A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Lányok, Ti adtok sapkát a gyerekekre kb 18-20 fokban, szélcsendben?
Ha fúj a szél, oké, de egyébként?
Vendég

Tünde - :lol:
Nézett volna egy nagyot, az tuti :shock:

LÁngos - nyammm. Évek óta nem ettem egy igazán finom lángost.

Panndi - én adtam rá eddig, de itt az Alföldön mindig fúj a szél :roll:
Ha nem fújna, talán már nem adnék rá... :roll:

Kép
vindolanda

Helló Lányok!
Látom megy a nagytakarítás! Én is ezt teszem, még csak ezt az oldalt olvastam végig, de gondoltam írok pár sort.

Vindo!
Én már egy ablakot megtisztíttottam, a függönyök éppen most vannak mosás alatt. Hátra van még 2 ablak. Azt majd holnap.
Tegnap néztük a Rugó képeket, mondtam, h ez Bengegúz. Nagyon tetszett nekik. :)

Panndi!
Először is gratulálok a közgazdász végzettségedhez! Nem semmi, amit produkáltál itt nagy pocakkal plussz 1 gyerekkel.
Szélcsendben talán nem kell sapi, tegnap én is levettem róluk, de épp akkor jött egy fuvallat, úgyhogy visszatettem rájuk. :roll:

Mesi!
Úgy látom túlvagytok rajta. Ha pöttyös Zsoszi, sztem tuti a 3 napos láz volt. NÁlunk ugyanez volt néhány hónapja mindkettőjüknél. Szerencsére nem egyszerre jött elő rajtuk, volt néhány hét köztük, de magas láz és utánna pár napig pöttyök.

Viranka!
Hát tényleg jól bekajáltatok valamit. :( Remélem hamar túllesztek rajta!

Móni!
Grétinek jobbulást! Hátha nem lesz semmi gond!
Gyors sütirecepteket én is puskázok. :wink:
Nálunk Zsuzsu a sapkafelvételben profi. :)

Tegnap mi is jót játszóztunk. Találtunk egy nem túl zsúfoltat, csak néhány gyerek jár oda. Jól kihintázták, csúzdázták, kavicsozták magukat. Ma délelőtt meg bodobácsoztak. Imádják ezeket a bogarakat, mióta az apjuk megmutatta nekik :shock:
A ti gyerekeitek nem őrülnek meg a zsúfolt játszóterektől. Sok anyukától hallom, h teljesen kivetőzik magából a gyerek, ha túl sokan ugrálnak körülötte.

No léptem
Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Hello Lányok

tábla:

Kép

Fleur, majd írd meg a szülés várható időpontját is! :)

Heni, én április 9-re tippelek, és akkor pont húsvétkor hozhatod haza a kis Áron nyuszit! :D

silka
silka

Lányok,

harmadszor is megkérnék valakit, h please, küldje át a gmail-es jelszót!

silka
silka

Gica - Rugó még nem volt játszótéren :roll:
MOndjuk, itt mintha nem is lenne :roll:

Ezek a bogarak jók lehetnek :wink:

Kép
vindolanda

Silka, küldtem.

Kép
vindolanda

Cicus alszik, nagy nehezen el tudtam altatni.
Nyűgös, a játszótéren is többször sírt mint játszott.
Láza nincs, a torka fájhat.
Szobafogság és meleg tea + vitaminok.
Remélem nem lesz komolyabb :roll:

Köszönöm a sütirecepteket. A kefires már elkészült (kefir volt itthon) apa hoz estére haza natur joghurtot és holnap vagy holnapután azt sütök. Gréti nagyon szereti a házi sütiket.

Panndi ha szélcsend van én nem adok rá sapkát.
nálad a tippem május 4.-e :lol:

Gica Gréti alapból imádja a nyüzsgést

Silka küldtem

Vindoszuperek az újabb Rugó képek :lol: :lol: (a szárítót észre sem veszem ha nem hívod fel rá a figyelmemet :wink: )

Maggie húúúúúúúúú, hogy Bercó milyen sokat nőtt :shock:
Nagyon cuki :lol:

Fleur Gréti alvási szokásai is borultak
csak nemrég aludt el, régen ilyentájt ébredt
ma reggel meg tovább is aludt

Heni tippem április 4 :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hű, mennyit írtatok mostanában :shock: .
Megpróbálok gyorsan reagálni, távirati stílusban 8) .

Regi, nálunk is 19-20 fok van, Panka bodyban, pizsiben és vastagabb, de ujjatlan zsákban alszik :D . Én símán elvagyok ujjatlan pizsiben, általában a hőséget nehezebben viselem, pedig nyáron lesz majd 27 fok is a házban :? .
Kp.-i fűtés van, van gázkazán és vegyestüzelésű kazán is :D . Ha megszűnik a gázártámogatás, inkább fát veszünk, mert így is alig tudtuk a gázt kifizetni :? ...

Dotildi, jó hogy Dorka ilyen könnyen viseli :D .

Mesi, szegény Zsófi :shock: . Szörnyű lehetett :cry: .

Silka, akartam kérdezni, de olvasom: vannak plüssök Lizi ágyában :D . Panka azóta alszik el könnyen maga, amióta a baba, a maci, a vau-vau, a cica, és a zenélő izé is vele alszik :lol: . Ha hiányos a létszám, nincs alvás :wink: .
Egyébként Panka is nyugodtabb, ha kintről fény szűrődik a szobájába :) .

L.Móni, nagyon szívesen :D , örülök, hogy örültök. Remélem megmaradnak és gyönyörködhettek bennük :D .

Vindo, Rugó képei szuperek :D .

Panndi, GRATULÁLOK!!!!!!!!!

:evil: Nagyon lassú a babanet, úgyhogy ezt gyorsan elküldöm :P . Kedd délnél tartok :twisted: ...
dettyk

Sziasztok!

Délelőtt csavarogtunk egy kicsit, Szeli motorral jött, megnéztük a közeli játszóteret! :)

Maggie! Hogy vagy??? És a család?
Bercó helyes kiskrapek! Ugyanilyen hintát vettem egyik nap, csak világoskék, és rózsaszín az a gomb rajta! :lol:
Kocsikád szupi!!! :) Én is valami ilyesmire vágyom! :)

Fleur! Kitartás a tünetek miatt!!!

Örülök, hogy Zsozsi jobban van!

Dobok képeket, aztán megyünk boltba!

Kép Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Niki72, örülök, hogy nincs nagyobb baj :roll: .

Pelenka, nekünk is bevált a Tesco színes, ha kapunk, akkor a Liberót jobban szeretem, a Pampers nekünk nem jó 8) .

Alvás, napirend, változott az óraállítás óta. 11 helyett dél, 1/2 1-kor alszik, este is 8, 1/2 9, reggel legkésőbb 7-kor keltenem kell, mert még nem ébred magától :? . Nem gáz, de visszaállhatna reggel és este, viszont jövő héten tavaszi szünet, és nem kell reggel korán kelnünk :D :D :D !!!

Hinta, végre elkészült a kertben :D ! (Már tavaly is megvolt a faanyag :roll: ). Panka tavaly imádott hintázni, most nem mert beleülni :shock: . Persze miután látta, hogy mi is hintázunk, beadta a derekát, most már nem tudom kiszedni belőle :lol: .

Timi26, gyógyulj meg, és Vikdan is :roll: !!

Maggie, hát ez már tényleg sok :cry: . Jaj, szegények, nagyon kijutott Nektek mindenből :cry: ! Gyógyuljatok meg végre!!!!
Autó nagyon aranyos :D ! Én is lefotózom hamarosan :oops: , de az enyém sokkal koszosabb szegény, és ahogy a hátsó ülés kinéz :oops: ...

Heni, én 8-ra tippelek :D !

Regi, tök jó, hogy újra jársz hastácra :D !

Panndi :lol: :lol: :lol: , Panka is ilyen haspók. Múltkor barátnőm vigyázott rá, mondtam neki, ha sírna, csak tömje meg vmi kajával 8) :lol: .

Felébredt :arrow: .
Séta, séta... :roll:
dettyk

Szeli még alszik, addig olvasok.

Mírának jobbulást!
Cicusnak is!!! Ne legyen beteg!!!
LMóni! A búvár túrós muffin nagyon gyorsan megvan. A múltkor begépeltem a sógornőmnek, bemásolom:

Hozzávalók:
tészta:
35 dkg finomliszt
2 ek keserű kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
1 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
5 dl natúr kefir

a tetejére:
25 dkg tehéntúró
1 tojás
2 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
6 dkg sütőmargarin

A lisztet a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Most a kefir kerül bele, azután pedig a kakaós liszt.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a kétharmadukig töltjük.
A túrót áttörjük, majd a tojásokkal, a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a mazsolával és a puha vajjal összedolgozzuk. Kis halmokat rakunk belőle a formába töltött tésztára.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

Dettyk! Miből van a házatok? A miénk blokk, de totál nem tudom, kelleni fog-e a redőny nyáron a meleg napsütés ellen, mert akkor szerintem felesleges sötétítő függönyre beruházni... Szerinted?
Már mi is szokjuk meg a hűvösebbet, azt veszem észre magamon és Szelin is! ;)
Apa meg hozott valahonnan egy kidőlt fát és szétdarabolta... ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka: Jobbulást! +++++++++++++++++++++++++++++++
LMóni: Gréta cica Charlis hangja :( nekem is kezd fájni a torkom...:-(

Mesi: végre nincs láz! De jó!

Fleur: akkor kitartás..még egy pár hétig!!!

Panndi: azért csak óvatosan..ne előzd be Henit! :wink:

Heni: tipp....legyen...Április 3 ..húha az holnap van!!! :D

Maggie: Gyógyulgassssss! ++++++++++++ Bercó..hát még mindig édes kis ..bocsi nagy legény...már alig várom hogy összehozzuk a három csemetét ( Rugó, Bercó, Emma) :-) Úgyhogy tessék pihenni, gyógyulni!!!!!

Rólunk:

Tegnap kipróbáltuk a kerékpározást. kaptunk egy szupi gyerekülést + sisakot...Hát mondanom sem kell nagyon élveztük. Minhárman..Apáját is rávettük jöjjön velünk....jajaj imádok kerekezni..emma meg csak úgy sasolt..Ma is megyünk...olyan szép az idő....
De-t voltunk fent a téren galambokat "riogatni"...de olyna nagy szél volt..emmánka sincs vmi nagy kedve..
Este picit jobb volt bár nagyobb adag Nurofen volt benne..kevesebbet ébredt..de 3 kor áthozztuk..mert mellettem hamarabb megnyugodott. Nem kap levegőt az orrán...ami folyik ezerrel...de szíváskor alig jön vmi...tuti a fogáról van...olyna nagy kemény dudor van ..a rágónál aminek a fele már kint van..szegénykém...:-(
déli alvástol nagyon féltem..mert tegna is 1 órát aludt 5 részletben...:-( de most f1 től alszik...lassan be nézek rá....
mintha már nem folyna annyira az orra...reméelm tényleg csak a foga....
na mentem..

KépKép
kaqk
Debrecen

Nem tudok figyelni... :?
Vera! Mindenkinek jobbulást Nálatok!!!!!

Meryke! ++++++ a bölcsi miatt!

Á, feladom, kifolyik a szemem... bocsánat... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie: hintánk ugyanilyen.a szine is...imád emma dudálni..:-)
Cuki kis autó! :lol:

Óraátállás: nállunk annyi hogy f - hn 8 kor ébredünk véglegesen...délben f1 től van alvás..de az esti fürdés eddig maradt 8 körül..az max f9 lesz szerintem..
de ez így jó....

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszönjük :wink:
Bálintnak szinte semmi baja,azon kívül h. reggel kihányta aa vizet és fosott,most meg pörög ezerrel :) MÍrám meg megint alsszik :(
Nem ettünk közöset :) ezen én is gondolkodtam,de nem találtam csatlakozási pontot :)

Panndi!
Bálint leveszia fejéről a sapit :) esetleg próbáj fejkendőt rátennia fejére :) vékony,de mégis van rajta vmi és nagyon vagyány :)

:arrow: mnert már kint üvölt vmiért :)

KépKép
viranka

Sziasztok, Áron napon még egyben :wink:

Pár mai kép: Kép Kép Kép Kép Kép

Csajok nálunk nagytakaritás most elmaradt, de az ablakokat megpucoltam, függönyöket lecseréletm, husvéti diszitést megejtettem. Készen állunk mint Áron, mint a húsvét eljövetelére:-)

Panndi szélcsendben nem kell a sapi, tegnap nem volt Péterkén sem, ma fújt a szél húztam rá, a fülei miatt.

KAqk itt is mindenki bicajozik, nekem nincs :oops: de majd lehet apa vesz, bár ő inkább kocsi párti.

Emese reménykedjünk, hogy csak a 3 napos láz volt a bibi.

Regi Szeli a kis motoros 8) szupi a hintája Szelinek:-)

Dettyk akkor tessék fotózni!

Maggie itt a jó idő, nem szabadmár betegeskedni, tök jók amúgy a fotók

8)

Heni
KépKép
heni81

Rohanunk a zenébe, még mindig lemaradva :roll: .

Regi, nekünk vegyesen vályog és tégla. Vannak jó vastag falaink, de nyáron csak addig érezni hűvösnek, míg bemegyünk a tűző napról. Ha besüt a nap az ablakon, szerintem a redőnynél nincs jobb hőszigetelő. Ha vannak déli fekvésű ablakaitok, szerintem jobb a redőny :) .
Szeli nagyon aranyos :D !!

Heni, szuper képek :D !
:arrow:
dettyk

Na ezt még gyorsan: tavasz van, uzsiznak a gyerekeim :D !
Kép
Egyébként virágzik a barackfa, leveles a fűzfa :D !!
dettyk

Majd bővebben írok később:

ház: miénk is vályog/tégla vegyes, de 28-29 fokra felmegy nyáron a déli fekvés miatt.
Én mégis a sötétítő függöny mellett döntöttem :roll: Nem szeretem a redőnyt, pedig tudom, hogy praktikus.

Nemsokára megyünk a Baumaxxba, este még benézek!

Heni - hú, micsoda pasid van :D

Kép
vindolanda

Haliho

Viranka: de jó hogy jobban vagytok.

Emmám aludt 2,5 órát délben. Remélem eset is jol megy majd az alvás..
Du-án megint voltunk cangázni..olyan jó!!!!!!

Regi: de jó! voltam odaát!:-)

Meryke: de jó h Máténak is van helye.

Heni: Áron napon még 1-ben :-) Én holnapra tippelek? Baj??
Nagyon édes Péterkéd!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Na, apa fürdet, én meg szusszanok. Gondolom Bercó be is fog aludni, f12 óta fenn van. :roll: Ma végre némi kaját is vett magához. A sült csirkecombi bejött. Na, nem evett ám mennyiséget, de néhány falatot elfogadott. Dédimami meg küldött meggybefőttöt, az nagyon ízlett neki. Most meg benyomott egy fél virslit. Ez az utóbbi hetek csúcsa. Éljen, éljen. Viszont nagyon mutogatja a kis száját. Már adtam neki Panadolt, majd be is kenem neki. :cry:
Talán megindul valami. Adtam neki Béres cseppet is, meg jó nagy adag C vitamint.
Az infra, meg a napocska nagyon jó hatással van rám. Mintha kevésbé zúgna a fejem, a fülem. Még ma este is bedugom, aztán hátha egy-két nap múlva már el is felejthetem ezt az egészet.

Köszönöm a dicséreteket.

Olyan jót mosolyogtam a vadmotoros Szelikén. Az jutott az eszembe, hogy apja lánya. Egy tündér ez a lány.

Péterke meg annyira szép pasas. Majd jól szétszedik a csajok. Látszik, hogy nagyon élvezi a kinti játékot.

Bence, meg Panka meg olyan összhangban uzsiznak, hogy majdnem el is pityeredtem. A talis képeken is annyira látszik, hogy mennyi szeretet, finomság, kedvesség van ebben a legényben. Dettyk, igazán büszke lehetsz a gyerekeidre.

Redőny és a sötétítő: Nekem is jobban tetszenek a textíliák, de itt is olyan meleg van nyáron, hogy nem lehet kibírni. Nekünk is redőnyünk van, sötétítőnk nincs. Ha jól belehúz az idő, akkor itt bent bőven 30 fok fölött van, így elkerülhetetlen volt egy klíma beszerelése. A tavalyi nyarat már jobban bírtuk.

Már mióta akarom írni Irinának, hogy bocsánat amiért nem ismertem meg, csak távoli volt a kép, a közelebbin persze már egyszerűbb volt a dolgom. Így viszont Gicát nem tudtam beazonosítani, mert Irinát gondoltam Gicának. :oops: :oops:
Nyáron mi Horvátországba megyünk (na mi is jókor :? ). Így sajnos nem tudunk találkozni a Balatonnál. Ha ez nem jött volna össze, akkor mindenképpen oda mentünk volna vissza. Tényleg igazán remek hely.

Ma Gergővel kicsit tisztogattunk a kocsin. Kikerült a benne lévő (na, nem is tudom, hogy hogyan hívják, jobb nem jut eszembe, mint, hogy szőnyeg). Állandóan zavart a pedálok kezelésében, mert nagy volt és visszahajlott. Még az ősszel az OBI-ban vettünk apának egy új szettet, azt lenyúltam. :oops:
Édes kis méhecskék vannak rajta. Ha tudom, hogy lesz egy kocsim, akkor a katicásak választom. :lol:

Na, mennem kell.
dmaggie

Sziasztok

Mi is lebetegettünk tiszta takony!

Lenne egy kérdésem lányok.
Volt olyan akinek az első terhességi teszt pozítiv lett és a második negatív? Ilyenkor mi van? Gondolom kell egy harmadik is.(Tesómról van szó nagyon szeretnének babát beleélte magát és most tanácstalan) :cry:

Majd még jövök :arrow:

Kép

Kép
agica1126

helló, lányok,

Viranka: nagyon köszi a linket, várom a teszveszes fejleményt, ha nem nyerek a liciten, megyek tovább az általad ajánlott oldalak felé.

Gremese: hála istennek, hogy Zsozsi túl van rajta. Ádi is ezzel szenvedett ősszel, állítólag valami herpeszvírus csinálja az egészet. No de köszi, ilyen lázat... :evil:

Maggie: Most már aztán tessék meggyógyulni, ripityom!!! Örülök nagyon, hogy Bercó jobban lett. És micsoda dögös kispasi, teljesen odavagyok. :-) A nyuszis kép meg egyszerűen tündéri! És hát igen, a combok. Zabálnivalók! :-)
Annyira ügyesen vezetsz! Én meg majd jövök ide sírni nyáron, hogy milyen béndzsó vagyok... (Szimplán halálfélelmem volt a kocsiban, amíg Ádi egészen kicsi volt, mindig azt vizionáltam, hogy átmegy rajtunk egy teherautó... csodálom, hogy még se balesetünk nem volt, se semmi... rémes Bp.)

Viranka: nagyon sajnálom, gyógyuljatok gyorsan!!!

Móni, remélem, Cicusnak semmi baja!

Heni: tippem: április 7. Szép keddi nap, én is egy kedden szültem ;-) Petike tüneményes!

Vindo: A lábadozó Rugó nagyon cuki a képeken, látszik a drágán, hogy beteg (volt). A koszlott ruhaszárítót hosszas keresés után sem tudtam felfedezni a képeken, csak két gumilábat. ;-)
Nekem egy vagyonba volt a szülés :oops:, fogadott orvos, fogadott szülésznő, de nem csalódtam bennük. Nem tudnék az ügyeletesnél megszülni (jó, nyilván "tudnék", de pl. az az orvosnő, aki a Péterfyben fogadott, amikor bementünk, mert elment a magzatvíz... hát, az ellenségemnek sem kívánom, még a gyerek is visszamenekült tőle, le is állt a vajúdásom egy időre tőle... ezekről jó sokat olvastam, úgyhogy nem zárom ki, hogy az éjjeli nem túl kellemes élmények miatt is húzódott el a szülésem ennyire).

Regi: sátorról íme: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10094767

Kaqk: szegény kis Emma, remélem, mielőbb áttörnek a fogacskák!

Fleur: Te ragyogtál a talin, nagyon jó volt nézni!!! És olyan jó volt Lillát is látni, tényleg egy pillanatig sincs pihenő! ;-) Óvatosan az utána való rohangálással, kismama!

Panndi: éljen, éljen! Alig várjuk Fruzsit!!! :-)

Regi: Szeli mellett sem lehet unatkozni, látom. Gyönyörű kislány!

Dettyk: tavaszi uzsi - festményre (vagy rajzra) kívánkozik! ;-) Csodásak a gyerekeid. Panka akkora fazon, ha lányom lesz legközelebb, ilyet szeretnék ;-)

Nálunk a helyzet: nem-evés, gondolom, fogzás miatt. Amúgy egész nap kint kell lenni Ádival, ami jó, de én már ezt a meleget sem bírom. Elsápadok, ha a nyárra gondolok, kb. 10 perc napon tartózkodás után (lekenve, sapiban stb.) is masszív fejfájásom támad.
Fokok: nálunk brutálmeleg van mindig, tetőtér, központi kazán, amit jól felfűteni lehet vagy elzárni, temperálni nem, radiátortekergetés ritkán lehetséges, mert folyton folyik a víz, nem egy termosztát, az biztos. Szóval mint Bongyiéknál. Ebből kifolyólag van 25-26 fok, de most már fűtés nélkül is. Viszont Ádi ennek ellenére nem fázik ;-), bár néha megizzad, muszáj beöltöztetni az alváshoz már lefekvéskor, mert hajnalra viszont fokokat esik a szobahőmérséklet (ezt is hogy imádom). De fél éve nem volt náthás, szóval, gondolom, nem annyira rossz a beöltöztetés. Újszülöttként 22 fokban próbáltam tartani, mert azt írták az okosok mindenütt, hát lett is náthája, fülgyulladása. Nem vagyunk egyformák.
No futok még alkotni. Mindenkinek puszi, sok![/b]

Kép
Kép
irina

Köszi a sapkás válaszokat, én már tegnap is sapka nélkül vittem ki, ma is, de minden gyereken volt sapka, és kezdtem hülyén érezni magam :roll:

Ma egész nap kinn voltunk, délben bejöttünk (leesett a lépcsőn, vérzett az orra, a szája, a keze :? Tegnap csak a keze vérzett, valahogy odacsukta az autóhoz :oops: ), ivott, aztán három órát aludt. Felébredt, ebédelt, és mentünk is vissza az udvarra :) Nagyon érzem a hasam, de olyan jó, hogy végre én játszom vele, és nem mindig valaki más! És ő is úgy élvezte, néha odajött, megölelt, megpuszilt, és játszottunk tovább :)
Vendég

Viranka! Ez elég rosszul hangzik. :( Hogy vannak a gyerekek? Írtad, hogy Bálint már jobban. És Pattogóbolha? :wink:

Ágica! Sajnos nem tudok segíteni, nekem mind a két esetben eléggé tökös csíkjaim voltak.

Fleur! Hülyén hangzik, de nagyon örülök, hogy rosszul vagy, mert ez azt jelenti, hogy keményen kapaszkodik Kistesó! :D
Én mindkettővel baromi iszonyú brutál rosszul voltam, és bizony, a 11-12. hét környékén mintha elvágták volna.
Még mindig annyira örülök, hogy sikerült! :D

Regi! Tényleg, Apja lánya, a vad motoros... :lol: Tök jó, hogy "kihalt" játszótéren voltatok. Idén mi kétszer voltunk kint, de már most tököm tele van a zsúfoltsággal.

Sajnos szó szerint futnom kell a gyerekkel, ha a kiszemelt játék üres. Ma az volt, hogy kézenfogva vezettem egy rugós libikókához vagy mihez, és beelőzött egy másik kisfiú. Erre Zsozsikám sírva fakadt, és mondta, hogy zsozsié zsozsié zsozsié. :evil:
Sorba kell állni a hintáért :!:
Rengetegen vannak. Az unokanővéremék sem segítenek a helyzeten, mikor kimennek, mert kettejüknek van összesen 7 gyereke. :? :lol:
A másik, amit még tudnom kell kezelni, az az, hogy a nagyobbak elnyomják a kisebbeket. Ma egy kissrác meglökte Zsozsit, mert feszt ott akart nyomulni, ahol nem fért el.
Meg berohannak a kicsik elé, elfoglalják a kiszemelt játékot...

Azt hiszem, ha Zsozsi nem veszi fel az "attrocitást", akkor nem szólok, nem teszek semmit, de ha bántják, vagy valamin nagyon megrökönyödik, akkor közbelépek. Persze nem nevelhetem más gyerekét, mert azt hiszem nagyon hamar szembetalálkoznék egy 140 kilós apuka tenyerével, de biztos lesznek dolgok, amiket nem hagyok szó nélkül.
Szeretném megvédeni nagyon sok mindentől, de nem tehetem, és talán nem is kell. A mi időnkben nem volt olyan, hogy a 3 évesek szájából potyogtak a b.zdmeg-ek, és szerintem ennyi hisztis gyerek sem volt.
Én csak annyit tudok tenni, hogy úgy nevelem, hogy tudjon dönteni! Tudja, mi a helyes, és mi nem, tudja magát szavakkal, és akár tettekkel megvédeni, és tudjon vitatkozni.
Ha meg hallja a csúnya szavakat... Hát hallja, tudja, csak azt is tudja (döntés!), mikor lehet használni.
Ez (is) kő kemény a gyereknevelésben, és tudom magamról (eléggé érzékeny lélek volnék), hogy sok mindent lazán kell vennem.

Zsozsival ma felavattuk a kis csúszdát, marhára élvezte. Tavaly nyáron azért hagytuk abba a játszóterezést, mert semmi mást nem volt hajlandó csinálni, mint kavicsokat enni. :lol:
Most meg maga mászott fel a lépcsőn, és csúszott le. :D

Valóban, ez volt a 3 napos láz. :cry: Most láztalan, hasmenése is alig van csak olyan nyúzott... És ezek a foltok/kiütések... Szegénykémnek táskásak a szemei, extra nyűgös, és úgy látom - főleg a füle mögött -, viszketnek ezek a kiütések.
A füle mögött, a haja vonalában, a pofija, homloka, a törzse.... :(

Gegi továbbra is egy mintababa tünemény, imádom! Reagál mindenre, mosolyog, kacag, gügyög... Csak okkal sír, így minden bajra hamar rájövök, ha este 9-10 között teszem le, akkor reggel 7-8-9-ig alszik.

Na megyek, elteszem magam holnapra.

Kép
Kép
Kép
gremese

Három napos láza kb két hete volt Zsófinak, nagyon elesett volt, mikor 39,2 volt neki :?

Örülök, hogy Zsozsi jól van már!
Vendég

Ágica, sajnos nem tudok segíteni ebben... :(

Viranka - jó, hogy alakultok akkor :wink:

Regina - szelíd motoros:)

Dettyk - micsoda piknik 8) A hintázó Pankáról is tehetnél ám fel képet!

Maggie - mi a corában néztünk katicás huzatot, de végül is nem vettük meg (nincs is huzatunk azóta sem). De biztos jól mutattok a méhecskésen is :lol:
Nyáron akkor egy szál semmiben nyomultatok korábban a lakásban???

Horvátországban mi kétszer voltunk.
Először, mikor Gábor bekerült az intenzív osztályra és majdnem ott is maradt, aztán másodjára csak azért is visszamentünk ugyan oda. Akkor körbenéztünk Dalmáciában, nagyon tetszett. Elsőre az egészségügyi intézményekkel ismerkedtünk:)

Idén Gábor Görögországba akar visszamenni, de szerintem semmi pénzünk nem lesz :? Erről ábrándozik. Egyszer segített egy db-i utazási irodának, és ajándékba kaptunk egy görög utat tőlük.

MOst este beszereztünk lazúrfestéket a kerti bútorokra (már lekoptak), meg pár bogyós gyümölcsöt (szeder, ribizli, meg valami, amit nem ismerek, piros egresnek nézem :shock:). A neve meg mintha finnül lenne, sosem hallottam még csak hasonlót sem :lol:

Rugó kikészült a vásárlásban, hazafelé evett egy mekis krumplit, itthon fürdött, szopott, és kész is volt.

MOst angolozok, aztán aludni térek.

Jó éjt mindenkinek :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Péterke nagyon édes narancssárgában :lol:

Pankáék meg csúcsok ahogy uzsonnáznak :lol:

Ágica nem akarom elkeseríteni a nővéred de sajnos nagyon minimális az esélye, hogy a 3. teszt pozitív legyen :(
Hanyadik napon csinálta az elsőt? A másodikat?
Lehet, hogy elindult valami a szervezetében és aztán leállt a folyamat.
Sajnos ez nagyon gyakori. Emiatt nem szeretik az orvosok a túl korai tesztet.
Milyen az Ő orvosa? Esetleg kérjen egy labort számára.
Vérből biztos kimutatja a terhességet.

Mi túl egy nagyon sz@r éjszakán :( Én hánytam és hasmenésem volt, csincike meg köhögött :(
Nem volt hajlandó elengedni engem, kapaszkodott belém, nekem meg bizony néha elég gyorsan kellett rohanom.
Leköltöztünk a nappaliba (itt közelebb a wc) és ott aludtunk összebújva.
Na jó, Gréti aludt én meg szenvedtem.
Most meg el kell mennünk boltba mert apa tegnap nem hozott semmit abból amit kértem :evil:
persze mehetünk gyalog mert a kocsit elvitte.
De kiegyenesedni alig tudok úgyhogy jó kis séta lesz :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka ti jobban vagytok?

Szeli a szelid motoros :lol: :lol:

Kaqk Emma jól van?

Mesi én is neveltem már más gyerekét :oops: Pedig igyekszem nem beleszólni Gréti "csatáiba" de van amikor elkerülhetetlen.
Múltkor egy 2,5 év körüli kisfiú játszott Cicusom játékaival. Gréti hagyta, nem igazán érdekelte. Aztán felfedezte a kisfiú játékait és odament hozzájuk, elkezdett azokkal játszani.
A kis srác odarohant, fellökte a kislányom és rákiáltott, hogy "Tünj el a játékaimtól te hülye liba" na ekkor odamentem és megszorítottam a kezét és rászóltam, hogy kicsivel szemben nem viselkedhet így. Ha lökdösődni és verekedni akar keresse meg a saját korosztályát.
Az apuci persze rögtön ott termett és kiakadt, hogy mit nevelem a gyerekét.
De mondta neki a többi anyuka, hogy csak helyretettem a neveletlen kisfiát.
Azóta nem láttam őket azon a játszón :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

MInden beteg babának-anyának jobbulást!

Az éjszakánk végre jó volt, és nem kellett hajnalban másfél-két órát fenn lenni, mint pár hónapos korában.
Sőt, éjfél körül volt fenn egyszer szopni, majd csak nyolckor ébredt, úgyhogy egészen fenomenálisnak is tekinthető, amennyit aludtam egyhuzamban 8)

Próbálok a lakásban épp elfogadható állapotokat teremteni :wink:
És még Rugóval is van pár teendő :arrow:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Na, épp megdicsértem Rugót tegnap előtt, hogy a liszttel nem rosszalkodik, csak ki-be pakolgatja a szekrényből.
Erre rajtakaptam, hogy egy nagy bársony hajgumit mártogat bele egy fél kiló lisztbe :shock:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Zétus jól van, sokat levegőzünk. Holnap készülünk állatkertbe. :D

Nem nagyon tudok most jönni, egyrészt Zéti rögtön hisztizik ha gép elé ülök. A másik, hogy mindig csinálok valamit. Tegnap ablakot pucoltam, virágot ültettem, mostam, takarítottam. Most költöztünk be és mégis mindent kezdhettem újra...

Mindenkit puszilunk, vasárnap majd próbálok bővebben jönni. Zétus itt hisztizik, Teletubbies-t akar nézni. :roll:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Betegeknek sok-sok puszi.

L.Móni!
Nagyon is jól tetted.

Hát igen vannak olyanok akik szarnak rá,hogy beszél a gyerek és
hogy viselkedik.
És egyre több kis gyerek beszél csúnyán.
Sajnos ha tőlünk nem is hallanak csúnyát az oviban lesz olyan gyerek akitől igen.

Mi jól vagyunk bár pici orr folyás még van,de nem vészes.
Tegnap is majdnem egész nap kinn voltunk és ma is megyünk.
Kaptam epertövet gyorsan el ültetem és megyünk sétálni
meg tavaszi kabátot venni a jányomnak.

Heni az én tippem:10.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Szelinci fél 7-kor kelt reggel. Lehet, hogy mégis átállunk???
Most holnapra főzöm a húslevest, mert vendégeink lesznek, és még lesz 1 fogás, meg sütök fánkot, és még takarítani is kéne, ezért előre dolgozom. Barátnőmék jönnek le 2 csöppel! :) (+ még 2 barátnőm is jön + Dorka, régi fősulis csapat. :))
Nagyon várom őket, itt is alszanak, vasárnap meg megnézzük azt a bábelőadást! :)
Majd hozok képeket!

Fogyi: Elértem a 70 kilós célomat (-12 kg)! :D
(Még folytatom, de most már lassabb tempóban! ;)

Én meg tegnap még adtam Szelinek a nadrág alá harisnyát, de aztán rájöttem, hogy azt már azért nem kéne... :roll: De reggel meg este nem fog fázni csak farosban???

Péterke nagyon vagány azokban a rucikban! :)
Panka és Bence tüneményesen uzsonnáznak, tényleg nagy az összhang! :)

Jajjjjj, szegényi Zsófi!!!!! :cry:

Úgy hallom, jön Apa, majd folytatom az olvasást/írást!
Feltéve, ha Szeli nem ébred addig, mert 11-kor le kellett tennem...

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Szupi ez a sátor!!! Lehet, hogy én is beszerzek egyet! :)

Ágica! Ezt én sem tudom, de remélem, a 2. teszt hibás!!! ++++ Nekem fordítva volt...

Mesi! Ezt a játszóteret a lakók építették egyébként, de mi is használhatjuk! Én azért sajnáltam, hogy senki nem volt ott, 1-2 gyerek + anyuka jó lett volna, de ebéd előtt mentünk... :roll: De tényleg az se jó, ha túlzsúfolt... :evil:
Én eddig akárhol voltunk Szelivel, szerencsére normális szülőkkel találkoztunk... kopp-kopp-kopp

LMóni! Jobbulást Nektek! Ez nem hangzik jól... :(
Jaj, Zolinak rossz pont... :(
Helyes! Jól tetted, hogy rászóltál a kisfiúra. Valszeg a többieknek is lehetett már vele gondjuk, hogy így melléd is álltak! :)

Kép

Kép
regcsiken14

LMóni: Jól tetted!!!

Vindo: örülök hogy jobb éjszakátok volt..nekünk is...:-) Lisztes hajgumi :lol:

Regi: gratula az cél eléréséhez! :wink:

Mi takarítottunk ma. apa és emma is segítettek..jól el is fáradtunk. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :D !

Hörcsög, örülök, hogy jobban vagytok :D !

Vindo, panírozott hajgumi :wink: :lol: .

Miléna, jó kirándulást :D ! Melyikbe mentek? Buborékot nézni?

L.Móni, egy határon túl nem ülhetsz ölbetett kézzel :? , nem bírom az ilyen rögtön kiakadó szülőket :evil: , először kérdezze meg, mi volt a probléma, nem?! Vajon honnan hallhatta ezt a dumát egy 2,5 éves gyerek :?: Csak a nagymellényű apukától :twisted: .
Nagyon sajnálom, hogy rosszul vagy :cry: , jobbulást Neked!!

Mi soha nem voltunk még együtt külföldön, de én nem is vágyom :roll: . Sajnos a gyönyörű mo.-i helyekre sem tudunk eljutni, idén biztosan nem, bár remélem 1-2 nem túl távoli kirándulásra futni fogja, és nyáron tudunk menni a barátnőmékkel Balcsira :) . Görögország valóban gyönyörű, de nekem Olaszországban Sorrenro környéke volt a paradicsom, ahol szívesen elélnék :roll: .

Mesi, ez a játszótéri stipi-stopi azért durva :evil: . Én azért próbálok az udvaron egy kis gyerekbirodalmat "kiépíteni", hogy ne kelljen elmennünk :? . Már nagyon jól haladok, majd megmutatom :D :arrow: .
Örülök, hogy Zsófi túl van rajta :D , hallottam a 3 napos lázról, de Bencénél nem volt ilyen durva :? . Biztosan nagyon kifárasztotta a magas láz :? .

Irina, köszi :D , Panka nevében :wink: . Régebben én sem bírtam a nyarat, meleget, napot, ez akkor változott meg, amikor a jelenlegi munkahelyemre kerültem, ahol 8-17-ig bent voltunk egy zajos, neonos csarnokban, és egész nap nem láttam a Napot :? . Akkor minden pillanatot kihasználtam, hogy egy kicsit napfürdőzzek, tavaly nyáron pedig már napoztam is :D , ami eddig tőlem teljesen távol állt. Árnyékban olvasgatós voltam 8) .
Kp.-i kazánnal hasonló a helyzet :D . Ha fával tüzelünk, én nem bírok megmaradni a lakásban :shock: . Szellőztetnem kell, úgy érzem, megfulladok a 28 fokban :oops: . Radiátor detto :roll: .
Egyébként nem írtam még, mennyire örülök, hogy végre tudtunk találkozni, és pár szót váltani :D ! Ádi gyönyörű :D !

Maggie, nagyon aranyos vagy :D ! Örülök, hogy - ha szép lassan is, de - javulgattok :D .
Egyébként redőny-sötétítő ügyben redőnyt javasoltam, de nekünk sötétítőnk van :oops: , a keleti ablakokon pedig-ami a saját udvarunkra néz-egyszerű bambuszroló, viszont az egész nyáron le van engedve :D . Én szeretnék a déli fekvésű nagy ablakra redőnyt, de nem is a meleg miatt, hanem mert utcára nyílik, és biztonságosabbnak érezném :roll: .

Gica, én bajban voltam Veletek a talin, és mire beazonosíthattalak volna, már el is mentetek :oops: . Remélem, legközelebb :roll: .

És a végére újabb képek :oops: .
Maggie, íme Nissan Sanyi :D :
Kép
Hinta:
Kép Kép
Parasztlány (hugoméknál):
Kép
Mostmár lelövöm magam, és megyek főzni :oops: ...
dettyk

Regi, nagy-nagy gratula :D !! Jól is nézel ki nagyon :D !
dettyk

Halihó!

Na, mi is megvagyunk. Jót csavarogtunk, muszáj is volt, mert Bercó már nagyon nyűgös volt. Reggel megbeszéltük, hogy megyünk, egyfolytában azt hajtogatta, hogy táttá brrr. Voltunk vásárolni, tényleg csak néhány dolgot, hogy tudjak valamit főzni, majd elvittünk egy pólót Mominak a mh-re, aztán meg még játszótereztünk kicsikét. Bercó most alszik, remélem jó nagyot. :oops: Vettem neki kis állatfigurás kekszet, azt nagyon szívesen eszi, mindig kéri, hogy milyen állatot akar éppen bekapni.
Már megint rendőri irányításba futottunk, túrják az egész várost.

Irina, Drága! Szerencsére merek elindulni, azt azért még távolról sem mondhatom, hogy tudok vezetni, még mindig mazsola vagyok, bár a T-betűt azért már nem rakom ki, apa szerint felesleges. A manővereket még mindig szoknom kell. A sávváltást is jó előre megejtem, bár a múltkoriban apa irányítása mellett jól ment. Édesen biztatott, hogy pörögd le, pörögd le... :lol: A parkolásról meg jobb nem beszélni. :oops: :oops: Egyre jobban élvezem. Meglátod nagyon jó lesz Neked is. Budapesten én még egy jó darabig biztosan nem fogok vezetni, de én is sokkal jobbakat hallottam az ottani közlekedésről. Szerintem itt sokszor kifejezetten bunkók az autósok, direkt keresztbe tesznek a másiknak, nem engedik, hogy sávot váltson, a gyalogosokkal meg hogy bánnak, inkább le sem írom. Tény, hogy a gyalogosok közlekedési intelligenciája is hagy némi kívánni valót maga után. Én igyekszem előzékenyen vezetni.

Ágica, én sem fűznék nagy reményeket hozzá.

Mónikám, Te szegény!!! Jaj, ez nagyon ismerős. Gyors gyógyulást kívánok Neked és Cicusodnak is. Játszótéren szerencsére én nem sűrűn tapasztaltam ilyet. Mondjuk Bercóval még most kezdjük igazán, jó sokan voltak ma .

Kaqk! Egyébként a Jubileumin voltunk. Ott is talizhatunk egyszer vagy többször is. :wink: :lol: Ez a bicajozás akkor nagyon bejött nektek. :lol:

Emese, nagyon örülök, hogy jobban vannak a gyerekek! Teljesen azonosulok a nevelési elveiddel.

Regi, azta!!!! Borzasztóan büszke vagyok Rád! Bercó meg megint kicsivel 6 után ébredt. Most a sok csavargással sikerült kitolni f12-ig az alvásidőt. Jó szórakozást a bábelőadáshoz!

Vindo! Rugó leleményessége elképesztő. :lol: Nagyon kreatív. Szóval akkor a "Bumaxban" van ilyen kocsis szőnyeg. Jó tudni, mert apának is kellene ám. Izgulsz a vizsga miatt?
Ma még megpróbálom megfűzni apát, hogy menjünk el a Csórába, ha ilyen meleg lesz, akkor sokkal vékonyabb cipőcske kellene Bercó lábára. Hátha találunk valamilyen megfelelőt.
dmaggie

Regina- akkor jó kis programjaitok lesznek :wink:

Dettyk - ezen a gumicsizmán jót röhögtem :lol: És akkor már láttam a hintát meg a kocsit is :D
Én sem szerettem napozni soha, mondjuk kiütéses leszek tőle :?
Meg le is tudok égni :roll:
De azért a tengerparton szoktam egy kicsit.
Mondjuk én szeretek fehér lenni :roll:

Maggie - nem a Baumaxban, hanem régen a corában láttunk katicás huzatot :!:
Jó cipő-vásárlást :D
Nem vagyok egy izgulós típus amúgy. Meg majd megyek újra :wink:

Mennem kell :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, Maggie, ez már vagy három-négy hónapja volt. Én győzködtem Gábort a katicás huzat miatt, de nem engedett :?

Kép
vindolanda

Sziasztok :)

Heni ma még nem jelentkezett, ugye?

Mi egész délelőtt kinn voltunk, hazajöttünk, evett, és beájult :)
Tegnap is három órát aludt, aztán mentünk ki újra, este elaludt a szokott időben, és nem hatkor kelt, hanem fél nyolckor :) Azt hiszem jót tesz neki a kinnlét. Na meg nekem is :lol:

Olyan fura, hogy nem kell tanulnom :shock: Este itt ténferegtem, hogy jójó, de most mit csináljak? Este tanulni szoktam, azt meg már nem kell :wink: Jajjj, azért jobb ám így... :)

detty: parasztlányos kép :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja, ma megkérdezték a játszótéren, hogy Zsófi lány vagy fú :roll:
Vendég

fú=fiú
Vendég

Sziasztok, még egyben:-)

Panndi nem beelőzni 8) élvezd ki még a jáccást Zsófival, mert szerintem jóval kevesebb időnk lesz sajna rájuk. De majd igyekszem, lehet nem takaritok annyit :wink:

Emese ez a játszótér azért durva, mi itthon csináltunk Péterkének homokozót, hintát, nem kell senkivel osztoznia 8) majd csak a tesóval. Bár tudom jót tesz egy kis közösség is a gyerkőcöknek.

Dettyk gumicsizmás PAnka :D :D :D

Regi na akkor nem unatkoztok ti sem a hv :D

Mi is voltunk kint az udvaron, bár nem szivesen megyek Péterkével egyedül, de igy alakult. Folyamatosan locsolni akar, fogja az öntöző kannát és viszi is a csaphoz ( szerintem elrejtem)
Homokozni is imád, meg is kóstolta már valamelyik nap :shock: de csak köpködött, valószinű nem izlett neki.
Ha a ház előtt vagyunk, az árkok a sláger :oops: már szégyellem is, hogy mindig ott matat, tépi a füvet, köveket dobál, de ez van, majd megunja.
Délelőtt én leginkább a teraszra megyek csak ki vele, ott tud motorozni, hintázni, labdázni. Aztán délután apájával együtt szoktunk udvarozni, de estére igy is totál ko vagyok.

Délutáni alvás nálunk úgy néz ki, hogy 1-3, majd este 20.30 körül alszik el és f7-7 között ébred. De reggel nagyon szeret lustizni még az ágyban, hogy ezt kitől örökölte nem tudom :oops: csak ennek nem soká sajna vége, bár lehet Áron babát is oda tesszük magunk mellé és 3 lustizunk.

Ma tervezünk elmenni pizzázni még egy utsót, igy a nagy esemény előtt unkatesóm

Heni
KépKép
heni81

Heni, jó étvágyat!!!

Na, Rugó meg a kukát ölelgeti egy órán keresztül :oops: Most ki van tolva az utcára, mert ma viszik :roll: Az is szép látvány :D

Igazából próbálja ő is tolni, ahogy látta tőlem.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!
Csak gyorsan, mert lassan ébrednek...

Regi!
Örülök, alakul az alvás!
Jók a motoros képek!
Gratulálok a sikeres fogyókúrához! Nem semmi akaraterőd és elszántságod van!

Móni, Mesi!
Írtam, h nálunk is borzasztó zsúfolt a játszó, és persze ilyen-olyan gyerekek is vannak. Tavaly nyár végén már tapasztaltam. Ezért mi még csak kevésbé látogatott játszókra megyünk.

Móni!
Jobbulást! Remélem hamar túlleszel/lesztek rajta!

Dettyk!
Majd legközelebb tovább leszünk, ígérem. :wink:
Jó a gumicsizmás kép! :lol:

Vindolanda!
Micsoda szuper éjszaka! Alakul, alakul... :)

Panndi!
Igen, ismerős ez a vizsgák utáni ténfergés. :) Hirtelen egy csomó ideje szabadul fel az embernek.
Ne is foglalkozz vele, h nem látják egyesek, h kislányod van! Nálunk is szokott ilyen lenni, pedig néha egyértelmű.
Errről jut eszembe!
Mostanában szándékozok valaki a kislányának fülbevalót tetetni? Nekünk még nincs, de lassan kellene. Egyre jobban érdekli Zsuzskát a dolog, csak nem tudom, nem piszkálná nagyon. Lehet, h várni kellene most már vele egy kicsit?

Na, megyek, lassan ébrednek..
Szép napot
Gica

Kép
gica1

Ja, az még a mai tudósításból kimaradt, hogy reggelre a torkom megint elkezdett fájni és folyik az orrom. Egyelőre más bajom nincs, remélem nem lázasodok be megint :wink:

Hát, amiket a játszóterekről írtok, az nem túl szívderítő...

Panndi, az ilyenekkel nem kell törődni :wink: Szerintem is egyértelmű a dolog :wink: Én nem nézném Zsófit fiúnak, az tuti.

Kép
vindolanda

Szép napot :)

Mindenki jobban/jól kivéve Mírát :( bár éjszaka viszonylag jól telt,csak 2* kelt,de 1* sem hányt,uolyan bágyadt,mint tegnap :( amit eszik az kijön belőle,inni azért iszik rendesen :)
Bálint folyamatosan próbál a kedvére tenni,vitte oda az állatos könyvecskéket és ugatot,kotkodácsolt,s mindenféle hangot kiadott a torkán csakhogy Dede nevessen :) puszilgatta,ölelgette :) Annyira édesek voltak :)

Móni!
jobbulást Nektk :)
elképesztő milyen gyerekek vannak :shock: Míra sem piskóta írígy nagyon ha más a játékához nyúl,de így azért nem beszél :wink:
s elfeljtettem:azt mondta Neki Gréta a kedvence :) :) ahhoz képest h. egyfolytában piszkálta :) :)

Maggie!
Bercó milyen sokat nőtt :) a zokni nem kutya :9 méhecskék :)

Fleur!
majd elmúlik a rosszullét,fáradtság :)

:arrow: Dede hány :evil: :evil:

KépKép
viranka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: