[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
1.inszemre készülünk babásai - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Czinki,

A fürdetést mi is együtt csináljuk, sajnos csak ste fél 9-kor van rá lehetőség, tegnap is negyed 9-kor ért haza a párom. De eddig még egy fürdtést sem hagyott ki, ez mostár szertartás nálunk.
Érdekes, hogy most nagyon fáradt vagyok, lelkileg toprongy és dől a tej belőlem. Amikor kipihent vagyok akkor meg nincs. Lehet, hogy én fordítva működök? :shock: :roll:
Mikor kelt Nándika? Pároddal beszéltetek?
Nekem várnom kell a beszélgetéssel mert tegnap is hulla fáradtan ért haza a párom és ha akkor kezdtem volna sorolni a sérelmeimet nem hiszem, hogy jól fogadta volna...
Danika most hajnal 2-kor kelt enni, ilyet még sose csinált, így kimaradt az 5 óra egyben alvásom, mosott kaki vagyok...

Nemone, Zsuzska,

nagyon aranyosak a párjaitok! :wink:

Boni,

jó utat nektek haza!

Én visszafekszem egy picit mert apu itt vagy és van fél órám a szoptatásig.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Jó reggelt!

Czinki!

Védőnéni jól látta, h tessék a stresszen engedni. Nem szabad annyira görcsösen akarni.

Oké, h az anyatej a legfontosabb, de ha brutál módon rágörcsölsz, az se neked, se Nándinak nem tesz jót.

Az 1 kg hízás baromi jó!!! Tetszik érteni! A babák meg nem olyan könnyen éhenhalós fajták!

Katával egyetértek a férjeknek is oda kell állni az úr asztalához (anyukám mondása).

Amit még fontosnak tartok, h igenis kell olyan dolgokat keresni, találni, amit gyerek énlkül csinálsz. Kell barátnő, akivel össze lehet futni, fodrászhoz, kozmetikába menni.

Ez kell a léleknek. Az, h állandóan otthon, csak a gyerek, stb. nagyon befordíthatja az embert.

Némóka!
Altatási praktika?
Hű, ánlunk ridegtartás van. Délelőtt játék kifáradásig, amikor látom, h pilled megy az ágyikóba, előtte kap kis narancsos vizet. Déli alvásánál szintén. Délutáni alvásánál sétálunk. Este fürdés és kaja után képes felpörögni, így 8 után adunk puszit apának és megy az ágyba. Itt még pörög kicsit, aztán lecsendesedik és elalszik végül.

Moncsi!
Lehet, h azért kelt éjjel korábban Danci, mert fejlődési ugrása van.
20150601134430
 
 


sziasztok lányok,

Zsuzska: igen aztán észrevettem, h elnéztem a dolgot, de aztán neked is átküldtem még este, remélem megkaptad, ha nem szóljál!

Némóka: működik a tudatalattim? :lol: hidd el nagyon klassz!

azért még utolsó védelem Monic és saját férjemnek is, h azért az éjszakai nem alvás nagyon gáz! nem hiába volt régen bevált kínzási módszer. és tudom, h éppen ezért vagyunk mind2-en idegesek és ingerültek. ha kipihentek lennénk, akkor tuti máshoz vennénk fel a nehézségeket. és azt se felejtsük el, h Monic is írt olyat is, h együtt aludtak 5en Dancistúl kutyástúl, mert Dancinak fájt a pocija. (most megvédtem Monic a férjed! :wink: :lol: ) és az enyém uailyen. rengetegszer volt, h hajnali 5kor ő ringatta Nándust 1 órát és akkor hozta , amikor látta, h már éhes. ha Nándus nem kelt fel csak 1szer sokkal jobb volt a napunk, mind2en kipihentebbek voltuk. persze vannak napok, amikor még ingerültebbek vagyunk és tök kiakadunk, de ez nem jelenti azt, h akkor össze kell csomagolni. én egyébként előbb csomagolnék össze a páromnak , mint a gyerkőcnek és magamnak. kellene Nándus kádja, játszószőnyege, játékai, cumi, fejő, pelus.... rengeteg minden, a fél lakás.
na de most már nem védekezem, csak sajnos vannak amikor kiakadunk kicsit , mondunk dolgokat, cipőt dobálunk gondolatban, de lehet, h még aznap minden happy! :wink:

hát sajna este a beszélgetés elmaradt, de reggel elkezdtük és még este majd folytatjuk. és a baj forrása az, amit a fentiekben is leírtam Monic és saját férjem védelmében. nem alszunk eleget, fáradtak vagyunk, ingerültek, én meg túl maximalista mind2el szemben, párom sokat dolgozik ezért is fáradt és kevesebbet vagyunk együtt, mint ahogy szeretnénk! ennyi! ez idővel fog változni, ha Nándus többet és jobban fog aludni éjszaka!

és dicsekvésképpen Nándust megetettem 18kor, 19,20kor lefürdettük, és már 20kor ágyikóban durmolt és 3,45kor nyekkent először és rohantam etetni! szóval tanulság , korán kell fürdetnünk és fektetnünk. nálunk az volt a baj, h este 21kor a legmélyebb álmából ébresztettük föl, volt, h percekig keltegettük, és szerintem ez nagyon felzaklatta őt és ezért sem aludt nyugodtan éjszaka. erre most jöttem rá igazán, hiszen most 2 egymást követő este is 19 körül fürdettük és már 20tól aludt kb 4 ig. és ez nagyon szuper! remélem ez marad is így!!! :lol:
ja, és tegnap Nándus 2 órát aludt kint a teraszon a mózesban, már aggódtam, h mi van miért nem kel? :lol: 17kor meg a mei-taiban sétáltunk a ház körül 30 percet és úgy vizslatot, nagy élmény volt neki szerintem végre úgy sétálni, h nem csak a mózes falát és engem lát. :lol:

Monic: biztos vagyok benne, h nálatok ua a probléma, mint nálunk . Danci is hasfájós, sokat kell kelni hozzá éjszaka, egyikőtök sem kipihent, mind2tök ingerültebb. lesz ez még jobb, de nekünk is kell tenni érte! :wink: szúúúúúúúszááááááá! :wink: :lol: :lol: ja és én emlékezz vissza, h mennyi ideig írtam, h szinte semmi házimunkát nem csinálok. Nándus 2 hós koráig nem is főztem semmit. persze én is idegesítettem magam ezen, de most megpróbálok nem idegeskedni mindenen.

szép napot mindenkinek!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 

 
 

Czinke nekem eszembe se jutna azt tanácsolni, hogy pakolj össze és hasfájós baba szülőjének lenni a legnehezebb! főleg ha apa a pénz miatt egyre többet vállal! és biztos vagyok benne hogy nagyon de nagyon szeretik a gyerekeiket! de nem mindenkinek adatik meg ,hogy már délután 15kor otthon van!!!!! nekem szerencsém van! ő is ember és lehet hullafáradt! de nekünk anyáknak is kijár a szabidő.. bár nekem csak jutott eszembe hogy különprogramot csináljak..

valahogy úgy vagyok vele hogy ez a munkahelyem,ezt kell most csinálnom...

hát igen a gyereknek ki kell alakítani egy megszokott rendet! nálunk van olyan nap amikor apa nem ér haza este 19 re de a gyereket akkor is fürdetem és altatom..így szokta meg! ha nem igy van hisztis...így nem kell ringatni, leteszem, elmagyaráz oszt alszik!

viszont 10kor 14kor és este 19kor már maga aludna! :lol:

tegnap mondjuk 12kor a hintában a játszótéren aludt el :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Czinke,
Köszönöm, megkaptam!
Örülök, hogy jobban telt az éjszakátok!

Boni,
Igen, nekünk bevált a babakocsi! :)

Viki,
Hát, ez sajnos nálunk nem megoldható. Délelőtt nincs semmi gond az alvással, de délután elalszik büfiztetés közben, lerakom, és kb. 30 perc után elkezd sírni (valószínűleg egyedül érzi magát). Volt már olyan, hogy nem mentem be hozzá, mert csak lightosan sírt, és abba is hagyta, elaludt magától. De sajnos van olyan is amikor egyre jobban felhergeli magát, és már belevörösödik annyira bömböl, ilyenkor felveszem, és elég hamar el is alszik a kezemben. Sokszor ki tudom cselezni, hogy átrakom a szopipárnára hasra, és akkor alszik tovább édesen, de a kiságyba nem lehet ilyenkor berakni, mert max. fél óra, és újra üvölt.

Lányok, most én is hulla vagyok. :? Réka felvette azt a szokást, hogy 1/2 1-1-ig nem alszik el bármit csinálunk vele, és az a baj, hogy folytatja ezt a szokását, de még a régi idő szerint. Vagyis most már 2. éjjel 2-ig szenvedtem vele mire elaludt. Igaz, hogy utána csak 1/2 7-kor kezd el nyüszörögni, és az etetés után szinte azonnal bealszik, és én is tudok 1-1,5 órát aludni, de nekem az éjszakai alvás pihentetőbb, mint a reggeli. Pedig már kap homeos bogyót is erre az alvásproblémára, de még nem használ.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Czinki!
Senki sem mondta, h pakolni kell.

Ügyi volt Nándi az alvással! Csak így tovább!

Némóci!
Próbáld azt, h a kezét beteszed a takaró alá, és kicsit besimitod alá a takarót. Így olyan érzése lesz, mintha szorosan fognád.

Írd le lsz. a napi programotokat.

Viborcul? Sedatif?
20150601134430
 
 


Viki a Sedativ az mi?

nálunk Viburcol bevállt de fogzáskor +még chaomilla golyócska

Némó ez a "pólyázás" tényleg jó ötlet Vikitől,nálunk is bevállt! :lol:
Vendég
 


Viki,
A tegnapi programunk:
23.30-0.30 között etetjük utoljára, de csak 1-kor (illetve most már 2-kor) alszik el nagy nehezen
6.30 etetés, és még alatta bealszik
10.30 etetés (nem mindig magától ébred fel ilyenkor), itt már hosszab ideig fent marad, de kb. 1 óra múlva azért be tudom rakni a kiságyba
13.30 etetés (azért 3 óra múlva, mert az előzőnél csak tejet kapott, és olyankor nem bírja 4 órát), de már 1 órája fent van, és csak a kezemben szeretne lenni, de ott szendereg
14.00 lementünk sétálni fél órát, ezalatt végig alszik, de amikor felértünk a lakásban felébred, és természetesen a kezemben akar lenni, de ilyenkor egy idő után még ki tudom cselezni a szopipárnás trükkel
17.30 etetés, utána már csak időnként alszik el, de sajnos nem a kiságyában, hanem a kezemben, és a szopipárnán is csak kb. 30 percekre
21.00 fürdetés (általában nem ilyen későn szokott lenni, a tegnapi kivételes volt, kb. 18.30-kor szokott fürdeni)
21.30 etetés, na és innentől jön a harc, mert szinte egyáltalán nem alszik, és csak kézben akar lenni
0.30 etetés, és a további szenvedés, hogy aludjon el

Szóval, így néz ki egy napunk. Nincsenek fix etetési időpontjaink, mert ha éjszaka nem ébred fel, akkor nem ébresztem fel 4 óra múlva, így mindig csúszunk valamerre.
A chamomillát pár napja adom már neki, mert az még a hasgörcsre is jó elvileg, de egyenlőre nem látok változást. A sedatifre gondoltam, de azt lehet adni ilyen pici babának? És mennyit naponta?

Zsuzska,
Még mindig annyira hasfájós Olivér? Beszélgettem a védőnővel, és ő azt mondja, hogy valószínűleg laktóz érzékeny lehet Oroszlán, és ha kapna egy kis enzimet, akkor jobban fel tudná dolgozni a tejet a kis gyomra.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Némóci!
Ha tovább sétálnátok, mint fél óra, tovább is aludna?

Nálunk Laló ilyen idős korában akár 2-2,5 órát aludt séta közben délelőtt. Most délután is min. 1 órát nyom benne.

A fürdetést lőjjétek be egy viszonylag tartható időpontra.

Lackó fürcsi előtt is kap kaját. Fürdés után eszik és elég hamar is bealszik.
20150601134430
 
 


Boni!
A Sedatif is nyugtatós bogyócska, alvás segítő.
20150601134430
 
 


Viki,
Ma már többet sétáltunk. Még szoktatom őt a friss levegőhöz. Közben már kezd ébredezni a szopipárnán, megyek is fürdővizet csinálni.

A másikba raktam képeket. :wink:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Némóka, hát most határeset Olivér viselkedése. Nem volt hasfájós cirkusz két napja. Ma kiderül mi lesz, Kapja a Sab Simplexet Olivér attól jobb neki a pocak csak úgy durrog a gatya. Amúgy honnan gondolja a védőnő ezt a laktózérzékenységet?? Jah és lenne egy másik kérdésem, miért voltál a múltkor szemészeten Rékával????

Csajok lenne egy kérdésem::::::: a bal szemünk sokszor bekancsalit Olivérnek. Sanszos hogy szemüveges lesz a drágánk, vagy kinőheti még???????????? Én isz szemüveges voltam háromtól tizéves koromig :oops: :oops: :roll:

Kép
pgsuska
 
 


Suska normális pár hónapos korig a kancsalítás! de nyugodtan elviheted szemészetre és ott megmondják!

Némó kell a fix pont a babáknak.. nagyon sokat számít!

Viki köszi nem ismertem! :lol: fogacska?
mit kap fürcsi előtt?
Vendég
 


Sziasztok!

Zsuzska,
Abból gondolja a laktóz érzékenységet, hogy semmi más nem használ neki, és szinte egész nap sír a görcsök miatt. De akkor ezek szerint most már javult a helyzet. Persze ez csak tipp neki, mert én nem tudom pontosan, hogy hogy vagytok, ezt Te tudnád jobban megbeszélni egy szakemberrel.
A koraszülötteknek sűrűbben ellenőrzik a szemét a 12. hétig, hogy lássák fejlődik-e rendesen. Nekünk már csak 1 éves korában kell újra menni, hogy megnézzék nem kezd-e kancsal lenni, mert akkor még tudnak rajta segíteni.

Boni,
Ezek a csúszások kb. 30 percesen csak.

Jelentem, hogy éjszaka 1.15 perckor már aludt a kis drága! :D Remélem, pár nap alatt le tudunk faragni legalább még egy fél órát. :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Nemo a 30 perc bőven belefér - + :lol:

pocifájás, befeszítés...mondani akartam hogy az augusztusi topikban voltak hasonló problémával küzdő babák és a Veres dokihoz mentek vele...asszem sote I
Vendég
 


na most meg innen tüntetek el :lol: akkor nincs senkinek problémája :wink: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lányok, miért jönnek rám éhségrohamok? Kb. ugyanannyit eszek, mint máskor, de néha olyan éhes tudoklenni, hogy azonnal ennem kell valamit. :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Ja, és azt nem tudjátok, hogy császár után mikor lehet elkezdeni picit tornázni? Nagyon zavar a hasam!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Némóka!
Én amíg szoptattam zabáltam, mint állat.

Tornával még várj egy kicsit. [/b]
20150601134430
 
 


Viki :lol: :lol: :lol:

tornával én is várnék a szpoi miatt, mer energiát vesz el, és ez a tejcsi rovására mehet
Vendég
 


Boni!
Ezzel annyira nem értek egyet.

Mi ugye a nyári mamákkal fogyizunk már jan. óta (most már más fórumon). Több olyan van, aki még szoptat, mégis fogyizik és tornázik, még sem ment a tejcsi rovására.
20150601134430
 
 


viki azért írtam hogy mehet!!!!! nem azt hogy megy!!! :wink:
Vendég
 


sziasztok mamik, kismamik

pedig vki írta, már nem emlékszem, de tök mindegy, h ő Monic helyében összecsomagolta volna a gyerkőcöt és ment volna. de tényleg tök mindegy! Boni és Viki igazatok van, nekünk is kell egy kis kikapcs, de egyelőre még nehéz megoldani.

Némóka: remélem sikerül Rékát több és jobb alvásra bírni. mi azt vettük észre, van h Nándus is kajcsi után 40-45 perc után felébred a pocija miatt. van h visszaalszik, van , h nem ébred fel csak hatalmasakat durrog. lehet, h Rékának is akkor ér le a tejcsi.
hasra jó állítólag a hasszorító, csaszisoknak is ajánlott , én úgy tudom.
én is van, h nagyon éhes vagyok. szerintem ez azért van, mert 1. szoptatunk és rengeteg energia kell, 2. a hajnali kelések felborítják a biológiai ritmusunk. amikor Nándus 2szer kelt éjszaka, és 5kor már felkeltünk, párom 6kor reggelizett, de már 8,30kor újból reggeliznie kellett. mondtam is neki, h mi az ő is 3 óránként fog enni Nándival? de remélem pelusozni nem kell őt! :lol:
tudom, h Réka korababa, de ilyen jó időben szerintem lehet többet kint lenni a levegőn. kérdezd meg a védőnőt. nekünk annó azt mondta, h ha enyhe az idő, 1 hós korától vihetjük sétálni, nem kell ablakhoz vinni szoktatni a levegőhöz.

Monic: pároddal sikerült beszélni? remélem jól vagytok!!! mi beszéltünk, és ismét megállapítottuk, h baromi fáradtak vagyunk és ezért érzékenyebbek és ingerültebbek, és a párom tiszta ideg a mhelye miatt. hétvégéken igyekszünk többet lenni.
most vettem egy újabb tejserkentő homeós bogyót: pulsatilla . pulsatilla állapotra a sírósság, megfelelési vágy jellemző és az, h minden tünete javul, ha friss levegőre megy. női szer, alacsony potenciában tejet serkent, magasban a szülés után depi, pms szere. de még van másik 3 ami lelki okokra jó. ignatia (gyász, ált gyengeség, ásítozás, torokban gombócérzés), hyosczamus (féltékenység), chamomilla (nyugtató, fájdalomcsillapító, hirtelen düh miatti tejcsi problémára).

nálunk tegnap gyönyörű idő volt. voltunk a teraszon, és voltunk egy jó nagyot sétálni. Nándust is kiütötte a jóidő és persze engem is. 21,30kor már feküdtem is le. Nándus meg már 20kor durmolt. felkelt hajnali 2,30kor , adtam neki cicit, de szerintem csak rosszat álmodott és nem tudtam visszaaltatni. majd szokás szerint kelt 4kor. és szokás szerint 5,30 kor már kukorékolt. nagyon bevált, h 19kor fürdés és 20 kor már ágy. és én is etetem fürdés előtt 18kor.
most itt van anyósom , tegnap jött és itt aludt, így nem vagyok egyedül. de sajna nem haladok így sem, ua kell foglalkozni Nándussal. nem vitte le egyedül sétálni, mert mi van, ha felsír, v mi van ha eltéved?? :shock: szóval együtt mentünk sétálni, ami persze tök jó volt, mert én is levegőn voltam, de halomban áll a vasalnivaló és jó lett volna kiporszívózni, na és jó lett volna mondjuk legalább 1 órácskát du alukálni. igaz főzött nekünk tegnap fincsi töltöttpaprikát, tehát egy szavam sincs. ma meg gonbócot csinál. de azért jó lenne haladnom is a házimelóval.

pusza és szép napot mindenkinek!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


viki azért írtam hogy mehet!!!!! nem azt hogy megy!!! :wink:
Vendég
 


Czinke KAta irta asszem .

örülök,hogy jól vagytok! anyósod a ház elé menjen csak akkor
:lol:
Vendég
 


Czinki!
Örülök, h jól alusztok. Nektek is bejött a fürcsi előtti hamma?

Anyóst meg fog be vasalni is, ha már nem viszi el egyedül sétálni a legényt.
20150601134430
 
 


Boni!
Képzeld, én már 12 kg-t fogytam. Mióta ilyen jó idő van 2szer is sétálunk napközben.
20150601134430
 
 


Viki, Boni,
Köszönöm! Valószínűleg még várok picit a tornával, de ha ennyit fogok enni továbbra is, akkor nemsokára el kell kezdenem. :?

Czinke,
Tegnap már 2 órát sétáltunk kint! Elmentünk a népligetbe, de azt hiszem inkább a városliget lesz a nyerő. A népliget nagyon kihalt, elvétve lézeng 1-2 kétes kinézetű emberke...
Ja, és tegnap nagyon sokat aludt Réka! Igaz, hogy este nem az ágyában akart, hanem a szopipárnán, és alig lehetett felébreszteni az etetésre, és utána is hamar elaludt, akkor már az ágyában.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Czinki,

próbáltam a párommal beszéélni de nem nagyon volt rá vevő. Ez úgy történt, hogy mondtam neki tegnap előtt délután, hogy Danikával elmegyünk sétálni, ha van kedve jöjjön ő is. Bel is egyezett, gondoltam séta közben itt a jó alkalom. Felhoztam a témát, mire mondta, hogyha tudta volna hogy ez lesz akkor el sem jön :evil: Én mondtam, hogy oké, de akkor engem hallgasson meg, el is mondtam minden sérelmemet. Nem válaszolt semmit de meghallgatott, és azóta azt vettem észre, hogy több figyelmet igyekszik szentelni nekünk és kettőnk kapcsolatában is érzem visszatértni azt a régi lángolást ami a terhesség előtt volt. Mostmár éjszaka újra úgy alszik, hogy átkarol és napközben is sokszor puszilgat, Danikával is többet foglalkozik. Szerintem ő szenvedett szülés utáni depresszióban, és most hogy felfogta hogy őt ugyanúgy szeretem Danika mellett is, sokkal jobb a helyzet. A munkája az sajnos továbbra is rengeteg, mivel vállalkozó ez nem is fog változni.

Nemone,

mi is 2 órát szoktunk sétálni délután, Danika és én is nagyon élvezzük, jó a friss levegőn, és az utcán is büszkélkedhetek a fiammal.
Mi ma kirakjuk a teraszra a kerti bútorokat és danikával kiülönk oda, mert hó eleje van, könyvelnem kell, így most néhány napig nem lesz séta. Vagyis lesz mert a keresztanyja szólt, hogy elviszi szombat délelőtt sétáéni.

[i]Viki [/i]mami,

én is alkalmazom a kaja utáni fürcsit, nagoyn jó ötlet volt tőled. Danika így nyugogd és nagyon élvezi a fürdést. Sőt azt vettük észre, hogy a melegvíz oldja a kaja utáni bélgörcseit is :wink:
12 kg-ot fogytál? Ez aztán gyönyörű eredmény. De azt megkérdezném, hogy honnan, mert amikor találkoztunk egyáltalán nem láttam rajtad súlytöbbletet. :wink:
Ha vége a szoptatásnak kérnék tanácsot, mert majd én is szeretnék megszabadulni a fölös kilóktól. Amíg szoptatok addig meg nem zavar, csak legyen tejem!

Boni mami,

a jóidő beálltával tényleg úgy érzem, hogy nincs annyi gondom. Nem is sírdogálok már annyit minden apróság miatt.
Ma délelőtt azért berágtam, mert anyuval lebeszéltem, hogy a reggeli szopi utáni 1 szabad órába beviszem a munkahelyére Danikát hogy mutogathassa. Erre mielőtt indultunk volna beállított a védőnő, aztán a férjem mamája botorkált át a botjával, aztán apukám jött. Apunak már mondtam, hogy üljön be velünk a kocsiba és jöjjön el anyuhoz. Úgy is lett, utána még elmentünk az én mamámhoz is, úgyhogy minden kötelezettségnek eleget tettünk. :lol: Most pihi van. :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Viki azta de ügyi vagy!!!

én is az alapján főzök amit átküldtáél, jobban odafigyelek..nincs mérlegem, de a combok nem érnek össze hihi és nem azé mert szétrakom lábam uramnak! na jó azt is háhá

ma mi is 12kor mentünk városligetbe, most érte haza, vettem ebédet a kifőzdébe és 3ra megint megyünk az István parkba!

Imádom a jó időt!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Moncsi örülök,hogy azért valamelyest volt hatása! hát a váratlan családtagok ellen nincs mit tenni, főleg ha a mami bottal ment át..de édes!
Vendég
 


Moncsi!
Volt honnan. én nem a terhesség alatt híztam, hanem a szopi miatt. Dem ost már 3 kg-val vagyok kevesebb, mint amivel a terhességnek indultam.

Örülök, h apa meghallgatott. Biztos vagyok benne, h elgondolkodott rajta erősen.

Boni!
Mi is pont ezért vettünk mérleget. Tök jó, h mi többen fogyózunk a babások között, mert egymást hajtjuk. Nagyon szép eredményekkel.
20150601134430
 
 


Viki félek még kiakadna! de lehet bekéretőzöm védőnénihez :lol:
Vendég
 


Olyan nincs ,h kiakad. Meg inkább otthon mérd magad, mint más előtt, nem?
20150601134430
 
 


Czinki,

én is elkérhetném a kendős elérhetőséget? Nagyon nagy hasznát venném a kendőnek mert most nem nagyon tudok semmit sem csinálni ha Danika ébren van.

Viki mami,

nagyon jó lehet úgy fogyózni, hogy többen csináljátok, mert tartjátok egymásban a lelket és biztatjátok egymást.
Én is rengeteget eszek a szopi miatt de nem híztam, most is annyi vagyok amennyivel kijöttem a kórházból, ez 4 kg plusszt jelent mint Némókának.

Boni mami,

mi is nagyon szeretünk a levegőn lenni, annyira jó a tavasz!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


ez egy Nagy Bandó A. vers, úgy bőgtem rajta :oops: :

Az én anyukám

Szeretem, amikor felkelek,
jó lesz a kedvem, ha felnevet.

Szeretem, amikor enni ad,
azt is, ha álmából felriad.

Van úgy, hogy ilyenkor morcosabb,
és persze, kicsinykét kócosabb.

Nem bánom azt sem, ha mérgesebb,
ilyenkor talán még édesebb.

Szeretem, amikor jót mesél,
azt is, ha énvelem mendegél.

Szeretem, amikor ad puszit,
s húsvétkor hozza a kis nyuszit.

Szeretem, amikor megdicsér,
És ha a suliig elkísér.

Szeretem, amikor rám hajol,
homlokon csókol és átkarol.

Szeretem, amikor dolga van,
meglátom rajta, ha gondja van.

Szeretem, amikor ölbe vesz,
azt is, ha esténként kádba tesz.

Szeretem, amikor kérdezem,
jó-e ha öleli két kezem?

Szeretem nagyon, ez nem vitás,
annyira és úgy, mint senki más!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


sziasztok,

Monic : örülök, h azért sikerült valamelyest beszélnetek a gondokról. én azt szoktam mondani a páromnak, h nekem már 2 nagy szerelmem van és ő az első, mert neki köszönhetem a 2.at! :wink: sajna nekünk nőknek okosnak kell lennünk. lehet, h szegény párod kicsit féltékeny, még ha nincs is oka rá. meg hát feszült is sok minden miatt.
nekem egy volt kolléganőm mondta, h amikor megszületett a 2. fia, akkor az elsőszülött nagyon féltékeny volt. előttük puszilgatta a báttyó az öcsikét, de ha nem voltak ott, mindig ütögette. ezért ha a kolléganőm adott öcsikének 1 puszit, akkor a nagyobb kapott 2-t. ezt én is alkalmazom! :wink:
megküldöm neked is a csajszi nevét.

Boni: tök mindegy , h ki volt, nem az a lényeg !

Viki: igen nagyon szupi ! ezért is jó, h beszélgettünk a rendszerről is. múlt vas egyedül voltam, mert a párom ment a fiúkkal, ezért úgy döntöttem, h akkor ha egyedül is , de megfürdetem korán Nándust. 18kor ettünk és 19kor csobbantunk, utána megint egy kis cici, de akkor szerintem nem is igazán volt mit ennie, csak cicizett kicsit és alvás. ekkor aludt először 20tól hajnali 4ig. tök meglepődtünk!
köszi az ötletet! igaz , először tök féltem, h fürdés előtt etetni, anyós is óvott tőle, h nehogy hányjunk. de nagyon bejött!!! és a forró fürdő is nagyon bejön. anyós tegnap este ledöbbent, h szinte süti a gyereket a víz. kb 5 másodpercig van megrémülve, és utána már úgy élvezi, h csak na, és látszik rajta, ahogy elernyed és tetszik neki nagyon. ma tiszta víz lettem, és a fürdő körülöttünk! mi lesz később?
gratula a -12kghoz, nem semmi! pedig még nem is igazán futkosol Lackó után! :lol:

nem akarom rátok hozni a szívbajt, de a városligetben nincs sok kullancs? minden évben riogatják az embereket. de tényleg nem akok frászt hozni senkire!!!

ma jó napunk volt! anyós csinált gombócot aszalt szilvával, tök fincsi lett! ma csak a teraszon voltunk, mert de a kezemben elaludt Nándus és letettem az ágyába, így én is ledőltem, míg anyós a konyhában serénykedett. :oops: olyan jót aludtam, már nagyon nagy szükségem volt rá! meg is volt az eredménye, kipihent , vidám voltam és a legfontosabb, Nándus ma egész nap csak evett, és végig dudára ette magát. hát csajok, amikor már alig bír nyelni és lihegve megáll pihenni, őrület! volt, h bőgtem a gyönyörűségtől! :lol:
a teraszunkon kora du olyan meleg volt, h nem is tudott igazán Nándus aludni, de nem tudtunk sétálni elmenni, mert a kazánunkat szerelték. aztán a 16kor már jobb volt kint az idő, nem volt olyan meleg, akkorát aludt kint, h csak na. én meg takarítottam a szerelő után , mert volt mit.
nem bántom anyóst, főzött mind2 nap és sétáltunk, beszélgettünk, sokat foglalkozott Nándussal. de az lenne a legjobb, ha én megetetném Nándust, és utána odaadhatnám neki, én meg takaríthatnék, vasalhatnék. csak hát ő főzött. de tényleg jót tett, h itt volt.
egyébként, h itt volt a védőnő és jót beszélgettünk, feltöltött sok poz gondolattal, beszélgettünk a párommal, itt volt anyós, jókat ettem, sétáltunk tegnap, jó idő van, itt is ,,panaszkodtam,, kicsit, kiírtam magamból a tüskékat, vettem az új homeós tejserkentőt, most jól érzem magam és az eredmény, h nagy habzsi dőzsi volt Nándusnak. :lol: jó lenne, ha a jó hangulat minél tovább maradna, és a habzsi-dőzsi is kitartana jó sokáig!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Czinki,

örülök, hogy ennyire jól érzed magad.
Nálunk két napig tejválság volt, pótlásnak naponta kétszer is kellett egy kis tápszert adnom. Mostanra kezd visszajönni a tej, érzem, ahogy telnek a cickók, most este már 100-at tudtam szoptatni, tegnap este meg csak 40 volt benne. Úgyhogy mi is alakulunk. Délután én is szunyókálhattam volna mert Danika az egész délutánt végigaludta a teraszon, de nem mertem egyedül kint hagyni így tettem-vettem körülötte. Lehet, hogy kellene nekem egy nyugágy a teraszra. Ma felállítottuk a hintaágyat, de abban a 176 centimmel nem tudok kényelmesen feküdni. :oops:

Jó éjt!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


A vers tényleg nagyon szép és megható!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic: én tegnapelőtt tök beteg voltam du. rohangáltam a kiságy , franciaágy és a wc között, vhogy nem tudtam elaltatni Nándust (se a saját ágyában, se mellettem a fr ágyban, pedig álmos volt), már 1 órát köröztem a 3 célpont között és akkor végül kiraktam Nándust a teraszra. teraszajtót bukóra nyitottam én meg ledőltem a nappaliba a kanapéra. kb 1,5 m-re voltam az ablaktól. mind2en jót aludtunk. én sem merem kint hagyni úgy, h elalszom, de ez vészhelyzet volt. ha kint van, akkor mindig fülelek és tök sűrűn ránézek.
nálatok is minden rendben lesz, ne aggódj! az, h kibeszélted magadból , már az sokat számít, és a párod is mutatott változást!

jó éjt mindenkinek!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


csajok, aztán , ha megvan a mei-tai-tok, akkor rakjatok majd fel képet, kivi vagyok, h milyet kértetek! :lol:
mi nagyon szeretjük , szinte mindig abban reggelizünk! a rajta lévő medvetalp miatt tappancsosnak hívjuk! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


halihó,
mindenki napozik kint??? hol van mindenki???
csodás idő van, mi is sokat vagyunk kint!
puszi mindenkinek!! és reméljük egyre szebb idő lesz!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Ebben a jó időben én sem nagyon olvasgatom a babanetet, de most hajat mostam és ágyban reggelizem, így közben volt időm titeket is végigolvasni, hát jó sokat csacsogtok meg kell hagyni! :lol: :lol: :lol:

CSIBI
Én írtam a Monicnak amit írtam, ő tudja hogy miért.
A mi férjeink tényleg mint az ikrek, és még ez a beszélgetés is, hát megborzongtam, párom dettó, Meghallgat, nem szól semmit, azt hiszem mindig hogy feleslegesen koptattam megint a számat, de aztán kis idő múlva rájövök, hogy mégiscsak bement az egyik fülén és csak kevés szó ment ki a másikon mert utána engem is ölelget ugyanúgy mint Monicot.
Szóval találtam még egy hasonlóságot.
Nálam igazán az verte ki a biztosítékot, hogy neki nem Danika az első gyereke, közületek többeknek első baba és nyilván még sok helyzetben nem tudják mi miért van, és mi a teendő, de akinek már van tapasztalata, és ennek ellenére így nyilvánul meg, hát engem ez idegesített fel csöppet.
Tudom egyébként hogy nálunk is ez lesz, mert párom szinte egész nap dolgozik, ha hétvégén itthon lesz majd a másik gyereke köti le ideje nagy részét, hisz őt továbbra sem akaszthatjuk majd a szögre, és előre látom hogy én is majd mennyit fogok itt panaszkodni nektek (előre is bocsi :oops: :lol: )
Szegény Monicnak még a szülés előtt igen csak tele lehetett a privát postaládája az én panaszleveleimmel, sok hasonlóság van az életünkben, kiveséztük már rendesen a dolgokat, ezért írtam amit írtam. Természetesen ez a hsz csak rá vonatkozott és nyilván nem örökre gondoltam csak tudom hogy az én párom is olyan, hogy csendes magányában el tud jobban gondolkozni a történéseken és amikor ezt megteszi már szól is a telefon a megbánó hangjával, de ha itt vagyok vele csak duzzogunk napokat és nem szólunk egymáshoz.

A vers nagyon tetszik, ki is másoltam a babás dolgaim közé.
Nándus tényleg tiszta apja. Csuda helyesek együtt.
Örülök, hogy anyósoddal ilyen frankón megvagytok, az írásaidból itélve ezt néhány hónapja te sem gondoltad volna.

MONIC
Remélem ez a beszélgetés végérvényesen felrázta a párodat, persze biztos lesznek még hasonló szituk, és persze valahol őket is meg lehet érteni hisz a mai világban sajnos tényleg csak rengeteg munkával lehet megélni, eltartani a családot ami bizony fárasztó. Gondolom te is jobban átlátod a dolgokat mint ahogyan én is láttam, hisz egy munkahelyen dolgoztunk évekig a párommal tapasztaltam mi mindent vállal és én már kb. délelőtt 10 kor kidőlnék attól amit ő csinál nap mint nap, és az idegeim százszorta jobban kilennének mint neki amit a főnököktől el kell viselnie nem beszélve az emberektől amit csinálnak rendszeresen, azt hiszi mindenki hogy a csicskája.
De bizony én sem hagynám szó nélkül ha ilyet mondana, bármilyen fáradt és ingerült is mert nem volt igazságos tőle. Meg kell mindent beszélni ami a lelkünket bántja, a férjekre is vonatkozik, mert ebben az időszakban a kapcsolat még érzékenyebb, mint máskor, és nehogy később a magunkba folytott érzelmek miatt menjen szét a családunk esetlegesen. A baba is megérzi ha a szülők közt nincs rendben minden, Czinki védőnője is rögtön ezt a kérdést tette fel, tehát biztos hogy ez az egyik legfontosabb jelenleg a baba életében.

Nagyon irigy-mirigy vagyok rád is hogy ilyen szépen megőrizted az alakodat.
Gondolom nem kellett lecserélned a régi ruhatárad simán rádjön minden.
Egy nyugágy vagy egy állíthatós háttámlájú kényelmes fotelszerűség jól jöhet a teraszra, nekem mindkettő van, ezekben nyomulok már napok óta.
Tegnap még el is aludtam volna a teraszon hogy ha nem nyírták volna a füvet feszt a szomszédok. :x

VIKIMAMI
NAgyon ügyes vagy hogy ennyit fogytál, bár a képeken én sem igazán láttam súlyfelesleget, inkább az arcod kerekedett ki egy kicsit, de nagyon jól áll.

NEMONE
Örülök, hogy így fogtad fel a tejválságodat.
Ha meg éhes vagy hát egyél. Úgy látom rajtad hogy bármit ehetsz, rajtad nem fog. Nem tudom írtam-e vagy csak akartam, hogy a pocakod nem fog olyan gyorsan apadni mint a normál szülés után, a mostohanővérem mindkét úton szült és ő tapasztalta ezt, hogy a császár után jóval több idő kellett, de emiatt ne aggódj, írtó csini mami vagy az a kis pocak meg majd lemegy ha akar.

Réka zabálnivaló kis tündér! :)

SUSKA
Megnéztem a képeket odaát, nem egyszer, vagy 40x.
Oroszlán gyönyörű nagyon büszkék vagytok a képeken! Jogosan megjegyzem!

Most más nem jut az eszembe, bár ahogy elnézem így is írtam rendesen csak győzzétek elolvasni! :)

Puszi a mamáknak és a babáknak! Cupp-cupp! :)

dita75
 
 


sziasztok ,

Dituli: tényleg mindegy,h ki mondta Monicnak a csomagolást. én a megbeszélés hive vagyok, talán azért, mert az én szüleim nem beszélgetnek eleget és látom , h mire vezet ez. és ha már kibeszéltem magamból a bajomat, már az is sokat számit. és remélem, h azért a párod nem úgy fog viselkedni, mint ahogy te számitasz rá.
remélem jól vagytok! hogy birod? hányingeré, kivánósság? nagyon aranyos a vonalzód!

Monic: remélem jól vagytok! figyu, most mennyi a 18%os adókulcs alsó határa? 17OO? köszi!

valóban nagyon szép idő volt! sétáltunk mi is egy hatalmasat. Nándus jól ki is fáradt, hiszen látott disznót, kutyust, egy csomó embert :lol: mei-tai ezért nagyon jó, hiszen látja a világot, nagyon édes volt benne!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


SZiasztok,

Zsuzska,

azért nem jelentkeztem mert Danika hasfájása csütörtök óta annyira erős, hogy egész nap vígasztalnom kell. Péntek reggel elmentem a dokihoz, irattam neki másfajta tápszert mert egész éjjel nem aludtunk annyira rosszul volt. Ezután azt hittem, hogy minden happy lesz de sajnos nem.
Iszonyúan ki van pattogva szegényke arca és mostmár a mellkasa és fejbőre is. SZerdán voltunk dokinál, írt fel neki rá kenőcsöt de nem javul.
És mostmár annyira szenved a hasfájástól, hogy a szívem sakad meg. Tegnap este már sírva hívtam az orvost, hogy nem tudok már mit kezdeni a kicsivel annyira rosszul van, azt mondta, hogy adjam neki a kanalas orvosságot és hét közepén szóljak vissza, hogy javul.e.
Éjszaka alszik este 10-től reggel 6-ig (már második napja) de szerintem azért mert annyira elfárad a sok sírástól, hogy teljesen kiüti magát.
Az egyik ismerősünk tőlünk is kérdezte, hogy esetleg tejérzékeny Danika? Este fel is ütöttem a netet és a tejérzékenység összes tünete megvan nálunk: csalánkiütés, gyakori bukás, székrekedés majd hasmenés, hasfájás, nyugtalanság... De a doki azt mondta, hogy szoptassam tovább, biztos nem a tejjel van a gond :roll: Úgyogy tanácstalan vagyok, legszívesebben ma reggel is elvittem volna a dokihoz, de várok szerdáig, úgysem csinálna vele semmit...

Dita,

én tudom, hogy mit miért írtál. Most, hogy Danika nagyon szenved szerencsére a párom is igyekszik sokat segíteni és már nem mondogatja, hogy ez biztos csak hiszti... :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Dita,

igen, szerencsére jók rám a régi ruháim. :wink: Az alakom nem tökéletes még, de szoptatás után azt is rendbe teszem. :lol:

Czinki,

most nyitottam csak ki a privit, mindjárt rendelem is a kendőt. :wink: Nándika azóta is jól alszik éjszaka?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


MONIC
A szívem szakad meg Danikáért és értetek is.
Hát nem is tudom mit mondjak, hisz ha a dokik sem tudnak ez ellen mit tenni én ennél még kevesebb vagyok. Annyira sajnálom hogy így szenved kicsi szegény pocak. :cry: :cry: :cry:

dita75
 
 


Dita,

sajnos itt már az én tudományom is megállt.
Mióta Danika megszületett tegnap aludtam ki magam először. Úgy volt, hogy reggel 6-kor megszoptattam, aztán visszatettem aludni a kiságyába, de egy óra múlva sírdogálni kezdett. Ezért a párom fogta és áthozta mellém a hálóba. A mellkasomra fektetve meg is nyugtattam, utána amikor elaludt óvatosan lecsúsztattam magam mellé. Úgy aludtunk összebújva. Annyira aranyos volt, a kis kezecskéivel végig átölelt elngem, és amikor egy kicsit arrébb csúsztam, hogy jobban férjünk akkor addig fészkelődött amíg újra hozzám nem simult és meg nem tudott fogni engem. Olyan jó érzés volt hallgatni a szuszugását :lol: Én fél 11-kor keltem fel, Danika pedig 11-ig húzta így a lóbőrt. :wink:
Ez volt az egyik fogadalmam, hogy a picit sosem fektetjük a szülői ágyba, de végülis nem én szegtem meg hanem a párom, és szerintem így fél 8-tól 11-ig nem annyira gáz mintha egész éjszaka ott feküdne. Utána éjszaka is gond nélkül elaludt a saját kiságyában. Szerintem ha nagyobb lesz akkor is át fog majd reggelente jönni hozzánk.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


MONIC
Olyan melegség öntötte el a szívemet ahogy olvastam a soraidat. Tudod eszembe jutott hogy tavaly ilyenkor még csak álmodoztunk erről most meg már nálad kézzelfogható az álom, és az én Bogyóm is itt van már a pocakban.
Mennyi mindenkinek gratulálhattunk már azóta, és milyen sok szép baba született, nagyon tutkeráj! :) Idén már baba-mama találkozó lesz! :lol:

Sajnos én már előre látom hogy nálunk is ez lesz, mert bármennyire is szeretném kivédeni a dolgot bizony nem lesz szívem otthagyni az ágyában. Annyi évet vártunk rá és ez volt minden vágyunk hogy ott szuszogjon mellettünk szorosan az a bébi, bizony így lesz elkényeztetve, de magunktól sem vonhatjuk meg az ilyesfajta örömöket, hisz azt hiszem ezt nagyon kiérdemeltük, nincs igazam? :wink: :lol:

dita75
 
 


Dita,

számomra is sokszor hihetetlen, hogy végül mégis megadatott nekünk a boldogság. SOkszor csak nézegetem, gyönyörködök benne, hogy milyen szép. :lol: :lol:
Olvastam a másik topicban, hogy a párod fia után egy nappal vagy kiírva szülni. Remélem kislány lesz :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


MONIC
Én is nagyon remélem!
Te meg tudsz érteni ilyen szempontból (IS! :wink: ) mert neked is nagy vágyad volt hogy kisfiatok legyen.

Elhiszem hogy mekkora boldogság, már annyira bele tudom élni magam.

dita75
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: