A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

TALI: a jövő hét nekem is jobb lenne, most kap Zétény oltást csütörtökön 11-kor........úgyhogy most tuti nem tudunk menni :cry:

KépKép
peni

Helló!

Bartika: nálunk volt ekcéma gyanú. Igazából szerintem a száraz levegő okozta. A dokinő a paradicsomra gyanakodott. Azt is mondta, hogy kinövik. Meg Mágnes is írta, hogy Annának is volt, aztán 1 éves kora után elmúlt. Ja, és a körömvirágkrémet javasolták rá, ha nem durván foltos a bőr. Ha az, akkor írnak rá kenőcsöt, de azzal vigyázni kell, mert szteroid tartalmú. Én összesen kétszer kentem rá Ádámra, másnapra el is múlt minden bőrbaj. Azóta meg nem kellett, mert megszűnt a pirosodás.
Tali: nekem is szuper lenne a jövő hét. Meg hozzátok kocsival is könnyen eljutnék. Uzsoki kórház - álmomban is odatalálok már. :wink: A szigetre metróznom kellene ezzel a böhöm babakocsival.
Ja. Mi kedden jövünk vissza vidékről, onnantól jó bármi.

Katuska: nagyon szupi ruhák. Én ma selejtezem le a kicsi ruhákat és mosom a 68-asokat.

krisz78

Hali!
Bartika:
huh, asszem olvastam, amit írtál, de Zitocshoz hasonlóan nekem is memóriazavarom van... Igaz már évek óta... :?
Szóval szocpol ügyben még nem vagyok okosabb, egyszerűen nem tudok két gyerekkel eljutni az OTP-be.. Talán ma sikerül, oltás után megpróbálom útba ejteni, feltéve, ha csemetéim hagyják..
Vajon mennyi lehet a kamat 1 hónapra??? :roll:

Ekcéma:
Annának volt ey éves kora alatt, és nálunk is a száraz levegő okozta. Ahogy jött a tavasz, máris javult, aztán elmúlt, és azóta nem is jött elő nála...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nekem a nagyobbik fiam volt ekcémás.
Sokféle fürdetőkrémet kaptunk olyat is amit a doktornéni írt föl.
A végén beutalt minket a bőrgyógyászatra, de had ne mondjam meg volt a véleményem az ottani dokiról a(idős néni már lehet, hogy nincs azóta ott), levetkőztette a gyereket pelenkára mivel a hasán és a hátán voltak kiütések.
És közölte velem, hogy tudom-e, hogy a gyerekem ekcémás (akkor még nem tudtam), fölírt neki fürdetőkrémet és fenistil cseppet, hogy ne vakarja ki.
Mit ne mondjak csúnyább lett a bőre mint volt.
Ezért elvittem egy maszek bőrgyógyászhoz (a bátyámék is odahordták a fiát), diétáztatta megmondta mit ehet a gyerek 1 hétig írnom kellett mindent amit evett még ha ropit evett azt is. (semmi tejterméket, még túró rúdit sem ehetett)
Ő is fölírt egy másik féle krémet amivel fürdetnem kellett és egyet amit fürdetés után a kivakart részre kellett kennem.
Két nap (jól látjátok) alatt szemmel látható javulást vettem észre a gyerek bőrén.
Vissza kellett vinnem a dokinénihez (maszek), hogy lássa ő is.
Szép lassan térhettünk vissza azokra a dolgokra amit előtte evett.
A tojásra jött ki neki először a kiütés azt 3 éves koráig aztán nem is adtam neki, azt kinőtte.
manocskak

Nekem is ekcémás mind a kettő. Amikor Somát elvittem dokihoz olyan 8 hónapos volt, mondta a doki hogy két variáció van vagy felír krémet (ami szteroid alapú) vagy elkezdem naponta 2-szer bekenni vékonyan oliva olajjal. Mondtam hogy inkább kenegetem oliva olajjal....a gyereknek fénylett a bőre úgy nézett ki szegény folyton mint aki izzad de szemmel láthatóan jobb lett a bőre. Azóta is kijön néha itt-ott rajta akkor olajozom aztán elmúlik.
Most Zéténynek is kijött, adott a doki szteroidos krémet amivel nem kentem be. Olajjal kenegetem de neki nem javul tőle :roll: . Nem tudom mit kéne tenni....ettől a szteroidos krémtől idegenkedek...

KépKép
peni

peni
Inkább vidd el őt bőrgyógyászhoz azt tanácsolom lássa orvos is.
A nagy fiamat kb 1 évesen vittem el a maszek dokihoz.
De már pici csecsemő kora óta olyan fürdetőkrémet használtam neki amit orvos írt föl.
manocskak

Peni: körömvirágkrém érzékeny bőrű babáknak. Én ezzel kenem a bőrét. Próbáld meg, hátha beválik! 800 Ft körül van.

krisz78

Ekcémára: Sudocrem? Próbáltátok? Az nem sztreroidos...
kisbogacs

Tali! A jövő héten nekem is jobb lenne, mert akkor itthon van a férjem és vagy csak egyik gyerekkel, vagy segítséggel el tudok jutni. Zugló ráadásul sokkal közelebb is van! De jó lenne találkozni! :lol:

Mi ma voltunk koponya, hasi,csipő UH-n! Nagyon szeretem a Medical centert. Időpontra mentünk, nem kellett várni semmit, megnézték alaposan és olyan kedvesek voltak mind a doktornő, mind az asszisztense! :D Azt mondták Milán csontozata már 4 hósnak megfelelő! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Én nem tudom szteroidos krémet kaptam-e. :(
De tény hogy javult tőle és már nem is látszik. Most testápolóval kell kenegetnem, az is gyógyszertári.
De másnak is tilos tejterméket enni? KOmolyan csajok, nem tudom már mit egyek, mert mindenben van sajt vagy tojás vagy tejföl. :?
ÉHES VAGYOK!!!! :(

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! És a Sudocremet próbálnám ki, ahogy Kriszti is írta.

Zuglói talira nem tudok menni. Sajna a BKV járata arra nekem nem közlekedésbarát.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna! Nem a Blaháról jössz? A fekete 7-es nem jó neked? Az alacsony platós. Én is azzal járok, lassabb ugyan, de oda felférek könnyedén.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Gyorsan benézek,ezer éve nem voltam! Nem tudok visszaolvasni :oops: De majd igyekszem! A babák meseszépek!!!

Látom,tali készül? Ha van végleges és szigetelni mennénk, ki ne hagyjatok a buliból! :wink:

Rólunk: Martin ügyes,okos, mindig dumál, 5920g jelenleg,a centit nem tudom. Mérleg hasonlóan működik,mint Mágnesnél, estére kell tápi pótlás,kb 2 dl a többi tej,de 5 kajából így is 1000 g fölött eszik... :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Bartika! őőőőőő fekete 7-es? :oops:
Én nem bkv-ztam eddig. Ha az alacsony padlós és nem kell kocsit emelni, akkor tudok menni.

Kata! Szuper Martin! Taliról meg tudtál volna. :wink:

Kép
hanna30

Hanna! Drága vagy,tudom,hogy hallottam volna róla :wink: Viszont ez a router dolog egyre inkább tetszik nekem, Martin mellől, hogy ilyen kis társaslény lett,nem szívesen megyek le az emeletről, hogy bekapcsoljam a gépet. Most anyuéknál vagyunk, mert az új szomszéd veri szét a fürdőszobát, botrányosan nagy zajjal, úgyhogy elmenekültünk... :oops: Martin meg itt hortyog mellettem a kiságyában,mert ugye a nagyiék is bevásároltak neki :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

1000 g felett, ejha, ez nem semmi! :shock:
Egészen kedvem támadt újra mérlegelni :D :lol:
kisbogacs

Na hali, megint itt :) Sacám egész nap alszik :shock: jól kiütötte ez az oltás. Érdekes, mert az előző meg nem.
Peni: sima bolti olivával kenegeted őket? Csak mert fogyóban az olajom, és arra szeretnék váltani :roll: de olyan fura, hogy kimegyek a kamrába, megragadom az üveget, aztán kenem vele a gyereket :roll: bár igazából miért is fura?
Szigetelésre akkor hányan vagyunk most csütörtökre? És kinek mikor jó?

Csöre
csöre74

Kriszti: olvasom közben a blogodat,lassan én is vissza kéne rázódjak, de a fent említett okok miatt nem nagyon megy....
Hogy mennyire egyformán érzek veled, mind a bogárfóbia, mind a kérdések-számonkérések terén,az valami félelmetes :lol: :lol: :lol:
A legjobban ezt utálom: és van tejed,tudod szoptatni,elég neki??? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Persze,nem vagyok rosszabb anya,hogy pótolnom kell,á,nem, csak mégis ott az a kis grimasz egy két delikvens szemében,hogy nem elég neki a tejem?? :evil: Hát,a napi 800g kb sajna nem elég. De letojom

KépKép

KépKép
kata8110

Látom, Kriszti, elcsábulsz újra a mérlegnek :lol: :lol: :lol: :lol:

Tejcsi: én most azt hiszem, túltermelem Saci igényeit :oops: vagy Sacinak csökkentek az igényei :roll:
Jaj, ébred, még jövök :D

Csöre
csöre74

Csöre: igen,kened az olivával.nyugodt szívvel! Nekem is jó a csütörtöki sziget!

KépKép

KépKép
kata8110

Gondolatban ott leszek én. :D :D :D :D
Bár amikor Pesten laktam akkor sokat csavarogtam a fiukkal. A Margit-szigeten, Gellért-hegyen és a Buda várban ja és sokszor gyerek vasutaztunk is, de jó volt még én is élveztem felnőtt fejjel. :D :D
manocskak

Csöre: igen, pontosan így csinálom. Bemegyek a kamrába lekapom a bertollit a polcról és bepacsálom vele a gyerkőcöt. Már nem fura mert csinálom időszakonként 5 éve. Sománál prímán működik, Zéténynél nem annyira....nem jutott eszembe, hogy sudocremmel kenjem ahogy Kriszti ajánlotta, de van itthon úgyhogy ki fogom fürdés után próbálni, végülis sok vesztenivaló nincsen, rosszabb nem lesz tőle( remélhetőleg).

KépKép
peni

Sziasztok csajok!

Az utóbbi időben én is zugolvasó lettem, olyan sokat írtok, hogy mire én is írnék, már hív Bálint :D

ma megjártuk mi is a 3 hós oltást, jól viselte a kis drágám. Most alszik, mint a bunda, remélem az esti lázat megússzuk. 1 hónap alatt kereken 1000 gr-ot hízott, most 5930 gr és 60 cm (én hosszabbnak gondoltam, mert sorra növi ki a 62-es rugikat :P ).

Tali nekem is jó, én a jövő hetet preferálom, de a most csütörtök is úgy tűnik, megoldható. Helyszín tekintetében nekem szimpatikusabb Bartika ötlete, ott egyszerűbb a szoptatás, pelenkázás. Ráadásul a Margitsziget sajnos egyáltalán nincs jól felszerelve WC-vel (és hát ugye rajtunk nem lesz pelus :D )

Kata: nekünk vezeték nélküli internetünk van, mostanában én a teraszon szoktam olvasgatni. Szerintem nagyon jó, hogy bárhová tudom vinni a lakásban a gépet.

ekcéma témához szerencsére nem tudok hozzászólni, eddig minket elkerült :D

Lányok, már úgy bánom, hogy a felicitas-os kupont kitöltöttem és megadtam a telefonszámom! Állandóan hívogatnak különböző helyekről, babamagazint, könyvet, biztosítást, miegymást akarnak rámsózni :twisted: Nem lehet valahogy töröltetni magamat a Felicitas rendszeréből? Az a pár termékminta nem ér ennyit :evil:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: én nem adtam meg a telefonszámom :roll:
:shock: 1000 grammot nőtt Bálint? Saci csak 550-et :) de a védőnéni és a doktorbácsi elégedettek voltak vele :)

Itt vihar közeleg :? de nagyon hiányzik... remélem, nem lesznek nagyon porosak a ruhák, amiket kiterítettem.

Oliva: értettem, kamrába be, olaj a kézbe, rá Sacira :lol:

Na, megsétáltatom magam, Sacival rajtam, amíg nem esik, és nem fúj el a szél... képzeljétek, szombaton keresztülsöpört Apuson és rajtam egy forgószél :D olyan buli volt, még sosem volt ilyen élményben részem :lol: :lol: :lol: tátott szájjal néztük, merre jár :D

Csöre
csöre74

Kata, el sem tudod hinni, mennyire jólesik amit írsz, és főleg hogy épp ma! Ma is csak hisztisblogra voltam képes, úgy kiakadtam...

Vihar: ó de szeretnék kiállni egy jó kis meleg nyári esőbe ázni...

Mi is vezeték nélkül netezünk.
kisbogacs

Edit! Engem is hivogat a Felicitas. Rájöttem, honnan tudják a számom. Én hülye, a kórházban, amikor ideadták a csomagot, beírtam a telefonszámomat a lapra. Most valami biztosítás miatt hívogatnak. Nem lehet lerázni. Kész, nem veszem fel a telefont, ha nem ismerős a szám. Nagyon dühítő.

krisz78

Kriszti: bizony,hajszálra az én gondolataimat fogalmaztad meg! Tudom,hogy vannak sztereotip kérdések,amiket 'muszáj' feltenni, de valahogy mindig az ember elevenére tapintanak vele :twisted: Nekem pl. tényleg ez a tejkérdés az,amióta bélpoklosom lehagyta a kínálatot...Néha már úgy érzem,hogy a homlokomra van írva esetleg,hogy mi az aktuális kínom? :lol:

Csöre: forgószél,aztaaaaa! Én azt sem tudom megmondani,nálunk mikor volt eső,olyan jó tavaszi zápor!
És most nevetni fogsz: eddig azon paráztam,hogy nem hízik eleget, most jelentem,2 hét alatt 70 dkg :oops: :oops: :oops:

Be kell szereznem valami vezetéknélküli lehetőséget,úgy érzem :D :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: nekünk is router szórja szét a lakásban az internetet :wink:
Nemá, hogy a tejkérdésen görcsöljetek megint!!! Lec@rni az ilyen kérdéseket, számonkérdéseket! Napi 800 g nem kevés! Sőt!
Én rájöttem mitől több a tejem.... kevesebbet eszik Saci :? ma kb 3 órát volt fent összesen, olyan 4 óránként evett, noná, hogy feszül a cickó, meg marad is benne, mert nem tudja egyszerre megenni a pici gyomrocskájával :roll:
Na, megnézem Kriszti gondolatait is :wink: mostanában nem olvasgattam a blogokat, bevallom töredelmesen :) Egyszerűen örülök, ha a fórumot végignyálazom, de itt is van egy csomó bejegyzés, ami valami miatt kiesik :shock: de hogy ezt hogy csinálom, az rejtély :shock:

Csöre
csöre74

Kata: hű, 700 gramm 2 hét alatt :shock: azta, az aztán gyönyörű :lol: :lol: :lol:
Ja, és a kérdések kapcsán még egyszer: a harmadik-negyedik gyereknél már nem fognak kérdezni :wink: olyan határozottan fogtok nézni, és beszélni, hogy ha eddig mást gondolt arról a bizonyos szóban forgó dologról a kérdező, felülbírálja a nézeteit :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Ja és jó meleg eső... kikerült :? hallottam az égdörgést, be volt borulva, de az eső kikerülte a falut :? igazábül megszokhattam volna már, hogy csak az országos esők, de nem, én még mindig naívan reménykedem...

Tali most csütörtökön: akkor Hanna, Kata, Viki, Edit, Csöre mondta, hogy jó... akkor mikor és pontosan hol? Én nem ismerem egyáltalán a szigetet :roll: pl. wc témában sem vagyok otthon ... de majd rákeresek a neten :lol: :lol: :lol: szóval aki képben van, tegye meg javaslatait :D

Csöre
csöre74

Csöre: jajj,én is örülök ennek a kis húsgolyónak :lol: Egyébként meg már tényleg a lec@rom fázisba kerültem a tejjel, hála, előszeretettel eszi a pótlást is :lol: Mondtam is Apának, ha sült kolbászt adnék, lehet azt is megenné :lol: :lol:

Tali ügyben én csak a mi nevünkben nyilatkozhatok, hogy 3/4 12 felé eszünk, szóval nekünk olyan 1 óra magasságában jó! Én azt csinálom, hogy bejövök kocsival ide a pesti hídfőhöz,mert anyuék itt laknak a Jászainál,itt megetetem,aztán gyerünk!

Csöre: Jászai Mari teret tudod? Mert akár ott is talizhatunk aztán kisétálunk vagy kivillamosozunk együtt.

WC ügyben: a Szigeten van, bár ki tudja milyen. Szükség törvényt bont :lol: De itt a Mc'Donalds is a híd lábánál illetve a szülői fészek illemhelyét felajánlom e nemes célra, 5 percre vagyunk a szigettől!

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: beírod a keresőbe,hogy 'nyilvános WC.lap.hu' ?? :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: :lol: :lol: :lol: ok, bár inkább Editnek voltak aggályai, én bárhol tudok :lol: :lol: :lol:
Ilyet találtam: http://www.nyilvanoswc.eu de nincs benne a Margitsziget :(
És persze, hogy tudom, hol a Jászai tér... jártunk a Fehér gyűrűbe :D úgy 10 éve :roll: mert ott csapoltak Dreher bakot, és nagyon fincsi volt a "liba" (libazsíros, lilahagymás kenyér). (Na persze nemcsak emiatt tudom :D)
Az 1 óra jó ötlet, akkor már száraz lehet a fű, kellemes meleg van :)

Kriszti: nem lehet, hogy vashiány helyett/mellett egy kis Mg hiányod is van? Az okozhatja, hogy jobban felveszed a beszólásokat... bocs, én nem beszólni szeretnék, csak hátha...
Nálunk az a legújabb, hogy a szüleim ellen nevelem a 3 hónapos gyerekem :shock: Nem, nem a nagyokat, hanem a Csöppöt :shock: ezen már tényleg csak röhögni tudok, akkor is, ha tudom, hogy komolyan gondolják... Én elkezdtem szedni a Mg-t, amikor úgy láttam, hogy robbanásközeli állapotba kerülök.

Csöre
csöre74

Kata: én is alig hiszek a szememnek, amikor Saci rácuppan az én kajámra... szabályosan csápol felé, látszik, hogy kérne :D Csetteg a kis szájával, és magyaráz :) Persze nem adok neki, de remélem, hogy ez azt jelenti, hogy nála nem lesz gondom az új kaják bevezetésével :D

Csöre
csöre74

Halihó!
Mi is megjöttünk oltásról, fiam végigordította az oltás és a babakocsiba behelyezés közti időt... A rendelőből már kijöttek megnézni kit gyilkol az anyja.... :lol:
Fiacskám 6700 gramm és 66 cm.. :) 1 hónap alatt 5 cm-t nőtt...

Felicitas:
Engem is folyton hivogatnak :twisted: Az elején még megköszöntem és elutasítottam, de mostmár nem vagyok szívbajos, és egyszerűen kinyomom a telefont, ahogy meghallom, hogy valami reklám, közvélemény stb. kutató cég... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Huh, száz éve nem volt erőm erre járni, most is felületesen olvastam vissza.

Jól vagyunk, tegnap kaptuk a 2 hós oltást. Eddig nem lázas, csak aluszékonyabb. Mák. :shock:

59 cm, és 4350 gramm, úgy tűnik vékony, magas gyermek lesz:)

Talira mi nem tudunk a héten menni, nektek jó szórakozást!

Kép
gombócmakka

Csöre, lehet, nem tudom. Egy hete hagytam abba a Gravida szedését, lehet vissza kéne szoknom rá? Tény, hogy erősen érzékeny vagyok mostanában (azt hittem ez még terhesség utáni hormonzavar :shock: )

Tali, 50-50%, hogy tudok menni csütörtökön. Nem ígérek semmit, de azért ki ne hagyjatok a részletekből, hátha..

Felicitas: furi, én is megadtam a számom, de engem a kutya sem keres szerencsére. E-mail-t is mindössze tán kettőt kaptam.
kisbogacs

Csöre:az 550 gr is tökéletes egy hónapra, gratula!

WC téma miatt csak azért aggódtam, mert még pocakosan egyszer sétálgattunk a szigeten, és sehol nem találtunk WC-t, mikor kellett volna. Még jó, hogy kibírtam a Jászai Mcdonald's-ig :D :D :D

Viszont nekem csak a délelőtt lenne jó csütörtökön, az nem lenne jó Nektek? Mondjuk úgy 1/2 11 felé?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Szép jó reggelt.

Én csak jó szórakozást tudok kívánni és nagyon szép időt nektek a sétához.
Nekem nem kell messzire mennem, ha jó levegőre akarunk menni, mert mi elég jó és szép helyen lakunk.
De azért néha hiányzik egy kis baráti társaság, tudom itt is van, de itt inkább idősebb emberek laknak van 1-2 fiatal is, de ők nem mindig érnek rá. sajnos.
manocskak

Jó reggelt!

Felicitas engem sem zaklat, vagy nem is tudom... Ismeretlen számot nem veszek fel.

Tali! Én délután már nem szívesen jövök haza a villivel. Baromi nagy a tömeg. Szóval, így kihagyom Csajok!

Kép
hanna30

Hanna: És ha az Edit által ajánlott 1/2 11? Már akkor is szép meleg van :)

Csöre
csöre74

És szerintem a szopit is meg tudjuk szervezni :wink: szóval?
Szerintem én be tudok jutni 1/2 11-re is, bár gőzöm nincs mikor végzek a dokinál. Múltkor 1 óra alatt sikerült, akkor is 1/2 8-ra mentem, nem tudom, mennyire szerencse kérdése volt. Bízom benne, hogy nem. Szóval én úgy gondolom, hogy én tudok alkalmazkodni :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

A héten én nem tudok menni talira de a Bartika által javasolt zuglói tali szerintem szupi lenne!

Csöre: nekem tegnap a szalámis szendvicset nézte ki Patrik a számból, folyt a nyála és olyan sóvárogva nézett szegényke.

Tegnap megvolt a 3.hós oltás és a rota azóta kis nyügi de az éjszaka jól telt szerencsére.
7180 gr, 63 cm tömör gyönyör :D

sahli

Jó reggelt!

Csatlakozom a "nekem azt hiszem délelőtt is jó holnap" táborhoz.

Shali, Micsoda méretek! Szépen gyarapodtok, elismerésem!
kisbogacs

Elköszönök csajok! Délután indulunk Vásárhelyre. Majd azért be-bekukkantok onnan is a netre. De jó lesz egy kis pihi a tavaszi szünetben. Ez az előnye a tanár nagymamának és férjnek. :D Más se nagyon!

Jó talit holnapra! A jövő hetiben benne vagyok én is. Puszi.

krisz78

Krisz: jó utat!
Kriszti: de jó :)
Sahli: szép nagyot nőtt Patrik :)

Csöre
csöre74

Halihó!

Látom,gyarapszik a délelőtti tábor! Én úgy tudok benevezni,hogy délre visszaérjek a lakásba Martinnal,mert nekem valahogy a kinti szopi nem jön be :oops: Vagyis otthon,a teraszon más, de a szigeten még csak kezet sem tudok mosni,max cumisüveget tudok vinni neki :roll: Nem szégyellősségből,csak nekem valahogy nem az igazi...
Itt sikongat a gyerek mellettem :lol:

Sahli,Mágnes: azta,micsoda méretek!

Krisz: jó utat nektek!

KépKép

KépKép
kata8110

Lányok!
Nektek vezetnek ilyet a kiskönyvben, hogy testsúly és testhossz percentilis? Mert nekünk írják, rákerestem, de sehol sem adja ki google-ban sem, hogy mi is ez pontosan, és mik a normál értékek.. Valaki tud erről valamit?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: hasonló okokból én is haza szeretnék érni 12-re, azaz mi 1/2 12-kor indulunk majd haza!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Shali! Szép méretekkel rendelkezik Patrik is! Örülök, hogy nem mi vagyunk csak 7 kg felett! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: