Jó reggelt!
még mindig túl nagy a létszám

na, majd holnap! pedig tegnap jókis front volt...
Tecaa, nektek viszont nagyon szívből gratulálok!!!! sok boldogságot a kis új élethez!!!!
ettike, nem viszem még ki hivatalosan misit. igaz, többnyire nyitva a teraszajtó, onnantól, hogy kint melegebb van, mint bent, mert a nagyok ki be mászkálnak, de az ajtó mögött van a járóka, nem mozog neki a levegő. Védőnő meg rohadt messze van - itt semmi nincs közel - és autóval voltunk. szerintem húsvétkor már elmegyünk sétálni...
andi, infacolt adhatod nyugodtan, nem szívódik fel. 4 hetes kortól meg gripe water, elég komoly csodaszer

és a babamasszázs pocak masszírozásai, meg nekünk még az is segített, hogy kb derékszöget zár be a pocakkal a combocska, és jobbra balra forgatod így a térdecskéit óvatosan. és utána feltolni a combokat. meg a pocakján gyúrjuk a tésztát / dagasszuk a kenyeret /sodorjuk a snufnudlit - mondókát értelemszerűen, és persze finoman. ha sír, ezek nem működnek, kell, hogy ellazuljon hozzá, ezért, ha cumizik pl, az jobb.
ha nagyon sok a tejed, akkor lefejni az elejéből, amíg az első tejleadó reflex elmúlik, és nem ömlik annyira, így nem fog olyan sok levegőt nyelni. az első tej amúgy is tejcukorban gazdag, ami az agy fejlődéséhez kell ugyan, de kevésbé tápláló, ráadásul könnyebben fájdul meg a pocak tőle, szóval a pici babapocaknak ha csak ezzel van tele, nem jut zsíros tejhez, megterhelőbb is. De kell az elejéből is a tejnek!!!
nálunk nagyon sokat számít az összebújás is. nem ANNYIRA fáj a pocakjuk általában, csak annyira, hogy ne tudjanak aludni, és félnek is, és anya közelsége kicsit feledteti.
hosszasabb böfiztetés is segít, misi nem böfizik azonnal, hanem csak ha már lefektettem vízszintbe, utána pár perccel, akár 20 percet is lehet a vállamon, semmi, de ha leteszem, pár perc múlva már dugdossa a nyelvét, és jön is a böfi - ha nem veszem fel, a csuklás...
pocakmelegítés is segíthet, cseresznyemag párnát is lehet tenni neki, de ha saját hasadra fekteted, az is nagyon jó. ha nem éjjel lenne, mondanám a kendőt, mert a kendőben ráadásul ahogy mozogsz, masszírozod és melegíted egyszerre a hasát. meg úgy általában a hason fekvés jobb a hasfájós babáknak.
és persze babakajákat kell enni. kihagyni az ilyeneket, hogy fűszerek, laktózos tejtermékek, tojás, szója,paradicsom, citrusfélék, kbetűsök, füstölt áruk, aprómagvasok.... ha nincs változás 3-4 nap alatt, lehet enni nyugodtan.
végső esetben lázmérő, szélcső, de csak végső esetben.
profi vagyok hasfájásban, réka három és fél hónapos koárig nem tudott segítség nélkül kakilni... (úgy kellett mindig kitornáztatni belőle) sírtam örömömben, mikor sikerült neki először...
egyébként nyugodtan gondolj majd rám, mint sorstársra, mármint hogy nem vagy egyedül, mikor éjjel szenvedtek, misire is mindig éjjel jön rá a hasfájás, votl olyan, hogy 4 órát voltam ébren, mert mire elaludtam volna, nyögött, vagy felsírt... igazi középkori kínzás...
nekem már lefelé mennek a kilók

ma reggel már 85 kiló alatt volt a mérleg mutatója, annyira jó! és mikor megmostam a kezem, a régi volt. pont mondtam a férjemnek, hogy hogy tudok ennek is örülni, de bő 20 kilóval vagyok több, mint amiko rmegismerkedtünk... az, hogy abbamaradt a sportolás, meg ülőmunkát csináltam, eléggé rosszat tett... azt hiszem, most nagyon elégedett lennék, ha valaha majd 6-al kezdődne a kilóim száma.
hát, gyönyörűek ezek a gyerekek! marci is meg boróka!!! És réka is! giunta, igazi sztárfotót sikerült csinálnotok.
na, mennem kell, éppen három gyerekem bőg... jaj.