A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

MÁgi :cry:
kisbogacs

Mágnes: :(
Kriszti: na igen, a legkedvesebb rokon is terhes, ha nem megfelelő időben, és nem a megfelelő időtartamban vannak jelen :?
A két lányom fekszik a játszóbigyesz kupolája alatt :D édesek :)

Csöre
csöre74

Katuska! Máté mellet hogy tudsz hullahoppozni? Én próbáltam Levente mellett, de majdnem lekanyaztam! :D :oops:

Batkata! Én túrospogi receptet tudok, az nagyon egyszerű és nagyon finom, felteszem a másik topikba!

Peni! Tök jók a poénjaid! Jót nevettem ezen a cicifeszesítőn! :lol:

Mági! Sajnálom! A küzdelem a tejért nálam is mindennapi probléma!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Milyen igaz, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni.....
Felhívtam Apát, kérdeztem, mikor ér haza.. Azt mondja, nem tudja még, talán fél 7 körül. Mondom neki, pedig, ha előbb érne, sütnék krumplis fánkot. Azóta kétszer is felhívott, hogy5 óra körül itthon lesz, és hozza a lekvárt és a mogyorókrémet. :lol:
A receptet majd dobom, nagyon egyszerű fánk, és nagyon finom :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jajj mamám!
Bence itt ül a pihiszékben, hallom, hogy Anna mondogatja neki, hogy Ááááá! Odanézek, a lányom a konyhaasztalról levette a megmaradt tápszert, és etette az öccsét! :evil: :lol:
Bence most itt tombol, mert elvettem tőle a kaját....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok az én fiam szerintem undorodik a tápszertől.......
Tej már nincsen...adom neki a tápit. Elforgatja a fejét és egyenesen undorodós képet vág ha betolom neki. Megeszik 100-at nagy kűzdelem árán...de szerintem utálja!!!
Tapasztaltatok már ilyet? Kéne próbálnom íratni más fajtát a gyerekorvossal, hátha azt jobban enné???

KépKép
peni

peni:
nem lehet, hogy nem felel meg neki a hőfoka?
Bence akkor csinálja ezt, ha túlzottan lehűtöm a tápot, vagy meleg. A majdnemmeleg állapotot fogadja el egyedül...

Eddig megette a tápszert?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: idáig ette úgy ahogy..soha nem volt egy falánk gyerek de azért a 150-et minden faxni nélkül megette....most néhány napja akkora fesztivált rendez most is etettem alig tudtam 70-et beletuszkolni!!! Persze ennek megfelelően nem is hízik egy hete.......
Holnap kaja a második rota elleni oltást megkérdezem a dokit....bár a tapasztalatom az hogy az anyukák ezersze jobb tippeket adnak mint a védőnő meg a gyerekorvos....
AZt mondod a hőfoka lehet rossz?? Lehet, hogy túlhűtöm én is.........na ezt majd megfigyelem! Köszi a tippet:-).

Esetleg megmondom neki hogy próbaképpen írjon egy másik féle tápszert, hátha....
Bence melyiket eszi? Zétény a Beba Ha start aktivot.

KépKép
peni

peni:
Mi Milupa Aptamil HA Prev. -et eszünk.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni :lol: :lol: :lol: koptasd csak a karikákat hátha....egyébként Krisztinek igaza van, nemcsak a testünk hanem a lelkünk miatt is kell a mozgás. Én azért vágyom annyira, hogy majd elmehessek kicsit tornázni valahová. Utána mindig olyan vidámnak, frissnek és szépnek éreztem magam! Ráadásul a játszóházban is indítanak tornákat és közben a gyerek eljátszik ha nem tudom itthon hagyni:)

Mágnes! Nem semmi...nálatok sem egyszerű a helyzet...én sem merem levenni egy pillanatra sem róluk a szemem mégis megtörténnek a dolgok. Máté kubuval akarta megkínálni.

Enikő! igen Máté lefejezése nálunk is megvan ha előveszem a karikát. Próbálom olyankor folyamatosan mondani neki, hogy csüccs az ágyra,meg extra bohócságokat is csinálok, szóval kicsit megcifrázom arcilag és akkor áll és nevet rajtam. Persze Ő is mindig odajön, hogy együtt karikázzunk de az valahogy nem akar menni :wink:

Móni! Igen mindenképp a kisebb adaggal próbálom ki bár nálunk nicns az a süti, kaja ami ne fogyna el! Már a szomszédoknak is elmondtam és kérték a receptet. Epre joghurtot vettem hozzá oylan nagy dobozosat. A lisztet is azzal a naggyal kell kimérni?
katuska79

Egyetértek Katuska, mozogni jó. Bár tőlem ez elég hiteltelen figyelembe véve, hogy utóbbi pár évben 1 kilóméternél többet nem tettem meg autó nélkül....tudod nehogy túlsportoljam magam :oops: .
Kellene találnom valami olyan mozgásformát amit egyrészt élvezek meg ami beilleszthető az életembe 2 gyerkőc mellett. Mindig megállapítom, hogy ilyen nincsen pedig bizonyára van csak lusta vagyok.... :roll: .
Milyen tornában gondolkodsz?

KépKép
peni

katuska!
Azt látod nem tudom, mert én mindig olyan nagy poharasat vettem azzal méregettem ki a lisztet hozzá.
Mert az a nagy dobozos, ha jól tudom mint a tejfölökön ami rá van írva, hogy 450 grammos.
A lényeg, hogy olyan tésztát kell kapnod, mint talán ahhoz tudom hasonlítani a tészta állagát, mint a nokedli tészta, de ne folyós legyen.
De majd egyszer kipróbálom én is a dobozosat és akkor már konkrét választ tudok erre is adni.

Én most leálltam a Mecsek tea ivással egy pár napja, de nem veszem észre hála Istennek, hogy kevés tejem lenne.
Ja és már kb 1 hete a Joelnek sem adom az Infacolt.
De úgy érzem, hogy valakitől elkaptam egy kis náthát. :(
Mit gondoltok szoptatás alatt lehet szaunázni?
Lehet hamarabb kimennék a náthából.
Nekünk van itthon infra szaunánk, mivel a párom ezeket gyártja többek között.

manocskak

Móni,
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=282

a cikk alján esik szó a szaunázásról szoptatás alatt.

Jobbulást!
kisbogacs

Peni! mindenképp két alkalommal legalább egy héten. Az egyik vaalmi ugrálós koreografált step aerobic vagy spinning vagy dance aerobic, bármi ami zenés és kikapcsol agyilag meg kellemesen elfáraszt. A másik meg valami statikusabb pl pilates vagy callanetics. Alányeg, hogy csoportos legyen mert magamban nem szeretek iyleneket csinálni. Volt itthon nekem is ellipszis trénerem de eladtam mert tök uncsi volt. Egy hónapig sláger votl aztán ruhát szárítottam rajta. Majd szeretnék visszamenni aikidozni is de csak úgy hobbi szinten hébe hóba.

Móni! köszi, hogy leírtad az állagot mert pont azon filóztam, hogy milyennek kell lennie.
az infraszaunát én is nagyon kedvelem. Szerintem jobb, mint a hagyományos.
katuska79

Te aikidoztál Katuska? Látom van elképzelésed a sport tevékenységről.....merítek erőt belőled és igyekszem legyőzni a lustaságomat :oops: :oops: .
Én is ilyen ugrálós zenés dologra gondoltam egyébként ami mellett már nem jut hely a gondolataimnak legalább abban az 1 órában....

KépKép
peni

Igen Peni 10 évig:)
Meg pluszban mindenféle sportot kipróbáltam. Kézilabda, atlétika, úszás, kajak, evezés, tenisz.

Mi a véleményetek a korai fejlesztésről?
Épp most volt a csak csajokban. Tudjátok amikor 7-8 hónapos babáknak egy pillanatra felmutatnak egy képet és valami információt mondanak róla, majd jön a következő kép. Állítólag megjegyzik és évek múlva vissza emlékeznek. AZ én agyamnak ez kicsit gyors de ha belegondolok, hogy a kicsik fél percig tudnak csak koncentrálni akkor már nem is tűnik oylan elképzelhetetlennek.
katuska79

Jó reggelt!

:lol: :lol: :lol: az tuti, hogy én nem megyek zenés-tornás mulatságra. Egyszer tettem, műtét lett a vége :lol: na nem komoly, csak megsérült a hátamon egy anyajegy, és úgy döntöttünk a bőrgyógyászommal, hogy nagy sérülés, nem kockáztatjuk, hogy elrákosodjon. Azt hiszem, nekem elég sport a 3 gyerek, bicaj, görkori, kert, stb... bár egy kis kocogást el tudnék képzelni, de csak társaságban. A hullahopp témában mindig is ügyetlen voltam, az ugrálókötelezés már 2 gyerek után is olyan volt, mintha a hólyagom hasfalon keresztül kívánna távozni :shock:
Szauna: én szaunáztam szoptatás alatt, igaz, csak alkalomszerűen, de úgy látom, a cikk sem tiltja. Ennek örülök. Én a hagyományost is szeretem, és utána a jéghideg vizet (amit viszont a cikk nem ajánl :roll:)

Tegnap elvitte az állatorvos megműtetni Miót... tiszta ideg voltam. Este 1/2 10-re hazahozta, aludt. Reggel már nem találtuk, pedig a garázsba tettük... mondjuk Apus marhára figyelhetett, amikor nyitotta a garázst :evil: aggódom miatta :( nem tudom, hol lehet.

Saci tegnap annyira édes volt :) beálltunk a tükör elé, és hosszasan, hangosan kacarászva gügyörészett magának, meg hajolt is előre, hogy megérintse a "másik babát" :lol: :lol: :lol: azt hiszem, társasági lény lesz :) bár nem akarok messzemenő következtetéseket levonni ebből :) Érdekes, hogy a forgolódás téma egyáltalán nem érdekli, viszont ülne fel :shock: persze fekvésből nem sikerül neki, de ha az ölemben van félig fekvő pozícióban, akkor simán felül :shock: persze igyekszem úgy helyezkedni, hogy ne legyen rá ingerenciája... gyenge még ehhez a gerince, félek, nehogy sérüljön.

Csöre
csöre74

korai fejlesztés:
én úgy gondolom, hogy ennyi idősen még felesleges tudatosan mindenféle foglalkozással fejleszteni. Éppen elég fejlesztésen, foglalkozáson kell átesnie életében az oviban, suliban, most maradjon meg a gyerek gyereknek addig, amíg lehet. Az tökéletes fejlesztés, amikor együtt játszunk vele, vagy akár csak magában eljátszik, nézelődik. Ráérünk még betáblázni a kis életét . :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

kisbogacs!
Köszönöm szépen, hogy föl tetted ezt a cikket.
Végül is én nem sűrűn szeretném használni csak heti 1-2 alkalom talán.
Nem igazán szaunáztam előtte, csak mióta a párommal vagyok.
Ha valamelyikőtöket érdekel akkor elküldöm a párom web lapja címét.

Az infra azt mondta a párom annyiban jobb mint a finn, mert ebbe olyan betegséggel is be lehet menni amibe a finn szaunába nem ajánlott.

Remélem hamar helyre jövök.
Bár amikor múltkor is beteg voltam akkor 2 nap alatt helyre jöttem.

manocskak

Korai fejlesztés: Mi úgy döntöttünk, kipróbálunk két kísérletet.

Az egyik, hogy öltöztetés közben nem csak annyit mondunk hogy "pl. add ide a pici lábad had' húzzam fel a zoknit", hanem minden alkalommal azt is mondjuk, hogy jobb vagy bal láb/kéz. Nem gyakoroljuk külön, nem ismételgetjük, nem biflázunk, csak használjuk e szavakat is az "add a másik lábad" helyett.

A másik, hogy rendszeresen énekelek nem csak szöveggel, hanem szolmizálva is (Nyuszi születése-fogantatása előtt is éjjel-nappal énekeltem, hol szöveggel, hol szolmizálva, tehát egyszerűen csak nem változtatok e szokásomon).

Egyik dolgot sem szeretnénk semmiképp sem elvinni az erőltetés, tanítás stb. mértékéig, csak a maga természetes módján hallja ezeket is anyától, mint minden mást nap min nap. Mindenesetre érdekel, lesz-e hatása. (Ha nem lesz azt sem fogom bánni)
kisbogacs

Korai fejlesztés: egyetértek az előttem szólókkal. Kb. ugyanazt teszem, amit Kriszti, bár én nem szolmizálok (ezzel a képességgel nem rendelkezem :oops:). A masszázsnál azt vettem észre, hogy amikor énekelem neki, hogy mi jön, mintha már tudná, mielőtt odanyúlok... persze lehet, hogy csak beleképzelem.
Egyébként a szakmai vélemények is megosztottak. Már ebben a topikban is megbeszéltük, hogy a babák mennyire eltérően fejlődnek (mind sorrend, mind ütem tekintetében), szerintem káros lehet más fejlődési menetet ráerőltetni, mint amit maga követne.

Csöre
csöre74

sziasztok,

korai fejlesztés: egyetértek az előttem szólókkal! Én is láttam reggel a tévében, hát én jobban hiszek abban, hogy sokat kell beszélni a gyerekhez és mindig megfelelő ingereket biztosítani neki. Ha picit nagyobb lesz, ki kell elégíteni a természetes érdeklődését nagy-nagy türelemmel. Akkor szerintem gond nem lesz. Azt konkrétan hülyeségnek tartom, hogy tirannoszauruszok képeit mutogassam neki pár hónapos korában...

Csöre, LEvente is ezt csinálja! Ha ölben van, próbál felülni, hajtja előre a kis buksiját :lol: átfordulás nem izgatja :lol: Sajnálom a cicust, remélem azóta előkerült!

Mági, sajnálom a tejcsit! Mára hogy alakult?

Kisbogács, én is szoktam neki énekelni, bár az én hangommal nem biztos, hogy kellene :roll: azért próbálkozom :lol: Öltözésnél mi is úgy szoktuk, mindig részletesen elmagyarázok neki mindent :lol: Lehet, hogy hülyeség, de szerintem már bizonyos dolgokat megért.

Tegnap direkt huncutkodott a védőnővel, ölbe vette aztán dumált neki, Levente meg csakazért sem nézett rá, minden felé tekergett, oldalra, hátra :lol: aztán egyszer csak ránézett és egy hatalmas huncut vigyort küldött neki :lol: szerintem direkt csinálta :lol:

Ekkorákat vigyorog a tükörképére:
Kép

Látom a hasplasztika lázba hozott sokakat. Ezt találtam,hát nagyon úgy néz ki, hogy nem ingyenes, a lap alján vannak árak is :? :roll: Mondjuk nálam amúgy sem játszana, mert szeretnék még tesó(ka)t...
http://www.arsmedica.hu/hasplasztika-mutetek.html

Kép
vickybabe

Fél milla? Maradok a ráolvasásnál :?
kisbogacs

Csajok, azért erre a TB által finanszírozott dologra érdemes rákeresni, mert nekem kidobott a gugli egy csomó erről szóló cikket. Azért rákérdeztem a sógornőmnél is, várom tőle a választ. Én a cikkekből azt szűrtem le, hogy nem minden esetben támogatja, de vannak ilyen esetek, és a Szt. Imre Kórházban csinálnak ilyet. Van itt a babaneten is ilyen téma, bár 2007 óta inaktív. Talán az OEP-nál kellene rákeresni :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hanna, jó sokáig nem voltál, örülök, hogy újra vagy.

Vicky-t én is nagyon hiányolom. Szerintem hetek óta nem járt erre. Remélem, minden rendben van náluk, csak leköti nagyon Alex.

Otthon szülés: nagy felelőtlenségnek tartom. Most már olyan sok kórházban vannak klassz szülőszobák. Mi pl. hála a kórháznak, a szülőszobának, a dokinak, és legfőképp a szülésznőnknek, egészen otthonosnak éreztük. A biztonság viszont mindennél fontosabb szerintem.

Mell plasztika: ugyan most ez a legkevésbé fontos, de azért én kicsit el vagyok keseredve. Eddig melltartót sem nagyon kellett hordanom, mert az egyébként nem kicsi cicik anélkül is szépek voltak. Most meg amikor kiürül a tejci, melltartó hordása mellett is borzasztóan lógnak :oops: :cry: . Majd idővel elválik, hogy a késtől félek-e jobban, vagy a külsőm fontosabb. A tesó előtt persze mindez nem kérdés.

Babakocsis közlekedés: egyelőre nem tervezek BKV-s utakat, de előbb utóbb muszáj lesz, hiszen nem vezetek. Azt már tudom, hogy az Őrsön a Sugár és az Árkád közötti folyosót kell igénybevennem jó nagy kerülővel a metróig való eljutáshoz. De hogy máshol hogy oldom meg az aluljáró kikerülését, és azokból az aluljárókból hogy jutok fel, ahol nincs végig mozgólépcső, azt még nem tudom. Addig súlyzózok, hogy fel tudjam kapni a kocsit. Ráadásul mi úgy választottunk babakocsit annak idején, hogy könnyű legyen. Könnyű is a többihez képest, de gyerekkel megemelni horror. Kipróbáltam.

Cicizés: én mostanában azt csinálom (a mennyiség is elég kicsi és a kedv sem túl nagy néha), hogy elkezdek ülve szoptatni, aztán ha már megunja és kiköpi, akkor fekve folytatom. Így még simán beszopizik néhány 10 millit.

Mágnes, én is ezt játszom hetek óta. Egyik nap van elég (na, azért nekem sok már nagyon régen nem volt), másik nap alig van valami. Neked olyan szempontból még szerencséd is van, hogy tudsz neki tápszert adni. Julcsi továbbra sem fogadja el a cumisüveget, úgyhogy azokon a napokon éhezik. Illetve szerencsére eddig még alkalmazkodott a dologhoz, mert akkor nagyjából óránként – 2 óránként cicire teszem, akkor kiszív 20-30-at, és ez megnyugtatja.

Kép
petne

Kriszti! Nagyon irigykedem a zenei tudásodra! Ez a szolmizálás nekem sosem ment, pedig milyen jó lenne. Megtanultam gitározni, de azt nem tudtam behangolni! :oops:

Vickybabe! Nagyon édes Levente! Igazi huncut mosoly!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kriszti:
Persze teljesen más az éneklés, meg a szolmizálás, mert az nem "kötelező" foglalkozás, szóval az ilyet én is pártolom.
Én pl. azzal sem értek egyet, amikor azt mondják, hogy minek magyarázom meg a fél-1 éves gyereknek, hogy miért nem szabad, úgysem érti.. Hát lehetséges, de Annának mi mindig elmagyaráztuk, hogy miért nem szabad a sütőhöz nyúlni, a vázához, stb. , és lehet, hogy nem értette akkor a szavakat, de ezzel a szókincsét gyarapítom. Nem tudpm ezért-e vagy sem, de tény, hogy a lányom a korosztályához képest gazdagabb szókinccsel bír. (nem én vagyok elfogult, óvónéni állapította meg :) )

tej:
nem tudom mi van, de reggel lefejtem indulás előtt 150 ml t (Apa munkahelyén vagyunk), és Bence szopott itt is, pedig kétségbe estem, mert a mellszívót otthon hagytam... 1 napos pangás létezne???? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Megjöttünk a kardiológiáról. Makkegészséges Ádám. :D Most már teljesen nyugodt vagyok. A szívzörej , amit hallottak valószínűleg a megfázásából adódott. EKG - t is csináltak, tökéletes. Mágnes, ti mikor mentek? Nálatok sem lesz semmi gond. Lehet, hogy Bence is meg volt fázva.
Ádám nagyon élvezi az autókázást, úgyhogy még a Tesco-ba is elugrottunk. Vettem neki járókát, bár felcipelni a gyerekkel együtt nem tudtam. Remélem, nem törik fel a kocsit miatta. Amiért jó kisfiú volt a dokinál, vettem neki egy cuki baseball sapkát. Amúgy az ujjatlan bodyk darabja 380 Ft. Abból is vettem vagy 5-öt.

Fejlesztés: hát nekem biztos nem mondogatták elégszer, hogy melyik a jobb és bal kezem. :lol: Máig problémás tud lenni.

Én szimplán csak sokat beszélek hozzá, zenét hallgatunk, mondókákat mondok.

krisz78

Krisz, nagyon örülök hogy minden rendben van :)

MÁgi, szuper hogy a mai nap már sokkal jobb!

Enikő, én sem vagyok egy szolmizáló-kottázó zseni. Gimis fejjel (mikor sulit váltottam és nálam sokkal jobb zenészek közé kerültem) kezdtem el a szolmizálást megtanulni úgy, hogy egy csomó általam ismert népdalt bevágtam fejből szolmizálva is, mint valami dalszöveget. Aztán egyszercsak ráérez az ember és rögzül a dolog...
kisbogacs

Krisz: örülök, hogy rendben van Ádám :D

Mágnes: látod, nem szabad egy nap miatt kétségbe esni :wink: örülök, hogy újra sok a tejecske :)

Megvan Mióca :lol: :lol: :lol: végig a garázsban volt, de hogy azon belül hol, azt nem tudom, mert a polc alá is bemásztam, de nem láttam :roll: jól elkábíthatta az altató, ha olyan mélyen aludt, hogy macska létére nem hallott meg, pedig vagy 10-szer megnéztem ott is :)

Petne: cici dettó :? igaz, már Mesi után így alakult, így ez most nem újdonság. Azzal, hogy nekem előtte olyan pici volt, hogy akkora melltartót akkoriban nem is nagyon gyártottak :roll: állandóan vadásznom kellett, ha fel akartam venni ilyesmit :roll:

Na, megyünk levegőre :) most ébredt Saca, megmutatom neki a kertet :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

krisz:
mi 20-ára kaptunk időpontot. Most adtál egy kis erőt, remélem, hogy a mi esetünkben is valami ilyesmiről van szó. Kiváncsi leszek, mert jövő kedden megyünk oltásra, ott megint meghallgatja a doki néni, bárcsak azt mondaná, hogy már nem hall semmi kórosat.. :cry:

csöre:
örülök, hogy megvan a macs! :lol:

hát szégyen nem szégyen, de én tanító létemre a mértékváltással állok hadilábon... :oops: Ahányszor a gyerekeim a mértékváltást tanulták, nekem előtte mindgi újra kellett tanulnom, ciki lett volna beégni a házi feladat ellenőrzése közben.... :oops: Érdekes módon hiába tanultam mindig velük, egyszerűen nem marad a fejemben.. Persze az alap mértékváltások igen, de ennyi.... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

kisbogács:
A fősulin nekünk is az ált. isk. 1-4. ének könyvből az összes dalt tudni kellett szolmizálva, furulyázva. Már alig emlékszem párra... A furulya az megy, de a szolmizálás....

Kép
Kép
Kép
mágnes

MÁgi, én a furulyázást felejtettem el minden évben, amint kiléptem a vizsgateremből :oops: :lol:
kisbogacs

Sziasztok!

Korai fejlesztés: szerintem az a legfontosabb, hogy beszélgessünk vele, énekeljünk neki, akár szolmizálva vagy akár idegen nyelven is, avassuk be az őt érintő dolgokba beszéddel vagy testbeszéddel (pl. oltás előtt)...
Ez mindenkinek jót tesz. Akkor necces a dolog, ha funkció nélküli információval tömjük az agyát vagy olyan dologgal, ami nem fordul elő az ő mindennapjaiban, nem tudja kásőbb mihez kötni.
Valamelyik nap pl. feltettem a pihenőszéket a konyhaasztalra és főztünk Borkával: megmutattam neki a krumplit, a répát, miközben főztem, elmondtam a receptet, énekeltem a főzéshez és a hozzávalókhoz kapcsolódó dalokat, mondtam főzős mondókákat (borsót főztem, meg ilyeneket). Tök jól elvoltunk. Szerintem ez is korai fejlesztés.
Az már megfigyeltem, hogy néhány sokszor énekelt dalt felismer.

Fontos a mozgás, meg a ritmusérzék fejlesztése, mert ez a többi, későbbiekben használandó készségeknek is jót tesz (mit tudom én, könnyebben és szebben fog írni elsőben, meg ilyenek). Nem vagyok pedagojgosz, csak érzem. Tanító és tanár nénik, javítsatok ki, ha tévedek.

De hogy történelmi személyek portéit meg vegyjeleket mutogassak neki, hogy pusztán a lexikális tudását bővítsem?! Én nem láttam a műsort, de hallottam már erről a módszerről. Nyilván be lehet és be is érdemes építeni az életébe egy csomó, akkor nem feltétlenül szükséges infót, de csak akkor, ha tényleg tudja használni. Pl. a bölcsiben/oviban/iskolában előnyben lesz, ha ismeri a répát meg olyan kajákat, ami nem a Happy Meal menüben van...
De pusztán azért töltsek perceket, hogy 3 évesen felismerje a húgysav képletét... :lol:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!!!

Krisz: örülök, hogy minden rendben!!

Kisbogács: elmúlt Ági hasmenése?

Mágnes: örülök!!! Nekem két napja alig van tejem :( Most is pótolni kellett táppal.

Csöre: jó, hogy megvan cicó! Miért kellett műteni?

Fejlesztés: mint fejlesztő pedagógus mondom, felesleges elhordani ilyenekre! Épp elég az, amit megkapnak a babák a szülőktől! Persze, ha baj van, nagyon hasznos.

Ének: nekünk is meg kellett tanulni a dalokat szolmizálva, de én vagyok az, aki minden énekvizsgára előre befizetett UV csekkel ment :) (És utolsó félévben még zsoltárokat is meg kellett tanulni! Na, ekkor kaptam sírógörcsöt.)

Édesek a fotók!
magdolnasz

[quote="magdolnasz"]
írta:
magdolnaszÉnek: nekünk is meg kellett tanulni a dalokat szolmizálva, de én vagyok az, aki minden énekvizsgára előre befizetett UV csekkel ment :) (És utolsó félévben még zsoltárokat is meg kellett tanulni! Na, ekkor kaptam sírógörcsöt.)

:D :D :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Szerintem is korai az a fajta fejlesztés, amit Batkata írt. (lexikális tudás) Arra ott lesz az iskola. Bár szerencsére már ott sem ez a legfontosabb. Attól, hogy 3 évesen tudja valaki a szorzótáblát, még hasznosítani nem fogja.
Szerintem a legfontosabb, hogy sokat legyünk vele és gyakorlatias dolgokat tanítsunk neki.
Batkata: én is így szoktam Ádámmal főzni. Remélem ügyes kis kukta lesz majd, és a leendő menyem elégedett lesz. :lol:

Magdolna: az ének miatt nem lettem tanító. Vallatni lehetne velem! :lol:

Mágnes: azt is mondta a doki, hogy minden 10. kisgyereknél van szívzörej, de ezek általában teljesen ártalmatlanok. Nyugi. (bár én is nagyon ideges voltam)

krisz78

Sziasztok!

Tegnap kicsit kiakadtam! Múlt héten kaptunk időpontot, hogy a végére járjunk a bukásnak és a tejallergiának. 12-re mentünk, kicsit előbb odaértünk, doki jön ki 5 perccel dél előtt, köszönök, mondom, hogy jöttünk délre, ő meg mondja, hogy mennie kell a főnökéhez, nézek rá, kérdem mennyi idő, mondja nem tudja. Ok. mondom bár kezdtem ideges lenni. vártunk vagy 20 percet, mire jött egy asszisztens és közli, hogy 1-nél előbb biztos nem jön!!!
A férjem elkezdett vele vitatkozni, erre mondta, hogy akkor se tud mit csinálni!

Hogy gondolják, hogy vidékről felbumlizom egy 3 hónapossal és ő meg elmegy, mert ha nem lett volna időpont akkor ok, de fel is írta az adatokat, magával az orvossal beszéltem!!
Ott is hagytuk őket, mert Zillénél elszakadt a cérna, nem csodálom!
de most megint új időpont, újra megszervezni....

De hogy jó hírt is mondjak, még csak a csoda kategóriába sorolom, de Zille tegnap 11-től fél 7-ig aludt!!! Már nem tudom mikor aludtam egyben 5 és fél órát!! Azért nem 7 és felet ,mert 12 volt mire én ágyba kerültem és fél 6-kor felébredtem, néztem az órát, hogy jól látok-e, és egy órát meg vártam hogy felébredjen! :lol: :lol: Eddig 4-5 óránként kelt éjszaka. Ma este kíváncsi leszek.

Kép

Kép
lucus16

Batkata, teljesen egyetértek. Mi is együtt főzünk-mosogatunk-vasalunk Ágnessel, és közben magyarázom hogy mit csinálok, meg mindent ami eszembe jut róla. (Ma pl. hogy képzeld, ez a deszka fából van).

Magdi, lekopogom, hétfő reggel óta tünetmentesek vagyunk! :D
kisbogacs

Mutatok egy képet, én elolvadtam tőle...

(Hanna nagyon emlékeztet a fotó arra a sorozatra, ami Olivérről készült!)

http://www.flickr.com/photos/kelleyryden/3399099895/sizes/o/
kisbogacs

Lányok! Itt volt a gyerekorvos....azóta nem térek magamhoz....
Elkezdte a gyereket a kezénél fogva felhúzni arra volt kíváncsi hogy tartja -e a fejét...egy darabig Zétény tartotta majd percek után elengedte a fejét, a dokinő tovább húzta, felhúzta a gyereket ülő helyzetbe. Zétény felemelete a fejét és nézte a plafont. Az orvos közölte, hogy ez nagyon rossz így.....mert előre kéne néznie. Azt, hogy "hú ez így nagyon nem jó"elmondta vagy 20-szor, én meg olyan ideges lettem.........a ti gyereketek tudja tartani a fejét 6-7 percig folyamatosan ülő helyzetben?
Lehet, hogy igaza van és már tudnia "KELLENE" de én nem hiszem........
Én tornáztatom Zétény csípőjét minden nap és a kezénél fogva húzom felfelé is hogy a nyakizmai erősödjenek de nem ennyi ideig és nem ülő helyzetbe rángatom fel a gyerket........ez persze nem jelenti azt hangsúlyozom mégegyszer hogy én csinálom jól!
TI, hogy csináljátok?? Mit gondoltok?? Elmarasztó véleményeket is szívesen veszek...nem elsősorban megerősítést várok hanem tényleg tapasztalatokat!! Nekem ti mind nagyon hiteles anyukák vagytok...érdekelne hogy Ti mit gondoltok!
Köszi!!!!

KépKép
peni

A gyereknek való éneklés nálunk nem vált be...Máté annyira nem szerette, időnként tetszik neki ha énekelek de leginkább azt mondja psssszt:) AZt is mondták mdinen gyerek abszolút hallással születik...lehet ezért? Mert neki abszolút a hallása csak nekem nincs abszolút hangom :oops: Meg hallgattassunk a két évessel Mozartot, Vivaldit....hááát nálunk hangos nemtetszést váltott ki. így marad Halász Judit, Meg Gryllus Vilmos, Ghymes meg egyéb gyerekdalok. Én is mindig mindent elmondtam Máténak, mindig kommentáltam mikor mit miért csinálok mégsem akar beszélni...pedig rengeteget beszélek hozzá és mégsem.

Tök jót játszottunk ma a városligetben aztán meg itthon motoroztunk, most uzsonnázunk aztán megyünk megint ki mert ragyogó idő van! Ha így marad akkor hétvégén megejtem a nagytakarítást.
katuska79

Peni: Ádám se tartja ennél tovább a fejét. És azt is csak, ha kedve van. Azért némi kívánnivalót hagy a doki stílusa. :evil: Én se ülő helyzetbe szoktam felhúzni Ádámot. Úgy tudom, az nem jó a gerincének.

Különben annyira durva, hogy mindannyiunk dokija mást mond, mást tart jónak. :shock: Hétvégén megismerkedtem egy csajjal, akinek a fia 3 héttel idősebb. Feljött a szó a fürdetésről. Azt mondta, hogy mióta hazavitték a kórházból a babát, a fütyijén húzogatják a bőrt. Lehidaltam. Nekem azt mondta a doki, hogy ne nyúljunk hozzá, amíg ilyen pici a gyerek.

krisz78

Krisz: köszi a véleményed! Én ugyanezt gondolom....hogy ez amit csinált nem tesz jót a gerincének! Dehát nem akartam itt okoskodni mégis ő az orvos de úgy felbosszantott ahogy itt mondogatta, hogy húha ez nagyon rossz!!! Lehet hogy Zéténykém lustaság...de el nem hiszem hogy egy 2 és fél hónapos gyerek megmarad ülő helyzetben és néz előre percekig.....

Én nem huzogatom Zétény fütyijét. Somáét sem húzogattam. Akkor azt mondta a dokinéni hogy 1 éves korában majd ő felhúzza először megmutatja hogyan csináljam és utána majd napi rendszereséggel kell csinálni. Így is volt, 1 évesen felhúzta a bőrt a fütyijén a gyerekorvos, utána mindig én fürdésnél 3,5 éves kora óta meg csinálja magának SOma persze felügyelettel mert amúgy "elfelejti" :wink: .

KépKép
peni

JAAA és a legjobbat meg sem írtam amilyen béna vagyok. AZt mondja a gyerekdoki hogy ezt amit most ő csinált Zéténnyel csináljam meg naponta 6 alkalommal, alkalmanként 5-ször egymás után. Erre én megkérdezem olyan hitetlenkedve, hogy HATSZOR?? Erre ő: IGen anyuka, ez maximum 10 perc, 6-szor tíz percnek csak bele kell férnie!!! Gondoltam magadban az anyád p@ját......Belefér akármennyi a gyerekemért, az egész napom az övé, napi 24 órában vele vagyok neki élek.......nem azért kérdeztem meg hogy hatszor mert nincsen rá időm vagy nincsen kedvem hanem mert sokallom ezt a macerát.........
:twisted: :twisted: :twisted: .
Búcsúzáskor közölte, hogy 2 hétmúlva kapja Zétény a 3 hónapos oltást akkora ennek már profin kell mennie! Na.....fasza.....mit szóltok??? Én agonizálom túl??

KépKép
peni

Peni, nem értek hozzá hogy mit jelent ha a gyerek nem tudja ilyenkor így tartani a fejét, de a dokid (ha másért nem a stílusáért) k@pja be (bocsánat a szóért).

Mi dokink 2 hós oltáson ugyanezt csinálta: mi az hogy a gyerek még nem emeli hason fekve a mellkasát? Sosem fog így megfordulni!
És tessék, egy szép vasárnap megemelte, 2 nap múlva megfordult. Semmiről nem maradtunk le.
kisbogacs

Peni: Jól kifogtad ezt a dokit! Férfi vagy nő? Most megnéztem, mit írnak a kiskönyvben arról, hogy mit kell tudniuk. A kéthónaposnál azt írják: ülésbe húzva fejét emeli. Arról egy szó sincs, hogy percekig úgy kellene tartania. Azért nem olyan erős még a nyakuk.
Meg aztán tök eltérő a fejlődésük. látod, vannak akik már forognak, vannak akik nem. Lehet, hogy ő erről még nem hallott??? Csak a nagykönyvhöz viszonyít? :roll:

krisz78

Krisz: én is úgy kaptam diplomát, hogy megigértem, sosem fogok éneket tanítani :D Ahányszor mentem pl éneket helyettesíteni, valahogy mindig rajz óra lett belőle :)

Peni: nem kéne orvost váltani??? Ezt a stílust! :twisted: Minden gyerek más. Én is megijedtem, mert Nóra egy istennek sem hajlandó hason feküdni, de anyu megnyugtatott, hogy én se akartam, nem kúsztam-másztam, hanem felültem, majd egyszer elindultam.
magdolnasz

Lányok! Én úgy kidühöngtem magam! Két órát sétáltunk ebben a szuper időben, de hogy Szentendre mennyire nem babakocsi-barát város!!! Vagy nincs járda, vagy van, de inkább ne lenne, olyan vacak, vagy parkolnak rajta!!! :twisted: Próbálom felfedezni, merre lehet közlekedni, mert nagyon unom a megszokott útvonalat.
magdolnasz

Köszi lányok a reagálásokat! Én is ezért kérdezlek benneteket mert a tapasztalat fontosabb mint az, hogy mit ír a könyv.
A nagy fiam egészen egyszerűen nem ült. 13 hónaposan felállt és rá két napra szaladt! Odáig meg sem emelte a sejhaját! Az akkori dokinéni mondta, hogy nem baj anyuka minden gyerek máshogy fejlődik semmiről nem maradnak le. És igaza lett! Állati jó mozgású fiam lett, kimondottan ügyes, mozgékony...szereti a sportokat. Ő nem ült. Ha felültettem még 10 hónaposan is eldőlt mint egy zsák krumpli.
De ma a doki úgy felbosszantott........olyan érzésem volt mintha azt akarná sugallni hogy milyen rossz anya vagyok (végig ez volt az érzésem ) mert naponta CSAK kétszer tornáztatom Zétényt pedig hatszor kéne. Nem tudtam hgoy hatszor kéne.........azt sem tudtam hogy baj hogy nem néz mereven előre percekig ülő helyzetben. AZt sem tudtam hogy ültetnem kéne .....
Iszonyú stílusa van.
A nagyobb fiam itthon van mert totál taknyos! Egész délelőtt a kertben voltunk fociztunk amég a kicsi aludt meg mászókáztunk. Bejöttünk ebédelni és vártuk a dokit mert tudtam, hogy jön addig megengedtem Somának hogy nézze a kockás fülü nyulat dvd-n. A gyerek azt várta hogy elmenjen mert ígértem ahogy akkor újra kimegyünk. Erre bejön azt mondja a gyereknek: Te tévét nézel ilyen jó időben? SZÖRNYŰ........
Hát semmi szörnyű nincsen szerintem majd 6 évesen napi fél óra tévé nézésben főleg a kockás fülü nyúlban. AMúgy meg nem feladata véleményezni! Csinálja amiért hívtam, nem szivességet tesz, fizetek érte elég sokat! A francba, jól kidühöngtem magam....bocsi csajok, hogy itt picsogok, de majd szétdurran az agyam :roll: :oops: :oops: .

KépKép
peni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: