztem ki bennük mint egy sátor. Ja a hasa része meg a mellemig felért. Nem beszélve az árakról 8900-9900 Ft volt minden nadrág. Én ezt kicsit sokallom, mivel hamar meg is unja az ember ha mindig abban jár, és többet fel sem tudja venni a szülés után. Felbátorodva ezen elmentem a Baross utcába is több boltba, és meglepve tapasztaltam, hogy nem csak ott voltak eltúlzottak az árak, mert máshol is 8-9 ezer Ft volt egy nadrág. Egy nekem tetsző vékony kismamafarmer 9490 Ft volt.
Láttatok valahol olcsóbb nacikat ?

Cat
(15+2)

Cat
Kép
cateye
 
 


Szia Cat Kép

Örülök a kontroll eredménynek, azért csak ne tessék ugrálni.
Én nem láttam olcsóbb nacit még.
Tegnap én is voltam a Bartók úti Mammysticben (korábban vettem náluk egy blúzt+nadrágot), de most semmi újat nem találtam.
Elvileg a héten jön új áru.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Cat!
Ha olcsóbat szeretnél próbálkozz a Corában, vagy Auchanban. Én Auchanban vettem anno 4e-ért. Ennél olcsóban csak a varrás jön ki.

Edit!
Jövő héten lesz torna?

Lehet DVD-n kapni kismama tornát? Tud valaki róla?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Linato,
Köszi, hogy betettél a táblázatba. Olyan jó ott látni magunkatKép
Az, hogy Korina "elveszett" nem jelenti, hogy rossz anya vagy. Én is egyszer elvesztem, amikor pici voltam. Tényleg olyan gyorsak ezek a gyerköcök, mint a villám. De a lényeg, hogy meglettKép

Cat,
Én itt kint a C&A-ban vettem egy nagyon helyes zöld nadrágot féláron (kb. 4300 Ft átszámítva). Egy-két dolognak teljesen jó ára volt. Lehet, hogy otthon is vannak ott leárazások, talán érdemes lenne megnézni.

Moncsi
minike
 
 


Sziasztok!
A Mammut egyben a Manu-Artban vannak nagyon jó Kismama felsők 2990Ft-ért és kismamanadrágok 6000Ft-ért lenvászonból és pocakbetétesek. Sajnos L-es a legnagyobb méret ami az én ikres pocimra kevés lesz, most még pont jó lenne, de néhány hétért nem veszem meg, inkább varratok.Kép
linato
 
 


Sziasztok!

Egy ismerősöm mondta anno, hogy ő csak a 22. héten érezte először a babócáját, hiába figyelte állandóan. Pedig ő még vékonyka is volt hátsó méhlepénnyel. Szóval azért szerintem nem érdemes rajta egyenlőre keseregni.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Sziasztok Kismamik!

Ma itthon maradtam egy kicsit pihizni, na meg a házimunka már nm megy munka után, ha meg kiveszek egy nap szabit szépen, nyugisan megcsinálok mindent, és a párom sem szól rám tízpercenként, hogy pihenjek.

Nagyon édesek vagytok, teljesen meg vagyok hatva. Köszi mindenkinek a biztatást! Ígérem nem izgulok a 26. hétig, addig meg doki bácsinál úgy is megkukkantjuk Maszatkát, hogy mi újság vele. Köszi Minike! Kép



Linato:
Köszi, hogy felvettél a táblázatba, lassan bennem is kezd tudatosulni, hogy fél év és anyuka leszek.

Egyébként én is sokszor vesztem el kiskoromban, főleg a női ruhaosztályokat imádtam, ott jól el lehetett bújni. Csak akkor kezdtem el sírni, amikor senki nem keresett arrafele, persze akkor sem bújtam elő, pedig már a fél áruház utánam kutatott.

Orsoly:
Tuti, hogy összefutunk. Tudsz valamit arról, hogy szerveznek-e a klinikán felkészítést a szülésre? Engem nagyon érdekelne, csak, hogy szokjam a gondolatot.
Genetkikai uh-n szerintem nem voltam, az mit takar? Utoljára a 18. héten voltam Sipos dokinál UH-n (keddenként szokott lenni). Az AFP laborleletemet még nem láttam, a doki rájuk csörgött, s utána azt mondta, hogy minden ok.
Megnyugtattál az elől fekvő méhlepénnyel. Lehet, hogy én is azért nem érzem, s bevallom türelmetlen is vagyok, mert 2 percnél tovább nem tudok nyugodtan maradni, figyelni.

Pocó:
Kitartok, én holnap lépek a 21. hétbe. Két héttel ezelőtti UH alapján (18. hét) a méhlepényem a mellsőfalon tapadt, és Maszatka vizsgálatkor fejvégű fekvésben lebegett. Eléggé nyugis lehet, mert amikor panaszkodtam a dokinak, hogy nem hajlandó mozogni, akkor neki is meg kellett egy kicsit csiklandozni az UH-val a hasfalat, hogy méltóztasson egyet rúgni. Kész kiskirály(lány). Kép

Mindenkinek szép napot, pocaklakók jól viselkedjetek!

zsófi
papzso
 
 


Lanyok az Auchanban vannak nagyon jo gumis es kotos nadragok. En vettem kettot. 1890 Ft.
Nem kismama nadrag, de szerintem csak kismamiknak jo, mert derekanal gumi van es ugy ki tud nyulni, hogy a 9. honapban is jo lesz. Kép
anyaga is eleg jo.
Ha van kedvetek nezzetek meg. Kép
Vendég
 


ReditkeKép, MosziKép,MinikeKép,MagikaKép
Köszi a naci tippeket. Azt hiszem ma megnézem az Árkádban C und A-t, hátha van valami akció. Aztán ha nem lesz olcsóbban 9000-10000- nél, akkor belenyugszom az árakba.

LinatoKép
A Manu Artban vettem tegnap egy lenvászon nacit 5900-ért.KépKép Ár érték arányban magasan ez volt a legjobb vétel a városban. És nagyon klassz pólók is vannak hozzá. Persze kicsit sportos, tehát aki még dolgozik annak nem biztos, hogy jó. Nagyon kényelmes, és tetszik is, de sajnos csak itthon vettem észre, hogy lyukas az egyik szára. A párom visszaviszi ma, mert a közelben dolgozik. Jól nézzétek meg, ha vesztek, mert sajnos sérülékeny ez az anyag. Viszont van nagyon sok színben.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cateye, én is farmert keresek, tegnap egész du. a várost jártam, és végül nem tudtam venni. 10-12 ezer forint mindenhol a farmer, ahol én voltam, de nem találtam egyet sem, ami jó lett volna rám, mindenhol baromi nagyok voltak. A C und A-ban is voltam tegnap az Árkádban, 12 ezerért voltak farmerok, de hatalmasak voltak. Egyedül a La Halleban találtam olyan farmert, ami tetszett is és méretben is jó volt, szintén 12 ezerért, de az összesnek feslett szét az anyaga! Szóval ennyit a farmervásárlásról. Úgyhogy ha te találsz valahol, kérlek, majd szólj nekem is. Köszi.

Papzso, én tegnap voltam uh-n, most vagyok 15 hetes, és kérdeztem az orvostól, hogy elképzelhető-e, hogy már most a baba mozgását érzem, mert nem tudom elképzelni, mi más lehet ez az érzés. Mondta, hogy igen, főleg mert elég vékony vagyok, de ez egyénenként annyira változó, hogy szerintem nem kell aggódni amiatt, ha valaki még nem érzi a 21. héten. Lehet, hogy még ma megmozdul a baba, lehet, hogy 1-2 hét múlva, a lényeg, hogy ne aggódj.

Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Cat! Örülök, hogy sikerült venned. Felsőt majd én is veszek még ott. Tegnap a párom a Lövőház utcában látott egy kismama boltot/Two in one/, holnap megnézem. Az úgyis a Mammut mellett van.
linato
 
 


Linato Kép
Várom a 2in1-os élménybeszámolód. Én is oda készülök, de péntekig egészen biztosan nem jutok el. Remélem, jobb hírekkel jössz, mint a többiek.

VKOrsi + 2 Kismaczkó
10+0

Kép Kép Már készámjegyű a heteink száma KépKépKép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hello csajok Kép

Tegnapo én is bevetettem magam a Camponaba (La Halle, Skála), hátha találok valamit.
Egy nyári ruhát láttam ami tetszett, kis virágos, jó nyúlós anyag, de alig van benne munka és anyag és 13.000 Ft. Normálisak???!!!

Papzso Kép

A genetikai UH ugyanolyan mint a normákl UH, csak többmindent mérnek, nézik, hogy aminek telítődni kell (gyomor, hólyag), az telítődik-e, aminek ürülni kell, az ürül-e, megvan-e a szív 4 ürege, meg a mindenféle aprócska testrészek milyen méretűek.
Szóval simán lehet, hogy neked ez a 18. heti volt a genetikai. Az én orvosom sem mondta magától, hogy az, csak mikor rákérdeztem, hogy az mikor lesz, akkor mondta, hogy most van.

Orsi Kép
De jó, hogy már 2 számjegyet írsz.

Moszi Kép
Szerintem jövő héten lesz torna, de én külföldön leszek egész héten, így tuti nem megyek Kép
Voltál tegnap előadáson? Én odaértem pont hatra, de annyira tele volt a terem, hogy még állóhelyet sem láttam, sőt a folyosón is tolongtak, úgyhogy úgy döntöttem majd legközelebb. Ráadásul kispapi dugóba került, így kb. fél órás késéssel ért volna oda, az meg gáz, úgyhogy passzoltuk a tegnapot.
Macsek Kép Ha te voltál téged is kérdezlek, milyen volt?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Liv!
Nézeggettél már a baross utcai boltokban farmert? Mert ott kicsit olcsóbb mint 10e, de szerintem jók. Nem egyszerű magamnak nadrágot venni, de itt sikerült: azaz a Martelle-ben (a névben nem vagyok biztos, de Baross u. 21)

Edit!
Egyelőre hanyagolom az előadásokat, májusban és júniusra terveztem, hogy elmegyek. De csak 2-3-t találtam érdekesnek a 7 közül.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


EditKép
Sajnos végleges hazaköltözésről nincs szó, de legalább áthelyezik Ausztriába. Szülésnél és utána itthon lesz!Kép
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Jajj de jó újra itt. Komolyan hiányzott a sok hozzászólásKépKép
Múlt hét péntek óta azt sem tudtam, kivel mi van, de a visszaolvasás után már alakul a kép.

Linato, örülök, hogy újra van gépetek és net, annak már kevésbé, hogy pici lányoddal együtt pityeregtetek a nagy "elveszés" kapcsán.

Cat! Gratula a pihenés sikeréhez. Örülök, hogy nem nyílt tovább a méhszáj. A kislurkók így nagyobb biztonságban növögethetnek tovább.

Moszi! Kismama DVD-t én egyedül Rubint Rékától találtam. Nekem van is, de eddig még csak megnézni sikerült, végig csinálni nem. Kb. 20 perces a mi terhes-korunknak (második trimeszter) megfelelő napi torna, és főleg popsira, lábra dolgozik.

Zsófi! Ne aggódj a baba mocorgása miatt. Tuti, hogy akkor fog egy jó nagyon belédbokszolni, amikor a legkevésbé várodKép Nem tudod, hogy Te mikor kezdtél mozgolódni a mamád hasában? Lehet, hogy Te sem kapkodtad el, és a picúr ebben Rád ütöttKépKép

Orsi + 2 KismaczkóKép Üdv a kétszámjegyűek között! Csak így tovább!

Lemaradtam a kilókról folytatott diskurzusról. Nekem kicsit ugyan többet mutat a mérleg, mint az elején, de nem meghatározó a különbség (1-2 kg váltakozva). A pocakom azonban nő. Régebben 73-75 cm volt a derekam, tegnap este viszont már 85 cm volt.
Az aggaszt inkább, hogy egyre kevésbé esnek jól az ételek. Nem kívánok semmit, bár ennek ellenére ebédelek és vacsorázom, még a folyadék sem nagyon esik jól. Egyedül a fagyasztott gyümölcsöket tudom élvezettel megenni, de ez eléggé egyhangú és egyre inkább gyötör a tudat, hogy nem teszek meg mindent azért, hogy egészségesen fejlődhessen a babám. Pedig igyekszem mindenfélét enni, de a környezetemben élők szerint rossz nézni, ahogy eszem - elveszi a kedvetlenségem a többiek étvágyát is. Vitamint és vasat eszek, de mit tegyek, hogy többet tudjak inni, és tényleg "teljes" legyen az étrendem.
Nem szeretném, ha bébike miattam lenne soványka, vagy miattam fejlődne lassabban az átlagnál.

Mindenkinek kellemes, napos délutánt kívánok!

Csirkesz
(18+4)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz Kép
Szerintem ne aggódj ezen az étkezés problémán. Én már a terhesség eleje óta képtelen vagyok nagyobb adag kajákat megenni, azonnal rosszul leszek, amint megtelik a gyomrom, így keveset eszem inkább gyakrabban. Próbáld ki ezt, talán bejön. Kép Az édesség nekem egyáltalán nem esik jól, de semmi különös nincs, ami kívánnék.
Ha erőlteted magadba a kaját, akkor csak rosszul érzed magad. Ha szeded a vitamint és a vasat, akkor semmi baja nem lesz a babának. A baba úgyis elveszi, amire szüksége van. Tedd azt, amitől jól érzed magad. Szerintem ez a legfontosabb. Kép

VKOrsi
(10+0)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csirkesz,
Szerintem se aggódj! Nekem csak reggel nincs étvágyam, de tudom, hogy milyen rossz érzés az. Kb. 40 percig eszem egy szelet kenyeret. A párom már rég megemészti, amikor én még csak küzdök vele.Kép De szerencsere délutánra valahogy megjön az étvágyam.Kép

További szép napot Mindenkinek!
Moncsi
(17+1)
minike
 
 


Egcsi Kép
Ausztria azért közelebb van Kép

Moszi Kép
Kórházas topikban volt válasz a milyen volt az előadás kérdésemre. Egyre inkább az az érzésem, hogy az orvosom és a szülésznőm úgyis mindent elmond és nem nagyon van új ezeken az előadásokon. De azért még bepróbálkozunk 1-2-re.

Csirkesz Kép
Teljesen egyetértek Orsival. Tényleg ne emészd magad a kajáláson. Múltkor a kórházas előadáson említettek egy példát, ami statisztikailag is alátámasztotta, hogy a világháború idején a nagy orosz éhinség idején született babák átlag súlya kb. 10 dkg-mal volt kevesebb a korábbi évekhez képest, pedig éheztek az anyukáik. Szóval a baba tényleg elveszi, ami kell neki, max. te leszel soványka, de nem hinném hogy erről van szó, főleg hogy vitamint is szedsz. Meg különben is ki tudja, egyszer csak lehet hogy elkezdesz enni mint az őrült (vagy mint én Kép )

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


LányokKép

Köszi a bíztatást. Alapvetően tudatalatt én is gondoltam ezekre, amiket mondtatok, de azt hiszem olyan pillanataimat élem, amikor szükségem van egy kis megerősítésre.
Pár napja minden további nélkül kiabálni kezdtem szegény férjemmel, ráadásul a végén még én kezdtem el sírni. Magam sem értettem magamat, de szerencsére elmúlt az a nap. Akkor még saját magamat is idegesítettem. Nektek volt már ilyen?

Nagyon oda kell figyelnem, hogy kik vagytokKépKép Elég furcsa felhasználónevek alatt jelentek meg egyre többen. Remélem rám nem kerül sorKépKép


Nem is mondtam, teljesen megszépítettem a lakásbejárat környékét. Millió és egy balkon-növénykét ültettem, és nap, mint nap gyönyörködön a fejlődésükben. Van olyan is, ami látványosan sokat nőtt múlt hét óta, és már virágot is hozott. A kis virághagymáimon is látszik az élet jele, pár hét múlva azokat is kiültetem - pedig csak 3 napja ültettem el őket és már hozzák is a kis szikleveleiketKépKép

Mondja ezek után valaki, hogy nem termékeny az idei évemKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Zsofi: akkor ez neked a genetikai uh lehetett, ahhoz kell hogy mennyi volt az afp-d. Szulesfelkeszito keddenkent van, asszem fel 3-tol? Az uh elott ki van teve hogy melyik nap mirol lesz szo, meg a vedono telszama, nala lehet erdeklodni. En mar nem jarok, 2. gyereknel mar nem tudnak sok ujat mondaniKép

Cat: allitolag CundA-ban jovo heten minden nadrag 20%-kal le lesz arazva. En most voltam a Polusban, ugy tunik, hogy ezen a heten meg a folsokre van 20%, legalabbis sokraKép

Farmer kismamanadrag: en ugyan meg sosem voltam, cvsak tobbszor olvastam, hogy a Keletinel van egy farmerbolt, ahol kismamaknak is csinalnak nadragokat, 5-6 ezer ft-ert. Ha valakit erdekel, megprobalom megtudakolni, pontosan merre vanKép

orsoly
orsoly
 
 


Csirkesz,
A kiabálás miatt se aggódj! Velem már többször elöfordult, hogy a férjemnek kissé idegesen reagáltam (de azért alapvetöen kedves vagyok vele)Kép. Aztán persze én is elsírom magam a viselkedésem miatt. De tény, hogy sokkal ingerültebb vagyok, mint azelött. Olvastam, hogy ez is hormonok miatt van.Kép Van egy könyvem, amiben a kismamák és kispapák kérdéseket tesznek fel a dokiknak. Itt egy kismama hasonló "kitörésekkel" küzdött. Erre a kispapa megkérdezte, hogy visszakapja-e majd valaha az eredeti feleségét.Kép Az orvos megnyugtató választ adottKép

Moncsi
minike
 
 


CsirkeszKép
Ne aggódj az evés miatt. Sajnos én is ebben a cipőben járok, hogy nincs étvágyam, de a dokim megnyugtatott. Én amikor kismam lettem 40-es méretet hordtam. Most már jó a 38-as is mindenből, és érzem, hogy a pocakomon kívül vékonyabb a karom és a combom is. Nem tudok egyszerre sokat enni, és estére már egyáltalán nincs étvágyam. Azért mindig leszorítok valami gyümölcsöt. Szedek Elevitet is, és Folsavat, hogy a babáknak legyen ásványianyag. Próbálj meg napközben aludni (ha megoldható), mert utánna éhesebb vagy kicsit amikor felkelsz. A dokim egyébként azt mondta, hogy örüljek neki, legalább nem fogok elbálnásodni.KépKép

OrsolyKép
Benézek a jövő héten is a C und A-ba, mert még egy vászon nacit szeretnék venni.

LinatoKép
Írj, ha szétnéztél a 2 in 1-ben. Kíváncsi vagyok rá, mert AlenaKép azt mondta, hogy ott vannak klassz dolgok. Az árak is érdekelnének.

LivKép
Én vettem ma egy farmer nacit, a Baross utcában a Mamma Mia boltban. (Baross u.32.) Nem volt olcsó mert 9.490,- volt, de mindenképpen akartam egy farmert, ami strapabíró. Két oldalt van pamut betétje, és gombbal állítható a pocakrész. A La Halle-t én is néztem, de brutál árak vannak.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Helló MamócákKép

Jó rég írtam megint. Voltam belgyógyásznál, minden oké volt. Dokibácsi szerint a terhesség alatt el fog múlni az ekcéma a kezemről. Jó lenne. Gergővel még nem volt rajta, csak most decemberben jött ki.
Pénteken megyek az afp vérvételre.

Ingerültség nálam is pár napja tapasztalható, csak sajna nálam sokszor szegény Gergő a szenvedő alanyKép Tényleg a hormonok okozzák, Gergővel is sokszor sírtam el magam ok nélkül, meg veszekedtem a párommal.
Szerencsére van a fránya hormonoknak kedvező hatása isKépKép

Csirkesz
múltkor még azt írtad soha ilyen jókat nem vacsiztálKép Folyadékot én se kívánom, csak a tejeskávét. Édességet se, de tegnap megleptem magam egy MagnummalKépMost meg sül a muffin.

Én sokszor úgy vagyok, hogy úgy ennék valami finomat, de nem tudom mit, mert aztán semmi sem esik jólKép
Azért már híztam 3 kilót, de az elején lement 1-2, szóval rámfért.

Torna
szomat óta nekem se volt rá időm sajnaKép

Pocak
Most mértem, 81 cenyó. sokkal nagyobb, mint anno Gergővel.

Képzeljétek, tegnapelőtt akkorát "rúgott" belém a pici, hogy feljajdultam és felugrottam. Nagyon furi volt, Gergő ilyet sose csinált, csak forgolódott. a többiek azzal bíztatnak, hogy ez normális. Hátsó falon tapad a lepény, biztos azért.

Reditke
campona nekem sem jött be, semmit se találtam.

Cat
KontrollKépKép

Linato
Én is minig attól félek, hogy elkóborol a Gergő. Már a kertkaput is zárni kell, mert ki tudja nyitni már. A másik topikban ajánlották a póráztKépKép

pusz, jó pocakosodást
Judy
(16+2)
Fodroczy
 


Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e valahol olcsón beszerezhető biztonsági öv terelőről. A Megában lehet venni emlékeim szerint 10e Ft-ért, de ennyit nem vagyok hajlandó fizetni érte. Viszont mivel rengeteget autózunk, és már most kellemetlen a biztonsági öv a pocakom alsó részén ( a kezemmel szoktam "terelgetni" ), ezért érdekelne egy esetleges olcsóbb megoldás.

Pocó ( 21 hét )

Kép
Kép
pocó
 
 


Pocó,
övterelésre nekem bejött a ruhacsipesz: csak húzd meg kicsit (2-3 cmre) az övet, aztán rakd rá a csipeszt. Így nem a pocakon feszül az öv, hanem a csipeszen. Ha pedig feszülnie kell az övnek, ugyanúgy feszül, csak azzal a 2-3 centivel hosszabb, amit lehúztál a csipesz alá. Nagyon kényelmes,Kép én már hetek óta csak így bírok autózni, különben pont rossz helyen szorítana. Azon az egyen aggódom csak, hogy mi lesz, ha tényleg kell az öv, mert akkor pont a pocakomon fog meg... De sajna én is csak a 10ezres alternetívát ismerem, az meg egy kicsit sok lenne...
babs
 
 


Sziasztok!

A 2in1-ban gyönyörű cuccok vannak, de az árak.Kép Egy nadrág 9990 hosszú és halász egyaránt. Egy felső 6500. Ujjatlan 4500. De tényleg nagyon szépek vannak.
Vettem egy rózsaszín halásznadrágot, mert nem bírtam ellenállni. Aztán átmentem a Manu-Artba és vettem 5900-ért egy kék len nadrágot és egy kék felsőt 2900-ért. Most aztán jól elkényeztettem magunkat.Kép

Judy: a póráz nem válna be, mert Korina torka szakadtából üvöltene, ha megpróbálnám rátenni.

linato(18+3)
linato
 
 


Linato
Hát elég groteszk ötlet ez a póráz. Szerintem Gergő se csípné. Ő még azt is utálja, ha körömvágáshoz, hajvágáshoz fogom meg. De állítólag Angliában teljesen általános, hogy ezzel "sétálnak" az embergyerekek.
Új cuccokért irigy-irigyKép

Szalma vagyok, párom brazil-magyaronKép
Judy
Fodroczy
 


Cateye, köszi, el fogok nézni a Baross utcába.

Orsoly, mindenképp érdekelne annak az üzletnek a címe, ha esetleg meg tudod szerezni, ahol készítenek farmert kismamáknak is. Köszi.

Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Csirkesz!
Ezek a dühkitörések nálam is elő szoktak fordulni.Tuti,hogy hormonok okozzák!(legalább is jó kifigás)De nálam ez normál esetben menszi előtt is szokott jelentkezni.Ágotával való terhességem alatt ez még veszélyesbb volt.
Tegnap mi is virágoztunk,de az estikémet újra ke mert vetni mert nem kelt ki rendesen.Pedig nyáron a teraszról olyan jól érződik az illata.
Linato!Ne bánkódj,ez még a jobbik eset.Az én lányomat rendszeresen elütik a felnőttek a bevásárlókocsival.Mostanában sokszor van olyan,hogy nem ül bele a kocsiba sétálni akar.Nem tudom mért van ez de az emberek egy méter alatt nem vesznek észre semmit,még a gyereket sem.Ha szólok nekik,hogy jobban is vigyázhatnának még ők vannak felháborodva.
Kellemes szép napot mindenkinek!GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Csak gyors kérdés:

Melyik Mammutban van a ManuArt (1 vagy 2)?
És merrefelé (emelet, irány, más üzletek a környékén)?
Főleg, ha a Mammut 1, mert az egy labirintus nekem.
Csak nagyon rövid időre tudok beugrani és nincs időm keresgetni.
Nagyon köszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Halihó!

Tegnap nagyon furát éreztem, mintha egy hatalmas buborék pattant volna el a pocakomban, teljesen más volt, mint amikor az emésztésével van embernek baja. Lehet, hogy ez az? Ha nem, akkor is várok türelemel. Kép

Csirkesz sezrintem ne aggódj emiatt. Én a páromat a legelején felkészítettem arra, hogy elviselhetetlen leszek, ehhez képest, csak néha vagyok elviselhetetlen. Tegnap otthon voltam, párom Linuxot telepített a gépre, nem tudtam bejutni. Felhívtam, hogy segítsen, és a harmadik percben már bőgtem, mert nem ment, hiába csináltam mindent úgy, ahogy mondott. Ő meg nem értette, hogy mi a bajom, nehezen hitte el, hogy csak annyi, hogy nem boldogulok a géppel. Utána egész nap hivogatott, hogy jól vagyok-e. Egyébként a reklámokon is bőgök, és szinte minden filmen. Én mindent a hormonokra fogok, azért titkon bízom abban, hogy a klimaxig nem húzódik el a hormonális változás Kép

Övterelő:
Én az egyik barátnőmtől kaptam, de sokszor nem kapcsolom bele a biztonsági övet, mert akkor pont a combomnál levő ereket szorítja el, hacsak nem ülök nagy terpeszben.

Orsoly:
Köszi az infot, majd alaposabban nézek szét máskor uh-ra várva. Ahogy leírtad, be tudom azonosítani, a legutóbbi uh-m ilyen volt a 18. héten, minden telítődött, ahogy kell, szívkamrából is pont négyet alkotott a kölyök, szuperül festett a kis koponyája meg csontváza is. Nagyon várom a következő kukucskálást!

Most éppen dilemmázom, a 26. héten repülhetnék Bukarestbe öt napra. Szívem szerint mennék, mindenki vagy aggódik vagy felelőtlennek tart. A eszemmel egyetértek velük.
papzso
 
 


Papzso Kép

Bizony-bizony. Ez már lehet a baba. Pontosan valami ilyesmi érzés a mozgás legelején.

Repüléssel mi a baj? Maga a repülés vagy inkább Bukarest?

Mi is most megyünk Londonba (bár még csak a 22. hetet kezdem). Az orvosom a repülőre azt mondta, hogy nyugodtan, semmi panaszom, energiám a tetőfokon.
Viszont Bukarest egészségügyi szempontból, hát nem tudom.... Ha ne adj Isten valami miatt kórházba kerülne ott az ember.....Dehát miért kerülnél??!! Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit!

A Manu-Art a Mammut 1-ben van a földszinten. Ha hátulról mész be a piac felől jobb oldalt a harmadik bolt. Előtte van egy gyerekeknek való beülős játék, tudod olyan 100Ft-al működő.
linato
 
 


Linato Kép
Köszi, megnézem.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Már nem dilemmázom, a nagyfőnök jobban félti Maszatkát, lebeszélt. Lehet, hogy éretlen vagyok még, de jól érzem magam, mégis mindenki félt, óv.

puszi mindenkinek!

ui: köszi a C&A- s leárazási hírt
papzso
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: