A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Értettem Julcsi, teszem a képet. :D

Kép Látjátok lányok milyen izmos vagyok? :lol:

Azt hiszem lányok mi ezzel a képpel szállunk harcba a szépséges
lánykák kegyeiért. :lol: :lol:

Kép

Kép
gjéti

Millye: sztem se vágasd le!!! Én maximum a hosszából nyírnék le,de azt sem biztos! :lol:
Na most már holnap csatolok én is képet, mert megint kimaradunk a buliból! :shock:
Gjéti,cuki a kis izmos Olika!! :lol:
Teliholdat érzékeltük, piszok nehezen aludt el Bocikám, remélem alszik és nem kiabáltam el :shock: , a cicim szétette, csak sikerült regenerálódnia 11 ig. Tegnap elszúrtam egy kicsit, 2x is nyomtam szundit, nem is sikerült fényesen a hajnal, merthogy 3 kor mellettem kötött ki..... :cry: Na majd ma, hiszen eddig olyan jól ment.
Tényleg Julcsi Te kipróbáltad az álometetést?
Jó éjszakát Mindenkinek, szaladok még tudok aludni 1 kicsit 11ig.
Mi a helyzet skypon, van forgalom rendesen? És chat vagy élőszó party van?

Kép
kaandi

Írtam nektek délelőtt egy szép hosszú hsz-t. De nem csak a a terjedelme volt hosszú, hanem az idő is, ami alatt elkészült, ez lett szegénynek a veszte. Letelt valami időkorlát, és elröppent a cucc... :evil: És se kedvem ,se időm nem volt újra írni.
Nagyjából:
Zsu: Részvétem! De én hiszem ,hogy odafentről klasszul látni ide, (különben az én anyukám hogy láthatná az unokáját :P ), úgyhogy biztos lehetsz abban, hogy a drága dédike büszkén mutogatja Bencust a többieknek!

Zsancy, Zsu, tekintélyes méretek, az igen, lassan örökölhetik Apa és Anya ruháit!

Vera, örülök, hogy apa nálatok is alakul... Altatás útja rögös, ma is csak csetlettem-botlottam rajta. Ezért is telt annyi időbe a reggeli hsz, mivel Léna gyakorlatilag 10-től negyed kettőig sivalkodott alvás helyett kisebb nagyobb megszakításokkal az ágyikójában. És amikor már úgy tűnt, alszik, jöttem írni, de újra és újra felsírt. Nem értem én ezt, ez normális jelenség? Amikor ébren van, (és ez napi 8-10 óra :shock: ), szinte csak percek, amíg nem sír (fürdetés, masszírozás, néha pelusozás eleje, és a szopi), nem lehet vele játszani, ő sincs el egyedül, hogy csak nézegetne. Ébredés után kb 40-50 perccel már jelzi, hogy fáradt, és ebben már a szopi 20-30 perce is benne van. És nincs átmenet, hogy kicsit fáradt, egyre jobban, majd sír, hanem rögtön nagyon sír. Nem lehet vele élvezni az időt, csak nyugtatással, csitítással telik a nap. Nem mosolyog(pedig már tud), nem gagyog(ki sem derült, hogy tud-e), csak panaszkodik. Ma már nagyon csúnyákat gondoltam, aztán meg sírtam, mert csúnyákat gondoltam. :oops:

Voltunk ma a 6 hetesen, minden rendben (Zsu átadtam az üzenetet Dokinak :wink: ), de miután így nem aludt délelőtt, gondoltam, alszik majd az autóban, hát nem. Pár percre csukódott le a szemecske! Hazafelé bementünk a madaras T-be, ott alukált kicsit a hordozóban, de hazafele újra sírt. Szóval gyakorlatilag reggel 9-től este fél 9 ig perceket szunyált. Valami itt nincs rendben, vagy én cs.sztem el, de nagyon a dolgot.
És öcsém elvágta flexszel a lábát :cry:
Ha nem sütne a nap, már kiugrottam volna az ablakon(kertes ház, b.sszus!)
Millye, nincs valami homeós cucc depire? :roll: ...és nehogy levágd a rocker fürtöket!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

gjéti: nagyon édes izmos Oli is!!

gerendai zsu: ismét csak kitartást tudok neked kívánni, de ha Millye tud homeos cuccot az lehet hogy jót tenne.

kaandi: a skype-n amúgy a csoportnak mi értelme? Én látom hogy ki van fenn innen, de most akkor lehetne konferencia szerűne chatalni? Vagy miiiii? Na remélem tudtál pihizni 11-ig.
Jóccakát mindenkinek.

Kép
budabo

Bencust úgy kellett felkelteni fürdeni, és enni! Nagyon kiütötte az oltás! De láza viszont szerencsére nincs! Szerintetek ha eddig nem lázasodott be, még lehet lázas!? :roll: Délbe kapta az oltást!

Millye: Le ne vágjátok Andris haját, annyira édes! A férjem is jól szemügyre vette a kisfiadat, és neki is nagyon tetszik a haja! :D

Julcsi, sajnálom a barátnődet, :cry: drukkolok, hogy hamar összejöjjön nekik a kisbaba!

Bogi, már nem gyötröm magam, fentről úgyis látja a dédim Bencust! Kedden utazunk le vidékre a temetésre! A vidéki rokonaink is most fogják először látni Bencust, de én nem így akartam nekik bemutatni a kisfiamat! :cry:

Gjéti, nagyon izmozik Oli baba! :lol:

Zsuzsi, így igaz fentről gyönyörködnek a babáinkba!
Köszi, hogy átadtad az üzimet! :wink:
zsu83

Sziasztok!
Stelly, köszi a C&A-s infót, nagyon el voltam tévedve :lol:

Mi is kopaszodunk rendesen, minden tele van a pihe-puha hajacskával.
Zétike 5 hetesen 5600 gramm, egy hét alatt 300 grammot szedett magára. Megjegyzem, látszik is rajta, egyre pufibb. Védőnéni elájult rajta, hogy így gyarapszik.
Száva 3 hónaposan volt 5700 gramm, ő 3400-al született.

Tegnap és ma nálunk is katasztrófa volt az alvás, már én is bőgtem, mert tele vagyok munkával, amit már írtam is, és semmit de semmit nem tudok csinálni Zétitől.
Ő nem sír szerencsére, maxi nyűglődik, persze rajtam, mert az ágyban nem marad meg ilyenkor. Ma a hosszú alvása is csak egy óra volt, na addig meg tudtam ebédelni, és elmosogatni, meg egy adag mosást betenni,. ennyi volt.
Estére olyan fáradt volt, hogy fél 9-kor apa vezénylete alatt elaludt a pihenőszékben. Egy óra után felkelt cicizni, de azon is beájult egyfolytában, aztán rajtam elaludt, és most ébredtem, tettem be őt az ágyba.
Nagyon nem akarok álomba merülni, mert egy óra és kelni fog kajálni.
Egyébként ő 2-3 közt kel, és én olyankor mindig magam mellé veszem, eszik, közben én alszom.. aztán ő is....
A fórum órája egy órát késik, most 1 óra van...

Nekünk a doktornéni szinte az összes oltást ajánlja, amit Ladmon itt felsorolt...
Száva is szinte mindent megkapott, csak akkor még nem volt Pneumococus és Rota elleni....

Bárányhimlő ellenit én 3 évesen adattam be neki, és nagyon örültem, hogy nem volt bárányhimlős, randa egy betegség. Amúgy mikor kitört az oviban a járvány, volt olyan, hogy a csoportjukban csak 5-en voltak, a többiek mind betegek voltak. Persze ők 5-en oltottak voltak.

Gerendai Zsu, egyenlőre hagyd a fenébe az ágyba szoktatást pár napig (szerintem) Lénus még olyan kicsi, biztonságra van szüksége. Ha állandóan sír, mikor fent van, az nem normális dolog, nem érzi jól magát.
Inkább tartsd magadon, a kezedben, magadon altasd, hogy biztonságba érezze magát. Szerintem csak úgy lehet ágyba szoktatni, ha jól érzi magát a gyerek, és nem fél egyedül maradni.
Mondom én, akinek állandóan a nyakában alszik a gyerek.... :oops: Viszont szinte soha de soha nem sír! Csak ha éhes, vagy nagyon fáradt, de akkor is csak egy percig, aztán a nyakamba bújva megnyugszik.
Szerintem most az ágyban alvás helyett fontosabb az, hogy kiegyensúlyozott legyen a babóca, a sok sírás megviseli a kis idegrendszerét.
A délutáni nagyalváskor amúgy be lehet tenni Zétit is az ágyba, sőt a múlt héten olyan szépen haladtunk, hogy volt, hogy délelőtt is aludt ott. És már ott tartunk, hogy elvan akár fél órát is szépen az ágyában, nézegeti a forgót, pedig eddig nem maradt meg letéve. Sőt tegnap 5 percre el is aludt egyedül benne. Mi ilyen lassú léptekkel próbálunk előre haladni.
Na, mrs. okostojást hallottátok... :lol:

Bogi, igen, úgy lehet chatelni, hogy mindenki aki fent van írhat és azt azt mindenki látja, tehát egy ablakban 14-en... most ennnyien vagyunk regizve, de írni csak 3-4-en szoktunk, a többiek nemtom merre vannak... pl. téged is látlak zölden, de soha nem írsz a csoportba...

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Milyle, irigylem ám Zéti nevében a sok hajat! Mi is szerzetesnek készülünk a frizkóval :lol:

Sőőőt, a sok szép bőrű babót is irigylem, Zéti olyan, mint egy kis pöttyös labda, sőőőt rosszabb, szinte egybefüggő kiütés az egész kis arca és nyaka, még a füle is.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Muszáj volt jönnöm.
Képzeljétek nagy nap van, épp 6 hetesen átaludtnak minősítem az éjszakát, durva... 20-kor evett a kincsem, aztán 22-kor fél órás buksisimivel a kiságyban elaludt, akkor szenvedtem a görnyedéstől, de mennyire megérte... 4-kor ébredtünk együtt... :shock: Mert kialudtam magam én is, eszméletlen... Mióta megszületett nem volt ilyen... Még ha nem is lesz több ilyen mostanában, ez egy akkora ajándék volt a fiacskámtól, a peluscsere és kajcsi alatt végig magyaráztam is neki, hogy milyen ügyes nagyfiú már, és milyen büszke vagyok rá (rekordot evett persze, cumisüvegből mert a kőcicikből féltem hogy félrenyel mint szokott)... :) 6 óra alvás... húúú, még mindig ámulok... :)
Éééés vissza is tudtam tenni aludni, ki vagyok.... még ilyet... na de sokáig nem alszik majd szerintem, meglátjuk... Csak addig maradjon amíg lefejek és befejezem a hsz-t. :)
Annyit vigyorog meg próbál magyarázni, kúszni, rohamtempóban fejlődünk. De félek apóca féltékeny lesz :(, mert mostmár felismeri anyuját, és eléggé húz hozzám... Eddig ugyanúgy kezelt bennünket.

Zsu: én még nem is írtam, hogy mélységes részvétem, átérzem a fájdalmadat. Én mostanában is sokat beszélek apukámhoz (Isten nyugosztalja), úgy érzem vigyáz ránk és nagyon büszke az unokájára.

Gjéti: végre, Oli is mennyi változott, komoly konkurencia, naooooon helyes kicsávó... :D

Millye: szó sem lehet hajvágásról! Ölyan édes így! :)

Budabo: köszi :oops: :D

Jó, hogy felhoztam ezt a kopaszodás témát, megnyugodtam, hogy nem csak nálunk van porondon. Mi bal oldalt kezdtük, és tényleg minden tele van hajjal, a cumiról is úgy kell lemosogatni a hajcsomókat :D.

Panna: Efe szerint is összeillenének, nagyon tetszik nekünk Hannácska, gyönyörűséges.

Bár most azt találta ki nagyfiam, hogy a vér kötelez, és háremet szeretne tartani... :lol: olyan sok itt a cép leány. Én mondtam neki, hogy ne legyen telhetetlen. :wink:

kaandi: nem semmi méretek. :D, asszem nem érünk be titeket soha...

kreiszi: cukika Alex baba. :) Mi most kezdünk elkúszni az ágyban, úgy tud küzdeni Efe, mintha az élete múlna rajta, hogy másszon végre, :D

Kép
Kép
elif

elif: ja hogy nektek van annyi hajatok hogy csomoban tud hullani? :oops: nekünk csak hátul hosszú, de ott sem sok :D

andus: na hát ez az...tudtam én hogy valami bibi ban. Hogy is tudok becsatkalkozni a csoportba? Van egy olyan hogy üzenetváltás a csoporttal és ott kijelölök mindenkit aki a csop-ban van és úgy?

zsu: jobban tudtál aludni? Bencus tetszeni fog a rokonoknak és egy kicsit feletteti velük a gyászt.

ladmon: CSI Füge is rájött hogy van hüvelykujja, éjjel 4-től lelkesen gyakorolt is hangosan cuppogva 5-ig akkor feladta. Majd reggel cici helyett is gondolta hogy az ujja jobb...de meggyőztem :D

Kép
budabo

Zsuzsi: Húúú, én Andussal teljesen egyetértek. Korábban nem akartalak elbizonytalanítani, mert annyira határozott voltál, hogy menni fog és hajrá, nem akartam beledumálni, de a szívem szakad meg Lénáért! Inkább az a rossz neki már, hogy nem alszik.... Ennyi nem alvás után már én is ki lennék borulva.
Próbáld meg egy nyugodtabb pillanatban hasra tenni és az öklét közel tolni a szájához. Hátha rácuppan az ujjára! Ha magától nem megy, kell neki valami, amitől megnyugszik. Cumi kilőve, hüvelykujj marad!
Tudom, nem illik erőltetni, de Eszterem is azóta alszik igazán jókat, amióta rátalált. Ha Léna nem találja, segíts neki. (Ne kövezzetek meg az erőszakos ujjbetolásért, de már tényleg sajnálom szegény kiscsajt - meg az anyját is....)

ladmon

Bogi: Na tessék! Mondtam, hogy viva hüvelykujj! :D

gjéti
: Oli naaaagyon kemény... :lol:

elif: Juhéjjj! Én borítékolom neked, hogy egy-két napig felkel, aztán megint alszik egyhuzamban sokat, aztán megint felkel, megint átalszik és nemsokára azon veszed észre magad, hogy több az átalvás, mint a felkelés éjszaka.

No... Ma nem bírok aludni.... Megyünk mérlegelni! A helyzet nem biztos, hogy rózsás: 4 napja nem volt kaki... Ez már gáz! De nem szenved tőle, akkor mi van? Na, majd védőnénizünk a témában!
Aztán oltás is lesz (de ettől még most sem tartok.... Szerintem azért, mert egyszer a patenttal megcsíptem szegény Esztike bőrét, felsivalkodott és a következő másodpercben már nem érdekelte... Remélem az aprópici szurival is így lesz!) Utána meg: napok óta nem nyűglődött, most már elfér egy délután.

De addig még sok idő van!

ladmon

ne haragudjatok a tegnapi gyászos hsz-em miatt, ma új nap van, újult erővel látunk neki, már süt is a napocska, és Lénám alszik!
Éjszaka sikerült az álometetés(tegnap nem ment, annyira aludt), de hajnalban a csúnya tejci felkívánkozott, küzdött vele vagy 20 percig visszanyelni, végül egy adag úgy megakadt, hogy fulladozni kezdett. Kiugrottam, mint a nyúl, kaptam ki, és fordítottam fejre. tökre megrémült, szerintem még félálomban volt, keservesen sírt. Magam mellé vettem, reggelig úgy aludtunk. Aztán a szokásos 6 órai kelés, evészet, pelus, és már ki is fulladt, mehettünk aludni sírva persze, de 2 perc alatt megnyugodott, és nagyon hamar elaludt. Még éppen jókor kaptam el a pillanatot.

Andus tökéletesen igazad van, hogy közelségre és megnyugvásra van igénye, és ezt próbálom is kielégíteni, csak az elszomorító, hogy legtöbbször rajtam sem csitul el, pedig hidd el, nagyon szelíden, halkan, puhán csinálom. És amikor még 10 perc múlva is ez, akkor kétségbeesek ,meg csalódom magamban, a képességeimben, és persze parázok, h talán baja van. Az ágyba is csak akkor teszem, ha sikerült megnyugtatnom végre. Egyébként szerintem biztonságban érzi ott magát, nem fél, különben is ott vagyok mellette, simizem, csitítom, énekelek, amíg el nem alszik. Nem hagyom sírni, az ágyunk is a bölcsőtől 10 centire. Egyszerűen valószinűleg arról van szó, h nagyon érzékeny az ingerekre, a fényre hangokra, látványra, nagyon hamar lefárad, és még éretlen a kis idegrendszere. Talán lassabban is érik, mint másoké. Tegnap este gyertyafénynél masszíroztam, aztán be az ágyikóba, 2 perc, és aludt.

Na ne haragudjatok, hogy az én sirámaimmal telik be a lap, ugorjatok nyugodtan át, már az is jó, ha csak kiírom magamból (persze jó rafináltan ezt a végére írtam, amikor már mindegy, úgyis elolvasta, aki ide jutott... :lol: )

Ma megyünk Gyömrőre a koponya-hasi uh-ra, remélem minden rendben találtatik a kis buksival :?

És én sem értem ezt a skype dolgot. Én benne vagyok a csoportan, vagy mit kellene tennem, hogy igen?

Szép napot picik-nagyok!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Móni, köszi, hüvelykujj megvan, erőteljesen cupákolva, lehet hogy igazad van, és gyakrabban kéne hasra tennem. Próbálkozom, és nem adom fel, csak néha.
Mérickére kiváncsi vagyok, a 4 napos kakiadag is lök rajta egyet :wink: ! Szuri meg a patentoláshoz képest tényleg csekélység :lol: :P :wink:

(úgy látszik, jó kedvem van.......még)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Talán hugic írta, hogy a csecsemősök szerint a babák sokkal jobban alszanak hason...
Apropó... HUGIC????

Ja, hehe, ha mástól nem, a kakitól csak hízott már!! :lol:

ladmon

ladmon:nyugi, ha baja lenne nem lenne ilyen jól el. Na és ha lassabban hízik mi van?! Mi sem hízunk örült tempóban, tegnapi mérlegelés 5170 g, volt olyan hét amikor még a 150-es hízást sem értük el, most meg 220. De te legalább csak tejet adsz!!!!! És ez jó. :D

Úgy látom skype-vel nem csak én állok hadilábon :oops:

Kép
budabo

Sziasztok!

Bencus nem lázasodott be éjszaka sem, gondolom ezek után már nem is fog! :roll: Úgy aludt éjszaka mint a bunda, 5-kor felkelt enni, és azóta is alszik! :) Pedig a védőnő mondta, hogy tuti lázas lesz!

Andus, szépen gyarapszik Zétike! :lol:
Sajnálom a rossz napokat, remélem ma már sokkal jobb lesz minden!
Próbáld meg Zéti bőrére a gyógyszertári testápolót, nekünk nagyon bejött a kiütésekre, pedig Bencusom arca is nagyon ronda volt! :?

Elif, gratulálok az átaludt éjszakához, nagyon ügyes Efe! :D
Biztos is hogy így van, fentről figyelik az unokákat, vigyáznak rájuk, én őrangyalnak hívom a mamámat, és a dédimet!

Bogi, ma már jobban aludtam, 2szer átmentem Bencus szobájába megnézni hogy nem lázas-e, de szerencsére megúsztuk a lázat!

Ladmon, drukkolok, hogy simán menjen az oltás!

Gerendai Zsu, biztos minden ok lesz az uh-n! Majd gyere uh után!
zsu83

Bogi: egyszerűen csak azon aggódom, hogyan fog 18 évesen a 4 kilójával leérettségizni?? :lol: :lol:
Azé' 2 hósan anorexia... ááááá.... :D

És nyugodj meg, én még a skype-os izét sem csináltattam meg itthon, mert elfelejtettem....
Azért szórakoztatlak titeket itt naponta 8*. :D

ladmon

ladmon: helyes szórakoztass csak!!! Mindig jókat mosolygok rajtad, férjem uramnak is szoktam mondani, hogy tiszta "hülye" vagy a szó jó értelmében persze. A melóhelyen a kolleganővel álldanóan virgonckodtunk és azért ez hiányzik.
Súlyra visszatérve: uncsitesóm 2500-al szülte babáját most 10 hónapos és a Fügcsi mindjárt ráver, DE a baba nem néz ki soványnak, tök édes, mozgékony, gyönyörű kiscsaj, de nem hízik nagy tempóban. A dokinő mondta is anyukának hogy adjon neki tápszert hogy jobban hízzon :shock: , amúgy kap a kiscsaj már jó ideje főzeléket, gyümit is. Ez van. Ne izgulj, érettségire legalább a S-es méretet el fogja érni :D

Kép
budabo

Ladmon, köszi szépen az oltásos infot! :) rotánál én is a nem felé hajlok, mert sokba kerül, viszont úgy tudom, a rotának is van ezer féle fajtája, és abból csak kb húsz ellen véd az oltás, mint az influenzánál. De még kikérdezem a gyerekorvost is.

Millye, nekem nagyon tetszik András kis punk sérója, el az ollóval, meg nullásgéppel! :lol:

Julcsi :( nagyon sajnálom, ami barátnőddel történt. Sajnos nagyon átérzem a bánatát, kívánom, hogy amint lehet, teherbe essen újra, és makkegészséges babája legyen!

Zsuzsi, az hogy ébredés után 40-50 perccel jelzi, hogy fáradt, nálunk is általában így van (nagyon ritkán bír másfél órát, vagy kettőt is).
Korábban Adri csak rajtam tudott elaludni, most már gyakran elalszik a kiságyban egyedül (ujjacskát szopizva), de nem mindig még most sem. Védőnő azt mondta, hogy vannak kisbabák, akik nehezebben szoknak hozzá, hogy kikerültek a pocakból, nekik több közelség kell anyához. Ha Adrinak pocsék napja volt, én inkább hagytam, hogy egy órát aludjon rajtam, hogy kipihent legyen, és utána jobban együttműködött mindenben.
Ja és háton abszolút nem tud ujjacskát szopni, úgyhogy úgy egyáltalán nem alszik el. Persze gondolom, próbálsz mindent megtenni amúgy is...
Sajnálom öcsédet :( nagyon súlyos?

Ladmon, nem kövezlek meg, ugyanis ha Adri nem találja egyedül, én is szoktam neki segíteni az ujjacskával :) mostanában kb háromból kétszer megtalálja, egyszer meg bedühödik, és szabályosan veszekszik miatta, hogy nem :) na ilyenkor anya megfegyelmezi a rakoncátlan ujjacskát :lol:

Skype: én is be vagyok kapcsolva egész nap, de mindig csak három-négy percre robogok ide a gép elé, úgy meg nem látom értelmét írni, fórumra is részletekben válaszolgatok (ja, notepad-ben írom meg a hsz.-eimet, így nem száll el, aztán a végén copy+paste).

Andus, kiütések nálunk akkor durvultak el így egybefüggővé, mikor két nap egymás után gombás kaját ettem. Nem ettél valami olyat, amit eddig nem?

Elif, gratulálok!!! :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Ladmon, mi is csatlakozunk az anorexiás csapathoz :(
Tegnap voltunk méretkezni, és egy hét alatt csak 9 dkg-ot híztunk. A dokinő így nem adta be a két hónapos szurit, majd egy hét múlva hátha lappang benne valami. Ha akkor sem gyarapszik Ati akkor valszeg tápszerpótlást kap. Be is pánikoltam, hogy nincs elég tejem. Ma reggel fejtem is szopi után majd 40 ml, aztán a fejés után kb. 40 perccel felébredt, és megkínáltam a cicivel, de kevésnek bizonyult, mert sírt, így odaadtam neki az estére szánt lefejt adagot. De nem itta meg az egészet csak kb. a háromnegyedét. Akkor most mi van? Most húzza a lóbőrt rendesen (a hasán). Elkezdtem inni a laktoherbet ezerrel, bár félek hogy hasfájást hoz.

Gerendai Zsuzsi: Kitartást, nekünk is voltak ilyen napjaink. Próbálkozz kitartóan a hasadon altatással, ha ott kipiheni magát, akkor kiszakad az ördögi körből (a fáradság miatt elalszik a cicin, nem böfizik rendesen emiatt, és ezért kínozzák a bélgázok, na meg persze játszani sem tud a maga módján, az egész ritmus nem áll helyre)!

Szépek a babák, majd ha lesz időm, és is feltöltök képet a sovány, hosszú babámról :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

Szép napot mindenkinek!

Nálunk hosszú is lesz, mert ma indulunk haza. :D Már nagyon várom, bár annak kevésbé örülök, hogy éjszaka fogunk utazni, ugyanis jó esetben is csak 5 órakor tudunk elindulni. :? Remélem azért Hannácska jól fogja bírni az utat. Szóval rám vár a harci feladat, hogy összepakoljak mindent... :? Már elkezdtem listát írni, hogy el ne felejtsek valami fontosat, pedig csak 4 napra megyünk, de a babának lesz a legtöbb cucca. :)

És hurrá, megint kipipálva az átaludt éjszaka. Este 10-től reggel 5-ig. :D Azt hiszem Stelly neked lesz igazad, mert tényleg úgy alakul, ahogy te is írtad. Hurrá, hurrá!

Tegnap mi is mérlegeltünk és megközelítettük az 5200 gr-ot. 2 hét alatt 400 gr, én ezzel teljesen ki vagyok békülve, nagyon egyenletesen gyarapodik a Kincsem. :D

Na most megyek és elkezdem felpakolni a házat, de azért közben még próbálok jönni.

Ha nem tudnék, akkor ez úton kívánok mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET ÉS A LÁNYKÁKNAK SOK-SOK LOCSOLÓT! :D

Panna
pandusika

ÉS A FIÚKÁKNAK SOK-SOK PIROS TOJÁST!!

Panna
pandusika

Crocus, nem lehet hogy most hosszra fordította az energiát Ati, és azért nem hízott annyit? :roll:

Panna, jó utat Nektek, vigyázzatok nagyon Magatokra!
zsu83

zsu: a szülésznénid nagyon aranyos, ő volt a szobatársamé is és nagyon dícsérték.Ilyen káddal szemeztem én is, de nem tudtam eldönteni, hogy jó vagy sem. A pihiszékben mennyit van Bencus egy nap? Jó időben leesik mi hogy mit látok a fényképeken? :lol:

Kép
budabo

Crocus, én iszom a laktoherbet, másfél litert egy nap, és nálunk nemokoz hasfájást Zétinek !!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

helloka!

Gerendai Zsuzsi:találtam egy cikket a nem alvó babákról,idemásolom a linket,hátha találsz valami okos tanácsot Léna számára:http://www.kismamablog.hu/babazas/alvasproblemak/nem-alszik-a-baba.

gyrapodás témához:nem tudom a kis Bazsalikomom hogyan csinálja,de,de 5 nap alatt 21dekát hízott és nem eszik többet mennyiségileg,mint 2hete.a védőnő szerint jól hasznosítja a tápanyagokat,ezért ha nem kíván nagyobb mennyiséget,akkor ne emeljem a tápszer adagját.egyébként,mondta ő is,hogy minden gyerek más,ha kevesebbet hízna sem lenne semmi baj,ha egyébként nyugodt és jókedvű,alszik rendesen stb....remélem Ladmon ez megnyugtat kicsit,hogy nincs baj az anorexiás Esztibabával,de úgyis megnyugtatnak majd a mérlegelésen-bár a védőnők is mások.lehet e tiéd nem úgy gondolja,mint az enyém :lol: :roll:

Elif:gratulálok az átaludt éjszakához,Efe is megtanulja majd a rendet,csak idő kérdése.

mi változatlanul egyszer kelünk csak,8-9-től 4-ig alvás van,aztán gyors kaja és böfiztetés és fél óra múlva már újra alvás reggel 8-ig.
Áldott jó gyerkőcöm van-csak nehogy a fülébe jusson,mert még meggondolja magát és elromlik nekem!

Ja és a méreteink:1hónaposak és 4 naposak vagyunk 4440grammal és 59centivel.Több mint 1kg hízás és 3cmnövés egy hónap alatt.Szerintem Bazsalikom ügyesen teljesít!

Most megyünk ki a levegőre,kisütött a nap is.

mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Zsu83, Budabo, Julcsi-79, Ladmon, Kaandi, Gerendai Zsuzsi, Andus70, Elif, Stelly: Hát meggyőztetek... nem lesz levágva a fiam haja :lol: nem kopaszra akartam vágni hanem rövidebbre... de hagyom ilyen punkosan... :lol: remélem így is fog tetszeni a csajoknak .... :shock:

Zsu83: Örülök, hogy a férjednek is tetszett a fiam haja :lol:

Julcsi-79: A haja a szexepilje ez tetszik... köszi :lol:

Kaandi: várjuk a képet!

Gerendai Zsuzsi: Van homeós cucc depire! Sepia 15 CH 1x5 bogyó vagy Natrium Chloratum 15CH 1x5 bogyó vagy Pulsatilla 15CH 1x5 bogyó... érdemes lenne beszedned valamelyikből.... a babának a nyugtalan alvásra is jó és a pocakra is a Chamomilla próbáltad már? Vagy a ARSENICUM ALBUM 9CH.

Elif: Örülök, hogy Efe végigaludta az éjszakát

Kép

Kép

Kép
millye

millye: helyes, nekünk tutira tetszik. Viszont én lehet hogy Fügémnek megigazítom hátul :oops:

Kép
budabo

Andus70: A pöttyökre írass fel a gyerekorvossal Locoid kenőcsöt az használni fog. Este fürdés illetve alvás előtt kell vele bekenni.

Budabo: Köszi! De csak a ti kedvetekért... :lol: :lol: :lol: ismét meggyőztetek... szerintem addig te se vágd le Fügének amíg hullik neki... :wink: :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Gerendai Zsuzsi: Még egy Homeopátiás komplex készítményt ha a babád nem alszik rendesen: SEDATIF PC, lefekvés előtt 1/2 tabletta, felébredéskor 1/2 tabletta műanyag kanálban feloldani kimondottan alvászavar kezelésére. Heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztooook!

Jelentem élünk és virulunk, már ha hiányoztunk valakinek :)
Az a helyzet, h Marci annyira nehezen alszik el nappal (aludt el, bocsánat), h úgy éreztem a több törődés - kevesebb internet elve alapján bevetem minden "tudásomat" és így próbálok ki mindenfélét, h mi válik be a legjobban. A tegnap és a mai nap asszem már eredményt mutat. Jelentem az vált be a legjobban, h a mami karján vagyunk, aki finoman énekelget és ringat :) általában ez megy 5-15 percig aztán szépen becsempészem az ágyikóba, hason természetesen. És lásatok csodát! Alszik a gyerekem. Persze nemtom mi lesz, amikor 10 kgos lesz majd. Attól tartok új megoldást kell keresnem, vagy benevezhetek a fitness vbre :)
Szombaton pedig nagytakarítottunk a papival.
Jelentem új események is vannak nálunk, mégpedig:
- tegnap először átaludta Marci az éjszakát, 23:00kor aludt el és meg sem állt 5:50ig :) én meg a világosra riadtam fel és ugrottam a kiságyhoz, h él-e még a gyerecském, v már éhen halt. Szépen figyelgetett az ágyában nyitott szemekkel csendben. Csak arra várt türelmesen h a mamija végre kialudja magát :) gyorsan tisztába tettem és már cuppant is a cicire :)
- a másik a gyarapodás: a picike kis babám olyan nagyfiú lett időközben. az 56os rucikat teljesen kinőtte, és a súlya is meghaladja már a 4400 grammot. Igazi kis hurkái vannak mindenhol és jó nagy tokája :)
- megérkezett ma a pihenőszék amit neten rendeltem, és úgy tűnik nagyon imádja a Kismazsolám :)

Néha olvasgattalak Titeket, de nagyon le vagyok maradva, ezért elnézést, ha most csak egy két dologra reagálok.

Zsu! Nagyon sajnálom a dédidet! Őszinte részvétem!

Panna! Nektek jó utat haza! Sok-sok locsolót Hannácskának :)

Ladmon! Látom h iányoltál, köszönöm, jól eső érzés. És igen én írtam h hason jobban alszanak, és nálunk ez bizonyított is :)

Zsuzsi! Neked kitartást, hidd el ezek után csak jobb napok jöhetnek. Egyébként mióta meleg van, nálunk is nagyobb a nyűg, mint általában.

Na megyek főzni. Ja meg dolgoznom is kell még... pffuujjjjjj..... ja és ezért sem jöttem... jó sok munkám van mostanság a nagy recesszió ellenére is.... pfffujjj. de jó lenne csak gyerekezni :)

KépKép
hugic

Andus!
Én látok néhányatokat a skypeon, de ezt a csoport dolgot nem értem. és én miért csak 6 láynt látok? nem kevés ez egy kicsit? valamit nem jól csinálok.... vszleg :)

Ja és képzeljétek!!!!! Kaptam apától a szülinapomra egy nagyon nagyon szép notebooke-ot :) hogy tudjak dolgozni a teraszon majd, és így Marcikámra is tudok vigyázni (az asztali gép az em-en van :(). nagyon kényelmes, most is a konyhában vagyok és csak egy ugrás a tűzhely, ha meg akarom kavarni a rotyogó ebédet - kései ebéd lesz ez :? )

KépKép
hugic

és persze néhány fotó, mivel már olyan régen jártunk errefelé és közben annyit változtunk :)

Kép
szeretjük a büdosbogár pózt :)

Kép
meztelenkedni is szeretünk, ja és a "leányvásárba" is szeretnénk benevezni :)

Kép
az új kedvenc :)

Kép
negyed órája készítettem a képet, nahááát vmi nem stimmel :) igen mami, képes vok alvás közben levetni a zoknimat :)

KépKép
hugic

Hugic: Marci nagyon szép baba! Milyen sokat nőtt a fiad!!! Szuper ajándékot kaptál! Én is beneveznék egy notebookra... én skype-on 12 lányt látok magammal együtt... lehet, hogy kettős látásom van... :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

hát millye! mondtam én h nem kellett vón annyit inni! sok lesz a viszkiből :)

apropó alkohol! vettem tegnap egy ü krémlikőrt mert sztem már úgy egy éve h nem nagyon ittam alkoholt, gondoltam megajándékozom magam néha-néha egy egy nyelet ilyen körömlakkal. ugye ezt azért lehet? na nem mintha elvonási tüneteim lennének, de néha azért jólesne kiülni a teraszra egy pohár ilyen cuccal a kezembe :)

KépKép
hugic

Hugic: Hát nem is tudom... én nem kockáztatnék szoptatás alatt... de én paraanyu vagyok.. :lol: :lol: :lol: gondolom egy kupicától nem nagyon lesz semmi baja... esetleg jobban alszik... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok! Küldök új képet, most készült!! Már a fiúknak kedvcsinálásként... Kép

Kép
cserkészkolbász

Erika!
Hát Marcinak nagyon tetszik :) Nagyon édes Zsófibaba! És milyen jókedvű!
Én is lesben állok a fotóapparáttal a kezemben, hátha végre elkapom a mosolyát! Pedig sokx nevet, csak épp akkor történik mindig vmi :? na de remélem mi is lassan beállunk a sorba a mosolygós képek közé :)

KépKép
hugic

hugic,cserkészkolbász: jók az új képek.

millye: hogy látomm én a csoportot????????????????????? ha belépek az előzményekbe akkor oké hogy visszatudok menni, de alapesetben belépek a skype-ba és csak azt látom akik felvettek, de a csoportot nem. Mééééééé neeeeeemmmm?????? Béna vagyok

Kép
budabo

Helló!

Hugic: keziccsókolom.... Nekem gyanús voltál, mert korábban azért naponta megjelentél a színen!!

crocus: te még nehogy tápszerezz! Ha a kaja után lejön még 40, akkor ott nincsen tejprobléma!
Nálam simán vártak 3 hetet várva, hogy gyarapszik-e.

Nos, és nem... :(
Egy hét - 30 gramm.
Most már a védőnő is aggódik, de úgy becsülöm benne, hogy mindenáron anyatejesnek akarja tartani Esztikét. Egyelőre pótolni fogjuk anyatejjel (fagyasztóssal), de csak napi 3*, hátha úgy nem szokik rá.

Alig várom, hogy Laci hazajöjjön, mert már küldöm is mérlegért. (Védőnő szerint csak idegesíteni fogom magam miatta, de nekem kell!!)
Húú, megjött....

ladmon

Budabo: Én is az előzményekben nyitom meg... és onnan látom, hogy ki beszélget. :lol: :lol:

Ladmon: Ne idegeskedj! Most hány kiló Esztike? :?

Kép

Kép

Kép
millye

millye: le sem merem írni...
(3950 g - 2950-nel született és 3 héttel ezelőtt egyszerűen megállt a hízása.)

Ja oltást infó: azt mondta a dokinő, hogy most jött ki az új rendelet, miszerint a pneumo-t a 2 hós oltással együtt kell beadniuk.

Viszont ő nem szívesen adja be 4,5 kg alatt.... Emiatt nem kapta meg a kiscsaj.
Ja, és még eltalálták, hogy gyenge az izomtónusa. Mondom az azt jelenti, hogy nyüzüge? Mondták ja... Jelentkezzek be gyógytornára. Állítólag a gyógytorna magánban május közepére ad majd időpontot... Nemáááár!!
Viszont ezt tényleg nem tudom komolyan venni. Nyilván, ha nem eszik eleget, akkor nem tud erősödni.... Nem?

Mindegy, inkább arról tájékoztasson már valaki, hogy mit kell csinálni a fagyasztóból kivett tejjel, hogy gyerek számára fogyaszthatóvá váljon. Abszolút nem vagyok képben melegítés terén...

ladmon

Köszönöm a hozzászólásokat! Zsu, én is ezt gondoltam, amit te, de a dokinéni csóválta a fejét, mert szerinte akkor is többet kellett volna híznia! Ladmon, 30 g? Akkor mi még jók vagyunk, de azért iszom a laktoherbet, meg fejek újra. Egy ideje már alig csináltam. Szerintetek a híg, folyós kaki napi kétszer, az még nem hasmenés, ugye? Mert most meg arra gondolok (igen, én is paraanyu lettem :wink: ), nem ezért gyarapodott-e kevesebbet. Bár a kiszáradás jeleit nem látom. A pelusaiban van nedvesség.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Ladmon
nekem van bébiétel / tejmelegítőm. aventes cucc, nagyon szeretem. a fagyasztott tejet kb 5-6 perc alatt melegíti fel anyatej hőmérsékletűre, csak ki kell választani a megfelelő mennyiséget, és hogy fagyasztott a tej.
ha gondolod ruházz be rá, a régebbi aventes 7-8 ezer körül van, az újabb (amin van tejmennyiség választási lehetőség is) az kb 14ezer újonnan. de később is lehet használni bébiétel melegítésre. és azért jobb a mikróstól, mert az ugye nem egyenletesen melegít, hanem lehetnek benne túl forró "részek". na nemtom ez mennyire volt érthető.... bocs nem vok a topon :? esetleg vaterán, teszveszen olcsóbban?.....

KépKép
hugic

Ladmon, mi kitettük egy nappal előtte a hűtőszekrénybe, aztán másnap meglangyosítottuk úgy, hogy meleg vizes( nem forró) lábosba tettük . Mikrózni és egyéb hőkezelést végezni tilos, mert a hasznos tápanyagok lebomlanak!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Crocus: 10 dkg a minimum... Ezért én nem paráznék a 9-en... Utálatos, amikor az orvosokat tényleg nem érdekli, mit eszik a gyerek, csak az, hogy tudja produkálni a gyarapodást. Egy deka eltérés egyetlen héten az kutyaf**a.
A védőnőd nem pártolja az anyatejezést ezerrel? Nekem mindig ő ad jótanácsokat.
Most pl. azt, hogy ne parázzak, mert attól fog tuti elmenni a tej! :)

De már utazik haza a mérleg!!! :D
No para, majd megőrülök, hogy megtudjam mennyit eszik egy kajára. Valószínű le fogok fordulni a kanapéról...

ladmon

ladmon:nyugi, amíg van tejed addig csak azt add, és örülj neki hogy ilyen jó védőnőd van, az enyém nagyjából pont le...ta hogy nincs elég tej.

millye
: akkor ok, úgy megtaláltam.

Kép
budabo

Ladmon: Szerintem a mérleggel csak idegesíteni fogod magad... :? vagy te attól nyugszol meg ha látod, hogy etetésenként mennyit eszik? Nekünk nincs mérlegünk, de nem is lesz... :shock: én képes vagyok mindenen parázni... :roll: nem mondta a védőnő, hogy lehet, hogy híg a tejed? Eszel rendesen? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de jó lenne ha tudnék neked segíteni... :oops:

Crocus: A fiam minden evés után hígat kakil és 5 kiló felett van... ezért nem hiszem, hogy ez lenne a nemhízás oka nálatok... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Helló Lányok!

Ladmon: nyugi, és tényleg figyelj arra, hogy egyél és igyál eleget, az kell a tejcsi főzéshez!!!

Crocus: nekem azt mondta a doki a 2 hós kontrollon, amikor mondtam neki, hogy az utolsó két hétben csak 10-15 dkg-t hízott Marcika, hogy most már lassul a növekedésük, és ne parázzak.

Hugic: jó, hogy vagy megint!

Én is rakok még képet, mert úgy látom kell a marketing Marcikának, nehogy már a nyakamon maradjon :D

Kép Már ilyen ügyesen emelem a fejem

Kép Egy csábos mosoly a csajoknak!

Na most egy pár napra eltűnök, kb. jövő kedden jövök legközelebb, kellemes nyulat mindenkinek!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Voltunk ma kicsit shoppingolni, hát ruhát nem kaptam, de vettem egy nyári papucsot, meg egy karkötőt! :)

Bogi, hát igen, tényleg nagyon aranyos volt az Ági, sokat köszönhetünk neki! :lol:
A kádat Apa vette még augusztusba, én addig csak szemeztem vele, de drágának találtam! De ő egyik este munka után hazaállított a káddal! :D

Nilabali, Bencus is sokat szokott hízni pár nap alatt is! :)

Millye, helyes, nem is szabad levágni Andris haját! :)

Hugic, nagyon édes Marci! :lol:
Egyforma pihenőszékünk van, Bencus is nagyon rá van kattanva! :lol:

Erika, Bencus üzeni Lilinek, hogy szívesen randizna vele! :wink: :lol:

Ladmon, ha Esztike kiegyensúlyozott baba, akkor nincs semmi gond, ne aggódj!

Crocus, nálunk is előfordul hígabb kaki, azt mondta a doktornéni, hogy nem gond!

Zsufi, nagyon édes Marci! :lol:
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: