[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Kormi!
Nagyon boldog születésnapot kívánok!
Remélem a kisbabéd is "felköszönt"!
Köszönöm az elismerő szavakat a lányomról jól esett.
Gyönyörű idő van,igazi csavargós idő.Délutánra már be is szerveztem a nővéremet egy sétára.
Nem tudom mért de ma egész nap olyan kemény volt a hasam,alul.Füvet akartam nyírni de jobbnak láttam ha ezt most kihagyom.Ágotával ilyenkor még nem volt ilyen.
Kellemes vidám napot mindenkinek.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Kormi Boldog Szülinapot!Kép
És remélem türelmes babáik lesznek!

Kép
fantikbaba
 
 


Hehe Még valamiKép
fantikbaba
 
 

 
 

Sziasztok!

Csirkesz, Kormi!
Boldog szülinapot kívánok mindkettötöknek!! Kép Kép

Ti hogy birjátok ezt a nyomott meleget? Nekem klasszul bedagadt a lábam (bokám), meg a kezem is egy kicsit! Kép Nektek nincs ilyen problémátok? Kihasználtam az alkalmat, és felhívtam a védönömet, hogy van-e valami teendö ilyen esetben? Nagyon normálisan viselkedett Kép, mondta, hogy mérjem a vérnyomásom (mondtam neki, hogy van otthon mérö), meg hogy majd KÉR REAGENST a gondozóból, hogy ha nem lappad reggelre sem, akkor tudjam nézni otthon is a vizeletem. Kép Ez nagyon jól esett, hogy ilyen "szolgálatkész" volt!

Az uh-os egy kicsit elszomorított, mert nem veszik fel a 12 hetes uh-t! Kép De mindegy, majd nagyon figyelek! Pedig olyan jó lett volna anyáknapján megmutatni a mamáknak a kisunokájukat! Kép (Még senkinek nem mondtuk, a mamák sem tudják! Anyáknapjára tartogatjuk a meglepit! Kép ) Csak minden rendben legyen!! Jövö csütin megyek!

Marica
marica69
 
 


Marica!
Nem tudom te hova jársz, de van ahol felveszik.
Pl: Praxisban nekünk felvették videóra, így otthon a nagyi megnézhette az unokát 5,6 cm-esen.
A dokink (Győrfi) ajánlotta, hogy vettesük fel vele, mert még egyben látható, később az UH csak a részeit tudja befogni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok,

Kellemesen elfáradtam ma: ablakmosás és virágátültetés után vagyok. Természetesen az eső is eleredt, nehogy tiszta maradjon az ablak fél napnál tovább!
Holnap délelőtt megyünk genetikai uh-ra. Nagyon izgulok. Egyrészt rég láttam a pindurit, másrészt 2 hete éreztem mozgásokat, múlt héten pedig szinte alig. Vagy nem is mozgások voltak? Vagyis nem a baba, hanem a beleim mozgásai??? Remélem, nincs semmi gond. Annyira figyelek, koncentrálok a pocimra, simizem, énekelek, zenét hallgatok, és néha mintha lenne is valami, de nagyon gyengén is ritkán. Pedig azt mondják, második gyereknél hamarabb és jobban érzi a mama.
Nektek kb. hol érezhetők a mozgások? Úgy értem, milyen magasságban?

Andi
18+3
Vendég
 


Andi!
Én egészen lenn a szemérem csontnál érzem (lábak?Kép, néha meg a köldök alatt (kezek?Kép)
Vannak határozott rúgások (sorozatban is), néha meg bugyborékolás szerű.
fantikbaba
 
 


Köszi, Fantikbaba! Én ha érzek valamit, akkor azt majdnem mindig jobb oldalon érzem, a köldök mellett, illetve kicsit lejjebb, mint a köldököm. Lehet már olyan fent a bébi?
Vendég
 


Sziasztok!
A szülinaposoknak én is sok boldogságot kívánok!
Én nagyon örültem ennek a melegnek, ki is mentem fagyizni egyet Kép Ennek meg a törpe örült, szépen beficergett tőle Kép
Én idáig mindig valamelyik oldalon éreztem a mocorgást, néha nagyon finoman csak, de néha már elég határozottan Kép

Bea
18+3
tikobaba
 
 


Zuhog az esőKép
Kb a köldökig ér a méh (18-20 hétben) Szerintem lehetKép
fantikbaba
 
 


Sziasztok LányokKép
Minden szülinaposnak sok boldogságot kívánok. Jövőre már egy picurral többen ünneplitek!

A magzatmozgásokért irigy, irigy...., mert én még nem érzem őket.

Sajnos engem kivontak a forgalomból. Tegnapi tappintós vizsgálaton kiderült, hogy a külső méhszáj kinyílt kúphegynyire. Szerencsére a nyakcsatorna és a belső méhszáj zárt, de pihennem kell sokat. Az ülés nem ajánlott, csak a fekvés, és a könnyű séta. Az AFP után valszeg összevarrnak, de az még majdnem 2 hét.KépKép Tovább terveztem a munkát, de így fájó búcsút vettem a kollégáktól.

Pusza
Cat
(14+3)

Cat
Kép
cateye
 
 


Szia, Cateye!
Lehet, hogy most rossz, hogy nem dolgozhatsz tovább, de hidd el - tapasztalatból mondom -, nagyon jó lesz otthon. Tudsz készülődni, pihenni, sokat gondolkodni a babán, később pedig kommunikálni vele. Sétálj majd, amennyit lehet, olvasgass, mert ha megszületik a bébi, nem sokszor lesz alkalmad arra, hogy kicsit magadban légy.
Üdv,
Andi
Vendég
 


Szia Cateye!
Csak azt tudom javasolni amit Andi is írt!Aludj jó sokat, törődj magaddal,használd ki ez az időt mely még most rólad szól.Sokszor vissza sírod még ha álmatlanság gyötör a pici miatt.Nem akarok ünneprontó lenni tudom nagyon várod a pici érkezését de az összeszokás nem könnyű időszak.
Remélem nem haragudtál meg de ez igy van.További kellemes estét.Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Andi, Kriszti: csak az a baj, hogy szegeny Cateye-nak fekudnie kell, na azert az nem olyan pihenteto szvszKép De majd kitalal maganak valami jo kis elfoglaltsagot vagy beszerez laptopot es netez egesz nap, ugye Cat?Kép

Andi: ha ez megnyugtat, en ma vagyok 18+5 es meg nem erzem a picitKép Pedig nalunk is 2. baba.... En is holnap megyek uh-ra, alig varomKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok lanyok!

Cateye!

En irigykedem. Ugy maradnek mar otthon. De en csak juliustol tervezem a munka veget. Addig meg ket honap van. Nagyon kifaraszt a munka. Kép

Most felmerult bennem par kerdes. Remelem tudtok segiteni.
Az erdekelne, hogy ki hany kilot hizott a 18. hetig? Mekkorat nott a hasatok???
Mikor ereztetek eloszor a babat?
szerintetek mikor erdemes 4D-s UH-ra menni???
Meddig tervezitek a munkat???

En most 17 hetes multam, de az utobbi ket het alatt akkorat nott a hasam, hogy nem jon ram mar csak ket nadrag. Ugy nezek ki mint egy labda.
Kép
A vitaminok ellenere minden ejjel valamelyik vadlim begorcsol es mar alig tudok menni ugy faj. Kép Tudtok erre valami jot javasolni?
Most csak ennyi kerdes jutott eszembe.

Mindenkinek jo babavarast!

Magi (17+2) Kép Kép Kép
Vendég
 


Szia Magi!
NEkem mult het penteken meg jok voltak a cuccaim, de hetfon mar nem fertem bele semmibe. Addig senki sem vette eszre, most hirtelen mindenki szerint tok nagy hasam van es hirtelen sokat is hiztam. Pedig sulyra nem nottem, igaz en vegig hanytam, most mar csak undorodom a kajaktol. A ferjem azt mondta, hogy tetszem neki igy is, ugyhogy nem torodok azzal hogy hirtelen balna lettem. Estere meg fel is fujodik a pocim. Reggel meg pici a hasam, estere mint egy lufi.
Szerintem nincs olyan nogyogyasz aki nem irna ki ha akarom. En ugy gondoltam, hogy neha ha faradtabb vagyok egy-ket het tappenzt 'kiveszek'. Eddig ez meg nem kellett, mert sajnos ketszer voltam beteg. Azert szules elott 2 hettel mar biztosan nem dolgozom.
Catnek csak annyit uzenek hogy tudom milyen rossz fekudni es aggodni, ez utobbit hagyd el. En nem tudok varrni, de ha otthon lennek az lenne az elso amit mgamtol megtanulgatnek.
Szerintem ha talal valami hasznosat, akkor elrepul ez a par honap.
En meg mindig erzek mocorgast, de meg mindig nem tudom hogy a beleim vagy a baba-e. Reggel amikor felkelek mindig tok kemenynek erzem a mehem. MAr varom nagyon az elso igazan egyertelmu rugdosast.

Tegnap kaptam meg az afp-t, ez oke lett. Szerencsere megmutatta a nemet is: kisfiu!
Most mar csak Mikikenek hivjuk.

Voltam tornan az aranytizben, nagyon tettszett. Koszi minden infot mindenkinek. Helyben tudtam berletet venni, tehat nem mentem hiaba elsore sem.
csengo (18+5)
Vendég
 


Orsoly!Én ezel nem megbántani akartam Cateyet.Csak azt szerettem vollna ha látja a dolgok jó oldalát is.Leszámítva azt,hogy amiért ez bekövetkezett az nem olyan felemelő érzés!
Tehát csak remélni tudom,hogy nincs harag.
Csngo!Bocs a kérdésért de mért akarsz te olyan
sokáig dolgozni?A szülés előtt 1 hónappal már jár a szülési szabi.
Kellemes napsütéses vidám napot mindenkinek.
GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Az el is felejtettem mondani, hogy van fonendoszkopunk, ami a korzeti orvosnak van. 1500 Ft-ert lehet venni, na es mindent lehet hallani a hasamban. Mikor mozog, mikor nem, na meg ha rukapal. Es neha meg a szivet is lehet hallani.
Ajanlom mindenkinek. Nagyon jo erzes, hogy reggel mikor kelek es mikor fekszem, meghallgatjuk, hogy mi van vele. Kép Kép
Vendég
 


CatKép
Nem túl vidám, amit leírtál, de a lényeg, hogy a babócáknak ne legyen problémája. Van egy lány a baráti társaságunkban, akinek attól a pillanattól kezdve feküdnie kellett, amikor kiderült, hogy babát vár. Hol könnyebben, hol nehezebben viselte a 9 hónapot, de a végén még túl is hordta a babát, és gyönyörű, makkegészséges kisfiút szült. Bár biztosan nem volt könnyű a terhessége, mégsem riasztotta el a második baba vállalásától. Újra babát vár, és újra feküdnie kell.
Kívánom, hogy Neked is legyen rengeteg erőd vidáman végig csinálni a 9 hónapot, hogy a végén tényleg boldogan ölelhesd magadhoz a pindúrkáidatKépKép

MagiKép
Jó sok kérdésed vanKépKép
Én most töltöm a 18. hetemet, a mérleg nyelve most kezdett el többet mutatni. Hol 1, hol 1,5 kg-val mutat többet, mint induláskor. Néha még én is csodálkozom, hogy itt tartok, mert meg voltam róla győződve, hogy igencsak gyarapodni fogok. Soha ilyen jókat nem vacsoráztam még, mint az elmúlt 5 hétbenKépKép
A pocakom nekem Csengo-éhez hasonlóan nőtt meg. Egyik nap még jó volt a farmerem, másik nap meg már irtó kényelmetlen volt. A munkatársaim szerint egyik napról a másikra nőtt meg. (kb 1,5-2 hete) Igaz, hogy egyelőre nem nagy, csak látszik, hogy van. Azóta én csak annyit érzek a hasnövekedésből, hogy az egyik pólómat a múlt héten még laza eséssel hordtam, ezen a héten meg fennakadt a pocakomonKép Nem is csoda, a tudomány szerint most hetente kb. 2 cm-t nő a kisbaba, kell neki a helyKép
A babámat a 18. hét legelején éreztem először. Azóta minden nap bejelentkezik egy kicsit, de csak akkor, ha nyugalomban vagyok.
A 4d Uh-ra nem tudom mikor érdemes menni. Ha orvosi szempontból kellene válaszolni, akkor egy ismerősöm szülésznő barátnőjének véleménye szerint a 20. hétig érdemes egy alapos 4d uh-os vizsgálatot csináltatni. Ha csak magadnak kell, hogy lásd a babát, akkor nem tudok tanácsot adni. Gondolom, ki-mikor szeretné.
Dolgozni nem sok kedvem van már most sem. Egész egyszerűen nincs kedvem koncentrálni. Csak varrogatnék, meg készülődnék egész nap. Na meg kényeztetném a férjemet, nehogy elhanyagolva érezze magátKép
Azt hiszem két hónappal a várható szülés időpontja előtt hagyom abba a melót, ha addig minden jól megy. Ez azt jelenti, hogy aug.1. után szünet!!!

Vádligörcsölésem nekem is volt, bár csak éjszaka, de mint minden izomgörcsös időszakban, most is a számomra jól bevált kálcium pezsgőtablettát ittam 2 napig (1-1 darabot). Azóta megint minden oké. Hallottam, hogy van akinek a magnéziumos pezsgőtabletta segít. Valamelyik majd csak bekön neked is.

Élvezzétek a napsütést, Lányok!
Pussz mindenkinek:

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Magika,

a 18. hétig kb 1.5 kilót szedtem össze pluszban (meg vissza azt a 2-t, amit lefogytam az első 10 hét alatt). Viszont a pocakom mindenki szerint óriási, én már a 10. héten nem tudtam rendes nadrágot hordani (begombolni). a 18. héten úgy 106 cm volt a hasi körtérfogatom (csak azért emlékszem rá, mert hasonlítgattuk a baba 14 cmjével Kép). (Ha este méred a pocakot legalább 3-4 cmvel nagyobb, mint reggel!)

Babóca már régen bizsergett, meg lepkézett, meg minden olyat csinált, ami akár tulajdonképpen bélmozgás is lehet, de karakterisztikusan először 18+5 napon rúgott belém. (Azóta abba se hagyta KépKépKép)

Idebent már mindenki kérdezget, hogy még meddig dolgozom, lassan kezdek elgondolkozni rajta, de májusban még tuti, illetve az utolsó 2 hónapot biztosan szeretném otthon tölteni. Így a június a kérdéses.

A görcsökre kalciumot meg magnéziumot szoktak javasolni, nem tudom, melyik a jobb, engem mostanában elkerülnek (régen voltak vádligörcseim, rá kell állni, az irrrrrrgalmatlan rossz, de attól gyorsan elmúlik.)

A labda méreten meg ne aggódj szerintem, leszünk mi még ennél sokkal labdábbak... Kép

Hol szereztétek a fonendoszkópot? Ez teljesen feldobott. Kép


Csengő,
gratulálok Mikikéhez! Kép Mesélsz a tornáról? Mennyire volt aktív? Mekkora volt a csoport?

Babs.
21+2
babs
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólokhoz, tehát, hogy az utóbbi egy hétben kezdett el hihetetlenül nőni a pocim!:-) Hétvégén kénytelen voltam venni két nadrágot, a többit már kinőttem:-)) Most 90 cm a keresztmetszetem, lesz ez még nagyobb is:-) Tegnap voltam védőnőnél, és ott meghallgattuk a szívhangokat, annyira jó érzés volt!:-)) Csuklott is közben a babókánk!:-)))
Ilyentájban kezd kiemelkedni a kismedencéből a méh, a babának kell a hely, azért ez a rohamnövekedés! 1 kiló plusznál tartok, de annyit eszem, hogy ezen én is csodálkozom!

Magika: ez a fonendoszkóp most engem is teljesen felvillanyozott, lehet kapni patikában pl.?

Cateye: nagyon sajnálom, hogy feküdnöd kell, de mint ahogy a lányok is írják, fel a fejjel! Annak idején anyukámat is össze kellett varrni, mikor velem volt terhes, és nem is volt semmi probléma.

Labdásodunk majd, az tuti. De tegnap kicsit elszomorodtam. Felszállt a villamosra egy kismama, szerintem a 6. hónap körül volt, szép nagy pocija volt. Az, hogy én állok, még hagyján, nemigen látni még a hasamat, de neki is állni kellett. Senki "nem vette észre", hogy nagy hassal álldogál ott.
Hát, ez van. Elszomorító, de nem mondom, hogy meglepődtem volna rajta.

Csengő: gratulálok a picifiúhoz, már mi is nagyon várjuk, hogy megtudjuk a nemét!:-)

Mindenkinek szép napsütéses napot kívánok!

Laura
17+2
lau
 
 


Koszonom a segitsegeteket.

En kb 3-4 kg-ot hiztam, ez attolis fugg, hogy milyen napom van. szekrekedessel is kuzdok. Buzakorpaval vagy paradicsomlevel szoktam meghajtani magam. Eleg jol bejon. wc utan 1-2 napig 3 kg-nal jarok, egyebkent 4. A hasam mar oriasi. Kép ez mondjuk nem aggaszt, inkabb a kilok. A paromnak nagyon tetszik ahogy gombolyodom. Az a baj, hogy a testemhez kepest vekonyak a labaim, meg a karjaim.
A vadligorcsre magne B6-ot szedtem mindig, most nem segit, hiaba szedem. Tul sokat meg nem szeretnek szedni belole. Most majd kiprobalom a pezsgotablettat is. Kép

Nos akkor megmondom a papanak, hogy megyunk UH-ra. Ugy is kivancsi vagyok, hogy mi lesz. Kép
Az afp-t en csak majus 3-an tudom majd meg. Akkor lesz sima UH is. Szerintetek megvarjam, vagy elotte menjek 4D-re?

fonendoszkopot lehet kapni a SOTE epuleteben is, de az dragabb. Olcsobb hely a 7. ker Damjanich utca 32. 16:30-ig van nyitva. Ott van 1500 Ft-ert a legolcsobb. Nem erdemes dragabatt venni, mert ezzel is minden lehet hallani, mint a dragabbal, csak ez kicsit kenyelmetlen a fulnek. Kép

Magi
Vendég
 


Cat!
Ne aggódj én jóval idősebb vagyok, és csak 1-2 hete érzem a mocorgásait.
Pihenj sokat! A pihenés valószínűleg jót tesz, majd, és később, ha úgy gondold még visszamehetsz dolgozni. Addig is néha beszélgetni bemehetsz a kollegákhoz.

Magika!
Legutóbb +1 kg-nál tartottam. Igaz rajtam volt jó pár plusz kiló előtte. Az igazi mérlegelés holnap a védőnőnél lesz, mert az otthoni mérlegünk nem az igazi, de ott tartok +1-nél.
A hasam viszont szépen növöget. A baba mocorgását érzem, de igazi mozgást még nem.
Milyen vitaminokat szedsz?
Érdekelne az fonendoszkop. Hol lehet ilyet venni?

Csengo!
Gratula az AFP-hez. Nekem is tegnap lett meg az eredményem: 1,4.

Moszi
(17+6)

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

En ugy hallottam, hogy ha eleve nagyon vekony volt valaki akkor szed fel tobbet (persze a vekony sogornom nem szedett fel semmit, csak a vastagabb, en meg szinten semmit pedig en aztan duci vagyok). Engem egyszer 3 kgal tobbnek mert a vedono, mint az otthoni merleg. Elotte ugyanannyi voltam mindket merlegen. Attol is fugg hogy reggel vagy este merem magam. Es tenyleg sokat szamit, hogy mar 3 napja nem tudtam wc-zni es eppen paraffinolajat (orvosi tanacs) ittam.

A kismama fitness nekem nagyon tettszett, igaz jo keson ertem haza...Regen jartam sokfele fitnessre es tenyleg ez is megmozgat, es nem faj a hasam pedig napkozben meg ulni is kenyelmetlen. A masodik feleben, volt gatizom torna, vajudasi pozicio gyakorlas, legzes ...stb szoval minden jo dolog. Allitolag meg talpmasszazs is lesz. Igazabol azt sajnaltam, hogy 1 ora utan vege.

Azert akarok sokaig dolgozni, mert en inkabb elmeleti ember vagyok (matematikus, de programozokent dolgozom) es a munkam nem faraszto. Ha sok feladatot kapnek kiiratnam magam. De az elozo sikertelen terhessegem alatt kellett 2 hetet fekudni es majd megorultem a tehetetklensegtol. Varnni nem tudok, egyetlen noies dolgot szeretek, a fozes a hobbim, de most meg azert undorodom a kajaktol. Nincsenek baratnoim es ismeroseim a faluban, egesz nap egyedul lennek otthon. (kevesebb mint 1 eve lakunk ott).
Meg aztan anyagilag is jobb igy, de ez az utolso szempontom. A ferjem a mellettem levo irodaban dolgozik, es ha en most kiiratnam magam, o is meginna a levet. Noi fonokom van, aki szerintem ha lehetne itt benn szuletne meg a gyereket, hogy kozben is dolgozhassam.Kép

csengo
Vendég
 


Sziasztok!

Cat: én is sok erőt és kitartást kívánok neked, és biztos minden rendben lesz a picivel is és veled is ! Kép

Magika: én most vagyok 18+4, és eddig nem híztam semmit. Még mindig egy régi nadrágom,at hordom, bár van már kismamanacim is. A pocim most kezdett el növögetni, már látható - legalábbis oldalról Kép
Mocorgásokat már érzek egy jó ideje (buborékolás, pillangózás), de igazából először 2 hete mozdult meg Kép Azóta minden nap érzem.
4D UH: szerintem lassan már érdemes elmenni, mi azért nem megyünk, mert apa eddig nem nagyon hajlott rá. De szerintem végül győzni fog a kíváncsisága, hogy fia vagy lánya lesz-e, és beadja a derekát Kép
Vádligörcsöm nekem eddig egyszer volt, én a Magnevitalt szedem rá.

Bea
tikobaba
 
 


Ja igen, a munka... én is úgy tervezem, hogy augusztusban még dolgozom, de ez persze attól függ majd, hogy minden rendben lesz-e, illetve, hogy hogy fogom bírni a meleget .... Ettől tartok egyébként a leginkább, a nyártól...
tikobaba
 
 


CsengoKép
Gratulálok a legénykéhez!

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Akkor csak en vagyok olyan kis hizos. Kép
Kép
Vendég
 


Munkával kapcsolatban: én is úgy terveztem, hogy augusztusig dolgozom, akkor kiveszem az összes bentmaradt napomat erre az évre, és ha elfogyott, megyek szülési szabira. De majd meglátom, hogy alakul majd.
Úgy is terveztem, hogy félnapozom, és fél 1 körül elmegyek haza. Namost, nyáron akkor van a legmelegebb,szoval az sem jó:-)

Bea: még mindig nem híztál semmit?? Hát, le a kalappal, jól csinálod:-)

Laura
lau
 
 


MagikaKép
Nekem a védőnő a székrekedésre Laevolac-ot írt fel. Recept nélkül kiváltható, és nagyon jó, mert én már 2 napja használom. A lábikra görcsre Calcium plusszot kell szedni a védőnőm szerint. Próbáld ki ezeket.

LányokKép
Köszönöm az aggódást, és a sok jó tanácsot. Sajnos a méhszájnak az ülés a legkárosabb, és a fekvés a legjobb. Varrni meg fekve nem tudok.KépKép Azért sétálgatok, mert legyengülni nem szeretnék. Az összevarrás után már bátrabban merek mozogni, de addig tényleg betartom a sok fekvést.

Mindenkinek jó pocakosodást !

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok,

Túl vagyok az uh-on, nagyon úgy néz ki, Lilink lesz és nem Bendegúzunk... De nem baj, már van egy lányunk, ő kislány tesónak jobban örül.
A méretek:
BPD: 39 mm -ezt tudom, mi
AC: 129 mm - ezt viszont nem tudom, segítsetek!
FL: 25 mm - ezt is tudom, micsoda
Minden rendben van, elég furin fekszik, egész fent, harántban, így nem csoda, hogy mindig a köldök környékén éreztem a pici kis mozgásokat.
Lényeg a lényeg, minden rendben van vele, és ez nagyon jó érzés!!!!

Andi
18+6 (uh szerint kb. egy héttel fiatalabb)
Vendég
 


Trompipi!

Nagy gratula neked.
Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Andi!
AC a haskerület
fantikbaba
 
 


Lau: köszi, bár nem direkt csinálom, csak egyszerűen nem tudok sokat enni, és az is főleg gyümölcs, müzli.. Azért naponta egyszer eszem "normálisat" is, valami meleget, meg néha édességet is. De amíg a baba szépen fejlődik, nem is izgat, hogy hízom-e Kép Meg azt mondják, a 20. héttől indul be a hízás. Ugye?

Andi: az AC én úgy tudom, a testátmérő. És gratula az egészséges Lilihez! Kép
tikobaba
 
 


Bizony, jó nagy pocim van 20+4. héten.Kb 3 kiló tuti felment.Pénteken majd megméredzkedem a védőnéninél.És folyton jelez, főleg evés előttKép
Ha háton fekszetek jobban érzitekKép
fantikbaba
 
 


És a 20. hét körül kb 30 cm-es a babaKép
fantikbaba
 
 


Lehet hogy korai a kerdesem, de sehol sem latok igazi regi anyagpelenkat. Majd szeretnek venni, de mar most is jol jonne a fejemre stb. Szerintetek hol lehet kapni? (KAisersban lattam himzettet 1500-ert, nem erre gondolok, hanem elfogadhato aron...)
trixi
Vendég
 


Andi! A Praxisban kaptam egy kis lapot, melyen rajta vannak az UH-i rövidítések és az ajánlott szűrések időpontjai.
Remélem másnak is hasznos lesz.

Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Csengo: én a múltkor a Cora katalógusban láttam, 10 db-os kiszerelésben, de az nem volt 1000 ft, ha jól emlékszem.
tikobaba
 
 


Sziasztok csajok Kép

Pár napig nem voltam és micsoda felfordulás Kép
Mindenki más néven szerepel, mint eddig??!!
Na, kiváncsi vagyok, én hogyan jelenek meg.

Nem tudok visszaolvasni teljesen, csak 1-1 hozzászólás.

Cat Kép
Nagyon sajnálom, hogy feküdnöd kell, de biztos jobb lesz a varrás után. Én megőrülnék, ha fekvésre ítélnének, de természetesen a babá(K)ért mindent. Te pedig már annyi mindenen Kép keresztül mentél ezekért a csöppségekért Kép...
Kitartás a "semmit tevéshez".

Szülinaposoknak utólagosan is fülhúzás részemről Kép

Sok jó AFP és UH pedig gratula.

Magika Kép
Nem csak te hízol. Én most a 21. hetet taposom és annyira, de annyira megdöbbentem, hogy +5 kg-nál vagyok (16. héten +1,5 volt, bár én egyáltalán nem hánytam az elején és inkább zabás voltam, mint rosszul levős ). Nem is akarom elhinni, mert csak a hasam nőtt. Már egy csomó embert megkérdeztem, hogy híztam-e szerintük, de se fenék, se derék, se kar, se comb stb. Nem is értem. Pedig tuti jó a mérleg, mert ember is megmérte rajta magát.
Végülis, ha a testem többi része nem dagad el, akkor nem zavarnak a kilók. Sose foglalkoztam velük, lényeg a kinézet. Ráadásul tök odafigyelek a kajára és egy csomót sportolok. Szóval nem értem, de remélem nem egy 6 kg-os babát szülök (bár most akkor is csak 30-40 deka között lehet Kép ). Szóval nyugi, ha jól érzed magad, nem számít.

A baba rengeteget mozog nekem is, éjszaka rendszeresen felkelek rá és napközben is egyfolytában megy benn a buli Kép Legtöbbször ha nyugiban ülök az íróasztalnál, de torna közben is együtt végezzük a kar és láb emelgetést Kép

Szent Imrés lányok Kép
Nektek hogy tetszett a keddi előadás?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Moszi,
ez a lista tök jó, köszi!!! A múltkor én mindenféle oldalakon próbáltam összevadászni, hogy mit jelent a leletünk, de az OFD-t sehogy se sikerült kinyomozni Kép (Egyébként itt a Rendelő segített még a legtöbbet.) Bár az AC-t nem értem, mert arra én haskörfogatot találtam, és a számok is inkább körfogatra utaltak (14 cm), mint átmérőre... Vagy lehet, hogy különböző helyeken különböző dolgokat jelentenek a rövidítések??

Edit,
nem lehet, hogy csak nagyon sok vizet tartasz vissza - merthogy az nem látszik, nem? Én az elején azt mondtam, nem zavar, ha kritizálják a pocakméretemet (mindenki 2 hónappal előrébb saccol, aztán szörnyülködik...) legalább lesz helye a babának. Meg talán nem nő hirtelen annyit...
babs
 
 


Babs Kép
Nem tudom. Az igaz, hogy napi min. 3 liter ásványvizet megiszom + 1-2 pohár tejci, de pisilek is rendesen.
Ha visszatartanám a vizet, akkor dagadna bokám, csuklóm, nem? Vagy rosszul tudom? De nekem nem dagad. Kopp-kopp.

Lányok Kép
Kicsit off leszek, mert nem baba téma.
Van valami ötletetek mit lehet venni apának az egy éves házassági évfordulóra? Tudom, nem ismeritek stb., csak írjátok le légyszi, hogy ha van valami szokásos ötlet vagy hogy ti mit vettetek? Hátha beugrik valami.
Köszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Moszi: ennek a listának nagyon örülök!:-)) Ki is nyomtattam rögtön.

Bea: irigyellek, hogy nem tudsz sokat enni, én legszívesebben egész nap ennék:-)))
Igen, a 20. hét körül nő meg a baba hirtelen, szinte naponta több centit, ekkor változik a legnagyobbat a pociméret.

Edit: szerintem nem kell aggódnod a kilók miatt, amíg jól érzed magad, gond egy szál se:-)
lau
 
 


Edit!
Már hiányoltalak. Most akartam írni, hogy mi volt kedden. (Kb. félórája jártam erre.)
Mesélj milyen volt. Sajna a tornáról is lemaradtam, mert kedd késő reggel jutott eszembe, hogy nem szerdán van. Kép

Tök jó, hogy már ennyien érzitek a babát. Én még csak a belső mocorgásnál tartok, de nagyon várjuk a férjecskémmel, hogy boxoljunk, azaz ő boxol és én vagyok a boxzsák.
Ha nem mozdul meghamarosan akkor rászánom magama a fonendoszkópra.

Babs!
Nem hiszem, hogy másképp értelmeznék ugyanazt a jelölést. Persze a munkahelyem megtanultam, hogy itt nálunk minden lehetséges....Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Editke!
Sok minden jut eszembe, amit én vennék a féjecskémnek: könyv (imád olvasni, ha van ideje), CD-k, DVD, és mostanság PC programok. Persze a jól bevállt illatszerekről nem is szólva.
Én egy-egy alkalom esetén megkérdem mit szeretne. Általában valami olyan könyvet kér, amit már nem igen lehet boltban kapni. Ehhez szoktam még meglepiben valamit venni. Legutoljára parfétorta volt a névnapi igazi meglepije, mert a kért könyvet nem nevezném annak.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


EditKép

Én a szép időre való tekintettel vennék egy szép pik-nik kosarat, teleraknám minden jóval (benne egy kis finom borocska isKép), hozzácsapnék egy plédet meg egy jelképes meglepit és mintha szombat délelőtti bevásárlásra invitálnám kivinném valahová a zöldbe napozni, együtt lenni, piknikelni... Mindezt meglepetéskéntKépKép

MosziKép
A táblázat szuper. Köszi

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Edit: nekünk is most lesz az első házassági évfordulónk, de nekem könnyű dolgom van: állítólag jön a Guns'n'Roses Magyarországra, ha igen, akkor egy jegyet kap rá a férjem Kép)
De Csirkesz, az ötlet nagyon szuper! Kép

Moszi: tök jó a táblázat, köszi!
tikobaba
 
 


Sziasztok lányok!

Iszonyú meleg van kint, simán lehetne nyári ruhát hordani mezítlábasan szandiban! Kár, hogy hétvégére elvileg elromlik.

Edit, mi a férjemmel mindig valami elmegyünk vacsorázni ilyenkor valami kellemes helyre. Ajándéknak meg valami apróságot, sokszor készített dolgot adunk, pl. az elmúlt év eseményei rövid pontokban összeírva kis könyvecskében rajzokkal illusztrálva.

Mi voltunk a keddi előadáson. Szerintem sok újdonság megint nem hangzott el, nekem a légkör tetszik, ahogy megismerem a kórház gondolkodásmódját a szülésről és ez szerencsére pozitív. Újvári Bori szülésznő nekem egy picit "Hildegard főnővér" típusnak tűnt, de látszott, hogy szakmailag ért a dolgokhoz. A Bálint M. doktor pedig szintén szakmailag nagyon jó lehet, de nekem, mint ember csak 75%-osan jön be. Elég ciki helyzet volt, amikor az a fiú felszólalt, hogy tulajdonképpen mikor lesz szó az előadás meghirdetett témájáról. A férjem csak a "mondottam volt" kifejezéstől kezdett egy csöppet kiakadni. :-) Kép Neked(tek) mi volt a véleményetek?

Moszi, tök jó a táblázat, ezekről eddig sehol sem olvastam.

Cat, tarts ki, a pihenés meghozza a gyümölcsét! Kép Ha nagyon unatkozol, benézel ide és majd mi felvidítunk!

A vádligörcsölés sajnos nálam is állandó probléma , de már félálomban megtanultam visszafeszíteni a lábam és akkor általában megúszom.

Ti még szedtek magzatvédő vitamint? Én az Elevitet és elfelejtettem megkérdezni a dokitól a múltkor, hogy meddig kell még szedni.

Macsek
15+3
Áfi11
 


Off
Ez egy próba, hogy sikerült-e átregisztrálnom és visszaszerezni a Macsek nevet, mert az adminisztrátor nem segített semmit.

Kép

Kép
macsek11
 
 


Edit:
Mi általában elmegyünk egy elegáns étterembe vacsizni, bár idén mi már a 8. évfordulót ünnepeljük, és igazán nem emlékszem arra, mi volt az elsőn:-)

Szia Macsek:-)
Azt mondják, hogy az első harmadban naponta ajánlott, a második harmadban kétnaponta, a harmadik harmadban pedig hetente 2szer.
Akkor már nincs szükség több vitaminra.
Persze, ezt is orvosa válogatja, mert van, aki egyáltalán nem mondja, hogy szedd, valaki meg lelkedre csomózza, hogy el ne felejtsd:-)

Én dokim pl.nem mondta, de szedem, mert nem vagyok biztos benne, hogy elég vitamint viszek be a szervezetembe, és a babának fontos:-)
lau
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: