A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Márk már alszik,apa pedig elmegy builizni.Mondjuk most 3 napot itthon lesz.

Mit szóltok az új miniszterelnök által tervezett megszoritásokhopz? Szerintem nagyon durva,remélem még minket nem fog érinteni.

Holnapra vmi tésztásat akartam főzni,de még mindig vn maradék kaja. Pedig most tésztára vágyok.Lehet,hogy főzők magamnak vmit.

Ma nem nagyon pörgött a topic.Merre vagytok?
Vendég

a babás dolgok a 2010 májusa (asszem) után született babák szüleire vonatkozik, de pl. az én kistesóprojektemet ez bizony nagyon érinti... :?

Nekem fáj a fejem és ráz a hideg, asszem, rövid este lesz... :(

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos:remélem nem leszel beteg.Nekem forró tea segitett befeküdtem az ágyba és jól megizzasztott.
Remélem a te projektedet sem fogja.Eddoig is mindig mondták,hogy kevés gyerek születik ezután mennyi fog?
Vendég

hát vacsi még nem ezen ment mert csak fél kilenckor hozták meg nócika ha ilyet vesztek készülj fel minden darabot külön kell összecsavarozni még a széket is úgyhogy egyenlőre csakasztal +egy db székig jutottunk :):):) de egyenlőre amúgy is csak kettő szék lesz összerakva aztán majd meglátjuk mind a négy nem fér el a koynhában :):):):)

akkor bele kell húznunk hogy 2010 májusa előtt legyen tesóbabab :D:D:D

nika70
Salgótarján

"Jaj, de unom a politikát..." Hogy egy klasszikustól idézzek.

De a lényeg: sokminden kell változatni, és ezek nagy része fájni fog. Mindenkinek, nekem/nekünk is. De nincs más lehetőségünk. Vagy kevesebb, vagy eljutunk oda, hogy semmi sem lesz.

A kevés és a semmi közül nekem a kevesebb jobban tetszik.

Ennyi. Részemről itt lezártam a témát.
Vendég

cat egyetértek veled a kevesebb kevésbé féj minta semmi

nika70
Salgótarján

Cat, igazad van, és azt is tudom, hogy más országokban messze nem lehet ennyi ideig otthon anyuka a babával.
De a gondolatra, hogy a gyerekem valaki más szeme láttára kezd el járni és beszélni, elborzaszt!
Nem beszélve arról, hogy a többi országban
1. van mód és lehetőség bébiszitterre
2. van elég bölcsőde
Mi kire hagynánk a gyerekünket, ha egy év után vissza kellene menni dolgozni (már ha van hová...)?

Ezek csak költői kérdések, s én csak azokra vagyok dühös, akik megakadályoztatták, hogy évekkel ezelőtt szorítsunk a nadrágszíjon... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Azt csinálnánk, amit sokan külföldön is. Elmegyünk dolgozni, és aztán a fizetésünk 80%-át elköltjük a bölcsire vagy a babysitterre.

De igazad van, nekem sem tetszenek ezek a dolgok. De azt is tudom, hogy valószínűleg nincsenek más lehetőségek.
Vendég

Jó reggelt mindnekinek!

Csak gyorsan bejelentkezek, mert ma délelőtt megyek NST-re.
Még zuhanyoznom is kell, Benit felébreszteni, elvinni bölcsibe...

Nem tudom mikor érek haza. Majd jelentkezem.

Ha Törpiri küld sms-t, de nem vagyok a gép előtt, akkor átküldöm valakinek.
Vendég

Jó reggelt!!

Cat!
Szorítok neked ma NST-n.
Én várom az üziket, rólad is, és Törpiriről is küldhetsz.
Átmentek a zenék este??

A megszorítások nagyon durvák lesznek.
Megértem, hogy szükség van rá.
De aki eddig is rendesen fizetett adót, és dolgozott, miért szívja meg ugyanúgy, mint aki csak ellébecolt.
És nekik, akik ezt eldöntik, nem kellene annyi millióból megélni, és olyan autóval járni. Ha mindenkinek annyi lenne, nem hiszem hogy bánnánk a megszorításokat.
De tény, így tuti még ennyi gyerek sem fog születni.

Nemlajos!
Ugye nem lettél beteg?

Nika!
Jobb volt a második éjszakátok?

Sissi!
Főzz valami fincsi tésztát, ha azt kívánod.
Én paprikés krumplit ennék.. napok óta

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Pici!

Akkor küldöm Neked az sms-t.

Köszi, a zenék átjöttek este.

Én személy szerint jobban bízom egy olyan vezetőben, akinek van tapasztalata a munkában, és nem egész életében csak politizált.
Ráadásul, igencsak sikeres volt fiatl kora ellenére, ebből is lett nagy vagyona.
Szerintem inkább döntsön Ő, mint aki azt sem tudja, mit csinálna, a nem lenne politika.

Megszorítások: Honnan tudjátok, hogy mik lesznek?
Vannak tervek, olvasni ezt-azt... De a megszorítás akkor lesz, amikor megjelenik a Magyar Közlönyben. Addig csak terv. Amit még ezerszer átdolgoznak, elvetnek, újra elővesznek.
Nem kell előre pánikolni!
Nem azt monddom, hogy nem lesz nehéz, sőt... De még nyugodjunk meg, és várjuk ki a végét!

Egyébként nem lehet megkülönböztetni, hogy ki az aki tisztességesen fizetett és ki az aki ügyeskedve mgpróbálta kikerülni az adó és járulékfizetést. Hiszen ez utóbbi kategóriába tartozik nemzetünk tetemes része. Ez Magyarországon nemzeti sport már.

Ma reggelre ennyit...

Mentem zuhanyozni.
Vendég

Cat!
Én sem akarok ezzel foglalkozni most.
Nem akarok fölösleges stresszt.
Majd ha odakerülünk, akkor főhet a fejünk mi lesz.
Örülök, hogy vannak megtakarításaink.
Örülök, hogy nem szórtam a pénzt, fiatal korunk óta dolgozunk.
És ha újra kell, akkor újra menni fogok.
Tudom, hogy az ország helyzete nagyon gáz. És valahogy rendett kell tenni.
Mert fölödnfutóvá válunk.

Várom az üzidet.

Apa este, felébresztette Dalmát, aki egész éjjel beindult, és rugdosott, persze apa elaldut, én meg nem bírtam.
A köldököm kicsit gáz lett. Puklis, és szélesebb mint tegnap.
Mit csinálhatott benn az én kincsem :D :D

picimami

Sziasztok, jó reggelt lányok :lol: :lol:

Képzeljétek kaptam bent a munkahelyemen a lányoktól ajándékot tegnap avent termosztáskát+cumisüveg és egy későbbre való csörös avent poharat (pont ezekről beszéltem tegnap) hát nagyon örültem neki :lol: :lol: :lol: nagyon aranyosak voltak :wink:
És tegnap bevásároltam a dm-be 16.000.-ért :roll: vettem én is még egy 4x80-as popsitörlőt (amilyet Nemlajos is) egy 2-4 kb liberot, cumit, cumitartót, melltartóbetétet (babylove-ost, szerintetek ez jó :?: ) a többi meg öblítő.....stb.

Kép
Kép
minimano74

Nemlajos jó hogy tegnap végigaludta az éjszakát Döme baba :wink:

Törpiri izgulunk érted :wink: :lol: :lol: :lol:

Nika örülök, hogy megvan a étkező mostmár csak szerelni kell :wink:

Picikém, szép lett a körmöd :wink:

Kép
Kép
minimano74

Gabi!
Nagyon aranyosak a kolléganőid.
Jó is hogy most kaptad meg. Nem lesz kettő belőle.
Gondolom megvetted volna tegnap, azt is.

Én nem ismerem a melltartóbetéteket. De szerintem nem lehet rossze egyik sem.

Gabi, neked már nincs hátra 100 nap sem.
aztaaaaaaaaaaaa
hogy rohan az idő

picimami

Gabi!
Köszi. Szép lett.
Ma a húgomat viszem kozmetikushoz, egy kis szemöldök igazításra, hisz tablókép fotózás lesz. :D

picimami

Hétvégén Eger rallye lesz.
Úgy várom. Erre apa morog, hogy ő oda most nem akar menni... :? :twisted:
Na mondom jó.. pedig olyankor annyi ismerős és barát, unokatesó kinn van, buli az egész.

picimami

Törpiri írt sms.
7.20-kor.
[quote]M írta:ár a szülőszobán vagyok... írok, ha van valami. Puszi

picimami

húúúúúúúúúúúúúú de izgi törpiri ügyesek lesztek :):) ma már kismamából anyuka leszel csodálatos :):)

picike igen a tegnap este szenzációs volt :) :wink: :oops: apával megszámoltuk a nagyszoba sarkait is felavattuk az ülőgarnitúrát ahol annó Gergő is fogant:) most már semmi akadálya hogy decemberben kétgyerekes anyuka legyek :)

gyereknek mutatom reggel az asztalt nagyon elcsodálkozott :):) tettszett neki édes volt nagyon :)

gabi: lehet olvsnak a babaneten a kollégák :wink: :wink: babylovos melltartóbetét nekem nagyon bejött bár nekem nem csöpögött vészesen a cicim annó

apa kollégája is szombaton oda megy egerbe rallyra :):)

nika70
Salgótarján

Köszi az infot Törpiriről megy a drukk, hogy hamar meglegyen Lili baba :wink: :wink: :wink:

Igen gondolkodtam hogy megvegyen de igy nem kellett :wink: :wink: Igaz hogy már nincs 100 napom se, de majd a végefelé meglátjuk még együtt is szülhetünk :wink: (tudod, lehet, hogy kisebb egy-két héttel a bébim, de már nem akartam változtatni a vonalzón) :wink:

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!

Ma nekem is zsufi napom lesz! 9-re fodrász 3- kor indulok a védőnőhóz, majd onnan át a diabetologiára és este 8-ra megyünk uhu-ra!!!

Piri! Nagyon szoritok! Ezerrel drukkolok! Már alig várom, hogy olyan sms-t olvassak, hogy megérkezett Lilibaba!!!!!!! Hajrá Piri mindent bele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pici!Köszi a hireket!
Látod?? A köldökről, meg pont tegnap beszéltünk?? Mily furcsa véletlenek vannak!!!!!!!

NIka! Nem baj, hogy még csa 1 szék és az asztal áll! Szépen lassan mindent a maga idejében!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
nócika

Nika!
Örülök, hogy jól sikerült éjaszkátok volt.
Kívánom legyen meg a gyümölcse.

Nócika!
Nem fáj, csak írtó ronda lett. :lol:
Csini leszel, hozz majd fotókat.
és persze a kicsikédről is.
Várunk vissza.

picimami

Gabi!
Lehet, hogy együtt szülünk.
Valamiért én is június utolsó napjaira szavazok.
28-30 között jó lenne :D

picimami

Most hívtam a védőnőmet.
Azt mondta, holnap a terheléses vérvételen, lehet háromszor fognak szúrni..
na ettől kikészültem :shock: :shock: :shock:

picimami

Sziasztok!

Törpiri:megy a drukk!!!Várjuk a hireket. De izgi ma tuti lesz baba :D

Most már én is érzem mindennap Ati mozgolódását.

Cat:kiváncsi vgyok mi lesz veled az nst-n. Hátha Marci is beindul.

Nika:örülök,hogy jólt telt az este ill. az éjszaka.REmélem összejön tesóbaba.Én amikor náazutón voltam megszámoltam a sarkokat és már 3n jöttünk haza :) kivánpm,hogy neked is beválljon.

Gabi: nagyon rendesek a kolleganőid.Már csak ezen a héten dolgozol ugye?
Vendég

Jó reggelt!

Ne haragudjatok, hogy tegnnap nem jöttem, de nagyon összegyűltek a dolgok :? és most már Yasemin is igényli a tényleges foglalkozást :) ülni kell mellette és magyarázni neki, játszani vele, Ő meg visszavigyorog, és olyan fejeket vág :roll: :roll: sőt utánoz :) ha kinyújtom a nyelvem, Ő is, ha nagyra nyitom a szemem Ő is..... :D

Cat! Remélem minden rendben lesz nállad is és egy héten belül Marcizol :) :)

Törpiri!!

Annyira izgi! :) :) :) :) Hú törnek elő az emlékek ezerrel!! :) :) :) sok erőt és kitartást nektek!! :) :) :)

Nika!

N agyon szép az étkező! :)
Hogy érzitek ott magatokat?
Igazi "otthon" érzés??? :P :P :P

Gabi!

Nagyon rendesek a kollégáid :roll:
A dm-es Babylove-os termékek nagyon jók. Ezt majd 5 éves tapasztalatból mondom! :) :) :)
Popsitörlő, melltartó betét, pelus....minden nagyon jó minőség, de komolyan :)
Gyógyszertárban pedig a Fixies melltartó betétet árulják, az is nagyon jó! nekem most mind a kettő van itthon!

Pici!
Siess haza, és hozd a híreket! :) :) :)
A rallye-n pintosan mit akarszcsinálni????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
csak nézelődhetsz több száz méterről, világos?? :) :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Sissi! Jobban vagy? Akkor el is múlt a betegség? Hála Istennek! :) :) :) De jó, akkor mostmár minden nap kapcsolta lehetsz Ati babával! :) persze eddig is volt kapcsolat, de ilyenkor olyan más :roll: sokkal szorosabb! :roll:

Nócika!
Képzeld, nekem is fáj a köldökömmeg körülötte. Terhesen nem fájt, bár teljesen kifordult a szülés előtt pár héttel! :? de nem fájt, most meg igen :? gőzöm sincs mitől :?

Zsu!! Merre vagy? Hogy vagy?

Kép Kép Kép
asiye

Pici!
Gabi!
A végén mind a kette június 30-án a szülinapomon szültök??? :P :P :P Dalmával és Mírával tartom majd a szülinapom! :lol: :lol:

Nemlajos!

Hogy vagytok? Jó tett gondolom a Duna parti séta testileg-lelkileg! :)
milyen volt az éjszaka?

Cat! A z utóbbi napokban annyira érezhető rajtad a szülés közeledése :roll: komolyan :) érezhető a magadba fordulás és minden, amit nem tudom szavakkal megfogalmazni, de emnlékszem milyen :) hát! Szerintem jövő héten ilyenkor, már 4 topic babának lesz! :) :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Na mikor van egy kis időm és idekavarodok, egyedül vagyok??? :( :( senki sincs akkor megyek! reggelizni kéne úgy is

Kép Kép Kép
asiye

Asyie Drága!
Majd csak 13-kor megyek el itthonról. Addig vagyok.
Most hajat mostam stb..
Meg anyós húzott föl, fákat akar ültetni a telkünkre.
Aztán mondtam neki, lehet majd építünk rá, és nem merészeljen semmit csinálni vele, mert a MIÉNK!
Sírva fakadt. :evil: :evil: :evil:

Nem akarok most vezetni, és beülni sem senki mellé.
Csak kinn lenni.
Voltam már anno navigátor...
Uncsi bátyám rallyzik. :D

Édes lehet Yasemin.

Én nem bánom, ha a szülinapodon születik meg Dalma.

picimami

Sissi!
Igen már csak 4 napot dolgozom :wink: :wink: :wink:

Asiye,
köszi az infot :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Én itt vagyok :D

picimami

ehh...
először is: jó reggelt.
Gabi, a melltartóbetét jó (de nem mind jó ám, Pici, a tescoban árult - nem tecsós - pl. rettenetesen szar), de éjszakára, ha szoptatsz is, nem túl praktikus az sem, én most úgy kerestem meg reggel őket szerteszét a nappaliban...
Igen, nappaliban, mert megint száműztem magunkat, mert Döme egy öngeneráló csapdát állított.
Nem alszik el, csak cicin, de mire elalszik, túleszi magát, jönnek a görcsök, tekergőzik, aztán ha nagysokára megnyugszik, megint kell neki a cici. Nem eszik sokat belőle, de annyit igen, hogy újra jöjjenek a görcsök...
No, tegnap finoman utalt rá a Zuram, hogy:
1. túletetem a gyereket
2. elkényeztetem a gyereket
3. türelmetlen vagyok a gyerekkel
mindezt forgolódva, sóhajtozva, hogy ő nem tud pihenni (és ez a lámpa se világítson, ha nem szoptatsz - kis éjjelilámpa az ágy mellett, elsötétítve...)
Szóval kivonultam a nappaliba.
Valamit nagyon elrontottam, és nem tudom, hogy kellene helyrehozni. Próbáltam már tegnap éjjel a cumit is, hátha bejön, de Döme öklendezni kezdett tőle...

A másik: a dm-es pelusból is kifolyt reggelre a pisi. Úgyhogy nem a pelus a hibás, ezt is én rontom valahol el :cry:

És hogy teljes legyen az összhang, most reggel a Zuram negyed óra alatt bealtatta a kiságyba Dömét... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!
Biztos igazad van. Bár én erre nem is gondoltam, a tesco-s minőségre.
Én nem járok oda.
Én a DM-es, és a patikai, vagy Avent márkákra gondoltam.
De köszi, hogy mondod, ezeket tuti nem veszek.

Ne hallgass a férjedre.
Ő csak este van veletek, és éjjel.
Te nagyon jó anya vagy.
És Dömével is rendeződni fog szépen minden.
Lehet valami olyat ettél, amire neki érzékeny a pici gyomra.

picimami

Nemlajos:nem hiszem,hogy te rontottál volna el vmit.
Pelus dolog többel kell próbálkozni más tippet nem tudok adni.Próbáéltad már a pamperst,lehet,hogy Dömének az válna be.

Apa még alszik mi meg lassan megyünk sétálni majd a játszira.
Vendég

én így szűmoltam meg a sarokokat:
1-2-3-4 tesóbaba köztünk légy :D:D:D:D:D:D:D:D

asiye alakul a dolog :) a konyhám is készen van már csak még pár ruha van még szanaszét dobozokban de majd lassan az is a helyére kerül :):):)
dm-es popsitörlőt használok én is már két éve nagyon szeretem fehér sárga zöld mind ki lett próbálva de igazából mind jó volt :)

nika70
Salgótarján

nika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos tegyél fel egy számmal nagyobb pelust lehet már kicsoi neki :D:D:D

na és akkor képek elsőre két régebbi kép mármint a régi lakásban még aztán jön pár új de sok lesz előre szólok :):):)

Kép Kép

akkor anappali előtte kettő és utána kettő :)
Kép Kép Kép Kép

a mostani háló és utána amibe majd leszünk később :)

Kép Kép

konyha: a szekrény az gyári darab
és a félkész ebédlő
Kép Kép

és akkor Gergő a kis kapcsolgatós:

ezt grátisz
Kép

na jó sok egyenlőre ennyi :)

nika70
Salgótarján

mondjuk a konyha sem igazán így néz ki már :):):) ez még a pakolás előtti kép :):):)

nika70
Salgótarján

hú, Nektek is van ám lomotok! :shock: De jó, hogy mi már majd' mindent kipakoltunk :D

Te Nika, miből van az a padló a nappaliban? Én még ilyet padlónak nem is láttam, de ide látszik, hogy baromi jó meleg lehet :shock: :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos a lególcsóbb padlószőnyeg :wink: :wink:

nika70
Salgótarján

Nemlajos!

Dehogy rontottad el!!

Az tény, hogy a babák érzik, ha az anyuka feszült-fáradt-ingerlékeny,és a mi a legfontosabb, ha nem magabiztos!
Míg egy férfi nem anyal olyasmint mint mi Nők. és még csak nem is feszült, mert Ő fellöltözik és kimegy emberek közé, és nem az Ő feladata a következő 12 órában a kicsi ellátása.
Egyszerűen felkapja és elaltatja :shock: ez sokszor volt így nállunk is a Hamzánál annó, pedig ő sem volt nagyo sírós, de apánál hamarabb megnyugodott és bealudt.

Túleteés??
A baba nem feltétlenül éhség miatt akar cicizni. van az amikor csak anyázni akar. Ezt nevezik :KOMFORT CICI-zésnek. Nekem annó azt mondta a védőnőm, hogy hagyjam, de ne túl sokáig.
Döme egy olyan kisfiú aki nagyon vágyik az anyai közelségre. Nem minden baba ilyen, épp úgy változóak mint a felnőttek.
Itt van nekem a kislány, negyede annyi foglalkozást sem igényel mint annó az Alper.

És nállunk is volt száműzés mikor alper kicsi volt, bár akkor APA volt kiűzve a kisszobába.

Kép Kép Kép
asiye

nika, ez padlószőnyeg??? :shock:
De hát úgy néz ki, mint a préselt fa! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nika!

Nagyon édes Gege!! :lol: :lol: ahogy alszik :roll: :roll: :roll: nállunk Alper ilyen kapcsoló mániás :)

Szerintem a konyhát is ki lehet csinosítani, szerintem bármit amit vesztek bele, a legapróbb dologtól-fogpiszkáló tartó-sószóró- színeset vegyetek,és akkor egyből otthonos lesz, bár fehéren meg szép tiszta :)

Kép Kép Kép
asiye

asiye, hát igen, pont azon kámpicsorodtam el, hogy milyen türelmesen altatja, én már biztos, hogy feladtam volna...
Lefekszem, jobb, ha végre alszom egyet egyedül az ágyban, amíg megtehetem (napok óta nem volt ilyen)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

tedd azt! :) szép álmokat! :)

Kép Kép Kép
asiye

Ja! Nemlajos!
Ha van erőd és időd, este azért világosítsd fel a párod, hogy legyen olyan szíves ne mondjon ilyenek, mert akkor még inkább azt fogod érezni, hogy nem vagy "jó" anya, és akkor nemhogy nem lesz önbizalmad, hanem a meglévőt is elveszted!

Bocsi, de az agyam eldobom mikor a férfiak kritizálják a nőket, pláne hogy azt sem tudják miről beszélnek!! :evil:

Kép Kép Kép
asiye

Föltettem az ebédet. hajat mostam.
Most reggelizek végre.

Sissi!
irigy vagyok ám. De jó neked a párod otthon van 3 napig.
Bár én is megélhetném ezt egyszer.

Nika!
Nagyon szépen alakul a kis lakásotok.
Gege nagyon kis csibész ezzel a hajjal.
Édes nagyon.

Nemlajos!
Jó pihenést.
És igaza van Asyienek, apának mond meg, nem legyen ilyen kőszivű...

picimami

asiye: majd akarok a szekrény ajtókra a konyhába öntapadós tapétát tenni amíg nem lesz pénzünk újra addig ezzel dobom majd fel :):):):):):) de majd csinálok friss képet csak az lemaradt már van bent két ibolkám is az asztalon :):):):)

nika70
Salgótarján

Nika!

Bizti szép lesz! :) :) :) :) Hionnan van az ibolya? Apa hozta jándékba, :)

Pici! Mit főzől?
Én krumplis tésztát.
Mindjárt kész, aztán készülünk Hamzáért.

Anyósod mért nem megy jótékonykodni, és ültetget fákat köztereken, parkokban??? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vajon mi lehet Törpirivel??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
na megyek! ha alszanak a fiúk jövök! :)
puszi

Kép Kép Kép
asiye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: