A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Bocs a duplázásért...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

A falhoz állítás úgy sikerült, hogy a két legkisebb még nem tudja hajtani a járgányt vagyis egy kicsit már hátrafelé igen, Máté motorját hátrafelé menetbe kapcsoltam így hiába nyomta a pedált a falhoz tolatott vele:) Timi szegény meg oda lett parancsolva de kb 5 másodpercig bírta aztán lelépett.

Enikő! igen nagyon jó, hogy ennyi apróság van mellettünk! A két kisfiú és Petra közt pont annyi a különbség, mint Máté és a kislány közt. Szóval mindig mindenkinek lesz játszópajtása. Jaj mi lesz itt nyáron ha a fúk is megtanulnak járni! Tele lesz az utca futóbolonddal:) (mármint az anyukák lesznek megbolondulva) Egy csomó midnent tanulnak egymástól, vagyis Mátétól mert Ő a legnagyobb. Nyáron majd együtt tanulják a bilizést Timivel. Kivisszük magunkkal a bigyót is:)
katuska79

Ha a lányom beszélni tudna tegnap előtt ezt mondta volna: Anya ma jól aludd ki magad, mert holnap 2,5 óránként fogok fölkelni!! :shock: :shock:
Szóval egyelőre csak csoda volt...

peni: Az 1. sz. gyermekklinikán voltunk a Bókay doktornál.

Ma megkapta Zille a 3 hós oltást mondtam a történteket az orvosnak, ő meg mondta, hogy a hierarchia az ma is nagy úr , ha elhívják menni kell :? :?

Ja és Zille sem tartja biztosan felhúzva a fejét, mi is kaptunk feladatul huzogatást, de csak egy percig és nem lettünk letolva, hogy még nem megy neki. Az oltás meg se kottyant neki!

Napraforgómag tiltólistás, vagy lehet enni? és a pisztácia?

Kép

Kép
lucus16

Lányok!!! Nem tudok aludni valószínüleg soha többé nem is fogok.....
Megpróbáltak betörni hozzánk.....ma este 10-kor....én meg itthon egyedül a két picivel.....
Most mentek el a zsaruk.....úgy remegek mint a nyárfalevél...nem tudok aludni...átjött a férjem marad velünk. Életemben nem féltem ennyire....
Legalább 300 a vérnyomásom....kiugrik a szivem.......

KépKép
peni

Jézusom, Peni :cry: :cry: :cry: A hideg is kirázott! Jól vagy? Tudtatok valamit aludni? Soma nagyon megijedt? Hogy történt a dolog? Ma napközben lesz veletek valaki? Kell segítség?
kisbogacs

Jó reggelt!

Peni! Jujjjjjjjj, ez nagyon kemény. Jól vagytok??????

Gyönyörűek a babák.
Én csak olvadozok. :oops:

Csajok! Ti mit adtok a babára, amikor sétálni mentek?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Én is dobok gyorsan képeket. :oops:
Kép

Kép Kép

Kép
hanna30

Bocsánat. :oops:

Kép
hanna30

Hát egy percet nem aludtam...Soma elaludt hajnalban. Pakolom a gyerekeket, cuccokat elmegyek a szüleimhez vidékre. Pár napra amég meg nem nyugszunk meg ki nem találunk valami extra biztonsági rendszert....tele van a kertünk mozgásérzékelő reflektorokkal, 2 méteres kerítés veszi körbe a házat, az egészen házban riasztórendszer van......úgy látszik ez kevés. Fegyveres katonákkal kell őriztetni a házat??? Lányok, milyen világban élünk :cry: :cry: :cry:

KépKép
peni

Jaj Peni! Remélem jól vagytok? elhiszem, hogy félsz! Ez családi ház? Nincs kutyátok?
Egy darabig most veletek maradhatna a férjed!

Hanna! De édes Olivér! És milyen ügyesen kinyomja már magát!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jesszusom, Peni! Hogy történt? Kertes házban laktok? Van kutyátok? Hogy vetted észre?

Hanna: Milyen nagy már Olivér! Nagyon édes! Én bodyt, plüss rugit, kardigánt, vékony sapkát adtam Ádámra tegnap és egy kis polár pléddel takartam be. Aztán láttam, hogy nagyon melege van, és a napon levettem a plédet róla. Mondjuk a mi babakocsink nagyon védett. A mózes teteje is takaróként funkcionál. Én is bajban vagyok az öltöztetéssel. De, ha rajtam rövidujjú+kiskabát van, akkor gondolom ennyi cucc nekik is elég.

Katuska: Petra nagyon ügyes!
Ádám még nem tartja ilyen szépen a fejét hason. Utálja , ha hasra teszem, és örjöng.

krisz78

Peni: :shock: :evil: :shock: :evil: :shock: Jesszus! Hogy történt?

Hanna: Olivér nagyon-nagyon ügyes! És szép!!! Irigy vagyok ám, nagyon!!! És ezzel a nyaklánccal- tudom, a fogak miatt, de akkor is- nagyon macsó :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Peni: ez nagyon durva!!!! Tényleg: milyen világban élünk?!

Zitocs: Saca már meg sem emeli a fejét, bevágja a durcit. Pedig tegnap megfordult féktelen dühében :shock: de csak egyszer... és azóta sem próbálta. Mindegy, most pihentetem a témát.

Hanna: gyönyörű Olivér :lol:
Én a következőt adom Sacira kendő alá: harisnya, kisnadrág, plüss cipőcske, rövid ujjú body, hosszú ujjú póló, pulcsi, aztán, ha melegedik az idő, a pulcsit leveszem. Ha leteszem a kocsiba (mert végre bealudt) akkor betakarom a kendővel.

Csöre
csöre74

Peni, írtam privit.

Hanna, Olivér tüneményes!

Mi napközben itthon rövid ujjú body-hosszú rugi-ban vagyunk (vagy fordítva), s odakintre erre ráadok mostani időben nappal egy vékonyabb kertésznadrágot kiscipővel, esti órákban pedig egy nem túl vastag plüss nadrág-kabátka, kiscipő, vékony sapi. + van nálunk kötött kocsitakaró, amit ha kell leveszek, ha kell ráadok 1 vagy 2 rétegben.
kisbogacs

Peni! :shock: :shock: :shock: :shock: A szomszédoknak feltétlen szólni kell, hogy figyeljetek egymásra. Nekünk a rendőrök azt mondták, hogy a maags fal stb csak ront a helyzeten mert ha valaki belül van akkor azt kívülről már nem veszik észre. Éppen ezért nem ajánlják ha elmegyünk, hogy lehúzzuk a rolókat sem. Egyrészt egyből feltűnik, hogy nincs itthon senki, másrészt ha bejön valaki akár éjjel is, nem látszik kívülről ha zseblámpázik. De ez azért nagyon durva, hogy otthon voltatok közben! VAlakit meg kell kérni, hogy maradjon veletek!

Hanna! tényleg miylen macho Olivér:) én is úgy öltöztetem ebben a melegben, mint Krisz. Body, rugi vagy kétrészes és egy pulcsi vagy kardigán és egy vékony sapi. a lábára meg vékony takaró. A napon a takarót leveszem róla ha rátűz.

Ma folytatom az ablakpuceválást... Délután meg elmegyek dúrok magunknak egy két tavaszi cuccot a hádában:)
katuska79

Peni! Nagy ölelés. Én is nagyon betojtam volna.

Köszi az öltöztetős tanácsokat. Én is így teszek, de gondoltam, a rutinos Anyukák azért jobban tudják. :wink:

Lányos Anyukák! Reszkessetek!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
hanna30

Enikő! Kinyomja magát, de baromi lusta. :)
Olyan igazi pasi.

Kép
hanna30

Tényleg!
Erika! Vettél végül láncot?

Kép
hanna30

Na, Katuska megmotivált, amíg Saci aludt, 2 ablakot megpucoltam... de még sok van :?
Dobok én is pár képet a gyönyörűségemről, régen tettem fel:
Kép Kép Kép
Most ébren van, és nyűglődik, mert most kakilt ma harmadszor, és várja, hogy tisztába tegyem, én meg azt várom, hogy befejezze :D most öltöztettem át, mert az előbbi akkora volt, hogy kifolyt :?

Csöre
csöre74

oeni:
a hideg kirázott! Észrevetted a matatást, vagycsak utólag a jeleket??? Nagyon durva!

Csajok, lehet, hogy buktuk a szocpolt, és vissza kell fizetnünk, mert a rohadt OTP-nek nem mindegy mikor jelentem be,hogy teljesítettük a gyerekvállalást! :evil:
Megelőlegezett szocpolunk van a második gyerekre, és most kiderült, hogy születéstől számítva 60 napon belül be kell jelenteni ,hogy gyeremekünk született. Ha túllépjük a 60 napot, az információs csaj szerint vissza kell fizetni az államnak a szocpolt!
Nem értem, ha teljesítési időn belül vagyunk, nem rohadtul mindegy, hogy 1 vagy 4 hónap múlva megyek be az OTP-hez????
Nem tudom honnan akasztunk le ennyi pénzt...

És egy kérdés:
Szerintetek van jelentősége annak, hogy a cumik 0-3 ill. 3-6 hónapig vannak kalibrálva? Úgy értem, ha 3 hónapos, érdemes lecserélni a cumit, 3-6 hónaposra,vagy teljesen mindegy?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre!
Gyönyörű Saci! Annyira hasonlít Mesire.
Olivérrel tuti összebeszéltek. Én is most öltöztettem, mert kifolyt.
Megvolt a fürdés is. :lol:

Kép
hanna30

Hanna:
Olivér tényleg tiszta Apa klón! :lol:

csöre:
Az alvós kép nagyon édes! :) Én még ki sem próbáltam a kengurut sem... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,

mi is jelen :lol: Olyan gyönyörű idő van már megint, és ilyen lesz hétvégén is! 8)
Ti hova tudtok elmenni kisgyerekkel ilyenkor? A szopi miatt kérdezem, olyan szívesen mennénk kirándulni, de szoptatni nem szeretnék autóban... :roll:

Peni :shock: :evil: próbálj megnyugodni azért! Nekünk távfelügyeletünk van, én is csak így vagyok nyugodt...

Hanna, Olivér gyönyörű! És milyen ügyes!
Öltöztetés: harisnya, nadrág, body, pulcsi, takaró, pamutsapi.
Vicky nem válaszolt a leveledre? Mi lehet velük? :roll: remélem jól vannak :roll:

Krisz, Ádám nagyon kis macsó ebben a naciban :lol:

Csöre, Levente is alszik egyelőre, ha kimegyünk. De szigorúan csak amíg haladásban van a babakocsi :lol: ha fölkel, pár percig elvan, aztány nyüszít, hogy vegyem ki :lol:
Mi is minden nap kint vagyunk 1-1,5 órát, így legalább én is mozgok :lol:

Lucus, Peni, gyerekdoki :evil: :evil: :evil: na az enyém se sokkal különb, de nem osztja az észt legalább. Zille beelőzött minket az oltással, mi csak 15-én megyünk :lol:

Katuska, Petra nagyon ügyesen tartja már magát! Tök jó, hogy ennyi gyerek van körülöttetek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.04.03 09:57-kor.

Kép
vickybabe

Csöre, jaj de szééééééééép! És gratula a 3 hónaphoz! :lol:
Szocpol: Az OTP kapja be, a szocpol egy állami támogatás, és nem bukhatjátok ezen el...szerintem. Minket is szét szivatnak, mi bejelentettük Levi születését 60 napon belül, de már másodszor akarják, hogy menjünk be mindketten aláírni valami sz*ros papírt, az V. kerületbe. Úgy, hogy a párom vidéken dolgozik, én meg itt vagyok egy 3 hónapos babával.
Beszéljetek ügyvéddel, ha úgy alakul, ne hagyjátok ennyiben, azért ez nem kis pénz!

Kép
vickybabe

Mágnes! Köszi. :) Mondjátok már, hogy legalább egy picit rám is hasonlííííííííííííííít! :)
Cumi témához nem tudok hozzászólni, mert mi most ilyet vettünk, erre pedig nincs méret írva:
Kép

Szocpol: Anno a bankok kiküldtek papírt, amit vissza kellett küldeni, hogy az Államkincstártól megkapják az adatokat a gyermek születése után. Nekünk csak az okmányok másolatát kellett befaxolni.

Vickybabe! Nekem nincs kocsim, messzire nem tudok menni. Ha utazunk, akkor marad a kocsiban szopi, bár nekünk fóliázva van.
Viki nem válaszolt ez e-mail-re. :(

Ja, Peni! Vickybabe írta, hogy távfelügyelet van náluk. Lehet mellé rendelni "pánikgombot". Amit ha megnyomsz riaszt és jönnek a zsaruk a felügyelő céggel együtt. Ez olyan mint egy garázs távirányító.

Kép
hanna30

Csöre! De édes saci! Nagyon aranyosan szundít a kendőbe! Ha többnyire kendőben hordtad mostanig valószínű azért nem szereti a babakocsit! Hallottam olyat, hogy amelyik gyerek megszokja a közelséget nehezebben fogadja el a babakocsit!

Mágnes! Húúúúúúúúúh! Pár hónapja hallottam én is erről a törvényről, a tv-ben volt valami műsor, hogy sokaknak vissza kell fizetni,mert nem jelentették be a gyerek születését a törvény szerinti határidőn belül! De nem tudom aztán mire jutottak. remélem nektek nem kell visszafizetni! Rohadjanak meg, hogy ilyen kitételeket egyáltalán beletesznek a törvénybe! Hát nem a gyerek a lényeg? :twisted:
Cumi! A mérete nagyobb a 3-6 hósnak és van amelyiknek a formája is másabb picit!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszi Csajok :)

Szoptatás: én bárhol megszoptatom Sacit... volt, hogy Pécsen egy kakaóbár előtt szoptattam szemerkélő esőben, még Zazát, mert mire közölték,. hogy hol lehet szoptatni, szétszedett a gyerek... engem nem zavar a dolog, ha a pólót a kis buksijára húzzátok, nem is látszik a cici... bár engem az sem zavar, ha látszik, természetes dolog, hogy a gyereket szoptatom, akit ez zavar, ne nézzen oda.

Cumi: ráérsz fokozatosan cserélni, nem kell egyben az egész arzenált, de mindenképpen érdemes, mert a kicsi előbb-utóbb pici lesz...

Szocpol: nem tudok hozzászólni.. Sacira már nem tudtuk felvenni, mert kész a ház :roll:

Csöre
csöre74

Vickybabe! Szalajkavölgy! És szoptassál autóban, megéri! :lol: Mármint a kimozdulás! :lol:

Szocpol! Mi valószínű arról is lecsúszunk! :( Most akarunk telket venni és építkezni! Mire odajutunk drága jüó kormányunk megszünteti! :twisted:

Nyakig kaki ma nekünk is megvolt! Reggeltől 10-ig mást se csináltam csak szaros feneket mostam! :lol:
Kezdtem Leventével (hónaljig pisis volt), aztán Milán, mire vele végeztem Levente bekakilt, aztán Milán is de olyan sikeresen, hogy mindent le kellett róla csréljek. Már alig bírom fél kézzel megtartani. Gyerekem közel 8 kg! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: kezdettől üvölt a kocsiban, ezért kendőzök... már majdnem két hónapos volt, amikor kendőnk lett...

Csöre
csöre74

Csöre! Akkor tényleg nem tudom mi lehet. Nekem mindkét gyerek szereti!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mági, itt van a szocpoltémáról cikk, nem túl jó hírekkel:
http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=141258

Csöre, Saci gyönyörű!
kisbogacs

Vickybabe: Mi Vácra, Szentendrére szoktunk kiruccanni. Ez néhány órás kirándulás, volt, hogy kaja nélkül simán elvolt. Amúgy termoszban szoktam vinni a cumisüveget. Még órák múlva is olyan hőmérsékletű, mint ahogy beletettem. A kocsiban szoptatást én nem vállalom be. Eleve kérdéses, hogy lesz - e annyi tejem, ami elég Ádámnak. Így mindig nálam a tartalék. Meg menet közben elég rizikós kiszedni a gyerkőcöt a hordozóból, nem? Vagy megálltok a parkolóban?

krisz78

Csöre: Saci nagyon szép! Tök édes a kendőben! :lol:

krisz78

Krisz! Mi megállunk a parkolóban. Én menet közben semmi pénzért nem venném ki a babát. Amennyi állat van az úton, tuti akkor történik meg a tragédia.

Kép
hanna30

Hanna:
Nekünk is detto ilyen cumink van, de Bence sznob gyerek, amióta van Aventes is, kizárólag az kell neki, ezt ívben köpi ki...

krisz:
hát ez egy fokkal jobb eshetőség... Így legalább nem kompletten az egész szocpolt kell visszafizetni, hanem a köztes időben lávő kamatot...
Elmehetnek a fenébe! Ugyan hogy a francba bumszlizzak be 2 gyerekkel az OTP-be???? Pláne, hogy a törvény a születése után változott... Honnan a fenéből kellett volna nekem ezt tudnom?? :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mi húsvét hétfőn a Margitszigetig merészkedünk el... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Sznob gyerek. Ez jó! :lol: :lol: :lol:

Margitszigeti sétában mi is benne lennénk.
Hála a combinoval tudok közlekedni is.

Csajok! Mit szólnátok egy szigetes naphoz???

Kép
hanna30

Krisz, én sem veszem ki SOHA az autósülésből menet közben. Parkolóban gondoltam az autóban szoptatást, de még nem próbáltam. Köszi a tippeket :wink:

Hanna, Margitsziget jó ötlet, ott még parkolni is lehet :lol: szoptatás? a fűben? kocsiban? Mert nekem min 1-1 óra oda-vissza, szóval tuti megéhezne közben...

Cumihoz nem tudok hozzászólni. Levente csak cicin hajlandó cumizni :roll: :lol:

Enikő, 8 kiló? azta! :shock: :shock: :lol:
Szalajka-völgy szupi hely! Tavaly pont ilyenkor voltunk ott (motorral :lol: ) akkor még nem tudtuk, hogy Levi beköltözött hozzánk :lol:

Tényleg, gondoltatok már rá, hogy most egy éve fogantak a gyerkőceink? Szóval, valójában most lesznek egy évesek :lol: :wink: Meg kellene ünnepelni :lol:

Kép
vickybabe

Vickybabe, nekem folyton ezen jár napok óta az eszem, hogy mi is volt 1 évvel ezelőtt :D hivatalosan már 5 napos terhes voltam, bár a szerelmes éjszaka még meg sem történt... :D :D :D

Margitszigeti buli: nagyon benne vagyok, bármikor, kivéve épp a húsvétot. Megígértem férjemnek, hogy azt a 3 napot csak hármasban töltjük.

8 kg, ez az imént el is kerülte a figyelmem. Nem semmi! :shock: :D
kisbogacs

S három hónapja ezen a napon már nem voltam magamnál......
Csöre, boldog hófordulót nektek is! :wink:
kisbogacs

Margitsziget : jó ötlet :)

Nekünk Bencus 3 nap múlva költözött a pocakba :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kisbogács, boldog hófordulót Ágnesnek is!!!!

Mági, akkor Beni a legidősebb itt :lol:

Én is 5 napos voltam tavaly ilyenkor hivatalosan :wink: a Nagy Találkozás viszont csak ápr 16 körül történhetett :lol:

Tali: szerintem legyen hétköznap, hétvégén nálunk is mindig családi progi van. Hétköznap viszont (szinte) teljesen rugalmas az időbeosztásunk :lol:
Újabb kérdés (nem akadékoskodok, csak rájöttem, hogy gyerekkel mennyi mindent kell előre kigondolni, mielőtt elindulunk...): tisztábatevés? Ahhoz még hideg van, hogy kint csupaszkodjon, nem? :roll: Vagy ha odasüt a nap, akkor egy pléden nem fázik? :roll:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Jaj Peni, nem csodálom, hogy halálra rémültél. Szörnyű lehetett. :(

Pont ma gondoltam rá, hogy lassan 1 hónapja lesz majd, hogy Kristóf megfogant. Bár, az csak május 8-án, 9-én lesz. :D
Vendég

Enikő! 8 kg?! :shock:

Kép
hanna30

Pocakba költözés érdekes. :)
Olivér 2008. május 12.-én 14 óra 5 perckor költözött be. :lol:

Miből lesz a cserebogár. :)

Kép

Max ilyen pontosan még Petne tudja. :)

Kép
hanna30

Krisz! Menet közben az ülésből semmiképp nem szabad kivenni a gyereket! Ha nem hosszú útra mentünk, akkor előtte etettem és ha odaértem, hosszabb út esetén meg megálltunk!
És lehet kapni autóba cumisüvegmelegítőt (igaz kell neki kb 15 perc mig megmelegszik). Én amig szoptattam, addig melegedett a pótlás! Emiatt sosem maradtunk itthon!

Kisbogács, Csöre! Boldog hófordulót!

Vickybabe! Nekem is eszembe jutott, épp tegnap mondtam a férjemnek, hogy nem hivatalosan kisfiunk már 1 éves! :lol:
Tisztábatevés! Autóban megoldható! Első ülést előrehajtani, rá a pelenkázó alátét és már lehet is pelenkázni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Igen, én is tudom, hogy Julcsi április 22-én dél körül költözött a pociba :lol: .

Peni, borzasztó ez a történet, nem csodálom, hogy ki vagy borulva.

Csajok, én is aggódtam, hogy Julcsi nem kapja oda a fejét a zajokra, és nem fordul mindig felénk, ha beszélünk hozzá. A védőnő megnyugtatott, hogy ami a kiskönyvben le van írva, azzal ne törődjek, hiszen ez egy tanult dolog, és kell neki idő, mire rájön, hogy ha hangot hall, akkor a fejét fordítania kell. Ráadásul Julcsi nem is olyan könnyen forgatja a fejét. Szerintem egyáltalán nincsenek a kicsinyeink elkésve a kéz nézegetésével.

Kép
petne

Hihetetlen, hogy ti milyen pontosan tudjátok mikor fogant a pincur! :roll:
Én akkor már javában a felejtős korszakomat éltem (első gyerek miatt) :lol: :lol:

Igen 8 kg! Igaz ruhástól! Mostmár fogyokurára kell fognom! :lol:
Tegnap előtt mértem le, mert nyügisebb napja volt és már beszakadt a hátam. Kiváncsi voltam mitől! :roll: Ja és a 68 rugikból is lassan kinövünk!
Nem is tudom miért lepődtem meg, Levente is 9 kg volt 5 hósan!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kicsi kezek: Ágnes nem nézegeti, csak fogdossa egyikkel a másikat néhány napja.

Viszont ma először nem fakadtunk sírva a tükörkép látványától!
kisbogacs

Petne! :wink:
Én sem aggódom, hogy nem a nagy könyv szerint megy minden.
Szerintem minden baba más és más.

Enikő! Azért hidd el, mi is jobban örültünk volna, ha nem tudjuk ennyire, mikor költözött a pocakba a babóca.
A 8 kg nem semmi, persze majd ha mozog, akkor letornázza. :)

Kriszti! Olivér is sírt az első alkalommal a tükörnél, most persze már csápol és vigyorog. Megjelentek a kézlenyomatok a tükrön. :)
Kéz: nálunk most a kézevés a legjobb móka. Cuppog és kacag közben.

Telefon: mivel a nagyik messze laknak, sokat beszélünk.
Van olyan, hogy kihangosítom. Olivér már meghallja a kicsöngés hangját veszettül csápol, majd amikor beszélnék, akkor nekikezd. Ma a nagymamával 15 percet beszélt.
Anyukám teljesen odavan ilyenkor. Olivér pedig csak mondja-mondja a magáét.

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: