A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Csibe,
Engem ezek a kijelentések Churchillre emlékeztetnek. 1940-ben megígérte Angliának, amikor megválasztották, hogy ami vár rájuk, az "Blood, sweat and tears" (vér, izzadás és könnyek). Be is váltotta. :twisted: De legalább megnyerték a világháborút. :roll:

Breki,
Amit leírtál, az egész jól hangzana, ha igaz lenne. (Mutatná, hogy milyen jól áll az ország. :? ) Sajnos ennyi pénzt nem lehet összeszedni segélyből. Nem szabad mindent elhinni! Bennem elég erős szoc érzék van, ezért is dolgoztam intézetben, hátrányos helyzetű általános iskolában, de azután váltottam, mert nem bírtam. Augusztusban miután egyértelmű volt, hogy nem megyünk Angliába, visszatértem egy régi elképzelésemhez. Nevelőszülőség. :wink: Nagyon sok munkaórát eltöltöttem azzál, hogy felmérjem a lehetőségeket, elérhető jövedelem stb. Felvettem a kapcsolatot a gyerekvédelemmel, önkormányzati szervekkel, végignyaltam az ide vonatkozó törvényeket, döntéseket. Aki azt a számítást csinálta nyíltan hazudik!!! az csak hülye demagógia!!! Járj utána, ha nem hiszel nekem, de másnak se higyjél vakon.

Nicki,
Azt nem vizsgálták, hogy lehet-e Chimera szindrómád? Nekem az a "gyenge" A-s vércsoport is teljesen ismeretlen fogalom. :shock: Valahogy más magyarázat az könnyebben elfogadható. Pláne, hogy írod, egyéb (epe stb) műtéteid is voltak.

Sillia,
Nekem az óraátállítás az kész adomány. :lol: Én sokkal gyorsabban átállok, mint a gyerekek, így olyan, mintha több szabadidőm lenne. Tudom, hogy önámítás, de attól még jólesik. :lol:

Dodi,
Akkor én jó lennék nálad, mint tanár, már a 2003-ban érettségiző osztályomnak is nyitva volt az opció, hogy a tételeiket e-mailben juttassák el hozzám. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Az, hogy mit hiszek az én dolgom....de egy tuti...ők 8-10 gyereket is szülnek csak segélyekért és mi meg akik dolgoztunk szívjunk miattuk???? Ne töröljenek el semmit sem, csak ne kössék alanyi joghoz, hanem munkaviszonyhoz (illetve tanulmányhoz) és akkor pont kihullik a férgese az ingyenélők!!!!! Mert ők 0 munkával sokkal több segélyért kopogtatnak, mint mi, akik becsülettel dolgoztunk, adóztunk! Ennyi és nem több és ez igaz is, ehhez nem kell semmi kutatómunka...egyszerű mint az 1x1 : 8 gyerek után a családi pótlék 8x annyi, mint egy után...csak mi előtte dolgoztunk sok éven át, ők meg nem!!!! Úgyhogy én is azt mondom ne legyen alanyi jog, de ne mindenkitől vonják el!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Tickerplayground.com
breki76

Breki

teljesen egyetértek veled.
Nekem is lenne véleményem, de attól tartok lassan politikai vitafórummá fejlődik a topik :(

Megettem egy nagy tányér krumplipürét. Csak úgy lazán tízóraira. És még mindig azon gondolkodom, mit is lehetne még nyammogni :oops:
Vendég

sillia!

Igazad van...csak leírtam a véleményem, de tovább NO POLITIKA!!!! PFÚÚÚÚÚÚJJJJJ!

Jó étvágyat! Esetleg egy túrórudit???? :wink: :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Túrórudi:Remek ötlet :)
Közben elhatároztam hogy vacsira smarni lesz. Lemegyek a boltba hozzávalókért+nyamiért
Vendég

bocs, még egy kis politika, de későn jöttem....
Tegnap délben meghallottam a tervezett intézkedéseket és elkezdtem remegni, mi lesz velünk? Aztán du mondták, hogy meglévő magzatot ne érinthet, tehát a rendelet kihirdetése után legkorábban 300 nappal lép életve. Addigra lehet, hogy lesz egy családbarát kormány, mert ha ez így marad, nem nagyon lesz, aki ezek után még gyereket mer szülni.....
Mi is felvettük az állami kamattámos Ft hitelt, évről évre emelték, mi nyugtatgattuk magunkat, hogy sebaj, a deviza bizonytalamabb. Most elszállt a deviza, el akarják törölni a kamattámogatást, ami eddig a bankok tiszta haszna volt, szerintem csak papíron létezett, állmbácsi átultalta nekik a lét. Most fizessük meg mi?!
Tényleg jobb meg sem hallgatni a híreket.
Ingatlanadó. Nem tudom ki fizet közületek az ingatlanja után, de mi bedobunka városnak évi 40 rugó építményadót.... Az adozótt jövedelmünkből felépített hiteles házunk után.

Ruhakollekció a babának: 3 db partedli 600 Ft, 1 pár ajándék kis zokni +1 db ajándék cumi Anyák lapjához.

Na megyek, mert Norbi nyávog, beteg. Az orrcseppgyárat mi tartjuk fennt.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok! :)

Ez egy "búcsúüzi": addig nem fogok írogatni, amíg a politika és a megszorítások a téma.
Nem szeretném ugyanis, hogy félre csússzon az egész topik, ami eddig olyan jó kis hely volt. Megoldani, megváltoztatni semmit nem fogunk tudni, akármennyire is dühöngünk. Utóbbit nyugodtan lehet művelni, csak nagyon könnyen képes elszaladni a paci...
Úgyhogy most "tiltakozásul" read only üzemmódba vonulok... 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

Elfogadom, hogy no politika. :wink: De ha nekem címzett a hsz, akkor arra azért válaszolok. Ez amúgy sem politikai, nanem pénzügyi kédés. :lol:
Aki picit ért a közgázhoz és államháztartáshoz, az tudja, hogy egy segélyelosztó rendszer fenntartása mennyibe kerül. Többe, mintha alanyi jogon járna jópár juttatás, tehát ezzel pénzt megtakarítani nem lehet. Megtakarítás akkor van, ha mindenkitől egységesen megvonjuk. Mivel nem szeretném, ha megvonnák tőlem a juttatást, akkor inkább a kevésbé költséges a szimpatikusabb, azaz alanyi jogon járó családi pótlék.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok, :)

Lehet, hogy amit most fogok írni azért nagyon fogtok utálni, sőt biztos sok embert megbántok majd, mindenesetre leírom, hogy én/mi hogy gondolom/juk ezt az egész babavárást.
Előre is én senkit se hibáztatok amiért máshogy gondolja, különbözőek vagyunk és kinek mi a fontos, … :roll:

Igen, nincs jó helyzetünk most, és lehet nem is lesz. És igen lehet egy év lesz a gyed (vki sose kapott még)..de bele gondoltatok már, hogy az apán milyen teher van? Hogy igen külföldön lazán eltart apa x gyereket meg az asszonyt..stb..na de lehet én vagyok hülye,de engem ez zavarna..
Mi első babások vagyunk, s mondhatni „csak úgy” az ölünkbe pottyant
Nekünk nem volt semmi babacuccunk, de hál istennek baromi sok rucit kaptunk már, sőt egy kiságyat babber kocsit..stb. Egy biztos, mi nem válogattunk. Azt gondoljuk, most jó így ez a baba kocsi(4-5 éves), igaz nem az álmaim kocsija, de ez van, mert van más fontosabb is, hogy most ilyen olyan csitti villi legyen, közbe meg eltolom a kocsiig meg vissza. (mondjuk mi pont nem, de nem egy embert látok aki ezt csinálja). Mi nem tartjuk fontosnak, hogy meglegyen az egész plüssmackó szett és tele legyen a kiságy műanyag csillogó ketyerével. Sztem sokkal jobb, ha a gyerek kint van a természetben, s ott annyi minden van ami leköti a figyelmét, s élvezi és persze egészséges is. Nem azt mondom hogy nem kell, csak sokan tele rakják az egész ágyat szobát mindenféle fa…gal, s persze hogy a gyerek ráun, kapja a következőt meg a következőt, anya apa meg már kikészül mert nem tudja lekötni a figyelmét. Az én időmben volt 3 kedvenc rongybabám, s elvoltam. Anyám szerint.
Nem tudom már ki írta, de igen, nagy biznisz ez a baba. DE miattunk, mert azt gondoljuk fontos (mert megveszünk mindenféle hülyeséget) közbe meg nem, s az alap dolgokat elfelejtjük.
És ezek után:
Sírunk ríunk hogy nincs pénzünk, de kinézünk egy „számomra” méregdrága babakocsit, van tutti kiságy, kád, ez az..bla, bla. Olyan házban lakunk , hogy megszólal, x fürcsiszoba, szép konyha..stb

Mi örülünk annak, hogy egy gyönyörű helyen lakunk (szerencse), friss levegőn, van egy félig kész lakásunk, van egy magyar(suzuki) autónk, van egy édes kutyánk, mindkettőnknek van munkája, gyakorlatilag meg van mindenünk.
És igen, lehet hogy a babánknak nem lesz a legújjabb csúcsmodell ez az, s igen turiba is járunk, de ő mit se fog ebből sejteni, mert nagyon fogjuk szeretni, jó környezetben változatos élete lesz.

Én elmondhatom, hogy szerencsés vagyok, mert nem kell albérletben agyalgatnom, mi lesz hogy lesz, de higgyétek el megoldható, bár nem könnyű.
Össz költségünk eddig 10ezer Huf. Ebbe van egy pelenkázó és egy kád, mindkettőt a teszveszen vettem. Igaz nincs orrszívónk, mellszívónk..bla bla, de biztos hogy lesz, és nem akarunk ezekre se vagyonokat költeni.
Mi azokat vesszük meg ami fontos, (és ebbe anyám sokat segít, mert anno ő fele ennyi cuccból 3 gyereket felnevelt), és igen igyekszünk reális áron azt…

Sírni könnyű, közbe meg szerencsések vagyunk, mert lesz egy babánk, s van akinek évek alatt se lesz..

EZ ÚGY KIJÖTT BELŐLLEM, ELNÉZÉST HA VKIT MEGBÁNTOTTAM, nem vagyok rossz ember, csak más…
:roll: :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok

Agi kutya szemmel láthatóan jobban van, már tud sétálgatni, pisilni, de még nagyon gyenge, hamar elfárad. Infúziót kap amit én kötök be neki itthon. Vérvétele volt tegnap de sajnos az eredmények nem jók, miszerint, van ugyan vizelete de sajnos a méreganyagokat nem dolgozza fel a szervezet. Tehát mondhatni veseelégtelensége van, hogy milyen mértékű azt még nem lehet tudni, de csütörtökön lesz megint vérvétel és majd akkor kiderül hogy változott e valami.
Szoptatás- méhösszehúzódás. Ezt az egyet nem értem hogy mi a fenének kell elriasztani a kismamákat a szoptatástól már terhesség alatt, hogy így fog fájni meg úgy fog fájni. Első gyereknél még nincs úgy kitágulva a méh mint többedszer szülőnél és így nem is fáj annyira a méhösszehúzódás. Én az elsőnél meg sem éreztem. A másodiknál ugye ott már a méh tudja a dolgát jobban tágul, ott a szoptatásnál mér érzékenyebb volt, de az is kibírható. Nekem a harmadiknál volt elég fájdalmas, na de kb 4-5 napig, ugye még erőteljesebben húzódik össze, hogy minél hamarabb elérje eredeti méretét. De egyáltalán nem kell ettől félni, mert azért egyáltalán nem olyan hogy ne lehetne kibírni.

Tabati nagyon sajnálom a teknőst.

Nikici: Köszi A kád márkája neonato, az elefáni boltban vettük a Baross utcában. És 17990 volt akciósan, ha jól tudom most 22 körül van az állvány a kád és a pelenkázó együtt.

Pocaksimogatás: én a gyerekeimen és a férjemen kívül senkinek nem engedem hogy a hasamat simogassa. Egyszer volt hogy a nagylányom iskolájában a portás oda szaladt hozzá m, szó szerint. És elkezdte a pocakomat simogatni hírtelen annyira meglepődtem hogy nem jutottam szóhoz. Na azóta tüntetőleg a kabátomat felhúzom nyakamig, vagy odateszem a kezem. Azóta nem volt ilyen. Még anyu sem szokta simogatni.

Lányok nekem ma először csuklott Dorka a hasamban. Tök jó volt. És most érzem hogy megint

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Ezer eve voltam utoljara, aztan jo kis forro hangulatra jottem vissza! :lol:

Szokatlanul jo ido van nalunk, szinte egesz nap csavargunk, ithhon is rengeteg a tennivalo, apa festi a hazat, Rania egy orokmozgo kisordog...Szoval nem unatkozunk... :? :D

Mult szombaton sajnos egy horrorban volt reszunk, a mehlepeny a mehszajon felszik, minek eredmenyekepp szombat reggel szo szerint elontott a ver.......Nagyon-nagyon megijedtunk, rohanas a korhazba. Benn tartottak egy napot, de estere szerencsere mar majdnem elmult a verzes, baba jol van.. Azota minden rendben-kopp, kopp- de azert izgulok-nem szeretnem megegyszer atelni azt a szombat reggelt.... :(

A forro-temahoz: Itt sem konnyu.....
Mivel nem voltam hajlando visszamenni dolgozni, mikor Rania 6 honapos volt (itt csak addig jar GYED) ugyebar munkanelkuli vagyok...julius kozepen lejar a m.nelkuli, de akkor meg ugyebar szuletik babuka...GYED-et most egyaltalan nem kapok, mivel nem dolgoztam..Ordogi kor....
Apa fizetesebol-az osszes kiadas utan- kb- 100 ezer forintnak megfelelo osszeg marad-ami meg Mo-on is keves...En juliusig cs. potlek+ mnelkuli: fb 120 ezer Ft. utana kevesebb.

Szeptembertol el kell vallalnom 2 gyerek napkozbeni felugyeletet, ha nem akarom a babaimat bolcsibe adni.

Baba-kiadas: En nem itelem el azokat, akit rengeteget koltenek, valoban nagyon nagy a csabitas-gyonyoru dolgok vannak, es akkor latnatok a kinalatot itt!!
De az is igaz, hogy olcson is meg lehet uszni, en peldaul csak par babaruhat fogok venni, az elso meretben. Eloszor mozesben lesz a baba allvanyon az agyam mellett, ahogy Rania is volt. Itt ez a divat, a baba sokkal jobban erzi magat benne, mint a nagy agyban elveszve.. Aztan megkapja Rania kisagyat, amit mar akkor is hasznaltan vettunk 10 fontert...(3000FT) Gyonyoru, es semmiben sem kulonbozik, mint egy uj, tobb szaz fontos.

Babakocsiba csak azert kell beruhazni, mert kettesre lesz szuksegunk, Raniat meg nem lehet gyalogosan elvinni sehova-elfut a vilag vegere. De el fogom adni a meglevo 2 egyest, amibol majd veszek egy hasznalt kettest - mivel itt iszonyuan sok gyerek van, nagy valasztek van kettesbol is, es sok szep, uj allapotu hasznalt-kinalat is van.

Most megyek hazi feladatot csinalni - este suli... :evil:

Puszi mindenkinek!
Vendég

ronmay ezekben a dolgokban tökéletesen igazad van. Én pl azt mondtam mert tudom hogy nálunk azért párom jobban keres, de ahhoz hogy olyan házban lakunk amilyenben ahhoz kemény hitel van mögöttünk amit épp úgy fizetni kell mint bárki másnak, és ez gondolom másnál is pont úgy van. Nálunk sincsenek hülyeségek megvéve a gyerekeknek, mert 10x meggondolom hogy mit vegyek neki. Pl egy szülinapra, vagy névnapra. De ugyanakkor nekem inkább az van a szemem előtt hogy azok a szegényebb családok akiknek tényleg szüksége van a családira, gyedre ahhoz hogy kényelmesebben megéljenek azokkal mi lesz. És hiába akar vissza menni dolgozni a mama ha közben már 6x megszűnt a munkahely, vagy nem tud elhelyezkedni dolgozni. Na és a másik hogy a bölcsödékben nagyrészt várólista van, fel sem veszik a gyereket. De én is azt mondom hogy tényleg hagyjuk ezt a témát mert kezd elmérgesedni a helyzet és ennek semmi értelme, itt ennek a topiknak nem erről kell szólnia.

Kép

gabi1

Niki!

Örülök, hogy már minden rendben a lepénnyel! Pihenj sokat (már amennyit a Kislány engedi ugye??)!

Ronmay!

Igazad van dobjuk a témát, 200907? ezért ne menj el, mindenről meg lehet írni a véleményt aztán ennyi....soha nem reagáltam volna, ha nem pont most történik, mert alapból nem érdekel a politika...nagyon nem!!! Ezek az intézkedések viszont minket is érintenek és erről mondtam el a véleményt...és mások is!

Én például nem sírok, mert sokkal rosszabb helyzetben is vannak mások, egyszerűen csak igazságtalannak tartom és nem csak ezt...hanem amit már írtam, hogy számolgatni kellett, hogy mikor vállalhatok Babát, mert cukros vagyok, azonnali táppénz és ugye van egy táppénzmaximum. Az én orvosom hallani sem akart róla, hogy dolgozzak...pedig szerettem volna! Utálom az igazságtalanságot...ennyi! Ami rajtunk múlik mindent megteszünk és egy dolog biztos, szeretet az nálunk is lesz (ja és amúgy mi 2-3 gyerekben gondolkodunk, ha a Jó Isten megsegít..így a kiadások nagy része már nem is olyan sok!!! Örülj neki Ronmay, hogy ennyi mindent kaptatok...nekünk sajnos a szegedi Barátnőmön kívül senki sem babás és ők is akarnak másik Gyermeket így a ruhát sem akarnám elfogadni, mert fog még nekik kelleni...de sajna se kocsit, se semmit nem kaptunk, viszont mindent megteremtettünk a SAJÁT erőnkből....én pedig erre büszke vagyok! És mi is vettünk egy-két használt dolgot, de vannak, amiket nem vennék használtan higiéniai szempontból, meg az elektronikai dolgokkal úgy vagyok, hogy az újakon van garancia (az is elromolhat), de egy használttal mit csinálsz, visszaviszed a vaterás eladónak??? Boldoggá tenne ha még a következő Babákat is kiszolgálná! De nagyon jó, hogy vannak ezek az oldalak, mert rengeteg könyvet vettem például már ott. Na meg majd eladni is lehet a Babacuccokat ha már nem lesz rá szükségünk!!!

Leginkább annak örülnék hogy EGÉSZSÉGES GYERMEKEIM LESZNEK!!!
És ez nálam is alapelv: Addig nyújtózkodom mindig, ameddig a takaróm ér!!! Mindig reális voltam és ugye erre jók a kalkulációk :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.03.31 13:09-kor.

Tickerplayground.com
breki76

:D

Tickerplayground.com
breki76

Breki egyetértek veled. Még annyit fűznék hozzá, hogy a gyerekkel való kiadásokat nem lehet (ruha babakocsi ágy stb) nem lehet azzal összemérni hogy hú nem kerül sokba mert én is mennyi mindent kaptam és alig vettem valamit. És nem is került sokba az első gyerek. Na de azért nem ez a mérvadó. Nagyrészt mindenki mindent vagy majdnem mindent megvesz, mert nincs ismerős rokon stb a környezetben. Akkor most az a másik nagy lábon él mert megvet mindent a gyereknek? Nem hinném. Nekem az elsőnél is megkellet venni mert nem kaptam senkitől semmit, aztán azokat még a 3. gyerek is hordta, így nekik alig vettem valamit. Aztán eladtam odaadtam mindent mert úgy volt nem lesz negyedik. Most újra megkellet vennem mindent. Mert ruhákból csak kevés van az is meleg cuccok, nyár közepén nem tudom ráadni. Más meg nem volt.

Kép

gabi1

Ja és például mivel nem járok dolgozni...így aztán magamon lehetett a legtöbbet spórolni...nem vettem tele magam drága kismamarucikkal, inkább azt a pénzt a Gyerekemre költöm, vagy félreteszem Neki. Például ha havonta 10.000,-Ft-ot meg tud az ember spórolni...az nem is rossz hosszútávon (mondjuk egy Babakötvényt is lehet kötni). Mi egy dolgot nem szeretnénk, azt mondani majd a Gyerekeinknek, hogy nem tanulhattok tovább, mert nincs rá pénz...ez nagyon fájna, tehát meg is előzzük...

Tickerplayground.com
breki76

Gabi!

Én nem érzem, hogy felelőtlen Anyuka lennék, azért mert sok dolgot megvettünk a Babának (főleg miután elveszítettük az előző Babát). És mi már akkor is gyűjtöttünk a Babaprojektre....tehát semmi extra kiadást nem jelent a hétköznapi életünkben. És ha nem törlik el a családi pótlékot elkezdjük félretenni a következő Babára, meg az anyaságit is. Én mindig is azt láttam a Szüleimtől, hogy sok dolgom megvolt, de nem költekeztek ész nélkül, próbáltak tartalékolni, mondván nem lehet tudni, mit hoz a holnap (pedig későn kerültek össze). Én ugyanígy gondolkodom...

Szerintem sem baj ha az ember mindent megvesz a Gyermekének (ha már nem kap), csak tudja, hogy melyik kategóriát engedheti meg magának...ennyi

És emellett minden nap énekelünk Neki, Férjem minden nap 10 percet a köldök csakrámnál simizi a Bébit, meséket olvasunk Neki, analízisre járok, sőt már arra az időre is felvettem Neki mp3-ra zenéket, meg saját hangon dalokat, mesét, amikor be kell feküdnöm a kórházba (36.hét)...szóval az EMÓCIONÁLIS rész is jócskán megvan azért :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Hogy ez a penzugyi helyzet miket ki nem hoz az emberekbol.... :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :?
Persze mit dumalok innen nezve...(engem apa ugy is eltart...az nem lenyeg hogy nem emiatt vagyunk itt,es van jo kis szakmam,amit imadok :wink: :lol: ,es meg talan siman el is tudok benne majd helyezkedni,mert ritka....es ertek hozza valamelyest)

Na jo,ez nem megsertodes,csak annyira keveredik mar minden a temaban...plane hogy mibol indult....szerintem ezek a dolgok nem a mi szegyenunk,hanem masoke.Aztan az hogy ki mi miatt sirankozik,hogyan fogja meg a penzt,az mas dolog........

Gabi:Megy a drukk a kutyusnak!!!

Niki:Mar sokat gondoltam ratok!!!Ezek szerint "okkal",remelem minden rendben van Veletek!Orulok a joidonek,azert a sok esoben nehez lehet az elet :wink: Gondolok itt a jo kis setakra...azert a jatszohazak nem ugyanazok.
Azert erdekes a megiteles ha az ember kulfoldon el....pedig annyira megszokott dolog hogy csodaszep dolgokat vesz az ember masodkezbol....ez az otthoni sznobizmus :evil: kivagyok tole!Csak amultam mikor meglattam a babakocsi,babaagy,kisruha kinalatot a hasznalt oldalakon,illetve a boltokban.Pedig otthon is jo kis lelohelyeket tudok...Hat a testverkocsik,ikekocsik :shock: :shock: ...
Biztos nagyon jot sikerul majd venned...
Jo tanulast,es ugyesen,vigyazz magatokra!!!

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti

Ezt a neten találtam egy a juharszirupról szóló írásban:

"Ha elég hó esik, bárki megízlelheti a kanadai gyerekek csemegéjét, a juharszirupos havat. Csak a hegyekben készítsd el, kizárólag friss hóból!
Receptje: csészébe tegyél friss havat, önts rá felforralt juharszirupot! Keverd össze villával, és gyorsan kanalazd ki, nehogy felolvadjon!"

Kép

NAGYON JÓL NÉZ KI :D :D :D :D

Te hallottál már erről?
Vendég

breki pontosan , én sem úgy ítélem meg az emebereket hogy mit vesznek meg a gyereknek. Mi is minden olyat amit fontosnak tartunk megveszünk. Nem hinném hogy ettől mi rosszak lennénk. Gyerekek is megkapnak bizonyos dolgokat persze normális kereteken belül. És egyáltalán nem úgy neveljük őket hogy két kézzel szorjuk a pénzt. Apjuktól is azt látják hogy dolgozik rengeteget hogy nekünk és nekik jó legyen és a jövőjük biztosítva legyen. Hogy amikor odakerül a sor akkor tudjanak tovább tanulni. De azt is tudják hogy a pénzért megkell dolgozni.

Pl amikor esett a hó akkor Norbi fiam odajött és azt mondta hogy anya én ellapátolom a havat te pedig adsz érte fizetést. olyan édes volt, hát hogyne adtam volna neki. Persze neki ne kell sok. És mit vett belőle? Kifestőt.
De a lányaim is rengeteget segítenek, takarítani, főzésben, pakolásban. Mert erre vannak tanítva. A pénz nem hullik az emberölébe csak úgy.

Kép

gabi1

Lanyok!
Ez a ki mit kap es ki mit nem kap kerdes...
Azt hittem mi sem kapunk am semmit senkitol,mert elegge egyedul vagyunk am itt.Az hogy van egy jo baratja a pasikamnak,es nekik ket gyermekuk,es eppen egy 6 honapos leanyzojuk.....veletlen....Ja es hogy ennyire segitokeszek,az itt vegkepp veletlen....!!!!
A felreteves,gyujtogetes is relativ....azert van akinek az osszes potlek,jarulek jol jon,es az kell am erosen,hogy kipotolja a hazikasszat...nehez ez,es mindenki ugy oldja meg,ahogy leginkabb tudja :wink: (ha tudja...)
Az iskolaztatas sem megy am mindenkinek...hiaba probal elorelato lenni....ez sem az o hibaja ha "csak"egy egyszeru kozepiskolara futja...De szereteben no fel a gyermeke....
Kemeny temak ezek.... :cry:

Annyira relativ....

Na megyek dokihoz csajok!

Kép
Kép
ancsurti

Breki!

Az én köldök-csakrámon keresztül csak a keresztlányom szokott bekukucskálni, hátha látja a kisbabát :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: !
Analízisre?! Azmiaz :roll: ? Téged analizálnak vagy Aktívkát?

Ancsurti!

Mi a te szakmád hitatalosan? Dekoratőr? Azon agyalok, hogy kéne valami kreatív végzettség is, mert ez a jelenlegi diplomám ugyan a második felsőfokú végzettségem lesz, de szeretek, és könnyen is tanulok, meg a mai világban nem is árthat, ha még több dologhoz értek :wink: ! Milyen sulit végeztél? Tényleg nem telített, vagy csak kinti viszonylatban? Kereslet (és kereset :roll: ) ? Kösziköszi :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lányok egy kérdés a kutya tud toxoplazmozist terjeszteni? Csak a kutyus miatt kérdezem, mivel most elég sokat kell nyúlkálnom hozzá, meg infúziót bekötnöm, meg szegényke van amikor be is pisil, vagy hány, és azt nekem kell feltakarítani napközben mert tesóm nincs itthon.

Kép

gabi1

Sillia!

Nagyon jo :lol: :lol: :lol: :lol: !Meg nem hallottam errol,de hat mennyire egyszeru egy otlet!!!!Na majd kiprobalom jovore!Ha eljutok a hegyekbe :lol: :lol: :lol:
Hogy rimel mi?Miert ne jutnek el?Itt aztan belefer ha osszefog 3 csalad 1 hetre....

Dodi:En nem vagyok diplomas,mert ehhez aztan nem az kell.Sima erettsegim van...Van dekorsuli,meg kepezheted magadat...
Igazabol reklamgrafikai cegnel dolgoztam,utoljara 4,5 evig mint kivitelezo,semmi tervezes...
Jarmudekoracio,de aztan az a legmagasabb szinten....!Otthon amiket latsz matricazott autokat,villamosokat,buszokat,azokban mind ott a kezem nyoma...
Most mennem kell,de majd jovok kesobb :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Meg ezt!
Gabi:ne felj,nem terjeszti...hacsak nem nyershussal etetitek,de azt ketlem!!!Semmi baj nem lesz!!!

Kép
Kép
ancsurti

Gabi!

Én úgy tudom, hogy bár fertőzött a kutyus is lehet, emberre csak macskával, illetve macskavizelettel terjed. Az tuti, hogy az állatorvosaink (két 30 körüli csaj) mindketten 8. hónapig dolgoztak, és csak a cicusokat passzolták át egymásnak, szóval ez is ezt támasztja alá, de azért ne csak rám alapozz :roll: :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Breki

dehogy mondtam én bárkire is hogy rossz anyuka, hisz magam se tudom jó leszek e vagy sem, akkor miért ítélnék meg másokat. Egyszerűen nekem más a fontos, és igen írtam, hogy én szerencsés vagyok. De nekem se volt mindig így.
Bár a saját erő kérdést pontosan ismerem, mert nekem elég sokáig a bátyáim ruháiban kellett járnom, szegények voltunk mindig, aztán nyolc éve feljöttem Pestre és bizony kemény volt mert nem volt semmim, sulit levelezőn végeztem, és bizony szégyenlem, de aludtam a nyugatin, is.. tudom mi az a saját erő, és ezért is érzem szerencsésnek magam mert bár kemény volt, így legalább tudom azt milyen amikor tényleg nincs, és értékelem azt a picit is ami van. Örülök,. hogy Te is így vagy vele, és igen a jó öreg mondás az megállja a helyét:
Mindig addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér! :D de a takarót sokszor te választod... :?

Én szeretném azt, hogy gyermekem is értékelje azt ami neki van, ne csak úgy hulljon az ölébe, bazi nehéz kérdés ez, hol a határ..stb..mi is vívódunk, s fogunk is. De azt mondjuk magunknak érezni fogjuk, és sokat hozunk magunkkal is..

További szép Napot!

KépKép

KépKép
ronmay

Gabi

hacsak nem etetitek nyers hallal nincs miért aggódnod.
Vendég

Íme, egy mai pocak, meg a kiságy:
Kép
Kép Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

gabi

ezt neked találtam

"Dr. Kiss Zsuzsa szakértő válasza :

A toxoplasmosis kórokozója a Toxoplasma Gondii nevű spórás véglény. Az ember fertőződésének lehetősége nagy, mert minden mezőgazdasági haszonállat fertőzött lehet. Az ember fertőződésének fő forrása a sertés. Az idősebb kutya és a macska közvetlenül nem fertőzi az embert, a fiatal macska fertőz az ürülékével. A toxoplazmózist meg kell előzni, kerülni kell a nyers hús fogyasztását a macskának sem szabad nyers húst adni, gyakran kell kezet mosni, a homokozóban játszó gyermek kezét is szigorúan meg kell mosni. "
Vendég

Nekem a köldököm még mindig nem dudorodik ki, az csak a nacim dereka. Sőt, még linea negra-m sincs, későn érő vagyok :roll: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi:
Furdes es sminkeles kozott vagyok:szoval tervezo grafikusbol annyi van mint egen a csillag....de jo kivitelezobol nagyon keves,aki kepes nap 4 autot telibe folizani osszefuggo grafikaval.Szoval ezert csinaltam inkabb ezt,mert ha jo vagy,bazi sok munkaval(ami sokszor nem lanyoknak valo)sok penzt lehet keresni.
Egyebkent a kulonbozo grafikai programok ismerete szukseges,es hat sok-sok ev tapasztalata! :wink: A dekorsuliban megtanitanak sok hasznos dolgot,de az keves a gyakorlatban....

(a Beflex.hu oldalon lathatod miket csinaltam :wink: ha erdekel)

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Köszi, megnézem :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

ancsurti

elirigyeltem a vonalzódat :)
Vendég

Ancsurti!

Félre ne értsd ám, csak ronmay-nek írtam, hogy akinek nincs aki adjon, az megveszi! És azért nem mindegy, hogy vadidegentől veszi a vaterán (mondjuk a légzésfigyelőt), vagy ismerőstől kapja. És hogy attól nem vagyunk ilyenek meg olyanok, mert mi megvettük és közben miért ne írhatnánk arról, ami nem tetszik...nem sírtam egy szóval sem, csak szemétségnek tartom azt, hogy az intézkedések 90%-a főként a Kismamákat érintik!

Persze, hogy nem látjuk előre a jövőt...ja meg ha a Gyerkőc nem lesz olyan kvalitású, vagy nem is akarna tanulni, akkor azt mondom, hogy legyen egy jó szakmája. Párom sem diplomás mégis intelligens, érzékeny ember, a Szüleim sem, sőt a legjobb Barátnőm sem, viszont voltak olyan diplomás lányok itt akikkel anno elkezdtünk barátkozni és alapvető emberi hiányosságaik voltak és láttam, hogy lesajnálnak, hogy én hogy lehetek egy nem diplomással együtt...náluk ez alap volt....egyikük sincs már együtt a srácokkal (akik náluk laktak, bocs de a nagy egójukon kívül semmire sem vitték, dolgozni sem dolgoztak, a lányok kocsiját hajtották)...szóval nem is volt hosszú életű barátság és szegények azóta is keresik a diplomás társukat???
Én sosem ez alapján ítélem, ítéltem meg az embereket!!!!!!

Nagyon érdekes lehet a foglalkozásod...az egyik ismim fia kint Angliában csinálta ezt, jobban mondva övé volt a reklámcég.....nagyon kreatív munka lehet!

Na meg is kukkolom én is azt a weboldalt!

Dodi szép a szoba, jók a színek és tök jó a micimacis kép...Te festetted??? Nekem sem dudorodik ki a köldököm, viszont negrám van, de csak köldöktől fölfele :lol:

Ronmay! Azért nem hiszem, hogy egy csecsemő még értékelni tudja, vagy nem tudja, hogy van -e légzésfigyelője...ettől még nem lesz elkényeztetve......Majd nagyobb korában nyilván oda kell figyelni.....de mindenki másmilyen lesz és ez így jó......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.03.31 16:02-kor.

Tickerplayground.com
breki76

breki

Szerintem bizti van köldöktől lefelé is negrád, csak talán már nem látod :lol: :lol: :lol:
Vendég

Breki!

Akkor a tied meg identitás-zavaros :lol: :lol: ! Nem, ez bolti fali dekoráció, de annyira megtetszett, és pont akkora volt, mint amekkora oda kellett :roll: :wink: ! Még hasonló matricák lesznek a kiságy felett is, azokat ma teszem fel.
Örülök, hogy tetszik :D ! Barátnőm a szomszédból volt, hogy csak azért átjött, hogy hadd menjen be a szobába, mert olyan jó ott a "feeling" :lol: :lol: :lol: ! Remélem a kisnyuszka is szeretni fogja :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

sillia :lol: :lol: :lol: :lol: !

Nincs, mert Apát kérdeztem :lol: :lol: meg azért van ám tükröm is :wink: :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Dodi!

Tuti, nagyon szép világos, biztos szeretni fogja, de leginkább majd a Mamája karjában fog szeretni :lol: :lol: ! Igen vannak cuki egyedülálló Disney-s matricák, mi is láttuk, majd ha kész lesz a Bébi szobája, akkor oda lesz is, most egyenlőre csak falvédő lesz a kiságyánál...és a hálónkban lesz!!

Voltunk hétvégén újraélesztési tanfolyamon...ha érdekel valakit szóljon. Kettőnknek volt 4.500,-Ft és Babán próbáltunk is!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Na pihizek kicsit, mert beszélgetni kell Babócával, jelzett, hogy kommunikálna :lol: :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Köszi lányok a toxoplazmozissal kapcsolatos válaszokat. A kutya nem eszik nyers húst. AZért még majd a dokimnak is megemlítem.

Dodi csini pocid van. És a szoba is nagyon szép:)

Dodi azt a zenélő forgót hol vettétek ami az ágyon van? Én is akarok majd olyat venni.

Kép

gabi1

Gabi, hogy irígykedj! Brendonos szinte új körforgót vettem 2000-ért ismitől :lol:
Dodi, ez a babaszoba, vagy a hálótok sarka? Nagyon ízléses! A poszter pedig szupi!

Tényleg, ki hol fogja tartani az újszülöttjét éjszaka? És mikor viszi külön? Ebben nincs tapasztalatom, mert kicsi volt a hálónk és 10 nap múlva különraktuk őket. Most pedig Norbihoz nem rakhatom be zajongani, de meddig? Írja meg, akinek van tapasztalata! Férjem mondta, hogy tegyük a nappaliba, ott senkit nem zavar! Csak én járjam körbe a házat éjjel, ha sír. Tipikus pasi, csak ő tudjon aludni :? . Nem mintha valaha felébredt volna a gyereksírásra....

Ma más is szédeleg? Front van? És közben vacogok.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok! :D

tabati: mi is fagyasztott halat veszünk, de láttam már a vadászösztönt működni: berepült egy fiúszúnyog a szobába, s amint a terrárium fölé ért, a fiúbéka levadászta :lol: A lány- a vega- sokkal lustább. Mondjuk, sokkal nagyobb is :lol:

007: de igen, az előadáson mondta a védőnéni, hogy rohadtul fáj, de ki kell bírni és kész. :shock:
Még mi sem vettünk semmit, úh. ne aggódj :D Pár napja beszéltem egy barátommal, akiknek nemrég született a második babájuk. Ez elsőt akkor láttam, amikor még babakocsiban levegőztették az udvaron. Mondták, hogy ne nagyon fényképezzem, mert most rózsaszínben van a srác, ugyanis ezek a kapott ruhák mennek most rá. Most, hogy van kislányuk, ő meg kékben fog nyomulni, mivel csak fiús cuccokat vettek :lol: :lol:

ancsurti: akkor mi itthon nem is szólhatunk egy szót se a kiadásokat illetően :roll:

gabi1: remélem, jó híreket kaptok majd a kutyusról! :D

Kép
agi125r

Dodi!
Csini formas a pocid :wink: !Jo ez a kombi agy,hasonlo volt anno az ocsemnek.Edes lett a babaszoba!!!De szeretnek majd kesobb egy kulon szobat Hanganak!!!!

Sillia: :wink: Jo kis vonalzod lett!!!

Breki: :wink: Dehogy is,semmi baj...csak a kedelyeket szerettem volna csillapitani...csak neha rosszul fogalmazok :wink: !Biztos mindenhol rendbe lesznek a babaval kapcsolatos dolgok,csak nehez ez a tema,es valoszinu most a hangulat is zavarosabb.Nagyon felhaborit am engem is az otthoni helyzet,es erthetelen....
Diplomaval egyetertek!Sok diplomas embert ismerek,ki ilyen,ki olyan.Van aki boldogul,van aki nem.Szerintem sem ez a mervado,es nem azert mondom mert nekem nincsen.De nem igazan tudtam volna tanulni,es a munkamhoz nem erre volt szukseg.Persze azert egy Iparmuveszetit siman "megjartam"volna :wink: De ugy vallom,meg semmihez sincsen keso soha...A terveim kozott azert szerepel meg a tanulas,de most a nyelv a legfontosabb.
A munkam nagyon erdekes,azert 13 ev alatt sokmindent csinaltam,ami ebbe a kategoriaba belefer.Kesobb azert lehet hogy nem a kivitelezos oldalarol folytatnam,veszelyes egy munka.
Kosaras auto,magas uveg;-hazfalak,autok,kamionok szetszedese....szoval maradok a szamitogep mogott,tanulnek tervezest tovabb......Egy kollegam most ment ki Angliaba ezt csinalni,de vannak hollandiaban is paran.Nagyon jo alapot kaptam az egyik legnagyobb reklamcegnel,a vilag barmelyik reszen megallom a helyem.(csak tudjak angolul vegre!)De mire gyerok felcseperedik,azert az menni fog :wink: !Addig majd matricazok egy par konyhaszekrenyt,hogy ne jojjek ki a gyakorlatbol :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eva:Nalunk egyenlore egyszobaban lesz az elhelyezes,mert a ket nappali erre nem alkalmas,es hat azert cicokat sem tudom elzarni...biztos kiprobalnak a kisagyat :evil:
A halonk nagyon picike,ezert uj agy,uj szekreny szukseges,igy befer Hanga butora majd...Aztan majd koltozunk ha nagyobb lesz.Ez nalunk igy adott,sok valasztas nincsen.Max.apa alszik a kanapen,ha mar nagyon nem birja,de igyekszem megdiskuralni gyerekkel,hogy apanak pihiznie kell eleget....

Kép
Kép
ancsurti

Agi:Koszi az egyutterzest,de ha a helyzet szar,akkor barhol vagy,nehez lesz.Tudod az vigasztal,hogy azert apa megkeresi a megelhetesre valot rendesen,nem ugy mint otthon.Talan jobban elunk itt,csak ez hirtelen jott,ez nem volt a pakliban.Azert ennyi penzt meg itt sem lehet am osszekeresni ennyi ido alatt.Remeljuk megkapjuk a hitelt,es megoldodik.Visszafizetni is talan egyszerubb lesz itt,csak hat ez borzasztoan sok penz.
Na sebaj,csak majd kerunk egy kis drukkot 1 honap mulva,mert aztan mehetek az eperfoldre :wink: :wink: :wink: !
Amennyire beavatkozas mentes szulesre vagyom,meg lehet be is vonzom :wink: (marmint a korhazmentes szulest :wink: )Es "kinyomom"magam,apaval.... 8) 8) 8)

Kép
Kép
ancsurti

Bond!!!Latlak hogy itt vagy,na ne izelj mar :wink: :wink: :roll: !
Gyere vissza kozenk!Lecci-lecci-leccci!!!

Tudjatok mit ittam a vercukor vizsgalaton?Csavaros kupaku,elore elkeszitett narancsos szensavas edes lottyot :shock: :shock: :shock: !Ez meglepett elegge...nem kellett bekeverni a cukrot magamnak,izesiteni citrommal....Aztan 1 ora mulva volt a vervetel.Ha gazos az eredmeny,akkor hivnak,ha nem akkor okes voltam.
Most azert keresunk masik dokit,es megnezunk masik korhazat,mert van ahol olcsobb a napi dij...kivancsi leszek.Remelem azert megtalajuk a jo megoldast....

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Itt most este fél kilenc van, nekem meg férjem és gyerekem. Most velük kell foglalkozom: fürdetés, vacsi ecetera. :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

Na jol van,megkapod a felmentest!!!Csak azt hittem mar sosenemjosszmar :lol: :lol: :lol: !

Kép
Kép
ancsurti

De bena a babanetes ora....meg mindig a teli idoszamitas szerint muxik....

Kép
Kép
ancsurti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: