Sziasztok!
Benéztem, mert már hiányoztatok, bár már későn van nekünk és a kicsim már aludna, de ezt a levelet már nem hagyom ki.
Swensonnak
Tudom, hogy nem kellene idegesítenem magamat ezzel az anyós üggyel, de olyan rossz, hogy a végleges társamnál ezt a tipust fogtam ki.
Jó lenne egy kedves, szerető, mosolygós anyós, főleg úgy hogy ebbe a városba költöztem, és itt igazán fontos lett volna a családi támogatás, ha már csak őket és a páromat ismertem.
De mikor idejöttem, ő igen magas beosztásban dolgozott, de nem segített állást találni, azt mondta menjek el több műszakos beosztásba, ő is úgy kezdte a Vasműben.
Jó öltet diplomásan, vezetői beosztás után, menjek el valami fizikaira. ½ évig nem is volt munkám, szenvedtem mint a kutya de nem segített.
Ma meg megjegyezte, kérjünk ruhákat a szomszédból, rokonoktól, ő is úgy nevelte fel a gyerekeit, hogy jöttek-mentek a ruhák, minek újat venni?
Én is kaptam barátnős ruhákat, de azért újat is akarnék a kicsinek. Nincs igazam?
Inkább néha attól félek, hogy megpróbálja ellenem befolyásolni a páromat….
Suli.
Mivel ez már több diplomás végzés, így mindig mikor leadják az anyagot, akkor az előadások után van a vizsga, de nem igazán segítőkészek, bár valaki azért kedves. Megbuktatni nem fognak, csak beérjek a vizsgákra.
És elnyertem egy öszöndíjat, így nem akarnám hogy kárba vesszen, mert ritkán fizet ki az állam helyettem 2 m Ft-ot előre, tanulmányi szerződés nélkül.
Sajnos a hétvégét is tanulással töltöttem, de azért tegnap beiktattam egy kis shoppingolást Pesten a barátnőmmel. Jól is esett a lelkemnek.
A kérelmet pont holnap akarom megírni, hogy egy vizsga alól felmentsenek, és ha az sikerül, könnyebb lesz a nyaram.
Védőnő.
A Rita el is ment feljelenteni a Polgármesteriben, ha velem is történik még egy negatív én is ott fogok kikötni.
Hízás.
A dokim azon a véleményen van, hogy ahány hónap annyi kiló, tehát sok vagyok neki. Csak azt nem tudom mit vonjak még meg. Nem használok cukrot, nem zabálok sütit, magvas barna kenyér, igyekszem a tésztát is mérsékelni, csak ásványvíz, kevés hús, szója, saláták, cukor mentes narancslé, jó néha jön a fagyi és egy kis sült tejberizs, de hát olyan finom. De azt sem két kanállal. És igyekszem este nem enni.
Hát majd az eredménytől függ, lesz e elvonó vagy sem.
UH.
Jövőhéten lesz dokibácsizás, és akkor már biztos küld UH-ra, de én már előre be is jelentkezem, és a vizsgálatot is kérem tőle, hogy nézzen azért körül.
Köszike a hozzzáfüzéseket.
MucskaAndi.
Hát szerencse hogy a párom, ne az anyjától függ, bár azért jól jönne egy kis anyagi támogatás, de ha neki nem jut eszébe. Az a legrosszabb hogy nincs senkije és a Csabát kapdossa elő, ha füvet kell nírni, ablakot leslagolni, villanykörtét cserélni este 10-kor, vizet felmosni, mert nyitva hagyta a csapot… stb. Tud nemet mondani a párom, de hát sajnálja ő is az anyját, meg mégiscsak az anyja. Egy párt kellene neki szereznem, és akkor Hawaii lenne.
Védőnő.
Mivel az enyém meg se mér, így csak én tudom, hogy mennyit híztam. Én nem tudom mi van velem, nem voltam hízásra hajlamos, és szerencse hogy magas vagyok, de azért megállhatna a dolog. Ne egyek semmit? Belehalok.
Nekem meg azt mondták a 28 . héten, orvos, hogy mostantól heti ½ kg az biztos, tehát havi 2-3 kg és még van hátra 3 hónap. Ebből a szülésnél leadok 7-7 kgot és ha ügyes vagyok a szoptatásnál a többit. Hogy igaz-e majd meglátom.
Báránybőr.
Azért nem kérdeztem, mert nem is hallottam eddig ilyenről, itt olvastam, meg valaki mondta és azóta nem jártam Pesten babás boltban, itt helyben meg nem hiszem hogy ismerik.
De most nyomozok utána.
Zsuzsa.
Mikor állapítják meg a kicsik súlyát? Csak az utolsó hetekben? Vagy az orvos a vizsgálatkor közli, hogy hogy is állunk. Hát az már a 17. hétnél látták hogy 1 héttel előrébb járunk, de az is lehet hogy valaki elszámolta magát.
De ha most megyek UH-ra, azt követően csak mondanak valamit a méretére.
Hát most a hízástól kicsit megijedtem, nem fogok enni holnap. Pedig már ma éhes vagyok.
Ruha.
Akkor pamut rugi, rövid és hosszú ujjú is legyen kéznél, pelust azt tudom.
És a z egészen kicsik viselnek kisnadrágot, vagy az a köldökcsonk miatt sem ajánlatos?
A rugi a biztos, hogy fogja a derekát?
Bocsi de nincs nagyon kisbabás barátnőm, aki meg van, azt mondja ne törödjek semmivel így is úgyis felnő az a gyerek.
Bellana.
Hát a védőnő teljesen kiborította a Ritát, de egyszerűen nem értem hogy hogynem fér a fejébe, hogy egy kismamának árthat a hülyeségével, és nem elég neki hogy nyitva van a méhszáj, még ő is idegesíti. Egyszerűen kielemezte neki, hogy ez az állapot annak tudható be, hogy gondok vannak közöttük otthon, nem jó a házaséletük, és a párja máshol oldja meg a vágyinak beteljesülését, és jó lenne ha jobban vigyázna rá, mert nem lesz apja annak a gyereknek. De ahogy irtam, elment feljelenteni a nőt, remélem le is csukják, kellene hozzá mennem a jövőhéten, de nem megyek, majd ha csak hazatértem a szüleimtől.
Hát ezt a nőt nem is akarom, hogy kijöjjön, de mivel elköltözök ezért akkor már előre kellene keresnem otthon védőnőt, majd rákérdezek hogy mit is kell tennem az értesítése miatt.
Vagy elegendő a gyerekorvos léte? Vagy valami pénzes dologhoz kell a védőnő jelenléte is?
Orsi.
Kiságyat mi ilyet néztünk a Megatoysban, hogy oldalt leengedhető, állítható 3 magasságban, több színben-fa fajtában, 28 e-nél kezdődnek, és Drewex tipusú, legközelebbre a közelebbi modellt is leírom, de az valahol a gépen van excel táblázatban.
Sterilizáló.
Én is így gondolkodtam mint te, hogy ne legyen túl steril környezet, és elég a forróvizes megoldás, és a lábosos kifőzés.
Hát nem tudom, itt valaki ez mellett valaki más mellett döntött.
Majd még meggondoljuk a dolgot.
Pesztonka jó, a sok infoból kiderülve és a mellszívós gépnek van orrszívós része is. De külön is van, és ezt is a Megatoysban láttam 7-9 e Ft között.
Lányok.
Ha kb 1 óráig tart az út a kórházhoz, nem csúcsforgalomban, mi az az utolsó határ, mikor indulni kell? És mi van ha elfolyt a magzatvíz, beérhetek még? Vagy akkor inkább már helybe menjek be a kórházba?
A dokibácsim azt mondja úgy is érezni fogom, jaj de mit kell majd éreznem. Hiába olvasok utána, vagy beszélek a szülésznővel, de mi van ha nem tudok helyesen dönteni.
Anikó.
Én mutogatom magamat, és megnézi a vérnyomásom és kérdezget és ez nagyon jó. Mivel az elöző orvosom, azt mondta nincs magának semmi baja, jöjjön 1 hónap múlva, ide a pénzt. Én meg kérdezni sem akartam, mertem tőle, olyan képet vágott. Sokan mondják hogy nem kell sokat matatni, mert ha gond van a jelekből úgyis látod és érzed.
De most megvizsgáltatom magamat kívül belül.
Én meg szerdán megyek vércukorra, nagyon örülnék ha nem kellene nagyon diétáznom. És ne felejts el vinni rendes citromnak a kifacsart levét, jobb mint a citromlé, és állítólag annyi vízzel lehet meginni amennyivel akarod, nálunk előzöleg így volt, lehet hogy még hideg ásványvizet is viszek hozzá, hogy ne a meleg csapvízzel kelljen szenvednem.
4D. te hányadszor mész 4D-re? Én most nem tudom eldönteni hogy oda vagy a kórházba menjek, bár a Praxisba is megcsinálják a genetikait, és elfogadja az orvosom.
Zsuzsa.
Nekem nem segítenél egy kicsit szülés ügyben? Sajnos ilyen téren csak császáros barátnőim vannak, meg egy aki a borzalmas történeteivel elrémít. És eléggé foglalkoztat hogyan is indul el az a dolog, milyen érzést vált ki belőlünk, és milyen feladatokat látnak el a körülöttünk lévő kórházi dolgozók. Mi a menete az egésznek?
Ha tudnál segíteni
kneiszeln@freemail.hu.
Na megyek aludni, szegény párom már nem győzött várni.
Álmodjatok szépeket.
Niki