A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Jajj ezek a lányok de szépek! :D Meg persze András is! :D

volt egy kis kárpótlás, 4-8ig csend volt...képzeljétek, most először történt hogy fekve sikerült megnyugtatni! Egyszerű hátsimivel! :shock: :lol:

Pandus a mi taknyunk fehér, az is lehet hogy tej, és így már érthető hogy azért csak éjjel van mert akkor félkómában eszik és felszippantja. Jó kis tortúra ez éjjel.

Zümis én gondolkoztam ezen, usa-ban rutin úgy tudom a metélés, állítólag nagyon egészséges. Sajna nálunk van is fütyigond Znek, sztem Oli sem ússza meg :( úgyhogy elgondolkodtató.

Andus nekem is van hogy estére elmegy a tej, ilyenkor 30-40 ml tápszer megoldja a gondot. Zéti esete után nincs lelkifurdim a tápozás miatt.

Ladmon ez jó, a vatera! :lol: Én azzal ijesztgetem őket hogy elcserélem két lányra, persze darabját! :lol:

Zsancy a nyugibogyó az sima egyszerű kamilla amit teában is kap a baba, nem szedáljuk le vele, csak lazít :D

Pihiszék: szerintem kb addig jó amíg szívesen ül bele. Z 13 kg és úgy tűnik bírja a miénk, Z néha beleül.

Andus engem is kiborít a politika. Azok szívnak akiknek családjuk van és dolgoznak. És a legidegesítőbb hogy ezt nyíltan ki is mondják!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Z megkapta ma a pneumo oltást, majd mesélek de a doki azt mondta nem lesz semmi, még láz sem. Úgy legyen. 2x kell ismételni, legközelebb 2 hónap műlva, az utsót pedig valamikor jóval később.

Icipici Oli baba 5270g :shock: 8) A védőnénink majd' elájult 8)

Ha sikerülne letenni csöppömet lőnék fel képet, van cuki :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Petra olyan kis ennivaló, és egy igazi mosolyt is sikerült elkapni!!! :D

Adri szintén, egész nagylányos már, de őszintén megmondom, engem a férjedre emlékeztet, Stelly!

Andrisnak ez a sok haja!!! Nagyon helyes. Bizony, akad itt konkurencia! :wink:

Ladmon: Igen, én mindig kettőből. Egyszer próbáltam egyből, de akkor nagyon hamar megéhezett... :( Miután nálunk egy cici 15-20 perc, ezért szerintem hátsótejhez is jut szépen... :wink: (Nekem az csodálatra méltó, hogy egyes Babák ilyen korban 10 perc alatt végeznek... Nálunk ez lehetetlen kategória. Nem baj, addig is kiolvasok szoptatás alatt pár könyvet. :lol: )

Andus: És egy év gyed, egy év gyes??? Utána kire hagyom Bogyót, ha nem kapunk bölcsit mondjuk??? (nem beszélve arról, hogy nem nagyon vagyok bölcsipárti) :evil:

Andus: Én egyszer egy napig nem ettem húst, és akkor volt az esti megzavarodott és éhes esti ordítás. Hogy van-e összefüggés, nem tudom, az tagadhatatlan, hogy a hús és az édesség iránti vágyam óriási...második sajnálatra méltó kategória... :oops:

Én négy óránál többet nem aludtam még egyben, mióta Marcus megszületett, de sebaj, lesz ez jobb is, és különben is, most a Gyermekem jólétének megteremtése az elsődleges feladatom. Egy olyan 15-20 évig... :wink:
(És csak egy kicsit irigykedem Stellyre! :lol: )

Julcsi

KépKép
julcsi-79

zsancy!
a chamomylla nem nyugtató. hasfájás ellen van. elsősorban fogzás okozta hasfájás ellen, de van akinek normál pocifájásra is jó. tehát nem arról szól a dolog h "lenyugtatózod a babát"- egyébként a homeos cuccok teljesen természetes anyagokból készülnek, nyugodtan adhatod neki Te is. ajánlom a www.hompeopatia.info.hu oldalt, ott nagyon sok info van, ha gondolod.

andus!
én nagyon el leszek keseredve, ha a gyed a baba 1 éves koráig fog járni, két éves kora helyett! az nagyon sok pénzkiesés! ez akkora szemétség lenne. az a baj h mi magyarok nagyon birkatürelműek vagyunk. görög barátaim már akkor az utcára mennek, mikor a paradicsom árát fel akarják emelni! mi meg csak nyelünk és fizetünk. én nem vagyok utcára járó típus, de most talán én is elmennék. nem elég h már most dolgoznom kell itthonról, h kicsit több pénzünk legyen!!!!! és akkor még ez is? :twisted: teljesen egyetértek, mérges és szomorú is vagyok egyszerre.

megyek inkább sétálni... olyan szépen süt a nap....

KépKép
hugic

ja! kajatéma!
én már megeszek mindent. nem vok hajlandó állandóan azon törni a fejem h mi lenne a jó. anyáink is megettek mindent. sztem ez nem a kajától függ, hanem h esetleg vmelyik baba érzékenyebb bizonyos ételekre, vmelyik meg másokra.
pl a borsófőzitől semmi baja nem volt Marcimnak, pedig mennyire óvtak tőle.....

KépKép
hugic

Julcsi ez még a másik a karma mellett amivel éltetem magam, hogy most alakul ki a kötődés meg az érzelmi biztonság meg a kis lelke meg minden ilyen nagyon finom dolog, és meghálálja magát hogy pl ilyen sokat van karban. Szerintem legalábbis tényleg meghálálja majd magát a cipelés. Aztán meg majd ha lesz jó pár hónapos (és 100 kg :? ) akkor szépen leszoktatom. Z is sokat volt ölben és valahogy csak leszokott :lol:

Kép höcsögpofi :D

Kép a Nothing Else Matters megy a rádióban és nagyon beleélem magam :D

Kép úúúgy bebokszolok egyet ha kell :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kaja: éppen vaníliás pudingot ebédelek :oops: 8) Mindent megeszek mert valóban sok olyan van mint neked Hugic a borsó, hogy sok babával kiszúr de a tiéddel nem, és ha nem kóstolod meg akkor kihagynád pedig nincs vele gond. Igaz ez így kísérletezés, de az a babának is jó ha szélesebb a kajarepertoár ami anya megehet. Nekünk a parcsileves volt amitől tartottam de bevágtam egy nagy adagot és semmi baj nem volt. Én személy szerint kísérletezek olyannal is amit nem javasolnak, ha jelét látom a hasfájásnak akkor többet rá se nézek, de eddig tulképp nem is nagyon van ilyen. A csokitól pöttyös lett de csak ennyi.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

kicsit probálok olvasni, bár nem garantélok semmit.
mandarin fél 9töl negyed 8ig aludt 1 szünettel. de jo volt ilyen sokat aludni.
ugy figyel már ha beszélünk neki, néz uténunk és magyaráz. tiszta boldogság! elértük az 5kg, pontosan nem tudom mert a nprmál mérleggel szoktuk.
tegnap nagyon pörögtem. mindent kitakaritottam, fözetm, sütöttem vasaltam. kicsit nyogodt a lelekm.
ja és esett vagy 20cm-t éjjel a ho. ugy uuuuuuuuutálom már!
stelly: én is akarom h aludjon végig mandarin. jött ez magátol vagy mit csináltál?
elif: nálunk is van h nem jön, olyankor szoktam kicsit mozgatni, lefektetem, majd vissza. egy idö után mindig jön. és azt olvastam, h a baba bal oldalát kell simogatni, mármint ha veled szemben van. a hüvelykujjam a poci feléje a többi a háta felé néz és föl-le szoktam kicsit masszirozás szerüen.
bogi: füge baba nagyon vagesz!
zsancy: nagyon édi petra! én is meg szeretném vennia rubint rékát. te tornázol már? én is odafigyelek mit eszek, de mindig van vmi. én elöre fel szoktam irni a heti menüt, igy a férjem is gondolkodhat kicsit velem. igy egyszerübb. én sem ismerek ilyen homeos dolgokat.
andus: nálunk is tiszta pötty az egész feje, már ott is kezd ahol haj van. ez normális?
itt muskátli, na majd anyáknapjakor kapom meg én az enyémeket. ojaj ti meg már kiraktátok
andus: teljesen igazad van, bár én annyira már nem vok képbe a dolgokrol otthon.
vtunk sétálni azota nem hajlando aludni, biztosan tul szép lett vna a nap, mert eddig olyan jo volt minden, ugy történt ahogy az a nagykönyvben meg van irva.

Kép
Kép
nicko

Na megvotl Füge első csavargása, mama dolgozója, Cora, anya melóhelye. Mindenhol körbeállták, hangosan dumáltak hozzá, de hangja sem volt. Még vigyorgott is mint a vadalma.Na a végére elfáradt mert már éhes volt és akkor sírt egy picit. Hordozóban aludt, kocsi elindult aludt, mire hazaértünk aludt. Álom!!!!! tök jó volt vele, pedig olyan parásan indultam el,hogy mégis mi lesz.

Stelly: Fügét aztán becézem mindennek ami a számra jön: cseppem, bogárka,mazsola,...mindennek, éppen mit csinál..Adri kéztartása nagyon édes, Fügcsi is szokott ilyet és zabálnivalóak.

Panna: Mi első naptól külön alszunk - illetve első éjszaka franciaágyban velünk aludt,mert nagyon nyűgős volt, - nálunk nem is lett volna megoldható az együtt alvás. Én is minden nyöszörgése ugrok és nézem, de neki is jobb és neked is jobb lesz. Én így gondolom, az az ő kuckója a háló pedig a tiétek.

millye: András nagyon édes!!! Amúgy te küldtél valami "anya kedvence tündér bűbáj jó kislány vagyok " manót???. Tegnap leraktam kiscsajt kaja után az ágyába, tök nyüszi volt és anélkül hogy bementem volna hozzá 20 perc alatt elaltatta magát. Reggel kb. 40 percig csöndben nézelödött kaja után majd elaltatta magát. Nem győztem ámuldozni. Estére és holnapra és mindig kérem a MANÓKAT!! De küldjük ám tovább Kaandihoz, Gerendai Zsuhoz, Amyhez és mindenkihez akinek nyűgös a babája.

ladmon: csatlakozom Kaandihoz, jó a stílusod!!!! A fülét én a kórházban lövettem ki, szerintem még mindig jobb ha már szeretnék neki mint pár hónaposan. Nekem nagyon tetszenek, zabálni valók vele a kislányok. Éjszaka hason altatod? Én mégnem mertem.. :oops:

zsancy: A kaja nagyon gáz, nekem is anyuék elmondtak mindent hogy mit nem ehetek és nagyon szűk lett az amit ehetek. Nem is tudom miket főzzek magamnak. Nekem azt mondták madártejet se,mert sok tejet nemlehet, ti meg írjátok hogy attól dől a tej. Ma azt eszem!!!

zsu: van muskátli? nekem is van árvácska a teraszon. Asszem legalábbis mert én virág gyilkos vagyok, anyu hozta nekem.

andus: Politika..........felháborító, de tudod egy évük van és ezalatt minden szart a nyakunba zúdítanak, nekik már úgyis mindegy.

gerendai zsu, ladmon: HAJPÁNT: a vastagabbat a C & A-ban vettem a baby cuccoknál, a vékonyabb kivitelek a kincsiből vannak, de azokat kaptam. Egyébként passzé anyagból lehet nekik csinálni.

Na regénynek vége,megyek pihizni.

Kép
budabo

Zetibebi: Oli is nagyon helyes! Édes pofikat vág :lol:

Julcsi-79: Azt én is látom, hogy van konkurencia mert nagyon szép az összes baba! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

nicko: köszi.

Tornával tévedtem nekem sem Rubint Réka van,hanem valami régi cucc, de jónak tűnik belenéztem már. Van rajta babamasszás, regeneráló torna, baba torna.

Kép
budabo

Budabo: Én küldtem a manót :lol: :lol: :lol: te kérted és én küldtem!
Örülök, hogy jól sikerült a munkahelyi látogatás! Ugye, hogy nem tettek megjegyzést rád? Kár volt izgulnod! Biztos dicsértek is , hogy jól nézel ki! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Ladmon: megkérdezhetem, hogy mi a szakmád? Bocsi, de ez valahogy nekem kimaradt.
Egyébként a fülbelövéssel kapcsolatban igazad lehet, de azért szerintem biztos lehet úgy is, hogy ne okozzon akkora traumát a gyereknek. Ha szeretné majd felkészítem rá, hogy nem egy kellemes élmény, de tényleg azt gondolom, hogy bőven ráér még. Aztán lehet, hogy tévedek... 8)
A nővéremék is már 1-2 hónaposan kilövették a kislányuk fülét, aztán hónapokig sebes meg gyulladt volt neki.... szerintem egy kicsi babához annyira nem is illik, de ez tényleg csak privát vélemény.

Mist: ezek után már tényleg kihagyjuk a BCG-t...

Panna
pandusika

Millye, milyen hódító egy kishapsi András :) Nagylányod sokat segít körülötte?

Ladmon, mit dolgozol, hogy TBC-s emberekkel hivatalból találkoztál?

BCG-oltás: na a cikket nem olvastam el, de persze belehergeltem magam a parába (idióta vagyok, tudom). Nektek hogy néz ki az oltás helye, Látszik még? Mert ma mintha valami kis trutyi jött volna belőle, szerintem attól lett egy kis folt a body ujján Adrinak. Meg még mindig dudoros és piros, és furcsa hegszerűség van rajta. Kicsi, de nem valami csini :(

Zsancy, én úgy vagyok a kaja-témával, hogy eszem szinte mindent, csak mértékkel. Szóval nem iszom literszám a tejet, de két deci kakaó van, hogy lecsúszik reggelire. Vagy ha egy négyszemélynyi kajába kell mondjuk egy deci tejszín, akkor abból azért eszem. Meg a gyümölcslevektől is kész van Adri pocakja, de azért minden nap megiszom egy pohárral, hogy ne csak vízen éljek, és annyitól nincs baj.
Átadtam Adrinak a puszit :D eleinte nem nagyon kentem semmivel, csak az esti fürdetésnél szépen megmostam, de mikor elmúlt a pirosság, nagyon száraz maradt a helye, ezért elkezdtem a gyógyszertári testápolóval kenni neki, és úgy vettem észre, mintha a pirosság is hamarabb elmúlna, meg a szárazság is jelentősen javult. ZVera írta asszem korábban, hogy ő Sudocremmel kente Olivérnek, és attól is jobb lett neki.

Zsuzsi, Kaandi, jaj ha tudnátok, ezt milyen örömmel olvasom :D eddig mindenki azt mondta, hogy tiszta apja :D

Andus, az egy év GYEDen én is kiakadtam. Főleg ha az ember szeretne kistesót, akkor hogy megyek vissza mondjuk fél évre dolgozni? Meg hova? Merthogy a GYES olyan kevés, hogy nem lenne pénzünk a törlesztő mellett enni...
Arról nem beszélve, hogy tizenhét éves korom óta húzom az igát, mindig bejelentve, rendesen leadózva, és eddig nem látom, hogy hova megy a rengeteg lóvé, amit levonnak. Bezzeg ha valaki szül húsz gyereket, beadja őket nevelőintézetbe, a testvérek meg kiveszegetik őket, szép kis summát kapnak érte... az ilyeneknek is lehetne valami értelmes korlátozás...
na befejeztem a bosszankodást.

Nicko, magától jött Adrinak, nem befolyásoltam. Ha sírt, felkeltem, adtam enni neki mindig, nem hagytam sírni vagy ilyesmi.

KépKép

KépKép
stelly

Na hazaértünk, Manó tök jól viselkedett, még a Brendonba is beugrottunk, kapott új rucikat! :lol: Férjem pedig kiment ültetni, nagy kertész a Drága! :lol: Én meg lesem Bencust mikor kel, mert már 4 órája nem kajált!

Millye, igen balkonládába lesznek kint az erkélyen! Hétvégére jó időt mond, olyan jó lesz kiülni Bencussal a virágok közé! :lol:

Andus, teljesen igazad van, én is kiakadtam ezen az újabb fájdalmas csomagon! Szerintem Gy. fogja irányítani a háttérből B.-t! :evil:

Ladmon, van amikor már én is két ciciből szoptatok, és ahogy Andus is írta, amelyikkel befejezted, azzal a cicivel kell elkezdeni a következő szoptatást!
A stílusod pedig nekem is nagggggggggggggyon bejön, jókat szoktam derülni! :lol:

Pihenőszék: miénk kb. 2 éves korig jó, mert utána hintaszékké alakítható!

Zétivera, olyan édes Olivér!!!! :lol:

Bogi, örülök, hogy ilyen jól sikerült a kiruccanás! :lol:
Van bizony muskátli, férjem most ülteti! :D
zsu83

Eszter, nálunk egy kisebb piros kisebb pötty van a bcg helyén, doki szerint teljesen ok az oltás, szépen megeredt!
Bencus pöttyei is ugyanilyenek, elmúlnak és száraz marad a bőre, doktornéni gyógyszertári testápolót javasolt!
zsu83

Annyira nincs időm jönni hozzátok... :?

Kaja: én is megeszek mindent. Egyébként Oli már nem szopizik egyáltalán... :( A sok gyógyszertől teljesen elapadt a tejem.
A tápszert nagyon szerette eddig is, szóval szerencsére ezzel
nincs gond. Lement rólam az utolsó plussz kiló is. (de azért ne kövezzetek meg :D ) Szóval most az eredeti 54kg van. :lol:

Oli nagyon sokat mosolyog, igazi kis tündér, mindenki annyira imádja. :D

Kép

Kép
gjéti

Kinek kell az álommanó? Képzeljétek itt járt!!! :D Olivér két órától aludt, most ébred! :shock: :lol: Juhú! Na szóval van egy felesleges álommanóm, hova küldjem? :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Stelly ez azt jelenti hogy megfogant az oltás, tehát jó, ahogy Zsu mondja. :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszönöm szépen a kaja tanácsokat!Akkor én is probálkozok!Csak én nem szeretném ha fájna az a fránya pocak...de igazatok van honnan tudjam hogy fáj -e ha ki se probálom.

Nicko:Nagyon köszi azt ötletet... :D elöre megirni a menüt!Ez tök jó!Hogy nekem ilyenek nem jutnak az eszembe... :cry:
Hugic:Köszi a linket,és a felvilágositást.Honnan jött ez hogy "nyugtató"nem tudom....ennyit az én homeos ismeretségemröl.De fö hogy fel lettem világositva :P

Oltás helye:
Nekünk még igazábol semilyen...majd most fog alakulni.De a dokibácsi szerint ha váladékozik csak le kell törölni.Szigoruan tilos leragasztani.És hogy fürdésnél hab ne érje az oltás helyét.(nekünk ezt tanácsolták)
Torna:
Sajna még nem tornázok :cry: Öszintén bevalom lusti vagyok hozzá egy kicsit :( Pedig kéne..legalábis szerintem addig amig még nem véglegesedet a csüngő hasam és a megereszkedet bört könnyebben tudom regenerálni.Amugy is nagyon zavar mert mindig kockás pocim volt...most meg. :shock: Szörnyü.
75kg al mentem a kórházba szülni(+30kg)de végre már csak 55kg vagyok.Nekem még ez is sok :? De szinte ez mind viz volt ami rajtam volt.Csak a hasamal kéne valamit kezdeni....mért nem lehet ugy hogy csettintek egyet azt el is tünt :wink:
De amugy van sok Rubint Réka tornám is....csak nem találok ingyenes tárhelyet....Pedig szivesen felraknám nektek ...és akkor nem kell megvenni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Nagyon nagyon köszönjük a bókokat!Nagyon jól esnek!

Annyira jó...3/4 19-óra van és még 1000el világos...annyira jó és még "süt"a nap is...végre jön a tavasz :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Bence felébredt kajált, és most megint szunyál! :D

Gjéti, sajnálom, hogy már nincs tejcsi! :cry:

Zsancy, hát nekem se kockás még a hasam, egy darabig szerintem nem is lesz! :(

Zétivera, örülök, hogy odaért álommanó!!!!!!!! :lol:
zsu83

Marci-mosoly két változatban :D

Kép Kép

Julcsi

KépKép
julcsi-79

zsu: na nálunk se férjem se én nem vagyunk nagy kertészek...a lakásban se nagyon marad meg semmi, nagyon meleg van.

millye: na dícsérni nem dícsértek, diszkréten pislogtak a hasamra, de megjegyzést nem tettek. Na álommanó délután is itt volt, férjemet megkértem vigyázzon rá az udvaron én meg pihizek. Érdekes módón nála 1 órát aludt és állítólag utánna nyügösködött :twisted: idáig mindig 3 órát aludt kinn. Felhozta ahogy kézbe vettem bújt hozzám és rajtam aludt még egy órát. Szerintem a ....férjem egyszerűen megunta a mellette ücsörgést. :twisted: Manócskát kérem vissza még mára kétszer.

Kép
budabo

Zsancy, azt tudnád tenni, hogy regizel mondjuk a www.extra.hu oldalon egy tárhelyet, és oda ftp-vel fel tudod tölteni, vagy webes felületen is talá fel lehet.
Utána a közösbe beírod mindenkinek a felhasználónevet, jelszót, és le tudjuk tölteni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus amit írtál, reggel óta ezen agyalok és bosszankodom én is. Csúnya világ vár ránk, nem tudom, h miért nem a saját pénzükkel foglalkoznak először....és stb... :twisted: :twisted:
Nicko ugye olyan jó érzés, mikor mindennel végezni tudsz amit betervezel, na meg ilyenkor mintha valami tavaszi nagytakarítási láz is rámtörne úgy érzem. Ha meg jó a baba és elkészülsz különösen jó érzés,nem félig vagy kapkodva... :lol: Szeretem ha rend van körülöttem.
Ma 2x voltunk sétálni, 3 körül és kb 1 órája. Jó nagyokat horpaszt szokásosan a levegőn, lassan behozom már.
Oli is nagyon cuki,főleg a bokszoló tetszett nekem! :lol:
Ma meg folyós (olyan napközis) tejbegrízt ennék sok*sok kakaóval, az is tejszaporító ??? :lol: vagy csak sejhajnövelő? :lol:

Kép
kaandi

Sziasztok,

Remelem van meg, aki emlekszik rank... :wink: Bocsi, hogy eltuntem, de nagy volt nalunk a joves menes es semmire nem volt idom. Volt itt a batyam, azutan anyukam es itteni latogatobol is volt eleg - kollegaim, barataink stb.

Kb. ket hettel vagyok lemaradva visszaolvasasban, mert meg arra sem volt idom. :( De majd igyekszem, mert nagyon erdekel, hogy kivel mi van.

Megmondom oszinten nagyon orulok, hogy vegre megint csak magunk vagyunk. Asszem a ferjem is haszonloan erez, mert mara szabadsagot vett ki csak, hogy velunk lehessen. Anyukam egy kicsit tulzasba vitte a gyerekkel valo foglalkozast es a parom egy kicsit kirekesztve erezte magat. De marol minden a regi.

Ma vagyunk 6 hetesek! 8) Furdoszobamerleggel megmertem a manonkat - ezek szerint 5.4 kg! 8) Az biztos, hogy etvagya az van rendesen, de nem dagi, hanem inkabb hosszu. A mult heten mar a hasarol is atfordult a hatara - egyszer jobbra, en visszaforditottam es balra is megismetelte a produckiot! :lol: Anyai szivem ott dagadozott. :D

Most alszik, megyek megprobalok visszaolvasni... :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Jucsi a Te kis Marcid is olyan éééédike!!!!! Jól sikerült a mosolyról a fotó!! :lol:
Hajni, hogyne :Te kis topic indító!! Nagyon ügyesek vagytok,h így forgolódtok!

Kép
kaandi

2 hét elmaradás, húha lesz az jó néhány óra mire a végére érsz, tapasztalat......jártam így én is :lol:

Kép
kaandi

vera
ugyan már régen felkínáltad, de most idejöhetne vmi nyugimanó-álommanó.
a sétán kívül egyszer aludt ma kb 2,5 órát (akkor tudtam dolgozni) azt ennyi. azóta és előtte csak a sírás megy, de már végképp nem tudom eldönteni mi a baja. már kézben is sír.... bizonyára elfáradt, mert tejjel telerakta a pocakot rendesen......
:(

KépKép
hugic

Andi - koszi! Biztosan beletelik egy idobe, de nem akarok lemaradni, hogy mi volt az elmult ket hetben.

Ja a fordulast azota csak egyszer ismeteltuk meg, azt is a paromnak es a szofarol akart legurulni :shock: Szerencsere apa resen volt es elkapta, de az biztos, hogy nem lehet mar magara hagyni.

Toltottem fel kepeket, de ide is beteszek egyet. Ez most a kedvencem. :lol: Furodni ugy tunik nagyon szeret, pedig nehany hete meg orditott tole...
Kép

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajni: Jó, hogy újra jelentkeztél!!! :D
Nálunk is pont ez a helyzet, a fürcsit három hétig ordítás kísérte, ma viszont olyan kézzel-lábbal lubickolást rendezett, hogy öröm volt nézni... :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Bencét úgy kellett felébreszteni fürcsihez, 3/4 9kor szopizott, és beájult! Csak éjszaka is aludjon! :roll:

Julcsi, nagyon édes Marci mosolya! :lol:

Bogi, télen nekünk is ki szokott száradni egy-két növény a lakásba, mert nagyon száraz a levegő a kp-i fűtés miatt! :?

Hajni, jó hogy írtál! :lol:
Nagyon jó a fürcsis kép! Bencus is nagyon szeret fürödni! :lol:
zsu83

Lányok, nektek van úgy, hogy fürdés után reszket a babóca?
Zétike minden este úgy rezeg, mikor törülközünk, pedig megy a hősugárzó a szobában, meleg van... :?

Hajni sziaaaaa, húúú, de rég voltál!! Nagyon édes a nagyfiú!

Julcsi, Marcibogyes is nagyon édes, és milyen széles szájjal vigyorog :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Lányok, nyugtassatok meg....
Zétike délután két óránként cicire kéreckedett... Este 7-kor, fürcsi előtt megevett 70-et, ha jól mértem, aztán fél 9-kor már csak 50 volt a ciciben :( Egy darabig nyekergett, de aztán beájult.
Ha nagyon kevés lenne, éhes lenne, ugye nem tudna aludni, hanem sírna? :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: Ha éhes lenne, egyre jobban sírna. Marci legalábbis így viselkedik, és szerintem Zétike is... Nyugodj meg, ébred, ha éhes! :wink:

Nyugodalmas jó éjszakát!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gyötrelmes, üvöltéssel fűszerezett délután után azért még bekukkantok!
És asszem beszállnék az álommanó csereberébe! A miénk elveszett valahol. Egész délután üvöltözött, de úgy, mint hugicnál. Aludt ugyan egy-egy órát, de aztán újrakezdte. Még most is hallom, hogy fent van...

Hajnski: én már pont hiányolni akartalak! Nagyon édes a... Mi a beceneve? Vagy lehet, hogy nincs is? Hogyan szólítjátok a kissrácot?

Panna, Stelly: én biza szociális munká volnék , szóval láttam én már karón varjút!! :D (TBC, cigó, ezergyerek, munkanélküli, amit csak akartok... 8) )

Ide nekem a tejbegrízt (de nekem jó sűrűn...)!!

Húú, és van ám gáz! Rádobtuk este a konyhai mérlegre és basszus 3800 grammot mért (másfél hete a védőnőnél 3900 g volt), ez még apró mérlegcsalással is iszonyat kevés... Szóval elkeseredés indul, de csütörtökön tuti elviszem a védőnőhöz, hogy mi legyen velünk. De én nem akarok tápszerezni!!! :(

ladmon

julcsi, hajni: édesek a babók.

zsu: nálunk nem aközponti fűtés hanem a tetőtér a ludas, száraz is a levegő..

ladmon: na én nem vagyok szociális munkás, de akikkel te azokkal nagyjából én is talizom :D A terhessés alatt is amikor melóztam akkor ült velem szemben egy 19 éves srác és láttam egy papíráján hogy TBC-s, de megnyugtatott hogy jól van :shock: .
Nekem meg szocped diplomám van, de egy percet sem dolgoztam benne és gyanítom nem is fogok. A te munkádhoz is kell egy jó nagy adag humor, de nálad nincs hiány belőle. :D

millye: álommanó megint jól szolgált, köszönjük.

zetibaby: helyzet otthon?

Kép
budabo

kicsit késöbb olvasok.
csak azt szerettem vna elmesélni h mandarin HASON aludt el tegnap este és ma reggel is, és nem ám 1 orába tellett neki mitn máskot hanem 5 perc alatt jött is már az álommanó!

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Nagy Judit vagyok, az SZTE JGYPK (Rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapképzési szak – Életmódtanácsadó specializáció) utolsó éves hallgatója. (2008. márciusiaktól)
Segítségeteket szeretném kérni egy kérdőív kitöltéséhez, a szakdolgozatomhoz kellene, melyet az első gyermek születése utáni időszak nehézségei - témában írok.
Kérdéseim főleg a terhességre ill. a szülés utáni időszakra vonatkoznak.
A kapott információkat bizalmasan fogom kezelni, csak tudományos célokra (szakdolgozatom elkészítéséhez) használom fel.

Aki szívesen kitöltené, kérem írjon az e-mail címemre és elküldöm a kérdőívet. Nem sok időt vesz igénybe. Előre is nagyon köszönöm.

juditkecskemet@freemail.hu

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Bogi: azt elfelejtettem írni: hogy igen, hason altatom éjszaka is. Pontosan azért, amit Nicko újságolt az imént...
Én sem vagyok teljesen nyugodt (pláne, hogy ohne légzésfigyelő....), de így az esetek 85 %-ban lerakom és elalszik van.

Tejproblémáim adódtak... Nem kicsik... Szóval elmentem...

ladmon

Sziasztok Csajok!

Úristen, két napig nem jövök, és máris 5 oldalt írtatok tele... Ez már kicsit túlzás... :lol: :lol: :lol:
Nem is nagyon tudtam visszaolvasni, mindenesetre azt meg kell állapítanom, hogy nálunk vannak a legeslegszebb babák!!! Minden gyerkőc tüneményes!!!!

Hát, én nem is tudom hol kezdjem...
Szombaton az esküvőn Vendi álomszerűen viselkedett... 5től volt a szertartás, végig aludt, utána hazajöttünk etettem, és visszamentünk a vacsira. Betoltuk a babakocsit az asztal mellé, és a gyerekem egész este végig szunyázott... 9 kor megetettem, utána visszaaludt, negyed kettőkor jöttünk el, de csak azért mert apa is és én is hullák voltunk, a gyereknek csodájára jártak, merthogy egy angyal volt... Pedig volt hangzavar rendesen... Egyáltalán nem zavarta... Már ezt is gondoltam, hogy kéne itthonra is egy ilyen zenekar, hátha akkor könnyebben telnének a napjaink... Egyébként tök jó volt kimozdulni egy kicsit, szépen felöltözve, smink, frizura, stb... jót tánciztunk is, a vacsi is fincsi volt... jól éreztük magunkat.

Vasárnap éjszaka 6 órát végig aludt egyben, 10től 4ig aludt. Tegnap éjszaka ezen felbuzdulva 9kor etettem, és utána még 11kor egy suttogó féle "álometetéssel" is megpróbálkoztam.. Kicsit nehéz volt beleimádkozni a cicit az alvó gyerekbe, de sikerült, és evett is... ezen felbuzdulva tiszta magabiztos voltam, hogy most aztán igazán kialszom magam.. persze, meg ahogy azt Móricka elképzeli... Kelt 2kor-cumival leszereltem, kelt negyed négykor, kínomban megszoptattam, ettől olyan jó kedve lett, hogy negyed 5ig gőgicsélt és röhögött, amikor is engem már a sírógörcs kerülgetett... :cry: Aztán negyed hétkor végleg felkelt....
És most jön a 10milliós kérdés! Miért van az, hogy fürdés után, vagy éjszaka el tud aludni szépen, nyugodtan magától egy hang nélkül, de napközben már 4. napja csak úgy, ha előtte 30-40 percig ordít vigasztalhatatlanul.... Bármit csinálok semmi nem jó... Pedig ahogy egyet ásít már megyek és teszem le.... Rajtam is ordít, a kiságyban is, egyszerűen nincs ötletem... ha fájna valamije, akkor csak nem aludna éjszaka sem, nem??? ha kevés lenne a kaja, akkor csak szólna, nem? Evés után mindig jókedvű, mosolygós... Ja, és tegnap lemértem a két ciciből 240et tudtam lefejni... az csak elég....
Miért lehet ez a sírás dolog? mi romlott el???? Eddig olyan jó fiú volt, most 2-3 hete viszont nincs egy nyugodt napunk....én már komolyan lassan a tűrőképességem határához érek.........
Nincs valami ötlet????

Ja, és a hab a tortán, hogy ma 2re megyünk oltásra... Ha eddig nem lenne zavarodott a gyerek, akkor majd most.........

Bocs a regényért.... :oops:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Jó reggelt!

Nicko: Látod, hasonfekvés... :) Nálunk is az játzik. Babakocsiban háton,de egyébként hason alszik Bogyesz is mindig.

Ladmon: Gondolok Rád! Remélem a védőnő tud vmi okosat mondani!

Mindenkit úgy megértek, akinek ilyen táplálási gondja van... Marci 250 grammot hízott egy hét alatt, szóval szerencsére nálunk gond nincs, de ha sír, mindig ez az első gondolatom... :?

Zene: Van még kétféle babazenénk, egy válogatás és egy Vivaldi. Érdekel vkit, feldobjuk este a közösbe? (Bogyó erre alszik most édesdeden)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ladmon: hát akkor próbálkozm a hason altatással,nálunk van légzésfigyelő. Szoktam hasra rakni, mert úgy a büfik is tök jól kijönnek, de nem szokott sokáig úgy maradni mert kepeckedik, szóval mindig hátra fordítom utána. Na majd meglátljuk, de ha véletlenül nagy ritkán alszunk hason, az tök jó mély alvás. :D

Kép
budabo

Kangu: Gyógyszer hogy hatott?

IRICC, ABENCZE, ANDI, ERIKA és más eltűntek????

Julcsi

KépKép
julcsi-79

amy: nálunk is ugyanez megy ám. este és éjjel egy szo nélkül elalszik, még cumi sem kell. én ma raktam egy takarot az ablakra h kicsit sötétebb legyen. ha leteszem mindig behuzom. megprobálom, hátha igy megy és csoda de ma üvöltés nélkül megy az elalvás és nem 1 orán keresztül tart hanem 10 perc. most h ez attol van e vagy attol h hasra fektettem azt nem tudom. probáld meg a sötéttel.
julcsi: nekem is van egy cd-m, nagyon szép nyugtato német zene megy éneklés nélkül. de hogyan rakjam a közösbe? de pontosan irj mindent le mert én béna vok és nem értek hozzá
:oops:
bogi:én ugy probálom lerakni hasra amikor már olyan komában van. kicsit mocorog de utána lecsukja a kis szemét.

hasonalvás: fu én nem merem ám ugy hagyni, mindig visszaforditom a hátára ha elaludt. pedig van légzésfigyelö. de mi van ha megszolal. félek h ugy bepánikolok h hirtelen azt sem tudom mit csináljak, pedig tudom ám, mert kiokositott anno a doki a korházban. még mübabán is gyakoroltam.

Kép
Kép
nicko

ja és hallottatok már olyan spirálrol ami nem hormonos hanem vmi rézizé van benne? ha igen mit?

Kép
Kép
nicko

amy: tök jó hogy jól sikerült az esküvő!

nicko: én is próbáltam már amikor kómás hasra rakni...Most az udvaron alvás nem jött be, felhoztam, hasra raktam és hallom hogy öö öö öö.kíváncsi leszek hogy ki bírja tovább, de ha látom hogy nagyon nem tetszik neki mindig én unom meg előbb, ne szenvedjen, pedig tudom hogy jó neki.

Kép
budabo

Sziasztok!

Andus, ha éhes lenne Zétike, tuti, hogy egyfolytába sírna, és nem tudott volna elaludni!

Ladmon, remélem minden rendben lesz, és nem kell tápszerezni, de ha mégis Te mindent megtettél annak érdekében, hogy legyen tejci! Fel a fejjel! :wink:

Julcsi, engem érdekelne a zene! :wink:

Amy, örülök, hogy jól éreztétek Magatokat az esküvőn! :lol:
Nem lehet, hogy egy pici hasfájása van Vendinek? :roll:
zsu83

Helló Csajok!

Már megint nem voltam 1-2 napot, és alig győzöm elolvasni, hogy mi minden történt.

Amy: nálunk is elég hasonló a helyzet, én is nagyon kivagyok már, a mai éjszakánk is úgy telt, hogy 1/2 9 -kor letettem Marcikát, szépen elaludt. 10-kor felkelt és üvöltött (ilyet eddig még soha nem csinált) 11-ig szambáztam vele a másik szobában, hogy legalább a férjem tudjon aludni. 1/2 1-kor felkelt enni, utána aludt, majd 1/2 4-kor megint, és evés után elfelejtett visszaaludni. 5-ig felváltva rohangásztunk hozzá a férjemmel, majd 5-kor ő felkelt hozzá, és kivitte a pihenőszékbe, ahol végülis elaludt.

Zombi vagyok megint, de most gyakoroljuk a hasonalvást, hátha az segít valamennyit. Én is max. 3,5-4 órát aludtam mióta Marcika megszületett, és azért már eléggé kivagyok.

Oh, most nézem, hogy 2 hónaposak lettünk!!! :D

Csütörtökön mi is megyünk oltásra, még jó, hogy anya el tud velem jönni, és nem egyedül kell mennem! Már előre parázok.

Julcsi: Bogyesz tündéri!

Hajni: már hiányoltunk nagyon!!!

Zsancy, Stelly, Bogi: olyan helyesek a csajok! Nem is tudom, kihez menjünk udvarolni? Ráadásul elég nagy a konkurencia!!

Ja és tessék ránk is gondolni álommanó küldésekor!!! Most már úgy aludnék egy jót!!

Ja, és még valaki eszembe jutott, aki nagyon rég volt: háfi
Nem tudom mi lehet velük.

Orsi: rád nagyon sokat gondolok, és minden tisztelet a tiéd, hogy így küzdesz a tejcsiért, gyere amikor csak tudsz, és ha gondod van, azt is nyugodtan megoszthatod velünk!!! Azért vagyunk!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: