A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Sokáig nem tudtam jönni, lefoglaltak a csajok, meg a házimunka rendesen, néha bekukkantottam, de írni sajna nem volt időm. De majd most! :D Ha addig fel nem ébrednek a rosszcsontok :D

Melaszka! Tündéri Marcell, nagyon aranyos! Regi szeme is hasonló időnként :D
Nem hiszem, hogy lesz előre hozott választás. Túl szép lenne. Csak azt nem értem, hol van itt már a demokrácia?!

Andy30! Hogy vagytok? Remélem már sokkal jobb. Én rettegek egy ilyen betegségtől. Nagyon parás, aggódós vagyok, nem is tudom hogy bírnám, borzasztó lehet Neked is. :(

Kri! Nagyon helyes Zsombor, kis számítógép zseni Nagyon szép nagyfiú már :D
És egyre jobban elgondolkozok a kendőn. Csak félek, biztos jól megtudom e kötni. Egyébként hány kilóig használható? Vagy az csak a derekam kérdése? :lol:

Anami! Nagyon jók a képek, aranyos, és mennyi haja van :lol:

Momi! Gratula a forgáshoz! Regim is megmutatta 2x3x, hogy megtudja csinálni, aztán most napok óta semmi. Elfelejtette volna? :(

Harivera! Jobban van már a kezed? Aranyos Iza, másik kis gépzseni :D Nálunk is szeretnek ülni a csajok, van olyan, nyűgösebb napokon, hogy Regi csak így van el. És olyan édesek, ahogy látszik, hogy igyekeznek tartani magukat, és erőlködnek :D

Kincső!
Édes a kis mosolygós leányzó Irigykedek a hintáért, de már nem sokáig. Mi is vettünk, hozza a nyuszi Csak kicsit korábban jön a nyuszi Már alig várom, hogy ideérjen :lol:

Zsemlyécske! Nagyon aranyos Bendegúz, olyan jó nézegetni ezt a sok aranyos kismanót. Nekünk is ilyen játszószőnyegünk van, szeretjük mi is :D

Pipal! Nagyon aranyos Natasa! Azok a szemek :lol:

Katica! Én is ezen akadtam ki. Gyed nuku, bölcsi semmi. Nálunk konkrétan nincs is bölcsöde. Ahol legközelebb van, ott is olyan kevés a férőhely, hogy esélyem sincs. Arról ne is beszéljünk, az se biztos lesz hova visszamennem dolgozni. És persze arról még nem is beszéltünk, hogy a gyerekeknek mennyire jön be a bölcsi. :(

Mi is most gondolkodunk fülbevalón. Picit félek, nem is a lövés miatt, hanem hogy nem fogja őket zavarni?!

Csináltatott valaki nagyonbabás egyedi vonalzót? Mennyi idő után lett kész?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hostile 2009.03.31 10:03-kor.

Kép
hostile

Ja, új képeket is raktam fel :D
Az elejétől mostanáig :D
http://picasaweb.google.hu/bendaeva/DorinaEsRegina#

Kép
hostile

Óra átállás nálunk nagyon nem sikerült. :( Segítsetek!!!! Eddig reggel fél 7-kor kelt Kincső 7-kor reggeli, majd 10,13,16,19 kaja majd alvás. 18 fürcsi. Most fél 8-kor kel 8-kor kaja és mivel csúszik minden , de Ő már 19-kor ugyanúgy álmos és nyűgös nem tudom 20-kor etetni ezért az mindig kimarad. :( Mit tudnék csinálni??? Kelteni nem szeretném 7-kor csak amikor Ő magától kell.

Az új rendelet ami a GYED-et illeti ugye ránk nem fog vonatkozni?? Mi továbbra is 2 évig kapjuk. Majd csak kistesónál számít ugye??? Legalábbis remélem akkor sem fog és el sem fogadják ezt a bugyuta törvényt. :(

Katica
Fülbevaló ügyben. Nekünk is tetszik, de mi is nagyon gondolkodunk rajta. Van ami mellette szól és ugye van ami ellene. Hát nem tudom. Nem könnyű. Én mondjuk személy szerint nem szívesen lyukasztgatnám szegénykémet.

Dalma

Nagyon jó a kendő, nagyon tetszik. Mennyiért vettétek és hol?

Honey
Én is bejelöltelek. :)

Kri

Tündériek vagytok. Hogy nem ébred fel a vakura Zsombi. Az enyém még a gép kattanására (vaku nélkül) is felébred. Ezért nincs is róla alvós képem. :(

Zsemlyécske Vera
Tényleg nagyon hasonlítanak a babáitok. :) Amúgy tündériek!!!!!!!

Kata

Mostanában nem kaplak el. Minden rendben veletek???

Hostile

Köszönjük! :) Ti is nagyon szépek vagytok!! Hintából (is) gondolom kettő kell. :) Elárulok egy titkot Nekem is voltak ikreim, két fiú.
:cry: :cry: :cry:

Andy
Remélem jobban vagytok, minden esetre Én drukkolok, hogy ne legyen komoly baj!!!! Jobbulást!!!!

Puszi mindenkinek!!!!! Vigyázzatok magatokra és a babákra!!!!

Kép
Kép
anya1118

Honey !

Vagyok az iwiwen, bejelöllek, ha nem gond. Ha valaki szeretne jelölni privibe küldöm a nevem.

Anya !

Szívesen segítenék, de semmi ötletem.Én tuti nem ébreszteném, majd ébred ha éhes.Ha elkezded a hozzátápit majd szépen beáll minden magától , én már abszolut túltettem ezen magam, nem fogom az órát nézni mert bekattnok csak sac.köbö tudom, hogy fáradt vagy éhes.... ne izgulj ezen. Nem akarsz átállni 4 órára napi 5x ?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Honey!

Egy csomó közös ismerősünk van !!!!!!!!!!!!!!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Andy!

Ugye monden ok? Jól vagytok?

Pipal!

Én minig ilyen késön fekszem, sőt a családom is! Nálunk éjjel vannak a nagy családi beszélgetések is, apával és a kamasszal :lol: , így szoktuk meg már régen.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

CSak az erszénnyel kapcsolatban írok most. Kata, igen, fogom a popsiját, mert lehet, hogy nagyon rendeltem, mert nem szorítja úgy magamhoz, mint a kendő. Lehet ám, hogy ez így normális, csak én azt szoktam meg. Lehet beszűkíttetem pár centit, hogy jobban tartson. Katica, nincs rajta csat, bele kell bújni. Kincsőanyu, 6500 ft volt, és a neten rendeltem, fenntebb már írtam a címet.
Egy kérdés: ti hogyan tartjátok fennt a zoknit a babák lábán? Pannának olyan pici a lába, hogy a 00-s zokni is nagy rá, és folyton leesik. Így marad mindig a harisnya, de az meg már meleg lesz rá a naci alá. :roll: :roll:

Kép
Kép
dalminha

Köszönjük a dicséreteket és a vizsgákkal kapcsolatos biztatás is jól esik :)
Harivera tényleg hasonlítanak a babócáink, és az már csak pláne, hogy a kis buksijukon hátul a hajukat ugyanúgy "forogták el", ugyanúgy van kikopva nekik :wink:
Bendegúz közel hét kiló, 6,96. A centijét pontosan nem tudom, de 68-72-es rucikat hordunk. Ő is üldögélne már: kézben a bölcsőtartást csak szopinál tűri, máskülönben ültetni kell. Ha hasra fektetjük (önmaga is átfordul már, de hasról vissza még nem), akkor erősködik, nyomja ki a kis karjaival magát, meg pucsítgat miközben próbálja tolni a kis testét a hátsó lábaival. A mászómozdulatok előjele ez :) nagyon édes. Az első öt-hat hét kitombolását követően lehet mondani, hogy nyugodt baba, sírni csak ha megijed valamitől akkor sír, máskülönben inkább csak nyöszörög, de azt addig, amíg oda nem megyünk Hozzá, meg nem vigasztaljuk, sok esetben míg fel nem vesszük. Nagyon igényli Ő is a társaságot és persze, hogy minél többet foglalkozzunk vele.
Három napja, hogy el kezdtük kóstoltatni egy kis reszelt almával. Az első alma még nekem is savanykás volt, hát csuda fancsali arcokat vágott rá (Jonathan) :P a második (Golden) édesebb volt és több le is csúszott neki. Máskülönben még mindig csak anyatejcsizik, viszont úgy gondolom, hogy ártani már nem árt a gyomrocskájának, és nem akkor fogunk szenvedni az ízekre való áttérésre, amikor már szükséges lesz a hozzátáplálás.

Dalma, zokni megoldás: kötős tutyit húzunk a lábára. Nekünk egyébként is bokánál kötni kellett eleinte a rugdalódzókat, mert mind olyan nagy volt rá. Ez jó megoldásnak tűnt és még most is van, hogy meg kell kötni neki, mert újabban a sok kapálódzástól kibújtatja a patentok mentén a lábacskáját :D

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Hostile:Nagyon jok a képek nagyon édesek a lányok,olyan jo nézni őket :lol:

Dalma:köszi :lol:

Anya: jol vagyunk köszi,csak mindig rosszkor lépek be amikor te nem vagy sajna :cry:

Tegnap Kevin még 11kor fent volt sirt nem akart aludni.A kezembe aludt el cicin nagy nehezen.De reggel már nem alszik sokáig :cry:

000kata

hahó

gyorsan: doki szerint jól van tüdő ok (sztem még hörög szte ok :roll: mivel duci szte hasmenés se gond normaflore meg smecta. reggel hallottam vmi sipszerűt szte az orra, szivjam. zinnat spiropent elég volt már csak calcium kell.

mi is apa én anyum betegek vagyunk félek visszakapja de doki szerint nem fogja. hááát.....

hostile: egy hete nem alszok fogytam 3 kilót tejem alig (már javul) szombat este még hánytam is:(

andy

bocs csak ennyi időm volt

Kép
andy30

ja füle ok.

Kép
andy30

Csak gyors jövök, mert alszik és minjárt itt vannak a barátnőim.

Kri, harmonikázik= 3X felkötöm és az anyag rakottszoknyás lesz :(
, de Nandunál előfordul sajna...

Most voltunk dokinál: 6190g és 63cm :) Nem száguld a 10kilo felé ezerrel az tuti, de rendben van ez így, legalább könnyebb cipelni :)
Kaptunk oltást is, remélem nem megy fel a hője (eddig sose ment fel, tartsa meg jó szokását)

Majd jövök, megpróbálok még elmosogatni is...

Kép
pipal

Ja és álmában bekakilt, de én fel nem keltem, mert hallottam, hogy csak vm kicsi (persze értek már meglepik...). Tényleg ilyenkor ki mit csinál? Keltitek, vagy sem?

Kép
pipal

képzeljétek felhivtam a védőnöt és beszéltem vele mert kevin nem nagyon gagyog és azt mondta hogy lehet hogy nem jo a hallása. :cry: :cry: most nagyon félek ettöl :cry: holnap elviszem orr fül gégészhez.Szoritsatok nekem hogy ne legyen semmi baj. :cry: :cry: :cry: :cry:

000kata

Kata!

semmi baj nem lesz, ne aggódj, azt már Te is észrevette volna, ha nem jó a hallása az már régen kiderült volna!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Pipal!

Én tuti nem ébreszteném, én már semmiért nem ébresztem.Anno mikor kicsi volt egy esti fürdetés miatt felköltöttem, volt balhé rendesen-na akkor megfogadtam, hogy soha többé nem ébresztem.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

oookata: regi is lelassult beszéd téren még nem mondtam a védőnőnek de sztem tuti nincs gond nyugi szoritok!

Kép
andy30

Kata
szetm is észrevetted volna ha nem jól hallana.Nem szokott megijedni gha leesik, becsapódik valami? Drukk.

Fülbevaló-ügyben köszönöm a tapasztalatokat! Mi is csak hason alszunk, így akkor inkább várok még vele.

Hát az órátállítás nekünk meg sem kottyant, napirend híjján. :mrgreen: csak a 8 órai elalvás a fix , azt meg simán hozzuk most is...a többi meg káosz...
Pipal
enyém gyerek olyan keveset alszik h. tuti nem ébreszteném fel.

Vra
édes IZa továbbra is. Ma megijedtem mert L. reggel 6,30tól 13h-ig fent volt :( és 1kor szopi közben elkezdett remegni a keze-ami távolabb volt tőlem- csak lestem h. mi lesz és a buksijára is "átterjedt" akkor megfogtam a fejét és elmúlt...szerinted? Izának is ilyesmi volt? Védőnőnek mondtam azt mondta várjak még ha nem ismétlődik nincs baj....aggódom. :cry:

Kri
ja tesóproject...én is gondoltam h. bele kellene húzni-heh milyen optimista lettem hirtelen- de még piris sincs a láthatáron.

Hostile
megint csinálnak valamit amit nem gondolnak végig.Vagy mi is fogadjunk babysittert mint nyugaton???vagy mit??? nagymamák nincsenek, ha meg netán még élnének, tuti h. dolgoznak.meg különben is, ne más neveljen már egy másféléves gyereket...és az eg. világszervezet meg mindenki, a szoptass két éviget harsogja, hogy?

Kép
katica_75

Sziasztok.

Hát nagyon eltüntem de elég zürös napjaink , meg heteink voltak, bocsi. :(

Üdv minden újnak akik már szinte nem is újak csak nekem, Évi, Andy, Hostile, Anami, Momi, üdv itt. :D Bocsi ha kihagytam valakit, de most olvasgatok vissza. :(

Hostile: gratulálok az ikrekhez nagyon aranyosak. Nálunk is benne volt a pakliban hogy ikrek lesznek mert nálunk apukámék ikrek és a párom családjában is volt iker. Hát kicsit paráztam hogy mi lesz akkor ha mégis kettő lesz :D

Andy: mielöbbi jobbulást kívánok Reginek, gyógyuljon meg hamar.
Majd ha lesz egy kis időd leírod hogy miért jártok dévényeshez?

Anami: láttam hogy írtad hogy ti sem nagyon hasaltok és nem is szereti, hát mi sem pedig mi lányok vagyunk.

Kicsit magunkról:
Az eltünésem okai elöször Fanni volt beteg 1 hétig utána Jenninek volt majdnem 2 hétig hasmenése, az oltásokat sem kaptuk meg, nagyon elcsúztunk vele , hétfőn kapta meg a 3 hónaposan.
A másik ok ami miatt elég depis is voltam az az hogy Jenni nem hasal. szóltam a védőnőnek hogy mi a helyzet megnézte ő is bár szerinte nem tul nagy gond még ez mert elég sok gyerek késöbb kezd mindent. Na mind1 azért elküldött minket egy alapítványba ahol megnézték. Elmentünk biatorbágyra a Vass Miklós alapítványhoz ahol közölték hogy levagyunk marad mozgásfejlődésben. Most hetente járunk oda megnézik mennyit javult mutat gyakorlatokat hogy mit csináljunk és hasalni és hasalni kell.
Amit persze még mindig nem szeret :cry: a kezeit ökölbe tartja és csak ritkán kezd el nyúlni a játékok felé ha hason van akkor is csak akkor ha a kezei alá rakom a játékot. Max 5 percet bír ki hason , valamikor ugy sír hogy alig lehet megvigasztalni. Ez nehéz sok-sok türelem kell hozzá lelkiekben teljesen elfáradtam várom a csodát hogy az egyik napról a másikra megszereti a hasalást és fél órákat is képes lesz nekem hasalni. Ez lenne a csoda.
Minél többet kell hason lennie pokroccal vagy nélküle és nagyon de nagyon kell motíválni felkelteni a figyelmét ami persze nem mindig sikerül mert ha elkezd nyöszörögni panaszkodni nem nagyon érdekli hogy én vagy a tesó mit is zörgetünk neki. Amugy háton nagyon szépen eljátszik gagyok , sikongat , kiabál , a legujabb a buborék fujjás , köpködés még sírás közben is löki ki a nyálát. :D Olyan édes amikor magyaráz akkor megtudnám zabálni, na de azért van hiszti is. :D

Fogunk még nincsen de a kezünket már szinte szétrágtuk annyira tömi be a kezét, valamikor tiszta vörös a keze mert annyira rágja. :lol:

GYorsan ennyi olvasgatok egy kicsit vissza, a képet már gyorsan megnéztem minden bébi nagyon édes. Ahogy Fannim mondaná annyira cuki. Jenninek mindig ezt mondja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.01 06:45-kor.
Vendég

Fülbevaló: Fanninak még a kórházban megcsináltatuk pici rózsaszín köves volt, amit 6 hét után kicseréltünk egy kicsi logos elöl kapcsol fülbevalóra. Egyáltalán nem zavarta alvás közben pedig csak hason aludt.
Jennnek 3 hete lövettem ki a fülét annyi a teendő vele hogy forgatni kell a fülében és néha be kellett kenni alkohollal kicsit piros volt az egyik de már nincs semmi baja meggyógyult. Őt sem zavarja a fülbevaló pedig ő is mindig hason alszik . Neki pici zöld kőves fülbevalója van és nem szúrós a hátulja ez ilyen csecsemőknek való.
Vendég

És egy pár kép rólunk gyorsan:
Kép Kép
Kép
Vendég

Kri, nem kell piri egy újabb babához, hallottam már sok olyanról, hogy még nem jött meg újra, és mégis sikerült a kistesó, csak így nehéz időzíteni...

Anya, én úgy terveztem ,hogy 1/4 óránként visszacsalom majd a régi rendbe, de nem kellett, mert magától csinált egy új rendszert :D

Hostile, na csak eljutok a képeidhez egyszer. Fülbevalónk nekünk nincs...

Dalmi, én is zokni+megkötős tutyimutyi :D

Andy: mi újság?

Kata, majd gyere és mesélj, mit mondott a doki! De szerintem ne aggódj, kezd el figyelni, hogy reagál a zajokra, és bízz Magadban, hogy észre fogod venni, ha valami gond van Kevinnel!

Katica, remegés :( Valószínű, hogy a fáradtságtól volt nem? Ha nem aludt semmit 6-1ig. Natasa is szokott picit beremegni, ha túl fáradt.

Vera, Izácska édes a kis sapijaiban, látom a szoknyákon kívül ez a másik kedvenc :D

Szaszi, betegségek :( :( de a lényeg, hogy már kijöttetek belőle. Hasalás pedig egyébként tényleg egyik-napról a másikra megváltozik. Mi múlt héten még csak hasalgattunk, hanyattvágtuk magunkat, most már nem akar hanyatt fordulni, mert inkább a játékok után nyúlkál. Én nem is nagyon erőltettem, akkor hasaltattam, mikor nem volt éhes, fáradt, nem épp előtte evett, mert akkor kibukta a kaját, szóval elég kevés ilyen időpont volt a napban. Aztán mégis, egyszercsak leraktam és nem nyekergett 2perc után...

Én azt hiszem, hogy meg kell tanulnunk bízni Magunkban, mint anyában. Én hiszem, hogy észre fogom venni, ha baj van (és mikor a hőemelkedéstől nem tudott aludni Natasa, már a sírásából tudtam, hogy vm nem stimmel). Lehet, én nem vagyok túl aggódó, és bár Natasa az első gyerekem, mégis próbálok az ösztöneimre hallgatni, és bízni Magamban! Ti itt mind remek anyák vagytok, bízzatok Magatokban!

Na nyekeri van :D

Kép
pipal

Ja és Szaszi, édesek a lányok!!!

Kép
pipal

hahó

szaszi: milyen gyönyörű a kislányod! Látom nektek is van toka:)

dévényre csak úgy elvittem h nézze meg rendben fejlődik-e annyit láttam ugyan h áltban balra forditja afejét.
mondott pár izomcsoportot ami alacsony tonusu meg a hasán tul feszes ezért utált hason lenni. a fejforditás nem izomeredetű csak szokás majd kinövi a többit meg kimasszirozta neki. most már csak azt várjuk elkezdjen forogni mert itt az ideje és még nem mozdul csak ha lökünk rajta tehát kicsit lusta de már minden oké vele testileg. nekünk elég volt 2 alkalom ha meggyógyult még visszaviszem 1-2szer amig el nem kezd forogni. vidd el marha hasznos sokat lendit rajtuk és kiszürik ha vmi nem okés. félévig majdnem minden korrigálható fejleszthető. sokan már csak akkor viszik mikor késő pl ha járnia kéne és nem akar felálllni stb.

velünk: én már 90%ban meggyógyultam! regusnak is az orrát kell szivni még meg 1-1köhögés de nem olyan csunya már. mátol nincs gyóccer már csak calcium meg normaflore. védőnő nézte a hasmenés szte semmi! soki meg se volt hajlandó mérni h fogyott-e mert "hagyjam már őt békén ilyen kövér gyereket!" :) szóval nagyon bizom benne h most már minden rendben lesz, étvágya is okés, tejem még gyengélkedik de biztos visszaáll az is volt már ilyen. na felébredt megyek.

andy

köszi a drukkokat

Kép
andy30

Szaszi, Vera! :)
Nagyon édesek a kislányok!!! :)

Kata :)
Mi újság Kevinnel?

Csajok!
Szerintetek nagy baj, ha 1 hétig nem adtam a Vigantolt?Tiszta hülye vagyok :twisted:
Ugye nem lesz belőle baj?
Most kitűztem a falvédőre nagy betűkkel, hogy ne felejtsem el :roll:
Vendég

Sziasztok!

Katica, pirinek nem kell megjönnie előtte is összejöhet kistesó csak nehezebb észrevenni hogy már a pocakban van :lol:

Szaszi, édesek a lányok :D :D :D

Andy, örülök hogy már jobban vagytok.

Kata, írd majd meg mi volt. Szerintem is észre vetted volna már ha gond lenne a hallásával. Szorítok hogy ne legyen semmi gond.

Nálunk az éjszakákkal van gond. 2 - 3 óránként felkel, keservesen sír mindig, nehezen alszik vissza. Szerintem a foga lehet az oka mert most már nagyon erős a harapása is és mindent rág, minket is. Most már tényleg kijöhetne az a fog. Kezdünk kicsit belefáradni a tehetetlenségbe. Napközben is nehezebb mostanában elaltatni, és nem is alszik olyan hosszan szegénykém pedig látszik hogy álmos. :roll:

Kri

Kép
Kép
kri29

Szaszi, nagyon szépek a lányok! Panna sem nyomogatja sokat ki magát hason, picit kinyomja, majd leteszi szépen a buksiját és úgy nézeget. Szóval szeret hason lenni, de nem nagyon aktivizálja magát.
Kornélt ma elvitték a nagyszülei szombatig. Hát, sírva engedtem el, de persze nem előtte bőgtem. Most csak Pannám van, de ma már voltam vele hypoxi trainer-en, és nagyon jól elvolt ott a csajok kezében. Úgy gondoltam, el kellene kezdenem kicsit lefogyni, mert ezt a nagy súlyt már alig bírom cipelni, és ha lekerül a kabát, nem is tudom mi lesz. Kori után is ezzel a módszerrel fogytam 10 kg-t 2 hónap alatt. Most nem akarom ilyen gyorsan, de a csaj szerint az a masina csak növeli a tejtermelést. Hát kiváncsi leszek. Ha fogyok, és több tejem is lesz, igazán boldog leszek. :)

Kép
Kép
dalminha

Mai kedvenc :lol: :lol: :lol:

Kép

Kri

Kép
Kép
kri29

Megjöttünk a dokitól és minden rendben :lol: ugy örülök.ugy féltem hogy valami baj van.azért elküldött minket neurologushoz 16.ára kaptunk időpontot.17en voltak elöttünk :shock: egy örökkévaloságnak tünt.

Nagyon édesek a babák :lol:

000kata

Végre itt a jó idő!!!!! Aranyosak a babák! Kép Tavaj készült...

Kép

Kép
betti030
Budapest

Köszönjük a dicséretek. :lol: :lol:

Betti üdv neked is itt , téged kifelejtettelek a felsorolásból, bocsi , de csak most kapcsolodok vissza és még nem minden oldalt néztem át. :oops:
Bár lehet hogy nem is tudom mindet megnézni mert nagyon lemaradtam. :oops:
Jó a kép a lányodról! :D

Andy: köszi hogy írtál a dévényesről én egy kicsit tartok tőle hogy ÉN hogy bírnám ki mert elég sokat olvastam róla és mindenhol azt írták hogy nagyon sírnak a babák. :cry: Még gyakorlunk 1 hetet ha addig sem javul akkor elviszem van itt a közelben már rákerestem a neten .

Kata: az nagyon jó ha nincs semmi baja Kevinnek. :D

Dalma: rákerestem erre a hypoxi trainer-re még nem láttam ilyet de nagyon tetszik, hát az árra is mert 35e egy 10 alkalmas bérlet itt a közelben de ha hatásos végül is megéri. Hát nekem is el kell kezdeni valamit mert szörnyű vagyok, hányok magamtól és ekkora sulytól, sajnos a terhességet is plusszal kezdtem és most 2-3 kiló feljött szoptatás alatt szülés ota. :oops: :cry:
kicsit azért megnyugodtam hogy nem csak az én lányom ilyen kis lustaság, bár ahova járok szerintük 4 hósan már az ébrenlét felét hason kellenne tölteniük. :shock:
De mikor :?: :?: :?:
Ahogy pipal is írta nincs mikor, kaja után legalább 1 órát nem mert akkor kijön az egész kaja , még utána is mindig jön ha hasra rakom, utána már fáradt azért nem , vagy megyünk sétálni, vásárolni , barátnőzni (Fannit muszály vinnem társaságba), ugyhogy kevés idő jut rá.
Na mind1 mi ilyen lusták vagyunk nehogy már minden ugy legyen ahogy anya eltervezi. :lol:

Kri: nagyon aranyos Zsombor, imádom, a kendős kép is nagyon jó.
Én most az MT-t néztem ki magamnak egyre jobban tetszik , nagyon kacérkodom vele hogy veszek egyet.
Van valakinek esetleg? Tapasztalatok? Nekem nagyon tetszik hogy hátra tudom kötni és szabad a két kezem. :lol:
Főleg hisztis napokon jó. :lol:
Vendég

melaszka: én is néha elfelejtem beadni neki, pedig ott van elöttem a pelenkázon. :oops: :?
Vendég

Végre vissza tudtam olvasni és közben jegyzetelni is tudtam!

Kri
A sok buki lehetett a sírástól is szerintem. Főleg ha nem szokása. Nálunk is volt sírás, de én a pocakra tippelek, mert aznap kapott új gyümit.
Zsombi nagyon törékeny kiskrapek. Mennyi a súlya? Olyan picurkának látszik.
Nálunk is ilyenek voltak a napok mostanában, de most van egy új rendünk. Vagyis úgy tűnik kialakulóban van.

Melaszka
Nekem azt tanácsolták, adja fél kúpot, de várjak ki egy hetet. Én 9 napot szoktam várni. Jobb a hőmérőzésnél, mert azzal meg lehet sérteni a hámréteget.
Hippet ajánlanám jobban, mert a szentkirályiban van hozzáadott cukor is
Nem hinném, hogy baj lenne, nem ennyitől lesznek gyengék a csontjaik.

Anami
Én ha azt látom Fannin, hogy fürdés elött iszonyat álmos, akkor akár 1 órával is hamarabb megfürdetem. Nálunk ez beválni látszik.
Ebben a korban pedig már nem mondható normálisnak a napközbeni 3-4 óra alvás. Persze vannak kivételek, de ennyi alvást éjjel kell produkálniuk.

Pipal
Új rendszer beállni látszik és ez is nagyon jó lesz nekünk.
Én megpróbálnám álmában kicserélni a pelust. Van, hogy sikerül ébresztés nélkül is.

GYED
Mikor kell nekünk igényelnünk? Mert ha jól tudom lassan lejár a gyás. Ha jól tudom 180 napra jár, csak ez naptári vagy munkanap? Mert egyszer többet egyszer kevesebbet kapok.
Remélem minket nem fog érinteni ez a dolog. De tesónál, ha jól tudom nincs nagy gond, mert a gyás, gyed munkának számít. Vagy nem jól tudom?

Zsé
SZIA!!!! Nagyon rég voltál itt. Édi a kis Bendegúz!!!

Dalminha
Tök jó a kendő, nagyon tetszik. Könnyű benne hordozni? Mennyivel jobb mint egy sima kengurú?
Csak óvatosan a tornával ,mert bekerül a méreganyag a tejbe. Vagyis ha elkezd a szervezeted méregteleníteni, akkor az bekerül a tejbe és nem jó a babának. Vagyis a tornával és fogyóval csak lassan.

Andy
Szerintem igen, szívjad akkor is ha nem hallod a szörcsögést, mert akkor is jöhet belőle.

Katica
Mi nem lövetjük be a fülét, mert ahogy növekednek a luk elcsúszhat máshová, ill. Olyan pici a cimpájuk, hogy én félek nehogy rossz ponton szúrják ki.

Evi
Suttogóval kapcsolatban, nálunk is karban elalvás van, de még nem alszik totál mikor leteszem az ágyába. Engem ez nem idegesít, mert nem ringatom órákig. De van, hogy magától alszik el a kiságyban.

Honey
Lehet a foga jön, mert állítólag akkor romlik az étvágyuk. Adj neki gyakrabban. Ne fejjed, mert csak több lesz szerintem.

Anya
Szerintem nyugodtan fürdessed korábban és etessed is korábban. Vagy mikor anniyra nagyon álmos már, akkor még egy gyors hordozós séta a friss levegőn. Nálunk ez jó, mert mikor már nyügi akkor is leköti a figyelmét a sok látnivaló.
Én is tanácsolnám a 4 óránkénti evést. Napi 15 perccel tudod nyújtani a kaják közti időt. Neked is jobb lenne.

Kata
Te is tudod vizsgálni a fülét. Ha hason fekszik vagy hanyatt, akkor egyik oldalánál csapj nagy zajt és ha arra megrezzen, vagy odafigyel, akkor sztem semmi baj. Nálunk az ablakcsapódásra nagyon összerezzen.
Na most olvasom minden ok.

Szaszi
Fanni sem szeretett egy ideig hason lenni, majd egyik napról a másikra magától átállt rá és most szinte állandóan hason van. Ne aggódj minden ok lesz. Fejlesztő torna meg csak jót tesz.
Tündériek a lányok!!!

Rólunk:
Fanni ma nagyon jól aludt. Este 8tól reggel 8ig és csak 1x kelt enni 4kor.
Napközben is alszik, de már nem annyit mint eddig. Én már adok neki babateát is néha, mert nem hiszem, hogy ennyi folyadék elég neki, hiszen én is majd megpusztulok a vízért ebben a melegben.
Elkezdte fújni a nyálát is, olyan cuki! ÉS ma reggel elaludt a játszószőnyegen! Na erre sohase gondoltam volna.
Majd jövök, de most aludni viszem ha sikerül.

Kép
Kép
nati80

Bocsi egy kicsit sok lettem. :shock:

Kép
Kép
nati80

Ja még gyorsan akartam kérdezni, hogy ebben az időben mit adtok a babákra? Nálunk ma 24 fok volt és sztem totál túl volt öltöztetve Fanni. harisnya, hosszú ujjú rugi, bélelt kertésznadrág, vastag pulcsi és egy közepes vastag sapka. Szerintetek? nekem rövidujjúban és vékony kabátban melegem volt. Bár vannak anyukák akik még mindig overállban és takaróban viszik a gyerekeket, ők meg pólóban. :roll:

Kép
Kép
nati80

Hoztam pár képet.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket :lol: :lol: :lol:

Nati, 7600 g és 65 cm most Zsombi (tegnapi adat). Jó hosszú gyerek :lol:

Gyed, nekem a munkáltatóm fizeti és a múlt héten küldték is a nyomtatványt amit kitöltve gyorsan vissza is küldtem hogy jövő hónaptól kapjam. Aki az oep-től kapja annak is szerintem ebben a hónapban el kell intézni hogy kapja májustól.

Annyira jó idő volt ma kint voltunk egész délután a kertben. Fel is töltődött a gyerek pörög ezerrel. Remélem azért lesz este alvás :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Nati, Fanni nagyon édes :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, azok olvassák tovább, akik szeretik a természetet, a kirándulást, és szívesen járják / járnák az erdőt kisbabával is.

Készítettem egy kirándulós-babakocsis honlapot, ahol összegyűjtöttem azokat a túrákat, amik babakocsival bejárhatóak. Vannak könnyű, bármilyen kocsival megtehető utak, és nehezebb, csak sportbabakocsival teljesíthető kirándulások is.

www.kirandulababa.turistautak.hu

Remélem sokaknak hasznos lesz a honlap.
Nagyon várom a ti útvonalaitokat is, hogy még több túralehetőség közül lehessen választani. Ha valakinek van kedve küldeni útvonalat, vagy töltse ki a honlapon található táblázatot, vagy csak írja le pontosan, hogy merre járt, és én elkészítem a túraleírást.

Kirándulós fórumot is nyitottam, mert a honlapon még nincs ilyen:
Társalgó - Programok, ajánlatok - "KIRÁNDUL A BABA" - babával kirándulók fóruma

Itt a tavasz, jó túrázást kíván a KIRANDULABABA!
Kép

sushy

hahó

betti: de jó kis ruci:)

gyönyörű minden baba én is jövök eggyel: Kép

egyébként jól vagyunk koppkopp

evi: akkor kezdtem parázni mikor elkezdett sipolni :? addig el se vittem dokihoz :oops: mert gondoltam nátha ok van ilyen. mostantol viszont már tuti ilyen parás leszek h ez volt :(

megyek is hozzá mert alszik és még nem szivesen hagyom egyedül.

jóét remélem hamarosan vissza tok olvasni meg stb.

andy

Kép
andy30

Pipal
ahham a kötött sapikák. nyáron is lesz jópár darabja az tuti

betti
engem megszóltak érte: tavaj=tavaly bocsikaaa :oops:

én ma megpróbáltam átrakni a sport ülést de felejtős lesz mert annyira eltörpül az 57 centijével benne
Kép

és egy új sapika
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

szaisztok!
Húú rem emlékeztek rám....
Sajnos pont 1 éve ma ,hogy Angyalka lett a babám...De a sors kegyes volt hozzánk és nagyon hamar össze is jött a kistesó...régebben tettem fel képet 4d uh ról....
De most arról szeretnék beszámolni,hogy megszületett és már 1 hónapos a kisfiam.
A Becses neve :Zoltán Koppány ,4050g született,59cm.
Születési kép 5 percesen:

Kép

És 1 hónaposan:

Kép

bocsánat,hogy feltartottam a fórumot...de olyan jó megosztani veletek...hiszen annka idelyén együt kezdtük el...olvasgatlak is benneteket..és mindig könny fut a szemembe mert arra gonodlok,ohgy Angyalkám annyi idős lehetne mit a Ti csöpségetek.
De ilyenkor veszek 1 nagy levegöt ééés belenézek a kiságyba mert ott szuszog az én kis Hercegem!!!

Köszönöm,hogy megoszthattAM VELETEK.

Puszi

Kép
veronak

Kata
ez jó hír! Hova mentek neurológiára? Mi is megyünk az 1-es gyerek klinikára, mert a remegést jobb megnézetni a háziorvos szerint.
Pipal
De, remélem h. csak a fáradtságtól volt.
Melaszka
sztem sem lesz baja. :)
Nati
édes Fanni, főleg a csücsöris képen tetszik :) Ja furcsa is volt ez a meleg.Léna üvöltött is pedig csak harisnya h.újjú body meg egy vékony overál volt rajta.Sztem melege volt, de én is láttam a többi gyereket a pufioverálokban :shock: És nincs mese be kell szereznem egy napernyőt mert kikészül ha nap éri. 8)
Szaszi
mi is Dévényezünk, holnap jön utoljára,már nem kell, eddig is csak önszorgalomból volt.Viszont Léna nem sírt!-talán egyszer de akkor nyűgös volt. Nem feltétlen üvöltenek.Nekünk házhoz jön és azt mondja az ő babái nem sírósak. az otthoni bioztonságos környezet rengeteget számít. Ha teheted olyat keress aki elmegy házhoz sztem.
Kri
Zsombi milyen kis huncut, nagyon pasis ám! :wink:
Andy
Regi is nagyon édes!

Kép
katica_75

Veronak
én is emlékszem. Gratulálok a nagyfiúhoz! :D nagyon édes.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Először is Veronaknak szeretném mondani, hogy nagyon sok szeretettel gratulálok a gyönyörű és hatalmas babához. Nagyon mélyen átérzem a fájdalmadat, mert mi is hasonlóképpen jártunk az első babánkkal, aki idén februárban lett volna egy éves...Nagyon sokat gondolok arra, hogy mi lett volna ha...de ahogyan te is írtad, az a lényeg, hogy most ott van a gyönyörű gyermeked, aki segít feledtetni a bánatod!
Nagyon jó egészséget és minden jót kívánok nektek!

Azt hiszem sikerült nagyjából átolvasnom, amiket az utóbbi pár napban írtatok. Nem nagyon volt időm írni, eléggé nyűgös napjaink voltak mostanság, meg hétvégén nagymamáztunk is...
Ma még a 4x fél óra sem volt meg alvás terén, ahelyett sok sírás, úgyhogy ez lett a vége délután: Kép
...és mivel ahogy nézegetem egyenlőre mi visszük a pálmát a súllyal (Barnabás 23.-án volt 7610 gr. és 66 centi)
[/i] Kép
én már csak a hátamon tudom vinni, elől nagyon nehéz, ezért kellett a hordozókendőt is elfelejtenem.

Szaszi
sajnálom, hogy hasalás terén ti is így álltok, meg persze mindenki mást, aki szintén lassabban tanul hasalni. Én is mondtam, sőt mutattam is a védőnőnek, meg a házidokinak is, de nálunk azt mondják h. semmi gond, a fejét jól tartja, és nyúl is mindenért, ami előtte van, és már egyre tovább bírja. Ha nálunk sem lesz változás egy-két héten belül, én is lépni fogok.
A "forgás-problémánk" meg a nagy súly miatt van.

Nati mi is próbáltuk korábban fürdetni, ha nagyon álmos volt , és az estéhez közeledtünk. Hosszú távon viszont úgy gondolom, hogy ez nem segít abban, hogy napirendje alakuljon ki. Igaz, nem tartjuk be rigid módon a fél nyolcas fürdést, mert max. +/- 20 perc eltérés szóba jöhet, de az egy órát én már sokallom. Lehet, hogy ez az én hülyeségem, de mindenütt azt hallom/olvasom, hogy a babák szeretik a rendszerességet, és a kiszámíthatóságot. Na, nem mintha a mostani viselkedéséből az látszana, hogy van foganatja a rendszerességhez szoktatásnak! :wink:
Nekem is az a legnagyobb bajom, hogy ilyenkor a legnehezebb eldönteni mit adjon az ember a gyerekre. Én ma egy újatlan body-t, egy hosszú újjú bodyt, vékony harisnyát, termopulcsit meg termonacit adtam rá, és egy közepes vékonyságú sapkát. Elvégre is 20 fok körül volt, és benn sem öltöztetem túl pedig 22-23 fok van benn.
Dalma Natinak igaza van a fogyással kapcsolatban. A zsírréteggel együtt a méreganyagok is elraktározódnak az ember szervezetében, és ahogyan a "raktárak" felszabadulnak, a méreganyagok a tejbe is bejutnak.
Én egyébként annyit hánytam a terhességem elején, hogy még kórházban is voltam. 7 kilót fogytam. Rajtam 3 kiló van, de én pont a méreganyagok miatt félek még azt a 3-at is lefogyni.

Anami
anami26

Ja, és nagyon édesek a lányok, van miből válogatni Barnusnak! :D
Persze a fiúk is szépek!

Anami
anami26

Sziasztok

Kata: bejelöltelek iwiw-en én is ha nem baj. Még közös ismerősünk is van. :lol:

Honey, Dalma, Beszteri is megvannak a többieket nem találom de ha valaki be szeretne jelölni én Szaszkó Mónika néven vagyok fent.
És Törökbálint.

Anami nagyon tetszik a hordozód én is szeretnék egy Mei Tai-t mert azt lehet elöre és hátra is kötni.

Katica: köszi hogy írtad hogy ti nem sírtok kicsit nyugodtabb vagyok, bár lehet hogy beijedt a kiscsaj hogy viszem dévényeshez mert tegnap ő magától hasalgatott alvás helyett a kiságyban. :lol:

Veronak nagy gratula a nagy fiúnak! :D

Andy: nagyon aranyos Regi! :lol:

Nati:
Fanni is gyönyörű, szép nagy szemei vannak! :lol:

Na felébredtünk majd jövök késöbb.
Vendég

Nati: nagyon édesek a képek.Tök jo játszószönyege van :lol:

Vero: Gratulálok a csöppséghez,nagyon szép kisfiú :lol: Örülök,hogy jelentkeztél,gyere sürűbben.

Kri: mi ide érdre kaptunk időpontot 16.ára.Itt hogy vizsgálnak szerinted?Szép súllya van Zsombinak :lol:

Andy: nagyon édes Regi ahogy nevet :lol:

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: